#2801 2014-04-28 23:32

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Hát én nem tudom. Az biztos, hogy már az SSRI-t is elhagytam. Csak a kefírt nyomatom reggel este. Tökéletesen jól vagyok, amíg iszom. Van, hogy naponta 3 flakon is lecsúszik vagy négy :D Szeretem, még ez a szerencse. Nem puffadok, nem gázosodok, szép nagy kemény a székletem, tömör. Elmúltak a rosszullétek, a mindenhol wc-t keresek szokások.

Viszont volt program ahol nem tudtam inni a kajához, ez egybõl meglátszik a székletemen. Olyan visszaesés szerûen.

Szóval valamiért segít emészteni és jól vagyok tõle. Végül is jobb mint a gyógyszer.

Érdekes, mert laktóz intolerenciát nem mutatott ki a kilégzõs teszt csak a laktulóz ment át gyorsan...
Sok sikert nektek is. :)

Nincs jelen

#2802 2014-05-02 23:21

akombakom
Tag

SZia, most akkor SSRI gyogyszer vagy kaukázusi kefír 1x erre másszor meg arra eskuszol...

Nincs jelen

#2803 2014-05-05 20:26

pt
Tag

Tudod én nem vagyok eladó. Nem akarok senkire csodaszereket rátukmálni.
Van egy szörnyû betegségem az IBS ami már vagy 6 éve keseríti az életemet.
Nem tudok belenyugodni, vissza akarom kapni a régi életemet. Tetszik nem tetszik ez van.

Magamon kísérletezek. Ami beválik, leírom, hátha másnak hasznára válik.
Az biztos, hogy az SSRI sokat segített a kialakult pánik ellen, ami kialakult a folytonos hasmenés miatt és az állandó "jajj hol a közelben egy wc" figyelgetés miatt.
A kefír az meg egyszerûen segít emészteni, nem "fosok" tõle, hanem szép átemésztett normális a székletem lett. Nem rohan át rajtam a kaja. Nem fogyok, hanem hízok. Nincsenek wc-re futás rohamaim.

Aki gondolja kipróbálja, aki nem nem.....

Köszönöm én jól vagyok :)

Szerkesztette: pt (2014-05-05 20:27)

Nincs jelen

#2804 2014-05-07 16:30

pt
Tag

Ma megpróbálok újra buszozni.  :)
Vagy bejön vagy nem   :D
Úgy érzem menni fog :p

Nincs jelen

#2805 2014-05-09 09:34

pt
Tag

Én nem bírom a zöldségeket és a gyümölcsöket különösebben. Jó pofa diéta, de IBS-esnek felírni, mikor egyébként is csak átszalad rajta minden, szerintem butaság. A zöldségtõl nem azért fogy az ember mert az valami csodajó, hanem azért, mert lópikulát nem használ fel belõle a szervezet, átmegy rajtad és pufff.

Én magamnak kísérleteztem ki mit ehetek mit nem. Próbáld meg ezt te is.

Minden irritálót felejts el szerintem ha rám hallgatsz.

Én kezdtem alapként a kenyér + szalonna vagy színhús, sonka étrenddel.
Ez bevált. Aztán bõvítettem mindig valamivel. Ha baj volt egy dologgal, azt megjegyeztem és elhagytam.

A magok, rizs, paprika meg pár zöldség, savanyúság nálam kiestek.
Az ételízesítõvel tele nyomott dolgok, tartósító szeres dolgok kiestek.
Csípõs alapból kuka, hiszen ingerli az amúgy sem nyugodt belet.
Tejtermékek, nassolnivalók kuka....  egyedül a kefír amire nincs panasz.

A kefír és a szendvicsek beváltak. Tökéletes alap szerintem, próbáld meg. Aztán tegyél hozzá mindig egy új dolgot.
Ha beválik marad, ha nem kihagyod és kipróbálsz mást.

Én szenyóztam, aztán egyszer raktam bele paprikát. Hát szétrobbantam másnap.
Voltam így a majonézzel is. Így ezeket nem eszem.

Sajnos hosszú és válogatós dolog, de megéri.

A zöldség gyümölcs alapot én nem értem, hiszen aki székrekedésben van, vagy aranyere van direkt azt etetik barackkal mondjuk, hogy puha pépes széklete legyen.....

Nekünk, meg akik amúgy is fososak, nem éppen jó alap a pépesítõ gyümölcs.....

Persze ez csak az én elméletem.....

Nincs jelen

#2806 2014-05-09 10:53

rny
Tag

Köszi pt, de félreértettél :D
Az én étrendem egyébként, szokásosan áll sok zöldségbõl és gyümölcsbõl - egyszerûen én ezek nélkül el se tudom képzelni. És most, ezeket elhagyva, írták fel ezt a rizs, csirke, kacsazsír diétát amitõl elvileg szuperül kéne lennem, csak hát ez annyira nem jött be :)

Akkor te semmi zöldséget, gyümölcsöt nem eszel? jaaaaj én azt nem bírnám ki, 4 napja csinálom ezt a diétát, de már gyümölcsökkel álmodtam :D

Nincs jelen

#2807 2014-05-09 12:17

pt
Tag

Jooooojjjj a rizs.

Az a halálom. Tegnap elõtt ettem barna rizst. Soha nem ettem még kipróbáltam.
És vizeset hasmentem tõle, meg kitolt mindent belõlem, átment rajtam emésztetlenül.
Szóval megerõsítelek abban, hogy a rizs nekem se jó. Sõt rossz.... olyan mint a magok...

Nincs jelen

#2808 2014-05-16 08:00

pt
Tag

Buszoztam tegnap és ma is, minden gond nélkül  :D   Olyan jó  :)

Nincs jelen

#2809 2014-05-18 23:20

akombakom
Tag

pt.. tolts már fel légyszi egy képet a kefirrol, hogy pontosan melyiket iszod, mert a boltokban ezer féle van, ksozi

Nincs jelen

#2810 2014-05-19 09:10

pt
Tag

Konkrétan a Danone Kaukázusi kefírt, 350g-os zöld színû flakon. Ez a legfinomabb nekem. De iszom a Minna kaukázusi-t is és a Magyar kefírt is ez sima, nem kaukázusi. A pocaknak a legjobb a Danone úgy vettem észre, de szerintem ezt embere válogatja. Ki kell õket próbálgatni. Próbálj meg olyat venni ami tejbõl van és nem tejporból, meg minden féle lófütyibõl. Tej + kefírkultúra és kész.

http://www.danone.hu/data/image/500x100 … -3d_05.jpg

Én folyamatosan napról napra jobban vagyok. Az SSRI-t is elhagytam. Elmúltak a rohamaim. Normális a székletem. Mondjuk én minden étkezéshez iszom, de ha nem is tudom mindhez akkor legalább a reggelihez és a vacsihoz. Szeretem is......így könnyû.....

Nincs jelen

#2811 2014-05-19 11:46

akombakom
Tag

koszi az infot, én már annyira ki vagoy a sok kisérletezéstol, hogy nem merek gyakorlatilag semmi addig nem használtat kiprobálni, bár így se vagyok jól....hátha rászánom magam.. koszi

Nincs jelen

#2812 2014-05-19 16:02

rny
Tag

jaaaajj pt de irigyellek, bárcsak ihatnék kefírt! Sajnos nekem a nyavalya azzal jár, hogy allergiás lettem a tejfehérjére, nem is kicsit :(
a buszos bejegyzéseden jót nevettem, az élet apró örömei! :D

Nincs jelen

#2813 2014-05-21 16:36

pt
Tag

:)

Én sem bírom a tejes dolgokat.
De a kefír az más, fõleg a kaukázusi.
Az nem hogy nem bírom, hanem nagyon bírom.
Próbáld ki! Jót tesz!   :)

Azóta is buszozom  :)
És jóóó!!!!!!!!!!!  :D

Nincs jelen

#2814 2014-05-21 22:53

akombakom
Tag

pt koszi, no nálunk nem így hivják Szlovákiában, hogy kaukázusi kefír, de asszem mgetaláltam, csak simán fehér joghurt ital :) ezért nem tudtam elsore, hogy mirol beszélsz :).. reménykedek, de félek tole, mert ugye tej, de orulok, hogy Te jol vagy folyamatosan, az szuper!

Nincs jelen

#2815 2014-05-22 15:01

pt
Tag

A joghurt és a kefír az két külön dolog, ne keverd össze.
Ez savanyított tej és gombakultúra.
A joghurt az más.....   :)

Nincs jelen

#2816 2014-05-25 20:00

Anna73
Tag

nekem a sima pl: poharas danone kefír is bejött, javaslatom: keverjetek bele egy kis kanál utifû maghéjat, nagyon jó tesz.

Nincs jelen

#2817 2014-05-25 20:49

ageplefagy
Tag

Útifû maghéj! Ajánlatos nagyon!!!! Szépen fokozatosan a titka és minden rendben lesz! :)

Nincs jelen

#2818 2014-05-26 09:10

rny
Tag

ageplefagy,

azóta is eszed az útifûmagot és minden rendben? Teljesen bevált?

Nincs jelen

#2819 2014-05-26 09:13

rny
Tag

Egyébként ti olyanról hallottatok már, hogy valaki érzékeny legyen a rizsre? Én egyébként nem szeretem, de most ilyen felépítõ diétás dologra állítottak, és szerepelt benne a rizs. Mostanra egyértelmûen rájöttem, hogy én a fõtt rizstõl (érdekes módon pl a puffasztottól mintha nem) annyira rosszul vagyok, mint semmi mástól. Elõször viszonylagos székrekedést csinál 1-2 napra, majd iszonyú, semmihez nem hasonlítható hasgörcsökkel színezett hasmenést

Nincs jelen

#2820 2014-05-26 10:32

ageplefagy
Tag

rny,

Igen, már két hónapja eszem. Elsõnek nagyon kevéskét ettem, mert észrevettem, hogy még az elején ha két kávéskanálnyit ettem, akkor az nem volt túl jó, a még akkor aktív belecskémnek. Érdekes volt, mert ahogy elkezdtem enni, után kb. egy hét múlva normalizálódott a székletem. Én nem gyõzöm ajánlani ismerõseimnek, mert szerintem egy remek dolog. Én azt vettem észre, hogy ez elején tényleg keveset, és folyamatosan emelni a mennyiséget és természetesen sokat inni mellé. Próbáltad már?

Nincs jelen

#2821 2014-05-26 10:40

ageplefagy
Tag

rny! háhá, most látom, hogy te ajánlásodra kezdtem el szedni! :) Örülök, hogy leírtad! :)

Nincs jelen

#2822 2014-05-26 12:00

csipisz
Tag

zz

Nincs jelen

#2823 2014-05-26 12:06

csipisz
Tag

Én eddig azt hittem, csak nekem van ilyen bajom. Nem tudok tömegközlekedésre szállni mert kiver a víz és egybõl úgy érzem, hogy WC-re kell mennem. Amikor gépkocsival közlekedek és egy forgalmi dugóba keveredek, akkor teljes pánik uralkodik el rajtam, hogy mi lesz ha WC-re kell mennem. És ezen addig jár az agyam, hogy elképesztõ helyzeteket produkálok magamnak, azonnal WC-t kell keresnem. Mindig az utolsó pillanatban sikerül találnom, illetve be kell, hogy valljam, hogy volt már utolsó utáni pillanat is. Nagyon nehéz ez lelkileg, lassan már ki sem merek mozdulni otthonról Orvosnál még nem voltam mert nagyon szégyellem. Mit tanácsoltok, mit tegyek.

Nincs jelen

#2824 2014-05-26 12:08

csipisz
Tag

Lehet, hogy mégse jó fórumra írtam?
Nem találok vissza a sorstársak fórumához... Segítsetek kérlek

Nincs jelen

#2825 2014-05-26 13:26

pt
Tag

Ugyan így voltam én is. Naponta reggel és este a kajcsihoz igyál kaukázusi kefírt, és jobb lesz ;)

Nincs jelen

#2826 2014-05-26 18:55

akombakom
Tag

pt, de nem tudom itt meliyk az, árulják -e egyáltaán... épp a napokban csináltam egy ilyen gyorstesztet, calprotectin-re és kozepes fokon pozitiv lett az mit jelent? azon kívul, hogy van gyullaáds? akkor lehet, hogy mégsem IBS hanem valami bajom van?
Korzetinél voltam kb. két honapja kiirt valami Helicid nevu kapszulát és ezzel elintézett, semmiféle vizsgálatot nem csináltatott..
Most akkor az IBS meg az IBD azt ok más? az  IBS-nél nincs kimutathato gyulladás az IBDnél meg igen?.. mindenhol mást írnak.. nicns egy normális leírás....
az IBD azthittem az IBS hasmenéses formája, de már kezdem érteni, hogy nem...

Szerkesztette: akombakom (2014-05-26 20:10)

Nincs jelen

#2827 2014-05-26 21:28

csipisz
Tag

Köszi pt!
Azt hiszem azonban, az elmémen nem segítene a kefír! Hihetetlen, hogy kiszolgáltatott helyzetben min megyek keresztül..

Nincs jelen

#2828 2014-05-27 09:19

rny
Tag

csipisz,
Gondolom, ha elmúlnának a panaszaid, a pánik is megszûnne. Legalábbis velem így volt.

akombakom,
az IBD az inflammatory bowel disease, azaz gyulladásos bélbetegség, ide tartozik a crohn és colitis. Az IBS pedig irritable bowel syndrome, ahol a tünetek hátterében nincs kimutatható szervi ok, úgyhogy a kettõ nagyon más tészta

Nincs jelen

#2829 2014-05-27 20:11

akombakom
Tag

KEdves rny, koszi az infot, ettol féltem én is :(, hát ez van, nálam úgy néz kí nem IBS hanem IBD lesz, valami gyulladást találtak, de még csak ilyen elso vizsgálat tortént meg, ilyen gyorsteszttel.

Nincs jelen

#2830 2014-05-27 20:39

pt
Tag

Csipisz!

Ha a kefír rendbe vágja az emésztésed, akkor nem kap el a fosás. Ha nem kap el a fosás akkor szépen lassan elmúlik a berögzült pánik is.

Én SSRI-t szedtem a pánik ellen, megpróbálhatod te is. De a kefír tisztább és jobb.
Az SSRI-t abba is hagytam.

Nincs jelen

#2831 2014-05-28 19:27

akombakom
Tag

Sziaszotk, van itt olyan, akinek gyulladást találtak a bélrendszerében mégsincs semmi komoly baja? CSak simán IBS? vagy ha már találtak valami gyulladást, akkor az már ennél komolyabb? Aki tud ehhez hozzászolni, légyszi írjon, koszi

és még olyanokt is megkérnék, akik mondjuk napi 5-6x sto tobbszor jártak futva WC-re, hogy tudtak-e kezdeni valamit vele, mi lett veluk az idok során, romlott, javult, vagy így kell élni?? koszi

Szerkesztette: akombakom (2014-05-28 22:45)

Nincs jelen

#2832 2014-05-29 17:15

csipisz
Tag

Szia, pt!
A Stimuloton az SSRI? (Mi az az SSRI?)
Kezdõ vagyok.

Nincs jelen

#2833 2014-06-02 08:34

pt
Tag

Az SSRI egy gyógyszercsoport. Nekem Dalsan volt felírva. Segít a pánik leküzdésében.
Igazából mivel már annyira voltam, hogy a házból sem bírtam kilépni elég jól jött.
Érdemes fél évig szedni, kicsit helyrerak, de le is tompít bizonyos érzékeket, szóval azért mellékhatása is van.

Én azt tudom, hogy cefetül voltam, ez rendbe rakott annyira, hogy tudtam járni melózni. Persze néha azért kellett egy fél szem coderit vagy szem enterobene, a kettõ együtt marha ütõs (3 nap wc-re nem mész tuti). De a pánik az szépen elhalványul. A kefír az meg azért jó, mert segít emészteni. Ha jól emésztett a székleted akkor nem fosol, ha nem fosol, nem kell wc-re rohangálnod, ha nem kell wc-re rohangálnod akkor nem vagy ideges, ha nem vagy ideges akkor nem kell wc-re rohangálnod  :D   egyik generálja a másikat.

Fontos bizonyos ételek kiszûrése, pl: nálam a tejtermékek a kefíren kívül, csípõs ételek, savas ectes ételek, minden ami irritáló és nem nyugtató a bél számára.

Nem mondom, hogy 100%-os vagyok mint régen, hiszen nem zabálhatok mindent össze, de azért némi lemondással 95%-on is nagyon jól elvan az ember. Például tegnap is buszoztam és ma is reggel minden gond nélkül, gyógyszerek nélkül. Ahhoz képest, hogy a lakás ajtaján nem tudtam kilépni, mert majd be fostam azonnal ahhoz képest nagy elõrelépés.... számomra.  :)

Nincs jelen

#2834 2014-06-03 12:15

csipisz
Tag

Köszönöm válaszod. Bár már én is ott tartanék, ahol te!!!! ;-) A kefirt kipróbáltam. Valószínû azért mert egy éve a természetgyógyászom tanácsára nem iszom tejterméket, már hajnal 3-kor futnom kellett, azóta is 3x. Az SSRI-t (most már tudom) depi miatt kell szednem sajnos. A szorongást nagyrészt egy antiorvos váltotta ki, aki belegyalogolt több ízben is a lelkembe. Szerinted a bél problémáimról gasztroenterológussal beszéljek??

Nincs jelen

#2835 2014-06-03 19:40

hsm
Tag

Szia youlcsi!

Nekem is hasonlóak a tüneteim, pedig nekem nem volt semmilyen mûtétem. Jobban vagy már, tudsz rá valami megoldást?

Szerkesztette: hsm (2014-06-03 19:42)

Nincs jelen

#2836 2014-06-03 22:55

QpaK
Tag

Én ugyan colitises vagyok, de nagyon ismerõseket írtok. Ha passzív vagyok akkor is minimum 5-6 az átlagom. Fõleg reggelente. Csak akkor vagyok nyugodt, ha teljesen megkönnyebbültem, ellenkezõ esetben hirtelen tör rám. A hasfogót nekem az orvosom nem ajánlotta, nehogy toxikus legyen a bél, de néha meg kell. Psziho szereket korábban én is szedtem, de be van gyógyszerezve az ember amúgy is eléggé szóval hamar abbahagytam.
A kefír nálam csak fõétkezés után, ha nem megyek sehova. Meghajt ugyan, de utána jobb szokott lenni. Kb havonta egyszer iszom.

Szerkesztette: QpaK (2014-06-03 22:58)

Nincs jelen

#2837 2014-06-04 09:13

youlcsi
Tag

Szia hsm!
képzeld, most teljesen jól vagyok... kb azóta, hogy totálisan lepukkant az immunrendszerem. azóta a bélbajaim szinte teljesen megszüntek... persze ehhez az is kellett, hogy az elmúlt hónapokban mindenféle felsõlégúti szarságtól dögrováson legyek... de tényleg! még ilyet! 32 évesen benyalni a szamárköhögést!?!?!?! :o igazi szamárköhögést... nem csak olyasmit... most kb 1 hete érztem, hogy már talán túl vagyok rajta. többé-kevésbé november óta tartott. intenzíven február óta.
most szándékozom majd elmenni a gasztróra, de csak itt helyben. helikobaktert ki kellene irtani... aztán reménykedni, hogy most már így maradok... teljesen jól :)

Szerkesztette: youlcsi (2014-06-04 09:14)

Nincs jelen

#2838 2014-06-04 20:14

hsm
Tag

Szia youlcsi!
Jó hallani, hogy jobban vagy, jó sok mindenen mentél keresztül! Most már maradj így, szurkolok! :)

Nincs jelen

#2839 2014-06-08 14:39

Annus05
Tag

Sziasztok!

Most járok elöszõr itt a fórumon. Megnyugtató, hogy nem csak én küzdök ilyen promblémákkal. Történetem a következõ: Kzedetben különbözõ panaszok miatt ( hõemelkedés, és folyton visszatérõ láz, izületi fájdalom, nyirokcsomó megnagyobbodás több helyen is) felkerestem háziorvosomat. A majdnem 40 fokos lázamra és izületi fájdalmaimra csak annyit mondott, hogy túl sokat foglalkozok magammal, menjek haza. Aztán elkeseredettségemben felkerestem ismerõseim által dícsért magán orvost. Elmondtam panaszaimat megvizsgált, bár csodálkoztam miért a hasamat nyomkodja. Nem mondom, hogy nem fájt de ki lehetett bírni. Ekkor rákérdezett, hogy hányszor járok naponta wc-re, milyen állagú ( hasmenás, nyákos, formáltatlan széklet 3-4 szer). A diagnózis IBS, különbözõ gyógyszerek, nyugtató szedése. Pár hét múlva kontorll. Ezt eljátszottuk párszor, mire a székletemben vért véltem felfedezni, egy ptikában kapható széklet tesztet is kipróbáltam, az is pozitív lett, hasi görcsölés, éjszakai székelési inger, hõemelkedés, gyakran láz. Aztán a sûrgösségin kötöttem ki. Ahol kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót, illetve elküldtek hasi Uh-ra. Itt a diagnózis: steatosis hepatis( zsírmáj), illetve a colon distalis szakaszán gyulladásos bélfal megvastagodás ( 9 mm körüli, a normális elvileg 2 mm). Most ott tartok, hogy sikerült picit hamarabb egy gastroenterológiai szakrendelésre bejutnom,kikérdeztek, megvizsgáltak bár már úgy fájt a hasam mikor megnyomkodták, hogy azt hittem leugrok az asztalról.Lényegtelen, kezedek hozzászokni,de  Normix antibiotikumot kaptam, persze nem használt semmi. Valamint széklettenyésztés történ ami negatív lett. Szerdán mehetek vastagbéltükrözésre amitõl nagyon félek. Valakinek valamilyen tapasztalat, jótanács?

Jobbulást kívánok mindenkinek.

Nincs jelen

#2840 2014-06-08 17:46

akombakom
Tag

Szia Annus, én is hasonló cipoben járok, csak még nem sok vizsgálatra jutottam el, valszeg a tukrozést sem fogom elkreulni :( én is félek, leginkább attol, hog meg kell igyak 1 liter hashajtot az amúgy sem éppen székrekesédes beleimre.... félek, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Irj, hogy mi lett.. és KITARTAS!

Nincs jelen

#2841 2014-06-08 18:38

Doni Brasco
Tag

Ez nem IBS Annus...IBD,ha jól látom.

Nincs jelen

#2842 2014-06-08 19:36

Annus05
Tag

A magánorvos szerint IBS, a gasztroenterológus meg azt mondta, hogy szerdán kiderül.

akombakom: nekem azt mondta a dokim, hogy nem kell elõtte hashajtót innom, meg lényegében semmit, csinálnom mivel hasmenésem van. Tükrözés elõtti nap már csak folyékony dolgok fogyasztása. Lehetséges, hogy  tükrözés elõtt kapok még egy beöntést és ennyi, de most már hamarosan kiderül. Kitartást nektek is!

Nincs jelen

#2843 2014-06-08 21:18

Szabóné
Tag

Kedves Annus!

Ne aggódj a tükrözés miatt, sok dolgot csak így lehet kideríteni! Addig is kitartást kívánunk és együtt érzünk veled,  itt mindenki túlesett már ezen.
Addig is azt javaslom neked, hogy diétázz, hogy kíméld a gyulladt bélésedet. Sokat olvashatsz errõl a diéta kell vagy nem topicban. Sok minden tanácsot fogsz ott látni, lényeg, hogy azt használd ami neked beválik.

Most egyébként dolgozol? Hogy bírsz igy meglenni a mindenapokban?

Üdvözlettel és együttérzéssel: Anikó

Nincs jelen

#2844 2014-06-08 22:06

QpaK
Tag

Szia Annus!

Nekem is így kezdõdött, de végül colitis ulcerósa lett. A láz, bedagadt nyirokcsomók, hasmenés és vérzés tipikus tünetek. Elõfordulhat, hogy tükrözésnél csak az utolsó szakaszt nézik. Ilyenkor nem adnak érzéstelenítõt, folyadékot sem kell inni és kibírható. Ellenben, ha az egészet akarja vizsgálni mindenképpen kérj ALTATÁST. Ha a kábítással érvelnek akkor is! Nem vagyok orvos és okoskodni sem akarok, de ha kiderülne az ibd szerintem egybõl keress másik orvost!

Nincs jelen

#2845 2014-06-08 22:41

akombakom
Tag

sziasztok, ti hogy tudtok ezzel a borzalmas betegséggel egyutt élni? nálam még csak gyerekcipoben jár, de én már teljesen kész vagyok

Nincs jelen

#2846 2014-06-09 00:37

rny
Tag

Annus, ez sajnos nem IBS lesz. A laz, izuleti fajdalom, verzes tipikusan IBD tunetei, illetve a belfal megvastagodasa is. A maganorvost szerintem a jovoben keruld el.
A tukrozes miatt tenyleg ne aggodj, vegre kiderul majd pontosan minden es kapsz ra kezelest, amitol remelhetoleg jobban leszel.

Nincs jelen

#2847 2014-06-09 09:19

Annus05
Tag

Kedves Szabóné!

Jelenleg most már több mint két hete nem dolgozom, egyszerûen nem tudok. Reggel felkelek és iszonyatosan fájnak a lábaim, sokszor lázas vagyok, levert egész nap csak aludnék.

Ami még érdekelne, hogy ez csak nálam tünet vagy másnál is elõfordult, hogy eleinte csak homályosan láttam, de most már be van gyulladva a szemem is, illetve ekcámám van és most már az is kezd elviselhetetlenül viszketni...

Tünetmentes szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#2848 2014-06-09 14:29

maKACS
Tag

Annus05, az IBD gyakori kísérõje ízületi gyulladás és szemgyulladás is (nekem legutóbb íriszgyulladás volt). De volt,  hogy elszabadult a pokol, és a vastagbélgyulladás mellett jött még egyszerre hólyagos torokgyulladás, mellhártyagyulladás és szívburokgyulladás is. Így együtt „mókás" volt.

Szerkesztette: maKACS (2014-06-09 14:52)

Nincs jelen

#2849 2014-06-09 17:31

Annus05
Tag

Azt még megkérdezhetem, hogy kórházi kezelésre szükség volt valakinél?

Nincs jelen

#2850 2014-06-09 19:39

maKACS
Tag

Részemrõl háromszor. Fentit például máshogy nehéz lett volna túlélni, pontosabban valószínûleg nem éltem volna túl otthon  kamillázgatva.

De a fórumot olvasgatva azt látom, hogy sokan ennél sokkal többször nem úszták meg bentfekvés és nagy harcok nélkül.

Szerkesztette: maKACS (2014-06-09 19:43)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb