#3101 2014-09-04 23:54

ibsmegoldás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Üdvözöllek! Augusztus eleje óta használom ezt a kúrát, pár nap elteltével valóban merész következtetésnek tûnhet kijelenti azt, hogy valaki megtalálta valamire a gyógyírt ugyanakkor én olyan ember vagyok, hogy ritkán teszek merész kijelentéseket, augusztus elején sem tettem mivel az én állapotom sokat javult. A máj és az IBS kapcsolatáról írnék még annyit, hogy nekem a kúra elõtt volt egy jól meghatározható puffadó, dagadó érzés a májamnál ami az IBS-es tüneteimnek kistestvéreként írhatnám le. Az egy hónapos kúra után mondhatom ez az érzés megszûnt. Ez is gondolom a májam mérgekkel való telítettségének volt köszönhetõ amit aztán a 1,5 l Máriatövis tea/2 teáskanál por formájú C-vitamin kombináció sikeresen rendbetett. Azt szokták mondani a legnagyobb dolgok a legegyszerûbbek és én úgy gondolom az IBS gyógyítására is igaz lehet. Ezt a kúrát csak azoknak ajánlom akik valóban gyógyulni szeretnének aki nem akar, az ne alkalmazza. Mindenkinek szíve joga, hogy mit választ egészséget vagy betegeskedést. Ez elõbbit értelemszerûen érdemesebb választani de kinek hogy. Legyen szép napod!

Nincs jelen

#3102 2014-09-05 00:03

QpaK
Tag

ibsmegoldás: Felajánlottál egy ultimátumot, ami kutyaharapás szõrével? ;)

molim: Lehet, hogy most jól vagy, de ha gyógyszer nélkül esel vissza, az pokoli kín lesz. Vedd komolyan. Mikor volt a tükrözésed - avagy mióta vagy idõzített bomba? ;)

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 00:05)

Nincs jelen

#3103 2014-09-05 00:14

rny
Tag

te ibsmegoldas, itt mindenki gyógyulni akar, ebben biztos lehetsz. Az más kérdés, hogy volt itt már sokféle csodagyógymód… :) Egyébként azt még mindig nem írtad le, hogy pontosan hogy néz ki a dolog, azóta is állandóan hasmenéssel indítasz e a kúra után és utána enyhül e, vagy hogyan… de mindegy.

Nincs jelen

#3104 2014-09-05 00:27

ibsmegoldás
Tag

Üdvözöllek! Ahogy ez az egész dolog nálam kezdõdött! Mivel kb. jó 1,5 éve tudtam magamról, hogy IBS-ben szenvedek (már elõtte is szenvedtem benne kb. 2006 õszétõl, csak nem tudtam, hogy ez konkrétan az IBS nevû betegség) és mivel a betegség elsõ szakaszában kezdtem átcsúszni a másodikba sûrgõsen ki kellett találnom valamit, hogy rendbejöjjek. Idén tavasszal mélyültem el a Gerson-terápia tanulmányozásába is, amivel rákbetegeket gyógyítanak immár 50 éve jelentõs sikerekkel. A Gerson terápiánál is a Gerson terápia szakértõi megemlítik, hogy pl. a rákot is a mikrotápanyagok krónikus hiánya okozza a szervezetben illetve az, hogy sok méreg halmozódik és raktározódik a sejtekben hosszú idõn át. A mérgek, ahogy bekerülhetnek az emberi szervezetbe: evéssel ha pl. húst hússal eszünk mert ugye a permetezõszerek és egyéb kemikáliák belekerülnek az állati szövetekbe is és azt meg végül mi esszük meg. Alkohollal, dohányzással, gyógyszerekkel, drogokkal. Bekerülhet a szervezetbe a levegõ által is. Szmogos nagyvárosi környezet. Belekerülhet a méreg úgy is az emberi szervezetbe ha mesterséges tisztálkodószereket használunk pl. fürdés közben mert a bõrön át azok is felszívódnak. Illetve vannak ugye olyan foglalkozások is ahol a munkások sok vegyszerrel dolgoznak mint pl. az autófényezõk (festékek, hígítók, lakkok). Na szóval! Mivel a Gerson-terápiánál azt is megtudtam, hogy nemcsak a rák gyógyítására alakalmas hanem többek között az IBS-re is neki is álltam egy házi méregtelenítõ kúrának (ugyan nem a Gerson terápiánál leírt biokávé beöntéses módszernek). Kerestem az alternatív lehetõségeket, különféle gyógynövényeket és így találtam rá a Máriatövisre. Elsõ körben fõztem egy nagy fazék Máriatövis teát itthon azt beletöltöttem egy 1,5 literes flakonba majd adtam hozzá 2 teáskanál por formájú C-vitamint. Ezt az egész "kollekciót" bevittem a munkahelyemre (egy építkezésen dolgoztam a nyár közepén) és egész nap ezt ittam "védõital" gyanánt. Aztán jött a hasmenéses tünetek már itthon. Gondolkoztam is azon, hogy mit ehettem ami ennyirre meghajtott, mi lehetett az a nem szokványos dolog ami miatt megy a hasam és rájöttem, hogy most kezdtem el inni a Máriatövis teát. Gondoltam magamban ha ez ennyire hajt nem is iszom többet. Le is álltam a tea ivásával és aztán persze a hasmenésem is elmúlt ugyanakkor azt éreztem, hogy a májam környéke már nem puffad annyira és a vastagbelem sem. Na gondoltam, biztos kinyomta a mérgeket a cucc és a mérgek okozhatják az IBS-t is. Azóta csak hetente egyszer iszom a Máriatövis teából immáron karbantartás céljából és hasmenés már nem mindig kíséri a fogyasztását, mert ugye ha egy ilyen kúrával kitisztítjuk a mérgeket a szervezetünkbõl attól függetlenül ugyanúgy felhalmozódhatnak a mérgek ha pl. a dohányzást folytatjuk illetve ha a méregbevitel a szervezetünkbe továbbra is "megoldott" valamilyen formában. Az összetevõkrõl többet nem akarok írni, most írtam le kb. harmadjára. Elég egyszerû megfõzni úgy gondolom egy fazék teát és aztán meg meginni de kinek hogy. Ja és még annyit ha valaki azért nem akarja kipróbálni ezt a kúrát mert hasmenése lesz 1 napig annak akkor inkább azt javaslom ne alkalmazza és éljen az IBS-es tüneteivel élete végéig azok minden negatív következményeivel együtt. Én inkább bevállalok fél nap, 1 nap hasmenést csak pusztán azért, hogy az IBS-bõl kigyógyuljak vagy legalább egy kis minimális javulást érezzek. Döntsön bárki bárhogy, mindenkinek jó egészséget kívánok!

Nincs jelen

#3105 2014-09-05 00:34

ibsmegoldás
Tag

És igen! A hasmenés csak az elején van! A májból a szirmalin (Máriatövis hatóanyag) nyomja ki a mérgeket a vastagbélbe a vastagbél meg "bolond lenne" felszívni azokat a szervezetbe ezért van a hasmenés (mint ahogy minden más mérgezés egyik jele a hasmenés rosszabb esetben hányás). Ahogy késõbb folytattam a kúrát már nem volt olyan erõs hasmenésem mint az elején mert ugye akkor már az elsõ kúra a mérgek nagyját kihajtotta belõlem. Ugyanakkor az, hogy kinél hogyan hat ez a kúra ezt nem tudom, mert minden ember szervezete más és más lehet. Én nálam ilyen hatás lett és csak azért írtam le a tapasztalataimat hátha másnak is segíthet. Ha másnak is jó lesz vagy rosszabb az nekem igazából tökmindegy az adott illetõnek már nem biztos, hogy az. Ezért írtam le a tapasztalatomat nektek. Ingyen és bérmentve, hogy meggyógyulhassatok! Ennyi!

Nincs jelen

#3106 2014-09-05 01:27

ibsmegoldás
Tag

Plusz még egy érdekesség! Mivel az emberek nemcsak testbõl hanem pszichébõl azaz lélekbõl is állnak az IBS-es betegeknél a mérgek nemcsak a testben vannak jelen hanem a környezetükben is. Itt elsõsorban a közvetlen lakókörnyezetre gondolok az otthonra, a házra, lakóépületre, udvarra. Én úgy gondolom az én gyógyulásom pszichés szempontból nem akkor kezdõdött meg, amikor elkezdtem inni a Máriatövis teát hanem kb. elõtte egy héttel amikor nekiálltam, hogy a különféle papírokkal, könyvekkel és egy csomó haszontalan holmival telepakolt szobámat rendbe tegyem és a sok nemhasználatos kacattól megszabaduljak! Mérgek és haszontalan/felesleges dolgok a testben na meg a lakókörnyezetben! Van egy kedves hölgy ismerõsöm, egyszer voltam nála egy hivatalos ügyet elintézni és ott ült mellettem és produkálta a tipikus IBS-es tüneteket. Puffadás, görcsök, szelek. Egybõl tudtam, hogy IBS-e lehet mert akkor még én is abban szenvedtem csak épp én akkor nem produkáltam a tüneteket. Miközben a házának udvara dugig volt méter magasan, mindenféle a volt férje által felhalmozott ócskavassal és egyéb nem használatos lomokkal. Nem akarok senkit sem megsérteni de le merem fogadni, hogy itt a topikot látogató IBS-es betegek otthona és lakókörnyezete szintén úgy tele van lomokkal mint ahogy kb. az én szobám volt ezelõtt 2 hónappal illetve ahogy a hölgy ismerõsöm udvara tele van. Érdemes azért erre is odafigyelni! Jó egészséget Nektek!

Szerkesztette: ibsmegoldás (2014-09-05 01:29)

Nincs jelen

#3107 2014-09-05 07:34

youlcsi
Tag

a bél gyulladása nem feltétlen ibd.
nálam is a legutolsó diagnózis a bél gyulladása... de nem bélbetegség! pontosan: "nem fertõzéses gastroenteritis kmn." valahogy nem sietek vissza az orvoshoz :D pedig kellene, mert a refluxom viszont odavan

érdekes, hogy a nyombélrõl készült olyan szövettan, ami megfelelHET crohn duodenalis manifesztációjának... vagyis akár lehetne az is, de ezzel nem nagyon foglalkoztunk. kaptam ppi-t, annak úgyis az a gyógyszere, bárhogy is hívjuk. most leginkább a gyomrom kiált gyógyszerért... csak nem tudom, mit szedhetnék. rövidtávú terveimbe a rabyprex nem fér bele :D

Szerkesztette: youlcsi (2014-09-05 07:35)

Nincs jelen

#3108 2014-09-05 07:35

QpaK
Tag

Összefoglalom, hogy kevésbé legyen szofisztikált: Az ibs valójában máj probléma. Egy erõs hashajtással meggyógyulsz, vagy nem - min1. Aki meg sem próbálja az hülye. Ha zavar ha nem, rakjunk rendet, mert ép testben ép lélek.

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 07:52)

Nincs jelen

#3109 2014-09-05 07:36

youlcsi
Tag

:D
már csak nem értem, a hashajtásnak mi köze a májhoz :o :D

Nincs jelen

#3110 2014-09-05 07:40

QpaK
Tag

Spéci módon kihajtod a méreganyagokat. ;)
Májban van a méreg, kihajtod a fõzettel.

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 07:43)

Nincs jelen

#3111 2014-09-05 07:43

youlcsi
Tag

fosással a májból... szép próbálkozás lenne :D

ennél akkor már jobb (ha a májat tartja az ember a ludasnak) a teljes vércsere :D

Nincs jelen

#3112 2014-09-05 07:46

QpaK
Tag

Ne viccelj ez sok esetben jó. Ezt az ambróziát küldeném az alkoholistáknak, májbetegeknek és mindenkinek aki szereti. :D

Nincs jelen

#3113 2014-09-05 07:49

youlcsi
Tag

ok, meggyõztél, nem viccelek ;)

Nincs jelen

#3114 2014-09-05 07:54

QpaK
Tag

Tudod, hogy jót akarok. Meg akarsz gyógyulni? Van akin nem tudok segíteni...

Nincs jelen

#3115 2014-09-05 07:56

youlcsi
Tag

én jól vagyok :D nem kell rajtam különösebben segíteni :D

Nincs jelen

#3116 2014-09-05 08:00

QpaK
Tag

Szóval a betegséget választod. Amúgy meg belefáradtam, hogy más máját tisztogassam. :)
ibsmegoldás ezt neked küldeném:
https://www.youtube.com/watch?v=-yiVnJQUtXk

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 08:16)

Nincs jelen

#3117 2014-09-05 08:23

youlcsi
Tag

nem azt választom... csak én egészen máshogy gondolkodom, mást gondolok errõl az egészrõl.

Nincs jelen

#3118 2014-09-05 08:28

QpaK
Tag

youlcsi nyugtass meg, hogy egy percig sem veszel komolyan. :D Te gondolkodsz jól!

Nincs jelen

#3119 2014-09-05 08:32

youlcsi
Tag

egy fél pillanatig elgondolkodtam rajta, hogy mi van? megbolondultál??? :D

Nincs jelen

#3120 2014-09-05 08:52

QpaK
Tag

Hát nem egyértelmû? :) Én mindenesetre köszönöm a topik sámánjának, hogy ilyen vidám indulhat a napom. Igen tudom, hogy szemét vagyok. :D

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 08:52)

Nincs jelen

#3121 2014-09-05 09:20

youlcsi
Tag

én is jól szórakozom :D

Nincs jelen

#3122 2014-09-05 10:15

martika
Tag

Ha már a májról beszéltek .. igaz inkább az alternatív topicba tartozik
http://www.magyarmenedek.com/products/5 … Moritz.htm

Nincs jelen

#3123 2014-09-05 12:24

rny
Tag

Ezzel a könyvvel kapcsolatban már olvastam egy pozitív visszajelzést a tünetmentesség topikban, amit még 2013-ban salvya írt. Az mondjuk elgondolkodtató volt…

Nincs jelen

#3124 2014-09-05 16:46

ibsmegoldás
Tag

Jó a zene kupak és eléggé kifejezõ! Ugyanakkor, teljesen meg vagyok arról gyõzõdve, hogy a nagy ellenkezés közepette mindenki próbálgatja otthon, titokban, suttyomban többek közt az én megoldásomat is az IBS-re. Mert ugyebár ha valaki beteg lesz, fõleg ha súlyos egészségügyi problémával kerül szembe, az meg akar gyógyulni, kerül amibe  kerül. Ha viszont nem akar meggyógyulni valaki ahhoz sincs olyan sok közöm, azt szokták mondani "nincs gyógyíthatatlan betegség csak gyógyíthatatlan beteg". Amikor az indiánok kigyógyították a nyugati hajósokat a skorbutból egy speciális fahéjból és tûlevelekbõl álló C-vitaminban gazdag fõzettel és aztán hazaérve ezen hajósok elmondták otthon mi érte õket az indiánok között, senki nem vette õket komolyan mert , hogy "Majd egy tudatlan vadember, a boszorkányos varázsitalával megadja a választ egy olyan problémára amire mi "mûvelt" európaiak se tudjuk a választ?" -vélekedtek akkor itthon Európában a "hozzáértõ szakemberek". És még vagy 150 évig hullottak a tengerészek a skorbutról mire valóban rájöttek, hogy a C-vitaminban gazdag citrusfélék és egyéb növényi táplálékok adnak védettséget a skorbut mint tengerészbetegség ellen, annak ellenére, hogy a megoldás már 150 éve adott volt. Vagy ott volt Louis Pasteur esete. Mikor Pasteur feltalálta a pasztõrizálást a korabeli francia újságokban karikatúrák jelentek meg olyan emberekrõl, akiknek tehénfejük nõt mert pasztõrizált tejet ittak. Én azért írtam le a tapasztalataimat, hogy más is rendbe jöhessen aki ezt a topikot olvassa ugyanakkor a további felelõsség már nem engem, hanem az információ befogadóját terheli. Alkalmazza vagy sem? Mindenkinek szabad akarata van és úgy kormányozza élete hajóját ahogy akarja és döntsön valaki bárhogy, én azt minden esetben tiszteletben tartom. Ettõl függetlenül az én eredményem és gyógyulásom marad úgy ahogy van, a saját kúrámnak köszönhetõen és én immáron élhetem az életem egészségesen az IBS tünetei és negatív következményei nélkül. Így vagy úgy de elõbb-utóbb lesz válasz az IBS gyógyítására szakmai körökben is. Ha 50 év, hát 50 év! Ha 150 év, hát 150 év! Az, hogy mások addig hogyan élik betegeskedõ életüket a továbbiakban az  én életemet közvetlenül nem befolyásolja. A betegeskedõkét már annál inkább! Ezért is ajánlott átgondolni ki mit akar! Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Szerkesztette: ibsmegoldás (2014-09-05 16:50)

Nincs jelen

#3125 2014-09-05 17:21

QpaK
Tag

Nem gondoltam, hogy érdemben kellet vona reagálnom, de renben. A módszeredet te sem hiszed, el. Írod is: Vagy használ vagy nem. De kijelented, hogy aki nem próbálja meg az szenvedjen. Mi is a módszered? A máj tisztítása vastagbélen hashajtással. Nyilván én vagy a fakalapos európai, de ez anatómiailag lehetetlen. A hasmenés után naná hogy enyhülnek a tünetek,de ezt bármilyen hashajtóval kajával elérheted. Nem azért van kevésbé hasmenésed a máriatövistõl, mert kevesebb a méreganyag, hanem mert hozzászoktattad a szervezeted. Elhiszem, hogy neked ez hatékony, mert ennyire erõsen hiszel benne. Ha egy hipochonder be tudja beszélni a betegségét, miért ne lehetne az ellenkezõjét? Csak itt jön a buktató: Állhatok a villamos elõtt és hihetem, hogy nem üt el. Ha megúszom igazam volt, ellenkezõ esetbe nem volt elég erõs a hitem?:) Az összes könyv az alternatív gyógyászatról a hibáztatásra épül. Ezt nem tartod érdekesnek? Amit megeszel, a sok baktérium, a környezet, a stressz… Ez az összeesküvés elméletekkel kiegészítve remek táptalaj. Arra nincs válasz azonban, hogy h mindena ilyen szar, miért nem bélbeteg mindenki? Persze a múltból is idézhetünk: a harmincas években még pszichés betegségnek tartották az ibd-t. Láthatóan te is itt tartasz (Nincs gyógyíthattlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg) Persze én túl „mûvelt” vagyok ahhoz, hogy meggyógyuljak… Vagy inkább nem olyan hülye, hogy minden pénzem elszórjam szarokra, ami legfeljebb reményt ad? Erõsen nézõpont kérdése.

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 17:23)

Nincs jelen

#3126 2014-09-05 17:25

rny
Tag

Kicsit erõszakosan tukmálod a saját módszered, nem gondolod? :) Na mindegy, szerintem mindenki elolvasta, megértette, és aki akarja majd használja. Azért azt elárulom, hogy szerintem nettó baromság amit leírtál és nem próbálgatom itthon suttyomban ;)

Nincs jelen

#3127 2014-09-05 18:18

molim
Tag

maKACS,

Nincs jelen

#3128 2014-09-05 18:40

flydomi
Tag

ibsmegoldás.

szerintem mindenre van gyógymód.Még a colitis-chronra is.......
Csak hát ezt valamiért "távolinak" tûnik.Bisznisz az bisznisz.De inkább no comment.
Én az elmult 2 honapja kapok biologiai kezelést (Remit) Angliában.Az egyik nõvérke megjegyezte,hogy volt olyan "gyógyszerkészitõ prof",aki elárulta,hogy sokkal hatékonyabban is meg lehetne csinálni ezeket,de nem nagyon akarják.....ez is no comment.
Röhejes,hogy egy gyulladást nem sikerül lenyomni.Meg a többi nyavaját.
ahogy mondják:kutya ugat,karaván halad......

Nincs jelen

#3129 2014-09-05 18:56

QpaK
Tag

flydomi

A tb által támogatott remi humi havi adagja háromszáz lepedõ környékén van. Nekem ez semmibe nem kerül. Az egészségügynek viszont fáj. Mi ebben a biznisz? Többe kerülök léhûtõként lerobbanva. Kérlek a gyógyszermaffia vonalán ne jussunk el a túlnépesedés ritkításáig.
Sajnos nem elég a gyulladást lehúzni. Az immunrendszert kell módosítani, ami nem olyan piskóta gondolom. Ha egyszer sikerül végleg gyógymódot találni, akkor kvázi minden autoimmun betegség gyógyítható lesz, kezdve a ráktól a szklerózison át egészen a krónikus izületi gyulladásig. Rohadt nagy áttörés lesz.
Miért hisztek el mindent amit olvastok, hallotok? :D

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 18:58)

Nincs jelen

#3130 2014-09-05 19:32

molim
Tag

maKACS, élõ adásban nézted a tükrözést? A vékonybéltükr. és a colonoscopia altattás nélkül? Pusztán jeleztem, az útifûmaghéjjal próbálkozom, panaszom nincs, némi javulás van.

Qpak, az elsõ vastagbéltükrözésen2005-ben krónikus gyull. találtak (akkor szedtem a Salofalkot és Salazopyrint).  A 2010-es colonoscopián: norm. colonoscopos kép - volt az eredmény, a patológiai diagnózis: colitis chronica non specifica, mikor lett ebbõl ibs? Költõi kérdés volt. Gyógyszert nem szedek, nincs mire és nincs mit. A hasmenésre a komplett gyszerarzenált "végigettem", legutóbb "asszem" Duspatalint. A puffadást teával enyhítem. Fájdalmaim nem is voltak, ha mégis néha van egy kis hasfájás, szót sem érdemel. Évente nézetek vérképet, minden ok., nincs gyulladás. Jut eszembe, másfél éve nem csináltattam, aktuális. Összegezve: gyulladás nincs, krónikus hasmenés van. Ergo ez egy noname bélbeteség.Elég vakmerõ és naív voltam a betegség elején, el sem mentem orvoshoz egy ideig (majd elmúlik, gondoltam), így történt, hogy bevállaltam a külföldi nyaralást. Eszembe sem jutott, hogy 10 évvel késõbb még mindig tart a hasmars!

Nincs jelen

#3131 2014-09-05 19:42

QpaK
Tag

molim. Látom gyökér voltam: http://vitaminkosar.hu/orvos/?q=502 :) Viszont akkor nem csak simán vastagbélgyulladás volt? (krónikus nélkül)

Nincs jelen

#3132 2014-09-05 20:15

flydomi
Tag

Qpak.

Semmi gyógyszermaffia meg a többi.CSak burkoltan céloztam pár dologra.
A bisznisz az a pénzrõl szol.mindegy,hogy ki fizet,csak megkapja a gyártó a lovét.Ennyi.
Tudom jól,hogy a gyógyszerek segitenek "valamilyen" szinten.Ez egyénfüggõ is.
Valakinek beválik egy adott gyógyszer,míg a másiknak nem.
De azért elgondolkodtató,hogy a mai világban már klónoznak,Holdra szállnak.úrállomást építenek,stb,stb,de egyes betegségekre nem találják a gyógymodot.Pedig roham tempóban fejlõdik a technika minden szinten.
Csak vegyük az elmúlt 150 évet.
Érdekes az is,hogy az IBS-re sincs semmi.Még az okát se tudják.
De úgy legyen,hogy hamarosan lesz áttörés ezekre.

Nincs jelen

#3133 2014-09-05 21:04

QpaK
Tag

flydomi

Szerintem a technikai oldalon, van egy kitaposott út. Minden visszavezethetõ a kettes számrendszerre. Fejlõdött és jelenleg is tart miközben mindent miniatürizálnak. A programnyelvek is feltételes módra épülnek. Ha ez van ezt csinálja, ha az akkor meg azt. Kiszámítható rendszer amibe nem bukhatsz bele.
Az emberi oldal viszont rengeteg erkölcsi kérdést vet fel. A reakciókat sem nagyon értik. Az agykutatás pl gyerekcipõbe jár. Az agyunk kb 20%-át használjuk. Mi lenne ha a teljes kapacitáson mûködnénk. Ha hirtelen mindent tudnál és látnád az összes összefüggést. Lehet, hogy betegségek sem lennének, mert lekapcsolnád. Vagy nem kéne utaznod, mert gondolatban bárhova eljuthatnál. Az ibs és az agy közötti kapcsolatokat nagyon vizsgálják. Nem feltétlenül tudatos ingerekrõl van szó. Hangok, szagok, egy grimasz vagy mozdulat is beindíthatja. Amire ki akarok lyukadni a dolog morális oldala. Itt, ha valamit elcseszel életekkel játszol. Nem kiszámítható, mint a gépeknél, mert az emberi test egyedi. Nem tudom mióta vagy beteg, de régebben a biológia kezelést azért nem indították, mert veszélyes. Ma már könnyebb megkapni, de valahányszor beadják megnõ a rák kockázata, ugyanis a tnf sejteket blokkolja. Ez is egy fontos kérdés. Nem mindenkinél, de elõfordulhat.

Szerkesztette: QpaK (2014-09-05 21:16)

Nincs jelen

#3134 2014-09-05 21:42

molim
Tag

Qpak, ha igazad van (van rá esély), volt anno egy bélgyulladás, amit kikezeltek. Ok., de akkor miért nem vagyok tünetmentes? Csak a gyulladás szûnt meg, egyebek maradtak. Ötlet?

Nincs jelen

#3135 2014-09-05 23:45

ibsmegoldás
Tag

Kedves qpak! Akkor nézzük csak mit írtál és mivel elég bõ lére eresztetted a szót (nagyon helyesen) volna némi hozzáfûznivalóm a mondanivalódhoz! "Nem gondoltam, hogy érdemben kellet vona reagálnom" (Akkor miért tetted?), "de renben. A módszeredet te sem hiszed, el." (Még jó, hogy jobban tudod nálam ugyanakkor a lent olvasható pszihés hit szöveggel már cáfolod is a mondanivalód :)) "Írod is: Vagy használ vagy nem." (Így van, mivel én nem vagyok orvos ugyanakkor ahhoz nem kell orvosnak lenni, hogy valaki tudhassa azt, hogy minden ember szervezete más és más,  még ujjlenyomatot se lehet két ugyanolyat találni az emberek között), De kijelented, hogy aki nem próbálja meg az szenvedjen. Mi is a módszered? A máj tisztítása vastagbélen hashajtással. (Óriási tévedés ebbõl is látszik, hogy nem figyelsz vagy nem akarsz figyelni, a módszer lényege nem az, hogy hasmenést okozzunk bármi áron és így majd kitisztulunk, hanem ez a kúra kísérõjelensége volt nálam, hogy miért történt ez és érdekel téged, hogy miért történt akkor íratkozz be egy orvosi egyetemre és derítsd ki laboratóriumi körülmények között ha lediplomáztál, ha engem ez ennyire érdekelne én is ugyanezt tenném.) Nyilván én vagy a fakalapos európai, de ez anatómiailag lehetetlen. (Ha ezt ilyen jól tudod akkor bizonyítsd is be!) A hasmenés után naná hogy enyhülnek a tünetek,de ezt bármilyen hashajtóval kajával elérheted. (Okos lettél hirtelen holott gondolom, mielõtt nem írtam le a tapasztalataimat ez eszedbe se jutott volna. Azért egy tapsot megérdemelsz a futottak még kategóriások jogán. lol) Nem azért van kevésbé hasmenésed a máriatövistõl, mert kevesebb a méreganyag, hanem mert hozzászoktattad a szervezeted. (Lehet hogy tévedek, de tudtommal csak olyan anyagokhoz tud "hozzászokni" a szervezetünk ami így vagy úgy károsak lehetnek a számára és a kúra folyamán felhasznált táplálékoknak nincs káros mellékhatása, Tudod! Ha nem hiszed járj utána! (továbbiakban: HNHJU) Sõt! Még az se lehet igaz, hogy egyes káros anyagokhoz hozzászokhatunk, mert akkor nem létezne pl. olyan betegség, hogy allergia.)  Elhiszem, hogy neked ez hatékony, mert ennyire erõsen hiszel benne. (Fent még azt írtad én sem hihetek benne :)) Ha egy hipochonder be tudja beszélni a betegségét, miért ne lehetne az ellenkezõjét? (Halvány lila gõzöm se volt arról, hogy ilyen eredményt fogok elérni a Máriatövis teával tehát itt a hit szerepe teljese mértékben kizárható!) Csak itt jön a buktató: Állhatok a villamos elõtt és hihetem, hogy nem üt el. Ha megúszom igazam volt, ellenkezõ esetbe nem volt elég erõs a hitem?smile Az összes könyv az alternatív gyógyászatról a hibáztatásra épül. Ezt nem tartod érdekesnek? (Nem tartom érdekesnek mert nem olvastam az általad említett irodalmakat. Remélem megbocsátassz Nekem ezért.) Amit megeszel, a sok baktérium, a környezet, a stressz… Ez az összeesküvés elméletekkel kiegészítve remek táptalaj. (Biztos az lehet, ebben a témában én úgy látom Te jobban vagy járatos.)Arra nincs válasz azonban, hogy h mindena ilyen szar, miért nem bélbeteg mindenki? (Talán azért mert nem dohányoznak, nem drogoznak, nem isznak alkoholt, nem kenegetik magukat mindenféle szintetikus kozmetikai kencékkel, azaz az életükben a mérgek bevitele a szervezetükben minimális lehet és nem is alakul ki náluk pl. IBS. Ismered a mondást: Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél!) Persze a múltból is idézhetünk: a harmincas években még pszichés betegségnek tartották az ibd-t. Láthatóan te is itt tartasz (Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg) (Bizony így van: ott vannak pl. a neurotikusok akik kifejezetten szeretnek betegek lenni csak ne kelljen az élet kihívásaival szembenézniük. HNHJU!)  Persze én túl „mûvelt” vagyok ahhoz, hogy meggyógyuljak… Vagy inkább nem olyan hülye, hogy minden pénzem elszórjam szarokra, ami legfeljebb reményt ad? (egy doboz Máriatövis tea kb. 400-450 Ft, 30 dkg por formájú C-vitamint én 990 Ft-ért vettem. Ha erre Neked nem futja mert ennyit tesz ki "minden pénzed" akkor kopogtass be egy nagyobb város önkormányzatánál a segély manapság 22 ezer forint körül van. Így a kúrát is elkezdheted plusz még pénzed is marad.) Erõsen nézõpont kérdése. (Nem kicsit, nagyon!)

Nincs jelen

#3136 2014-09-06 01:04

QpaK
Tag

Tudod, nem kell túlmagyarázni. Azt írtad, hogy neked mûködött, de másnak nem biztos hogy fog. Akkor miért állítod, hogy tökéletes és milyen jogon hülyézel le másokat? Ha görcsöl a hasad és fáj, wc után megkönnyebbülsz, ezt egy kisiskolás is tudja, de köszönöm, hogy a magasba emelsz. Ha nálad érvényesül a placebó hatás, attól még nem biztos, hogy másnál is fog. Akkor most hol cáfoltam magamat? Aztán a kommented többi részében végig ellentmondasz magadnak, hatalmas logikai bukfencekkel és közben személyeskedsz:

„Lehet hogy tévedek, de tudtommal csak olyan anyagokhoz tud "hozzászokni" a szervezetünk ami így vagy úgy károsak lehetnek a számára és a kúra folyamán felhasznált táplálékoknak nincs káros mellékhatása, Tudod!”

Mondjuk ez: A mondat elsõ fele ok, de a második fele (táplálékoknak nincs káros mellékhatása)  üti. Ha valami árt, akkor annak a „mellékhatása” sem kellemes. Csak kiderül, hogy nem esett jól a máriatövis.

„Még az se lehet igaz, hogy egyes káros anyagokhoz hozzászokhatunk, mert akkor nem létezne pl. olyan betegség, hogy allergia.)”

Vagy ez: Sok olyat megeszel ami nem egészséges, de nem leszel rá allergiás.

"(Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg) (Bizony így van: ott vannak pl. a neurotikusok akik kifejezetten szeretnek betegek lenni csak ne kelljen az élet kihívásaival szembenézniük. HNHJU!)"

A párhuzam a személyiségzavar és a gyógyíthatatlan betegség között. Kérlek... Abban a kontextusban, hogy nem tesz meg mindent még lenne értelme, de úgy is csak formailag.

„Talán azért mert nem dohányoznak, nem drogoznak, nem isznak alkoholt, nem kenegetik magukat mindenféle szintetikus kozmetikai kencékkel, azaz az életükben a mérgek bevitele a szervezetükben minimális lehet és nem is alakul ki náluk pl. IBS. Ismered a mondást: Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél!”

Nézd meg ezt is mire írtad:  "(Biztos az lehet, ebben a témában én úgy látom Te jobban vagy járatos.)"
Ki a járatos miben? A továbbiakban nem fogok válaszolni, mert értelmetlen. Nagyon fárasztó kibogarászni az írásod. Nem is a kommenteidre válaszolnék, csak megbocsáss a pontatlanságaidat javítanám ;)

Szerkesztette: QpaK (2014-09-06 01:49)

Nincs jelen

#3137 2014-09-06 04:25

ibsmegoldás
Tag

Drága Qpak! Én se nagyon értem amiket Te írsz! Úgy látszik Te és Én külön világ vagyunk és elbeszélünk egymás mellett. Ha érted! A továbbiakban annyit tudok javasolni, hogy ha egy komment szerzõjénél azt látod, hogy "ibsmegoldás", hunyd be rögtön a szemed így talán a vágy is elkerül, hogy rögtön válaszolj az írásaimra. Remélem ezt érted mert magyarul írtam és én úgy gondolom a fogalmazásom és a mondanivalóm logikája se túlságosan érthetetlen a nagyközönség számára, bár kivételek mindig akadhatnak a kommentjeim olvasói között! Köszönöm a jóságodat! :)

Nincs jelen

#3138 2014-09-06 04:36

ibsmegoldás
Tag

Egyébként ha már mellékhatások: Egy fogmûtét se megy fájdalom nélkül és ettõl függetlenül még ritka az az ember, aki megkérdõjelezi egy olyan beavatkozás hasznosságát! És kedves Qpak nyugodtan nekiállhatsz cáfolni (neked külön leírom: speciel annak a ténynek a megcáfolásának, hogy egy fogmûtét fájdalmas :)) nem nagyon fog sikerülni mert én a héten estem át egy szájsebészeti beavatkozáson és hiszed vagy sem, nem a számat mûtötték hanem a fogamat és bizony-bizony fájt (neked külön leírva: maga a mûtéti beavatkozás volt fájdalmas). :) Szólj ha valamit nem értessz! Legfeljebb majd összeszedem Neked a pénzt egy szövegértési tanfolyamra, így Te se fogod fölöslegesen koptatni az ujjaidat a klaviatúrán (a számítógép klaviatúráján!) meg én se. Na bye!

Nincs jelen

#3139 2014-09-06 10:08

maKACS
Tag

ibsmegoldás:
„Augusztus eleje óta használom ezt a kúrát, pár nap elteltével valóban merész következtetésnek tûnhet kijelenti azt, hogy valaki megtalálta valamire a gyógyírt"

Akkor csak jól értettem a dolgot: tényleg csak augusztus elején kezdted ezt a kúrát, vagyis még a mai napon is csak alig egy hónapja. De ez nem gátol meg abban, hogy már egy hónap alatt kijelentsd, hogy ez bizony hatásos, ez bizony ibsmegoldás, ez a gyógyuláshoz vezetõ út... Sõt, te ezt már rögtön augusztus 5-én kijelentetted, a kúrád legeslegelején.

Ne haragudj, de csak gratulálni tudok ehhez a magabiztossághoz, ennyire megalapozatlanul ilyen mély meggyõzõdésre jutni és ilyen messzemenõ következtetéseket és megállapításokat levonni az nem semmi.

Az is döbbenet számomra, hogy te tudod az okokat, miközben speciálisan képzett és tapasztalt orvosok is csak tapogatóznak még a dollármilliárdos kutatások mellett is. Megint csak irigyelni tudom a magabiztosságot.

molim:
„maKACS, élõ adásban nézted a tükrözést? A vékonybéltükr. és a colonoscopia altattás nélkül?"

Igen, eddig a 26 év alatt az összes - meg nem tudom mondani a számát - vastagbéltükrözésnek (csak CU-m van, csak azt kell nézni) altatás és bódítás nélkül mentem neki és végignéztem. Közben voltak szövetmintavételek illetve elõfordult párszor pseudopolyp eltávolítás is, vagyis kisebb beavatkozások is történtek.

Nincs jelen

#3140 2014-09-06 10:13

QpaK
Tag

ibsmegoldás: Látom kifogytál az érvekbõl, és már csak a gúnyolódás maradt. Még mindig nem érted a lényeget. Ennyi kutató munka és az fel sem merült, hogy kifogtál egy pozitív idõszakot? A betegség hullámzik. Simán a hasmenéstõl vagy jobban? Két ilyen kulcskérdést figyelmen kívül hagytál? Ha én tanulmányozom a gumicukor bélgyógyító hatásait, és amikor alkalmazni kezedem jobban vagyok? Igen a gumicukrot nem lesz könnyû emészteni, de hosszú távon megéri. Logikus: Regisztrálok ibdmegoldás néven és ha valaki megkérdõjelez, akkor nekiesek. Amúgy meg az sem tûnt fel, hashajtás terén  még egyet is értek veled. Most az mind1, hogy mellékhatás, ha  a módszered jó lenne. Tudni véled, hogy az ibs a máj probléma. Minden érved az alternatív gyógyászatból ered, ezért bocsáss meg, de kételkedtem. Ha ennyire jó, akkor publikáld. Remélem a Crohn-hoz hasonlóan ezt is egy személyrõl nevezik majd el.   A másik érved a környezet, ahol  a rendetlenséget nevezed meg. Ezt sem tudom komolyan venni. Nem tetszi az ultimátum, hogy ha valaki nem tesz meg mindent a gyógyulásért az magára vessen. Ezzel rengeteg gyógyíthatatlan beteget oltasz le. Az lehetetlen, hogy elfogadja:  nem fog meggyógyulni és inkább éli az életét gyógyszerekkel, tünetmentesen. Itt is van mellékhatás, de a hatás bizonyított, az egyedi esetek ellenére. Ezzel szemben a módszeredrõl, csak a te szavad van, hogy ez kinek elég azt mindenki maga dönti el. Engem meg anyázhatsz kedvedre, nem izgat.

Szerkesztette: QpaK (2014-09-06 10:14)

Nincs jelen

#3141 2014-09-06 21:32

mendi63
Tag

Ibsmegoldás! Szerintem itt csupán a neved verte ki a biztosítékot. Tudod mi itt a tagok 90%-a rögtön azt hittük, hogy na ismét egy lehúzás lesz. Nem az történt, és kár volt ennyire ezt az egészet felfújni a többieknek. Máriatövis-májtisztítás : errõl már bárki hallhatott, akár itt a fórumon is. Bármennyire is nehéz elhinni, de sajnos ezzel ibs megoldás, vagy crohn megoldás még mindig nem született. Én részemrõl köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk, és örülök neki, hogy jobban vagy tõle. Kívánom maradjon is így.

Nincs jelen

#3142 2014-09-06 21:55

maKACS
Tag

A név csak hab a tortán, a lehúzás fel sem merült, csak hogy kissé elhamarkodott és megalapozatlan a megállapítás.

Nincs jelen

#3143 2014-09-06 23:30

ibsmegoldás
Tag

Köszönöm kedves Mendi! Lám vannak itt értelmes emberek is, és akkor csak jó helyre jöttem! Köszönöm a jókívánságaidat! Bízom benne, hogy a továbbiakban is tünetmentesen élhetek az IBS-tõl! Legyen szép napja mindenkinek!

Nincs jelen

#3144 2014-09-06 23:32

ibsmegoldás
Tag

Plusz mindenki másnak is ezt kívánom, hogy mentes legyen mindenféle betegség tüneteitõl és legyen egészséges testben, lélekben! Várom qpak és betegtársai felháborodott beszólásait a jókívánságaimért cserébe! Csak tessék csak tessék! :)

Szerkesztette: ibsmegoldás (2014-09-06 23:33)

Nincs jelen

#3145 2014-09-07 01:15

QpaK
Tag

Nagyon ügyesen táncolsz. Nem utállak, feljebb leírtam mit gondolok az egészrõl. A sértegetéseidre sem reagáltam. Gondolom én vagyok a te feketelistádon. Az a baj, hogy nálad nincsen arany középút. De persze most majd erre is megsértõdsz. Örülök, hogy a végére menditõl elfogadtad. Én is minden jót kívánok neked. :)

Nincs jelen

#3146 2014-09-07 06:53

clió
Tag

Sziasztok!
í
Gondolkozzatok el ezen (én már sokszor végiggondoltam)
1. Ma már arrol  ír a tudomány, hogy valaki egyszerre lehet IBS-es és IBD-s. Pedig a két betegség definiciója ezt kizárja. még is van néhány tetû, aki "tudományos" cikkekben, színvonalas orvosi szaklapban képes arra, hogy hazudozzon, elvégre a mani mindenek elõtt...
2. Ehhez meg tudnak nyerni betegegyesületeket (errõl sokat tudnék írni, de akkor Aiolosz is  kitiltana innen... )A módszer lényege: ha egy betegtársunk ír vagy mond valamit, amit ráadásul egy - látszólag - segítõ szándékkal létrejött civil szervezet keretében teszi, az nagyon hatásos tud lenni, hiszen az IBD tud olyan helyzeteket teremteni, hogy az ember kínjában azt is kipróbálja, amirõl ha egy kicsit utána nézne, kiderülne, hogy az is egy üzleti vállalkozás, csak a másik (alternativ/természetgyógyászat/ oldalról, de a lényeg ugyan az: a PÉNZ!

Üdv:
Clió

Nincs jelen

#3147 2014-09-07 09:15

maKACS
Tag

ibsmegoldás, csak hogy végre legalább a kúrád mibenléte konkrétan le legyen írva azoknak, akik mégis tennének egy próbát, rákérdezek az alapján, ahogy az eddig leírtak szerint sejthetõ. Tehát azt mondod, hogy hetente megiszol 1.5 liter máriatövis teát és minden nap betolsz 2 teáskanál C-vitamint (vagyis aszkorbinsav port)? Ez a kúrád?

Plusz nem ártana leírni az egyik összetevõ, a máriatövis adagolását, mert a hetente 1.5 literbõl nem derül ki,  hogy abban mennyi és milyen formában van.

Szerkesztette: maKACS (2014-09-07 09:26)

Nincs jelen

#3148 2014-09-07 09:53

mendi63
Tag

Clió, ne haragudj, de itt ebben a témában épp a pénzrõl nem volt szó, sem a lehúzásról, sem az üzleti vállalkozásról. Amúgy teljesen egyetértek a hsz-eddel, valóban pénz és lehúzásról szól sok-sok internetes cikk, csak ez most pont nem az volt, nem igazán jókor írtad le. Ha visszaolvasol: a máriatövis árát és a C vitaminpor árát leírja. Õ egyáltalán nem akart rajtunk nyerészkedni.

Szerkesztette: mendi63 (2014-09-07 10:02)

Nincs jelen

#3149 2014-09-07 10:46

clió
Tag

Mendi!

Én ezt nem is állítottam, általánosságban akartam írni, ha félreérthetõ voltam, elnézést...

Nincs jelen

#3150 2014-09-07 10:49

mendi63
Tag

Okszi, gondoltam.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb