#3351 2014-09-26 21:05

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én cigizem sajnos, senkinek se ajánlom, hogy emiatt rászokjon, ugyanis elkerülhetetlen, hogy az ember elkezdje ilyen terápiás jelleggel használni. Szóval az igaz, hogy nyilván gyorsítja a motilitást és így indulás elõtt jól jöhet, másrészt viszont pont emiatt iszonyú szívás, hiszen ha már valaki rá van szokva nyilván nem bírja megállni, hogy rágyújtson máshol is, akkor viszont ugyanúgy ingerelheti a dolgot mint otthon indulás elõtt, szóval eléggé kétélû a dolog. Másik meg az, hogy biztosan van nyálkahártya irritáló hatása, én már olyat is hallottam, hogy valaki leszokott és a teljes ibs-e elmúlt.
Én mindenesetre kurvára szeretnék leszokni úgy egyébként, és pont azért nem megy mert már megszokta a hasam, hogy ezzel élünk együtt, így az átfutási idõben sokkal többet szívnék a hasammal, ami most épp nagyon nem jönne jól :/

Nincs jelen

#3352 2014-09-26 21:26

QpaK
Tag

Én is terápiás jelleggel használtam, mármint reggelente. Napközben volt hasmenésem, bár ezt nehéz megmondani, hogy a cigi vagy a betegség miatt. Amikor abbahagytam elõször teljesen jól lettem. Rengeteget ettem, fittebb lettem. Csak egy nap belülrõl robbantam fel. Azt tudom, hogy esetemben elnyomja, és ha most visszatekerhetném az idõt nem raknám le. A gyógyszereim sem kockázatmentesek. Bár most nagyjából megvagyok, de azért motoszkál bennem a kisördög.

Nincs jelen

#3353 2014-09-27 09:06

QpaK
Tag

akombakom szedsz valamilyen probiotikumot?

https://www.youtube.com/watch?v=oIzOJ5t22gY

Szerkesztette: QpaK (2014-09-27 09:06)

Nincs jelen

#3354 2014-09-27 09:20

palóc
Tag

szia akombakom igen szex õrült vagyok! ez maradt élvezet az életemben, normális kaját már nem ehetek ugyanis lisztérzékeny vagyok ! sárgarépát utálom és meg sem bírom enni! a legszörnyûbb az egészben, hogy nem is tudják,hogy most mi okozza nekem ezt az egészet! Dr Dunkel Kinga És dr Lestár Béla is csak néz és gondolkodik! Most ajánlották, hogy vegyem fel a kapcsolatot dr Csatári Évával hátha rá jön a bajom okozójára! és Igen a szex a mindenem de te is megértenéd ha látnád a csinos feleségemet! :)

Nincs jelen

#3355 2014-09-27 09:26

akombakom
Tag

QpaK... eddig még nem kifejezetten, tavaly a fogamra kaptam antibiotikumot, gyokérkezeléses probléma miatt és akkor szedtem, de csak a kúra alatt.... azt is olvastam, az se jo mindenkinek...

palóc :D jofej vagy, orulok, hogy ilyen kedélyes a hangulatod az már fél siker...ismeros a helyzet, széttárt karokkal csak néznek... elhiszem, hogy csinos, én ebben nem is kételkedem, de ha meglátok egy joképu hapsit (mert én lány vagyok) nem feltétlenul a szex az elso gondolatom :D.. bár igaz, hogy velem nem surun fordul elo, hogy az utcán tényleg egy dogos csávo sétálgat :D

Nincs jelen

#3356 2014-09-27 10:56

QpaK
Tag

Nem csesztetni akarlak, csak nem értelek. Ha mindenre felakarsz készülni, akkor miért nem próbálsz ki mindent? Egyáltalán próbáltál valamit is az itt olvasottakból? Nincs 100%-os biztos megoldás, de esélyt sem adsz magadnak.

Nincs jelen

#3357 2014-09-27 10:58

rny
Tag

ez a videó tök korrekt lenne, ha nem csak azért jött volna létre, hogy a prtoexinibs-t reklámozzák vele és kínálna valami alternatívát is. Szerintem a legjobb probiotikum a BioKult (szintén protexines), ebben van a legtöbb fajta baktérium, többek között talajbaktérium is. Én szedem mint az õrült, hát persze sokat nem ér így tünetileg, de bízom benne, hogy hosszú távon igen…  Milyen érdekes, hogy azért ahogy én látom a szakma egyetért abban, hogy ez a bélflóra zavara - legalábbis az én orvosom is ezt mondja nekem - és mégis, hiába szed az ember normixot, hogy a rossz baktériumokat kisöpörje, szed probiotikumot és diétázik, akkor se történik semmi!
Jut eszembe: mondjuk még tavalyelõtt õsszel csak a protexin balanceot szedtem kb három hónapig és teljesen helyrerakott! Iszonyú sokáig tökéletesen voltam és egyedül a protexinnel állt összefüggésben, azóta se fejtettem meg ez hogy volt. Pedig akkor nem is diétáztam, semmi.

Érdekes, hogy a szex nálam is teljesen felértékelõdött ezzel a betegséggel. Sokáig volt, hogy esténként úgy felpuffadtam mint egy lufi és akkor nyilván kiesett a dolog, de amióta nem eszem ilyeneket és nem puffadok, azóta viszont iszonyú fontos lett. Valahogy úgy vagyok vele, hogy amíg ez mûködik és ott én újra érezhetem magam nõnek (és nem kell azon filozofálnom, hogy a nõiesség meg a hasmenés hogy egyeztethetõ össze), addig nem is olyan rossz a helyzet :D

Szerkesztette: rny (2014-10-29 10:27)

Nincs jelen

#3358 2014-09-27 11:44

mafka
Tag

hát én miskolci vagyok, csak szólok. amúgy ezen a környéken eléggé sokan kínlódnak ezzel a vacakkal. legalábbis én sokakat ismerek. a dokik meg semmit se értenek, tudnak róla...legalábbis én még nem találtam jó gasztrost.

Nincs jelen

#3359 2014-09-27 12:45

QpaK
Tag

Jaja a reklám nekem is feltûnt. Meg hát az is kérdés, hogy ha hatékony is egy probiotikum, mennyi ideig marad a szervezetben. Az antibiotikumot sem véletlen említik. Nálam is lehet ilyen, mert az antibiotikum tiltólistán van. Ha valamilyen betegségre felírták, akkor pokolian begyulladt. Fõleg a hülye háziorvosomnak köszönhetem, aki teljesen analfabéta.

Nincs jelen

#3360 2014-09-27 12:52

havastáj
Tag

Miskolciak fogjunk össze:-)
Nálam tegnap újból kis tüneteket kezdõdtek, jött a depi, a félelem, a szomorúság, elkeseredés....és megint ugyanabban a gödörbe estem bele, ahonnan kb egy hónapja kimásztam. Szóval a lelki dolgok is befolyásolják már úgy veszem észre.
Munkahelyemen mindenesetre sztem már csak hetek kérdése és kirugtak a sok táppénz miatt.

Nincs jelen

#3361 2014-09-27 12:53

havastáj
Tag

Miskolcon a Dr. Grenda fõorvos a megyi kórházba, vagymagánúton az endomedixbe, õ a legjobb rengetegen ismerik. van vagy 200 crohn betege!

