#3001 2014-08-15 17:09

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

andreas31 Ezért írtam a labor ultrahang ct tükrözés. Fura, hogy nálad negatív a vérkép -ez a ritkább gondolom. 2 dolgot tudok elképzelni:
1 nem olyan nagy a gáz, és egy-két bogyóval elvagy.
2 Bika szerekkel tartják kordában a vérképed, de ha abbahagynád égbolt lenne a sok csillagtól :)
A lényeg, hogy nálad ki lehetett mutatni elváltozást. Talán vaciláltak is, hogy crohn/colitis?

De ha minden lelet negatív, nem fáj, nem görcsöl. A puffadás recept nélküli bogyóra elmúlik... Ehhez még adott egy erõsen hipochonder, szorongó személyiség, aki senkinek nem hisz... Nekem ez sántít. Havastáj szerintem kicsinálod magad. Nem mutatja magát a betegség? És ha nem vagy az? Kis koromban 10 évesen vizsgálták miért nem eszek. A vérképemen csak a vashiány látszott, úgy hogy sosem vérzett. A tükrözést nem engedtem így nem tudom láttak-e volna valamit.

Nincs jelen

#3002 2014-08-15 17:39

havastáj
Tag

Hát Qpak lehet igazad van, de nem tudom. Akkor mitõl van a hasmenés, és fájdalom néha és a hõemelkedés és fogyás....szóval két részrõl van itt szó.

Abban igazad van viszont, hogy nagyon félek, a betegségeket be is tudom képzelni...stb

Nincs jelen

#3003 2014-08-15 18:19

nem robot
Tag

Kedves havastáj!

Olvastad a hozzászólásomat?

Nincs jelen

#3004 2014-08-15 18:41

QpaK
Tag

Ha megy a hasad hányszor mész napi szinten?

Szerintem 70% stressz, 30% ibs. Ibs-tõl fájhat a hasad, és hasmenésed is lehet. Amilyen ideg állapotba lehetsz csoda lenne, ha nem fogynál. Még ibs/d sem kell, ha ilyen nagy a nyomás. Vizsgák elõtt is szokás ledobni a kilókat. Mivel eléggé pszichoszomatikusnak tûnik, ahogy te is írod, könnyen lehet hogy ezt te csinálod. Ráadásul ördögi kör. Ha a hõemelkedés ibd-tõl lenne azt én állítom a vérképen látszana a gyulladás. Ez az egyetlen ami kilóg, és én a helyedbe a lisztérzékenység felé mennék.
Ezek csak megérzések, szóval kezeld a helyén õket, de én hiszek bennük ;)

Nincs jelen

#3005 2014-08-15 19:01

havastáj
Tag

Hát általában 1-2-3, de volt extrém esetben már 5x is!!! És ugye a legroszabb amikor hajnalban erre kell ébredni!

Nincs jelen

#3006 2014-08-15 19:02

havastáj
Tag

Igen kedves nem robot olvastam a hozzászólásodat, amit köszönök, de ezeket tudtam sajna...

Nincs jelen

#3007 2014-08-15 19:44

nem robot
Tag

Oké, csak továbbra is mondom, hogy gluténmentes diétát tartva a lisztérzékenységet nem lehet kivizsgálni, így kizárni sem.

Nincs jelen

#3008 2014-08-15 19:53

nem robot
Tag

Ja látom, hogy a diéta elkezdése után 3 héttel történt a biopszia, nem tudom ez mennyire befolyásolhatja a szövettani eredményt, de a bélnyálkahártya azért elég gyorsan tud regenerálódni.

Nincs jelen

#3009 2014-08-15 20:00

QpaK
Tag

Az extrém esetben 5x nagyon kevés. Mehetnél 25x is. :) A legrosszabb pedig, ha éjjel is futkosni kell, és napokig húzódik, mert akkor nem tudsz aludni.
Ezek után már teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nálad fejben fog eldõlni.

Szerkesztette: QpaK (2014-08-15 20:00)

Nincs jelen

#3010 2014-08-15 20:19

havastáj
Tag

De ez nem mindíg van így. Van olyan crohn os akinek nem is megy a hasa.
Ma egész nap csak petrezselymes fõtt krumplit ettem almakompóttal, meg 2 banánt.
Vettem be 2 enterolt és buscopant és úgy zuborog a hasam, hogy rossz érezni.
Reggel ugye fosás, azóta nem voltam wc-n, de egyszer megpróbáltam menni, de csak erõltetve pár kis sárga vízen úszó valami jött ki. :-(

Nincs jelen

#3011 2014-08-15 20:45

QpaK
Tag

Na jól van! Még ezt nézd át, érdekesnek találhatod: http://ibs.about.com/od/symptomsofib1/a/stoolchange.htm
Aztán hagylak, mert látom elég makacs vagy :) 22-es csapdája...

Szerkesztette: QpaK (2014-08-15 20:48)

Nincs jelen

#3012 2014-08-15 20:53

havastáj
Tag

Na ez érdekes, köszi, hogy elküldted ezt a cikket. Akkor talán még lehet van esélyem az életre....
Ám nehogy azt hidd, hogy fölöslegesen írkáltál nekem, mert nagyon is sokat segítettél a biztató szavaiddal, sõt már vártam is, hogy írj!!! Szóval csak köszönet!

Nincs jelen

#3013 2014-08-15 23:27

QpaK
Tag

És látod nem vagy egyedül. Kiderült, hogy a sárga váladékos széklet is normális. Elõfordulhat, hogy váltakozik a szorulás/hasmenés. Írod is zuborog. Továbbá ibs-ben hajlamosak a betegek - bizonyos tünetekbõl téves távoli következtetéseket levonva, esetleges súlyos betegségeket vízionálni. Ezt a 22-es csapdájának írja, mert ilyenkor a tünetek is rosszabbodnak.
Örülök, ha nyitott vagy és remélem hamarosan jobban leszel. :)

Nincs jelen

#3014 2014-08-16 10:13

rny
Tag

havastaj,

ne keress olyat ami nincs ott. Az aznapi kajadra azert reagalnek: a krumpli kemenyito, a banan fruktoz, az almakompot, ha cukorral van elkeszitve es nem hazi akkor tiszta cukor es adalekanyag. Ugyhogy ettol siman lehetsz rosszul es lehet csak ibs-ed. Sot. Napi 5x nem extrem, es siman belefer a dologba. Ez van.
Szerintem el kellene kezdened a GAPS / SCD dietat, mert ha merseklodnenek a tuneteid te is megnyugodnal kicsit. Sot, nagyon ajanlom elolvasni a GAPS konyvet, kis magyarazatot is kapnal a dolgokra es talan belatnad, hogy nem kell ott semmilyen ibd-nek lennie, hogy te allati szarul legyel. Azon dolgozz, hogy elmuljon, ne azon, hogy legyen ott valami.

Az Enterol pedig gyakorlatilag egy probiotikum, attol csodat ne varj. En a Bolus Adstringenst ajanlom, hogy probald ki, en ugy szoktam h elso nap 3at veszek be, aztan kettot, esetleg a harmadik nap meg egyet ha kell es ezutan napokig, akar egy hetig is normalis a szeklet.

Szerkesztette: rny (2014-08-16 10:57)

Nincs jelen

#3015 2014-08-16 10:33

ageplefagy
Tag

a napi max 5 kaki az elég csekély. nah, az, amikor félóránként mész wc-re...az almakompót meg tele van cukorral és a cukor hasmenést csinál. foglald el magad! olvass, játssz, foglalkozz a barátoddal...bármit.

Nincs jelen

#3016 2014-08-16 12:54

havastáj
Tag

Az a baj, hogy nekem pár napig kevés a hasfogó, mert ugyebár hetekig megy. Ha nem hónapokig. Most vettem ilyen bolust, de igazából a smecta állítólag kíméletesebb. Meg azt lehet sokáig is használni.
Az enterol egy gomba ahogyan olvastam. tehát az nem baci.
Hát a kajám meg, ....pedig én úgy gondoltam ettõl diétásabbat...

Nincs jelen

#3017 2014-08-16 15:48

havastáj
Tag

Meg még valami ami nem IBS, az elégtelen kiürülés érzés néha. Néha van úgy, hogy hiába megy a hasam de elsõre nem jön ki minden. Bár ilyenem régen is volt

Szerkesztette: havastáj (2014-08-16 18:04)

Nincs jelen

#3018 2014-08-16 18:00

rny
Tag

havastaj,
amit utoljara irsz teljes egeszeben jellemzo ram. Sot, ez a legnagyobb gondom, hogy meg ha normalis is a szeklet, akkor is tobb lepcsoben urul, igy sose tudom mikor indulhatok... allati idegesito, ezen nem tudom hogy lehetne valtoztatni. Pedig onmagaban eskuszom a hasmenes se zavarna annyira, ha reggel le lehetne tudni egyben legalabb delutanig. Erre valakinek van valami tippje?

Egyebkent nekem is keves par napig, de ez az elso hasfogo ami igy kicsit helyre is razza a hasamat par napra. A Smectaval viszont semmi jo tapasztalatom nincsen, nekem az nagyon gyenge, raadasul van benne edesito is.
Az enterolban tenyleg gomba van, a saccharomyces boulardii, ami probiotikus hatasu, de a mi problemankra nem eleg. Ha viszont ragaszkodsz a szedesehez rendeld meg az amazonrol, sokkal gazdasagosabb mint az enterolt venni.

Natasha Campbell-McBride: GAP-szindroma, ezt a konyvet ajanlom. Itt majd meglatod, hogy kajabol egyaltalan nem az a jo, amit egyebkent gondolna az ember, lasd krumpli, rizs, alma, stb...

Szerintem megnyugodhatsz, egyelore nincs IBD-d (azert egyelore mert a szemelyes velemenyem hogy atalkulhat a dolog azza). Amit irsz belefer, sokan atelik, sot nekem allando jelleggel borzasztoan faj is a hasam es gyenge gyulladas is kimutathato, csak nem nem tudni mi az. Errol ennyit. Az IBS nem csak annyi, hogy az embernek neha faj itt-ott es bevesz ra valamit, hanem esetenkent eleg komoly tuneteket tud produkalni. Evente elmehetsz vastagbeltukrozesre, ha megnyugtat, kozben pedig legalabb emiatt ne idegesitsd magad, van ra eleg egyeb ok a betegseggel kapcsolatban :)

Nincs jelen

#3019 2014-08-16 18:19

havastáj
Tag

Hát holnap este 7 re megyek az eredeti gasztrodokimhoz aki a tükrözéseket csinálta, mert a vékonybélszövettan akkorra lesz meg. Gluténre és még egyet vett crohnra.( Ám õ azt mondta, hogy attól, hogy 3 hétig glutén mentesen ettem attól még kimutatja a szövettan, az nem olyan nagy idõ.)
Szóval ha megtudja, hogy egy másik orvos ezt írta a véleményhez: Crohn betegség?  (bár a kérdõjel is ott van az igaz) és felírta nekem a 3x1 Pentasa-t , lehet ki fog akadni.
Örülök, hogy te is így látod, hogy nincs crohnom, igazatok legyen. :-)

Nincs jelen

#3020 2014-08-16 18:52

QpaK
Tag

Nálam az ibd után alakult ki az ibs. Gondolom nem vagyok vele egyedül. A kiürülés hiánya is megvan, de teljesen agyi szinten. Például ma egész délután éreztem a hasam, de mivel nem kellet kimozdulnom, inkább aludtam. Ha viszont mennem kellet volna, biztos futkosok. Máskor több idõ nyugodt hassal elindulni, mint megfordulni valahonnan. Ez néhány kínos eset miatt alakult ki, meg a tény miatt hogy ha mennem kell, van rá pár másodpercem. Így akárhova megyek mindig a mosdót keresem. Ha tudom hol van, már nyugodtabb vagyok.

Szerkesztette: QpaK (2014-08-16 19:02)

Nincs jelen

#3021 2014-08-16 20:03

havastáj
Tag

Ma reggel -tõl olyan hányingerem van, lehet ez a Pentasatól? Ugye tegnaptól szedem.

Nincs jelen

#3022 2014-08-19 13:41

Anna73
Tag

elmúlt a hasmenésem, sõt átcsaptam szorulásos üzemmódba ... de ez se jó igazán, többi tünet maradt, hasam mint a lufi non-stop ha eszek ha nem... ez mitõl van szerintetek? az egész napos fújódás, akkor is ha nem eszek semmit, már reggel így kelek fel éhgyomorra hogy fel vagyok iszonyat fújódva, feszít a hasam, nektek van ilyen ?

Nincs jelen

#3023 2014-08-19 13:59

akombakom
Tag

Anna73, szierntem a forumozok 99% mit meg nem adna egy ksi szorulásért, nekem 34 évig azom volt, és most visszasírom a régi szép idoket...

Nincs jelen

#3024 2014-08-19 14:50

Anna73
Tag

elhiszem, most nekem is felüdülés hogy ki tudok menni nyugodtan a lakásból, és nem kell figyelni merre van mosdó.. ez az egy jó része van

Nincs jelen

#3025 2014-08-19 15:19

akombakom
Tag

nekem oylan si volt, hogy már -má razon voltam fel kell hívjam az orvosi ugyeletet, mert a WC un ulve, azthittem ott halok meg.. se ki se be.. és nem tudtam mit csináljak, azthittem szo szerint megszulok... aztán nagy nehezen túllettem rajta, de nem volt mindegy... bár inkább az, mint a futás....

Nincs jelen

#3026 2014-08-19 21:29

pt
Tag

Sokan szenvedtek úgy mint én korábban. Én még mindig azt mondom le kell gyõzni ezt a szemét betegséget. Orvosok nekem se sokat segítettek ebben. Meg nem értett betegek vagyunk. Ne adjátok fel. Én is volt úgy, hogy legszívesebben fejbe lõttem volna magam, a lakásból nem tudtam kilépni. Le lehet gyõzni ezt a szemét IBS-t! :p Vagy ha legyõzni teljesen nem is, de lehet vele együtt élni. :)

1. Az elsõ lépés rájönni melyik ételektõl vagy rosszul, ezeket ki kell zárni, hanyagolni kell. Én kezdtem úgy hogy egy hétig zsíros kenyér szalonnával és víz. Ettõl nem voltam rosszul. Következõ héten ettem hozzá paprikát. Attól rosszul voltam felkerült a fekete listámra. És így tovább. Hosszú folyamat, de valahol el kell kezdeni.

2. Pánik leküzdése ami az attól rettegéstõl alakul ki, hogy jajj hol kap el a fosás az utcán. Ismerõs ez szerintem itt mindenkinek. A folyamatos wc keresés a szemmel, bokros terület vizslatása, mindegy mi, csak ha jön a hasmenés tudjunk hová szaladni. Ez ellen jó az idõben ébredés és egy fél szem coderit-N elszopogatása. Baxott keserû, de így fél óra egy óra alatt hat annyira, hogy el tudsz indulni. Igaz, hogy csak köhögés csillapító és nem pont erre van, de hatásos, megszünteti az ideges rángatózását a bélnek. Az enterobene is nagyon jó hasfogó. Ezeket kombinálom is néha, nagy út elõtt 1 enterobene és fél szem coderit. 1-3 nap tuti nyugi, aztán megindul. Ezek jó hatásához nagyon kell, hogy már a beledet irritáló ételeket kiiktasd. De a lényeg, hogy fokozatosan el fog halványulni a pánik, egyre jobban ki mersz mozdulni, egyre több boldogság, pozitív dolog ér és újra kedved lesz élni. Ez nagyon fontos.

3. Én esküszöm a Danone Kaukázusi kefirre. Nekem bevált. Azt mondják a kaukázusi kefir minden betegséget meggyógyít. :D Van egy olyan elméletem (nézhettek zakkantnak :D ), hogy a bélben úgymond tönkretettük az komplett emésztésünket, kiirtottunk onnan minden gombát aki nekünk az emésztésben segített. Ezt abból gondolom, hogy nagyon sokunknak egy antibiotikumos kezelés után kezdõdtek el a gyötrelmei. Nekem konkrétan a Diflican gyógyszer szedése közben. Ezt egy rossz lábköröm miatt szedtem. Gomba ölõ szer belsõleg. Úgy gondolom a belemben is kiirtott minden gombacsaládot. Mikor megszületünk is fosunk mindentõl babaként, amíg ki nem alakul a belekben a normális emésztés. Valahogy én úgy gondolom ide estünk vissza erre a szintre. De ugye ami babaként nem gond az a felnõttek világában nagyon is az. Mi nem reccsenthetünk a pelusba naponta 10x :D . Az e miatt kialakult feszültség hozza magával a pánikot, ami egy csapda, mert ha pánikolsz fosol, ha fosni kell pánikolsz. Ördögi körré tud alakulni. Na szóval a kefirre visszatérve úgy gondolom a kefirgombák segítenek újra kiépíteni a bélgombák népes családját és helyrerázzák az emésztést. Én napi egyet megiszok, vagy két naponta egyet, keményíti a székletet, segít emészteni. Persze ez csak az én elméletem, lehet, hogy sületlenség az egész. Egy magamon kísérletezõ IBS beteg vagyok csak aki nem akar belenyugodni ebbe a mocsok betegségbe, és élni akar boldogan, mint a betegség elõtt korábban.

4. SSRI gátlók (Dalsan). Tettem ez irányba is kitérõt. Segít a pánik leküzdésében, kipróbáltam nem ítélem el, de nem szedem, mert a végén visszájára fordult a dolog és az alap napokon nagyon jól elvoltam, de ha "helyzet" volt igazi pánik akkor azt felsokszorozta. Hozzá kell tennem voltak vele gondjaim. Elõször 10 mg majd 20 mg a végén 40 mg-ot szedtem. A mellékhatások nálam kimerültek egy fokozatosan növekedõ szexulális érzéketlenséggel. Tehát kívánni kívántam a szexet, de nem éreztem a partnert úgy ahogy korábban 1,5-2 órát is bírtam a szexet, és a végén nagyon erõs koncentráció kellett ahhoz, hogy orgazmusom legyen. Férfi vagyok természetesen :D . Aztán eljutottam odáig, hogy nem volt orgazmusom, majd elkezdõdtek a potenciális gondok és hát nem akart mûködni a szerszám, elszálltak az érzések a vágyak, kikapcsolódtak az agyban. Ekkor álltam le vele. 1-2 nap meg megszédültem néha az elején, de aztán elmúlt. Hirtelen átcsapott minden a fordítottjára. Érzelgõs lettem, elkapott a sírás, a szexben szûz fiúnak éreztem magam, majd el durrantam a szex elsõ perceiben. Felfokozódva vissza jött minden érzés. 1-2 hónap beletelt mire ismét önmagam lettem és normalizálódtak az érzéseim. Ezt csak azért írtam le, hogy bár kiút a pánikból az SSRI azért vannak veszélyei és mindenki figyeljen oda ezekre ha elkezdi szedni. Tudni kell abbahagyni. De tény, hogy a pánikból ez húzott ki a legjobban, ez adott egy lökést, hogy van remény.

Remélem tudtam segíteni ezzel a kis írásommal. Aki kipróbál valamit az kipróbál, aki nem az nem. A lényeg, hogy ne adjátok fel :D

Nincs jelen

#3027 2014-08-19 21:58

akombakom
Tag

majd ez az EBOLA elrendez mindent :D:D:D

Nincs jelen

#3028 2014-08-20 09:01

Anna73
Tag

Az a baj hogy én bármit eszek szarul vagyok tõle... Volt hogy egész nap nem ettem semmit, csak vizet ittam, és hatalmasra fel voltam fújódva, feszített, fájt, és járkáltam a wc-re. Úgyhogy én ebbe a kaja dologba,  meg a diétába nem nagyon hiszek.... Tükrözés elõtt is majdnem két napig ugye semmit nem lehetett enni, csak inni, akkorra volt a hasam mint egy hõlégballon, majdnem felszálltam helybõl, na ez vajon mitõl van... mert hogy nem a kajától az tuti

Nincs jelen

#3029 2014-08-20 13:04

akombakom
Tag

anna73 én is ezt mondom... csak nem tudjak megtalálni sokszor a bajt...

Nincs jelen

#3030 2014-08-20 22:16

pt
Tag

Szerintem nyomjátok a kefirt. 1-2 hét és jobb lesz valamivel, meg amiket írtam érdemes lehet kipróbálni. A csodákra felesleges várni, meg az orvosok megoldására is ezt már tudom 100%-osan. Na meg az ide beirkáló csodamagokat reklámozóktól is hányok akik feltûnnek 1-2 nap aztán soha többet nem látni õket....
Ahogy nézem kicsivel több mint 4 éve találtam rá a fórumra. De 2008 óta már megvan a szuper kis IBS társam XD
Elsõ években még én is a dokikban bíztam..... mindenen túl vagyok szerintem.
Az önkísérletezés jobban bejött. Segíts magadon Isten is megsegít ez nagy igazság. :D

Szerkesztette: pt (2014-08-20 22:18)

Nincs jelen

#3031 2014-08-20 22:23

pt
Tag

Ez szimplán az idegességtõl és a pániktól van.
Nekem is volt az elején, hogy már minden kijött belõlem és még akkor is rajtam volt az érzés, hogy felrobbanok, befosok. Coderit-N tompítja ezen érzést erõsen.....

Nincs jelen

#3032 2014-08-22 10:56

havastáj
Tag

Na megvolt a szövettan eredménye. Mindkettõ a glutén és a crohnra is negatív.

A gastrodokim azt mondja a másik orvos azért írta a papírra a Crohn ? jellel, mert különben nem tudja 90 % os támogatottsággal felírni a pentasát, ami szerinte fölösleges.

Mondtam neki, hogy de hiába volt meg az összes vizsgálatom, mégis nagyon szarul vagyok. Azt mondta neki közel 200 Crohn betege van jelenleg, de azok nem panaszkodnak annyit, mint én.
Elhiszi , hogy rosszul vagyok, de az IBS -nek is lehetnek0 és most figyeljetek....majd olyan súlyos, hanem néha súlyosabb tünetcsoportjai, mint a crohn nak!

Így ezt is írta a papíromra irritábilis bél syndroma nagyon súlyos tünetcsoporttal.

Így egyenlõre marad az, hogy iszom a smectát, enterolt, protexint, iszom a diófateát és tartom magam azokhoz a kajákhoz amiiktõl nem annyira megy a hasam.

Ja és õ is azt mondta a napi max 4-5 hasmenés az nemsok, hanem a 20-30.

Mindenben azt mondta szinte amit ti. Sõt engem ki is nevetett. :-)

Nincs jelen

#3033 2014-08-22 13:35

youlcsi
Tag

havastáj!
nem rosszból, de nem próbálnál meg valami antidepresszánst?
én anno kaptam coaxilt. a gasztroenterológus írta fel! állítólag ibs-ben kifejezetten jó hatású.
lehet, ez lenne a megoldás. ha nem is teljesen, de legalább mérsékelné a panaszaidat.

Nincs jelen

#3034 2014-08-22 16:44

akombakom
Tag

ne csináljátaok 20-30 hasmenés naponta? szierntem azzal lehetetlenség élni, csak korházi ágyban.....

Nincs jelen

#3035 2014-08-22 17:02

QpaK
Tag

akombakom:
Nem tudom, hogy ibs-ben milyen a 20-30 hasmenés. Nálam egyszerre kevés széklet ürül olyankor, inkább csak vér meg genny. A folyadékot pótolom, ezért nem a kiszáradás miatt fordulok orvoshoz. Nálam napi szinten van átlagban 5-6 néha több - Mikor mit ettem.
havastáj:
Egyet értek Julival, csak nyúl voltam javasolni ;). Az pedig, hogy egy tünetmentes Crohnos jobban érzi magát, mint egy folyton fosós ibs beteg, nem újdonság. :) Attól még nem akarsz velük cserélni gondolom.
Én szívesen kölcsönadom a colitisem egy pár hétre (mostanában tök jól vagyok). Kóstolgasd, ízlelgesd, én meg addig birtokba veszem a zuborgós hasadat. :D :D :D

Szerkesztette: QpaK (2014-08-22 17:28)

Nincs jelen

#3036 2014-08-22 19:20

Anna73
Tag

na én is pont ezt mondom mindig , Ibs olyan tüneteket produkál hogy a chronos , colitises elbújhat mellette (na jó vannak kivételek)...

Nincs jelen

#3037 2014-08-22 21:01

akombakom
Tag

QpaK.. kicsit irigyellek :D.... de neked tartson ki sokáig :D

Nincs jelen

#3038 2014-08-22 21:20

Pillangó76
Tag

sziasztok.
szeretnék érdeklõdni, hogy Sopron környékén vagy Sopronban tudnátok-e ajánlani jó gasztroenterológust?
Bélpanaszaim négy hónapja kezdõdtek. Most Spasmoment írtak fel.Szedett esetleg vki ilyen gyógyszert közületek?
üdv

Nincs jelen

#3039 2014-08-22 21:31

QpaK
Tag

akombakom...Cserélhetünk :)
Viccet félre téve. Anna73 Azt gondolom hosszú távon kell nézni, és önmagadhoz viszonyítani. Ez panaszkodásnak fog tûnni,de csak a mihez tartás végett: Nálam pl a tünetmentesség is fájdalommal jár. Mivel a teljes vastagbél egy merõ fekély, ez valószínû akkor sem lenne jó, ha holnaptól makk egészséges lennék. A visszaesés szteroidot és kórházi ottalvós bulit jelent. Állandóan vashiányos és vérszegény vagyok. Mintha minden nap menstruálnál. Idõnként csak simán belázasodok, hányok. Van hogy elmúlik, máskor lavinát indít el. Ahhoz hogy mûködjek, mérgeket fecskendeznek belém, és állandóan gyógyszert szedek. Azok mellékhatásaira még több szereket... Mivel a szervezetem szándékosan le van gyengítve, könnyen jönnek a fertõzések is...
Összességében egymásra épülnek a dolgok. És akkor még az izületeket bõr, szív problémáimat nem is említettem. Sok ibs tényezõ is szóba jön persze: A fent leírtak lelki oldala, wc kérdés, para az esetleges szövõdményektõl.
Nem a kivételek közé tartozok. Hivatalosan középsúlyos a besorolásom. :) Mivel autoimmun betegség, sokan szednek immunrendszer gyengítõ szereket, ott meg a legtöbb fent leírt dolog azonos.

Nincs jelen

#3040 2014-08-22 21:38

akombakom
Tag

QpaK... inkább mégse :D...

de most komolyan, hogy tudsz így létezni? munka, család, barátok stb?

Nincs jelen

#3041 2014-08-22 22:03

QpaK
Tag

akombakom...A napi 20-30 széklet már lázzal és izületi fájdalommal jár. A wc nem hoz enyhülést, olyan mintha tûket préselnél ki magadból. Fáradtan összerogysz, és 5 perc múlva kezdõdik elölrõl. Éjszaka sem javul a helyzet, fél óránként fel kell kelned, hogy fuss (persze bedurrant izületekkel). Volt, hogy 6 hétig vártam ilyen állapotban, hogy jobb legyen, mert féltem a szteroid mellékhatásától, és reméltem enyhül majd. Úgy kanalaztak össze a kórházban. 36 kiló voltam. Én próbálom objektívan nézni a helyzeteteket, de amikor írjátok, hogy zuborog, de nem görcsöl nem fáj és max hatszor van, de biztos crohn...
Meg ne írjunk már ilyen marhaságokat (Anna), hogy a colitis enyhe. Ha élõben látnátok nem mondanátok meg, hogy bármi bajom van. Néha sápadt, máskor fáradékony a kölyök. kv-val szoktak kínálni olyankor :D Ki milyen maszkot hord, õ dolga. A kérdésedre válaszolva: szerencsés vagyok, anyukám nagyon sokat segít. Barátok is vannak. Munkát még nem találtam, de ez a legnagyobb vágy! :D

Szerkesztette: QpaK (2014-08-22 22:04)

Nincs jelen

#3042 2014-08-22 22:10

akombakom
Tag

én így a heti 1 -2x hígabb széklettol is ki vagyok teljesen borulva... és eddig se nagyon tetszett az evilági élet, nem még így.. pláne a kilátásokkal.. én azt mondom mindegy, hogy mi, ha ilyen kemények a tunetek...

Nincs jelen

#3043 2014-08-22 22:22

QpaK
Tag

Érted hogy mit írsz? Heti 1-2 hígabb széklet és a kilátások. ;)
Nagyon nem mindegy. Tudnod kell mi a bajod, hogy megismerd a betegséged. Kicsit azt is gáznak tartom, hogy nem néztek utána. Az itteni panaszaitokra 2 perc után megtaláltam a választ. Ibs-ben például gyakran beképzelik a tüneteket. Erõsebb a lelki oldala is. De ez nem baj, csak tudatosuljon bennetek, ha új tünetet tapasztaltok. Nem mondom, hogy minden fejben van, de jelentõs része igen. Egyáltalán nem látom feketének a világot. Rendes kezelés és szervezés mellett életképes állapotban vagyok. Az, hogy nem tudom mikor esek vissza, nem rontja a kilátásaimat.

Szerkesztette: QpaK (2014-08-22 22:50)

Nincs jelen

#3044 2014-08-23 06:22

titi
Tag

Szia!Nekem Sopronban Dr.Patai Árpád bejött.

Nincs jelen

#3045 2014-08-23 08:52

akombakom
Tag

QpaK... pszichodokihoz járok másfél éve és elotte is probálkoztam már kettovel.. mégis ide romlott az állapotom..., ami meg a kivizsgálásokat illeti, lehet neked szerencséd volt, hogy normális dokikra kaadtál.. nekem egy beutalot beszerezni sem egy egyszeru tortúra.. sajnos itt nem úgy megy, hogy az tmodnom kérem és adnak....

és akkor a megfelelo szakdokirol még nem is beszéltem...

igen értem, én így nem tudok elképzelni éveket évteizedeket... egy egész életet

Szerkesztette: akombakom (2014-08-23 08:53)

Nincs jelen

#3046 2014-08-23 11:49

havastáj
Tag

Qpak olvasva az írásaidat és amiken átmentél, hát megemelem elõtted a kalapom! Nem semmi  vagy! Más (pld én) már lehet feladtam volna, s felkötöm magam, mert nem lett volna erõm. Hiszen miért éljek, ha szenvedek.
De tényleg, most így végiggondolva az egészet ez a betegségek között a bélbetegségek a legdurvábbak. Talán nincs is rosszabb betegség. Egy szívinfarktus ezekhez képest nudli, hiszen vagy gyorsan meghal az ember vagy helyrehozzák gyógyszerekkel. De ezekre a bélbetegségekre semmi de semmi. Nem hiszem el, lassan 2015 van és nem találták meg az ellenszerét ezen bélbetegségeknek! Vagy csak nem akarják megtalálni!
Szóval Qpak amiken átmentél az maga a csoda , hogy itt vagy!
Nézd én is ezért félek, mert ismerem magam és tudom, ha nekem napi 20-30 jönne és úgy kínlódnék, akkor én abba belehalnék. Nekem a napi 4-5 is sok, legyengít, kedvemet veszi, s az agyam már nem olyan,mint egy átlag emberé. Csak merengek, hogy milyen jó volt a múlt, milyen jó aki egészséges, akinek nincs baj a belével, minden reggel arra kelek, hogy na most megfogta a hasfogó a székletemet és jo napom lesz, vagy sem és rossz napom. Ha valaki azt írná erre, hogy megbolondultam elfogadnám, mert igaza van.
De kérdésem: - Az orvosok, vagy a nagyvilág szerint ezzel a crohn-nal, vagy colitissel, hogy lehet létezni és élni?
Hogy várják el, hogy az emberek ezzel bármit is tegyenek dolgozzanak? Hiszen alig élnek? Egy rákos beteg is erõsebb? Nem??? Ez felháborító ez az egész ! Áhhh ....nem is írok most tovább, mert ideges lettem!
Hát Qpak Neked meg tényleg erõsödést, gyógyulást és a legjobbakat! Nem semmi vagy!!!! Komolyan mondom az ilyen embereket kitüntetni kellene a példamutató életért, ahogy tûrik a szenvedést!

Szerkesztette: havastáj (2014-08-23 11:52)

Nincs jelen

#3047 2014-08-23 11:53

havastáj
Tag

youlcsi-  az antidepresszánson én is gondolkoztam már ..lehet nem hülyeség......mert már most ott tartok, hogy sokszor úgy érzem kinyírom magam hamarosan.

Nincs jelen

#3048 2014-08-23 12:31

QpaK
Tag

havastáj: Én sem vagyok terminátor, de választásom sincs. Nem halálos betegségek ezek, akkor meg hozzuk ki belõle a legtöbbet nem? Több más betegség is van amire nem cserélném el, inkább élnék. Mivel láthatatlan ezért sokan nem tudják mi zajlik. Amiket írtam, leginkább Annának címeztem, hogy legyen összehasonlítási alapja. Tudom, hogy nálam durvább és enyhébb esetek is vannak. Ha normálisan kezelve van, akkor elvan vele az ember. Kinek mi a gyógyszer adagja, az megint relatív. Ezt a részét fejben kell összerakni, és itt van igaza akombakomnak, hogy mindegy ibs vagy ibd. A lényeg: Az úttesten is átmész, hiába járnak autók. ;)

Nincs jelen

#3049 2014-08-23 12:55

Pillangó76
Tag

szia Titi!
köszönöm válaszod.
Te milyen panasszal kerültél Patai doktorhoz?
Sopronban van esetleg magánrendelése?
Én jelenleg egy másik orvoshoz kerültem a kórházba, de õ minden áron ételallergiára gyanakszik.A diéta hatására egyébként semmi javulás, sajnos (tej, laktóz és gluténmentes diéta)
Az én panaszaim múlt õsszel kezdõdtek néha jelentkezõ végbéltáji fájdalommal. A háziorvoshoz hiába mentem lerázott.Mivel tejallergiám van, azt mondta biztos ez okozza.
Ez a fájdalom egyre gyakoribbá vált és gyakran voltam beteg torokfájással. Sajnos idén év elején nagyon stresszes idõszak volt az életembe. Mire a végére ért kijött rajtam egy nagyon erõs hasi görcsökkel és erõs bélmozgással,, nyálkás széklettel járó állapot.Szinte óránként kellett felkeresnem a mellékhelyiséget.
Mivel három hét alatt sem múlt el, így felkerestem a háziorvost, aki gyomor és vékonybéltükrözésre adott beutalót.A panaszaimra semmit. A tükrözésnél a gyomorban és a vékonybélben láttak több fehérvérsejtet a normálisnál, illetve a vékonybél Marsh I. boholyállapotú. Lisztérzékenységre a vérteszt negatív lett.És kiderült, hogy Helicobacter fertõzésem van, aminek antibiotikum kúrája után még rosszabul lettem.
Azóta túl vagyok  a kolonószkópián is. Ott nem találtak semmit.
A beleket feszesebbnek látták, ezért erre írtak Spasmoment.
A hasi és végbéltáji fájdalmaim én úgy érzem csak rosszabbak. Pedig most nincs stressz. A stressz már maga ez a névtelen betegség.Amire azt mondták talán ibs.

Kihez lehet fordulni Sopron vagy környékén aki panaszmentessé tud tenni?
És kideríti, hogy mi okozza ezt az egész folyamatot?

Nincs jelen

#3050 2014-08-23 19:04

Anna73
Tag

Szia ! Ez a Spasmomen csak vényre kapható ? ezt még nem próbáltam. Görcsoldó vagy puffadásra is jó? Neked használ valamit ?

Nincs jelen

IBDoktor

Láb