#1651 2013-08-10 11:03
- Shark
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Alternatív módszerek
én most 64 kg vagyok már évek óta .....stabilan .
Nincs jelen
#1652 2013-08-10 18:44
- Aladár
- Tag
Nosza ezek elég jó testsúlyok. :) Nekem a versenysúlyom 54kg. Soha nem voltam annál nehezebb még csúcs állapotomban sem. Ehhez kb. 168cm társul. Ha már az 50-et elérem az nagyon jó lesz mert így nem nagyon tudok még munkába állni, vagyis munkát keresni.
Amúgy clió 28 éves leszek most szeptemberben és pozitívan állok mindenhez. :D Szóval azzal nincs probléma.
Kellemes estét nektek ebben a hûsebb idõben.
Szerkesztette: Aladár (2013-08-10 18:45)
Nincs jelen
#1653 2013-08-10 20:55
- clió
- Tag
Aladár!
Nagyon fiatal vagy, ebben az életkorban hála istennek gyorsan regenerálódik a szervezet. Én 43 éves voltam akkor, abban az évben a 8. mûtétem volt, és ennek ellenére fél év múlva már visszanyertem önmagam.
Örülök, hogy pozitívan állsz hozzá, sajnos nekem már - akkor - nem volt energiám, nem bíztam a sikerben.
Jó éjszakát, megyek pihenni, kezdõdik a meccs
Clió
Nincs jelen
#1654 2013-08-11 10:15
- Aladár
- Tag
Én csak abban bízok semmi másban. Viszont mire feltornázom magam, addigra meg jön (remélhetõleg) a visszahelyezés ami szintén majd gondolom több napi ételmegvonással jár a kórházban és akkor újra kezdõdhet a felépítés. Vagy a visszahelyezõ mûtét már nem annyira vészes? Amúgy akkor megint középen vágnak fel vagy csak oldalt a sztóma kivezetésénél?
És még egy ha nem érzitek zaklatásnak. :) A béres csepp van olyan hatékony mint egy multivitamin nemde? Mert nekem szimpatikusabb a Béres mint a tabletták.
Kellemes és hasznos vasárnapot mindenkinek!
Nincs jelen
#1655 2013-08-11 10:53
- clió
- Tag
Aladár!
Ha "csak" sztómazáró mûtéted lesz, az már lényegileg nem jár testsúlycsökkenéssel. Maga a mûtét kb. egy órát tart, ha nem lép fel - és miért is lépne - semmilyen komplikáció. A mûtét során - ahol a sztómád van - ejtenek egy kis vágást és egyesítik a beleket, utána zárják a hasfalat. Koplalni utána - emlékeim szerint - nem nagyon kell, volt olyan szobatársam - engem a Margitban operáltak - aki már a mûtét napján ihatott, és másnap kapott szûrt levest és krumlipürét.
Clió
Nincs jelen
#1656 2013-08-16 13:12
- Frankie
- Tag
Sziasztok
1,5 liter tea készitése egész napra, 4 fele osztva lassan kortyolva, én 1,5 l kancsoba készitem kb deci nagyságu teatartoba keverem igy:
Körömvirág 50%
Diófalevél 30%
Orvosi citromfü: 10%
Borsmenta 10%
Iszom akkut állapotban, majd 1 hét után érezhetõen jobb, akár tünetmentes.
Kaja ilyenkor csak párolt, vagy grillezett hal , csirke kevés rizsel, sok párolt zöldséggel (fõleg bébirépa).
Lisztbõl készült cuccok nem, tej esélytelen. Helyette kókusztej, vitaimok miatt.
Teánál semmi fém érintkezés és izesités nélkül.
Próbáljátok
Nincs jelen
#1657 2013-08-18 09:47
- Anita15
- Tag
szia Frankie,
én is körömvirág -kamilla teát iszom, Zir-gasto probit iszok, és bízom a javulásban. A hasam fájdogál és reggelente dudorodik a jobb oldalon, meg idõnként, általában esténként puffadok kicsit. Több mint két éve nem szedek gyógyszert, eddig elvoltam, most megint aktiválódik ez a nyavalya. Bízom a gyógynövényekben, de feketediót is jó lenne, csak még szopizik a kislányom, és azt nem lehet ilyenkor. Esetleg van még valami ötleted, hogy mitõl úszhatnám meg a teljes belobbanást és a gyogyikat?
Nincs jelen
#1658 2013-08-18 11:45
- clió
- Tag
Frenki!
Nagyon jó a teakeverék, én is bízom benne. Abban azonban biztos vagyok, hogy Neked nem "dudorodik" a hasad, ugyanis ezt a tünetet nem az aktivitás, hanem valamilyen passzázszavar okozza. (Passzázszavar: a cucc nem tud egyenletesen haladni a bélben, mert ott lepatadással, összenövéssel, szúkülettel találkozik) A letapadás, összenövés - erre a Crohn hajlamos, a különbözõ hasüregi szervek gyulladásos konklomerátumot képeznek - az esetek döntõ többségében nem igényel mûtéti beavatkozást, de a szükület az elõbb-utóbb igen. Azt szokta mondani a sebészem, hogy jobb a programozott mûtét, mint az akut, mert ez utóbbi esetben sokkal kevesebb az esély a sikeres mûtétre, gyakori a reoperáció (ujabb mûtét).
Üdv:
Clió
Nincs jelen
#1659 2013-08-18 12:40
- Anita15
- Tag
CLIÓ,
És ezt hogy lehet kideríteni, hogy összenövés, vagy szûkület?Uh. nem látja, tükrözés?Jajaj, én mûtétet nagyon nem akarok....
Nincs jelen
#1660 2013-08-18 13:11
- clió
- Tag
Anita!
Nem vagyok orvos, azt hiszem, a szûkület már az ultrahangon is látszik persze, ha gyakorlott orvos nézi, aki lát is..)
A tükrözés csak végsõ esetben kell, megértem, hogy félsz tõle, én is nagyon utaltam azt a néhányat, amit csináltak. Szerencsére az én orvosaim csak indokolt esetben csináltattak ilyet, nem is értem hogy egy Crohnost miért is kell évente tükrözni?! (Ha rákkockázat van, csak akkor indokolt, de szerencsére ez kisebb mint 5 százalék. )
Ami még szóba jöhet, az a CT és MR, az elõbbi nagyobb sugárterheléssel jár ugyan, de pontosan látszik a képen minden, ami kell, hogy kiderüljön, mi okozza nálad a dudorodást.
Még az is lényeges, hogy az ultrahang a bél "belsejérõl" nem tud fontos infot adni, tehát az aktivitást a CT jobban mutatja, de szerintem egy gyakorlott gasztrós a tüneteid alapján meg tudja mondani, hogy mirõl van szó.
Iszogasd a gyógyteát, de én a helyedben elmennék egy jó dokihoz is
Sok sikert a javuláshoz!
Clió
Nincs jelen
#1661 2013-08-18 14:46
- Anita15
- Tag
Köszi Clió. Én Szekszárdra járok, illetve jártam. Eddig egy jó darabig nem kellett. Jövõ héten felhívom a dokinõt, és elmegyek hozzá. Lesz, ami lesz. De tuti gyógyszer lesz a vége...csak ússzam meg a Medrolt és társait. Szerencsére még nem kellett soha beszednem ezekbõl...
Nincs jelen
#1662 2013-08-19 10:20
- clió
- Tag
Anita!
Szekszárdon nagyon jó kezekben vagy, gondolom Salamon Ágneshez jársz.
Maximálisan megértem, hogy nem akarsz gyógyszert szedni. Én nem voltam hajlandó tartósan szteroid kúrán lenni, csak addig szedtem (kb. 3 hónap), amíg muszáj volt. Immuránt 4 évig szedtem, semmi értelme nem volt az én esetemben, csak hullott a hajam tõle és egyre fáradtabb lettem. Szerencsére nem volt mellékhatása, bár a hasnyálmirigyemet biztosan rongálta mindkettõ, mert cukorbeteg lettem. Paleoval próbálom meggyógyítani, állitólag 3 hónap alatt fog rendezõdni, ha betartom szigorúan a szabályokat. Nehéz lesz, mert nagyon édesszájú vagyok, de az eritrit jól helyettesíti a cukrot, csak nagyon drága. Fõleg, ha valaki szeret sütni, mint én...
Remicade infúziót is kaptam még 2001-ben, három hónapig hatott, majd kezdõdött minden elõrõl.
2005 óta nem szedek semmi gyógyszert, mert nem látom értelmét. Életmódot váltottam (biókaja, mozgás, stresszhelyzetek kerülése) és lás csodát, jobban vagyok mint valaha, pedig 15 mûtétem volt, és rövidbél- szindrómám van.
Remélem, sikerült meggyõznöm, hogy menj dokihoz, legalább megnyugszol, mert - szerintem a rossz hír is jobb, mint a bizonytalanság. Még az is kiderülhet, hogy nem aktív a betegséged, csak pl. letapadt a beled a hasfalhoz, és ezt látod és érzed.
Sok sikert, drukkolok Neked:
Clió
Nincs jelen
#1663 2013-08-19 10:21
- Frankie
- Tag
Szia, Anitanak dudorodik a hasa nem nekem...
Egyébként Frankie vagyok:)
Anita kamillat nem erõltetném, belbolyhokat tönkre teszi, nem nekünk való.
Koromvirag, dió és esetleg meg valami, puffadas ellen, pl citromfû, borsmenta pont erre való, ezért keverem így
Csinaltass vekonybel mri-t, kis has hajtás elõtte, de ez a legkönnyebb vizsgálat.
Nincs jelen
#1664 2013-08-19 10:50
- clió
- Tag
Szia Frankie!
Válaszod megnyugtatott.
Üdv
Clió
Nincs jelen
#1665 2013-08-19 11:52
- Anita15
- Tag
CLIÓ,
A Tam Beatrix dokinõhöz járok, tök jó fej, és érti a dolgát. Egyébként a Salamon Ágnesnél tanult õ is, úgy tudom. Ezek szerint megyei vagy, hogy ismered a doktornõt?Ez igen, 2005 óta gyógyszer nélkül...ezek szerint van remény...jó hallani, hogy gyógyszer nélkül is van élet...
Nincs jelen
#1666 2013-08-20 22:16
- Frankie
- Tag
Szia clio
Beszélhetnénk Skypen vagy telefonon?
Nincs jelen
#1667 2013-08-21 12:20
- clió
- Tag
Igen, vezetékes nekem ingyen van, de skyp is lehet. A mobil nekem drága, 16,51/perc
Nincs jelen
#1668 2013-08-29 12:06
- andreas31
- Tag
Bocs,hogy beleszólok!!Tam Beatrix??Õ Pécsen magánklinikán is tevékenykedik ugyebár...?
Nincs jelen
#1669 2013-08-30 10:53
- Anita15
- Tag
Andreas,
nem tudom, hogy Pécsen is van-e. Én Szekszárdra járok hozzá...
Nincs jelen
#1670 2013-08-31 18:28
- martin1
- Tag
Sziasztok! Hasznos Alternatív módszereket tudnátok nekem írni ?
Nincs jelen
#1671 2013-10-02 18:18
- szömörce
- Tag
Szia Anita15!
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Eddig olvasója voltam a fórumnak,de mivel Anita rákérdezett a paleora,válaszolok neki.Engem 2012 márciusban diagnosztizáltak,én rögtön áttértem a szigorú paleo étrendre.Tünetmentes voltam,de sajnos bûnöztem, magamhoz vettem olyan ételeket, amit nem kellett volna(pogácsa, spagetti). Rövidesen kezdtem érezni c.u. elsõ jeleit.
Nincs jelen
#1672 2013-10-04 20:57
- mozsi1217
- Tag
Üdv! Lehet hogy több embernek tudok segíteni, ki a vastagbél gyulladás különbözõ formájában szenved! A magam tapasztalata alapján írom ezt, és szívesen megosztom másokkal is, találtam egy bió gyógymódot ami nálam bevált! email cimre kérem az érdeklõdést, köszönöm!
Nincs jelen
#1673 2013-10-08 10:52
- Bal
- Tag
Sziasztok!
Elég régen írtam ide, de most megint úgy érzem eljött az idõ:
13-24 éves korig nyomtam elég keményen a colitist ulcerosat...
Jelenleg 38 vagyok. Gyógyult. (nem tünetmentes, hanem gyógyult ezt hagy hangsúlyozzam ki...)
Nem jógázom, nem diétázom, nem csinálok semmit, amit azért csinálnék, mert beteg voltam, vagy hogy egészséges maradjak.
Iszok sört és alkoholokat, ettem rengeteg húst és stresszben kelek, stresszben fekszem smile
...mégis sikerült letennem ezt a betegséget.
Tavaly elõtt 3-5 emberke jelentkezett egy hasonló bejegyzésemre.
Közülük háromnál igen igen hamar sikerült látványos eredményeket elérnünk, pusztán azzal, hogy elbeszélgettünk
egyszer-kétszer...
Ha úgy érzed, hogy szeretnél meggyógyulni (lehet nehezebb lesz, mint betegnek maradni) és kész vagy változtatni,
akkor keress meg.
...sajnos nem vagyok nagy fórumlátogató (nem szeretem olvasgatni a colitises "élménybeszámolókat" ),
ezért, ha megosztod ezt a bejegyzést olyanokkal akiket érdekelhet, akkor azt megköszönöm, vagy õk lesznek
neked hálásak :)
Szívesen segítek!
Üdv, Balázs
borbelybalazsakos@gmail.com
Ha írtok kérlek írjatok telefonszámot, hogy fel tudjalak titeket hívni.
Hajrá!
Kedves Balázs, megkérlek, hogy ne floodolj, mert ezzel nekem munkát generálsz :( Ide írtam, hogy lásd és nem a moderálás topicba, mivel nem vagy nagy fórumlátogató.
Köszönöm..
aiolosz
Nincs jelen
#1674 2013-10-10 12:15
- Illike
- Tag
Sziasztok ! Szteroid elhagyással, leépítéssel kapcsolatban várnám a tapasztalatokat. Elõször szedem, és most már leépítem. Az érdekelne, hogy ki hogyan tudta leépíteni ?Prednisolon 5 mg tabletta,3 naponta egy tablettát hagyok el, 15 mg-nál tartok. Az is érdekelne,hogyha már csak egy tabletta marad, akkor azt kell szedni tovább ?Orvoshoz nov.6.-ra van idõpontom. Köszönöm a válaszokat !
Nincs jelen
#1675 2013-12-10 13:24
- andreas31
- Tag
Hááát,sziasztok!!
Voltam megtekinteni az SVL tudományát.Frankienek: igazad van barátom,a"mester" külleme valóban nem meggyõzõ (és ezzel nem sértegetni akarok beteg embereket) tényleg olyan,mint aki nem kicsit beteg emésztésileg,amolyan kórosan sovány szegény és szürke.Nem kétlem,hogy lelkileg rendben van és kiegyensúlyozott,de egészségesnek nem tûnt.Boldog ettõl persze lehet.Amiket elmondott,nem rossz dolgok,tulajdonképpen az ayurvédikus pszichológia sem más, mint a "hagyományos" csak a köntös különbözik.Magadra ismersz,látod,hogy milyen vagy,milyen - esetleg ellentétes- személyiségek keverednek benned,de ezt legtöbbünk amúgy is tudja.A megoldások is úgy,ahogy érthetõek,de ennyi kitartás,odafigyelés,önmegtartóztatás nincs meg mindenkiben,bennem biztosan nincs.Lehet,hogy lesz,ha ad még pár lángost (értsd:pofont) a betegség,de még nincs.Fõleg a táplálkozástudományos részt tekintve,ami kicsit ellentmondásosnak is tûnik.Ez sem szól másról,mint konfliktusfeloldásról,energiák átalakításáról,nyugalomról,békérõl,elfogadásról stb.20 rongy/3 óra rizsa,utolsó ilyen jellegû befektetésem volt,össz:80 ezret költöttem 3 év alatt ilyesmire,többet nem szándékozom,ez adomány volt az Úriember lelkesedésére tekintettel.Mondjuk kicsit megnyugtató volt a beszélgetés,ezért sem jöttem el fizetés nélkül,szóval 10-et megért,mint cihomókus,a többi nyereményadó erre az évre.Ha tanácsolhatom (ugye szoktunk ilyen témában eszmét cserélni) NE erõltessük,fõleg,aki (mint én) tudja,hogy ideges fajta,de nem tud változni akaraterõ hiányában.
Bocs a hosszú dumáért,de a CU érdekelne topicban felvetettem ezt a témát és kötelességemnek éreztem az "eredmény" hiányának megosztását.
Szép napot,vészeljük a telet,várjuk a görcsoldó tavaszt,nyarat!!!!
Nincs jelen
#1676 2013-12-10 18:16
- suzy
- Tag
Kedves andreas 31,
Hasznos volt a beszámolód, minden bizonnyal hasznosabb, mint Neked az elõadás.
Kösz' : Suzy
Nincs jelen
#1677 2013-12-10 21:01
- Frankie
- Tag
Köszönjük andreas, respect, hogy költöttél rá. Tanulság a lényeg, kitartàst!
Nincs jelen
#1678 2013-12-11 07:33
- mendi63
- Tag
Köszi andreas,lájk.
Nincs jelen
#1679 2013-12-31 17:40
- Anita15
- Tag
sziasztok,
diólevél teát próbálta már valaki, milyen a tapasztalat?
Nincs jelen
#1680 2014-01-04 01:58
- Tita78
- Tag
Szia Anita15, én most regisztráltam erre a fórumra, nagyon sok mindent kipróbáltam már, 2006 óta vagyok Crohn-os, de leginkább CU-s tünetekkel, mivel csak a vastagbelem érintett (szerencsére). Mûtétem még nem volt, eddig kb. 3-4 nagyobb fellángolás volt 2006 óta, amik 2-3 hónapig tartottak. A nagyobb dózisú gyógyszerek, Pentasa 2x2 és Imuran 2x50 mg segítettek ilyenkor, plusz Nutridrinket és üveges bébiételeket ettem (tudom, vicces, de sajnos csak a bébikoszt vált be). A diólevél teát ittam egyszer vadsóskamag teával együtt egy fellángoláskor. A vadsóska jó volt hasmenés esetén, de a diólevél nekem erõs hasgörcsöket okozott, és csak bõvebb lett a vérzés. Megijedtem és 2 hét után abbahagytam. De biztosan nem mindenkinél egyforma, mint ahogyan sok más készítmény is, valakinél beválik, valakinél semleges, valakinek árt.
A paleot én nem csinálom, nem vagyok édesszájú, kevés édességet, kenyeret és péksüteményt eszek. Lakto-vegetáriánus vagyok vallási okból, így a hús kizárva. Sok nyers gyümölcsöt, zöldséget eszek és fõzelékeket, krémleveseket, és igyekszem kerülni az adalékanyagokat, ízfokozókat is (pl. E621). Dohányzás, kávé, alkohol, szénsavas cuccokat kizártam (de az elõbbi 3-mat egyébként sem fogyasztanám szintén vallásos megfontolásomból).
Én most saját készítésû búzafûlevet iszok grapefruitmag-cseppekkel kiegészítve, eleinte csak egy-két evõkanállal ittam, majd fél decit tisztított vízzel higítva, most napi egy decinél tartok. Ezenkívül a bélflóra egyensúlya érdekében fogyasztok egy aktív probiotikumokból álló készítményt.
Nagyon drukkolok mindenkinek, hogy megtalálja a számára ideális megoldást a tünetek kezelésében és legyõzésében!
Sok erõt és egészséget mindenkinek az Új Évre!!!
Nincs jelen
#1681 2014-01-04 17:45
- Rigor
- Tag
Csak nem a diólevél mániás Gyuri bácsis füvesember?
Röviden: NE!! :)
Hosszan: http://samli-projekt.blogspot.hu/2014/0 … ember.html
illetve : http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/03/13/m … ovenyekkel
Nincs jelen
#1682 2014-01-04 17:47
- Rigor
- Tag
Tita78: Grapefruit-al óvatosan!!!! Számos gyógyszer hatását befolyásolhatja. Például a budenofalk habra rá is van írva, hogy használata esetén tilos grapefruit, illetve grapefruitmag kivonat stb, fogyasztása.
Szerkesztette: Rigor (2014-01-04 17:48)
Nincs jelen
#1683 2014-01-04 18:13
- Rigor
- Tag
Az alternatív módszerekrõl pedig ajánlott olvasmány, aztán békén hagylak benneteket:)
http://samli-projekt.blogspot.hu/2013/1 … asrol.html - Megéri elolvasni, és elgondolkodni, nehogy még rosszabbul legyetek..
Szerkesztette: Rigor (2014-01-04 18:14)
Nincs jelen
#1684 2014-01-05 07:45
- Szuszidi
- Tag
Kedves Rigor!
Mint tudjuk a orvosi medicinákban nagyon sok pénz van. (el sem tudjuk képzelni mennyi) Csak példaként mondom Prof. Dr. Fachet József kutatását. (egyébként ö is az MTA doktora mint a cikkben szereplõk) A lényeg ö gombából tenyésztette ki a rák lehetséges ellenszerét japánban törzskönyvezve van a gyógyszer itthon meg mint táplálék kiegészítõ kapható. (Lehet hogy a Crohnra is jó lenne ki tudja.) A lényeg hogy a dokiknak az az érdekük hogy a gyógyszert propagálják ne a természetben meglévõ használható növényi vagy akár energiagyógyászatot, vagy bármi alternatív módszert. Ezen nincs haszon ennyi a történés. Angolok rájöttek a dolog nyitjára s a kórházakban alkalmaznak alternatív terapeutát lehet választani a rendes orvos mellé. Gond nélkül dolgoznak együtt s a gyógyulás is sokkal gyorsabb.
A diólevél tea ki mondta hogy az Crohnra jó?? Vegyük a fáradságot s olvassunk egy kicsit a dolgok után. Így ha nem járunk a dolgok végére több bajt csinálunk mint hasznot.
Üdv: Szuszidi
Nincs jelen
#1685 2014-01-05 13:15
- clió
- Tag
Kedves Szuszidi!
Sajnos, napjainkra a kutatás, az orvoslás, az orvosok oktatása, a gyógyszeripar és forgalmazás, az élelmiszeripar/dietetika között szoros együttmûködés van , egyetlen céllal: profitot termelni minden áron. Úgy tûnik, ebbe a civil szféra is beszállt. Az MCCBE-ben - egészen Kriszt Magdielnök megjelenéséig - ez nem volt szokás.
Ismer valaki valakit a jelenlegi vezetõség tagjai közül? Mindenesetre árulkodó, hogy örökös tagnak csak Müller Ancsát (ezt értem, õ alapító tagja az egyesületnek, nagyon sokat segített betegtársainak) és Vuncs Jutkát választották meg.... Nincs közöttük pl. Dworschák Gábor, Kissné Marcsika, akik szintén alapítók voltak. ..
Még sok minden felkeltette az érdeklõdésemet, de errõl majd késõbb !
Nincs jelen
#1686 2014-01-06 00:22
- aiolosz
- Tag
clió írta:
Kedves Szuszidi!
"....Az MCCBE-ben - egészen Kriszt Magdielnök megjelenéséig - ez nem volt szokás.
Ismer valaki valakit a jelenlegi vezetõség tagjai közül? Mindenesetre árulkodó, hogy örökös tagnak csak Müller Ancsát (ezt értem, õ alapító tagja az egyesületnek, nagyon sokat segített betegtársainak) és Vuncs Jutkát választották meg.... Nincs közöttük pl. Dworschák Gábor, Kissné Marcsika, akik szintén alapítók voltak. ..
Még sok minden felkeltette az érdeklõdésemet, de errõl majd késõbb !..."
Clió, mi köze van ennek a fórumhoz és a topichoz...kinek teszi elviselhetõbbé az életét az egyesületben történõ személyi változásokról szóló véleményed...
Nincs jelen
#1687 2014-01-06 10:41
- Rigor
- Tag
Az alternatív baromságokban, szerekben, homeopátiában még nagyobb üzlet van, mert ugye ott nincs az a hatalmas fejlesztési költség, nincsenek költséges klinikai tesztek, stb. Éppen ezért sajnos sok orvos is üzletel ezekkel a praktikákkal!
Nagyon oda kell figyelni hogy megfelelõ szakemberhez kerüljön az ember, legalább egy konzultáció erejéig, aztán õ elirányít egy másik megbízható kezelõorvoshoz. Perpill Prof. Dr. Banai János a téma hazai, de talán Európa egyik legnagyobb szaktekintélye, és hát nem diólevéllel meg homeopátiával gyógyít, sõt a TSO-val szemben is szkeptikus, diplomatikusan annyit mondott egy elõadásban amikor errõl kérdezték, hogy - ha ön ettõl jobban érzi magát hát szedje...
Divat savazni a gyógyszergyártókat hogy mekkora üzlet. Csakhogy õk egymással szemben is versengenek, és nem engedhetik meg maguknak hogy a másik elõbb jöjjön ki a csodaszerrel ami tényleg mûködik.
Az alternatív lehúzósdi meg a tudomány fehér foltjait igyekszik kihasználni. De olvasd el a teljes cikket figyelmesen.
Vagy ha te a tanúvallomásos bizonyítékokat kedveled (ezek a legkevésbé hitelesek), még azok közt az ügynökök sikersztorijain kívül külföldi fórumokon el lehet olvasni hogy a kétségbeesett emberek mennyi mindent próbáltak ki, haszontalanul, vagy még rosszabbul is lettek tõle. Ez azért nem egy olyan betegség mint a nátha hogy el lehet hülyéskedni népi gyógymódokkal.
Volt is áttörés, szteroidos kezelgetésekhez képest a biológiai terápia (ha fizetsz TB-t neked egy filléredbe se kerül, és...). Korszerûbb gyógyszerek, a sima klizmához képest a lokális szteroid hab, és egyéb fejlesztések.
Nem egy gyógygombateával fogják megváltani a világot. De ha mégis lenne ilyen akkor a nagy gonosz gyógyszergyártó már rég lecsapott volna rá, izolálta volna a hatóanyagot és árulná drágán a többi gonosz gyógyszergyártó kárára...
A kutatóorvosok, gyógyszerészek hada haj ám a Nobel és egyéb díjjakra is, meg az autoimmun betegségekben a leghatékonyabb gyógymód feltalálójának címére.
Szerkesztette: Rigor (2014-01-06 10:44)
Nincs jelen
#1688 2014-01-06 14:14
- Szuszidi
- Tag
Kedves Rigor!!
Erõs a kezdés!! Nagyon!
Tudod mit ha ilyen keserû vagy dõlj bele a keserûségedbe!!
El sem olvasom az írásod nem érdemled meg.
Ezért mert ilyen kedves savanya emberek vannak azért nem propagálom a dolgot az a lényeg én jól vagyok. Ennyi !!
Na pá emberek.
Nincs jelen
#1689 2014-01-09 19:59
- t_a_m_a_s
- Tag
Sziasztok,
körömvirág teával kapcsolatosan kérdeznék. Milyen mennyiségben és rendszerességgel fogyasztjátok? Érdemes kúra szerûen inni, vagy inkább rendszeresen, napi 1-2 bögrével fogyasztani? Kinek mi vált be? Esetleg más gyógyteák?
Köszi elõre is!
Nincs jelen
#1690 2014-01-10 11:55
- Anita15
- Tag
hali Tamas
Én reggel és este ittam egy-egy csészével. Most pár nap kimaradt, de érzem, hogy megint kellene. Nekem megnyugtatja a bensõmet. Van aki gyógytea keveréket iszik, az hatásosabb állítólag. Én most gyógynövény tinktúrával próbálkozom, amiben egy csomó gyógynövény kivonat van/dió, körömvirág, cickafark, stb./.
Nincs jelen
#1691 2014-01-10 19:49
- t_a_m_a_s
- Tag
Köszönöm! Én ma 2 filtert lefõztem kb 1 liter vízben, és ezt iszogattam egész napra elosztva. Lehet, hogy placebo, de mintha kevésbé lenne szeles a rendszer;) Gondolom pár nap kell mire elkezd hatni...
Nincs jelen
#1692 2014-01-12 14:34
- Larkin
- Tag
Sziasztok!
Éhgyomorra egyik nap csalánlevél, másik nap diólevél teát próbáltátok? Nekem úgytûnik bejön, csak nem szabad hamar várni az eredményt. Nyáron kezdtem el(nagyon, de kb február óta volt jelenn) vérezni( nem véres széklet, a vér folyik), és lassan elõszõr a görcsökön segített, aztán a szaladgálások száma csökkent. Utána a vérzés mintha kevesebb lett volna, és kb 2-3 hónap után vettem észre elõszõr, hogy 1-1 nap nemvolt vér. És aztán ez állandósult. Én azért ebbe vágtam bele, mert 3 éve évente 1x volt 1 vérzéses visszaesés amit Medrollal kezeltek, és 2012ben már a Medrol sem hatott,1 hónapig kaptam a lökésadagot, aztán adagemelések, aztán vénásan és még ez sem segített. Nagy nehezen a második hónap táján állt el, majd volt 3 jó hónapom a medrol leépülése után, és újra kezdõdött a vérzés...kis mennyiségben csak, de volt. Tudtam ha gasztróra megyek akkor jöhet a biológiai terápia( Imuránt már próbáltuk), de elõtte "megkínálnak" megint medrollal...
Nekem lehet, hogy szerencsém volt, de hátha bejön másnak is. Amikor orvosnak meséltem errõl aztmondta idõnként magától is lecsillapodhat õ nem hisz ebben, és szeliden mosolygott. De visszagondolva tavaly februárban kezdõdött, nyáron lobbant be nagyon, és amíg nem próbálkoztam ezzel nem úgy tûnt mint ami magától csillapodni fog, pedig odafigyeltem,h mit eszek. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy hatalmas pont véletlen egybeesés mégis :)
Szerkesztette: Larkin (2014-01-12 14:37)
Nincs jelen
#1693 2014-01-22 11:50
- Anita15
- Tag
larkin,
na hogy vagy, hogy megy a teázgatás? Van javulás?Mert akkor én is elkezdem...
Figyu Mindenki,
Van közöttetek olyan, aki a gyógyszerektõl sza*abbul lett, mint elõtte. Kb 1,5 hónapja vannak tüneteim, elõtte 2,5 évig semmit nem szedtem és elvoltam. A tünetek eléggé zavartak, puffadás, itt szúr ott szúr, plusz idõnként görcsök. Elmentem a dokihoz a gastrora, kaptam pentasát 2*2-t, plusz suppline-t. És basszus azóta még rosszabbul vagyok. Már szinte állandóak a görcsök. Hasmenésem nincs. Szedek probiot, c vitamint, d vitamint, idõnként körömvirág teát. Ja és paleot nyomom kisebb nagyobb kihágásokkal 1 hónapja. Én nem tudom, de utálom ezeket a gyógyszereket, nem hogy segítene valamelyik, még rosszabbul is vagyok. Még a végén felírják a mindenki által nagyon kedvelt Medrol barátunkat...neeeeeee
Nincs jelen
#1694 2014-01-22 14:09
- Frozina
- Tag
Szia Anita!
A Pentasa nem minden gyulladásra jó. Azt hiszem, azok szokták szedni, akiknek a vastagbél van begyulladva. Ha nem bírod, beszéld meg az orvossal és ne szedd. Én sem bírtam.
Nincs jelen
#1695 2014-01-22 14:14
- Anita15
- Tag
Frozina
Köszi, szerintem nekem a vastagbél van begyulladva, mert ugyanolyan tüneteim vannak mint három éve, csak még nincs hasmenésem. Akkor mikor tükröztek a vastagbél volt érintett...és akkor is ezt szedtem. Gyanítom, hogy itt a suppline a ludas...
Nincs jelen
#1696 2014-01-22 17:19
- Ádám 15
- Tag
Nem biztos ,hogy jó a paleó! bár van aki szerint igen-én nem merném.
Szerkesztette: Ádám 15 (2014-01-22 17:19)
Nincs jelen
#1697 2014-01-24 16:15
- Larkin
- Tag
Szia Anita15!
Eddig nagyon jól, de a vérzés régóta tartott és most jöttem ki 2 transzfúzió után a kórházból... Szóval mikor összeestem és bevittek már épp alig volt vérzés,de volt még azért aztán kaptam bent Nutridrinket amitõl görcsölni kezdtem, 2 nap múlva újra sokat véreztem és szinte szaladgáltam egész nap a wcre... Ez 2 Nutri után volt...:( Most a helyzet változatlan, de nincs már választásom, "feltöltöttek" vérrel, de nemtudom meddig húzom vele, a normál érték hemoglobin 120-160 ha jól olvastam, nekem 60volt mikor bekerültem, 96 az elsõ transzfúzió után, de vérzek, így 7 nap múlva 89 lett belõle... Mostmár nem "úszom meg" a biológiai terápiát,(ha tovább próbálkozom alternatívan,és elutasítom a kezelést, szerintem elküldenek a fenébe a kórházból, meg ki tudja megint hány hét/hónap mire eredménye lesz és addig mi lesz a vérpótlással?) csak azt nemtudom melyiket kéne választani...:(
De aki jobb állapotban van( nem vérzik ilyen régóta)és van kedve szerintem érdemes megpróbálnia.
Nincs jelen
#1698 2014-01-26 11:40
- Tita78
- Tag
Sziasztok! Algákat próbálta valaki? Nekem javasolta egy ismerõsöm, aki természetgyógyász, hogy próbáljam ki. Spirulina és Chlorella algát. Van ezekrõl tapasztalatotok? Szeretnék minél elõbb rendbe jönni, mert babát szeretnénk és nem szeretnék közben gyógyszereket szedni, csak a legvégsõ esetben, ha muszáj. Jelenleg 2x2 Pentasát és napi 100 mg Imurant szedek, de nem sok javulás van eddig. Igaz, nincs olyan sok vér, csak székletkor, ami napi 2-3-szor van max. És nincsenek hasi fájdalmaim, csak széklet elõtt egy kicsit, utána megszûnik szerencsére.
Nincs jelen
#1699 2014-01-26 16:30
- Shark
- Tag
sziasztok kivel mi történt mostanában ?
régen jártam erre ...
Nincs jelen
#1700 2014-01-26 20:09
- Anita15
- Tag
shark, de jó, hogy itt vagy...
Figyu. A paleora való átállásnál lehet az, hogy naponta többször, azaz kétszer, kell mennem wc-re, mert elõtte minden másnap kellett. Vagy tudjam be annak, hogy rosszabbodik a dolog, és fokozódik a gyulladás. De nem hasmenés. Bár van, hogy görcsök elõzik meg. Pentasát nyomom, napi 4-et. Sajnos. Most budenofalkot írtak még fel, de nem és nem és nem akarom.....
Nincs jelen