Nincs jelen

#3362 2014-09-27 13:16

palóc
Tag

:) :) :) :) na meg még ez :)

Nincs jelen

#3363 2014-09-27 17:04

QpaK
Tag

Nekem is mindkettõ. A sztómának nem az az egyetlen elõnye, hogy megszûnik a wc para? :)

Nincs jelen

#3364 2014-09-27 20:16

akombakom
Tag

én is azthittem, hogy akit kivezetnek annak nincs tobbé bszarok problémaja.. mehet a zacsiba, de most már ebben se vagyok biztos..

nem akarok kisérletezni aztán nem, hogy nem segít, hanem még jobban fosat.. egyébként kisérletezek is egy kicsit, most pl. egy dokihoz járok, aki természetgyogyászatra adta a fejét, homeopatikus orvos, én hiszek ebbne, csak találja meg a megfelelo gyogyszert, pláne, ha IBS-rol van szó, lelki dolgokban tuti segít, csak ezer féle gyogynovényv van... és lehet, hogy egy, ami épp az adott emberre hat... az évekig is eltelhet mire megtalálják...

Nincs jelen

#3365 2014-09-28 08:33

QpaK
Tag

Ha leválik a zacskó, akkor összepiszkolhatod a pólódat. De ha megmondod, hogy zsákod van mindenki etikus lesz. Szegény, biztos nagyon beteg volt miken ment keresztül… Ellenkezõ esetben az ok lényegtelen, ha beszarsz. Akkor is kinevetnek, ha mondjuk, vastagbélrákod van. ibs-ben nem mûtenek, mielõtt félre értenétek. Ha viszont mindkét betegség van, (ibs+ibd) akkor az ibs és a colitis megszûntethetõ. Más kérdés, hogy utána meg kell tanulni élni vele. Esetemben az már a harmadik életmód váltás lenne.

Pedig a fórumon érdemesebb szétnézni. Mások már végigjárták a természetgyógyászokat. Ha olyat próbálsz ki amit két három ember is javasol, abban már van valami. Én így találtam gyógyteát ami segített. Más tapasztalataiból jobb okulni. Ilyen szempontból a saját kísérletezés természetgyógyász szakállra nagyobb lutri. ;)

Nincs jelen

#3366 2014-09-28 08:38

akombakom
Tag

jaj QpaK... ne vedd már el tolem az utolso szalmaszálat :D na....

Nincs jelen

#3367 2014-09-28 09:07

QpaK
Tag

Te itt a megoldás helyett, csak támogatást keresel. Az a szalmaszál is törékeny, de tied lehet… :D

Letörni nem akartalak, mert lehet hogy neked pont ez válik be... Csak mindenki saját magából indul ki :) Én meg elég bizalmatlan vagyok...

Szerkesztette: QpaK (2014-09-28 10:06)

Nincs jelen

#3368 2014-09-28 15:17

rny
Tag

Tényleg érdemes itt keresgélni, én például már ezer dolgot próbáltam és mindig leírtam ide az összeset, mások is így voltak vele. A homeopátiában sajnos nem hiszek, annyiszor születtek már cáfoló kutatások… Meg nyilván nem egyetlen egy dolog fogja ezt megoldani, én valami hosszútávó, kombinált megoldást tudok elképzelni. A doki azt mondta nekem, hogy annyi idõ alatt fog ez elmúlni, amennyi idõ alatt kialakult, és közben végig a diéta… bárcsak ne csalnék benne hétvégenként :D

Egyébként Gyökeres Tibort ismeri valamelyikõtök?

Nincs jelen

#3369 2014-09-28 20:34

palóc
Tag

Hali dr Csatári Éva ismeri valaki milyen ? hozzá küldtek! mesélnétek róla? köszönöm elõre is!

Nincs jelen

#3370 2014-09-28 20:47

akombakom
Tag

rny.. én hiszem, hgoy a természet megadja a kulcsot foleg az IBS -idegeskedésre, lelki bajra.... csak meg kell találni

Nincs jelen

#3371 2014-09-28 20:54

cimbi
Tag

Sziasztok! Én új vagyok a fórumon, bár a problémáim nem újkeletûek (lassan két évesek). A panaszaim a következõk: nagyon erõs köldök környéki hasi (ill. ritkábban bal oldali hasi) fájdalom, esetenként hátfájdalommal vegyítve (hasmenés, nyálkás széklet nincs). Minden orvosi leletem negatív lett (kivéve az étel intolerancia teszt), így "marad" az IBS... Probiotikumok, jóga, meditáció, ráolvasás stb. egyáltalán nem segítettek. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, amit ki lehetne próbálni? Ma olvastam a Duspatalin-ról, mint IBS elleni gyógyszerrõl. Van esetleg errõl valamilyen tapasztalata valakinek? Elõre is köszönöm!

Nincs jelen

#3372 2014-09-28 21:08

akombakom
Tag

cimbi.. ha nincs hasmars akkor mi a gond? nem si értem

Nincs jelen

#3373 2014-09-28 22:34

Pillangó76
Tag

Kedves Cimbi,

én egy hónapja használom a Duspatalint.Nekem használ.
De az is lehet, hogy nélküle is hasfájásmentes szakaszba lennék. Nem tudom..mert kiszámíthatatlan ez a betegség.
A Dicetel mellett se fájt a hasam, a Spasmomennél viszont fájdolgált továbbra is, amikor azt szedtem.

Nincs jelen

#3374 2014-09-28 22:38

pt
Tag

Hát én velem nem tudom mi van. Mintha kezdene elmúlni ez az egész mocsok IBS. Mondjuk 2008 óta ideje lenne. Ettem gyrost, joghurtos öntettel, semmi. Tej, csokigolyócskákkal, semmi. Juhtúrós sztapacska egy nagy fazékkal 3x-ra leküzdve, semmi. Pizza, mindenféle sajttal, bogyóval, semmi. Ez megy vagy 2-3 hete. Egyedül a baklava volt ami nem tetszett pocónak most, biztos a sok dió.... Ideges wc keresés nincs...... Szinte el sem hiszem :)

Nincs jelen

#3375 2014-09-28 22:41

akombakom
Tag

pt... de jó!!!! :
szuper gratula : tartson ki sokáig...de azt azért elárulhatnád nekunk, hogy szerinted csak úgy, vagy azért tettél is valamit érte?

Szerkesztette: akombakom (2014-09-28 22:41)

Nincs jelen

#3376 2014-09-29 05:29

cimbi
Tag

Kedves Hozzászólók! Köszönöm mindenkinek a választ. Úgy néz ki, akkor nem egy teljesen halott ötlet ez a Duspatalin...
Kedves Ákombákom! Hogy mi a gond? Hm... Az utolsó két évben egyetlen egy napom sem volt hasfájás nélkül. Jó esetben közepes köldök környéki fájdalom a reggeli és esti órákban. Rosszabb esetben (mint épp az utolsó hetekben) baromi erõs hasi és háti fájdalom egész nap. Hasmars nélkül is szét tudja rombolni az ember életét, hidd el...

Nincs jelen

#3377 2014-09-29 07:02

rny
Tag

cimbi, Én szedtem a Duspatalint, jó volt, de aztán végülis átálltam a buscopan fortera és ez teljesen beválik. Pontosan ugyanott fáj a hasam mint neked. Bár nekem volt és van hasmenés, de egyszer amikor embertelenül fájt tartósan akkor ez végülis a normix szedésével elmúlt.

pt,
nagyon örülök!!! Maradjon is így :) Kefir azóta is megy naponta?

Nincs jelen

#3378 2014-09-29 07:08

akombakom
Tag

cimbi nekem amiota az eszemet tudom fáj, mikor hogy kicsit jobban, kicsit kevésbé, hol az egész hol jobbra, hol balra, hol lenn, hol kozépen, én már nem is tudnám specifikálni, hogy milyen fájdalom egyszer szur, másszor szorít, harmadszor mintha gorcs húzna, már -már észre sem veszem, gyerekkoromban 3x is voltam vakbélgyulladásgyanús, azt még mindig a helyén van :d... nekem semmi nem rontja az életemet csak a hasmars.. no meg a szelek is kellemetlenek tudnak lenni, de azokkal is meg lehet tanulni egyuttélni, csak azóta szenvedek, amiota akárhol akármikor rámtor a szapora, ami lehet nem is annyira szapora, de mégis futni kell, legjellemzobb a reggeli orákban, pláne munkanapon, amikor tomegkozlekedni kell (ezért gyanakszom az IBS-re), de szeirntem lehet, hogy van ott egy kis IBD is... csináltam egy gyorstesztet és ott ugyan csak mérsékelt, de gyulladást mutatott...

Nincs jelen

#3379 2014-09-29 07:42

QpaK
Tag

Nekem akkor fáj, ha mennem kell. Néha alapjáraton is szurkál, de ez fõleg újabban nem jellemzõ. Ha jön a fájás pár másodpercem van, hogy mosdót keressek. Szintén ébredés után reggel a kritikus, ilyenkor minimum háromszor fordulok.
akombakom azt hittem, már nem vagy kérdõjeles. Csak szólok, hogy a vakbél összefügghet az ibd-vel…

Nincs jelen

#3380 2014-09-29 07:46

akombakom
Tag

No nálam meg fáj és nem feltétlenul van belole hasmars, pl. péntek egész este fájt és csak vasárnap reggel mentem WC-re... azt is 1x igaz nem tokéletest, de nem is folyékonyat.. úgyhogy nálam ebbol sem lehet kiindulni, ha akkor néha bizony nálam is kijonne a 60-70 futás, hisz folyton fáj, pl. most is érzek valamit, hogy motoszkál, de nem foglalkozok vele :D
de az vagyok, még folynak a vizsgálatok, de mondom, hogy még mindig a helyén van azóta is

Nincs jelen

#3381 2014-09-29 08:06

QpaK
Tag

Nekem nem fájt egész életemben. Talán 6 éve vannak fájós tünetek, de nem folyamatosan. Elõször a tüdõmre gondoltam, mert a bal bordám szurkált. Hasmenésem sem volt, csak sürgetõ érzés. Mivel másik városban voltam kollégista, a környezetre és a stresszre gondoltam. Diagnosztizáltam magam ibs-re. Míg egy este olyan fájdalom kezdõdött, hogy a mentõk vittek be. Kicsit azóta is bánom, hogy nem vettem komolyabban, mert lehet, hogy csírájában fojthattam volna el. Nem papolni akarok, de tudod, hogy elég sok az átfedés csak durvább a kimenetele és magadat nem tudod diagnosztizálni!

Nincs jelen

#3382 2014-09-29 08:18

akombakom
Tag

QpaK... nem tudom ezzel mit szeretnél modnani felém, de az orvosok nem fognak rajtam segíteni, még egy diagnozis felállítása is nehézkes sokszor...

egyébként nekem is volt egyszer, hogy majdnem mentot hivtam, de akkor az volt, hogy annyira belém szorutl a dolog, hogy se ki se be, azthittem meghalok, sokszor volt olyan régen anno egy évvel ezelottig, hogy nehezen jott ki szenvedtem (most azt mondom régi szép idok), de akkor tényleg nagyon durva volt, azthittem szétreped a fenekem, féltem is az aranyértol, apámank is volt.. azóta kaptam is, de szerencsére pár nap alatt magátol el szokott múlni

Nincs jelen

#3383 2014-09-29 08:42

QpaK
Tag

Azt, hogy vizsgáltasd ki magad. Most nehogy azt mond, hogy ahol laksz ott nincs normális orvos, mert úgysem hiszem el. Azt meg ne várd, hogy én keressek neked!

Jah csak amíg ibs-ben lehet szorulásod, addig ibd-ben szûkületed. Így hirtelen akár a mûtõasztalon is találhatod magad.

Persze azt csinálsz, amit akarsz. Én meg leszállok rólad, mert elfáradtam. :)

Nincs jelen

#3384 2014-09-29 08:49

akombakom
Tag

Az orovoskra tényleg ez vonatkozik, 50 euort már kifizettem, egy fovárosi magánklinikán ilyen éves koltségnek, de az a hozzaallas, 30 betegre egy WC (akik ugye elméletileg futkosnak a WC-re foleg reggel)... az egész vároterem hallhatta, hog ymi a nevem, hol lakom minden adatom miért jottem stb.. szóval nagy szaktudást nem várok...vérvétel kozben ott szorakoztak egymással kinn meg vagy 30 ember állt az ajto elott...

az már ennyi év alatt csak kiderult volna.. szierntem van kis gyulladás, ami nem oylan vsézes meg van egy jo eros lelki behatás.. és a ketto így egyutt a franko... nálam mindig ez van.. a cukorszintemmel is így volt 16 évesen, azota majd 20 év eltelt, semmit nem szedek rá és kutya bajom ... eddig.... persze némi diéta azért nem árt...

Nincs jelen

#3385 2014-09-29 09:08

QpaK
Tag

Elõítélet! Elmagyaráznád, hogy az ápolóknak és az osztály felszereltségének mi köze van az orvos szaktudásához? Ahova én járok hasonló állapotok uralkodnak. A váró mellett van a belgyógyászati elfekvõ, így állandóan tolnak be ijesztõ öregeket. Az orvosom viszont nagy kutya a szakmában.

Kívánom is, hogy legyen is igazad!

Nincs jelen

#3386 2014-09-29 09:11

akombakom
Tag

mondjuk a cukornál nem oylan nagy baj, hogy nem szoktam ra ezekre a cukros lottyokre, csak tiszta vizet iszom illetve teát magában, ha lehet naturt, ilyen szempontbol nem olyan baj, hogy anno rám adták az ijesztet :D jo rendesen :d isten nyugosztalja a professzort azóta...de így 20 év elteltével elég nehéz tartania  diétát, pláne, ha nem érzed, hogy cukor evés uátn bármilyen baj lenne, kutya bajom, így azért elég nehéz, és bevallom motsanában nem lehet rám mondani, hogy diétáznék úgy egyébként...

elore rettegek a doki szaktudásátol... és majd ha tukrozésekre kerul a sor.. jesszus anyám, na azt tulélni az már teljesítmény lesz :D szeirntem nincs meg sem a kello szaktudás, sem a kello hozzáállás sem a kello segédeszkozok arra, hogy bármit is felfedezzenek...

Szerkesztette: akombakom (2014-09-29 09:12)

Nincs jelen

#3387 2014-09-29 11:44

Pillangó76
Tag

Akombakom,
milyen gyorsteszttel tudtad megnézni, hogy van-e gyulladás?

Nekem hasonló a tapasztalatom az orvosi hozzáállásról, mint amit leírtál. Nekem a kivizsgálásoknál elakad a dolog.
Tüneteim ibs és ibd keveréke. Még a hasi uhra is magánba kellett mennem, mert arra se adott a házodoki beutalót.
A helyi gasztroenterológusok nem segítenek. Sokat fogytam és baromira aggódom mi van...
Dr.Juhász Márkot ismeri esetleg valamelyikötök? Érdemes õt felkeresni?

Nincs jelen

#3388 2014-09-29 11:50

akombakom
Tag

Pillangó76...egy gasztroklinikán kaptam nyílt nap alkalmábol, azóta is probálom beszerezni gyogyszertárakban, de csak bámulnak rám, mint a moziban, hogy mit akarok, két szintet mér nekem a kisebb jott ki pozitívra.

http://www.mddoctorsdirect.com/sites/de … 0_engl.pdf

hátha úgy járunk mint pt... egyszercsak elmulik ahogy jott úgy megy is :d

Szerkesztette: akombakom (2014-09-29 11:51)

Nincs jelen

#3389 2014-09-29 11:55

rny
Tag

Hát azért elég durva, hogy szerinted az orvosoknak se szaktudása, se hozzáállása, se megfelelõ segédeszközeik nincsenek DE ez a házi teszt szerinted megbízható és releváns :D Meg hogy te otthonról eldöntöd, hogy az orvosok mihez értenek és mennyire…
Az eü. helyzetének pedig semmi köze az orvosi tudáshoz, wc-k száma, kórház külleme, stb nem hiszem hogy számít ;)
Na mindegy, feladom, akombakom te teljesen reménytelen eset vagy :D

Nincs jelen

#3390 2014-09-29 12:14

akombakom
Tag

rny .. koszi :D, tudom, de látod mégis itt vagyok :d pedig már a remény is meghalt :D... de még annyit a teszt  azt bizonyítja, hogy lehet, hogy étnyleg van ott vlaami, amit eddig még nem találtak meg.. (és most itt egy listát tudnék kozolni mi mindnetn nem találtak meg, nagypaám, nagyanyám, apám, anyám stb...) egyikojuk se azért él még, mert az orvosok olyna jofejek voltak, hanem a Jo Isten még tartja oket (apámra mondjuk ez nem igaz, agydaganattal elobb fokozatosan elment a látása, végul meghalt-az életetét vlszeg nem, de korábban a látását még meg lehetett volna menteni legalább valamennyire idora, ha idoben észreveszik és nem 2 év mire rájonnek, hogy mitol vakul) ez pedig teszem hozza egy magánklinika ahol 50 eurot máris kifizettem, mint éves koltség.. tehát azért elvárnám, hogy a hozzáállás normális legyen, gondolom ha majd jonnek a kivizsgálások továbbgi osszegeket fogok kiperkálni. (Csak margóra jegyzem meg, hogy nálunk a minimálbér asszem brutto 300 euro), szóval, aki beteg dogoljon meg...

Te tényleg nem látod, hogy ez az egész csak arrol szol, hogy pontok, kreditek, bonuszok amikért jon nekik a pénz, nem nézik a beteget, csak jojjon a lóvé. EGybol gyogyszert írnak elo, kérdezem én mibol állapítja meg, hogy vírus vagy baktérium okozza pl. a légcsogyulladást, ránézetre? :D mert virusra én legalábbis úgy tudom az antibiotikum tok felesleges (persze jon érte a lé)

tisztelet a nagyon kevés kivételnek, mert az mindig erositi a szabályt

Szerkesztette: akombakom (2014-09-29 12:24)

Nincs jelen

#3391 2014-09-29 12:48

QpaK
Tag

A hülyeséged már tényleg fájdalmas. Akármilyen sterilen fogalmazol, még mindig nem vizsgáltattad ki magad. Felszerelés? Kolonoszkópia, ultrahang, ct. Ez nincs egy fõvárosi gasztroenterológián? Esetleg egy orvos aki nem most jött le a falvédõrõl? Igazad van, így nehezen fognak rájönni… Az összeesküvés elméleted, meg remek takaró, hogy sose bízz az orvosokban. :D Valóban reménytelen vagy. Szerintem meg aki hülye dögöljön meg…

Jah és egy vírusos fertõzésre antibiotikum a gyógyszer. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-09-29 12:52)

Nincs jelen

#3392 2014-09-29 13:21

QpaK
Tag

Az elõbb elég nyers voltam, de a véleményem nem változott. akombakom azt értsed meg, hogy ezt a betegséget (ibs) diagnosztizálni kell! Tükrözéssel, ultrahanggal és ct-vel. Ez az egyetlen módja. Ha erre nem vagy hajlandó, mert az egészségügy meg kreditek meg tudom is én miket zagyválsz… akkor nincs mirõl beszélni. Teljesen megdöbbentem, hogy még lövésed sincs mi a bajod. :O Minden lehetõségnek a lehetséges rossz kimenetelét látod. Miért lenne ez másképp az orvosoknál? :D

Nincs jelen

#3393 2014-09-29 13:30

akombakom
Tag

QpaK.. de még midnig nem tudom mibol állapította meg, hogy tényleg kell-e az antibiotikum, jo, hogy nem az ajtobol állva írják ki :D:D:D:

nem vettem a szivemre, kemény vagyok.. és én kérjem a CT-t, meg ultrahangot meg minden mást? felétek meg lehet rendleni online vag yhogy? mert nálunk az nem úgy, megy, hogy bemegyek és azt mondom, hog ykérem :D

és azért látom úgy, mert ez a tapazstalat...eloszor, amikor ezzel elmentem a dokihoz egy pontban megnyomtam a hasam, fájt és kiirt valami gyogyszert, ami persze nem segített... semmi vérkép, semmi egyéb vizsgálat.. iylen profi volna egy általános korzeti? :D
apám agydaganatával nem adtak CT-t csak hosszas utanajaras után... nem még ilyen semmi bajra :D:D:D és az ilyen mindenféle tukrozéseket is rendesen el kell végezni ahhoz, hogy valos eredményt kapjál.. rámondjak, hogy minden ok, azt kész.. az meg, hogy bajod van az nem számít :D madj jol otthagyom az osszes pénzem, aztán eredmény az lesz hogy hát izé diétázzon :D, amit amgúy is csinálok hellyel kozzel

Szerkesztette: akombakom (2014-09-29 13:36)

Nincs jelen

#3394 2014-09-29 13:36

QpaK
Tag

akombakom...abból, hogy izééé orvos? Járvány idején történt, tipikus tünetek? persze csak találgatok... ;)

Nálatok hogy megy?

Körzeti egy kis hal. Tõle kell beutalót kérni valahogy így. "Doktor úr, nagyon fáj a hasam és megváltoztak a székelési szokásaim, szeretném kivizsgáltatni magamat, mert attól tartok, hogy nagy a baj." Ha nem ad, visszamenni, erõszakosabban! Ha azt mondják minden rendben akkor ibs. De nem tudhatod, hogy ibd, vagy rák. Ez nem játék!

Szerkesztette: QpaK (2014-09-29 13:38)

Nincs jelen

#3395 2014-09-29 13:37

akombakom
Tag

egyáltlaán nem feltétlenul járvány idején szoktam beteg lenni :D a baktérium nem fertozés utján terjed? most már kezdek belegabalyodni :d minden esetre eddgi nem sokra jutottam...

QpaK nem tudok eroszakos lenni, ez van.... a gyengék haljanak!!! :D:D:D

Szerkesztette: akombakom (2014-09-29 13:39)

Nincs jelen

#3396 2014-09-29 13:56

rny
Tag

QpaK, add fel

Szerkesztette: rny (2014-09-29 13:57)

Nincs jelen

#3397 2014-09-29 14:09

QpaK
Tag

akombakom írta:

QpaK nem tudok eroszakos lenni, ez van.... a gyengék haljanak!!! big_smilebig_smilebig_smile

Értem. Én pedig további kellemes betegeskedést kívánok. Meg ugye a sorsodban is írva vagyon. :)

https://www.youtube.com/watch?v=OWzIUDg311M

Szerkesztette: QpaK (2014-09-29 14:23)

Nincs jelen

#3398 2014-09-29 14:29

akombakom
Tag

azért koszi mindenkinek :), aki legalább probálkozott, nektek legyen igazatok .. de úgyse lesz :D

Nincs jelen

#3399 2014-09-29 15:14

QpaK
Tag

Tudom, hogy meg fogom bánni. :) De meg kell kérdeznem: mit köszöntél meg és kinek? Kiknek is legyen igaza? Jah, már sejtem...

Szerkesztette: QpaK (2014-09-29 15:38)

Nincs jelen

#3400 2014-09-29 15:40

QpaK
Tag

Érdekesség, hogy a palacsinta kókusztejjel milyen isteni. Az utóbbi hetekben meg a kínaival kísérletezek, ami elég vadul hangzik, de fura mód mintha valamennyit még fogna is a hasamon. Mézes és a szezámmagos csirkére ez halmozottan igaz. :D

Szerkesztette: QpaK (2014-09-29 15:41)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb