#2601 2014-02-09 14:25
- Rigor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Colitis ulcerosa érdekelne
Nekem egyszer keserûsó helyett x-prep-et írtak fel, ami kifejezetten finom csokis. Többször valamiért nem, kaphattam a rengeteg sós taknyot és még igyak is hozzá rengeteget.
Nincs jelen
#2602 2014-02-11 12:53
- youlcsi
- Tag
sziasztok!
ide is bemásolom, így egyszerûbb:
már azt sem tudom, hova írjak... nem lesz itt jó helye... de nem tudom, hol lenne jobb...
január elején voltam háziorvosnál a gyomrommal. gerd-em van, már lehajolni sem tudtam, folyt ki az orromon át a sav... kaptam gyógyszert, rabyprexet (anno 4 éve is ezt írták fel), jól vagyok. 1,5 hónapos a kúra közepén vagyok, utána kell mennem laborra március elején. rég voltam. kíváncsi vagyok.
általában amúgy jól vagyok. nincs bajom. némileg tartja magát a hasmenés, de elõfordul, hogy teljesen normális a széklet, formázott, max lágynak mondanám... ami a bajom, és nem tudok vele mit kezdeni: hónapok óta heti rendszerességgel (heti 1-2-3x) elõfordul, hogy szinte csak és kizárólag nyák jön belõlem. szó szerint kifolyik... csak reggel-kora délelõtt... napi 2-3x. van, hogy az epére fogom (nyáron mûtöttek vele), mert totál feketés-sárgás az egész... de nem mindig. azt hittem, a tejtõl van, de nincs vele összefüggésben... és ez a takony ha elindul, bizony jön kifelé, max percekig tudom tartani... és ez kezd megijeszteni... volt már valakinek hasonló?
Nincs jelen
#2603 2014-02-14 00:34
- Rigor
- Tag
Nekem mindenféle volt! Sõt olyan is volt hogy kemény székletet se tudtam tartani. Volt véres vér nélkül, gennyes genny nélkül, formázott híg, és ezek minden lehetséges variációi, és persze másodpercekig se tartható is, vagy csak vér vagy csak genny. Színben is produkáltam sárgát barnát, sõt ZÖLDET!, meg aranyszínût, feketét pirosat, egyszer még fehéret is.
Napi 2x 3x az még nem vészes, én amikor írni kellett a 72 fölött feleslegesnek tartottam, aztán öt percenként már csak vér, ja meg fájdalom is lehet mondjuk olyan erõs hogy hány is tõle az ember, esetleg elájul. Elsõ körben ugye egy nagyobb egészségügyi betét ajánlott, az pszichésen is megnyugtat, aztán pelenka. Nem kell megijedni elég durva dolgokat túl lehet élni :)
Minden történést fel kell írni, dokinak jelenteni. Egyéb tünetekre is oda kell figyelni: fáradékonyság, ingerlékenyésg, sebesedés nyelven, nemi szerven ízületi fájdalmak, LÁZ! -(erre külön figyelni) stb. És sosem húzni az idõt, ha sokára adtak idõpontot, de nagyon rosszul vagy, akkor nem kihúzni, hanem azonnal bemenni sürgõsségivel.
Nincs jelen
#2604 2014-02-14 07:21
- youlcsi
- Tag
köszi Rigor :) A legnagyobb dilemám az, hogy korábban a nyákot leszámítva ugyanezek voltak a tüneteim, és az orvos nem tudott velem mit kezdeni. Azt mondta, menjek, ha rosszabbul vagyok... de alapvetõen nem tudom eldönteni, hogy rosszabbul vagyok-e. nyilván nem, mert tegnap produkáltam egy tökéletes labort... szóval lehet, hogy csak túlaggódom a dolgot. ha korábban nem láttak volna mindenfelé gyulladást, akkor simán elhinném, hogy ez IBS... csakhogy kicsi (nem crohnra jellemzõ), mérsékelt gyulladásokat találtak nyelõcsõtõl végbélig már mindenhol... diagnosztizáltak crohnt... aztán meg következõ alkalommal már mégsem az, kizárták a bélbetegséget... különösebben nem is zavarna, ha nem kell pont abban az 1-2 órában sürgõs dolgot elintéznem. ha letudtam a reggelt a hasmenésekkel, utána kutya bajom másnap reggelig...
Nincs jelen
#2605 2014-02-14 13:23
- Rigor
- Tag
Ha nem tudod eldönteni akkor nincs nagy baj. Ha van, "megnyugtathatlak", nem lesznek kétségeid :)
Nincs jelen
#2606 2014-02-14 13:48
- youlcsi
- Tag
:D köszi :)
Nincs jelen
#2607 2014-02-18 06:56
- skynetpg
- Tag
Hello mindenki!
Már jó régen jártam itt, sajna technikai okai voltak! Tud valaki colitis-re jó, használható diétáról? Illetve a Vargha gyógymódról hallottatok már?
Köszi!
Nincs jelen
#2608 2014-02-19 01:32
- Rigor
- Tag
Vargha gyógymód felejtõs, sarlatánság. Colitisre a legjobb az SCD diéta (kifejezetten crohn, és colitire kifejlesztett speciális diéta - nem a kórházi marhaság ami kb hasmenéses betegek diétája) - meggyógyulni attól sem fogsz, de a tünetek kevésbé fognak kínozni.
http://scd.blogter.hu/
Nincs jelen
#2609 2014-02-19 07:13
- skynetpg
- Tag
Köszönöm!
Elég komolynak tûnik ez a diéta. Próbáltad már? Te diétázol?
Nincs jelen
#2610 2014-02-19 10:59
- jenny85
- Tag
Sziasztok!
Voltam az orvosomnál, mondtam, hogy rosszabbul vagyok azóta mióta csökkentenem kellett a pentasat. Pentasat tartanom kell a csökkentett adagon, viszont el kell kezdenem a medrolt. Azt mondta, lehet a sipoly is megszûnik tõle...Én aki soha nem szedett gyógyszert eddig, most itt tartok. Tudom, hogy sok embernek ez nem okoz lelki válságot, de én mindig tartottam a gyógyszerektõl. 32mg-al kezdek, hetente csökkentve az adagot, 6 hétig. Mellé kaldyum 600 mg. Ezt egyszerre kell bevenni a medrollal? Esetleg valami mást tudtok ajánlani, amit szednem kéne mellé? Vitamin, tea, kiegészítõ, bármi? Tartom a paleot szigorításokkal még mindig ebben bízom! Köszönöm a segítséget elõre is! Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#2611 2014-02-19 13:36
- Rigor
- Tag
Persze, 13 évig volt szinte folyamatos fellángolásom, sokat segített a tünetek elviselésében (kevesebb szelek, kevésbé megterhelõ mennyiségû széklet) - aztán a végén persze a sima vizet se tudtam meginni. Most már kivették a vastagbelem, nincs gond, bármit ehetek. Persze szoktam azért még diétásan enni, ha nincs kedvem sûrûn leengedni a zacsit, de fõleg este nem eszek olyat amitõl felpuffadhat, hogy ne kelljen éjszaka felkelni leereszteni.
Nincs jelen
#2612 2014-02-19 19:30
- sibu
- Tag
sziasztok!
már jó régen írtam, gondoltam megosztom leujabb tapasztalatainkat, mert kész csoda.
1. is!!! szépen menjetek el ÉTELINTOLERANCIA vizsgálatra (vérböl) mert nálunk pl kiderült h a párom maximálisan érzékeny a tojásfehérjére, és 10en x éve lehet h ez volt az egyik okozoja a betegség kialakulásának!
2. sportoljatok!!!! bármit (jo sakkot ne) :D
3. kevertessetek propoliszos mézet!!!! (állitolag tul cukros ezért hasmenést indukál, passssz, ezt ma hallottam, de akkor elkeverni szörpben, teában, napi 3x1 ek)
--ehhez azt fuzném hozzá, h epeuti daganat miatt -lsd korábbi hozzászolásaimban- abbahagytuk az összes gyógyszert, csak a petasa maradt, szal se immurán, de medrol, csak a méz és az uram leguccsó vétképében a trombocyta 371 volt!!!!!!!! -350 a felsö határ- lassan a 8.évet koptatjuk együtt, és még a medrollal sem volt ilyen eredmény, uh a méhecskék tündérek <3 :)
ha valakiek kérdése lenne, nyugodtan keressen, lehet itt nem midig vagyok, de emailt nyugodtan irhattok!!!!!
Nincs jelen
#2613 2014-02-20 16:17
- Luca16
- Tag
Sziasztok!
Én egy 20 éves lány vagyok,aki sehol nem kap választ kb 6 éve kezdõdtek a problémák sokat betegeskedtem és rengeteg antibiotikumot kaptam.2 éve voltam egy gasztro dokinál aki IBS-re gyanakodott,de nem tudtuk végig csinálni a vizsgálatokat,mert nyugdíjba ment.1 éve kórházba kerültem vakbélgyulladás gyanújával,de nem találtak semmit 1 hónapja voltam másik dokinál aki IBD-re gyanakszik és tükrözni akart minden vizsgálat nélkül ,arra hivatkozva,hogy 1 éve már meglettek csinálva.Most voltam egy magán dokinál aki megcsinálja a tükrözést,de csak bódításban. Azt mondta,hogy mivel eddig nem találtak semmi konkrétat így lehet,hogy nincs semmi bajom csak beképzelem így õ sem csinál elõtt semmi vizsgálatot .Eddig csak vérvétel,széklettenyésztés amiben bacit is találtak, és ultrahangos vizsgálatom volt. Panaszaim:bal oldalt illetve jobb oldalt a köldököm szintjén fáj a hasam úgy,ahogy 1 éve bekerültem a kórházba .már napi szinten evés után feldagad és nagyon fáj néha olyan mintha az egész bél begörcsölne néha meg olyan mintha 100 tûvel szurkálnák belülrõl kifelé. Néha hasmenésem van de van olyan ,hogy pár napig nem tudok székelni érzem,hogy kell de nem megy.Sokat fogytam nem tudok hízni 20 éves vagyok és 39-41 kg közt ingadozom .Nos nem elkerülni szeretném a tükrözést csak olyan mintha senki nem hinne nekem eddig mindig csak az akkut panaszomat kezelték.
Azért írtam ide mert Ti benne vagytok ebben a betegségben tudjátok,hogy milyen.Szeretném,ha valaki segítene a tapasztalataival illetve,hogy mihez kezdjek,ha senki nem hisz nekem.
Válaszotokat elõre is köszönöm.
Nincs jelen
#2614 2014-02-20 21:22
- youlcsi
- Tag
Luca!
én nem értelek... a panaszaidat a tükrözéssel lehet kivizsgálni. mit értesz az alatt, hogy minden vizsgálat nélkül tükrözni akar az orvos? a tükrözés maga a vizsgálat.
Nincs jelen
#2615 2014-02-21 05:47
- zolcsi
- Tag
Luca a vérképed is rendben volt?Ha meg szeretnél nyugodni valóban csak egy út van hogy az IBD-t kizárjátok a tükrözés.Nincs tükrözést megelõzõ vizsgálat -illetve azok vannak amin már átmentél.Menj el a tükire és minden kiderül.
Szerkesztette: zolcsi (2014-02-21 05:48)
Nincs jelen
#2616 2014-02-21 05:53
- Megváltó
- Tag
Luca! Ne húzd az idõt, ne keress kifogást, fogadj szót az orvosnak és vegyél részt az elõírt vizsgálatokon! Márpedig csakazért is azt gyanítom, a tükrözést akarod elkerülni. Ismerem a "fajtádat" -én is ilyen voltam-... Húsz éves vagy, tedd meg kalandvágyból, ha másképp nem megy... A fórumon számtalan "élménybeszámoló" olvasható a vizsgálatról, de mindenki túlélte. Kényelmetlenséggel jár, de ez a legbiztosabb vizsgálati módszer a bél vizsgálatára. Ideális esetben (én pl nagyon jó cuccot kaptam) maga a vizsgálat egy felszabadult beszélgetés, oldalt fekve tv-t nézve. Az elõkészítés kényelmetlenebb, de megoldható a feladat. Hisznek Neked, légy Partner, hogy segíthessenek.
Nincs jelen
#2617 2014-02-22 09:54
- Luca16
- Tag
Sziasztok!Köszönöm mindenkinek,aki írt!
"minden vizsgálat alatt" azt értem,hogy pl nem csináltak allergia teszteket ,most dec.-ben találtak Campylobactert és azt mondták,hogy azért vannak panaszaim,szedtem 7 db gyógyszert,de nem volt utána ellenõrzõ teszt,hogy van e még a székletemben.A székletet csak bacikra ,gombákra nem tenyésztették.Nem megúszni akarom a tükrözést már örülnék ha kiderülne,hogy van e valami baj.Csak elég bizonytalan vagyok mert a doki azt mondta,hogy úgy sem talál semmit és valószínû,hogy pszichológushoz kell mennem,mert csak beképzelem...és ezért írtam,hogy úgy érzem mintha nem hinne nekem senki...Én már nem bízok az orvosokban 2x voltam nagyon beteg és akkor is úgy volt hogy ötödjére mentem vissza az orvoshoz akkor már anyával és akkor utalt a fül-orr gégészetre egész addig csak ilyen köhögés csillapítót kaptam , 2 hét alatt fogytam 8,5 kg-t.Másodjára kismedence gyulladásom volt és 2 hónapig tömött a doki AB-val és kiderült,hogy nem kellett volna szedjem (egy másik doki szerint) nem is javultam a gyógyszerektõl.Szóval már nem igazán bízok bennük és ezért kételkedem ennyire......
Nincs jelen
#2618 2014-02-22 09:59
- Luca16
- Tag
A vérképem kb mindig ugyan olyan a monocyta,lymphocyta magasabb a megengedettnél a C-reaktív protein is mindig magasabb.van még pár eltérõ értékem,de azoknak most nem jut eszembe a neve ...tavaly kb 6-7 vérvételem volt és mind ilyen...
Nincs jelen
#2619 2014-02-22 13:07
- nem robot
- Tag
Kedves Luca16!
Valószínûleg tényleg kéne az a tükrözés, ne félj tõle, általában sokkal kevésbé megterhelõ, mint azt elõtte az ember képzeli, fõleg bódításban. Hidd el, megkönnyebbülsz utána, és hátha végre tényleg segíteni tudnak a problémáidon.
Clostridium difficile (egy baci) tenyésztés/toxin meghatározás nem volt?
Parazitológiai vizsgálat?
Szerkesztette: nem robot (2014-02-22 13:10)
Nincs jelen
#2620 2014-02-22 15:26
- rny
- Tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a colitis / crohn (de inkább colitis) esetén fennálló vérzés piros vagy fekete?
Az én székletem most 2 napja félig normális és félig nagyon nagyon sötét barna, fekete. Volt már valakinek ilyen panasza?
Eddig elvileg IBS-es voltam, ezért kérdezem, hogy ez utalhat-e colitisre, vagy ott inkább a piros, friss vér a jellemzõ
Nincs jelen
#2621 2014-02-23 09:18
- aiolosz
- Tag
rny írta:
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a colitis / crohn (de inkább colitis) esetén fennálló vérzés piros vagy fekete?
Az én székletem most 2 napja félig normális és félig nagyon nagyon sötét barna, fekete. Volt már valakinek ilyen panasza?
Eddig elvileg IBS-es voltam, ezért kérdezem, hogy ez utalhat-e colitisre, vagy ott inkább a piros, friss vér a jellemzõ
Minden "piros" jellegû vérzés arra utal, hogy feltehetõen a vastagbél van gyulladásban, a sötét vér pedig arra, hogy a gyomorral lehet valami gond, például fekély. Egyik sem jó. Amennyiben a végbél, vagy a vastagbél alsó traktusánál van gond, akkor csak vér is ürülhet, széklet nélkül. Ez persze lehet a felsõbb vastagbél szakaszok felületérõl lepusztult hámszövetek kombinálva is, ettõl nyákos a vér, vagy a széklet.
Nincs jelen
#2622 2014-02-24 19:31
- Frozina
- Tag
My! A fekete széklet komoly dolog. A gyomorban lévõ megemésztett vér szokott fekete lenni. Ahogy aiolosz írta, akár fekélytõl is vérezhet a gyomor vagy a nyombél. Ha pár napja, vagy egy hete is észleled, akkor már a vérképeden is látszódhat. Nem vagy fáradékony, kedvetlen? Mindenképp keresd fel az orvosod!!
Nincs jelen
#2623 2014-02-25 07:27
- youlcsi
- Tag
Azért én a "nagyon sötét barna" székletet nem sorolnám a feketék közé... vagy igen? Mert az enyém is gyakran olyan... jajj, hülye példa, mint az étcsoki :D még sosem jutott eszembe ez miatt aggódni.
Nincs jelen
#2624 2014-02-25 10:42
- Natali
- Tag
Sziasztok!
Hosszú tünetmentes idõ után lángol a Colitisem.
A végbelem annyira fáj,hogy ki akar fordulni. Ha jön a görcs majd meg halok és a víz szerû székletet nem nagyon bírom visszatartani.
Valami módszeretek nincs? Nagyon sok stressz és ideg ért most,nyilvánvalóan ettõl jött elõ.
Most én a Smectát próbálgatom. A hasmenés nem érdekel csak a vérzés meg a fájdalom. A számban is megint elviselhetetlen afta van.
Gondoltam megkérdem hátha van valakinek valami "csoda" ötlete:)
Azért annyira nem vagyok kétségbeesve,voltam már sokkal rosszabul is,csakhát eléggé fáj:S
Nincs jelen
#2625 2014-02-25 13:11
- rny
- Tag
Hát igazából de, eléggé fáradékony vagyok már kb. egy hete folyamatosan. Ezzel együtt jött elõ a hányinger és hogy a gyomromban felhalmozódik a levegõ, rettenetesen kellemetlen. Az a gond, hogy nekem is problémát jelent eldönteni, hogy a fekete az most pontosan mennyire fekete. Sajnos ez már többször elõjött, 1-2-3 napig tart majd elmúlik, sajnos most is elmúlt hétfõre pedig terveztem bevinni széklet mintát, hogy van-e benne vér.
Youlcsi, ha nekem simán sötétebb az nem igazán szokott érdekelni, de mint ahogy írtam, félig normális állagú és színû a széklet, félig pedig ez a hasmenéses fekete…
De akkor ha jól értem, ez inkább utal a gyomor problémájára mint a vastagbélre - hál istennek.
Nincs jelen
#2626 2014-02-25 13:29
- sosi46
- Tag
Szia, Natali
Az étrendel próbáljm segiteni a lángoló C,u-al és gyógyteákkal ha birod.
Én is C,u-s vagyok megértelek nekem a Fött, burgonya, rizs, párolt sárgarápa segitett gyógyteából pedig a diólevél tea és a sóskamag tea,, nameg a banán.
Az aftára azt hiszem a corsodyl volt nagyon jó,,,nekem.
üdv és jobbulást!!! lesz jobb is ne aggódj!!! Kitartás!
Szerkesztette: sosi46 (2014-02-25 13:30)
Nincs jelen
#2627 2014-02-25 15:25
- Natali
- Tag
Köszi sosi:)
Nekem a kaja nem szokott segíteni. Meg most elvileg a legjobb diétán vagyok (paleo) elvileg ez húú de egészséges. A banánt utálom de most lehet kipróbálom mert a kórházba azzal tömtek. Ez a corsodyl nem tudom mi,lehet vény nélkül kapni?
A diófalevelet is kipróbálom Köszi szépen!
Nincs jelen
#2628 2014-02-25 16:22
- sosi46
- Tag
Szia,,,
Igen vény nélkül is kapható a corsodyl, a dokim utasitására vettem aftára,, hamar rendbe kapott.
Ja ismerem a paleo kajálást, vannak fentartásaim ez ügyben de kinek nincs :)
Én zabálok mindent, most nyugi van bélés ügyileg, igaz (remit kapom),,
üdv,,
Ird meg hogyan alakulsz, ha van kedved!! eröd :)
Nincs jelen
#2629 2014-02-25 17:42
- martika
- Tag
Sziasztok!
Aftára még jó a phlogosol oldat is; vény nélküli és olyan 700 ft.
Nincs jelen
#2630 2014-02-25 18:35
- Natali
- Tag
Na valamelyiket tuti kipróbálom mert már olyan nagy,hogy semmit nem tudok enni tõle és mindig ráharapok.
Egyébként egy vírusba is benne vagyok 40 fokos lázza llehet,hogy az is ráhúzódhatott,nem tudom. Sosi milyen fenntartásaid vannak a paleoval? Mert ahogy elkezdtem enni ,mint a vulkán úgy fortyogott a hasam mindenap. De nem tudtam be ennek mert,hogy ez elvileg nagyon jó diéta. Szinte csak hús meg zöldség,glutén és laktóz mentes,elvileg nem lehet rossz. És most ki jöttek a tünetek is 2 hét után. Én a most ért stresszre gondolok,de már a paleo is megfordult a fejemben.
Nincs jelen
#2631 2014-02-25 19:51
- Erzsoka
- Tag
Szia!
Aftára Glycerinum boraxatum FoNoII. (380 forint), recept nélkül kapható. Sûrû folyadék, fülpiszkálóval rácseppenteni az aftára. Enyhíti a fájdalmat.
Jobbulást!
Nincs jelen
#2632 2014-02-25 20:33
- Raszkolnyikov
- Tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ide írok. A kérdésem az lenne, hogyan diagnosztizálták nálatok ezt a betegséget? Két hete voltam gyomortükrözésen, egy hét múlva megjön az eredmény, abból kiderülhet esetleg?
Kb. féléve szenvedek ezzel az egésszel, kéthetenként több napra iszonyatosan fáj a gyomrom, rossz a közérzetem, és a székletem csak néha napján mondható normálisnak, egyébként mindig emésztetlennek és bûzösnek látszik és a legrosszabb, hogy nem tudom nevén nevezni ezt az egészet sad Elõször elkezdtem elhagyni ezt azt az étrendembõl, tejet pl., stb., de nem javult az állapotom semmit... Féléve még 10 kg-mal kevesebb voltam, ezt szerencsére sikerült visszaszedni jó lassan. Kezdek kétségbeesni, sokat sírok mostanában, mert a legrosszabb, hogy nem tudom, mi bajom, és az itteni topikoknak a címe sem a legbíztatóbb, remélem azért nem vagyok crohnos. Nektek is ilyen tüneteitek vannak? Köszönöm a segítséget!
Nincs jelen
#2633 2014-02-25 21:49
- rny
- Tag
Raszkolnyikov,
A gyomortükrözés adhat magyarázatot a problémádra, de a colitis és crohn ebbõl nem fog kiderülni. Más vizsgálat nem is volt még? (vérvétel, h2 kilégzés, allergia tesztek…)
Egyébként ne aggódj, ha a gyomrod körül fáj, véres széklet nincs és "csak ennyi" az összes problémád, akkor nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!
Ha minden egyszerûbb vizsgálat negatív lesz, akkor még van a vékonybél ct és a kolonoszkópia, ezek végleges választ adnak crohn / colitis témában. Ja, kivéve ha irritábilis bél szindróma, mert akkor ezek semmit sem mutatnak majd ki.
Kitartás!
Nincs jelen
#2634 2014-02-25 22:31
- Natali
- Tag
Még egy kérdésem lenne. Nektek szokott nagyon erõs végbélfájdalmatok lenni? Már ha ülök,ha állok,bármit csinálok 24 órában fáj. A wc-n "nyomni" ha kéne nem tudnék mert úgy érzem kifordul a belem....
"Szerencsére" vízesés szerûen minden kijön magától. Én nem tapasztalok aranyeret. Akkor? Mikor begörcsölök érzem,hogy hol gyulladt a bélszakasz,ott,legfelül görcsöl csak,de sírok a fájdalomtól. Ez nem folyamatos,ilyen "rohamokban" jön rám. De a végbélfájdalom az bármit csinálok 24 órás.
Nincs jelen
#2635 2014-02-26 16:55
- Raszkolnyikov
- Tag
Kedves rny!
Köszönöm a gyors választ. Már rengeteg vizsgálaton részt vettem, de eddig semmi :( Lassan már egészen megszokom ezt az állandó gyomorfájást, meg a hasmenésszerû székletet, csk örülnék neki, ha megmondanák, mi a bajom... Ha majd kiderül az eredmény írok. Egyébként ha mindennap isztok gyógyteát( kamillát, cickafarkot, csalánt), sokkal jobb lesz a közérzetetek, ebben biztos vagyok :)
Nincs jelen
#2636 2014-02-26 19:10
- skynetpg
- Tag
Sziasztok!
Valaki hallott már olyat, hogy az akupunktúra használ a colitisre?
Nincs jelen
#2637 2014-02-26 22:07
- Natali
- Tag
Szerintem minden ilyesmi humbuk. De ha hiszel benne minden használ.
Nincs jelen
#2638 2014-02-27 07:50
- sosi46
- Tag
Szia,,skynetpg
Próbáltam semmit sem használt de a pénztárcám soványabb lett!!!
Nincs jelen
#2639 2014-03-16 08:40
- nogrdib
- Tag
Sziasztok!
A feleségem ügyében írok, elég nagy a tanácstalanságunk. Proctitis gyanú van, eddig csak Salofalk kúp volt, de az nem nagyon segített. Amikor rosszul van, mintha az egész teste be lenne gyulladva. Hasmenés sosem volt, pont székrekedés, úgy írja le, hogy mintha érzéketlen lenne az a szakasz, valamint be is van duzzadva, ezenkívül van vérzés is. Most legutóbb viszont elég brutális méretû, fehér kövek jöttek ki, ráadásul tüskések-élesek voltak. Utána el is kezdett javulni. Korábban az elsõ terhesség alatt elég sok tejet ivott, és a kisbaba születése után pár napig be is gyulladt a melle a szoptatáskor. végül ez úgy oldódott meg, hogy saját maga kinyomkodott kis fehér kövecskéket a mellébõl. Szerintünk lehet összefüggés, és megdöbbentõ, hogy eddig ahány orvosnál jártunk, az csak legyintgetett erre. Hozzáteszem, hogy feleségem apja kb 10 éve tudottan colitises, elég súlyos lefolyással, úgyhogy genetikai hajlam biztosan van, viszont simán lehet, hogy ezt valamilyen kiválasztásbeli rendellenesség és ezzel összefüggésben étrendi szokás fokozza. Meg azt is mondja a feleségem, hogy amikor elkezd javulni a helyzet, akkor rendszeresen a székleten fehér csíkszerû dolgok vannak, amikor ez van, utána 1-2 napra elkezd javulni az állapota. Az egyik ilyen, fent leírt fehér követ eltette, szerintetek hol lehetne ezt bevizsgáltatni? Meg érdemes lenne elmenni egy ételallergia-vizsgálatra is?
Nincs jelen
#2640 2014-03-16 16:24
- Endre2
- Tag
Sziasztok!
Colitisem van kb 7 éve,.. honnan tudom, hogy nincs ez mellet crohn-om is? honnan tudom, hogy ne adj ég atterjedt-e a vekonybélre is?
Nincs jelen
#2641 2014-03-16 16:30
- Endre2
- Tag
hát ez durva..maga a "kövek" is, de az is, hogy orvosok csak legyintenek.
Amit én tudok mondani, jó orvost baromi nehéz találni. Nekem ez a második, de durvan all hozzá õ is, pedig tejelek rendesen...
Nincs jelen
#2642 2014-03-16 20:45
- freund
- Tag
Sziasztok.
Colitis-es vagyok 4 éve.
Jelenleg is problémás,fellángolt,és vérzek is.
Nem szeretnék ujjabb medrolos kezelésben résztvenni,volt már benne részem.
Szeretném megkérdezni,kinek,és hogyan sikerült gyógyszerek nélkül elállítani a vérzést,és rendbejönni.
Köszönöm.
Nincs jelen
#2643 2014-03-17 07:53
- ilaris
- Tag
Szervusz freund
Erõsen egyén függõ kinek ,hogyan mi használ.sokat kell próbálkozni. /sajnos/
Nekem 1998 tól 2001 ig volt begyulladva a vastagbalam. Akkor a teljes vastagbél mennyiséget el kellett távolítani. A végbél záróizomzata ép maradt ezért a vékonybelet mûtötték hozzá a végbélhez. Így megúsztam a stómazsák hordását.
Már 13 éve hogy vastagbél nélkül élek. Idén töltöm be a 67 . életévemet.
Nem tartok -tartottam- semmilyen diétát. megeszem minden ehetõt ,a puffasztókat is . Persze nem viszem túlzásba a fogyasztásukat. 2008 ig elõfordult évi 2-3 vérzésem ekkor a Pro- Gasztro terméket szedve egy öt -hat napos kúra segített 2008 óta ez is elmúlt. Jelenleg a napi 6-8 híg szklet kivételével semmi nem emlékeztet arra ,hogy mi is történt velem.
Gyógyszert nem szedek , élm mindennapjaimat.
Árpád
Nincs jelen
#2644 2014-03-17 10:12
- freund
- Tag
Megtudná írni a pro gasztro termékek mit jelentenek?
Köszönöm.
Nincs jelen
#2645 2014-03-17 12:11
- ilaris
- Tag
Freund
Legelõször is az internet virtuális világában mindenki tegez mindenkit. Nem azért írtam a koromat ,.....
Kérlek írd be a GOOGLE keresõbe ,hogy" Pro Gasztro 825" , Minden tudnivalót meg fogsz találni.
Árpád
Nincs jelen
#2646 2014-03-18 08:05
- freund
- Tag
Köszönöm Árpi,tegnap már meg is vettem.
Nincs jelen
#2647 2014-03-21 12:47
- andreas31
- Tag
Helló mindenkinek!
Remélem jó helyre írom,amit írok!?
A helyzet az,hogy a hetekben részt vettem (hányingerszerû érzés,mintha nem tudnék böfögni,levegõs lenne a gyomrom) gyomortükrözésen,H2 teszten,hasi UH-n,1 éve colonoscopopián,korábban,1,5 éve kb. volt kapszulám vékonybélben.A H2 lett pozitív,arra kaptam 1 hétnyi kliont,de nem érzem,hogy ez a nyomorult hányinger múlna.A gyomortüki a szokásos eredményt hozta (merthogy gyógyszert szedek gastritisre 10 éve) a colonoscóp alig mutatott valamit,azt is szövettanilag.Szedem 3 éve a xalazint,probiotikumot és az elmúlt fél évben jött-ment ez a hányingeres dolog,aztán január óta eléggé jelen van.A doki szerint a reflux okozza,de szerintem nem, mert az is 10 éve van és így még nem votam+a gyomorgyógyszer duplázása sem hozott javulást.Nekem már rémképeim támadnak lassan,vékonybél szûkület és hasonlók formájában!!!!!A klion alatt pár napig jó volt érdekes módon,de a végére attól "mosottszarrá" avanzsáltam,meg a gyomrot az is agyoncsapja.Lényeg,hogy gõzöm sincs hogyan tovább,mindig olyan jön,amire még nem tudom a megoldást,adokik meg nehéz észjárásúak errefelé.
Ha esetleg lenne valakinek jótanácsa,észrevétele a fentiekkel kapcsolatban,azt szívesen venném,mert be vagyok sz...va és az alvásban/ébrenlétben is baromira zavar,de emellett fáradt vagyok,mint aki éjszakai mûszakból jött.
Köszönöm elõre is!!!!
Nincs jelen
#2648 2014-03-21 13:14
- rny
- Tag
andreas,
velem pont ez történt egy pár hete. Controlocon szedek, illetve vész esetére idõnként maaloxot, ezekkel kb egy hét alatt elmúlt
Nincs jelen
#2649 2014-03-21 13:41
- andreas31
- Tag
rny!
Nem mondod???Mi a frász ez akkor???Nekem is controlocot adtak,de már 2x1 naponta.Nem tudom még a valódi eredményét a gyógyszernek,mert 7 napig kliont szedtem.Most nemtom,hogy gyomron kívüli probléma okozza e a hányingert vagy most meg a klion miatt szar még 2x1 controloc mellett is.
Nincs jelen
#2650 2014-03-21 14:57
- Babcsi
- Tag
a controloc szedésére nagyon kell figyelni reggel éhgyomorra utána egy órán át semmi! akkor hatásos. se kávé, se tej max víz :)
Nincs jelen