#2251 2012-10-05 18:41

LeBronJames
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszi Jay, beszereztem a teákat és nemsokára  a glutamint is be fogom, bízom a legjobbakban:) köszönöm szépen a segítségedet;)

Nincs jelen

#2252 2012-10-06 15:18

salvya
Tag

Andreas,

a fehérvérsejtrõl:
normál érték felnõtteknél: 4,4 - 11,3 G/l
Csontvelõben képzõdnek, folyamatosan „járõröznek” a vér- és nyirokedényekben, szövetekben, gyûjtik és megsemmisítik a sérült sejteket, harcolnak a testidegen anyagok ellen, mint pl. baktériumok, gombák, vírusok. Az életfontosságú védõsejtjeink nagyon érzékenyek: stressz (mindenekelõtt krónikus), alváshiány, sugárterhelés, hormonok, alkohol, nikotin és túl sok gyorséttermi koszt a hatásfokukat iszonyatosan csökkenteni tudják. Magasabb érték: bakteriális fertõzések (gennyes fogtól a gennyes más gyulladásokig), gombás, parazitás, férges fertõzések, krónikus gyulladásos megbetegedések (hörgõk, bél, izület), anyagcsere-megbetegedések (akut köszvény, súlyos pajzsmirigy-túltermelés, terhességi görcsök), a vérképzõ sejtek rákja, tumorok, allergiák, dohányzás. Nagyon magas érték (20 fölött): leukémia. Alacsonyabb érték: krónikus vagy akut vírusfertõzés (Influenza, rubeola, kanyaró), súlyos bakteriális fertõzés (tífusz), malária, vérmérgezés, autoimmun betegségek, vérképzési zavar a csontvelõben (radioaktív sugárzás, peszticid (kártevõirtó), nehézfémek miatt), akut vagy krónikus mérgezések (ólom, higany, benzol, szénmonoxid), gyógyszerek (antibiotikumok, kemoterápia, vérnyomáscsökkentõk, pajzsmirigyhormonok, antidepresszív szerek, H2-gyomorsavcsökkentõk)

Szerintem neked nagyon jó a vérképed. A fvs se túl rossz, épp határeset.
Szóval akkor nem IBD. Gondolom a panaszaidra akkor most majd ráfogják, hogy IBS.
Hogy mi lehet az egész?
2 gondolatom van:
- rossz emésztés
- a candida nagyon elszaporodott, illetve a bélflóra összetétele megváltozott negatív irányba.

Megoldás:
- a jó emésztés legnagyobbrészt az epefolyadéktól függ. Ha az nincs jelen megfelelõ mennyiségben, akkor nincs jó emésztés, rothadás, puffadás keletkezik. (Gondolom, hogy már nagyon unalmas, hogy mindig ezt szajkózom, de én is csak ezt az egyetlen megoldást látom rá): A májtisztítással kiürülnek a lerakódások, és szabad útja lesz az epefolyadéknak, ezzel megszûnik a bélkurtyogás, puffadás stb. - ez saját tapasztalat. Most csináltam ötödször és még mindig sok távozott. Még nem tiszta a májam.
- a candidára meg a közeljövõben szeretném elkezdeni a diétát

Nincs jelen

#2253 2012-10-06 18:02

süti
Tag

Sziasztok! Állandóan fáj ,görcsöl a hasam,kurtyog ,erõs bélmozgásom is van. Szedem a Dicetel tablettát,és  Pentasát. Alig  merek enni és valójában nem is kívánok semmilyen ételt. Lehet ,hogy a Pentasától fáj ,még csak 1 hónapja szedem ,vagy  a Ferrlecit vas injekciótól ? Esetleg van ötlete valakinek ? Úgy vettem észre amióta szedem a Pentasát jobban fáj ,mint azelõtt . Létezik ez?

Nincs jelen

#2254 2012-10-07 12:21

andreas31
Tag

Salvya!!
Köszönöm a gondoltokat!!!!Valóban szar az emésztésem,gyomorgondjaim vannak régóta,PPI gátlót is szedek rá.Epe?Na ja....anyámnak pont hasonló bajai vannak,emésztésügyileg,mûtötték is epével.Én is megpróbálom valamikor ezt a tisztítást.A candida dolgot hol lehet kimutatni??????

Mégegyszer köszi a hozzászólást!!!!!!!

Nincs jelen

#2255 2012-10-09 16:26

salvya
Tag

Andreas,

nálam mik a tünetei a candidának?
- fehér lepedékes nyelv
- issszonyatosan kívánom az édességet, de nem eszek
- állandóan fáradt vagyok
- éjszakai izzadások

Dokihoz nem járok emiatt, csak természetgyógyászhoz. Nekik nagyobb a tapasztalatuk ezen a téren.
Az ajánlott 4 hónapos speciális diétát kéne elkezdenem már, de még hezitálok.

Kaposvár környékén nem ismerek jó természetgyógyászt, de ha Budaörs jó lenne, tudnék ott egy elég híreset ajánlani, aki fél éven belül "helyrerakna" és el is felejthetnéd az egészet.
A "candida-küzdelmet" ne kezdd el egyedül. Kell vki, aki megszabja a dolgokat és ha valami van, tudjál kitõl tanácsot kérni (jobb esetben telefonon)

Amúgy a candidáról egy cikk:

http://candidareceptek.blogspot.co.at/2 … netei.html

Szerkesztette: salvya (2012-10-09 20:15)

Nincs jelen

#2256 2012-10-12 10:55

andreas31
Tag

Van természetgyógyász,nem is rossz!!!Amúgy egy 8 mg-ról történõ leszokás során mi az a pont,ameddig elvonásnak lehet tituálni a dolgokat?????6 hónapig nyomtam a nyolcat,most 4-nél vagyok.Kezdek puffadni,gázosodni,kicsi hasdiszkomfort,érzem,hogy merre vannak a beleim idõnként.Emellett a már-már székrekedésbõl a világos,de még talán nagyjából oszloposnak mondható széklet dominál.Nem tudom,hogy ez most mi a frász,ha nincs gyulladásom????Akkor mért változik az állapot negatív irányba az elhagyástól??????

Van valakinek észrevétele????Remélem nem néztek hülyének,de már annyit se értek,mint amikor megzaláltam az oldalt......

Nincs jelen

#2257 2012-10-13 11:23

salvya
Tag

az egyik legjobb, legtapasztaltabb természetgyógyász elérhetõsége:
http://szaboszigfrid.internettudakozo.hu/kapcsolat2.htm

Nincs jelen

#2258 2012-10-15 20:49

salvya
Tag

ez az a májtisztításos könyv:

http://www.fhlkiado.hu/hu/konyvajanlo

ez meg egy rövid leírás róla:

http://www.paramedica.hu/201210/06_dietetika4/index.htm

Szerkesztette: salvya (2012-10-16 09:00)

Nincs jelen

#2259 2012-10-23 18:47

rjudit
Tag

tisztelt klára! ÉN CRON-BETEG vagyok. Ha tudok segíteni nagyon szivesen megteszem.üdv

rjudit    milkobt@freemail.hu

Nincs jelen

#2260 2012-10-27 12:10

Kolynos
Tag

Sziasztok!
Egy év elteltével újrajelentkezem, nagy "örömömre" ismét egy õszi hullámvölgy aljából :).
Laboreredményekkel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséged kérni Tõletek.
Azt már anno leírtam, hogy 2008 év végével "tett magáévá" :) a nyavaja CU.
Ami istenigazából izgat az a LDH Laktát-dehidrogenáz érték, ami
kb. 2 éve lassú,de folyamatos emelkedõ tendenciát mutat. Ref. érték (240-480) nekem az elmúlt idõben 490, 510, 500, 540, 560.
Megjegyzem, hogy nagyon jó fej és megbízható orvosom van a
ma már ÁEK-bõl lett ismét Honvédkórházban. Erre a magyarázata a salazopyrin 4 éve történõ folyamatos szedése, hozzáteszem, én ezt napi 4x2 szem formájában nyeldeklem :).
Így azon sorstársak segítségét kérném, akik szintén salazopyrint szednek, ha megkukkantanátok a labor leleteitket
azt NAGYON megköszönöm!
"Jó" szokásomhoz híven már mindenféle rémtörténetet elolvastam a neten a magas LDH érték hátterérõl :D !
További szép napot Mindenkinek!

Nincs jelen

#2261 2012-10-28 15:02

Blanka Anyú
Tag

Szia Andreas31!

Kislányomnak felsõ endoszkópos vizsgálata volt és nem láttak semmilyen elváltozást gyulladást semmit. Negatív lett. Viszont a szövettani vizsgálat mindenhol krónikus gyulladást mutatott ki. Szerintem nálad is ez lehet a gond, azért nem látott a minikamera semmit.
Szép Napot!

Nincs jelen

#2262 2012-10-30 12:30

andreas31
Tag

Blanka Anyú!
Gõzöm sincs mi az a felsõ endoszkópos vizsgálat,nekem gyomortükrözésem volt csak meg az alsó.Eszerint megnézték a vékonybelét valami csöves kamerával és épp volt,de szövettant vettek és kimutatta,hogy van gyulladás mégis "mélyen"????Lehet,hogy nálam is ez van,de már nem nagyon hiszek a szövettanoknak sem,tapasztalatok alapján.Azért leírhatnád,hogy pontosan hogy zajlott az ügylet.Ilyet még nem hallottam,hogy nem látszik semmi és mégis gyulladt!!!!!!

Nincs jelen

#2263 2012-10-30 13:05

Blanka Anyú
Tag

Szia andreas31!
A felsõ endoszkópos vizsgálat a gyomortükrözés. A duodenum kezdeti szakaszáig jutottak, így van ráírva a papírra. Normális boholymintázatot láttak és gyulladást nem. A szövettani papíron meg az van: a bélbolyhok deformáltak és megrövidültek ( boholyatróphia ) és gócos gyulladás. Krónikus gastritis és reflux. Mivel az orvos nem látott elváltozást azt mondta, hogy ez a szövettan negatív. A vérkép nem mutat gyulladást. A gyerekem azóta sincs jól és fogy, annak ellenére, hogy állítólag nem beteg.
Januárba antibiotikum után kezdõdött. Hányt és fájt a gyomra. Savlekötõt írt rá az orvos. Hányás megszûnt, de gyomorfájás megmaradt. Áprilisban tükrözték, azt mondták jelenleg nem IBD-s. Júniusban a hasi ultrahang több gyulladt nyirokcsomót mutatott ki. Szeptemberben már minimális hasi folyadék is látható. És képzeld azzal nyugtatnak ez még belefér ne aggódjak, nem beteg. Tehetetlen vagyok én is, nem tudom hova vigyem mit csináljak.Állandóan fáj a gyomra szegénynek és aludni is kínlódva tud.

Nincs jelen

#2264 2012-10-30 13:55

rose
Tag

Szia Blanka Anyú!

Én már felnõttként éltem és élem meg az antibiotikum utólagos hatásait.
Nekem 4 év után sem tudják, hogy igazából mitõl fájnak a beleim, pedig én is antibiotikum szedése után lettem beteg! Ha érdekel  a "Hogyan indult...." topikban utánna tudsz olvasni részletesen.
Sok mindent kipróbáltam és ha lehet javaslom, próbáljátok meg a probiotikumot és mellette kamilla teát és/vagy gyömbér teát, illetve próbáld meg vagy 2 hétig kiiktatni az étrendjébõl a tejet és tejtermékeket (laktózt). Addig is helyettesítheted laktózmentessel a tejigényét.

Nem gyógyítja meg a gyermekedet, de lehet hogy enyhít a tünetein.
Amennyiben kialakult egy kis ételintoleranciája, attól fájhat a gyomra, hasa és fogyhat (azt a gyomortükrözés nem fogja kimutatni).
Ezért írtam, hogy próbáld meg mellõzni a tejet és a tejtermékeket egy ideig. Ha jobban lesz, akkor biztos hogy az étel okozza a tüneteit.
Nekem glutén és laktóz intoleranciám lett az antibiotikum szedés után!

Üdv: Rose

Nincs jelen

#2265 2012-10-30 15:59

andreas31
Tag

Blanka Anyú!
Ilyen szövettanom nekem is van,mivel 4x gyomortükröztek már.Volt is szövettan.Eredmény: gastritis és reflux...na f..sza,de mitõl.Ezt a kérdést már nem merem feltenni,mert akkora baromságokat mondanak,hogy az fáj leginkább és csak savam lesz tõle :D Lényeg,hogy azért az nem feltétlenül crohn.Vagy az,de akkor nagyon nem tudnak átfogóan gondolkodni a doctor urak/hölgyek!!!!Nekem is van valami búzaszem nagyságú mittudomén milyen színû képlet a gyomromban évek óta,erre írtak LANSONE-t (gyomorsavtermelés gátló).Évekig királyul voltam,aztán jöttek az idegesítõ,aggasztó dolgok.Én rá is kérdeztem (asszem,bár már keverem a dolgokat ennyi orvoslás után) hogy a gyomorgyuszinak és a kicsinek mondott bélgyuszinak lehet e köze egymáshoz. A dokik erre nemigen reagáltak,nem találtak összefüggést.Mondjuk én nem fogyok,sõt,híztam 4-5 kilót a steroid miatt (szerintem amúgy is híztam volna) és igazából (kopp-kopp) nincs hasmenésem,a vérképem meg jó.Azért,ha gondolod,a mailen még értekezhetünk,azt jobban elérem majd.Lenne pár ötletem,ami legalább megér egy próbát........amúgy ételallergia tesztet mielõbb,ez az atrópia arra utalhat.....!!!!!

Nincs jelen

#2266 2012-10-30 18:31

Blanka Anyú
Tag

Szia andreas31!
Írta e-mailt. Megkaptad?

Nincs jelen

#2267 2012-11-04 08:15

Klári22
Tag

Tisztelt Hölgyeim, Uraim!!
Körtvélyesi Klára vagyok, negyed éves hallgató a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.
Most kezdem el írni a szakdolgozatomat és a témám a Crohn és Colitis ulcerosa betegséggel kapcsolatban szeretném írni.
Ezért, fordulok most Önökhöz, hogy tudnának-e nekem ebben segíteni, mivel ahhoz, hogy ezt megtudjam valósítani legalább 90-100 személyre lenne szükségem akik az általam kialakított kérdõívet kitöltenék(természetesen névtelenül kellene kitölteni).
Nagyon örülnék neki, ha ebben segítségemre lennének. Válaszukat várom, nagy örömmel!!!
Tisztelettel:Körtvélyesi Klára

e-mail címem:
klari19900101@citromail.hu

Nincs jelen

#2268 2012-11-04 20:42

Putyi
Tag

Sziasztok!

Próbálta már valaki közületek a Colonix béltisztító kúrát?
Ha igen, milyen eredménnyel?

Üdv.: Putyi

Nincs jelen

#2269 2012-11-05 15:00

salvya
Tag

Szia Putyi,

a testvérem próbálta és laposabb lett a hasa, szebb lett a bõre. De õ nem bélbeteg. (meg igencsak nem olcsó dolog)
Nem vagyok benne biztos, hogy Crohn vagy Colitis-szel kínlódóknak megfelelõ-e.

Hogy én mit csinálok most? Vettem egy zöldség- és gyümölcsprést (nem gyümölcscentrifugát) és leveket iszom (persze eszek is ám, de figyelve hogy cukor és tejmentes legyen, nem tartósított, fagyasztott, konzervált, adalékanyagos, stb.)
Angolul egy jó oldal hozzá:
http://www.juicing-for-health.com/what- … nemia.html

salvya

Nincs jelen

#2270 2012-11-05 15:46

Putyi
Tag

Salvya!

Köszönöm válaszod. A testvéred egy adagot szedett be összsen? (Ez cca. 20 EFt.)
A laposabb has engem is érdekelne, nála hány cm. volt az erdemény?

Üdv.: Putyi

Nincs jelen

#2271 2012-11-06 09:11

zoo
Tag

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget Tõletek! 10 éve hasmenéssel normál széklet váltakozásával küzdök. Persze a hasmenés van túlsúlyban. (Nyálkás széklet) Mikor normál a székletem akkor nincs gond, viszont amikor a normál székletes idõszakban elkezdõdik a hasmenés akkor gondom van, mivel az alsóbb bélszakaszon a bélben a normál széklet, viszont feljebb a hasmenés, na mire megszülõm a hasmenést, és „kimegy” belõlem az alsóbb bélszakasz terméke is, jó kis görcsöket okoz. Nektek is van ilyen? Általában a héten kb3 jó napom van, a többi napon naponta több alkalommal mászkálok a WC-re, morognak a beleim hol jobb, hol bal oldalon, követhetetlen. 

Egyre kilátástalanabbnak látom a helyzetem, lassan bedilizek, és az orvosoknak sem nagyon hiszek, össze- vissza hablatyolnak. A 10 év alatt voltam többször nyomortükrözésen, vastagbél tükin, vékonybél CT, vérképek, ételallergia vizsgálaton. (diagnózis: reflux, sigma enyhe gyulladás, foltos hiperanémia, diverticulum) 

Mivel a helyzetem nem jobb, ezért úgy döntettem saját kézbe veszem a történetemet. A kérdésem az lenne, hogy a fent felsorolt vizsgálatokon kívül milyen vizsgálatokra mentetek még, illetve mit hagytak ki orvosaim, amit mindenképp megkellett volna csinálni? Nekem például nem volt Igg vagy Iga stb vértesztek sem.

Több ember  válaszát várom!

Nincs jelen

#2272 2012-11-06 12:02

Blanka Anyú
Tag

Köszönöm rose és andreas31!

Tejmentes diétán vagyunk 1 hónapos kora óta, már akkor nem volt okés és speciális tápszert kaptunk. Glutén negatív, de azért próbáljuk kerülni.Kamilláról nem sok jót hallottam és nem merem kipróbálni. Talán a gyömbérrel kéne próbálkoznunk. Neocate  tápszer mellett is fogyunk, ez eléggé aggaszt. Ebbe a tápszerbe van glutamin, ami építi a bélfalat, de még nincs eredménye. Ezek szerint, ha az antibiotikum egyszer tönkreteszi a bélrendszert, akkor már soha nem jön helyre? Rengeteg probiotikumot szedtünk már azóta.

Nincs jelen

#2273 2012-11-06 13:23

vbonny
Tag

Sziasztok

Többen írtátok, hogy a Tarizan által leírt tea jót tett. Ezzel kapcsolatban azt kérdezném, hogy úgy is jó ha megcsinálom a teát és másnap hidegen fogyasztom mert akkor a munkahelyemen tudnám inni? Mennyi ideig és mennyit ajánlott ebbõl inni?

Válaszotokat elõre is köszönöm

Szerkesztette: vbonny (2012-11-06 13:30)

Nincs jelen

#2274 2012-11-07 08:27

süti
Tag

Zoo!
Most voltam dokinál a napokban. Mivel hasonló  tüneteim vannak , nyákos hasmenés (túlsúlyban)  jeleztem a dokinak addig jobb az állapotom amíg folyamatosan szedem a probiotikumot is.Nekem azt mondta valószínû valami felszívódási probléma lehet a beleimben.  Egyenlõre más vizsgálatot nem tervez , de a Pentasát  most megemeltük napi 2x adagra és a probiotikumot is szedem folyamatosan ,ja  persze a gyógyteát is iszom naponta ,amit nem mondtam az orvosnak. Januárban kell vissza mennem .Azt hiszem akkor rákérdezek az ételallergia vizsgálatra. Mivel most jön a hideg idõ  jobban elõjönnek a panaszaink egész tavaszig.  Kitartás és mosolygás. :)
Szép napot Mindenkinek!

Nincs jelen

#2275 2012-11-08 08:24

zoo
Tag

Szia süti!

Milyen jó lenne ezt a weboldalt, és fórumot elfelejteni örökre! Sajnos erre kevés esélyt látok... Jelenleg ez a fórum a sorstársaimmal együtt a második otthonom.

Na ennyi bevezetõ után akkor lényeg, amire szeretnék reagálni, nekem látod ez a bajom elmész az orvoshoz elmondja lehet van valami felszívódási zavarod és? - valami vizsgálat, ami fényt derít a miértekre - ? Áh nem, sajnos be kell látni, hogy az orvosok sem lelkiismeretesek, és valójában nem is foglalkoznak különösen ezzel a betegséggel.

Ételallergián voltam persze magán úton 45.000 Ft - ba fájt 245 féle élelmiszerre csinálták meg, persze a jórészét nem is fogyasztom ami tesztebe volt. (vörös kagyló, stb)

A Pentasa is egy érdekes szer, nem tudom kinél, hogy szuperál. Mikor kis golyócskákban kaptam, akkor a széklet tele volt vele, mikor tablettába akkor is találtam a székletben maradványokat, mikor beöntésben akkor meg örültem, hogy reggelig bent tudom tartani aztán szintén távozott. Mondtam az orvosnak mindhárom verziónál, hogy szerény véleményem szerint ennek a gyártónak a készítményei alig szívódhatnak fel a szervezetben, mert több jön ki mint ami bent marad. Erre a válasz az volt, hogy ami nem kell már a szervezetnek azt kilöki... Szóval én már nem tudom mit higgyek, az biztos, hogy a ma reggel már 5 kor a WC-én kezdtem, elõször nehéz erõlködés útján normál termék, aztán fosás.

Most gyenge vagyok, és örülõk ennek a jó napindító kezdésnek!

Nincs jelen

#2276 2012-11-08 13:41

andreas31
Tag

Van sok nagytudású doki,addig,amíg náthát kell diagnosztizálni,aztán jön a kartárogatás.......sokmindent kizár,aztán,ha mégis az a gáz,akkor meg csodálkozik,hogy ááááááá,nem lehetett gondolni erre.Nekem is mindták az elején,hogy nem gyulladás lesz,mert nem olyanok a panaszok,én mégis éreztem,hogy nem sima fertõzés.Vigyorogva tükröztek,hogy "na most legalább megnyugszik a marha" aztán koppppp....gyulladás,mégha nem is nagy.Ezek után,ha máshol is érzem (haránt bél,ami korábban ép volt) hogy valami nem kóser és a doki lelegyint,akkor mit tegyek.Csak így nem hihetem el neki,csak mert orvos,mivel egyszer már elb....ta nagyon,mi van,ha most is elnagyolja a dolgokat?!Asszem ez nem egyedi problémám lehet......nem akarom én 3 havonta tükröztetni magam,dehát mégis voltak különbségek a 3-3-3 havi tükinél.Egyszer azt mondják nem kell annyi vizsgálat,máskor meg azt,hogy "ebbõl bármi lehet még".Ez a kettõ nekem ellentétesnek hangzik....

Nincs jelen

#2277 2012-11-09 18:30

Putyi
Tag

andreas31!

Ha téged ilyen gyakran tükröznek, akkor egy hõs vagy a szememben. Engem hihetetlenül megviselt, és ráadásul a szigmán nem is tudtak túljutni. Nem bírták bevenni a kanyart.

Nincs jelen

#2278 2012-11-10 19:54

tarizan
Tag

Szia!

Amikor nekem aktív idõszakom volt, akkor napi egy két litert ittam. Nekem is volt, hogy elõzõ nap csináltam meg és másnap hidegen ittam.
Nemrég olvastam, hogy a túlzott cickafarkfû fogyasztás rákot okozhat, - nem tudom mennyire valós hír - ezért azt csak mértékkel.
Amikor még "kezdõ" Colitises voltam Salazopyrint szedtem több mint egy évig, de nem igazán voltam tõle jól. Tíz éve semmilyen gyógyszert nem szedek, - és kontrollon sem voltam - ha néha begyullad a bélésem akkor csak a tea kúra. A köztes idõszakban meg úgy táplálkozom, mintha nem is hallottam volna errõl a förtelmes nyavalyáról. A tea mellett azért a lelki egyensúlynak is fontos szerepe van szerintem. Persze tudom hogy ez egy öngerjesztõ folyamat, és nehéz úgy nyugodtnak lenni, hogy bárhol, bármikor rájöhet az emberre!

A lényeg, hogy kitartóan kell inni a teát, mert lehet csak hetek múlva lesz látványos eredmény!

Mielõbbi jobbulást kívánok!!!

Szia!

Tarizan

Nincs jelen

#2279 2012-11-11 20:42

Nicika
Tag

Sziasztok!
Kicsit több mint egy éve diagnosztizálták nálam a Colitist. Az elsõ steroidos kezelés után nagyon jól voltam, de aztán ahogy le lett építve a steroid visszaestem. Az óta is kinlódok. Xalazin 500mg-ost szedek napi 3x2-t. Budenofalk tablettát is kellene 3x1-et és Budanofalk habot esténként. Jelenleg pocsékul vagyok, sajnos a két utóbbi gyógyszert nem tudom kiváltani mert több mint 10000ft lenne és nincs pénzem rá. :( Pedig tudom hogy jobban lennék tõle. Segítsetek légyszi hogy mit csináljak pénz és gyógyszerek nélkül. (A Xalazin van!!!) Erõs hírtelen rohamokkal járó robbanás szerû hasmenéseim vannak naponta többször. Már megkergülök tõle. Alig merek enni. A fejem és a szemem iszonyatosan fáj. Ez lehet elméletileg a Xalazin mellékhatása, vagy esetleg magnézium hiány. Volt valakinek hasonló panasza?
Sajnos munkanélküliként nem tudok havi 15000ft-ot (mimimum) kiadni gyógyszerekre. Létezik olyan alapítvány aki segítene nekem?
Milyen teát vagy más egyebet ajánlotok nekem ami nem túl költséges és mégis segít? A homeopátisás Aloe golyókat szedem még egy rövid ideje hátha segít.
Szerintetek mit csináljak? Újra steroid kezelés vár rám? A tavalyi kezelés után olyan volt a fejem mint egy hörcsögé és rengeteget híztam. Annyira félek újra steroidot szedni.
Várom a tanácsaitokat!
Köszi.
Niki

Nincs jelen

#2280 2012-11-11 22:09

princess
Tag

sziasztok ! nekem a nyáron diagnosztizálták a colitis ulcerosát, idáig ez volt a 3ik be robbanás.kh ban voltam,magas lázzal.3 napja jöttem ki, nincs orvosom most kresgélek,a mávba..halott már valai dr szamosi tamásrol? el vagyok keseredve ennek soha nem lesz vége....:(szedetik velem a normixot,egy hétig minden honapba.(( nincs jobb ennél??

Nincs jelen

#2281 2012-11-12 07:30

Nicika
Tag

Most olvastam el hogy a Normix az ilyen bélfertõtlelnítõ antibiotikum. Fura hogy neked ezt írták fel és nem gyulladáscsökkentõt...

Nincs jelen

#2282 2012-11-12 19:06

tarizan
Tag

Szia Nicika!

Leírom, hogy a helyedben mit próbálnék. Persze ez csak az én véleményem, de nekem ez segített 10 évvel ezelõtt, amikor én is kb. ilyen állapotban voltam. (Én Salazopyrint szedtem kb. másfél évig, meg túl voltam vagy öt tükrözésen.)
Mivel a gyógyszertõl sem voltam igazán jól, ezért abbahagytam a szedését, meg azóta a bélésemet sem kameráztattam be.
Elkezdtem gyógyteát inni napi 2 litert. Körömvirág+cickafarkfû+citromfû (A cickafarfûvet csak kúra szerûen, mert talán a folyamatos ivása daganatot okoz. Ezt mostanában olvastam. Én akkoriban folyamatosan ittam a cickafarfûvet is minden nap majdnem egy évig. Akkor lehet azért szedtek ki az idén egy gyermekfej nagyságú bõrdaganatot a combomból! :-))
A tea mellé protexint szedtem, hogy helyre hozza, amit a gyógyszer tönkretett. Most jut eszembe, hogy megittam akkoriban egy üveg Aloe Vera gélt is. (Fú! Pocsék íze volt, de lehet az is segített!)

Azóta nem szedtem gyógyszert, és nem voltam kontrollon. Azóta a teát is csak akkor iszom, amikor érzem, hogy nem stimmel minden. Tíz év óta csak egy párszor jött elõ. amikor nagyon stresszes idõszakom volt. A tea akkor is segített pár hét alatt.

Szerintem neked a munkanélküliség is közrejátszik a betegségben. Nekem is akkor jött elõ. Szóval nagyban segítene egy stresszmentes munkahely, ahol szeretnél is dolgozni. Amit a mostani helyzetben szinte lehetetlen találni. Próbálni kell emberek közé járni, akik pozitív hatással vannak rád. Valószínû, hogy lelki eredetû ez a nyavalya, és így fõként a fejben dõl el a gyógyulás.

Ja és kerülni kell a sok ízfokozós, "E" betûs vackokat.

Jobbulást kívánok!

Szia!

Tarizan

Nincs jelen

#2283 2012-12-04 12:20

kustriani
Tag

Sziasztok!

Kicsit meg vagyok ijedve, mert sok tünetem stimmel a betegségre, hogy megtudjam mi a helyzet, vagy hogy megnyugtassam magam leírnám a tapasztalataimat. A történet eleje lehet nincs kapcsolatban a dologgal.

21 éves srác vagyok.
Az utóbbi idõben észrevettem magamnál, hogy már kevés alkohol elfogyasztása után is öklendeznem kell a puszta alkohol íztõl, és nem is bírom meginni, mert érzem, hogy nem esik jól. Nem fogyasztok alkoholt sûrûn, csak egy-egy buli alkalmával, de akkor bevallom nem olyan keveset. Másnap gyakran szokott a hasam (ha én nézem) jobb alsó sarkában egyfajta rángás lenni, nem jár fájdalommal, csak bevibrál, gondolom nem kezeli jól a szervezetem. (ezt csak mellékinformációnak szántam)

A jelenlegi problémám, kb 8 napja éjszaka felébredtem és elkezdtem belázasodni, szédülni, hányingerem lett, hasmenésem is volt, a hányást megúsztam. Másnap szinte az egész napomat behálózta, nem volt végig lázam, de alig tudtam mozdulni, lényegében a teljes napot ágyban töltöttem, kivéve a rendszeres hasmenéseket. Amit éreztem az a derék tájéki fájdalom (elõször vesére gyanakodtam, de elõl hátul egyaránt fájt) a borzasztó hasfájás, éreztem egyaránt a bal és a jobb alsó részen, váltakozva, a gyomrom alsó részén, sõt leginkább mindenhol, folyamatosan egy helyen nem annyira, de elég kínzó volt.
A hasmenés még jobban fokozódott, ebben az elsõ 2 napban nyálkás, hol nagyon sötét, hol világosabb volt. Mivel nem akart szûnni, és sztem egy nap volt h egy órában többször is el kellett mennem elmentem orvoshoz, aki igazából fizikálisan nem vizsgált meg, de felírt 6 napra egy antibiotikumot (normix).

Ma szedem be az utolsót, a szedés elsõ felében még erõs volt a hasmenésem, és társult hozzá friss vér, a vér az átlátszó nyálkába volt keveredve, azzal próbálom nyugtatni magam, hogy az elején nem volt vér, uh lehetséges, hogy az erõlködés és gyakori székelés váltotta ki. A tegnap elõtt csupán 1v2 alkalommal volt hasmenésem, de már kevésbé híg, és világosabb mint azelõtt, kevés nyálkás vér még volt benne, tegnap este volt még 2-3 székelésem, az elsõ szintén kevésbé volt híg, de még mindig hasmenés és kevés vér, viszont a végbelem már fájt utána a sok igénybevételtõl (nem éles fájdalom, inkább tompa, a nyomás okozta, aranyerem nincs szerintem, de már kellemetlen, hogy a sok erõlködés közben eléggé kitüremkedik, nem is merem olyankor erõltetni, nehogy aranyerem legyen)

Szerintetek ha nem colitis ulcerosa vagy a súlyosabb egész emésztõrendszerre kiterjedõ változata, akkor az antibiotikumtól az egész beszedése végére, azaz mára már rendes, egészséges székletemnek kéne lennie? Egybõl menjek vissza az orvoshoz, ha ma-holnap nem múlik el teljes mértékben, és áll vissza természetesre, vagy kell ennek egy folyamat? Létezik vérrel járó vastagbél gyulladás, vagy egyéb friss vérrel járó hasmenés a colitison és a durvább társán kívül, interneten csak ezeket találom?

Vagy lehet, hogy a gyógyszer csak enyhítette a tüneteimet? Étvágyam az van, sajnos elég nagy, volt, hogy kevés rántott mellfilét párolt rizzsel ettem, de azt kell, hogy mondjam, hogy jól esett, és nem is volt közvetlenül utána, vagy pár órával utána hasmenésem, maximum egy kis hasfájás, ha kicsivel többet ettem, am próbálom betartani a diétát, puffasztott rizs, kukoricapehely, tea

Annyit még leírnék, hogy jól esett a hasamnak, és a hátamnak, ha melegíteni tudtam tasakos zselével, vagy egyszerûen nekidõlve a radiátornak.

Elnézést, hogy nem szedtem össze rendesen a gondolataimat, de kicsit meg vagyok ijedve, félek, hogy okkal. Elõre is köszönöm a segítséget!

Nincs jelen

#2284 2012-12-04 16:00

kustriani
Tag

*kiegészíteném, hogy az elsõ pár napot leszámítva a gyógyszer szedésétõl már nincsenek intenzív fájdalmaim, néha egy két nagyon enyhe fájást érzek, de nem korlátozódik egy pontra, voltam azóta ma wc-n, megint több volt a széklet, egységes volt a színe (tejeskávés világos barna), sajnos volt benne még, igaz már megint kevesebb nyálkába burkolt vér, a külsején, de sztem a belsejében is, am azt modnhatnám, hogy jól vagyok

a colitis felbukkanása lezajlik ilyen hirtelen ezzel a gyógyszerrel? állandóan ezen idegeskedek :S, az meg pláne nem segít jelen esetben

Nincs jelen

#2285 2012-12-04 16:21

Bordás
Tag

Üdv köreinkben kustriani!
Alkoholt hanyagold, pláne most, ész nélkül inni...hááát... nem nyerõ... Amire szerintem készülj fel, ha nem múlik nagyon, hogy lehet elküldenek elõször Coloproctológiára (aranyér megtekintése). Ha itt nem találnak semmit, mész tovább majd, és bódításos tükrözésben lesz részed, ahol jobban át tudják nézni a beleket is feljebb, mert panaszaid alapján nincs kizárva egy Colitis ulcerosa sem. Nálam is egyik napról a másikra jelentkezett, hip-hop. Lehet igazából bármi, olyat is hallottam, hogy baktérium a bélben is tud ilyen nyákos-véres dolgot produkálni. Ki kell zárni mindent. Nyugi, többen átestünk már innen ezen, te is túléled ;) No para... tudom könnyû mondani... de ezeket viszonylag gyógyszeresen egész jól kordában lehet tartani. Addig is tarts esetleg diétát, könnyebb étrendet... Minden jót!

Nincs jelen

#2286 2012-12-04 17:00

kustriani
Tag

Köszönöm, hallottam olyat is nemrég, hogy szalmonella is okozhat ilyet, volt egy gyanúsan savanyú hatlapos amit megettem, de lehet, hogy csak bemesélem, hogy közük van egymáshoz, igazából a vizsgálatoktól nem tartok, nem félek az orvosoktól, inkább tudni akarom mindig a bajom, remélem a legjobbakat :S

szerintetek ha ma este beszedem az utolsó antibiotikumot akkor mennyi ideig várjak, hogy újra orvoshoz forduljak, pár napot adjak neki, ha holnap már még jobb lesz a székletem,/állapotom?

Nincs jelen

#2287 2012-12-04 17:57

Bordás
Tag

Kicsit várhatsz vele... úgy 1 hétig max.

Nincs jelen

#2288 2012-12-19 08:29

andreas31
Tag

Sziasztok,újra írásra kényszeredem sajnos :-(
A helyzet,hogy lassan 1 éve szedem a steroidot 8,majd 4 mg-ot,meg xalazint,probiotikumot,gyomorgyógszert.....lényeg,hogy a doki szerint a tüki eredménye alapján nincs tovább a terápia,mert nem volt olyan a gyulladás, ami agresszívebb kezelést indokolna.Nem mondom,vannak nagyon jó napok is,de van,hogy fájdogál tompán a hasam,puffadok,ilyesmi,szóval nem az igazi.Ha gyógyszer nélkül lenne ilyen,akkor azt mondanám,hogy OK,de még így is!?Múltkor volt vér,de nemtom,hogy aranyeres e,mert az is van és azóta nem ismétlõdött, csak a puffadás,feszülés,égõ érzés,kisebb, amolyan "minigörcsök" néha.Nem panaszkodni akarok,mert tudom,hogy vannak, akik napi többszöri véres hasmenéssel küzdenek,csak kérdezek,mert ki tudja,mikor jön a legjobb ötlet.Ahogy írtam,a dokim a leletek alapján nem érti,hogy mi ez a sok tünet,még kapszulát is nyeltem,ahogy sokan tudjátok.Szóba került az IBS az IBD-m mellé,ami igen jó párosítás ugye....néha kapok normix nevû antibiotikumot 1-2 hétre 3 havonta,az jót tesz valamiért,pedig negatív a leoltásom.Ahogy érzem,a tél sem tesz jót,a stressz hatását pedig kifejezetten érzem.Csak azt nem tudom,hol a határ és honnét tudjam,hogy nem egy "lejtõn csúszok lefelé"????A hullámzással kiegyeznék,fõleg gyógyszer nélkül,vagy legalább is steroid nélkül......valaki adna tanácsot,ha van tapasztalata,ötlete??????

Nincs jelen

#2289 2012-12-19 15:28

Marthuska
Tag

Szia Andreas31!
Szerintem egy kicsit jobban kéne bíznod magadban, hiszen írásodból kiderül, hogy alapos kivizsgálás történt. Nem érdemes a gyógyszerekkel kapcsolatosan nagyobb reményeket táplálni, mint amennyire hatni képesek. Sokkal fontosabb, hogy egy bizonyos szinten tartsd magad, és valamennyire elégedett tudj lenni a helyzettel. Persze, ezt mindenki maga érzi! Az agresszívebb kezelést ajánlatos nagyobb gyulladás esetére tartalékolni, ha orvosod úgy látja. Az IBS és az IBD "igen jó párosítás":), és ezt tapasztalatból mondhatom, mert ha az egyik éppen békénhagyna, akkor ott a másik!  A stressz és az aggodalmaskodás semmiképp nem tesz jót, mondom én...:) Ez elõl viszont, nehéz lenne elmenekülni. Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a "lejtõn csúszok lefelé" érzés! Kapaszkodj! Fiatal vagy, erõs vagy!

Szerkesztette: Marthuska (2012-12-19 15:32)

Nincs jelen

#2290 2012-12-19 15:44

andreas31
Tag

Köszönöm a bíztatást,igyekszem maxipozitív lenni!!!!!!

Nincs jelen

#2291 2012-12-20 21:17

kustriani
Tag

Én azért írok újból mert miután visszamentem kaptam még1 antibiotikumot, küldtem székletmintát, és teljesen jól vagyok, az orvos szerint sima bélgyulladás, még nem jött meg az eredmény, de remélem lezártnak tekinthetem ezt a dolgot, nem egyébként pedig Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Nincs jelen

#2292 2013-01-01 14:14

sosi46
Tag

Sziasztok,,,

TÜNETMENTES BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN BETEGTÁRSAMNAK,,,,
CSAK POZITÍVAN MINDEN A FEJBEN DÕL EL!!!!!!!!!!!!
:D

Nincs jelen

#2293 2013-01-03 13:18

nikuci
Tag

Sziasztok!
Tudna valaki segiteni hogy mi ez?
Most jott meg a szovettenom,de nem nagyon ertem:
vél.: A szöveti  kép alapján  a folyamat aspecificus Colitisnek felel meg,colitis Ulcerosára  specifikus szöveti jelek nem igazolhatók.
Ideges vagyok nagyon hogy mi ez,az orvossal meg nem tudom mikor tudok beszélni.

Nincs jelen

#2294 2013-01-03 14:51

Ádám 15
Tag

nikuci.Szerencsére tünetei és leletei nem szólnak krónikus gyulladásos bélbetegség (Crohn  és colitis ulcerosa) mellett. Panaszait inkább gyomor-bélrendszeri fertõzést követõ irritábilis bél-szindrómának tartanám. Ez azt jelenti, hogy januárban lezajlott egy akut fertõzés (markánsabb panaszokkal, véres széklettel), ami gyógyult, de a bélflóra egyensúlya felborult, a bélhám védekezõ-áterszetõ funkciója sérült. Emiatt állnak fenn jelenlegi panaszai. Így ezek javulása rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezésetõl, probiotikumok kúraszerû használatától, rendszeres testmozgástól várható. A stressz és a szorongás az irritábilis bél szindróma tüneteit súlyosbítja, így a megfelelõ stresszfeldolgozó mechanizmusok használata (jóga, autogén tréning, relaxatio) mindenképp javasolt.

WEBBeteg szerkesztõség válasza a vastagbélgyulladás témában

csak ide-másolttam--de ha beírod a keresõbe ott részletesen elolvashatod! de ez jóó!

Szerkesztette: Ádám 15 (2013-01-03 14:53)

Nincs jelen

#2295 2013-01-03 16:18

nikuci
Tag

Ó köszönöm,remélem tényleg nem Colitisem van,csak nem értem mit jelent az aspecifikus colitis.
Ha tudok valamit mi ez,beírok hátha segítek majd valakinek.
Köszönöm a segítséget,remélem ti és mindenki meggyógyul,hátha kitalálnak rá valami gyógyszert.

Nincs jelen

#2296 2013-01-04 08:51

andreas31
Tag

Az olyan lehet,mint az én indeterminate colitisem..........errõl se tudunk többet,pedig 2 éve lassan,hogy "üldözzük".Sok szerencsén Nikuci,ha van fejlemény kérlek értesíts!

Nincs jelen

#2297 2013-01-04 09:29

nikuci
Tag

És a ez a fajta Colitis milyen tunetekkel jár?Gyógyitható?

Nincs jelen

#2298 2013-01-04 10:15

nikuci
Tag

Tud valaki olyan oldalt ahol Colitis betegség falytáiról tudnék olvasni?Mert mindenhol csak a Colitis Ulcerosát hozza fel.

Nincs jelen

#2299 2013-01-04 10:43

andreas31
Tag

nikuci!
Én annyit tudok,hogy az enyém a doki(k) szerint lehet egy még nem kiafejlõdött ulcerosa vagy crohn,ami késõbb úgymond megmutatja az igazi arcát (nem merje mer' megtépem) vagy olyan gyuszi,ami egyik sem.Igazából nemtom melyik a jobb,talán az utóbbi lenne.!?A gyógymódok hasonlóak,mint az ulcerosánál,nem nagyon van választék,attól függ,hogy milyen tünetekez okoz Neked.Én pl. xalazint folyamat szedek,napi 3x1000 mg-ot.

Nincs jelen

#2300 2013-01-04 10:49

andreas31
Tag

nikuci!
Még annyi,hogy a coliti maga gyulladást jelent,az ulcerosa meg fekélyeket,ha nem tévedek.Gyulladhatsz parazitától,baktériumtól,vírustól,gyógyszertõl stb. Az colitis,ulcerosa nélkül.Nálam is ezeket keresték,mert nem voltam SPECIFIKUS az IBD egyik formájára (CU,Crohn) sem,de az is negatív lett,így lettem indeterminate.Aztán lehet,hogy megszívom és késõbb terminate leszek,azt majd a tünetek meg a laborok kimutatják és persze a tüki+szövettan alátámasztja.Igencsak hullámzó lehet ez,de,hogy a betegségtudat rombol,az biztos.Amióta tudom,hogy valami nem originál odabent,több a tünet,pedig a doki szerint  a kép ugyan az.Ergo:a gondolatokkal vigyázni kell.Ezt így mondom,nem,mintha nekem annyira menne :-)))

Nincs jelen

IBDoktor

Láb