#2601 2013-04-10 17:59

rentababa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!

Sajnos elég régóta szenvedek IBS- ben :( most olvastam a mai napon a Metró újságban hogy Dr Kocsár Tibor a 18. kerületi SZTK-ban a Zsebõk Zoltán Szakrendelõ (1183 Bp. Thököly út 3.) - Pestszentlõrincen kimondottan teljesen díjmentesen végeznek székletinkontinenciás vizsgálatokat, én tuti, hogy megyek :) Van még  remény, nem szabad feladni!!

Nincs jelen

#2602 2013-04-10 19:15

lazye
Tag

Moncsi, szinte egészen biztos, hogy úgy értette, hogy a vékonybél-vastagbél átmenetet nézte meg. Szóval a vékonybél elejét, de ha belegondolsz, akkor a colonoscopia alapvetõen vastagbél vizsgálat, és míg a vastagbél kb 1,5 méter, addig a vékonybél még 5-7 méter. A colonoscopiára használt eszköz pedig kb 160 centi.

rentababa: én hozzá jártam eleinte vizsgálatra, normális orvos. De mi az a székletinkontinenciás vizsgálat?

Nincs jelen

#2603 2013-04-11 08:26

Moncsi33
Tag

Szia lazye! Elképzelhetõ, hogy így értette, ahogy írtad, csak én értettem akkor másképp. :D
Altatás után bejött, és azt mondta, hogy a vékonybelet is sikerült megnézni, és ott is minden rendben. Igazság szerint tovább nem is feszegettem a dolgot ott, hogy akkor most hogy is van, mert eléggé kómás voltam, ami eltartott még másnapig is. :D Voltak az alatt a két nap alatt ködfoltok az életemben rendesen. :D

rentababa: erre a székletinkontinenciás vizsgálatra én is kíváncsi lennék hogy mi az? Én ilyen széklet tartási problémákra gondolnék, mert ugye az inkontinencia a vizelet tartási probléma. És mire ad ez a vizsgálat reményt? (Nekem személy szerint nincs széklet tartási problémám, bármennyire is hasmenéses vagyok, mondjuk az elsõ adandó wc-re elmegyek, de szerintem ezzel mindenki így van, addig meg kibírom.)

Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de tényleg nem tudom. :)

Szerkesztette: Moncsi33 (2013-04-11 08:28)

Nincs jelen

#2604 2013-04-12 02:00

rentababa
Tag

Szia lazye és Moncsi33!

Ezt olvastam a neten róla, nekem mondta az egyik ismerõsöm is, hogy ehhez az orvoshoz jár és nagyon jó orvos és mindenben segít.

info  Dr. Kocsár Tibor

Tisztelt Betegeink!

A SZÉKLET INKONTINENCIA kezelésére alkalmas elsõ gyógyszer (egy metoxamin hatóanyagú kúp) klinikai vizsgálata /GCP/ van folyamatban a pestszentlõrinci szakrendelõ sebészeti osztályán. Ez egy hivatalos, európai, multicentrikus fázis II vizsgálat, melyben való részvételünk nagy megtiszteltetés.
Szükségünk van olyan betegekre, akik együttmûködnek velünk, és ennek kapcsán a 2,5 hónapos futamidõ alatt megtapasztalhatják, hogy talán "van fény az alagút végén".
Kérjük, a széklet inkontinencia panaszával forduljon bizalommal a vizsgálatvezetõhöz egy elsõ konzultációra, mely során a beválasztási ill. kizárási kritériumok mérlegelendõk.
A vizsgálatvezetõ: Dr Kocsár Tibor oszt.vez. fõorvos
Zsebõk Zoltán.Szakrendelõ, sebészet.
Telefon: 297-1210 / 126 mellék.

Én sajnos most nem fogok tudni menni, mert jövõhéten mûtenek pajzsmiriggyel :( és ez is lehet egy kizáró ok, no de kb 2,5 fél éve ezzel a problémával küzdök, már nagyon elegem van abból, hogy állandóan WC papírral járok, vagy is merek elmenni valahova, mert bármikor rám jöhet, de volt olyan idõszakom, hogy reggeltõl-estig nem bírtam leszállni a...... De ez is bele tartozik megkérdeztem, legalább kivizsgálnak, mert ahol eddig kivizsgáltak vagy is csináltak vastagbél tükrözést, ott elakadt a csõ a vége felé, nem ment feljebb és addig nem találtak semmit, de onnantól nuku semmi, rá fogták, hogy idegi alapon van, de természetesen elõtte is voltak millió 100X vizsgálataim, meg is mûtöttek tavaly májusban az epémmel, mert az is beteg volt, na kicsit jobb lett, de ha hirtelen eszek, akkor spuri, begörcsöl a gyomrom és ez sem megoldás, mert ugyan is arra is azt hitték, hogy biztosan attól van :(  Valaki mondja már meg akkor mi a fenétõl van ez?? A családomban van egy Chorn beteg, de nálam hála az  égnek ez nem mutatták ki.

Cím: 1183 Budapest, Thököly út 3.

Telefon: 297-1210

Nincs jelen

#2605 2013-04-12 19:25

lazye
Tag

Azt nem tudom megítélni, hogy mennyire jó orvos, de az biztos, hogy lazán felírta a Xalazint támogatott receptre, amit a Honvéd kórházban csak hosszas vizsgálatok után volt hajlandó a doki, miután hivatalosan is cu lett a diagnózis. Nem ettõl függ, hogy valaki mennyire jó orvos, csak az igazsághoz ez is hozzátartozik. De mindenképpen kedves és jófej.

Nincs jelen

#2606 2013-04-12 20:05

rentababa
Tag

Akkor ezek után és is felfogom keresni, ha tényleg ilyen jó fej a doki :) Még mindig jársz hozzá vagy már nem kell menned?
Én Újpesten lakok, de itt a gasztroenterológusok nagyon :/

Nincs jelen

#2607 2013-04-12 21:42

lazye
Tag

Már a honvéd kórházba járok, mert ott sokkal magasabb a színvonal a kerületi rendelõnél. Pl amikor nem ment normálisan a vastagbéltükrözés, akkor szó nélkül megcsinálták altatásban, a vizsgálatok amúgy is gyorsabbak, szóval igazából ég és föld a különbség. De már régen voltam ott is, kéne menni, csak hát ha nincsenek tünetek, akkor nehezebben szánja rá magát az ember egy tükrözésre..

Nincs jelen

#2608 2013-04-13 06:55

rentababa
Tag

Én mondjuk direkt nem kértem altatást anno, mert azt mondták, hogy kába leszek nagyon és hányingerem lesz vagy hányni fogok nagyon tõle a gyógyszertõl a Tramadoltól és amúgy is kiderült, hogy allergiás vagyok arra, és még azt is mondták, hogy amúgy sem altat el, csak kicsit fog bekábítani, de attól még mindent érezni fogok :( Hát ennek alapján így csinálták meg a tökit, de én csak ordítottam helyette :D Érdekes engem a Honvédba nem fogadnak, azt mondták aki a 4.kerben lakik, csak sürgõsségiben ellátásban fogadják, ennyi. :(

Nincs jelen

#2609 2013-04-13 18:58

lazye
Tag

Sajnos a honvéd ilyen. Én édesapám miatt igényjogosult vagyok (õ a határõrségnél dolgozott, már nyugdíjas). Szóval szerencsém van. Egyébként nem ugyanarról beszéltünk, mert én altatásra gondoltam, ott nem érzel semmit sem. Beadják a szurit és 2 óra múlva ébredsz fel. Te a kábításra gondolsz, de az más. Nekem arra azt mondta a dokim, hogy azt akkor csinálja, ha úgy látja, hogy egy kis segítséggel de végig fogjuk tudni csinálni. Nem látta úgy, ezért vissza kellett mennem és újra nekifutottunk, itt már altatásban. De az altatás azért macerás, elõtte el kell menni laborba, altatóorvoshoz és újra kell csinálni minden felkészülést is magára a tükrözésre.

Nincs jelen

#2610 2013-04-13 21:20

rentababa
Tag

Igen és pontosan ez miatt nem szerettem volna az altatást, elõször, mert nekem is mondták, hogy lehetne, de a kábításról semmit nem mondtam csak akkor amikor bementem, hogy ilyen-olyan mellékhatásai lehetnek, adhatom a szúrit? kérdi a nõvérke...... mondom NEMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!
De 3 napig hashajtóznom kellett és nem ehettem semmit, pedig hallottam, hogy van olyan gyógyszer amit elõzõ este kell csak bevenni és ennyi, de nem is bánom, csináltam egy tisztító kúrát :D de valahogy nem visz rá a lélek hogy újra megcsináltassam, pedig kellene már biztosan, de most a pajzsmirigy mûtét miatt nem lehet, azt is 2 éve csak húzom és halasztom :D
Jó neked, hogy mehetsz a Honvédba, bár onnan is hallottam sok mindent, de melyik Kórházról nem lehet nem?

Nincs jelen

#2611 2013-04-14 19:14

Lajcsi
Tag

Sziasztok!

Még új vagyok, február óta szemezgetek a fórumotokkal de még csak most regisztráltam az április 3.-án készült colonoskopiás eredményem miatt és a tanácsaitokat kérem: IBS.
Gyorsan be is mutatkozom.
Lajos vagyok, a csodálatos és napsütötte Pöst City-ben élek, 185 cm magas, 95kg. Két éve munkanélküli (ehez képest (eddig) jó kedélyû) 30 éves fiatalember. :)

Panaszaim január 4.-én egy csodálatosan borult hideg napon kezdödtek. Elmentem intézni egy hivatalos ügyet majd hazamentem ettem egy tányér lencse levest és lefeküdtem aludni. Ébredéskor sejtelmes diszkonfort érzést éreztem a bal "családi ékszer" környékén. Estére gyakori vizelési inger, másnap vese körüli sugárzó érzés, harmadnapra alhasi diszkonfort érzet. Hétfõn elballagtam az urulógiára ahol a csúnya doktorbá a tojbi és környéke két ujjal való megtapogatása után felfázást diagnosztizált. Írt ki valami L betüs 7 szemes antibiotikumot. Nem volt elég pénzem kiváltani, de még a szedés megkezdése elötte székrekedésem lett (relative minden nap volt csak rendezetlenül, nem reggelente, fele annyi mint régen és nem az a csodálatos állagú). Beszedtem az antibiotikumot majd lebattyogtam a házi orvosomhoz. Elmondtam, hogy kutya fülét nem használt a gyógyszer, megtapogatta a hasam, nyugtatgatott "Lajoskám, semmi baja a beleinek, valószínüleg felfázott és hólyag gyulladás." Jajj ezt elfelejtettem írni hogy közben a széklet színe is megváltozott, nem volt se fekete, se friss vér nem volt rajta, mindig ugyan azt a barna színt produkálta bármit is ettem. A vérképben minimálisan emelkedett fehérvérsejtszám valami 10.6 és picit emelkedett koleszterin szint 7.x-volt. kiirt egy hasi ultrahangot amire 3 hétre rá kaptam idõpontot. Az ultra hang elött 1 héttel kezdödött az igazi kálváriám, ekkor már lassan egy hónapja szenvedtem. Éjszakai életet éltem eddig, a tartós munkanélküliség rányomja valamilyen szinten a bélyegét az ember életvitelére. Hajnali 5kor felkeltettem édesanyámat, mert úgy reszkettem mint aki epilepsziás, rázott a hideg, de közben melegem volt, lázam se de még hõemelkedésem se volt. Kihívta mutter az ügyeletet, elmondtam a panaszaimat a dokinak, kaptam egy beutalót a Péterfybe és a lelkemre kötötte, hogy ne hagyjam magamat lerázni. A Péterfy urulógián megnéztek, a "családi ékszerek" rendben vannak, felnyultak a nemesebbik felembe, diagnózis: akkut prostatitis. Felírtak egy levél Zinat-ot és egy levél afflamint, majd hazazavartak. A Zinat-tól valami fura módon olyanokat WCztem mint egy kis elefánt, visszatérve a nekem normális ébredés utáni idöszakra, gyönyörû szinekben pompázott. De a gyakori vizelési inger, hõhullámok nem javultak, a zinat kúra végén a székletem ujra "elcseszett" lett. Eljött az ultrahang ideje, minden rendben, vesék, herék, prosztata normális (pedig én olyan prosztata gyulladásról nem halottam amit egy levél antibiotikum helyre tesz) viszont a bél sygma-dec vetületében 6 mm falmegvastagodás van. Engem levert a hideg víz, rögtön tumorra gyanakodtam, a házi orvosom nyugtatgatott hogy ne féljek, valószínüleg divertikulum, annyi bélbetegség van ne gondoljak 30 éves fejjel a rákra. Írt beutalót a gasztrósokhoz akik febrár 26.-ára adtak idöpontot. Ezt nem bírtam ki, a diszkomfort érzés a zinat után átalakult szúró nyilalló szinte állandó fájdalommá ami csak fekvésre enyhült + kaptam egy 3x2 Normix kúrát hátha virális eredetû a dolog. A normix kúra után kaptam a háziorvosomtól Korházi befekvéses beutalót, onnan elhajtottak mint a magzat vizet, hogy nincs hely végül egy fóorvos a II. belgyógyászaton kezdett velem foglalkozni ambulánsan, kaptam cerucal kúrát, + no acidot. 2008-ban állapítottak meg refluxot amivel én nem is igazán törõdtem. Február végén gyomortükrözés: reflux+gyomorsérv. A hasi dolgaim nem nagyon javultak, majd április 3.-án vastagbél tükrözés. bejutottak 10 cm-re a vékonybélbe is. Eredmény: totál negatív colonoscopia, a panaszai irratibilis jellegüek. 3 széklet+3 vér+vizelet viszgálat minden negatív. További vizsgálatot nem tervezünk. A doki írt fel dicatelt amitöl 2 szem után majdnem sikerült megfulladnom, úgyhogy holnap megyek vissza új gyógyszert kérni. Illetve Zir-Gastro ami egy petákot se ért és 2 rugó 6 tasak. A háziorvosom azt javasolta hogy inkább egyek meg napi egy aktíviát.
Elnézésetek kérem, hogy a kórtörténetem ilyen hosszúra sikeredett. A tippeteket kérném. Jelenleg is szurkál a hasam alja, állandóan melegebbnek érzem, székelés elött általában rosszabb az érzés, utánna megkönyebbül egy kicsit. De már megviselt lekileg is és testileg is 10 kg-t fogytam január óta és MEGÕRÜLÖK néha olyan mintha táncolna a sygma belem. Jajj igen és diétát nem kaptam ehetek ihatok ami jól esik, rostdús étrend.
Tippeiteket és segítségetek elõre is köszönöm.
Üdv: Lajcsi

Szerkesztette: Lajcsi (2013-04-14 19:25)

Nincs jelen

#2612 2013-04-14 20:00

Marthuska
Tag

Szia Lajcsi! Üdv a fórumon!
Ami a bemutatkozásod legelejét illeti, mindjárt azt gondoltam, ha pár évtizeddel fiatalabb lennék és független: "Életem te vagy a méretem".:D:D
Próbálok hozzád igazodni, azért írok ilyen viccesen! Mert akármennyi problémád is legyen, sugárzik az írásodból az optimizmus, ami segítségedre lesz majd a gyógyulásban is. Azt kívánom humorod, jókedved soha ne hagyjon el!
Komolyra fordítva a szót, elég sok mindenen keresztülmentél mostanában. Mivel a Zinnat egy antibiotikum, és neméppen jó a bélflórának, jelenlegi hasi panaszaidnak okozója akár lehet ez a gyógyszer is. Nagyon jó lehet bakteriális fertõzésre, viszont ezt kissé megsínyli az emésztõrendszer. Háziorvosod nagyon okosan tanácsolta az élõflórás joghurtot, vagy kefírt, amennyiben tolerálja a szervezeted. Mivel totális colonoscópiát végeztek, sõt még a vékonybélbe is sikerült bekukkantani, és nem találtak semmi szervi elváltozást, így marad az IBS. Az orvos által felállított diagnózist kénytelen az ember elfogadni, bár nem tudom mitõl van a fogyás, hisz szervi okát nem találták.
Ha szabad azt a tanácsot adnom, érdemes megfigyelni, hogy mik azok az ételek, amik ártanak Neked, amelyek elfogyasztása után panaszaid jelentkeznek, vagy rosszabbodnak. Étkezés terén nehéz tanácsot adni, mert mindenkinek más étrend válik be. Szándékosan nem írok diétát, hisz azt nem írtak elõt neked, mert nem látták semmi okát. Viszont kialakíthatod a saját, személyre szabott étrendedet, ami Neked beválik.

Nincs jelen

#2613 2013-04-14 20:41

Moncsi33
Tag

Szia Lajcsi!
Nekem is nemrég diagnosztizáltak IBS-t. Én is túl vagyok mindenféle vizsgálaton: vérkép, vizelet, pajzsmirigy, colonoscopia, glutén érzékenység, laktóz intolerancia vizsgálat. Miután minden negatív lett, ezek után mondta ki a gasztroenterológus az IBS-t. Ja, és én is fogytam 5 kilót.
Amit nekem a körzeti orvos ajánlott, az a Protexin IBS, amit 2 hónapig kell kúra szerûen szednem. Ez egy új termék, kimondottan ilyen gasztroenterológia betegségekre találták ki. 1 doboz 3500 Ft. Ezt ajánlanám Neked is, fõleg az antibiotikumok után! 2 hónapos kúra esetén 2 doboz kell, az elsõ két héten 2x1-et kell szedni, utána napi 1-et.
A kefír, Activia nyugodtan mehet, azok is jót tesznek az emésztésnek.
Marthuska ahogy leírta, és ahogy nekem is ajánlotta az orvos, kezd el írni azt, hogy mi mindent eszel-iszol, de szigorúan minden nap, és írd azt is, hogy milyen a székleted, hogy érzed magad. Ezek alapján nagyjából ki fogod tudni szûrni azt, hogy milyen ételek/italok azok, amelyek elõidézik a hasmenést, diszkomfort érzést. Ha ezeket az ételeket/italokat kiiktatod, akkor jobb lesz.
Sajnos általános diétát sehol sem lehet találni, és nem is tudnak ajánlani, mert minden embernél más az, ami a problémát elõidézi. A doktornõ nekem is azt mondta, hogy változtassak az étrendemen, de hogy hogyan, azt nem tudta megmondani, ez alapján az "étrend napló" alapján nekem magamnak kell kiszûrni azt, hogy mit kell elhagynom.
Én a helyedben elsõ lépésként ezt elkezdeném írni, meg esetleg beszerezném a probiotikumot.
Más tanácsot sajnos nem tudok adni, én is ezt csinálom, szedem, próbálom jobbá tenni a napokat. 
Üdv: Moncsi

Nincs jelen

#2614 2013-04-14 20:53

Lajcsi
Tag

Szia Marthuska!
Köszönöm szépen bíztató szavaidat. :) Bízom benne én is, hogy a közel jövõben nem lesz komolyabb baj. Soha nem voltam beteges típus. 20 éves koromtól (mióta befejeztem a sulit), a házi orvos nem látott. Tudom sok minden lehet idegi alapon, férfiaknál bal here lüktetés, hányinger, étvágytalanság stb stb, de a néhai hõemelkedés meg hogy valami szinezi a székletet (és nem vér), alhasi fájdalom ez nekem így tudod elfogadhatatlan. Jó anyám (az egyetlen nõ aki még nem hagyott sz*rban, és mindig számíthatok rá) elkísért a záró kiadásra (a colonoszkópia után egy órával kiengedtek, de papíron még 2 napig kórházban voltam) az orvos kiejtette ezt az irritábilis bél szindróma szót anyám jó anya révén elsírta magát. Az orvos erre...ne aggódjon nincs nagy baj. Erre anyám rákérdezett az orvosra "Dr úr hipohonder a fiam? erre Õ: -Az. (Én meg magamban  "jó k*r*v* a*ny*d a hipohonder :) )
Szóval azt mondta hogy ideges típus vagyok, mert félkómásan a vizsgálat alatt elbeszéltem szívem összes bánatát és kibeszéltem hol rejtegetjük a családi ezüstöt. Erre a gasztrós vélhetöleg idegi alapokra fektette a diagnózist. De no para, ha esetleg valami gebasz lesz meggazdagszom :) De amit mostmár én 3 hónapja átélek az számomra egy hasi katasztrófa. Megkérdeztem az orvot mi ez a hasi melegedés? Aztmondta dugjam a lázméröt a hónaljam alá, és ha ott lázas akkor van láza, addig meg ne tapogassam magam mert ha ö is elkezdené magát diagnosztizálni, holnap nem jönne be dolgozni (kösszzzz szépen).

Szia Moncsi33!
Köszönöm neked is a tippet megpróbálom bár nállam nem hasmenéssel hanem székrekedés jelleggel jött elö. De megprobálom a napló dolgot. Bár nagyon agyalok a széklet szín miatt azon a dolgon hogy ahogy a házi orvosom írta lehet hogy virális eredetû és arra nagyon nincs gyógymód csak ha átfut rajtam. Tegnap hagyma napot tartottam (zöldhagyma, fokhagyma, medve hagyma) szinte mindenbe tettem és ettem nyersen, kicsit puffadtam de mintha az érzés jobb lenne ott alhas táján, lehet jót tesz neki. Próba cseresznye.

Szerkesztette: Lajcsi (2013-04-14 21:02)

Nincs jelen

#2615 2013-04-14 21:08

Marthuska
Tag

Szia Lajcsi!
Az irritábilis bél szindróma a vegetatív idegrendszer mûködési zavara, ahogy nekem annak idején az orvos mondta, ezért elég nehéz befolyásolni. Moncsi33 nagyon precízen leírta Neked a további lehetõségeket, amivel érdemes és lehet próbálkozni. Vígasztaljon a tudat, hogy nincs szervi baj!
Mielõbbi jobbulást kívánok Mindkettõtöknek!

Nincs jelen

#2616 2013-04-14 22:01

Moncsi33
Tag

Szia Marthuska!
Ez a vegetatív idegrendszeri "dolog" már másodszorra jött elõ az életemben mint probléma, a napokban olvastam róla, hogy az IBS is "ennek tudható be".
Gyerekkorom óta szenvedek attól, hogy izzad kezem-lábam, de olyannyira, hogy csurog róla a víz, és emellett jéghideg. Áztatom a papírt, nyáron is szinte csak zokniban tudok létezni, ami szívja a vizet. :(
Jártam sokáig cérnabeültetéses akupunktúrára Pestre, és ott mondták elõször, hogy ezt is a vegetatív idegrendszer okozza. Kezeltek is vele, addig jó is volt, míg a cérnák 3 hét alatt fel nem szívódtak, utána kezdõdött minden elõrõl. :( El is keseredtem, hogy most akkor nekem meddig kell szurkáltatni magam? Elvileg azt mondták, hogy 5 kezelés után a tüneteknek olyan szinten enyhülni kéne, hogy 3 hét után már nem kéne elõjönni, 10 alkalom után pedig végleg meg kellene hogy szûnjön. Hát 5 alkalom után is a 3. hét végére felerõsödtek a tünetek, úgyhogy egy idõ után feladtam.
Nem tudom még, hogy mi jöhet még, amit a vegetatív idegrendszer tud okozni, 3 a magyar igazság, ebbõl kettõ már megvan...

Nincs jelen

#2617 2013-04-15 10:08

Marthuska
Tag

Szia Moncsi33!
Igen, ez is nagyon kellemetlen lehet, az biztos! Nem tudom szoktad-e nézni a LifeNetwork TV mûsort, ahol van egy sorozat, a címe "Ha ciki, ha nem: beteg vagy!". Van amikor hétvégén megy ez a sorozat, van amikor szüneteltetik, de ismételni szokták. Ott láttam egy ilyen tenyérizzadásos esetet, állandóan csurgott róla a víz, az illetõ hölgy csak kesztyûben tudta megfogni a kisbabáját is, ki ne csússzon a kezébõl. A lényeg, ott mutattak valami megoldást rá, ha jól emlékszem mûtéti volt, talán az izzadságmirigyekkel manipuláltak valamit. Már nem emlékszem pontosan, de jó lett volna, ha láttad volna, bár nem tudom Magyarországon van-e ilyen mûtéti lehetõség, meg gondolom az ára is borsos.

Nincs jelen

#2618 2013-04-15 11:56

Lajcsi
Tag

Sziasztok!

Visszabattyogtam a Péterfybe, megmondtam a dr. bá-nak, hogy a dicatel-töl majdnem kinyiffantam. Most azt mondta, hogy mennyek le a körzetihez, õ adjon egy beutalót a péterfy gasztrósokhoz, ne ijedjek meg ha csak 1 hónap múlva lesz idöpont. És azt is elmondta, hogy én még így is a szerencsésebb puffadós szurkálós IBS-es vagyok :S. Próbaként megvonta a No-Acid-ot, így most nem szedek semmit hátha több és lágyabb lesz a széklet. Továbbra is ehetek ihatok bármit.
Kiváncsi leszek a gasztrósok mit fognak produkálni.

Nincs jelen

#2619 2013-04-15 14:36

Moncsi33
Tag

Szia! Sajnos nem szoktam nézni azt a mûsort. :( A múltkor olvastam, hogy itthon Magyarországon is van valamilyen lehetõség az izzadás megszûntetésére, az is valamilyen mûtéti eljárás, altatásban csinálják, és horror összegû. Ha be is vállalnám a kezemre, a lábam még ugyanúgy izzad. :( Szörnyû...
Régen mikor gyerek voltam, akkor anyám elvitt dokihoz, de azt mondták, hogy ezzel nem tudnak mit csinálni, meg kell tanulni vele együtt élni. Hát köszi. Nagyjából az IBS-re is ezt mondták.

Úgy látszik, hogy amit a vegetatív idegrendszer produkál, azzal szemben tehetetlenek az orvosok.

Nincs jelen

#2620 2013-04-15 14:37

Moncsi33
Tag

Lajcsi! Írd majd meg mindenképpen, hogy mit mondtak a gasztrósok, milyen irányban fognak elindulni.

Én még mindig amondó vagyok, hogy írd szépen az "étrend naplót", és vegyél probiotikumot.

Nincs jelen

#2621 2013-04-16 14:42

Lajcsi
Tag

Szia Moncsi33!

Mondom is milyen irányba tereltek. Elbattyogtam a Péterfy-be, bedobtam a háziorvostól a beutalót, és május 16.-a irányába tereltek :) , akkorra lesz legközelebb idõpont. Tudod tegnap lementem a házi dokihoz a beutalóért és õ írt fel nekem Frontine 25 mg nyugtatót, és mondta hogy ez egy idegrendszeri betegség hidjem el, nyomkodjuk a beleit január óta és semmi bajt nem éreztünk, hallgatgatjuk sztetoszkóppal, stb fogadjam el, nincs benne semmi szégyen. Tegnap este picit remegtem éreztem, hogy szokásosan melegszik a belem, bekaptam....megnyugodtam, remegés elmúlt, most reggel wc után megint bekaptam egyet, elmentünk a beutalóval ugye a Péterfybe...jövök hazafele...nem érzek semmit fájdalmat...úgy elmennék betonozni is akár. Ma bennem 1l energia ital, 1 tányér bórsós májas húsos rizottó, 2 kávé, 2 "nyeles" fagyi :), 1 valami lengyel aloe verás joghurt ital, 4km a lábamba és nem fáj semmim egy ici pici hangyaf*szni puffadást érzek. Úgy érzem magam mint a kezdö THC-s másnap. Eddig a Kicsiny falum ott születtem én nótát dúdolgattam, ma meg egész nap a Don't worry be happy-t. Végre újra embernek érzem magam, lehet hogy a szegénység és a munkanélküliség TÉNYLEG meghülyített és a beleimen jött ki. Kiváncsi leszek a holnap reggeli produktumomra és ha semmi különösebbet nem érzek és meglesz a régi szokásos mennyiség, végleg megnyugszom. És azon agyalok, ha még a kezdet kezdetén mikor januárba mondta és nem volt még belobbanva a sygma belem, csak az alhasi diskonfort elfogadom a nyugtatót lehet, hogy  nem is dugják fel a bulirudakat alulról-felülröl, lehet hogy az egész kellemetlen procedúrát megúszom? Mindegy, azért vezetem a naplót és köszönöm a tippeket van egy sanda gyanúm, hogy a holnap reggelt wczés után a ligetbe kezdem, elmegyek egy kicsit kocogni, megnézem mit bírok :)

Szerk:. Írták sok helyen, hogy a cigaretta nem tesz jót az IBS-re, megemlítettem az orvosnak. Fura ezt egy doki szájából hallani de azt mondta, ha akarom csökkentsem DE most ne merészeljek róla leszokni. :D :D :D

Szerkesztette: Lajcsi (2013-04-16 15:02)

Nincs jelen

#2622 2013-04-16 19:02

salvya
Tag

szia Lajcsi,

az én véleményem a bélbeteg-diétáról, amivel én nagyon jól vagyok, viszont nem orvos mondta, hanem természetgyógyász:

- semmi cukor (én még édes gyümölcsöt sem eszek most, hogy ne erjedjen semmi a bélben)

- semmi tej (most semmilyen tejterméket nem eszek)

- sok ZSÍR, illetve étkezésenként kb. 3 dkg. Ennek a célja a bõséges epe bélbe jutása, hogy az epe helyrehozza a bélflórát. De semmi olaj, margarin vagy vaj.

- sok-sok zöldég: párolva, fõzve, nyersen

U.i: én a Reg-Enor miatt szigorúan tartom ezt már 6 hete és tervezem még pár hónapig csinálni.

Salvya

Szerkesztette: salvya (2013-04-16 19:04)

Nincs jelen

#2623 2013-04-16 20:06

Lajcsi
Tag

Szia salvya!

Neked is nagyon szépen köszönöm a tanácsot!

A cukor mentes zöldséges kúra az menni fog, de a tejterméket azt nem merem mert írtam, hogy ez a dolog nálam székrekedés jelleggel indult, és a tejtermék kifejjezetten jót tesz neki+ az elfelejtettem irni, hogy a totális colonoscopia: negatív mellé oda volt írva, hogy dibacteriosis (antibiotikum), amivel nem teljesen értek egyet mert a sanda gyanúm az, hogy még az antibiotikumok elött valami kinyirta a baktériumokat a belembe (háziorvos szerint virális). Eddig szedtem Zir-Gastrot, Lactiv Suspensio granulátumot és eddig a gatyám ráment és nem nagyon bízok már benne mert favatkát sem ért nekem, inkább a tej+ a napokba jön meg az egyik ismimtõl a kefírgombám :) .

A zsíron viszont meglepõdtem, valamelyik nap kimentem a lehelre és olyan érzés kapott el, hogyha nem viszek be a szervezetembe valami döglött állatból származó zsírt megfekszem. Vettem is 30 dkg tepertõt, azon voltam egész nap+ zöldhagymán, fött kaját nem is ettem és olyan faja volt a reggeli dolgom, hogy a fõzelék nem produkálna olyat. Az a zsír kúra szerintem könnyen megoldható lesz :)

Nincs jelen

#2624 2013-04-16 21:03

Moncsi33
Tag

Szia Lajcsi! Hihetetlen, hogy milyen idõpontokat adnak a rendelõkbe, itt nálunk is 1-2 hónap lenne, mire sorra kerül az ember szakrendelésen, addig akár meg is murdelhet. :(
Reméljük, hogy ez a Frontine nyugtató megteszi a hatását, kíváncsi vagyok, hogy a holnapi napod milyen lesz. :)
Én egyelõre gyógynövényes nyugtatóval próbálkozom, este szoktam bevenni, mert újabban éjszaka alig tudok aludni, és a napi sok szarság mellett ha még nem is alszom éjjel, olyan vagyok mint a mosott sz.r.

Biztos lehetsz benne, hogy a napi stressz az, ami betett Neked, és így jött ki rajtad. Megviseli az embert a pénztelenség, és a munkanélküliség, az egyszer biztos. Én a másik oldalon állok, a vállalkozó szférában, de hidd el, hogy nekünk sem könnyebb. Sõt. :( De ebbe nem is akarok belefolyni.
Nálam is ez a mindennapi stressz az, ami "betette a kaput".

Írj holnap, hogy hogy vagy. :)

Nincs jelen

#2625 2013-04-16 21:26

lazye
Tag

Nem tudom, hogy mennyire oldja meg hosszú távon a problémát a nyugtató. Rövid távon sem vagyok biztos benne, hogy segít. Nem vészmadárkodni akarok, csak nem hiszek benne. Én abban hiszek, hogy a megfelelõ étrend tud hosszú távon tünetmentességet (aka. gyógyulást) hozni, és semmi más nem. Illetve minden más maximum idõlegesen hat. De szívbõl kívánom, hogy tünetmentesen sikerüljön a holnap is. :)

Nincs jelen

#2626 2013-04-16 22:17

Moncsi33
Tag

Biztos vagyok benne, hogy az étrend megváltoztatásával nagyon sokban tudjuk segíteni a gyógyulást. Próbálkoztam én is cukor, és a tejtermékek elhagyásával (hónapokon keresztül szigorúan tartottam a diétát), ami nagyon sokban javított a helyzeten, de sajnos csak idõszakosan oldotta meg a problémámat, rendszeresen elõjött a hasmenés és velejárói. :( Ugyanis a hétköznapjaim ugyanazok maradtak. Stressz, feszültség. :(

Az orvosnak is az volt az elsõ amellett, hogy figyeljem meg hogy mit eszem, és szedjek probiotikumot, hogy próbáljak stresszmentesen élni, valamint kezdjek el sportolni, hogy levezessem a feszültséget.

Valószínûleg hogy egy nyugodtabb idõszakban, mikor az ember viszonylag nyugodt, akkor teljes mértékben megoldja az étrend a problémákat. Így meg néha kell egy kis plusz segítség átmenetileg. Ezért vettem én is gyógynövényes nyugtatót, talán ez természetesebb, nem szokik rá az ember lánya, és legalább jót alszom. Hozzáteszem, tényleg átmeneti megoldásnak lehet jó, a problémákat nem fogja megoldani, azt nekünk magunknak kell. :)

Nincs jelen

#2627 2013-04-16 22:51

szugyika
Tag

Az IBS legfõképpen pszichoszomatikus betegség, aminek a fõ kiváltó oka a stressz.. illetve a stresszkezelés formája nem megfelelõ. Különbözõ pszichológiai megküzdõmechanizmusok állnak a rendelkezésünkre. Az IBS-s betegek gyakran képtelenek önérdek érvényesítésre, behódolóbb típusú a személyiségük, ebbõl fakadóan a megküzdési stílusuk passzív.
A szimbolikáját is nagyon szépen lehet látni: "lenyelem ezt a sok sz.rt, (mert mást nem tudok vele kezdeni) de nem tudom megemészteni" = hasmenés.

Ilyen szempontból pedig jó megoldás a nyugtató. Nem azt mondom, hogy élethosszig tartóan kell szedni, de átmeneti megoldásnak tökéletes, amíg nem talál valaki olyan megküzdési mechanizmust, amellyel adekvátan képes megbirkózni a stresszel.

További meglátásom, hogy érdemes a szomatikus orvosláson kívül pszichológusokkal is konzultálni. Támogató terápia, önismeret mélyítése, személyiségfejlesztés, ez mind hasznos lehet. :)

Nincs jelen

#2628 2013-04-17 08:32

süti
Tag

Szia rentababa!
Engem érdekelne ez a széklet inkontinenciás vizsgálat Kocsár doktor Úrhoz.  Én is küszködök ilyen panaszokkal .Kell beutalót kérni és kitõl ,melyik orvostól? Hallottál már  olyan betegrõl aki elkezdte a vizsgálatot jó lenne  tapasztalat gyûjtés. Azt is jó lenne tudni magán  térítéses vagy tb-re megy a vizsgálat . Sok kérdésem lenne ezzel kapcsolatban .Ha tudsz valamit légyszíves írd meg.
köszönöm.

Nincs jelen

#2629 2013-04-17 10:26

Moncsi33
Tag

Lajcsi! Mi a helyzet ma reggel, hogy vagy????

Nincs jelen

#2630 2013-04-17 11:57

Lajcsi
Tag

Szia Moncsi!

Eddig faszántosan. Ma volt az elsö nap, hogy nem arra ébredtem, hogy fáj, hanem lófacnyi disconfort érzés, de az is csak enyhén. A kaksi is meg volt de nem ébredés után rögtön, hanem rá fél órára, mennyiség így is kevesebb a réginél de legalább könnyebben jött ki. Futás elmaradt mert 8 kor keltem az meg már túl késö volt, olyankor már nem bohóckodom :). Elsétáltam a szokásos joghurtomért szóval minden faca. Persze a nyugtató már bennem van...be happy. Úgyhogy ez a terápia úgylátszik, nállam bevállik (gyorsan le is kopogom). Jövõhéten melókeresés ezerrel, ezt a hetet még azért rászánom a megfigyelésre.

Viszont szeretnék tõletek elköszönni egy idõre. Az orvos azt is tanácsolta, hogy ne nézegessem az internetet, ne vegyem magamra mások bajait. De szeretném ha tudnátok, tiszta szívbõl sajnálom az Összes Chron-C.U.-s beteget. Lehet hogy az én napi egy kaccsokat formáló székletem, és az a fura érzés a hasam alján nektek a paradicsomi megváltás lenne. A 4 hónap alatt átéltem fájdalmat és hasi katasztrófa érzést is, fura egy játékszer ez az emberi test. Aki még nem élt át ehhez hasonlót az emberi ésszel fel nem foghatja, hogy Ti a napi 5-10-15 véres hasmenéssel, és fájdalmakkal min mentek keresztül. A kormányok dollár milliárdokat költenek arra, hogy rakétákat és ürszondákat löjjenek fel és megnézzék mi van a Neptunusz mögött (megjegyzem az emberek 90%-át nem is érdekli, hogy mi van mögötte...tõlem meg aztán Kis Miska is lehet), de ilyen betegégre mint az AIDS, a rák, a CU és a Crohn valami miatt a gyógymódot még nem találták meg (Vajon miért?). Szóval akár IBD, akár IBS-esek vagytok kívánom, hogy minél elõbb a gyógyulás/tünetmentesség útjára lépjetek egy szebb élhetöbb élet képe lebegjen mindig a szemetek elõtt.
Ha valami nagyon radikális bekövetkezik még +/- irányba azért azt még megírom majd, hátha tudok segíteni valamelyikõtöknek.
Nagyon vigyázzatok magatokra, és jobbulást kívánok mindanyiótoknak.

Lajcsi

Nincs jelen

#2631 2013-04-17 19:47

Szabóné
Tag

Sziasztok!

Elég régen írtam, de amikor írtam akkor sokat. Érdemes elolvasni õket. Egy pár reagálást engedjetek meg a nemrégen leírt dolgokra.

1. AZ IBS NEM PSZICHOSZOMATIKUS BETEGSÉG!!!
Volt már nagyon stresszes idõszakom és semmi bajom nem volt tõle, és volt teljesen nyugodt is amikor nagyon rosszul voltam. Szerintem sokkal inkább örökletes betegség. Nagymamám is beteg volt.

2. A tej és a cukor kerülése hasznos dolog.
Én napi egy adag cukros dolgot engedek meg magamnak és érzem is, hogy az elég. Pl.: egy szelet csoki, vagy egy darab sütemény. Nem is eszem minden nap édességet, de ha társaságban vagyok akkor sem megyek az egy adag fölé.

3. A zsír nem mindeninek jó.
Voltam már olyan beteg zsíros kenyerezés után, hogy majdnem fejre álltam. Bizonyos szempontból hasznos lehet 'kenõanyagként'. DE gyulladt állapotban tilos! A szervezet, hogy kímélje magát elõször a zsír lebontását hagyja abba és az emésztetlenül távozik a szervezetünkbõl. Aztán a cukor és utána szénhidrát lebontásával áll le. Ezt a dietetikusomtól tudom. Szóval ebben a sorrendben kell kiiktatni az étrendünkbõl a tápanyagokat, ezzel kímélve az emésztõrendszerünket.

4. Ha a nyugtató segít, az nagyon jó, akkor szedd, de nem fog mindenkinek beválni!
Mivel nekem nem idegrendszeri alapon van betegségem ezen az alapon nem is kezelhetõ.

5. A diéta fontos, de mindenkinek másfajta.
A diéta tud a legtöbbet segíteni a betegség kezelésében, de nekem például az idõváltozás is be tudja gyullasztani a belsõségeimet, még úgy is, hogy én mindig diétázom. Minderinek érdemes szerintem elmenni dietetikushoz és egyéni étrendet összeállítani. Továbbá nagyon hasznos a kizárásos diéta, is amikor bizonyos élelmiszert nem eszel egy darabig és utána egy keveset fogyasztasz és feljegyzed az eredményeket. Ez a módszer egyértelmûen megmutatja, hogy kinek mi a jó.

Egyéb: Lajcsi! Teljesen igazad van. Sokkal többet költenek a kormányok fegyverkezésre, és úrkutatásra, mint a betegségek kezelésére és megelõzésre.

Minden kinek tünetmentességet kívánok!

Nincs jelen

#2632 2013-04-19 21:31

Moncsi33
Tag

Szia Lajcsi!
Örülök, hogy jobban vagy, azért én örülnék, hogy ha nem tûnnél el teljesen, és néha életjelet adnál magadról, a hogyléted felõl. :)
Remélem, hogy a jövõ héten sikerrel fogsz járni, és találsz magadnak munkát is. :) Csökkenne kicsit a feszültség...

További szép estét, és jobbulást Neked!

Üdv: Moncsi

Nincs jelen

#2633 2013-04-21 12:52

Joodyyy
Tag

Kedves Lajcsi!
Olvastam a történeted és szöget ütött a fejemben az, hogy gyomor sérvet állapítottak meg nálad. Azt miért nem kezelik? Holott ott van a diagnózis.

Üdv: Joodyyy

Nincs jelen

#2634 2013-04-21 22:52

pt
Tag

Sziasztok!

Rég voltam már erre. Én viszonylag jól elvagyok. Kimásztam ebbõl a nyavajából.....olyan 95%-osan.

Szedem továbbra is a Dalsan 40 mg-os gyógyszeremet, a pánikos, ideges hasmenés elkerülése végett.
Kerülöm a nekem nem való ételeket (foghagyma, tejtermékek, erõs-csípõs ételek).
Nehéz mindent kiiktatni, de megéri. Néha furcsán megállok és elgondolkodok......azon, hogy bakker, miért nem vagyok rosszul.....régebben az voltam hasonló szituációban. Aztán mosolyogva tovább megyek  :D

A távoli út pl. 100 km-re az még mindig aggaszt. Szóval csak idegi is a dolog, nem csak ételintolernicás. Ilyenkor a jól bevált fél szem coderit és egy 0,25-ös frontin indulás elõtt rendbe rak aznapra.....

Nem 100%-os a dolog, de legalább élhetõ így az élet.....  ;)

Nincs jelen

#2635 2013-04-23 21:25

Joodyyy
Tag

Kedves Joe65!
Ma voltam dietetikusnál, és holnap megyek általa a gasztróshoz és elvileg Nutridrink-et fognak felírni. Remélem tényleg, de úgy is. És Neked ez segít? Persze nyilván én is elkezdem majd, ha végre felírja valaki. Csak szeretek biztosra menni.

Nincs jelen

#2636 2013-04-27 09:08

Joodyyy
Tag

Kedves Mindenki!
A héten ugyebár elkellett mennem a dietetikushoz, aki bejegyeztetett a korházban lévõ gasztróshoz, mert úgy tudnak csak felírni tápszert. Másnap elballagtam a gasztróshoz, vittem az eddigi leleteimet, melyek 2012.május.25-tõl 2013.Január.22.-ég voltak meg, mert azóta nem volt új papírom. A korházi gasztrósom mondta, hogy nincsen colitis ulcerosa-m, viszont az aspecifikus gasztritisz és a kontanimált vékonybél szindróma megvan. A korházi azaz új gasztrósom teljesen más, mint a budaörsi és egészen megvoltam lepõdve az új gasztrós hozzáállásán, ugyanis érdekli mi van velem, és mondta, hogy sok vizsgálat kimaradt. Csak tartotta a papírjaimat, és nézett furcsán, és akkor mondta, hogy lényegébe nem is nagyon vagyok kivizsgálva. Ekkor kérdezte, hogy szeretnék e dokit váltani, és kapva az alkalmon azonnal igent mondtam. Szerintete? Kiderült, hogy az új gasztrós asszisztense hallott a régirõl, és felháborodva mondta az új dokimnak, hogy a régi gasztrósomról, hogy Õ az, aki mindig mindenféle vizsgálattal a korházba akarta küldeni a betegeit, holott a mi korházunkhoz nem tartozik a régi gasztróshoz. Szóval, megvagyok lepõdve, egyrészt jobb kedvem lett, bár annak ellenére folytatom az CU-s diétát, hiszen az jobb nekem, minthogy mindent össze vissza egyek. Csinálnak széklet tenyésztést, melyet az új gasztrós rendelt el, amit régi nem. Már egy alap, ami változik, és az újgasztrós figyelmes lett a kissé megnagyobbodott lépemre ( Lép kissé nagyobb, hílusnál 47 mm), amire a régi nem szólt kb. semmit. Szerintem érdemes másik doki véleményét is kikérni, mert ha úgy nézzük, engem a régi félre kezelt, kivéve a kontanimált vékonybél szindróma ügyet. Salazopirint kellett volna szednem, de azt csak egy hétig bírtam, mert szarul lettem tõle, akkor kellett volna a Salofalkra váltani, de nem tettem, csak a normix kúra alatt. Jobbik szerencse, hogy egyik gyógyszert se szedtem végül hosszú távon, mert kitudja mi lett volna abból.
Gondoltam megosztom veletek legfrissebb élményeimet. Mindenkinek jóbulást kívánok.

Nincs jelen

#2637 2013-04-27 11:19

rentababa
Tag

Sziasztok, hogy vagytok ma?
Én elkezdtem most a diétámat, igaz 15 kilót fogytam nemrég és állandóan változik a súlyom, de most megpróbálok kevesebb csokit enni, és több gyümölcsöt, zöldséget, mármint este, kefirt, Norbi Update pudingot :D
Jah és ami bevált, reggel 1 kávé, mellé Sió õszibarack lé és mehetek is utána :) utána kellemesen telik a napom, vagy is egyenlõre így megy 1 hete, hogy nem vagyok felpuffadva, bár most a pajzsmirigyre vigyázni kell, kíváncsian várom a következõ vérvételt, hogy kell-e szednem majd hormon pótló bogyót avagy sem.
Bár nem szeretnék, mert így is szedek a gyomromra is elég sok mindent meg Rivotrilt, anno nekem is az IBS-t idegi alapon vetették fel, mert elõtte természetesen én is 1,5 évig végig jártam az utat minden féle vizsgálatokon.
Kellemes szép hétvégét kívánok mindenkinek :)

Nincs jelen

#2638 2013-05-17 20:18

Joodyyy
Tag

Sziasztok!
Már egy ideje nem nagyon irogattam erre felé csak nézegettem a fejleményeket. Képzeljétek el, elmentem a dietetikushoz, hogy na akkor tápszert szeretnék. A dietetikus mondta, hogy Õ nem írhatja fel csak doki. Oké gondoltam, akkor az úgy lesz jó. A dietetikus bejuttatott a gasztróshoz, aki elõször nem akarta felírni a tápszert. Minden papíromat elvittem neki, amit eddig kaptam gasztróról Budaörsrõl, most a Szent Imrébe járok. Amúgy az új gasztrós iszonyat jó fej, teljesen másképp állt hozzám és nem nézett butusnak, mert hízni szeretnék, vissza az eredeti helyzetembe. Elküldött vizsgálatkora, újra megakart csinálni mindent, mert ugyebár látta, hogy a H2 kilégzés bizonyítja a Kontanimált vékonybél szindrómát, és az aspecifikus colitist, de a CU-t túl merésznek érezte. Az elsõ három dolog, amit megcsináltatott: vér, vizelet, széklet minta. Puff az elsõ körben fennakadtunk. A széklet minta pozitív lett. Kiderült, hogy: clostridium difficile: A kitenyészett törzs A/B toxint termel. A toxinkimutatást a baktérium tenyészetébõl végeztük <--- ez az egyik eredmény a másik: Salomella sp. Salmonella C csoport pozitív. Szóval szerintem ez okozta a kíjnaimat. Kaptam rá gyógyszert, aminek a neve: klion 2X500 mg-ot és laktív-ot kell szednem. És felírt a doki tápszert is. Egyelõremajd holnap este kedzem a gyógyszert, mert a pünkösd miatt 3 napot leszek itthon(vasárnap, hétfõ, kedd). És van idõm hozzászokni a gyógyszerhez, ez 2 hetes kúra összesen. Aztán jöhet a tápszer, ennek neve: Nutricia Nutridrink, amit Joe65 is írt. Szóval most már reménykedek a legjobbakban. Azért az beletelt pár napba, mire felfogtam, hogy eddig miért maradt ki egy-egy vizsgálat mint pl: széklet tenyésztés, ha ezt tavaly ilyenkor készül el, minden jó lenne most. De ez rejtély marad. Ti hogyan vagytok, kivel mizujs?

Nincs jelen

#2639 2013-05-17 20:21

Joodyyy
Tag

jaj el is feljetettem, hogy a gasztró váltást, már írtam :-) no mindegy akkor csak a vérvétel és társainak az eredménye a lényeg :-)

Nincs jelen

#2640 2013-05-25 09:10

zoo
Tag

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy nektek volt -e már hasonló székelési gondotok, illetve ilyen széklet amit lent leírtam? Mikor görcsölni kezd a hasam, nagyon nehezen indul el a székletürítés. Elõször több kis székletdarabok ürülnek, utána hasmenés?

köszi

Nincs jelen

#2641 2013-05-25 10:03

csücsike
Tag

Szia zoo! Nálam voltak/vannak hasonló gondok sajnos olyankor több órán keresztül vagyok wc-n :(

Nincs jelen

#2642 2013-05-25 17:00

zoo
Tag

Szia Csücsike!

Köszönöm a válaszod! Engem ezek az apró székletdarabok idegesítnek. Nem tudom ez mennyire kóros. Egyébként ilyen a neten rákerestem:

http://happydietitian.files.wordpress.c … 1/0211.jpg

Nincs jelen

#2643 2013-05-25 17:55

csücsike
Tag

lehet nem úgy emésztesz meg egyes ételek ...persze azért majd mond el a kezelõorvosodnak mindenképp.

Nincs jelen

#2644 2013-05-28 00:13

kuhanaa
Tag

18 éves gyerek, 8 hónapja egyre erõsödõ tünetekkel (hányás, émelygés, görcs, hasmenés, éhség, enni képtelenség, stb.) Orvosok, gyógyszerek, tükrözések; aztán boszorkányok, fõzetek, teák -- minden, de semmi hatás.

Végül internetes böngészés után háziorvossal feliratva: NORMIX 200, három napig 2x2, majd három napig 2x1. Lényegében már az elsõ két nap után tökéletes gyógyulás. Régi új gyerek!

Elõzmény: feltehetõen külföldön evett hamburger okozta hasmenés, de ez csak tipp.

Aki még nem próbálta, próbálja ki, hátha.

Nincs jelen

#2645 2013-05-29 22:58

lazye
Tag

Azt tudja-e valaki, hogy külföldön, egészen pontosan az USA-ban mi a helyzet a colitissel? Milyen gyógyszerek vannak rá, ugyanúgy gasztrós dokik írják-e fel, mi a betegséggel kapcsolatos hozzáállás, stb. 1 évre megyek ki, de azért ezzel kapcsolatosan vannak kétségeim. Jó lenne valami infó, de a dokim nem tud a témáról sajnos.

Nincs jelen

#2646 2013-06-05 10:01

Joodyyy
Tag

Sziasztok!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a Nutricia Nutridrink mellett milyen ételeket érdemes fogyasztani? Gondolom paradicsomos dolgokat nem igazán. Én személy szerint ezt iszom, a joghurtos verziót írták fel nekem.
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Üdv: Judit

Nincs jelen

#2647 2013-06-05 11:32

pt
Tag

Egy kis poén:

http://www.autonavigator.hu/sztori/ezen … ntent=cikk

Néha jól jönne  :)

Nincs jelen

#2648 2013-06-08 09:07

Archyka
Tag

Sziasztok!
Most regisztráltam, ibs-t már több mint 10 éve diagnosztizáltak nálam. Szerencsére már megtanultam együtt élni vele.
Néha (most is ) erõsebben elõjön és szinte mindig valami nagyobb változás után.
Prof dr Újszászy Lászlót felkerestem egyszer és kivizsgálás után Õ is ibs-t állapított meg.
Azt mondta szokjak hozzá,hogy egész életemben lesz valami bajom. Egyszer problémát fog okozni egy bizonyos étel,máskor semmi bajom nem lesz tõle. Szóval nincs kifejezetten diéta erre a betegségre.  Viszont kerüljem a tartósított dolgokat, látványpékség termékeit. Fellángolni nem a stresszes idõben fog elõjönni,hanem miután már nyugalomban vagyok. Példának mondta,hogy valaki pofon vág,akkor hiába vagyok ideges nem jön elõ a bajom,de 1-2 hét múlva amikor már lehiggadtam számolhatok vele. Borsmenta teát, espumisant, refluxont és kreont ajánlott,írt fel.
Segíteni csak magamon tudok,mert az orvosok nem igazán tudnak. Homeopátiás szereket is próbáltam, biorezonenciát. Bármit kipróbálok,csak ne gyógyszer legyen,fõleg nem nyugtató. Az ibs betegek magukon segíthetnek a legtöbbet.

Nincs jelen

#2649 2013-06-08 11:40

salvya
Tag

Lehet az IBS nem is egy kifejezett betegség, hanem valami emésztési rendellenesség? Ha igen, akkor a puffadást okozó erjedés megszüntetésérõl egy érdekes cikk:

http://drhummel.hu/2013/06/06/miert-egy … -zsirosat/

amúgy a Szabó Sigfrid is ezt mondja, hogy zsír kell a jó emésztéshez..

Én most csinálom ezt a Reg-Enor kúrát és figyelek a zsírra .. már 3 hónapja. Nem aktíválódott a colitis, bár nem tudom, enélkül milyen lenne. Amúgy a bélflóra helyreállítása miatt csinálom.
Szerintem ezért vannak jól a paleosok is, mert õk esznek zsírosat...

Nincs jelen

#2650 2013-06-09 14:45

Pancsi91
Tag

Sziasztok! Nemrég találtam rá erre az oldalra és úgy gondoltam írok ide, hátha kapok néhány jó tanácsot, tippet.
2011. tavasza körül kezdõdött el nálam egy betegség, amirõl azóta kiderült Irritábilis Bél Szindróma. Eleinte csak gázosodtam nagyon, mindentõl puffadtam, késõbb hasmenésem volt egyre többször. Elmentem orvoshoz ahol kiderítették epeköveim vannak. Szeptemberben megmûtöttek, de sok változást nem értem el. A tünetek ugyanúgy megmaradtak. Mûtét elõtt gyomortükrözésen is átestem, ott sem volt gond. Aztán béltükrözést is csináltak, de azt mondták minden rendben. Nem tudták megmondani mi bajom lehet, azt mondták nagy valószínûséggel IBS. Utána olvastam interneten és tényleg az lehet, mert a panaszok szinte teljesen megegyeznek az ott felsoroltakkal. Hasmenés és székrekedés váltakozása, puffadás, gázosodás, görcsös hasi fájdalom...ezt mindet tapasztalom nap mint nap.
Írtak fel többféle gyógyszert ( Meteospasmyl, Dicetel, ProGastro 825, Cholagol csepp, stb.) de egyik sem használt. Ajánlották a Duspatalin nevû gyógyszert a patikában de az sem volt jó. Próbáltam gyógygomba kapszulát szedni de az sem szüntette meg  a panaszokat.
Reggel szinte mindig megy a hasam, görcsös fájdalommal kísérve. Délelõtt és délután is elõfordul sokszor. 21 éves vagyok és nagyon rossz így élni, nem lehet bárhova elmenni vagy ha igen gyógyszerekkel felszerelkezve, de a fájdalom és hasmenés akkor is borzasztó hogy a mindennapjaimhoz már hozzátartozik. De gondolom ezt az érzést sokan ismerik itt ezen a fórumon.
Nem tudom mit lehetne még kipróbálni. Ha valakinek van valami ötlete, akkor azt megköszönném, ha megosztaná velem is.
Üdv!

Szerkesztette: Pancsi91 (2013-06-09 14:46)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb