#3201 2014-09-22 21:02
- akombakom
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
palóc.. sztómával a szexen jár az eszed, de komolyan....ha engem krédeznek a nemi hormon nem a végbélben van :D. de most komolyan...
Nincs jelen
#3202 2014-09-24 17:56
- palóc
- Tag
akombakom! a sztóma nem egyenesen arányos a szüzességi fogadalommal! :) nem is a hormon miatt aggódom!!!
Nincs jelen
#3203 2014-09-24 18:11
- akombakom
- Tag
palóc.. én azt modnom, ha van kivel, akkor ne aggodj
Nincs jelen
#3204 2014-09-24 20:06
- Rigor
- Tag
Clió: Dehogy nem tudtam róla, csak szerettem volna elkerülni. (én is mint QpaK - egyébként lassan nem árt ha elkezded lelkileg felkészíteni magad, mert persze nem mondják, de elõbb utóbb ha nem találnak fel valami Nobel díjasat mûtét lesz a vége. Jó esetben. És akkor persze utólag mondták nekem hogy csoda hogy nem rákosodtam el - hát mondom szép, és ezt most kell mondani? ) .
A mûtét sem volt pityputty, meg talpraállni belõle. És az sem szuper hogy a sztóma miatt nem szabad úgy súlyzózni se/megerõltetni mint régen. Pouch-ról, stb. is olvastam, meg hallottam is, no azzal is maradt volna a wc para, meg sebészetileg fel sem merült- jó hogy túléltem. (nem is akárki mûtött, hanem Dr. Lestár). Több kezelõorvos is volt, elõször persze ahova kerületileg tartoztam, míg kb a végére ki lett bulizva hogy Honvéd, meg Dr. Banai, de addigra már tropára mentek a beleim.
32km oda vissza volt, de télen is (megfelelõ beöltözés). Azért, mert gyalog a sarokig se jutottam el, a bringán meg bent maradt, meg jót tett a beleknek az a fajta mozgás. Megnyugtatta. Egy idõben reggel beöntéssel indítottam a napot, (fájdalmas, de legalább nem kellett parázni hogy berosálok) no meg bringán könnyebb félre vonulni aztán egy nejlonszatyorba bele, vagy beugrani valami wc-be mint bkv-n zötykölõdve két piros lámpa közt (metróban fel sem értem volna a lépcsõn). Meg persze sose reggeliztem este késõn nem ettem, enterobene zabálás. Meg volt hogy távmunka, illetve olyan melóhely ahol minden folyosón közel volt wc és megoldottam. Pedig volt hogy már óránként 3x minimum kellett menni, ha másért nem, hát vér miatt. Sok fehérjepor, no meg a szteroid fel is pörget ám, még ha ez a fajta az izmot is bontja és zsírt éget, de szigorú diétával ellensúlyozni lehetett.
Most nincs melóm, a bringázás se megy, de ez perpill a térdem miatt, ami nagyon fáj. Amikor nem fájt, vígan ment sztómával a tekerés, úgy mentem be már kontrollra is az xvi kerületbõl a Honvédba :)
Nincs jelen
#3205 2014-09-24 20:22
- akombakom
- Tag
Rigor... egy ora alatt 3x futas a WC-re és így élsz??? na neeeeeeeeeeeee
na még 1x osszegezném, akkor msot az van, hogy akár IBS akár IBD, nagy valoszinuséggel naprol napra romlani fog az állapot, eleitne csak néha hasmenés, aztán egyre gyakrabban míg a végén az lesz a ritka, ha nem futok a WC-re?..
Akkor hogy lehet így élni, mert már most probléma a BKV meg buszozás, nem még, ha majd rosszabbodik a helyzet.
Ki hogy oldja meg a munkabajutast, ha az tomegkozlekedéshez kotott?
Nem tudom, hogy tud valaki ilyen betegségben a szexre gondolni, esélytelen a helyzet, ki állna szóba egy ilyennel, amit valahol még meg is értek, úgyhogy az IBSnek még eg ypofon ezen a téren is, ha már lúd, legyen jó kovér :D
20 km -t oda is meg vissza is én képtelen lennék letekerni, nagyon sok az, pláne télen, esoben, hoban, fagyban..
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 06:57)
Nincs jelen
#3206 2014-09-25 07:25
- QpaK
- Tag
Rigor: Megkérdezhetem hány évig húztad, míg mûtét lett a vége?
akombakom: Annyira kiszámíthatatlan, hogy felesleges így összegezni. Ne is Rigort vedd alapul, mert neki nagyon súlyos volt. Bármilyen hihetetlen, vannak akik mindkét szarsággal jól vannak. Csak õk nem járnak a fórumra, bevesznek pár bogyót és élik az egészségesek életét.
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 07:44)
Nincs jelen
#3207 2014-09-25 09:29
- akombakom
- Tag
hát ja, mindenkínél más egy-egy betegség lefolyása, vanakinel enyhébb van, akinél durvabb, nem lesz ez másképpen ezekkel sem., de azért koszi
Nincs jelen
#3208 2014-09-25 09:36
- youlcsi
- Tag
én pl jól megvagyok :)
elfogadtam azt az állapotot, amiben vagyok. ezen gyógyszer nem segített, de nélküle sem rosszabb... persze vannak rosszabb idõszakok, napok, hetek, amikor szinte csak tömény sárgásfekete nyálka folyik belõlem, akkor mindig készülök orvoshoz... de aztán elmúlik.
most éppen vérezget... csak kicsit, nyilván repedés. nem visz rá a lélek, hogy orvosnak megmutassam...
és csodák csodájára most még a metformint is bírom :D 4 hónapja szedem újra, nem romlott tõle a helyzet. pedig azért hagytam abba, hogy zavaró tényezõként kiküszöböljük.
kb 1 hónap múlva lesz majd egy aggódós idõszak, akkor veszik le a kontroll vért a véradóban hcv-re... persze nem félek attól, hogy mégis beteg lennék... de azért a kisördög ott bújkál az emberben, ha már 2x kizárták véradásból.
egyébként furcsa, de pont ott mondta az orvos, hogy ezek az álpozitív eredmények, eltérések általában autoimmun betegséget jeleznek. igaz, egyenlõre még bizonyítékok nincsenek, csak néhány kutatási eredmény... de azok ilyen irányba tendálnak.
Nincs jelen
#3209 2014-09-25 09:53
- QpaK
- Tag
akombakom írta:
nem lesz ez másképpen ezekkel sem., de azért koszi
Nincs ám kõbe vésve, hogy rosszabbodik. Megköszönnöd sem kell, nem nyugtatni akarlak, ez tény! :)
youlcsi te mindig kilógtál egy kicsit, nem? ;)
Nincs jelen
#3210 2014-09-25 09:57
- akombakom
- Tag
QpaK már az is szar, hogy egyáltalán ideáig eljutottam, úgyis rosszabbodni fog a jelek is arra utalnak, meg a tények is... ez van, nem én vagyok sem az elso sem az utolso.. sovány vigasz, de ez van
Nincs jelen
#3211 2014-09-25 10:08
- QpaK
- Tag
Utálom, hogy melletted reménytelenül pozitívnak tûnök, pedig csak te vagy negatív. Én Rigor monológját is fenntartásokkal kezelem, pedig nagyon nekem szól. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyógyszert mennyire hamar kapod meg, és mitõl vagy közepesen szarul. Nem akarom megmondani a frankót, mert nem tudom hogy te hogy vagy, csak azt amit írsz. Te a napi 4-5 wc-t kifogásolod, de sokan összetennék a kezüket és hálát adnának...
Bármibõl ki lehet indulni. Van egy ibs-es rokonom. Mindent eszik, csak tejet nem. Kutya baja, kedvére jön-megy és nagyon fitt. Most csak egy nyári külföldi út miatt izgul, de biztos megoldja majd! Régen volt idõszak amikor 20x futkosott egy nap.
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 10:13)
Nincs jelen
#3212 2014-09-25 10:11
- akombakom
- Tag
QpaK pont ez az, hogy csak ido kérdése mikor kerulok sorra.. és én már így se birom, hát így nem lehet élni, munkába járni muszaj, ha nincs munka nincs pénz, ha nincs pénz nincs lakás, kaja semmi sincs... elobb-utobb el fogom veszíteni a munkámat... eleinte csak bejárni probléma, késobb itt lenni is az lesz...
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 10:12)
Nincs jelen
#3213 2014-09-25 10:15
- QpaK
- Tag
Miért vagy ennyire biztos benne? Mik azok a jelek?
Nincs jelen
#3214 2014-09-25 10:18
- akombakom
- Tag
QpaK mert nekem mindig pechem van, 33 évig szorulással kuzdottem, olyan szinten, hogy most el se hiszem, egyik pillanatrol a másikra 180 fokot fordult a kocka...nekem mindig mindenben pechem van, legalábbis 99%ban az az 1% meg annyira minimális, hogy nagyobb esélye van a kisebbségiek kihalásának, mint annak, hogy vleem valam ijo torténjen... az a baj, hogy nem tudom ezt megszokni, nem tudok beletorodni, pedig kéne
Nincs jelen
#3215 2014-09-25 10:28
- QpaK
- Tag
Eszembe jutott egy kínai filozófia. Az egyik kedvencem. A lényege, hogy légy olyan mint a víz. Azt nem tudod elpusztítani. Mindenen átfolyik, türelmesen kivár. Ha kell megfagy, vagy páraként lecsapódik... Érdekes, hogy a virágokat a gyengédséggel párosítják, de ha nem lennének parkgondozók, a legnagyobb betondzsungelt is beterítenék. Ehhez csak a kellemesen csordogáló esõ, és a gyengéd növény szükséges. :D
Tehát mindenkinek mindig peche van, legalábbis a sajátját mindenki 100%-ban annak gondolja.
Nincs jelen
#3216 2014-09-25 10:33
- akombakom
- Tag
QpaK nem fogom itt taglalni a dolgokat a sors mindenesetre megmutatta, hogy mindig van lejjebb mindig van egy lépcsofokkal alulabb... még akkor is, amikor azthiszi az ember ez már a godor alja... a Sors jól pofán rohog és puff ad egyet, hogy na itt vna még az eggyel lejjebb.... eddig se voltam pozitiv, ilyen bajokkal me gmár pláne nem leszek az.. és ez nem a vonzás hatalma.. mert arra is tudok egy csomo ellenpéldát mondani
Nincs jelen
#3217 2014-09-25 10:36
- QpaK
- Tag
Az ibs nem halálos betegség. Te mégis melyik fázisban vagy? Talán a második?
http://www.lelkititkaink.hu/halal_fazisai.html
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 10:36)
Nincs jelen
#3218 2014-09-25 11:14
- youlcsi
- Tag
youlcsi te mindig kilógtál egy kicsit, nem? wink
bólogatós szmájli nincs??? :( :P
Nincs jelen
#3219 2014-09-25 11:15
- youlcsi
- Tag
akombakom!
korábban már írtam, most tõled is megkérdezem: antidepresszánst próbáltál már??? egy kis coaxil lehet, hogy csodákra volna képes... kifejezetten ajánlják ibs-es betegeknek!
Nincs jelen
#3220 2014-09-25 11:40
- akombakom
- Tag
QpaK, pont ez a bajom, hogy jobb volna egy halálos, amit vagy útlél az ember vagy belehal, de így élni 20-30 évet.. koszozonom nem kérem...
youlcsi, nem vagyok híve a bogyokank, de egyébként sem nagyon hiszem, hogy segítene, jogos, hogy még nem porbáltam ne itélkezzek, ha 1x elkezdem már nem lesz visszaut... igaz, hogy mi a rosszabb az is kérdés...
Nincs jelen
#3221 2014-09-25 11:50
- QpaK
- Tag
Rettentõen romokban lehet az életed, ha inkább a halált választod, mint a 4-5 wc-t. Az azért világos ugye, hogy nem mindenki ilyen (megbocsáss) gyökér!
Nincs jelen
#3222 2014-09-25 11:52
- akombakom
- Tag
QpaK koszi! :) de komolyan.. nagyjábol ezt vártam... munkám még van, ami a maivilágban ugye sose biztis, ha attol is elesek emiatt a... miatt, akkor már romok sem maradnak.... minden másban -ban vagyok, akkor felmerul a kérdés minek itt szenvedeni, hátha ezután eg yjobb jon, leginkább azért QpaK mert azt senki nem kerulheti el, elobb--utobb utolér mindenkit, én meg szeretek túlesni a kellemetlen rossz dolgokon, hogy utána várhassam a jot
Nincs jelen
#3223 2014-09-25 12:01
- QpaK
- Tag
Nincs mit;) Figyelj, a logikád a következõ: Biztos, hogy rosszabb lesz az ibs-em, mert az életemben a sors mindig kicseszett velem. Most miért ne tenné? És tudod mi a legviccesebb? Várod, hogy kicsesszen, de nem jön el. Te viszont folyton görcsben vagy az elkerülhetetlen miatt. Tényleg a jót várod?
Ez így leírva nem tûnik neked marhaságnak?
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 12:05)
Nincs jelen
#3224 2014-09-25 12:11
- QpaK
- Tag
A jó pedig nem törvényszerûen jön. :D Még csak nem is az egészséged, hanem az egészséges énképed határozza meg. Ezzel viszont munka van, ami ugye a sors miatt nem megy.ÿ;)
Nincs jelen
#3225 2014-09-25 12:26
- akombakom
- Tag
nem, mert inkább jobb felkészulni a lehetséges rosszra, ami nem jon el, mint pofára esni, ha nem készultem és mégisjon.. az meg, hogy nem jon nem tudhatom én se,de Te se vagy igen?... senki nem garantálja, hogy nem lesz orsszabb, mint, ami most van
Nincs jelen
#3226 2014-09-25 12:28
- youlcsi
- Tag
youlcsi, nem vagyok híve a bogyokank, de egyébként sem nagyon hiszem, hogy segítene, jogos, hogy még nem porbáltam ne itélkezzek, ha 1x elkezdem már nem lesz visszaut... igaz, hogy mi a rosszabb az is kérdés...
akkor mit teszel azért, hogy jobb legyen? mert az önsajnálattól biztosan nem fog javulni...
Nincs jelen
#3227 2014-09-25 12:30
- QpaK
- Tag
akombakom írta:
nem, mert inkább jobb felkészulni a lehetséges rosszra, ami nem jon el, mint pofára esni, ha nem készultem és mégisjon.. az meg, hogy nem jon nem tudhatom én se,de Te se vagy igen?... senki nem garantálja, hogy nem lesz orsszabb, mint, ami most van
Arra sincs garancia, hogy nem üt el az autó, ha a keresztezõdésen átmész. De egy életen keresztül ott akarsz toporogni? izé felkészülni...
Egyben biztos lehetsz. Az gáz, hogy ha mindig ennyire biztosra mész, sosem lesz sikerélményed. Nem nyersz önbizalmat, amivel egészséges énképet alakíthatnál ki és elérhetnéd a várt jót. Te melyik bolygón élsz?
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 12:36)
Nincs jelen
#3228 2014-09-25 12:59
- akombakom
- Tag
QpaK ez nem volt eg yjo példa :d ha elut, csak nyertem :D:D:d nem toporognék :d... de amúgy, ha zold a lámpa, akkor esélyes, hogy az autonak prios van, vagy korulnéztem stb... tehát azért meg tudom elozni, ha nagyon akarom, csak korultekintonek kell lenni 99% -ra.. az a maradék 1 meg nagyon kevés, mint már írtam :D
Nincs jelen
#3229 2014-09-25 13:32
- QpaK
- Tag
Nem érted, vagy nem akarod érteni. Az úttest az akadály, az autó a betegség, célod a túloldal. Sosem fog elütni, mert meg sem próbálsz átkelni = nem is nyersz. De végignézheted, ahogy mások átmennek. Sõt az, hogy megmagyarázod a lámpákkal és százalékokkal szintén engem igazol. Az életben ki garantál neked és mit? Ez már annyira klisé, hogy már tényleg fáj. Vannak helyzetek, amiket mérlegelés után vagy bevállalsz, vagy nem. Vagy jön a siker, vagy nem. A sikerbõl lesz az önbizalmad. De ha meg sem próbálod, fogalmad sincs, hol vannak a határaid, végül emiatt bizonytalan maradsz. Az önbizalom boldogságot, elégedettséget és megnyugvást ad. De folyamatosan kell keresned a helyzeteket, mert hamar gyengül és csak az emlékek maradnak. Ezt ne keverd össze az érzelemmel, ami tartós, valamilyen személyhez vagy tárgyhoz köthetõ. És itt jönne a lényeg: ha megvan az énkép, akkor azt hitelesen vetíted ki, és a világ/sors sem lesz olyan kegyetlen.
Így lehetsz a környezet szemében a fosógépbõl valaki, akinek fura az emésztése. :D :D :D
Nincs jelen
#3230 2014-09-25 13:47
- akombakom
- Tag
QpaK.. még mindig nem értem, IBS szel vagy IBDvel hogy lehet naponta tomegkozlekedni...
Miota vagy beteg? Csináltál már be tomegkozlekedési eszkozon, boltban bárhol, ahol sok volt az ember és nem volt hova lenned??
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 13:48)
Nincs jelen
#3231 2014-09-25 14:09
- QpaK
- Tag
akombakom...sokféle tanácsot olvashatsz, ha visszalapozol.
Te hány éves vagy és mióta vagy beteg? Én 26 és 22 évesen diagnosztizáltak. De Kb 19 évesen kezdõdött. Ért baleset is. Forgalmas tereken, utcán. Tömegközlekedés és bolt még nem.
Nincs jelen
#3232 2014-09-25 14:15
- akombakom
- Tag
De most probálkozzak 100 féle dologgal és egy sem segít? már beleuntam... és igazábol még nem csinálom régen, minden tanács után jon valaki, aki azt írja, neki nem, hogy nem segít, hanem még rossazbb lett... 35 és még egy éve sincs, tudom, most megkapom, hogy oruljek, hogy 34 éves koromogi nem voltak ilyen gondjaim, annak orulok is, de az nem segít a mostani helyzeten.
Engem ez érdekel, hogy mit csinátlál miutan baleset ért? feslzálltál a kovetkezo buszra és hazamentél??? vagy hogy oldottad azokat a szitukat?
Nincs jelen
#3233 2014-09-25 14:27
- Zsoltiihh
- Tag
Szia akombakom!
Ahogy olvasgatom a párbeszédeteket QpaK-al.
Rémlik hogy próbál segíteni de rávezetni arra is ,hogy vannak helyzetek amiket egyedül kell megoldanod!
Nincs jelen
#3234 2014-09-25 14:32
- akombakom
- Tag
Zsoltiihh én minden helyzetre egyedul vagyok, szamíthatok magamra, meg magamra, meg magamra.... itt azért néha kap az ember egy kis lelkierot, csak nem tart ki sokáig. Beszarott gatyában (már bocs, de ezt máskopp nem tudom leírni) nem jutok messzire busszal...
Nincs jelen
#3235 2014-09-25 14:33
- QpaK
- Tag
Örülj is! Én is örülök, hogy lehettem egészséges kamasz. Korábban, meg utazgathattam. Engem ez vigasztal, de nekem sem segít, hogy az életem most kezdõdik és ezzel a szarral KELL boldogulni. Félek a lehetséges mûtéttõl is, attól hogy ha belem kilóg, mit szól majd a partnerem. Velem nem kegyetlen a sors?
Éljen az anonimitás! Elõször váratlanul ért. Haza sétáltam, de messze volt. Nagyon kínos volt kerülgetni az embereket, rettentõ undorítónak gondoltam magam. Otthon bõgtem egy sort, aztán mostam. Utána már volt nálam váltó fehérnemû, meg nedves kendõ és wc papír. Máskor kocsmában intéztem el. Szerencsére nem volt gyakori.
Nincs jelen
#3236 2014-09-25 14:41
- Zsoltiihh
- Tag
akombakom nekem is vannak néha éles helyzetek.
Minden hová nem hordhatom a sztómás táskámat, s volt már példa boltból sietve kellett távozni mert akár másfél kiló cuccot kellett haza vinni s közben parázni nehogy kicsurogjon egy csepp is. Néha úgy néz ki az emberke mint egy jól lakott vietnami kismalac fél oldali hassal.
Nincs jelen
#3237 2014-09-25 14:41
- akombakom
- Tag
QpaK, Te partnerben gondolkodol? Jo neked, kivanom, hogy sieruljon és legyél boldog!!! de ez elég hiteltelenul hangzik a számbol tudom, mivel én az iylen mesékben már régen nem hiszek.. egészségesen se nagyon volt szerencsém, nem még így...
ja, csakhogy ez helyi jáart, és ismernek, nagyjbáol ugyanazok az arcok jonnek mindig.... válto fehérnemu meg torlokendo mit segít a zsufolt buszon? Nálam aza baj, hogy az ilyen helyzetre akarok felksézluni, mert ebben ez a legrosszabb, ami torténhet.. fájdaom meg gorcs az 35 éve él velem, ahhoz hozzászoktam nem látszik kivulrol, osszeszoritom a fogamat, ha éppen gy van és annyi, na de a berosálás az más tészta.
Nincs jelen
#3238 2014-09-25 14:53
- Zsoltiihh
- Tag
akombakom
Ha jön valami hadd jöjjön nem lehet felkészülni mindenre.
Qpak!
A párod akkor is ki tart majd melletted .
Nincs jelen
#3239 2014-09-25 15:51
- rny
- Tag
akombakom,
szerintem neked meg kéne fontolnod egy pszichológust. Na nem azért, mert attól az ibs majd elmúlik - ebben a legkevésbé sem hiszek -, hanem hogy visszanyerd a realitásérzéked. Te tényleg ilyeneken gondolkodsz, hogy mi lesz majd akkor, ha megtörténik veled valami amitõl tartasz?
Azt se értem, hogy állandóan azt kérdezed, hogy lehet igy dolgozni / tömegközlekedni. Pedig ha jól értem, ezt a kettõt te is teszed. Akkor viszont tudod a kérdésre a választ.
Meg kellene próbálni jobban lenni és akkor irányíthatóbb a dolog, márpedig emlékszem, hogy te azt írtad, hogy édességeken élsz és orvoshoz se mész. Hát így nem fog menni. Én már nagyjából tudom, hogy ha ezt vagy azt eszem mire számíthatok másnap, így lehet játszani a dologgal.
Én élem az életem, aminek más részei szuperek, ez a dolog meg hát van. Nem örülök neki. De ha lefoglalja az ember magát mással amit szeret, jó munkahelye van, stb. akkor erre úgy fog tekinteni, hogy egy tényezõ ami adott, és együtt kell vele élni, de véletlenül se határozhatja meg azt, hogy én ki vagyok. Van, hogy kurvára elegem van belõle, akkor kicsit sajnálom magam, de aztán megrázom és minden megy tovább. Én is voltam padlón az elején, de mostmár inkább úgy látom, hogy csak azért mert ezzel így jártam, nem hagyom hogy az élet elmenjen mellettem. És tudod, bármikor megtalálhatják a betegség okát és megoldását ;)
Nincs jelen
#3240 2014-09-25 17:05
- QpaK
- Tag
Illetve mintha bkv-t is emlegettél volna, az már Mo. Ha itt vagy, akkor már találsz orvost is.
Nincs jelen
#3241 2014-09-25 18:05
- akombakom
- Tag
rny... pszichologus már a 3. és most két éve, hogy járok rendszeresen megint, nem sokat változott a dolog, sot most romlott..
rny nem Te irtad nemrég, hogy éppen szakításban vagy??
QpaK.. BKVnak írom, hogy nektek is egyértelmu legyen, én felvidéki vagyok és a BKV talán még jobb, mint a távolsagi buszok, mert ott hamarabb akad minden megálloban WChely, mint két város kozott, vagy ilyesmi...
igen kozlekedem, de nekem az a 2x15 perc reggel maga a pokol, sokszor a sírás kerulget, meg nem tudom feluljek-e vagy mi legyen, aztán kinlodok.. azért kérdem, hogy ez így nem mehet sokáig.. mais 3kor már fenn voltam...
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 18:05)
Nincs jelen
#3242 2014-09-25 18:18
- Rigor
- Tag
Nekem 2000-ben kezdõdött, és tavaly júliusban vették ki. Az hogy óránként 3-4 vagy több azért napközben nem egyenletesen oszlott el, tehát volt hogy akár egy óráig se kellett menni, máskor meg ahogy kijöttem fordultam is vissza. Ha évek során fokozatosan lesz egyre több, az ember hozzáedzõdik, elõre úgy nem eszik, úgy osztja be a napját, úgy vesz be hasfogót hogy meg tudja oldani. Hát a csajozást azt nem könnyíti meg, de valahogy mindig toleráns lányokkal jöttem össze, sosem volt gond hogy randi közepén kirohanok a wc-be, vagy kölcsönkérem az intimbetétjét vagy ilyesmi.
- Egyébként rengeteg csinos ibd-s csajszi is van, szoktak barátkozós gyûlések lenni , - én mondjuk sosem randiztam sorstárssal.
A rekord 72 volt egy nap, utána befejeztem a jegyzetelést. A kórházban inkább úgy lehet mondani hogy 5 percenként jött a görcs vérrel, akkor már nagyon akartam a mûtétet. Elõtte otthon is úgy pakoltam el a wc-ben (ami a fürdõszobában volt, mellette pipereholmik, olló) nehogy valamivel megöljem magam fájdalmamban. A törölközõvel így is párszor sikerült fojtogatnom magam, legalább kicsit elájul az ember az jó volt, de veszélyes, úgyhogy azt is arrébb raktam. Azért mert néha nagyon fáj, (volt hogy a fájdalomtól elhánytam magam) meg nagyon rossz, attól amikor épp nem, akkor nagyon is tudja szeretni az ember az életet. Sõt jobban megtanultam értékelni az életet, az apró örömöket mint régebben (tiszta SAW/fûrész film csak elnyújtva).
De nem az a jellemzõ hogy olyan horror legyen mint nekem. Van olyan rokonom aki 80 évesen elvan a kis salazopirynnel meg hogy nem iszik tejet és semmi vér. A legtöbb ember van úgy, hogy 10 évente elõjön a fellángolás, és akkor egy kis kórház és ennyi.
(A rekorder amúgy egy német kissrác, akinek nyelõcsöve sem volt - na õ esténként szívkatéterbe tápszer. Kicsit lassabban fejlõdött mint a kortársai, de iskolába járt, sõt judozott!!)
Én meg mindjárt indulok airsoftozni :)
Nincs jelen
#3243 2014-09-25 18:38
- akombakom
- Tag
Rigor.. maradjon is így akkor!!! jo muálatást
Nincs jelen
#3244 2014-09-25 19:17
- QpaK
- Tag
Hát Rigor akkor elég sokáig szenvedtél vele. Nem gondoltál orvos váltásra? A szteroiddal én is szoktam csalni, de maximum egy napot kivárok a csökkentéssel. Meg egyszer 16 helyett 8-al csökkentettem és egy héttel lassabban csengett le. Már ezért bûntudatom volt, te viszont nem vagy piskóta. :D A párkeresést két oldalról is megközelíthetjük. Ebbe nem megyek bele, maradjunk annyiban, hogy a toleranciához semmi köze.
72??!!! Komolyan mondom ezeket olvasni is fáj. Kétszer voltam nagyon szarul: Az elején amikor még semmit nem szedtem rá, illetve remicade elõtt. Nem emlékszem, de valamit szaroztak, várni kellett és nekem meg bedurrant. Ilyenkor voltam 30-35x. Elképzelni sem tudom min montél keresztül? Remélem nem is fogom megtudni!
Van a környezetemben enyhébb és hasonlóan beteg ismerõs is. Míg az elõbbi esküszik a forralt vizes beöntésre, addig az utóbbi szintén biológiain van.
Nincs jelen
#3245 2014-09-25 19:40
- akombakom
- Tag
30-70 / 24 ora.. na ne gyerekek..... ezt ti sem gondoljátok komolyan, az egyenlo a meghalással nem?... ksizáradás, lemerulés stb..
Nincs jelen
#3246 2014-09-25 19:54
- QpaK
- Tag
akombakom nem feltétlen. Ez nem ibs szerû hasmenés. A kiszáradásnál esélyesebb az elvérzés. A fájdalom meg olyasmi mintha borotvapengéket alkotnál. És igen, ilyenkor azonnali kórház...
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 19:55)
Nincs jelen
#3247 2014-09-25 19:56
- akombakom
- Tag
ja ok, de neekma ketto tunetileg ugyanaz tulajdonképpen, igazábol azt gondolom, hogy IBS nincs, csak náluk nem találták meg a gyulladás helyét.. de igazábol ott van az....nálam az idegesség által okozott fokozott bélmukodés teljesen egyértlemu, kérdés, hogy mutatnak-e ki valamilyen szervi eltérést is, vagy nem
korhaz nálam szoba se johet, inkább a vég....
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 19:56)
Nincs jelen
#3248 2014-09-25 19:58
- QpaK
- Tag
Nem teljesen. Ha a beleid fekélyesek, akkor más tüneteket is fogsz produkálni, mintha épek lennének.
Ha helyzet lenne, mást mondanál :)
Szerkesztette: QpaK (2014-09-25 19:59)
Nincs jelen
#3249 2014-09-25 20:04
- akombakom
- Tag
QpaK eddgi nem sokszor jártam korhzában, akkor is csak latogatoban, de kész voltam már attol is, ha meg tut látok akkor teljesen kikészulok, egy vérvétel is a világ vége nem, hogy infuzio.. nekem olyat nem adnak... talán jogállamban jogomban áll eldonteni, hogy szeretném-e vagy sem....
iugen én is tudom, hogy ti elvagytok, de én ezt nem birom és még hol vagyok toletek.. szomoru jovokép...
QpaK igazábol nem értem a kulonbsége IBS vagy IBD, ha napis 30x megy valaki WC-re akkor ott már nem tok mindegy?
Szerkesztette: akombakom (2014-09-25 20:07)
Nincs jelen
#3250 2014-09-25 20:05
- QpaK
- Tag
Egy szûnni nem akaró fogfájással elmész orvoshoz? Bár igaz, abba "csak" beleõrülni lehet... ;)
Nincs jelen