#2501 2013-10-15 20:30
- Jay
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Colitis ulcerosa érdekelne
Edzésrõl, sportról, jógáról, egészséges de mégis finom kajákról!
A legtutibb és legjobb magyar oldal (szerintem) :)
http://www.metalozott-testek.hu/index.p … cont=kezdo
Nincs jelen
#2502 2013-10-16 10:38
- zoo
- Tag
Sziasztok! Kisebb gyulladásokat láttak korábban a sigmabélben tükrözéskor, az elmúlt 1,5 évben viszont jobb oldalon alul kb. a vékonybél vastagbél találkozásánál naponta zubogó bélhangok, intenzív bélmozgások vannak. Fájdalmat, görcsöt nem érzek. Most ez lehet crohn gyanú? Mi a véleményetek? Másnál is vannak "a leírt" területen zubogások? És még annyi kérdésem lenne, ha vékonybél gyulladt azt mivel tudják kimutatni? - mert ugye tükrözni nem igen szokás, mert nehéz...
Köszi
Nincs jelen
#2503 2013-10-18 19:55
- Havoc
- Tag
sziasztok én még itt ujj vagyok.Colitis ulcerózát álapitottak meg meg ibs,meg gordot.Már 8 volt szor
colonoszkopiám az idén kétszer is.Eredménye a végbél gyuladása ,és errõsen kanyargós belek irtak rá reparon kupot és kenõcsöt.a vastagbél gyuladásra salazopirint szedek 3x2,controloc 40 a savamra na meg görcsoldók.Kérdésem az lenne hogy a székletem olyan kisujni vastag lett attól tartok hogy szükület nehezen tudok székelni és fáj a hasam is fel vagyok pufadva de ez igy van napok ota sõtt nemrég voltam a kórházban is ott is mondtam semmi reakcio. mikor forduljak vele orvoshoz mert már szerintem idiotának néznek.székletem az van de nem érzem azt hogy kiörülnék.
Nincs jelen
#2504 2013-10-19 05:02
- Ádám 15
- Tag
Havoc
szia.nekem a fiacskám szenved ebben a betegségben,sehogy se értem minnek ennyi tükrözés? azt érzed,hogy nincs meg az ,hogy kiürültél? sajnos ez igy van! velejár a betegséggel! szükülettel nincs tapasztalatunk,de ugy hallom másoktol olyankor ceruza szerû a széklet! sajnos a colitisesekre jelemzõ a görcsölés kisfiam is rengeteget görcsöl! buskopán,nospa,dipankynt váltogatva probáljuk elnyomni a fájdalmat ,javasolhattom hogy gyere a F:B:-re? csoportba ott sokan vagyünk pörgös valaki mindig válaszól,persze csak ha akarsz!
Nincs jelen
#2505 2013-10-19 07:28
- Havoc
- Tag
megyek én mindenhova csak szünjek a görcsök mert igy dolgizni is elég facebookra menjek adj egy linket .köszönöm
Nincs jelen
#2506 2013-10-19 08:40
- zoo
- Tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne a Facebook cím!
Köszi
Nincs jelen
#2507 2013-10-19 14:31
- Havoc
- Tag
én nospa fortét szedek,meg buskopánt 10 mg, meg duspatalint de sokszor kombinálva .több mint 10 éve küszködök a vastagbélgyulladással meg sokszor semmi erõm sics ugy érzem mintha szétdolgoztam volna magam.a kórházból mult héten jötem haza ahol salzolba adtak controlocot nospát b6 meg contramalt na meg plusz szemesbe kaptam salazopirint 3x2, meg vagy anaflat vagy espumizán de sokszor még ezek ellenére is görcsölök.diétázom egy éve kevés olaj sovány husok ha esetleg tudna valaki olyan élelmiszereket amibe sok a b vitamin az leirhatná meg mik azok amiket enni lehet .
Nincs jelen
#2508 2013-10-19 14:34
- Havoc
- Tag
nekem a gyomortükrözést mikor csinálták akkor a vékonybelet is nézték amedig birtam.de állitolag ped ct vel ki tudják mutatni de drága azt mondják az orvosok.
Nincs jelen
#2509 2013-10-19 14:37
- Havoc
- Tag
meg debrecenben hallotam van egy kis kapszula amit le kell nyelni és az mikor lenyelted 3 másodpercenkét csináll képeket kiörül beteszik egy gépbe és az végignézi az egész berendezést belül de ezt sem hiresztelik mert drága a szomszédomnak csinálták .
Nincs jelen
#2510 2013-10-19 15:15
- mendi63
- Tag
Havoc! Itt : fõoldal- lenyelhetõ mini kamera. OLvashatsz róla. Egyik betegtársunk is próbálta már keresgéljél, vagy üsd be a keresõbe.
Nincs jelen
#2511 2013-10-19 15:52
- zoo
- Tag
Kedves Sorstársak!
A kérdésem az lenne, hogy kb 35 napja ismét fellángolt az a bizonyos valami, szedem a Pentasat, hasmenésem nincs. „Normális” székleten is látok idõnként minimális vért, szabad szemmel nehezen észrevehetõ, de mégis van, ez normális vagy nem? - mindez arra jó, hogy a frászt rámhozza-
Nincs jelen
#2512 2013-10-20 05:49
- Ádám 15
- Tag
"Crohn-colitis.hu" Baráti kör ez az!zoo
és neked is!Havoc
Nincs jelen
#2513 2013-10-20 07:48
- zoo
- Tag
Szia!
Nem találom, jó lenne egy link! Nem tudom, de tegnap egésznap kerstem...
Nincs jelen
#2514 2013-10-20 20:14
- Havoc
- Tag
én is ugyanigy vagyok vele
Nincs jelen
#2515 2013-10-20 20:17
- Havoc
- Tag
nyitottam egy ujj topikot aki gondolja ide irjon
Nincs jelen
#2516 2013-10-20 21:47
- aiolosz
- Tag
Havoc írta:
nyitottam egy ujj topikot aki gondolja ide irjon
Nem kell új topic, van bõven :( Inkább olvasgass a sok topicban és kérdezz, ha van mit...nem mindig kapsz válasz azonnal, de legyél egy kicsit türelmes.
Nincs jelen
#2517 2013-10-21 14:17
- pecás
- Tag
Zoo, Szia én még új vagyok a fórumon de a colitis betegségbe már 2005 óta. A székletbe ha vért látsz az sajnos nemjó jel. Orvoshoz kell fordulni!
Szerkesztette: pecás (2013-10-21 15:26)
Nincs jelen
#2518 2013-11-10 19:36
- attisss.66
- Tag
Sziasztok! Túljutottam egy medrolos kezelésen, 32 mg-al kezdtem 3 napig, aztán 24 mg 3 napig, aztán 16 mg 1 hétig, 8 mg 1 hétig, és a befejezõ 4 mg 1 hétig. CU-ra. Most, hogy befejeztem a pofám tiszta pattanásos lett. Még a homlokom is, meg az orrom is. Régebben nem volt ilyen. Valaki azt mondta, hogy ez egy méregtelenítés, a medrolt méregteleníti a szervezet. Hm?! Vagy kaptam valami bõrbetegséget, amit a medrol védett, és ahogy ürül a szervezetbõl az el tud hatalmasodni? Van erre valakinek tapasztalata?
Nincs jelen
#2519 2013-11-10 20:42
- martin1
- Tag
Medrol mellékhatás--->Bõrgyõgyász tud segíteni ha idõben mész
Nincs jelen
#2520 2013-11-10 21:25
- nem robot
- Tag
attisss66
Így van, a pattanásosság a Medrol mellékhatása egyeseknél. Miután abbahagyod, lassan visszahúzódnak a pattanások is.
Nincs jelen
#2521 2013-11-11 09:44
- attisss.66
- Tag
nemrobot, ha szedem a medrolt javában olyankor teljesen kisimulok, amikor abbahagyom a szedését akkor jön a pirosodás és a pattanások
Nincs jelen
#2522 2013-11-11 20:11
- Natali
- Tag
Sziasztok!
10 éve szedem kb. CU-ra az Immurant. Abbahagytam kb. 3-4hete. Elkezdtem pattanásos lenni,de vannak olyanok amiket már nem pattanásnak neveznék. Elég nagyok,pirosak,erõs gyulladások. Most ez kezd visszahúzódni. Mint az elõttem szóló én is arra tippelek,hogy a so éves "mérget" (Immuran) üríti a szervezetem.
Szoktak jönni rajtam ilyen kissebb seb szerûségek. Mindenhol elõfordulnem csak sípcsontnál. Most is van egy elég nagy 1 cm átmérõjû kb. és frankón belátok a húsomba-ahogy az ilyenkor lenni szokott-. Biztos rásegített az Immuran elhagyása de amellett is sûrûn jönnek ilyenek. Nektek is szokott? És mikor ilyen nyílt már a seb ,hogy kezelitek? Jobb szabadon hagyni vagy ragasszam le? Tetrán vagy Betadine? Egyenlõre muszály leragasztani még nem hegesedik mert beleragad a pulóver meg minden. De félek így meg nem szellõzik...nem tudom:( Én ugyan nem megyek ilyenkor az orvoshoz,hogy szteroidozzon amitõl csak több bajom lesz. Mindig kivárom,hogy elmúljon. Csak ha elkezdene terjedni akkor megyek. Egyenlõre nem jött másik. Egyébként mik ezek? Ez azért szerintem nem tályog,sipoly meg fõleg nem. Szerencsére azt azt sem tudom milyen,remélem nem is fogom soha. Akkor viszont mi?
Nincs jelen
#2523 2013-11-11 21:17
- nem robot
- Tag
Szia Natali,
Az Imuran-t a kezelõorvosoddal egyetértésben hagytad el? Hosszú idejû szedés után úgy tudom fokozatosan szokás elhagyni. A sebek amiket írsz, hasonlítanak az alábbi linken láthatóakra?
https://www.google.hu/search?q=pyoderma … p;dpr=0.87
Nincs jelen
#2524 2013-11-11 21:31
- nem robot
- Tag
atisss.66
Szerintem a pattanásokért így is a Medrol lehet a bûnös valamilyen módon. Amikor elkezdi az ember szedni, rövidtávon nekem is kisimult az arcom, valószínüleg az erõteljes gyulladáscsökkentõ hatása miatt, de hosszútávon inkább fokozott faggyútermelõdést és pattanásosságot okoz. Az is lehet, hogy nálad ez a hatás akkor jelenik meg, mikor a gyógyszert tulajdonképpen már elhagytad, nem tudom.
Nincs jelen
#2525 2013-11-12 10:01
- Natali
- Tag
AtyaÚÚristen!!! Dehogy ilyenek!!! Ez mi???????????? Ezeknek van köze a Colitishez? Ne idegesíts! Öngyilkos leszek ha ilyenek lesznek rajtam! Ez csak kb. 1 cm átmérõrû. Olyan mint egy hatalmas gyennyes pattanás,de pattanásnak már ez nagy. És mikor kiürül belõle a cucc akkor már nem fehér gyennes a közepe hanem lyukas! A "hús" látszik csak belül. De a képekkel össze sem lehet hasonlítani szerencsére. Erõsen ver a szívem,hogy most megnéztem ezeket a képeket:S
Nem az orvos nem tud róla,hogy elhagytam. Csak szerintem egy méreg a gyógyszer és több kár mint haszon,ami mellett ugyanúgy mindig is voltak sebek is meg minden más. Több Colitises ismerõsöm van kik sose szedtek gyógyszert és "semmi bajuk". Már vagy 3 -4 hete nem szedem ,lehet,hogy már kiürült belõlem és ha megint elkezdeném fél év mire ez beáll. Az orvost fel sem merem hívni mert elküldene....remélem ti nem fogtok,én döntöttem így. Már egy életre tönkretettek a gyógyszerekkel,nem kérek belõle. Ugyse tudják ezt gyógyítani akkor minek mérgezzem magam?
( Van olyan Colitises akin ilyen sebek vannak? Ezek már nem is sebek. Én tényleg felvágnám az ereimet.)
Nincs jelen
#2526 2013-11-12 12:53
- zoo
- Tag
Natali!
Ezekkel a képekkel ne foglalkozz! Egyrészt nem is az amire gondolsz, másrészt meg az elõzõ hozzászóló csak kérdezte milyen sebek.
Udv,
Nincs jelen
#2527 2013-11-12 14:33
- nem robot
- Tag
Natali
Nem akartalak megijeszteni. Colitis mellett megjelenõ sebekrõl beszéltél, én pedig megpróbáltam segíteni. A képeken látható elváltozásokat pyoderma gangerosumnak hívják. Colitishez, Crohnhoz, esetleg más betegségekhez társuló, ritka bõrbetegség. Súlyos szövõdmény, de azért nem annyira veszélyes, mint amilyennek látszik. Szerintem a képeken láthatóak eleve komolyabb esetek, a pyoderma megjelenhet kisebb területen is. Colitishez egyébként is szeretnek társulni különbözõ bõrelváltozások, egy bõrgyógyásznak kéne megmutatni azokat a sebeket, amikrõl beszélsz, ennél többet nem valószínû, hogy látatlanban bárki tud itt mondani.
A gyógyszer elhagyásáról: nem hiszem, hogy emiatt bárki megítélne itt, én csak annyit kérnék, hogy legalább a háziorvos, vagy valaki tudjon róla, maradjon olyan személy (orvos), akihez tudsz fordulni ha gond van.
Szerkesztette: nem robot (2013-11-12 15:47)
Nincs jelen
#2528 2013-11-12 16:45
- Natali
- Tag
A képek alapján nekem nagyon súlyosnak tünnek azok a sebek:S Azt hittem,hogy ez a probléma amit én írok itt általános téma lesz és fogjátok tudni:( Szerencsére mégsem. Elég gyakran jönnek rajtam. Mikor nagyok és már jön 2-3 akkor szteroid kúra van,ez esetben már nem megúszható mert terjed anélkül. Ezekre a "kissebbekre" szteroidos krémem van amit a nyílt sebbe a húsomba nem akarok belekenni,mert csak oldja hígítja a sebet és nem varasodik. Annyira lehetetlen helyen van,hogy nem tud gyógyulni (hónalj). A bõrproblémákat tapasztalom,a hátam már olyan mint egy katicabogáré,mert egyik "pattanás" sem tünik el heg nélkül.
Valaki járt itt maszek orvoshoz amúgy? Érdmes lenne szerintetek vagy ugyanannyira fog törõdni velem mint a TB-s?
Gondolkodam,hogy felkeresek egyet,de gondolom csillagászati:S
Nincs jelen
#2529 2013-11-12 21:03
- zoo
- Tag
Szia!
8.000 Ft- 15.000 Ft körül vannak a bõrgyógyász árak privátba. Természetesen komolyabban foglalkoznak veled, mert ugye viszed a pénzt... Gyakorlatból mondom...
Amennyiben van rá kereted akkor privát alapon menj.
Udv,
Nincs jelen
#2530 2013-11-12 23:08
- Natali
- Tag
Köszönöm a válaszokat. Az én hibám...rosszul fogalmazhattam. Én új kezelõorvosra gondoltam,gasztrósra,nem bõrgyógyászra. Talán jobban foglalkozna velem,nem lennék úgy kiszolgáltatva stb...
Nincs jelen
#2531 2013-11-17 09:24
- attisss.66
- Tag
nem robot
így van. amikor a medrolt kezdem csökkenteni áttérek 4 mg-ra már kezd pirosodni az arcom. amikor befejezem az utsó 4 mg-ot már be van pirosodva a két orcarész és kezdenek pattanások elõjönni és bedagad az orrom, és az is pattanásosodik. és eleven az érzése, mint amikor a naptól leég az arc. voltam dokinál, adott rá egy kenõcsöt, Rozex a neve. Azt mondta a doki/nõ/, hogy ez valami rozacea nevû bõrbetegség. Neten olvastam, hogy a medrol, vagyis a szteroidok mellékhatásaként a rozaceához hasonló tünetû bõrbetegség jelentkezik. Ezek szerint tehát nem biztos, hogy rosacea . Colitis elõtt sose volt ilyen bõrbetegségem. És ahogy te is mondtad, a medrol elhagyásával elõjönnek a tünetek, amit végülis a medrol idézett elõ. Most múlik a dolog úgy néz ki.
Nincs jelen
#2532 2013-11-21 19:17
- attisss.66
- Tag
"A Colitis ulcerosa és a Crohn betegség közt szoros kapcsolat mutatható ki. Korábban azt hittük, hogy a Crohn betegség csak a vékonybeleket érinti, de mára már tudjuk, hogy a vastagbelet is megbetegítheti. A hasmenés, a véres, nyákos hasmenés ebben a betegségben is jellemzõ, de gyakori még a bélkacsok közti sipolyok kialakulása is.
A nagyon hasonló tünetek és a nagyon hasonló terápia arra utal, hogy valószínûleg a két betegség oka nagyon hasonló vagy talán ugyan az.
Ma sokan minkét betegséget az autoimmunbetegségek közé sorolják, de idõrõl-idõre felmerül annak lehetõsége, hogy a betegség oka egyfajta fertõzés, amit azokra az antibiotikumokra (pl. Rifaximin) történõ javulás igazolnak, melyek a bélbõl nem szívódnak fel, de ott helyben nagyon magas koncentrációt érnek el. A betegség során olyan toxinok keletkeznek a belekben, amik elindítják a gyulladásos kaszkádot. Végsõ soron az immunrendszer a folyamatba úgy avatkozik be, hogy az általa indított immunreakció már nem csak a fertõzõ ágenst, hanem magát a bél sejtjeit is egyaránt károsítják.
Ezért az elsõ lépés a betegség(ek) kezelésében mindig a diéta kell, hogy legyen. Szükséges a D vitamin szint megemelése legalább 75nmol/l szintre, ami legalább napi 2000 IU D3 vitamin rendszeres szedésével érhetõ csak el.
A gyulladás csökkentõ gyógyszerek az immunválasz okozta károsodások kivédésére szolgálnak (Salazopyrin, Salofalk, szteroidok). A betegség különbözõ fázisaiban a bélflóra károsodik, aminek a reparálása a tünetek megszûntetése érdekében elengedhetetlen.
Legvégsõ esetben immunszupresszív (immunrendszert gátló) kezelésre kényszerülünk, pl. nagy dózisú szteroidok, monoklonális antitestek (Remicade) adagolása révén. A perforáció, ill. a sipolyképzõdések gyakran mûtéti megoldást tesznek szükségessé.
A beszûkült étrend és a rossz felszívódás miatt komplex vitamin és nyomelem hiány is kialakul a betegben. Ezért a fent említett D3 vitamin mellett gondoskodni kell a megfelelõ mennyiségû C-vitamin, B komplex, K2 vitamin, a cink, a szelén, a jód és a vas pótlásáról is.
Ez csak jó minõségû, biofermentált eljárással elõállított multivitamin készítményekkel lehetséges (pl. MegaFood One Daily).
Az ajánlott vitamin és nyomelem dózisok: K2 - 100mg/nap, magnézium citrát - 200mg/nap, szelén - 200mg/nap, jód - 1mg/nap, C-vitamin - 1000mg/nap, cink - 15mg/nap, réz - 2mg/nap, kalcium – 500 mg/nap. Van olyan japán tanulmány, mely szerint a C-vitamin 50%-kal csökkenti a colitis ulcerosa elõfordulását.
Vannak, akik szerint a diéta közömbös, de úgy tûnik, ez nem igaz. A betegség aktív szakaszaiban a tejtermékek és a glutén tartalmú gabona félék kerülendõk. A puffasztó ételek sem jók.
Az egészséges bélflóra szerepe
A vastagbélben kb. 4-500 fajta baktériumféleség alkot egy kb. másfél kilogrammos közösséget. Ha ezek belsõ aránya megváltozik jelentõsen (pl. tartós antibiotikus kezelés), akkor ez az egyensúly megszûnik, a bélflóra patogénné válik, ami elsõ felvonása lehet a colitis ulcerosának. Sokáig azt hittük, hogy a vékonybél normálisan steril, valójában a vékonybelek kevés baktériumot tartalmaznak, de nem sterilek soha sem!
Crohn betegségben a vékonybél gyakran kontaminálódik, azaz sok, egyébként oda nem való baktérium települ meg benne.
A jelenleg forgalmazott probiotikumok a betegségek kezelésében csalódást okoztak. Ha ennek a mélyére nézünk, az okok igen nyilvánvalóak. A leggyakrabban használt probiotikus fajok, pl. Lactobacillus, Bifidobaktériumok nem tartoznak a bélflórát alkotó, meghatározó fajok közé. Csak az 57., illetve az 58.helyen vannak a rangsorban.
Egy érdekes cikk!
A leggyakoribb Bacteriodes uniformis a bélflóra 10%-át teszi ki, de ezt probiotikum formájában nem tudjuk adagolni.
Sokan a colitis ulcerosa elõszobájának tartják az IBS-t (irritábilis bél szindrómát). Sokáig idegi alapon kialakuló betegségnek tartották, de ma már tudjuk, hogy a fõ ok a bélflóra kóros megváltozása. Ilyen esetekben a széklet transzplantáció (egészséges ember székletének beöntéssel történõ bélbe juttatása) a tüneteket megszûnteti."
Nincs jelen
#2533 2013-11-21 21:03
- Frankie
- Tag
Ez egy kitûnõ cikk. Forrása?
Nincs jelen
#2534 2013-11-22 11:14
- attisss.66
- Tag
"Most 20 éve lányomnál 2 éve diagnosztizálták a Clostridium Difficile okozta Colitist. 2 év hasztalan kezelés ( szteroid,Immuran,valamint az osszes csodaszerként eladott alternativ szer kiprobalasa után ) találkoztam több külföldi orvosi oldalon egy új módszerrel, ami valójában már nem is új és annyira egyszerü és olcsó hog y elöször nem Is akartam elhinni hogy ez igaz. A modszer neve röviden FMT vagyis Fecal Microbiota Transplant amit magyarra székletátültetésnek vagy széklettranszplantációnak szoktak fordítani.Ezt alkalmazva lanyom három hét alatt rendbe jött.Az angolszász országokban ezt klinikán végzik elég borsos áron de Ausztráliában egy orvos akit Dr Borodynak hivnak kidolgozott egy otthon konnyen elvégezhetö valtozatot,amit Mi is alkalmaztunk.Ezt a topicot azèrt indítom mert saját tapasztalatombol látom hogy ezt az eljárást,noha világszerte sikeresen alkalmazzák, nálunk mély titokban tartják,noha saját orvosunk bevallasa szerint a gasztroenterologiai konferenciákon mindennapos téma.
Mivel Mi már majdnem mindenen túl voltunk,számunkra nem maradt más,mint belevágni az ismeretlenbe.
Tudni kell hogy semmi más nem kell hozza mint egy egészséges -valamint még néhány kritériumnak megfelelö ember széklete, egy beöntö zacsko, desztillalt víz és nagy tisztasagú só.Egy nagyobb tétel van ami költség,ez pedig egy turmixgép."
Nincs jelen
#2535 2013-11-22 11:18
- attisss.66
- Tag
Frankie, nézz be a chron-colitis fórumon belül a széklet transzpalntációba. suvegesbetti írta ezt a legutóbbit
Nincs jelen
#2536 2013-11-22 11:23
- attisss.66
- Tag
Frankie, nézz be a chron-colitis fórumon belül a széklet transzpalntációba. suvegesbetti írta ezt a legutóbbit
Nincs jelen
#2537 2013-11-22 11:25
- attisss.66
- Tag
az elsõ cikknek a forrására nem emlékszem, csak láttam egy jó cikk, és bemásoltam, de meg próbálom megtalálni
Nincs jelen
#2538 2013-11-22 18:44
- Frankie
- Tag
Attis, hogy tudtátok 100% megállapítani! hogy abba a 30%ba vagytok, akinek a Clostridium Difficile miatt van bél gyulladása? Van erre pontos kivizsgálás? Az Fmt-t figyelem én is egy éve.... Ez csak azoknak segít, akinek tuti ez a baktérium a kiváltó ok. Azoknak viszont tényleg segít úgy tudom, a borody videót láttam, elég húzós volt :)
Barátnõmmel néztük, hàt....
http://youtu.be/xLIndT7fuGo
Nincs jelen
#2539 2013-11-24 11:40
- attisss.66
- Tag
Frankie, én nem tudom, hogy ettõl van a a colitis, nem is próbáltam ezt a módot, csak belinkeltem egy cikket, amit érdekesnek találtam
másik érdekes cikk
Rozmaring tea vagy olaj
"A rozmaring fenyõtû-szerû levelei a stroke és többek közt az Alzheimer-kór ellen is védelmet nyújthatnak, sõt, egy újabb kutatás szerint az agy öregedési folyamatát is lassíthatja. Mindezt a bõséges fitokemikália-tartalmának köszönheti, amelyek a szabad gyökök ellen védenek. Egy vizsgálat kimutatta, hogy gyulladáscsökkentõ hatása miatt megelõzhetõ vele például az érelmeszesedés és a Crohn-betegség."
Nincs jelen
#2540 2013-11-24 11:42
- attisss.66
- Tag
ha megelõzhetõ a crohn-betegség a rozmaringgal, akkor gondolom a már meglévõ chron-on segíthet/ logikázok/, és ha a chron-on segít, akkor a hasonló colitis ulcerosa-n is, meglehet segít, eyg próbát megér
Nincs jelen
#2541 2013-11-27 12:09
- andreas31
- Tag
Üdv!!!
Hallott valaki az SVL-rõl az IBD-vel kapcsolatban?Remélem nem tévesztettem topicot,ha igen,akkor bocs Aiolosz!!!!
Nincs jelen
#2542 2013-11-27 14:09
- aiolosz
- Tag
andreas31 írta:
Üdv!!!
Hallott valaki az SVL-rõl az IBD-vel kapcsolatban?Remélem nem tévesztettem topicot,ha igen,akkor bocs Aiolosz!!!!
:)
Nincs jelen
#2543 2013-11-27 22:55
- Frankie
- Tag
Andreas, az svl-es csávó szarabbul néz ki a tuti oldalán mint én 2 hónapos éjjel nappali fosàs után:)
Erre mondjak ' nesze semmi, fogd meg jól '
Nincs jelen
#2544 2013-11-29 12:02
- andreas31
- Tag
Frankie!!
Besz..tam a röhögéstõl :-))))))) Lehet,hogy ilyen az alap testalkata.Vagy soványan nem ideges,mert én idegességemben zabálok,tegnap megmondták,hogy túlsúlyos vagyok,haskörfogatom is nagy és a testzsírszázalékom se kicsi.Csak 1-2 tizeddel -még- de belógok a túlsúlyosak közé....megtanulok az úrtól fogyni.Mondjuk fura kajákat eszik,én a hurkát szeretem meg a sört (holnap hurkafeszivál) az biztos nem fér bele az ayurvedikus diétába.Ugye????
Nincs jelen
#2545 2013-11-29 19:24
- attisss.66
- Tag
Rozmaring
Az illatos gyógynövényt nemcsak mediterrán ételek ízesítésére használhatod, a rozmaringból készült fõzet a súlyvesztésben is segít. A növényben található hatóanyagok ugyanis segítik az emésztést, serkentik a vérkeringést, ezáltal hatékonyabbá teszik az anyagcserét és jótékonyan befolyásolják a méregtelenítõ folyamatokat. A rozmaringnak nagyon erõs baktérium- és gombaölõ hatása van, ezért az emésztõszervi gyulladásokat is hatékonyan kezeli, helyreállítja a bélflóra egyensúlyát.
Vízhajtóként a rozmaring természetes úton távolítja el a sejtekben megrekedt vizet, ami gyakran puffadást, csípõtáji hízást és jó néhány felesleges kilót eredményez. A rozmaring emellett fokozza az epetermelést, a májfunkciókat, a mellékvese és a hólyag mûködését, vagyis segít kiválasztani a szervezetedben megrekedt méreganyagokat, amelyek az anyagcsere lelassulásához vezetnek.
Nincs jelen
#2546 2013-11-30 13:33
- Kircsi32
- Tag
Sziasztok!
4 éve van colitis ulcerosam, de 2 héttel ezelõttig semmi gondom nem volt, ez az elsõ nagy fellángolás.
3x2 salazopyrint szedek és kliont kaptam mellé, mondjuk azt nem értem, hogy elvileg egy betegség után antibiotikum okozta a fellángolást az orvosom szerint, még is antibiotikumot kapok....
Salazopyrint 2hete szedem a kliont csütörtökön kezdtem, mikor várhatok javulást?
Hasmenés alakul, de fõtt krumpli, párolt répa és pírítóson kívül nem eszek mást, csak Nutridrinket még 3x naponta.
Tényleg nutridrinkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Sajnos ami kijön az véres, hol kevésbé hol jobban.
Köszi
Nincs jelen
#2547 2013-11-30 16:16
- Endre2
- Tag
ha véres akkor gasztroenterologiára nyomas be és valaoszinûleg korhazba befektetnek.
Ez van sajnos.
Nincs jelen
#2548 2013-11-30 16:18
- Endre2
- Tag
Én most jöttem ki, 6 napot voltam benn korhazba colitis miatt.
Az orvosom felirta klion, cronocot, pentasat, medrolt, immuramot és még ezt azt.
De nem vagyok jol, szedulok...Nektek ezek közül okozott vmelyik szédüléses mellékhatat?
A vérzés elmult a hasmenesem sajnos nem teljesen, meg mindig hig a szeklet, de mar csak 1 nap 1szer kell mennem wc-re
Nincs jelen
#2549 2013-11-30 16:21
- Endre2
- Tag
az egyebkent tényleg érdekes hogy antibiotikumot adnak, ezt en se ertem. Biztos van benne vmi logika. Nekem tán az immuram miatt adják.De neked miert azt nem ertem.
Nincs jelen
#2550 2013-11-30 16:24
- Kircsi32
- Tag
Mindegy, állítólag jó szokott lenni.
Azért nem szaladok be mert véres, csütörtökön is az volt amikor bent voltam, mondtam is így tud róla a doki. A valóságot mondtam, nem mást.
Hétfõn kell telefonálnom a széklet minta miatt amit tegnap adtam le, akkor ha nem változik semmi, úgy is bemegyek.
Nincs jelen