#3301 2014-09-26 11:53
- Rigor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
akombakom: A 72+ (akkor már nem tudtam otthonról kimozdulni) és késõbb ötpercenként csorgó vér után kivették a teljes vastagbelemet, így sztómával teljes életet lehet élni (nekem "csak" colitisem van, de az teljes vehemenciával). Elõtte meg azon a napon amikor airsoftozni mentem, akkor délután nem ettem+szteroid+hasfogó és cqb pályára jártam/járok ahol játék közben kb 1 percen belül ki lehet jutni wc-re. Fesztiválozni bulizni is eljártam, és volt hogy úgy sörözgettem hogy közben 5 percenként egy közeli wc-t meg kellett hirtelen látogatni. De egy kis mûanyag vödröt vittem magammal a sátramba, kibélelve erõs nejlonzsákkal + nejlonzsákok, így ha nem is jutott szabad wc épp akkor sem volt gond, illetve az ember arra ébred hogy hirtelen kell, akkor bajos a sátorból kimászni a sötétben valami bizonytalan wc-be. Meg hát kényelmetlen, meg ciki de betét. Az egy kisebb de visszatarthatatlan vérfosást felfog. Hallottam olyan sorstársról aki évekig felnõtt pelenkában járt. Na az azért már sok lett volna, (bár a kórházban én is abban végeztem) inkább megoldottam mindenféle Rejtõ regénybe illõ fondorlatokkal. :)
Szerkesztette: Rigor (2014-09-26 11:54)
Nincs jelen
#3302 2014-09-26 12:04
- akombakom
- Tag
Rigor , irigylem a hozzallasodat, tudom, hogy az csak fejben dol el, de nekem nem megy... a nem evés meg az a baj, hogy egyetlen jo dolog az életebemn a kajálás (volt).. na meg ugy akkor hogy vna erod bármihez is, legyengul a szervezet, ha hosszutvano ezt csinálod... akisvodros akciohoz csak annyit, valszeg lelkileg nem vagy gyenge, és elfogadotta korynezeted úgy, ahogy vagy, ha meg nem, szarsz ár (éppen szo szeirnt is)..
Szerkesztette: akombakom (2014-09-26 12:05)
Nincs jelen
#3303 2014-09-26 12:05
- QpaK
- Tag
Szerintem ez már túlzás is. Erõsen habitus függõ. :D
Nincs jelen
#3304 2014-09-26 12:09
- havastáj
- Tag
Úristen! Amiket most olvasok falhozvágott! Most akkor erre készüljek fel? AKkor inkább csinálok magammal valamit.
Qpak, drága Qpak miket olvasok? Azt írod, hogy a hasfogók se jók sokáig, mert a gyulladt beleket a szervezet tisztítani akarja. Most akkor én bennem egy világ omlott össze.
Mert lassan egy hónapja szedem a Neurosan port, mert enélkül egész nap menne a hasam de ezzel meg napi 1-2 székelés , max 3 van, és az sem híg. Én azt hittem ezt megtehetem életem végéig. Mert enélkül, hasfogó nélkül nem tudok sajna létezni. De ezzel meg egész jól elvagyok. Sõt tegnap elõtt, meg azelõtt már bort is ittam egy egy nap 2dl-t, na az mondjuk egy kicsit másnapra megcsikarta, de aznap semmi bajom nem volt tõle.
Diétát tartom. Reggeli egy kis padlizsánkrémes kenyért (gluténmentes kenyér!) egy pár szelet gluténmentes parizellel, ebéd kukoricakása (puliszka) csirkemellprökölttel, 2-3 óra múlva újból eszek egy adag ebédet, aztán uzsonna egy kis virlsi, gluténmentes, vacsira meg ismét egy kis padlizsánkrémes kenyér, esetleg még napközbe egy kis almakompót. Olvastam az alma is jó a hasnak. Most iszok Pepsi colát is, mert észrevettem, hogy jó, és segít az emésztésben.
Ezt a hasfogót mondtam az orvosnak is, hogy mi van, ha örökké kell szednem erre azt mondta: "nem magam lenne az egyetlen ember a földön aki így él"
Egyébként ebben a neorosan porban szinte 90% ban homok van. Én kimentem Mádra ahol gyártják! Miskolctól nem messze van. Ez nem más, mint a riolit tufa , egy kõzet porrá õrölve és sterilizálva. Ásványi anyagok vannak benne. Magyarul követ eszek, ami megfogja a hasam:-) jó ez nem olyan vicces, de már kínomban....
adjunk hálát az Istennek, ha már szar legalább nem hullámzik.
Nincs jelen
#3305 2014-09-26 12:11
- akombakom
- Tag
havastáj.. ez tok jo, akkor ez természetben fellelehto módszer... szerintem ne félj alkalmazni, ártani nem árthat, hisze természetes modszer.. a szervezet meg amit kell kdiob ne félj!!!
Nincs jelen
#3306 2014-09-26 12:12
- QpaK
- Tag
havastáj azt Rigornak írtam. Abban biztos vagyok, hogy ibs-ben szedhetõ, mert ott nem sérült a bél!
Nincs jelen
#3307 2014-09-26 12:14
- QpaK
- Tag
Ha a véletlenszerû bélmozgást kitudod kapcsolni azzal a bogyóval és még veszélytelen is, akkor nem értem miért ne szednétek?!
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 12:14)
Nincs jelen
#3308 2014-09-26 12:16
- rny
- Tag
havastáj éreztem, hogy már csak idõ kérdése és te is megijedsz mint akombakom :D Mivel neked nem ilyen a betegséged, nem kell semmi ilyenre felkészülnöd.
Örülök, hogy végül bevált a neurosan, néha lehet váltogatni bolussal például és akkor sztem semmi gond. Az a hasfogó amirõl beszéltünk az enterobene/imodium/loperamid volt, ami a bélmotilitást csökkenti, ezt én sem szedném naponta, de azért nem is akkora mumus. Mennyi neurosant szedsz egyébként?
A diétádhoz annyit, hogy a gluténmentes nem mindig elég magában, nézd meg mi van benne, met idõnként ijesztõbb dolgok mintha sima kenyeret ennél. A kukoricát meg úgy kerülném ahogy bírnám a helyedben. A virsli meg szín adalékanyag, hacsak nem sikerül találnod egy kivételesen jót.
Nincs jelen
#3309 2014-09-26 12:19
- akombakom
- Tag
rny, a sotéttol mai napis is tartok :D nincs rontgen szemem :d.. én már régen feladtam, ilyen airsoftok meg stb eszembe se jutnak, ha megyek csak olyan helyre, ahol alig van ember és mondjuk természet, szóvla ott megoldahoto az esestleges vészhelyzet... minden más kényszer, és igyekszem felkészulni, amennyire csak tudok...
Nincs jelen
#3310 2014-09-26 12:27
- rny
- Tag
lehet jót tenne neked, ha mondjuk elhatároznád, hogy hetente egy nap - legyen szombat - beveszel egy enterobenet mondjuk, és akkor aznap azt csinálsz amit akarsz, mindenféle hasmenés kockázata nélkül.
Nincs jelen
#3311 2014-09-26 12:30
- akombakom
- Tag
rny.. a kockázat mindig benne van, biztos csak a hlaál :D... szombaton azt csinálom.. otthon ulok biztonságban :D
Nincs jelen
#3312 2014-09-26 12:32
- QpaK
- Tag
Én voltam a hülye! Mániám, hogy abba a topikba írok ami aktív és nem oda ahova kéne! Rigortól átvennék mondjuk 15% terminátorságot. Egy fellángolás keretében, mindenhez van kedvem csak a haverokkal sörözni nem. Fáradt vagyok, lestrapált és fáj. Azt sem értem miért gondolják, hogy jó társaság lennék. "Gyere nincsen semmi bajod, van ott wc" XD
Nincs jelen
#3313 2014-09-26 13:50
- Rigor
- Tag
A hasfogókkal nem az a baj, hanem a hatóanyag+mellékhatás. A szervezet nem "akarja tisztítani" - ezt a "béltisztításos" dolgot jó lenne elfelejteni (nincsenek benne lerakódások, nem is lehetnek, a bélfal folyamatosan megújuló hámtípusa miatt - ha nem így lenne akkor a vérzõ seben keresztül egy sima átlag széklettõl is vérmérgezést kapnánk és az elsõ körben meghalnánk - az akkor volt amikor már kilyukadt/szivárgott a belem..). A gyulladás miatt fokozottabb a bélmozgás, mi meg ezt csillapítjuk mesterségesen. És még így sem közelít egy mezei székrekedéshez se.
Nem kell emiatt izgulni, én megkérdeztem az orvost is errõl, azt mondta hogy nyugodtan szedjem (sehol nincs ez egy szteroidhoz képest - ami mellesleg felpörget, tehát aktívabb is lesz az ember).
De olvass vissza a fórumokban vannak akik vagy 10 éve napi 5-6 szem hasfogóval élik világukat. Nekem a reggeli többszöri wc rutin után a bringázás jött be mint lenyugtató mozgás, azzal kb 40-50 perc alatt beértem a melóhelyre. Út közben volt 4-5 tuti helyem ahol megállhattam wc-zni, de inkább hazafele volt jellemzõ hogy meglátogassam az Arénát, majd a kiserdõt, befelé inkább csak a volt hév vonal menti bokros rész, meg a burger king "törzsvendége" voltam, de a legtöbbször odafele nem kellett megállni. Ahogy megérkeztem wc, zuhany wc, reggeli wc, két meló közt kézmosás, minden folyosón wc, ebéd felénél wc utána wc délután is, indulás elõtt is, stb stb. Ha az ember több mint tíz éve beteg... hát megszokja. De voltak jobb periódusok akkor csak napi 5-6 annál meg ugye pisilni is többet kell :P
Az elsõ öt évben mondjuk fõleg távmunkában dolgoztam heti 2-3x elég volt bemenni a szerkesztõségbe, vagy sajtótájékoztatóra (akkor még nem is volt olyan vészes, BKV-vel is tudtam utazni, néha ugyan le kellett szállni út közben wc-t keresni, volt hogy csak úgy bekéredzkedtem egy idegen lakásba.. :P - a hasmars+öltöny párosítás gyorsan eltörli a szégyenérzetet/bátortalanságot :P ) úgyhogy beletanultam.
Fáradtság ellen mondjuk a sport, mozgás pont jó, (még Krav Magázni is eljártam betegen, (5 évet) fura mód az odaérkezés volt csak para, ott úgy is volt wc és valahogy edzés közben mindig lenyugodtak a beleim, az se zavart ha ütöttek :) - bár megtanultam jól védeni, és azt anno nem is a beleim miatt hagytam abba hanem mert leszakadt a szaruhártyám, ami pár évig kiújulva még sokszor megtréfált - ez ilyenkor 3 napra lecsukódnak a szemek és vakoskodás.. ) bár amikor már nem ment, akkor vedeltem az energiaitalt (fura mód nekem a háborgó hasam még meg is nyugodott tõle - de én ilyen extra eset vagyok :P ).
(na én meg ide válaszolok mert ide írtad... :) )
A vége felé (közeledve a mûtéthez) azért már nagyon ki voltam bukva, meg a hónapokig egyben csak fél órákat alvás, stb, még most is szedek antidepresszánst (bár a durvábbról már könnyedebbre lett véve) - meg xanaxot hogy el tudjak aludni (azt már a mûtét elõtt is, mert nagyon frontérzékenyek voltak a beleim) - bár azt is sikerült kicsit csökkenteni. Most a fõ probléma hogy fájnak a térdeim és elhíztam meg fáradékony vagyok sztómával rendesen súlyzózni sem lehet (antidep. mellékhatás - na meg hogy vééégre ehetek :)) :P - de ez is javulni fog szvsz. meg kitalálok valamit. :P Perpill azért egész jól elvagyok.
Nincs jelen
#3314 2014-09-26 14:30
- palóc
- Tag
akombakom köszönöm a reményt amivel most fel töltöttél! a nejem egy 10 essel fiatalabb mint én!
Nincs jelen
#3315 2014-09-26 14:57
- QpaK
- Tag
Rigor: Csak részben nyûgöz le a hozzáállásod, másrészt megdöbbent. Nem akarom a betegséged súlyosságát lebecsmérelni, de az az érzésem esetedben a felelõsség az 0 volt. Tudomásul kell venni, hogy ha ez kialakul, akkor már más a ritmus és itt nem csak a wc-re gondolok. A medrolt nem szedheted önkényesen, hiába használ. A vicces az, hogy egy idõ után a beleidet is károsítja, mert perforáció is lehet a vége. A legveszélyesebb szövõdmény talán a toxikus megacolon, ennek a kockázatát a hasfogók növelik. Esetenként kell medrol meg hasfogó is, de mértékkel. Ott van még az étkezés és az alkohol. Erre mindenki rávágja, hogy egyéni tûrõképesség ami igaz. A gáz csak az, hogy akkor is roncsolódik a beled ha jól vagy, nem ha még ráteszel egy lapáttal és vállat vonsz. Ebbe semmi lenyûgözõ nincs. Az orvosok meg könnyen mondják, nem nekik szar! A sport meg jó, de ott sem olyan amivel a hasizmot terheljük.
Nincs jelen
#3316 2014-09-26 16:01
- akombakom
- Tag
paloc.. Te vagy a szexelos manus? :D vagy hogy mondjam.. nem értem, és akkor mi van ha 10 évvel fiatlaabb??? :D de komolyan, én 35 vagyok és egyáltalán nem a sezx korul forognak a gondolataim... tok elvagyok nélkule, biztos, hogy pasit ez miatt nem hagynék sem el se ott....
Nincs jelen
#3317 2014-09-26 16:43
- rny
- Tag
micsodaaa, akombakom, most öntsünk tiszta vizet a pohárba: te most fiú vagy vagy lány?
Nincs jelen
#3318 2014-09-26 16:45
- akombakom
- Tag
az van beírva, hogy lány, már vagy 35 éve:), ki mondta, hogy én fiu lennék??
Nincs jelen
#3319 2014-09-26 16:46
- rny
- Tag
hát nem tudom… nekem valamiért teljesen az volt a megérzésem. vagyis az én fejemben fiúként voltál elraktározva :D
Nincs jelen
#3320 2014-09-26 16:47
- QpaK
- Tag
Azt írtad nem megy a csajozás.. Nem ítélkezem persze...
Nincs jelen
#3321 2014-09-26 16:48
- akombakom
- Tag
QpaK.. nálam a sport és mozgás nem vált be, általában még jobban beindul a dolog, pedig azt írjak mindenhol, hogy stresszoldo.. na meg bélrendszer beindito is :d... alkohol, cigi, egészségeteln kaja eddig se volt, leginkább az édesség az, amit esetleg tulzásba vittem, vsizek, semmiféle zisor gulyásos porkoltes dolgot soha nem szerettem, alkoholt alig látok, a dohány meg mindig is fuj volt nálam.. szóval valamit ki kell majd a dokiknak találni :D
Nincs jelen
#3322 2014-09-26 16:49
- akombakom
- Tag
QpaK.. én ilyet biztos nem írtam... ott még nem tartok egyelore :D de ki tujda mi lesz a vége :D
a kapcsolat építés nem megy, de az eddig se ment, mielott ez a bajom elkezdodott volna, úgyhogy igazábol nincs változás
Szerkesztette: akombakom (2014-09-26 16:50)
Nincs jelen
#3323 2014-09-26 16:54
- QpaK
- Tag
Akkor valamit félre értettem :) Már akartam mondani, hogy "Haver, ha itt laknál leguríthatnánk valamit" :D :D :D !!!
Én is fiúnak hittelek...
Nincs jelen
#3324 2014-09-26 16:56
- akombakom
- Tag
QpaK alkoholt nem iszok, ez is ciki, ha kimegyek is véletlen, oylan kellemetlen, hogy egy uveg víz mellett ulok, és még azt se fogyasztom el.. aztán legtobbszor kérek valamit, amig eleve nem akaork meginni a tobbiek meg izétlenkednek, hogy igyál már, ne izéljél már, ne legyél ilyen meg olyan... de én inkább nem kockáztatok, ezen ne muljon...nyugodtan Haverozz, nincs azzal gond, valszeg az akombakom olyan fiusan hangzik ezért :D
Nincs jelen
#3325 2014-09-26 17:03
- rny
- Tag
igyál fehérbort! én most azt csinálom, fröccs formában, sõt talán túlzásba is estem, de nagy öröm, hogy ezt mindenféle hasamra gyakorolt hatás nélkül megihatom
Nincs jelen
#3326 2014-09-26 17:06
- akombakom
- Tag
rny.. amúgy se nagyon csuszik le az alkohol, eddig se nagyon ment a bor még annyira se, ha már akkor valami eroset...házi pálinka talán a leginkább, mert abbol a kevés is elég...
Nincs jelen
#3327 2014-09-26 17:06
- QpaK
- Tag
Én meglehetõsen egészségtelenül éltem. Kávé cigi alkohol hétvégenként a köbön. Örülök, hogy kiélhettem magam. Aztán amikor mindent abbahagytam, utána lettem beteg. Azóta max pezsgõ ünnepekkor. Baráti körben fõleg tea, vagy néha bor. Sporthoz elég lusta vagyok, de mondjuk az úszás nem lenne hülyeség. A sósat, meg a savanyút viszem túlzásba. Mindig megfogadom hogy nem eszek egyáltalán kenyeret, mert szerintem akkor jobban lennék.
Nincs jelen
#3328 2014-09-26 17:20
- QpaK
- Tag
akombakom írta:
valszeg az akombakom olyan fiusan hangzik ezért big_smile
Nem, valahogy az írásaidból ez jött le. Nekem meg ideje lecserélnem cheebee Linket a félre értések végett. :)
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 17:21)
Nincs jelen
#3329 2014-09-26 17:22
- akombakom
- Tag
nem nagyon foglalkoztat, hogy ki fiu ki lány, mert szeirntem tok mindegy... nem látok osszefuggést a betegség és a nemek kozott...ez nem társkereso oldal :D
Szerkesztette: akombakom (2014-09-26 17:22)
Nincs jelen
#3330 2014-09-26 17:23
- QpaK
- Tag
Jaja. Egyébként az ibs a nõknél gyakoribb ;)
Nincs jelen
#3331 2014-09-26 17:27
- QpaK
- Tag
Enni szoktál indulás elõtt? Van étvágyad?
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 17:28)
Nincs jelen
#3332 2014-09-26 17:28
- akombakom
- Tag
mármint reggel otkor? már vagy 10 éve nem eszek reggelit aztán vagy bekapok valamit vagy nem....
egyébként nálam kisdologgal kezdodott, idegi alapn, stressz.. és most fokozodott.. IBS -m van az biztos, kérdés, hogy IBD-vel, vagy cask úgy magában... de én nem hsizem, hogy valaki fosik és nincs semmi baja, csak ideges...
Szerkesztette: akombakom (2014-09-26 17:30)
Nincs jelen
#3333 2014-09-26 17:32
- QpaK
- Tag
Ha szarul vagyok, étvágyam sincs. Kis koromban az evéssel volt a legtöbb gondom. 2-3 falatnál több nem ment le. Mintha az lett volna egy nagy tányér kaja. Folyton erõltették: Kizárt, hogy jól laktál, addig innen el nem mész amíg nem végeztél. Ott ültem órákig, vagy szalvétába köptem a falatokat. :D
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 17:33)
Nincs jelen
#3334 2014-09-26 17:35
- akombakom
- Tag
nálunk is volt ilyesmi, de velem ilyen gond nem volt, én mindent megettem, szerettem a hasamat :D eddig ez volt életem éretlem az evés :D:D:D azért is kezdtem el sporotlni anno, hogytobbet lehessen enni, aztán most meg ez van
Nincs jelen
#3335 2014-09-26 17:35
- QpaK
- Tag
Most meg az állapotomat az étvágy is remekül tükrözi.
Nincs jelen
#3336 2014-09-26 17:36
- Anna73
- Tag
nálam tavaly kezdõdött az ibs, na akkor letettem cigit, no alkohol, diéta , eredmény a nullával volt egyenlõ, tehát ugyanolyan szarul voltam semmit nem segített hogy lemondtam ezekrõl, úgyhogy most ismét füstölök, alkoholból mindent iszok, de fehérboros fröccs nálam is beválik, de töményet és sört is ugyan úgy megiszom alkalomadtán, amúgy tök jól ellazít, akkor tényleg elfelejtem ezt az ibs borzalmat- egy idõre.. kajából meg mindent eszek, tejes cuccokat mondjuk nem annyira (de csak azért mert nem szeretem)..
Nincs jelen
#3337 2014-09-26 17:37
- QpaK
- Tag
Rohadtul kéne híznom, de nem tudok. 45 kiló vagyok, 1 hónapja még 47 voltam.
Nincs jelen
#3338 2014-09-26 17:42
- QpaK
- Tag
Nincs rendben/170 körül. Nincs tippetek hízásra? 54-55 a normál súlyom.
Nincs jelen
#3339 2014-09-26 17:45
- akombakom
- Tag
QpaK dehogy legalább 80 kg-nak kéne lenned ez nagyon gáz... orvosok nem szolnak semmit? hizásra csak az segít, hogy eszel és az benned marad, viszont ha beteg vagy akkor nem tudom.... midnig attol féltem, hogy el fogok hízni, hát ez most nem fenyeget asszem.... lehet megyek szelektálni a hozzászolasokban, a semmit mondokat kitorlom ne foglalja a helyet feleslegesen...
Nincs jelen
#3340 2014-09-26 17:46
- QpaK
- Tag
Én gyümölcsöt sosem ettem. Tejet azt sokat ittam, és folyton késõn zabáltam. Fõleg szendvicsféléken éltem. Erõsen egyoldalú, de ezektõl nem teltem el annyira. Aztán persze késõbb már többet ettem mindenfélébõl.
Nincs jelen
#3341 2014-09-26 17:49
- QpaK
- Tag
Általános elsõben voltam 14 kiló :D Az orvos nem mond semmit. Van ilyen testtömeg arány mérés. Egyénenként mi az optimális zsír-izom-magasság. Nálam a 60 lenne. Mondjuk orvos javaslatára egy idõben tápszert azt ittam (nutridrink), de az is eléggé puffaszt, utána meg a kaja nem megy.
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 17:51)
Nincs jelen
#3342 2014-09-26 17:51
- akombakom
- Tag
7 évesen én se voltam 20 kg úpgy mentem a suliba, alacsony is ovltam meg sovány is, mint egy afriaki menekult D:
Nincs jelen
#3343 2014-09-26 17:56
- QpaK
- Tag
Azt sem értem, hogy ha csak a vastagbél a gáz, akkor nem kéne jobban hasznosítanom a kaját? Amit megeszek Fõleg tészták, szaftos húsok, fõzelékek azok 12-15 óráig biztosan bennem vannak. Másnap hasmenés. A vastagbél nem szívja fel a vizenyõt, de a gyomor vékonybél nem melózik? :)
Nincs jelen
#3344 2014-09-26 17:59
- akombakom
- Tag
QpaK lehet, hogy alapbol ilyen fajtú vagy és ez még hozzatesz, nem vagyok orvos, fogalmam sincs, de a 45 kg egy baletttáncos csajnak a súlya... nekem ez nagyon kevésnek tunik, de ha neked ok akkor jo
Nincs jelen
#3345 2014-09-26 18:03
- QpaK
- Tag
Dehogy ok. Volt már ennél durvább is. A 36 a rekord, de az mondjuk kemény volt. A szteroid mellet legalább indig híztam egy 10-15 kliót. Csak folyamatosan le is adtam.
Nincs jelen
#3346 2014-09-26 18:04
- akombakom
- Tag
IStenkém... QpaK messze vagy Te az egészgétel... sajnálom, de nem sokat tudok tenni
Nincs jelen
#3347 2014-09-26 18:09
- QpaK
- Tag
Jó hát azért ezzel elvegetálok. így megy ez már 26 éve. Gondolom a szervezetem is másképp mozgósítja az energiákat, mert nem érzem hogy korlátozna. Persze a maratont nem futom le, de a mindennapokban ok. Futok a busz után, tudok gyalogolni, lépcsõzni... Biztosan alkati is, mert középuliban makk egészségesen is 50 körül voltam. Annyival meg is elégednék elsõ körben. :)
Valakinek csak lesz valamilyen étrendi tippje, vagy valami tápszer ami nem puffaszt és mellette tudok enni.
Szerkesztette: QpaK (2014-09-26 18:23)
Nincs jelen
#3348 2014-09-26 18:19
- havastáj
- Tag
jajj úgy bánom, h nem vagytok közelben, személyesen is úgy elbeszélgetnék veletek.... de én innen miskolcról...:-(
Nincs jelen
#3349 2014-09-26 19:27
- QpaK
- Tag
Anna73 írta:
nálam tavaly kezdõdött az ibs, na akkor letettem cigit, no alkohol, diéta , eredmény a nullával volt egyenlõ, tehát ugyanolyan szarul voltam semmit nem segített hogy lemondtam ezekrõl, úgyhogy most ismét füstölök, alkoholból mindent iszok, de fehérboros fröccs nálam is beválik, de töményet és sört is ugyan úgy megiszom alkalomadtán, amúgy tök jól ellazít, akkor tényleg elfelejtem ezt az ibs borzalmat- egy idõre.. kajából meg mindent eszek, tejes cuccokat mondjuk nem annyira (de csak azért mert nem szeretem)..
Pedig pont akartam kérdezni, hogy a cigivel hogy álltok? A colitisre gyakorolt jótékony hatása miatt újabban gondolkozom rajta. ibs-nél nincs olyan, hogy beindítja a bélmozgást és kvázi letudod indulás elõtt? Ha ugyanolyan szarul vagy, akkor meg felesleges óvatoskodni. Persze csak akkor, ha elég kitartó voltál;)
Nincs jelen
#3350 2014-09-26 20:52
- akombakom
- Tag
én majdnem cigiszuz vagyok, de, ha javítana, akkor lehet rá bírnék szokni :D
Nincs jelen