#3451 2014-10-02 22:59

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Pedig elhiheted, ez komoly. Más is bedõl, és már készül a bõrbajos gyerkõc. ;) Ez egyébként csak pattanás, és majd elmúlik neki, de a videó hiteles.

Nincs jelen

#3452 2014-10-02 23:56

rny
Tag

Hú de egyetértek veled QpaK, pedig ezen így még nem is gondolkodtam el, csak ahogyan most leírtad.
Engem egyébként nagyon irritál ez a mindenkinek legyen gyereke elv, mert szerintem sokan számos okból egyszerûen nem alkalmasak rá. Pl. én ezt tudom magamról - és nem az ibs vagy más egészségügyi dolog miatt, már elõtte sem akartam, na így meg pláne nem vállalnék. Nem csak az öröklõdés vitatható szempont nálam, hanem az élet minõsége is. Egy jó szülõ szerintem nem mondja, hogy jajj most nem mehetünk a játszótérre, ott ugyanis nincs wc, vagy ma ne szóljon hozzám senki mert éppen magamat sajnálom. Más életéért felelõsséget csak akkor vállaljon valaki, ha mindent meg tud adni. Aki beteg, az meg szerintem nem tud. Na ennyi, többet nem írok errõl :)

Nincs jelen

#3453 2014-10-03 07:36

akombakom
Tag

rny.. ez félelmetes.. mintha az én fejembol írnád ki a gondolatokat.... Te gondolatokat olvasol? :D

Nincs jelen

#3454 2014-10-03 12:02

youlcsi
Tag

huh... azért az elég megdöbbentõ dolog, amit írtok... nehogymár azért ne legyen valakinek gyereke, mert emésztési gondjai vannak... legyen ez bármilyen nevû betegség is. az hogy örökölheti... igen, megeshet. a hajlamot örökölheti... ugyanúgy, mint a diabetesre, a magas vérnyomásra, a szív és érrendszeri betegségekre, egy csomó pszichiátriai kórképre... a hajlamot örökölheti. ha pedig konkrétan tudható, hogy betegséget fog örökölni... ez nem ennek a fórumnak a témája, de családtag éppen most esett bele ebbe az elképesztõen szomorú helyzetbe... teljesen egészséges család, a baba mégis beteg. mint kiderült 2 (addig a szülõk által nem is tudott) recesszív gén összetalálkozott. legszívesebben zokognék, de ez van. 2 teljesen egészséges ember találkozásánál is elõfordulhat

egyébként nem gondoltam volna, de a gyerek valóban az élet értelme.
nem, nem mondom, hogy legyen mindenkinek, hiszen nem való mindenkinek, és nem is lehet ilyen helyzetbe belekényszeríteni az embert, hogy szülõ legyen... de ha valaki csak a betegsége miatt nem szeretné, annak egy életen át fájni fog ez a döntés, hogy ezért mondott le errõl az örömrõl.
én azt hittem, hogy nem lehet így szeretni, ilyen szeretet nincs is a világon... és napjában többször csapnám agyon, mert tök alkalmi süket... vagy hajítanám ki a 3.ról, mert huszadszor elmonda sem mérti meg mit akarok... vagy dehogynem, és röhög és miközben engem meg a reakciómat figyeli, csakazért is megcsinálja újra... de közben fizikailag fáj, ha neki fáj valami... és mintha a szívemet tépnék ki, ha sír valamiért... még akkor is, ha tudom, hogy csak hiszti és mindjárt abbahagyja... de csak úgy jó elaludni, ha a karomba fészkeli magát, meseolvasás közben cirókálja a kezem... és a legváratlanabb pillanatokban kapom meg, hogy "szeretlek"...
jajj, a hormonok beszélnek belõlem... nagyon kéne újra babáznopm :D

Szerkesztette: youlcsi (2014-10-03 12:06)

Nincs jelen

#3455 2014-10-03 12:52

QpaK
Tag

youlcsi: Nem csak a betegségrõl van szó. Van jó anya, és rossz. Gáz az, ha utóbbi is azt hiszi, hogy a gyerek az élet értelme. Õ már elcseszte az életét, de egóból kapszkodik a gyerekbe.

Egy ibd-s hajlam meg bika posztóként lebeg. Persze ez nem rörli el az anyai szeretetet.

Nincs jelen

#3456 2014-10-03 13:49

youlcsi
Tag

hosszút írtam... töröltem... nem akarok ezzel vitába szállni...

Nincs jelen

#3457 2014-10-03 14:24

akombakom
Tag

youlcsival abban egyet kell értsek, hogy... az, aki ma egészsgése holnapra beteg lehet, vagyis = senki ne vállaljon gyereket, mert ugye mit hoz a holnap soha nem bitzso semmi, nem garatál senki semmit, szóval ilyen formán ne vállaljon senki??? (az én válaszom gyakran IGEN :D).. ebben vele értek egyet...így viszont kihal az emberiség.. az érem másik oldala, mindig voltak rossz idok, gyerekek mégis szulettek... nálam ugyan nem dillemma (régen eldontott kérdés, IBD vagy IBS nélkul is az volt), felolem ki is halhat az emberiség :d úgyis a pusztulás útjára lépett, ahogy azt megjosoltak a 2000 esztendoben.. ez az IBS IBD is szeirntem az egyik velejárója ennek....

gyerekek ma igen szar napra ébredtem.. folyott belolem, mégis bevállaltam a buszt... és megúsztam.. azóta se volt semmi... kérdeztem már elobb is, de nem jott válasz IBD-re is jellemzo, hogy reggel, ébredés után rosszabb és napkobzen javu? vagy az inkább csak IBS-s tunet???

koszi

Szerkesztette: akombakom (2014-10-03 16:53)

Nincs jelen

#3458 2014-10-03 18:10

QpaK
Tag

Youlcsi: A vita és a veszekedés nem ugyanaz. Az utóbbinak én sem látnám értelmét. Kíváncsi lettem volna, hogy mit írsz. Egyáltalán nem rád gondoltam. Jó olvasni a pozitív példákat is. 😊

Nincs jelen

#3459 2014-10-03 22:20

akombakom
Tag

na mi van mindenki randizik? :D

Nincs jelen

#3460 2014-10-04 11:11

QpaK
Tag

akombakom: Mindkét esetben bármikor lehet szar. Nekem általában reggel rosszabb, de tegnap például 15x voltam. Belõlem is folyt, a végén már buborékosat alkottam. Így sajnos nem jutsz közelebb a megoldáshoz.

Nincs jelen

#3461 2014-10-04 20:38

akombakom
Tag

15x??? :O Te joságos ég? én be sem merem vallani, hogy jelenleg ilyen napi max 2-3nál tartok, de az sincs teljesen mindig.. ha ilyen tempoban romlik csak, akkor még egy darabig elleszek :D

Nincs jelen

#3462 2014-10-04 22:09

QpaK
Tag

Akkor nagyobb a füstje...? Mivel a hétvégét vendégségben töltöm és azt eszem, amit a többiek az étkezésre gyanakszom. Nem mintha fájna, csak idegesítõ és unalmas.

Nincs jelen

#3463 2014-10-04 22:11

akombakom
Tag

AKinek 34 évig szorulása volt annak a napi 2-3x is nagyon gáz.. meg úgy általában is az... én az étezést már kizártam, illetve hogy lehet arra gyanakodni? ha valamit megeszeik mennyi ido mulva kell gyanakodni? mert egy két ora mulva nem szokott gáz lenni

Nincs jelen

#3464 2014-10-04 22:21

QpaK
Tag

Jó kérdés! Már evés után megcsikar. Mivel semmi komoly tünetem nincs, csak a hasmenés lett több gondolom a kaja miatt. Máson nem váktoztattam. De megfigyelheted azt is, hogy mitõl puffadsz\görcsölsz...

Nem is mindig evés után. Ha másnap erõsebbek a tünetek, és elõtte vadul ettem akkor is gyanús. 😊

Szerkesztette: QpaK (2014-10-04 22:56)

Nincs jelen

#3465 2014-10-06 08:40

youlcsi
Tag

akombakom!
nekem is rendszerint reggel/délelõtt rosszabb. van, hogy fél óra alatt 5x megyek a slozira és utána semmi bajom nincs... van, hogy 1x megyek és még majdnem formáltnak is mondható, de görcsökkel jár vagy sürgetõ, visszatarthatatlan, stb. van, hogy 1x elmegyek, minden rendben van, utána meg délelõtt még 1-2-3-5x jön nyák. mint írtam, az pedig ha kell, ha nem, jön, tehát jó, ha mellékhelyiség közelében vagyok. erre tényleg nem tud senki semmit javasolni? mitõl lehet, mit lehet ellene tenni?
egyébként a minap rájöttem, hogy lehet rosszabb is annál, hogy folyik az emberbõl kifelé a cucc... amikor tök kemény, szilárd, de ugyanúgy sürgetõen jön... kb mire felkeltem, kezet mostam, ültem is vissza... ezt úgy 5x.

nekem eddig a max a napi 17-20 volt. ez 2 hétig ment így. na, akkor volt aggodalom, hogy pl nem érek haza melóból. kiléptem a kapun és máris görcsöltem. igaz, akkor a víz is percek alatt átment rajtam.

Nincs jelen

#3466 2014-10-06 08:57

akombakom
Tag

IBS vagy IBD vagy? és ez mindig ilyen idoszakok nálad? hogy nem folymaatosan romlik, hanem a 17-20x után is van, hogy csak 1x?

Nincs jelen

#3467 2014-10-06 09:18

youlcsi
Tag

nálam nem derült ki, hogy micsoda. vsz ibs, de valahol mindig volt valami gyulladás... ami aztán legközelebb nem volt már ott (gyógyszer nélkül!), de akkor meg volt máshol.
szerintem nálam ami stabilan probléma az a flesõ traktusa az emésztõrendszernek. van egy refluxom, volt epekövem... és a nyombélben volt crohnnak megfeleltethetõ gyulladás. de mivel ennek a gyógyszeres terápiája ugyanaz, mint a refluxnak (ppi), így nem nagyon foglalkoztunk vele, beszedtem rá a gyógyszert, valószínûsítettük, hogy elmúlt... aztán nemrég újra szedtem rá gyógyszert... aztán most meg inkább tûröm a savat meg a gyomorégést, de nem akarok gyógyszert szedni, hiszen most a tesóbaba a cél...

az a 17-20x klozett-menet csak 1x volt hálistennek... vagyis 1x volt olyan idõszak. de amúgy igen, váltakozó a helyzet. bár én inkább llandónak hívnám, amiben vannak idõnként jobb idõszakok. tehát mondjuk van stabilan egy olyan állapot, hogy napi 3-4x megyek vécére, ami nem formált, nyákos, stb... és ebbe a rendszerbe idõnként jön 1-2 hét, amikor szinte minden rendben van (azért szinte, mert a végbélrepedést meg az kínozza, amikor minden rendben van. ilyenkor vérzik, fáj... bár a sok nyák meg általában kimarja. de mindegy, nekem semmi sem jó :D)

Nincs jelen

#3468 2014-10-06 15:50

rny
Tag

sav, gyomorégés: szódabikarbóna! Nálam remekül bevált, elhagyhattam a controlocot és most semmit se kell szednem - szódakibarbónát se.

Én az étkezésnek mindig másnap érzem az eredményét (kivéve puffadás, mert azt aznap este), bár gondolom mind máshogyan, más tempóban mûködünk, de ha pl valaki bevesz 3 széntablettát akkor az igen szépen megmutatja, hogy mennyi idõ alatt megy is az át az emberen :)

Nekem is rosszabb reggel, de ez szerintem egyértelmûen azzal a problémával van összefüggésben ami egyébként is megõrít, ez talán valami beidegzõdési zavar lehet vagy fogalmam sincs, hogy ha normális is a dolog állaga, akkor is napi több részletre oszlik. Amikor még semmi bajom se volt (ooooo régi szép idõk! :) ) akkor mindig reggel volt egyszer és kész. Most 2 az szinte alap reggel, ha nem 3, és akkor még ezután meglátom mi lesz… jobb idõkben itt vége a történetnek. Általában 6-nál egyébként sosem több. Kivéve ha valami tejeset eszem, akkor másnap egyszercsak begörcsöl a köldököm felett és egy óra alatt is tudom ezt a hatot produkálni.
Ez a másik nagyon bosszantó dolog, a kiszámíthatatlanság, sokszor tipródom, hogy most bevegyek-e valamit, ha megyek valahová, mert bár most jól vagyok, de aztán ki tudja mi lesz.

Nincs jelen

#3469 2014-10-06 16:36

akombakom
Tag

youlcsi rny.. nagyon hasonlo a szituácio nálam is... youlcsi, rmeélem ossze jon a baba, ha már ennyire szeretnétek a kistesot... vaigys ne akarjátok annyira és akkor sikerul majd...

ez a széntablettás dolog ez jo otlet, asszem ki fogom probálni... tul sokat stresszeltunk, tul jok akartunk lenni, hát ezt kaptuk.. egy jo kis IBS... nesze nektek! :D

Nincs jelen

#3470 2014-10-06 17:47

rny
Tag

hát én aztán nem stresszeltem, én a dalacinnak köszönhetem :)

Szerkesztette: rny (2014-10-06 17:48)

Nincs jelen

#3471 2014-10-06 17:49

akombakom
Tag

na igen, de a Dalacint se azért kaptad, mert egészséges voltál

Nincs jelen

#3472 2014-10-06 17:58

rny
Tag

jézus akombakom…. velem kár próbálkoznod a betegségek ilyen lelki meg pszichológiai megközelítésével, ennél kevésbé semmiben sem hiszek. Nem, a dalacint azért kaptam, mert megfáztam és felfáztam. Mert több éjszaka kint ültem pólóban a kövön. Ennyi a történet.

Szerkesztette: rny (2014-10-06 17:59)

Nincs jelen

#3473 2014-10-06 18:02

akombakom
Tag

ha már akkor jézusmária :D... ook, én még ettol hiszek abban, hogy az emésztés osszefugg az aggyal vagy a gondolatokkal, amúgy nem az a kérdés, hogy miben hiszel :D attol még lehet osszefuggés

Szerkesztette: akombakom (2014-10-06 18:02)

Nincs jelen

#3474 2014-10-06 18:08

QpaK
Tag

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a stressz miatt bárki lehet a bacik melegágya?

Én kifejezetten nyugis vagyok. A hasmenés régen nem is jellemzett. Sõt 2 napig simán tudtam tartan; mondjuk kirándulás esetén. Reggel indul be a bélmozgás, szerintem ezért rosszabb. Olyasmi lehet, mint az ízületeknél a reggeli bejáratás.

Nincs jelen

#3475 2014-10-06 18:10

akombakom
Tag

Nálam egyérltemu osszefuggés van, véleményem szeirntem, most meg már végképp, csak ezen parázom....teljesen kész vagyok, de akkor nektek nem lehet IBS, hanem inkább IBD.., szerintem aki stresszes annak az immunrendszere sem olyan pl, lelkiállapota stb.. sokkal konnyebben betegszik le... ilyen fertozésekkel...

Nincs jelen

#3476 2014-10-06 18:18

QpaK
Tag

Nem mindenki beteg (ibs) akinek megy a hasa, mert izgulós típus. A gyógyszereim pedig szándékosan gyengítik az immunrendszerem. (túlmûködés van). Így sem kaptam el fertõzést, pedig ez tényleges pofon. Szerinted ennek fényében a stressznek mennyire kellene gyengítenie a szervezetet? Tulajdonképpen még javítania és kéne... :D

Szerkesztette: QpaK (2014-10-06 18:19)

Nincs jelen

#3477 2014-10-06 18:20

akombakom
Tag

szeirntem, akinek megy a hasa, az minden csak nem egészséges, egy egyészséges embernek napi 1-2x van normál széklete.. én nem tudom, nálam 34 évig szorulás volt...

Nincs jelen

#3478 2014-10-06 18:38

QpaK
Tag

Egyik betegséget sem (ibs/d) a stressz okozza. Ronthat az állapoton, de nem a kiindulópont. Max a következmény. Tehát nincs olyan, hogy ha nem vagy parázós, akkor ibd. :) Ha meg olyan szintû a stressz, akkor betegségtõl függetlenül pszichiáter indokolt.

Nincs jelen

#3479 2014-10-06 18:42

akombakom
Tag

QpaK már a 3-n vagyok túl.. úgy látszik, hogy sikertelenul.. hát ez van

Nincs jelen

#3480 2014-10-07 07:41

youlcsi
Tag

akombakom!
a dokim szerint a 4naponta 1 és a napi 4 között minden normálisnak tekinthetõ, ha az állandó és maga a széklet állagra/tartalomra nem jelez betegséget.
amúgy meg a reggeli széklet pusztán biológia. éjjel, alvás közben a szervezet pihen. a szív lejjebb kapcsol, a légzés megnyugszik, az érzékszervek tompábbak, pihen a hasnyálmirigy... nyugi van... ellenben beindul ezerrel a kiválasztás, és a bér egész éjjel dolgozik, csak dolgozik... szóval számomra ez csupán annyit jelez, hogy a paraszimpatikus idegrendszer jól mûködik.

a stressz... hát, nem tudom. nekem semmi bajom nem volt... aztán 1 reggel munkába menet elõtt menni kezdett a hasam és úgy maradtam.
borzasztó távol áll tõlem, hogy bmilyen betegséget ráfogjak a lelki dolgokra. és nem is értem, hogy te hogy jutottál el idáig, amikor pár oldallal ezelõtt még azt hangoztattad, hogy nem igaz, hogy van  hasmenés szervi eltérés nélkül.

de tegnap pl délután a gyereket letettem a mamánál... és amint kiléptem az utcára, mintha gyomronvágtak volna. 300 métert alig bírtam megtenni, hogy össze ne fossam magam. aztán még mászhattam fel a 3.-ra :o nem volt leányálom. ma reggel meg nem is éreztem, hogy kell, hanem leültem a klozettre és csak jött. ilyen is van. tegnap is, ma is tömény sötétbarna nyák.

Nincs jelen

#3481 2014-10-07 07:59

akombakom
Tag

igen youlcsi...saját magammal is vitázom, nem akarkom elhinni, hogy van olyan, hogy semmi bajod és ez van.. másfelol nálam egyértelmuen a lelki dolgok hozzátesznek, mindig izgulso voltam és ez a helyzet csak romlikm momentán a forgalmi dugok készítenek ki a leginkább, napi szinten állni a zoldon és látni, hogy a másik halad, Te meg már félorája állsz, pedig igazábol nem sietek sehova, tok ráérek, se kutyám se macskám (pont ezért, lehet ez is a baj, hogy ez miatt kotve vagyok tulajdonképpen, merthisz nem is lehetne semmilyen állatom vagy valami ami miatt haza kell érni).. nekem nem megy, nem tudom lenyelni, valszeg azért, mert túl eros az igazságérzetem, hogy kollegák 4x olyan messzirol utaznak annyit, mint én... 20 km egy ora.. ez borzalom.. tuodm, hogy vannak szornyubb dolgok is az életben, de mivel én tudom, hogy ez nem volt mindig így.. egyszeruen nem tudom elfogadni ezt ahelyzetet...nálam az 1+1 az mindig ketto... nem lesz konnyu így leélnem az életet, de mit tehetek? :D

Nincs jelen

#3482 2014-10-07 08:00

rny
Tag

Na jó, a reggeli széklet logikus. De én azt nem bírom sehogyan sem megérteni, miért lett ilyen szakaszos a dolog. Mert az, hogy mondjuk 5 órával késõbb van egy második, az egy dolog. De arra semmilyen épeszû magyarázatot nem találok, hogy miért van, hogy elmegyek, hipp-hopp távozik (ez a gyors távozás is új jellemzõ nálam ami a betegség elõtt nem volt) majd ha akarnám se menne több, és 5-10 perccel késõbb pedig fordulhatok vissza. És ezt mondjuk nem is egyszer.

youlcsi szedtél már normixot? most a nyákról ez ugrott be

Nincs jelen

#3483 2014-10-07 08:04

akombakom
Tag

rny...tnyleg jo kérdés.. neekm is vna, hogy hosszu perceket 10 perceket probálok valamit kinyomni (van, amikor kifut, de van , amikor semmi), majd elindulok a buszra és egész uton szenvedek, hogy ne fusson ki.. én se értem...

Nincs jelen

#3484 2014-10-07 08:34

Rigor
Tag

A BKV-n én is mindig rosszul voltam, azért váltottam bringázásra (mint késõbb kiderült erre több betegtárs magától rájött). Hogy mi az oka, nem tudni, de valahogy az a fajta mozgás amit bringán végez az ember, megnyugtatja a belet, és jobban bent marad, nincs wc para.

Nincs jelen

#3485 2014-10-07 08:50

youlcsi
Tag

rny!
igen, szedtem normixot. mondjuk jópár éve már enek... és akkoriban nyák pl nem is volt, viszont a laktóz és laktulóz kilégzés pozitivitása miatt kontaminációra kaptam. aztán persze itt is egy csomó kérdés merült fel késõbb bennem... akkor elfogadtam, hogy ez szimplán kontamináció, na de azt is okozza valami... és azt is okozhatja ibs és crohn is. mondjuk nekem tényleg soha nem volt egyértelmû diagnózisom. vagyis csak 1x, akkor egyértelmûen crohn volt. aztán meg mégsem.

amúgy tényleg nekem is az esik meg leggyakrabban, hogy végzek a klozetten, a mosdóban... és mire kiérek a konyhába, már fordulok is vissza a porcelán felé. ezt én sem értem... de esküszöm, ha ott ülnék 10 percig, akkor sem jönne több, megvárná, amíg rendbeteszem magam és másba kezdek :D

Nincs jelen

#3486 2014-10-07 09:45

QpaK
Tag

Nagyon ismerõs amit írtok. Én addig el sem indulok, amíg nem fordulok 4x. Azt vettem észre ez a szabvány. Ehhez pedig 3 órával hamarabb kell kelnem. Nekem utána már nyugodtabb a belem. A buszon állni utálok, ha ülök jobb a helyzet. Ha pedig dugó van, leszállok és más útvonalat keresek. Ha a bringa tényleg ilyen jó, akkor én is átváltok rá. Régen elég spontán voltam, most pedig nem bírom a hirtelen változásokat. Nem tudok azonnal ugrani, és nem szívesen megyek idegen helyre. Ez a visszaeséseknél is jobban idegesít. Remélem idõvel majd jobban visszarázódok. Zavar, ha nyilvános helyen wc-zek, esetleg másnál, a hangok miatt. :)

Nincs jelen

#3487 2014-10-07 11:01

rny
Tag

Sajnos engem is zavar a nyilvános wc, meg minden. Pedig ha ezt le tudnám küzdeni sokkal könnyebben mennék ide oda, de hát hiába… eddig nem ment.

youlcsi, nekem mondjuk nincs ilyen nyákos történet, csak hirtelen eszembe jutott mikor mondta valaki hogy az a sérült nyálkahártya ahogyan lejön, vagy valami hasonlót. És errõl beugrott, hogy talán a normix segíthetne rajtad, én évente többször is szedem és mindig jó

Nincs jelen

#3488 2014-10-07 12:22

youlcsi
Tag

ez a nyák nincs állandóan. van, hogy 1-2 napig vagy hétig van, aztán hetekig nincs... van, hogy random módon 1-1x elõfordul... de nincs benne semmi rendszer.

Nincs jelen

#3489 2014-10-07 14:26

havastáj
Tag

Sziasztok!

Most épp volt 3 szabad napom és mondom kipróbálom, hogyan mûködik a dolog hasfogó nélkül.
Vasárnap se vettem be, se hétfõn, és ma reggeli után iszonyatos zuborgás (mintha egy zacskóban csobogtatnák a vizet) és irány a wc.
Szóval kipróbáltam és nem megy, hasfogó nélkül nem tudok élni.  Hasfogó alatt értem a bolus adstringenst ami napi 2 szem hatásos csak, vagy ha nem szedem a bolust akkor a neurosan por ami napi 3 kanállal hatásos. Azokkal napi 1 székletem van és formás állagú, nem híg, és zuborgás sincs annyira.

Ma már a páromon is azt láttam , hogy feladja, de hála Istennek kitart mellettem, mert idegileg engem ez az egész úgy megvisel, hogy már nagyon nagyon forog a fejemben, hogy bedobom a törülközõt.

Ám a hasfogókat miért is próbáltam meg abbahagyni? EGy ismerõsöm mondta, hogy hosszú távon ne szedjem, mert szerinte ezek a hasfogók amiket én szedek úgy mûködnek, hogy a bélben megkötik a vizet és ezért nem megy a hasam. És ez eddig ok, de ez a hasznos baktériumokat is megkötheti és steril marad a belem és akkor a végén tényelg nagyon beteg leszek egy idõ után. Na mondom ok, de álljon meg a menet. Lehet, hogy ez így van, de lehet , hogy nem, mert hasznos baktériumok nemcsak kifele kerülnek, hanem befele is. A másik pedig, ha álló nap megy a hasam az nem viszi ki a hasznos baktériumokat? Dehogynem! ÍGy más megoldás nincs, mivel orvos segíteni már nem tud rajtam (pedig én 100% os vagyok a crohnban, ami a dokik szerint nincs) marad az örök hasfogó, napi vagy 3 kanál neurosan por (ami végülis kõörlemény) vagy a bolus. Mindkettõ természetes szer. Az enterol kapszula már abszolut nem hat, amellett ugyanúgy megy a hasam-.
A crohn meg azért van nekem szerintem , mert IBS nem lehet, mert attól egy sima diéta után elmúlna, meg nem lenne 37.0-37.2 hõemelkedésem délutánonként.
Jajj gyerekek ez a bélnyavalya a legszörnyûbb betegség a világon, miért nem inkább cukros lettem, vagy szívbeteg vagy ilyesmi, azok lópikulák ehhez képest, amikor az ember állandóan azt érzi, hogy folyik benne valami, azaz így zuborog, meg kuruttyol. wááááááááááááááá--megbolondultam úgy érzem már-

Nincs jelen

#3490 2014-10-07 14:39

Rigor
Tag

QpaK: Én egy idõ után már a buszmegállóba se jutottam el. Ajtóig el, vissza, megint, megint vissza, Kapun ki, gyorsan vissza, megint vissza stb. A bringázás megoldotta. Mindenki nézett mekkora hõs vagyok hogy télen a minusz húszban is. Hát de csak úgy ment.. Közben meg is szerettem a tekerést, megfelelõ öltözék kérdése, és jobb mint gyalog! Aztán volt hogy valami miatt rákényszerültem..(bkv-ra) hú azt a rosszullétet. Kocsiban is mindig rosszul voltam. Amióta persze kivették nem para, de addig (sõt volt hogy kínomban "bringatekerés" szerû mozgást csináltam hogy elviselhetõbb legyen).

Nincs jelen

#3491 2014-10-07 14:47

Rigor
Tag

havastáj: Ne ismerõsöktõl érdeklõdj hanem orvostól/gyógyszerésztõl :)  De elolvasod ugye a betegtájékoztatót, és már látod is hogy hülyeséget mesél az ismerõs.

"A Bolus adstringens tabletta egy több összetevõbõl álló bélfertõtlenítõ készítmény, amelynek hatóanyagai megkötik a bélben jelenlévõ mérgezõ anyagokat és védõ bevonatot képeznek a belek falán."

Egyébként meg a hasfogónál nincs olyan hogy "ezek a készítmények" mert több típus van. Lehet hogy van olyan ami megköti a vizet, de az szvsz. neked nem segítene. Vannak még a bélmotilitást csökkentõ szerek, ezektõl lelassul az ami amúgy nagyon gyors lenne. Napi 1 széklet? Az olyan mintha teljesen normális lenne. Hasfogó nélkül mennyi? Mert ha úgy 3-5 akkor még mindig bõven normális. Vagy olyan mint az én colitises hasmenésem volt, hogy a betegség úgy döntött hogy 1 percen belül márpedig kakilni fogok, függetlenül attól hogy én mit szeretnék, hol vagyok, és hogy letoltam-e a nadrágot vagy nem (hivatalosan a "parancsoló széklet" terminus az hiszem).

Nincs jelen

#3492 2014-10-07 14:50

akombakom
Tag

Jesszus gyerekek... Rigor ez mikor volt, hogy kapun ki be visszafutás? és mitol változott simána  brngázás ennyire jot tette? most is bringával jársz?
szerintem a napi 1x is szar, ha az a "parancsolo széklet" kategoriaba tartozik..

Nincs jelen

#3493 2014-10-07 15:26

QpaK
Tag

akombakom Már megint nem figyeltél. Irgum burgum!!!

Én nem értem, hogy 3-5 széklet mellett miért haldokoltok? Pláne ha ezt le tudjátok csökkenteni egyre... Ha holnaptól életem végéig tünetmentes lennék, gyógyultnak nyilvánítanám magam. El is felejthetném ezt a szarságot. Nem beszólni akarok, csak nem fér a fejembe. A 3-5 mosdó megtervezhetõ a nap folyamán. Elõfordult, hogy fél óránként kellett mennem, és az útvonalakat aszerint térképeztem fel. Necces volt, de vonatoztam már így Budapestrõl Ajkáig.

A nyáron sokat bringáztam, de alapban jó idõszakom volt. Most nagyon kedvet is kaptam hozzá, csak meg kéne csináltatnom, mert lapos a kereke. :)

Nincs jelen

#3494 2014-10-07 16:38

akombakom
Tag

QpaK vonaton van WC... bár nekem az is gond... mozog, stb... otthon az igazi, ha már lehet válogatni :D

egyébként megértettem, már korábban is, hogy proáblkozni kell a lehetoségekkel, amik vagy bejonnek nálam vagy nem.. addig meg pláne ne rinyáljak :D

Szerkesztette: akombakom (2014-10-07 17:03)

Nincs jelen

#3495 2014-10-07 17:15

QpaK
Tag

Igen, de sajnos nem lehet mindig válogatni... :) Két városon is át kell vágni (az már kétszer 1 óra utazás) Buszra és vonatra várakozás, úgy hogy fél órával gazdálkodsz.

Nem erre gondoltam, de látom tanulsz ;) Már nem elõször kérdezel rá olyanra, amire már választ kaptál...

Nincs jelen

#3496 2014-10-07 17:18

havastáj
Tag

Hát 3-5 wc után én szós zerint kimegy belõlem az erõ. Meg ami még jobban idegesít nem jön ki egyszerre. És a zuborgás...az a borzalmas. Az nem fájdalom, de annyira zavar, hogy bugyborékol bennem valami, hogy az nemigaz.
Én csak azért félek, hogy meddig fogok élni így? Mikor búcsúzzam el a szeretteimtõl? Mert ha nekem fel kell vágni a hasam, hogy a vékonybeleimbõl kivegyenek egy darabot (márpedig állítólag a crohnosok többségének elõbb utóbb ez van) azt más lehet kibírja de én nem. Én akkora sebbel a hasamon akkor már inkább giotinnal vágják le a fejem, mert a hasi seb fájdalom állítólag a legrosszab a világon! Jajj Úristen csak ments meg mindet ettõl!
Elõttetek meg le a kalappal, mert ha nekemmenne napi 15-20 x a hasam én már a vonat elé tettem volna magam vagy valami hasonló!

Nincs jelen

#3497 2014-10-07 17:22

akombakom
Tag

havastáj.. látod Qpak Rigor és a tobbiek itt vannak és élnek.. youlcsi meg még gyereket is szult sot szeretnének kistesot is... én se értem, hogy lehet ez, dehát látod, ok ezt igazolják

QpaK.. egy ilyen laza csávonak, hgoy lehet ilyen baja nem is értem....

nem elég a haszuborgás, hasmensé, aranyér vagy lassan már azt se tuodm mihol fáj.. akkor most még a paradentozisomnak is eszébe jutott, hogy jelentkezzen... legyen má karácsony :D

Szerkesztette: akombakom (2014-10-07 17:25)

Nincs jelen

#3498 2014-10-07 17:26

havastáj
Tag

Aranyér....na nekem az is kijött a múlt héten ....eggyel több indok a crohnra, mert azt is az okozza attól tartok.

Nincs jelen

#3499 2014-10-07 17:28

akombakom
Tag

havastáj táj.. mér parázol ezen, hogy crohn vagy nem? .. ha nem tudsz kimozdulni otthonrol akkor gyakorlatilag mindegy... igazábol segítség egyiken sincs, illetve mégiscsak jobb, ha csak beképzeljuk annak van esélye, hogy majd 1x ki is képzeljuk :D, viszont, ha crohn, akkor csókolom....

Nincs jelen

#3500 2014-10-07 17:46

QpaK
Tag

havastáj: Ezt már egyszer veled lezongoráztam, az még mindig áll.

akombakom írta:

tobbiek itt vannak és élnek.. youlcsi meg még gyereket is szult sot szeretnének kistesot is... én se értem, hogy lehet ez, dehát látod, ok ezt igazolják

Úgy, hogy nem mindig szar. Akkor már kés alá feküdtem volna. Esetleg öngyilkos lettem volna.

akombakom írta:

QpaK.. egy ilyen laza csávonak, hgoy lehet ilyen baja nem is értem....

Ez meg kedves! Sajnos nem válogat. Látod, ennyi köze van a stresszhez!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb