#3651 2014-10-16 23:06
- Rigor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Qpak: Azért soványnak lenni sok szempontból kényelmesebb. Lazán be tudod kötni a cipõd, ülés közben keresztbe rakni a lábaidat, nem dörzsölõdik a combod, jól bírod a meleget, ha már úgy is fáj a térded a kisebb súlyt kell cipelni. A konfekció ruhák pont jók. Az persze nem jó ha gyenge vagy hozzá, meg elfúj a szél. Karcsú és izmos - az a legkényelmesebb. Volt egy pont amikor ideális voltam, na akkor kellett volna odafigyelni nagyon az evésre, de akkor még keményen kellett az antidepresszáns az alvászavarok miatt (hát az még kevésbé buli ha inszomniás az ember, sosem tudsz aludni, és sosem vagy igazán ébren, cserébe mindig fájdalmasan fáradt vagy ) - és az falásrohamokat okozott. (akkor meg amíg nem ettem az éhségtõl nem tudtam volna aludni). Meg amúgy is 13 év diétázós kajapara után végre tömhettem magamba azokat a finomságokat amik régen a poklot jelentették.
Nincs jelen
#3652 2014-10-17 08:48
- havastáj
- Tag
Pillangó76
Én kb intenzíven augusztus elejéntõl kb szedem a hasfogókat. Hát Hasfogók.... úgy mondom inkább napi 3x1 kanállal a neurosan port. De pld enterobene, immodiumot nem szedtem sose.
Amit régen szedtem még az a smecta.
A fogyás az nálam is megvan sajnos, lassan igaz de megy le a súly. De véleményem szerint nálam ez a diétás, gluténmentes kajától is lehet.
Nincs jelen
#3653 2014-10-17 09:00
- akombakom
- Tag
rny... attol, hogy QpaKnak szarabb még nekem nem lesz jó, sot, én senkinek se kivanom, hogy szarul/szarabbul legyen, azt szeretném, hogy mindenki élheto szinten élhessen, dehát oylan sose lesz...
Nincs jelen
#3654 2014-10-17 09:23
- rny
- Tag
pillangó,
más okból nem eszem glutént, de ha véletlenül igen, akkor sem vagyok rosszabbul csak iszonyúan felpuffadok tõle estére. az estek többségében, hozzáteszem. Nekem se vérvétel, se biopszia nem mutat semmit, kicsit úgy érzem csak azért mondták, hogy mondjanak valamit :)
havastáj,
szerintem addig szedj hasfogókat, amíg csak akarsz. Ez elég nehéz ügy, mert az ember próbálna tartózkodni a gyógyszerektõl, másfelõl viszont… ha ezekkel jobban vagyunk, el tudunk menni programokra és jól érezni magunkat, akkor szerintem ott nem kérdés a dolog. Hogy minden nap kellene e szedned azt nem tudom, én hol így vagyok hol úgy, és ehhez meg az aznapi dolgaimhoz mérem be, hogy kell e. Próbáld ki sztem a coderitet és az enterobenet is. Az összes hasfogó kicsit másképpen hat - és hogy meddig az is eltérõ -, így jobban lehet tudni mikor melyik lesz jó.
Én szedem a bolust is, a széntablettát is, a coderitet, enterobenet, neurosant. Mikor melyikre van szükségem, ezt már eléggé jól kitapasztaltam. Fájdalomra meg buscopan forte remekül hat.
Még az az ötletem van, hogy esetleg próbáld ki a borsmentaolaj kapszulát. Én a Colpermint vettem Angliában (amazonon lehet rendelni egyébként) és ezzel hetekre tök jól voltam, aztán varázslatos módon elmúlt a hatása - mindennel így járok. Késõbb ezt még párszor megismételtem vele, de olvastam róla jókat, van akinek teljesen bevált.
Szerkesztette: rny (2014-10-17 09:26)
Nincs jelen
#3655 2014-10-17 10:25
- havastáj
- Tag
Az enterobene-t még nem próbáltam, talán nagyon régen, de attól fájt a hasam , ha jól emlékszem.
Nem tudom ez a Neurosan mennyire lehet hosszú távon káros, de én elmentem oda ahol gyártják Miskolctól nincs messze Mád. És igazából ez egy kõõrlemény. Riolittufa. Nagy része homok, szilícium. Az pedig gyulladáscsökkentõ is, és a szervezetnek szüksége van rá a csontoknak, porcoknak. Pld azt tudom, hogy a szilícium kapszulát (van ilyen is) akár egy évig is lehet szedni.
A borsmenta kapszulát már megvettem, igazán semmit nem érzek tõle, csak,mintha rágót büfögnék fel:-) Én a Vital trend -eset vettem.
A bolussal meg már az a bajom, hogy napi 2 tabletta nem elég, az nem fogja meg :-(
Nincs jelen
#3656 2014-10-17 12:25
- HP
- Tag
Jó napot kívánok! Tegnap olvastam elõször itt a hozzászólásokat , és meg kell mondjam némileg megnyugodtam a tekintetben ,hogy az a fixa ideám , miszerint az utcán fellelhetõ emberek egészségesek , csak én választom napi elfoglaltságnak a különbözõ testi kórképekkel történõ beható ismeretséget , most megdõlni látszik.Valahol igazolva látom azt a paradigmámat is , hogy ha valaki teszemaszt telef@ssa a ballagási öltönyét egy tetszõleges társasági összejövetelen,vagy a wc kagylót melegítve tölt fél napokat , annak minden jogalapja megvan ettõl depressziósnak lenni , sõt . És ezt nevezhetem nyugodtan bemelegítésnek, mert hát ugye az ember képzi magát. Vagy képzõdik.. a pszichoanalízisen , meg a terápián , az autogén tréningen ...mert ugye a klinikum kijelenti ott nincsen kérem szervi probléma. Hogyhogy nincs ? (....) Na és akkor jön a tünetváltás ...ami ugye egy teljesen kézenfekvõ tudatalatti eljárás a bélrendszer tehermentesítésére. Nem mintha a vestibularis disfuntcio, vagy a hypogondadizmus , vagy a reflux , az agydaganat , a gerincsérv sokkal f@aszább szórakozás lenne . Határozottan az a véleményem a mai orvoslás csak a felszínt kapargatja , a mai klinika módszerekkel ( amit jelenleg az orvosin tanítanak ) nem lehet egy betegséget bevezetõ szakaszában elkapni. Pont mint mikor fenyeget a szomszédom késsel hogy megöl, szólók a rendvédelmi szakembernek , aki azt mondja, majd ha megölte magát szóljon és kimegyünk intézkedni.Arról meg nem is beszélve , hogy mekkora potenciális piac a nem meggyógyított de kezelhetõ ( akár élethosszig tartó ,drága gyógyszerekkel) betegség. Éljen.
Nincs jelen
#3657 2014-10-17 12:46
- akombakom
- Tag
HP az utolso mondatoddal 100%-ig egyet értek
Nincs jelen
#3658 2014-10-17 13:09
- QpaK
- Tag
HP
Még egyszer átolvasva látom, hogy az elejét rosszul értettem. Igen, de pszichoanaliízissel, tréningekkel csak a betegségtudaton változtathatsz. Ez viszont miért kap negatív megvilágítást? a szervi elváltozás hiánya miatt? Ha van elváltozás, ha nem mindkét esetben indokolt lehet. A tudat alatti bél tehermentesítése nem mérhetõ, az egyediségek erõs szórása miatt. Más lelki beállítottság, személyiségjegyek…
HP írta:
Határozottan az a véleményem a mai orvoslás csak a felszínt kapargatja , a mai klinika módszerekkel ( amit jelenleg az orvosin tanítanak ) nem lehet egy betegséget bevezetõ szakaszában elkapni. Pont mint mikor fenyeget a szomszédom késsel hogy megöl, szólók a rendvédelmi szakembernek , aki azt mondja, majd ha megölte magát szóljon és kimegyünk intézkedni.Arról meg nem is beszélve , hogy mekkora potenciális piac a nem meggyógyított de kezelhetõ ( akár élethosszig tartó ,drága gyógyszerekkel) betegség. Éljen.
Ez így közhely, és általánosítás. Rendõr és rendõr között ugyan úgy van különbség, mint orvos és orvos között. A tünetekbõl lehet jól, meg rosszul következtetni. Esetleges fenyegetést lehet jól, meg rosszul felmérni. A csalódottság beszél belõled…
Szerkesztette: QpaK (2014-10-17 13:30)
Nincs jelen
#3659 2014-10-17 14:35
- HP
- Tag
Qpak: csalódottság...talán, meg ez a 30 év IBS. És még jó hogy közhely , de attól még én így élem meg.
Az a véleményem , hangsúlyozom véleményem , hogy a magyar klinikum egy jó generációval le van maradva és ez leginkább az oktatásban érhetõ tetten. Abban biztos vagyok egyébként , hogy az orvosok szinte kivétel nélkül jószándékkal és segíteni akarással állnak a beteghez, de valahogy mégsem áll össze a rendszer. Szerintem ameddig a klinikai kutatásokat azok a gyószergyártók finanszírozzák akiknek a legkevésbé érdekük egy adott betegség végleges megoldása . Na én így érzem. Biztos összeesküvés elméletem is van. De mégis a harmadik tükrözés után a hatodig gasztoenterológus mondja hogy nem találtunk semmit , keressek egy jó terapeutát pl, akkor én felhúzom a szemöldököm , hogy biztos megvizsgáltunk minden mikrobiológiai lehetõséget? Erre : magának kényszerneurózisa van kedves , és átadják a hipochondria fesztivál különdíját az arany kolonoszkópot. Egyébként nem vagyok csalódott csak már rég nem gondolom , hogy az orvostudomány prioritást élvezne egy IBS megoldása terén. Ettõl függetlenül nem célom meggyõzni bármirõl bárkit is, de hasznosnak tartom az eszmecserét azokkal akik hasonló cipõben járnak , mert más megvilágításba helyezhetik a dolgot. Pl olvastam a hosszászólásokat és látom hogy más is megbírkózik vele , ez erõt ad, hogy nekem is megy , pedig sokszor majdnem nem. Pedig több orvossal vagyok tegezõ viszonyban mint szeretnék.
Nincs jelen
#3660 2014-10-17 14:54
- HP
- Tag
Még valami: az orvostudomány, az élvonalra gondolok , elképesztõen fejlett . A génsebészet , vagy a szervtranszpantációs eljárások , érsebészet soha nem látott szintre értek , de attól még hogy állítólag az ember járt a holdon , én nem igen jutok hozzá egy jók kis holdsétához.
Nincs jelen
#3661 2014-10-17 14:56
- pt
- Tag
Coderitre alkohol volt a kérdés.
Nem volt vele problémám. Max annyi, hogy iszol, iszol, iszol semmit nem érzel, aztán egyszer csak iszonyatosan fejbever a pia. Gondolom a felszívódáshoz van köze. Egy két feles vagy sör nem számít. De 0,5 liter pálinkánál lehet ilyen mellékhatás XD
Nincs jelen
#3662 2014-10-17 15:00
- pt
- Tag
Másik kérdés volt a hasfogók szedése.
Szerintem nyugodtan szedhetõ bármeddig. Lelkileg jobban vagy, tudsz dolgozni, tudsz élni ez fontos.
Van aki vérnyomáscsökkentõt szed, mi hasfogót. Ez van.
Nem érdemes túlzásba vinni, de ha be kell venni, hát be kell venni.
Én próbálom úgy csinálni, hogy nem szedem. Ha elvagyok normálisan akkor ez így van rendjén.
Viszont ha tudom, hogy "stresszhelyzet" lesz. Bírósági tárgyalás, hosszú út, bármi, akkor viszont elõre beveszem megelõzve a bajt. Így nem kattog az agyam ezen és távlati hatása, hogy egyre csökken a para.
Nincs jelen
#3663 2014-10-17 15:19
- Anna73
- Tag
HP tökéletesen egyet értek veled, leegyszerûsítve és nagyon lesarkítva a dolgot, ha az agyat az emberi test egyik legbonyolultabb szervét, mûteni, gyógyítani, cincálni stb... tudják, akkor erre a nyavajás ibs-re nem igaz hogy nem tudnak valamit kitalálni a 21.századba... és a magyaro.-i orvoslás tényleg a béka feneke alatt (és nem feltétlen az orvosi szaktudás miatt), biztos vagyok benne, hogy ez az eü-be pumpált "hatalmas" pénzek az oka ennek :)
Nincs jelen
#3664 2014-10-17 15:28
- QpaK
- Tag
HP írta:
Az a véleményem , hangsúlyozom véleményem , hogy a magyar klinikum egy jó generációval le van maradva és ez leginkább az oktatásban érhetõ tetten.
Ezt mire alapozod? Orvosira jársz, esetleg valamelyik ismerõsöd?
HP írta:
Szerintem ameddig a klinikai kutatásokat azok a gyószergyártók finanszírozzák akiknek a legkevésbé érdekük egy adott betegség végleges megoldása . Na én így érzem. Biztos összeesküvés elméletem is van.
Ezt mire alapozod? A mindenki mondja és az így érzem kevés.
HP írta:
De mégis a harmadik tükrözés után a hatodig gasztoenterológus mondja hogy nem találtunk semmit , keressek egy jó terapeutát pl, akkor én felhúzom a szemöldököm , hogy biztos megvizsgáltunk minden mikrobiológiai lehetõséget?
Attól ibs, hogy mindent megvizsgáltak, de nincs szervi baj. Ez jó, nem? Ettõl még lehetsz szarul, de el kell fogadnod, hogy fizikálisan nem látszik. Ha viszont a 600. orvossal veszel össze, hogy márpedig hülyének tetszik lenni az elhiszem, hogy idegesítõ.
Nincs jelen
#3665 2014-10-17 15:29
- QpaK
- Tag
A bélbetegségeket ugyan úgy gyógyítják világszerte. Nincs olyan, hogy kimegyek valahova és jobb kezelést kapok!
Nincs jelen
#3666 2014-10-17 15:35
- Anna73
- Tag
így is van a gyógyszergyáraknak nem érdeke hogy olyan, szert dobjanak a piacra amitõl meggyógyulsz, bármilyen betegségrõl is legyen szó, az nem biznisz, mindenki egészséges lenne, és akkor ugrott milliárdos haszon...
Nincs jelen
#3667 2014-10-17 15:53
- akombakom
- Tag
Anna.. pontosan...
gyerekek mindnekinek ilyen munkahetet kivanok, már ami a tunetmentességet illeti, bár az utolso félorát leszámolom :D.. komolyan se egy csikar se egy izé.. szorulás volt mondjuk, szóval néha befájt, de az semmi.... várom a nagy visszaesést :(
Nincs jelen
#3668 2014-10-17 15:59
- rny
- Tag
Ezekkel most egyet kell, hogy értsek. Sajnos kétségtelennek tartom, hogy a gyógyszeriparnak igen nagy a hatása arra, hogy mi gyógyítható és mi nem. - lsd. kannabisz és rák esetét.
Másrészt, bár rengeteg ember bélbeteg, itt mintha a kutatások nem jutnának semerre, nem történik semmi… ijesztõ olvasni, hogy HP 30 éve ibs-es.
kösz pt, majd vigyázok nehogy megigyak egy fél liter pálinkát :D
Szerkesztette: rny (2014-10-17 16:16)
Nincs jelen
#3669 2014-10-17 16:00
- QpaK
- Tag
Anna írta:
így is van a gyógyszergyáraknak nem érdeke hogy olyan, szert dobjanak a piacra amitõl meggyógyulsz, bármilyen betegségrõl is legyen szó, az nem biznisz, mindenki egészséges lenne, és akkor ugrott milliárdos haszon...
Ezt már ezerszer hallottam. Pontosan ezekkel a szavakkal. Senki nem tudta alátámasztani, és itt is csak lóg a levegõbe. Mondom én, hogy kell a bûnbak! Akkor a halálos betegségekbe miért halnak bele? Jah biztos azért, hogy ne legyen feltûnõ. ;) Kell a bevétel a hasfogókból, mi meg szegények szenvedhetünk. Ráadásul a kutatásokkal is jól megszivatnak...
Nincs jelen
#3670 2014-10-17 16:02
- tee
- Tag
A kutatóknak viszont érdeke, hogy részletesen megértsék az emberi test mûködését. És az államnak nem éri meg hogy fizesse a mi kezelésünk, ha egészségesek is lehetnénk.
ez nekem egálnak hangzik.
Nincs jelen
#3671 2014-10-17 16:04
- akombakom
- Tag
QpaK.. egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy hagynak embereket meghalni bizoynos érdekbol.. a rák is állítolag gyogyithato lenne csak....
Nincs jelen
#3672 2014-10-17 16:13
- Anna73
- Tag
a kemó jóval több bevételt hoz -amit hónapokig alkalmaznak, mint egy gyógyszer amit bekap a rákos beteg és meggyógyul, a világon a legnagyobb üzlet a gyógyszeripar, ez tény
Nincs jelen
#3673 2014-10-17 16:21
- rny
- Tag
ajánlom a Running from the cure filmet, asszem ez a címe. Rick Simpson.
Szerkesztette: rny (2014-10-17 16:22)
Nincs jelen
#3674 2014-10-17 16:26
- Anna73
- Tag
róla már halottam, néztem is videót, õ a marcsis olajat elõállító, nem ? :) van benne ráció.., sok rákosnak adják, persze be van tiltva , miért is...?
Nincs jelen
#3675 2014-10-17 16:33
- rny
- Tag
jaja. Hála istennek ennek ellenére amerikában sok helyen elõ tudják állítani, van ahol ugye lehet is… szoktam nézni a visszajelzéseket kinek milyen nyavalyája múlt el...
Nincs jelen
#3676 2014-10-17 16:47
- Anna73
- Tag
van egy magyar nyelvû videó is a pontos elõállítást leírja, képekkel illusztrálja, dehát azért ez nagy macera, de tény hogy nagyon sok mindenre jó:
Kendermag olaj: "Több száz tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a kannabinoidok, mint a tetrahidrokannabinol (THC) és a kannabidiol (CBD), valamint egész növényi készítmények, hatékonyak szinte bármely betegség ellen. Íme néhány olyan betegség, amelyek kezelésében már bizonyított a kannabinoidok gyógyászati hatásossága:
- Ízületi gyulladás
- Rák
- Crohn-betegség
- Cukorbetegség
- Fibromyalgia
- Sclerosis multiplex
- Parkinson-kór stb..
A marihuána jelenlegi korlátozásai nem azért vannak életben mert a kender rossz vagy káros lenne, hanem a nagy gyógyszeripari lobbi miatt, miközben milliók szenvednek és halnak meg feleslegesen. "
Nincs jelen
#3677 2014-10-17 16:54
- rny
- Tag
Jah, láttam azt is, de iszonyú macera az egész. Meg akkora mennyiségben beszerezni, termeszteni is :/
Egyébként az nem kendermag olaj, tehát ott nem a mag a lényeg.
Nincs jelen
#3678 2014-10-17 16:55
- QpaK
- Tag
Szívtam már füvet colitis gyógyításaként. A tapasztalatom, hogy a fájdalmat csillapítja, de legfeljebb úgy, hogy nem gondolsz rá. És erõsen hangulat függõ a dolog. :) Rákban is fájdalomcsillapítóként adják, nem gyógyszerként. Én nem mondom, hogy lehetetlen amit írtok, csak túl sok az állítólag, meg a lehetséges. A legtöbbször akik a gyógyszeripart okolják, mindig kínálnak egy kevésbé bevizsgált alternatív megoldást... A filmet pedig este megnézem.
Nincs jelen
#3679 2014-10-17 17:06
- Anna73
- Tag
a füst más, ez hidegen sajtolt olaj, ettõl nem kábulsz be és nincs hozzászokás, és nem fájdalmat csillapít, bélben oldódik, ott fejti ki a gyógyhatást, hosszú távon alkalmazva, napi egy csepp, mert iszonyat erõs, majdnem 100 % THC szintje és ez a lényeg, a cigi pancs, pont a hatóanyag hiányzik belõle sokszor THC, és vadkender, nem nemesített, ez nagy különbség
Nincs jelen
#3680 2014-10-17 17:15
- QpaK
- Tag
De a thc-tõl kábulsz be. A 100% thc bélbe juttatva semmi mellékhatást nem okoz? És hosszútávon olyan mint egy immunszupresszáns? :)
Nincs jelen
#3681 2014-10-17 17:24
- HP
- Tag
Tisztelt Qpak Úr! Az állításaim alátámasztásaként milyen bizonyítékot fogadna el? Neveket? Helyszíneket ? Összegeket? Fotókat? Nokiás dobozt? Több milliárd dolláros (vagy csokitalléros) üzletrõl van szó...Egyébként megkérdezhetem Ön hány éves? Azt világosan látom ,hogy Önt is érdeklik a válaszok és a mögöttes tartalom ( igazság?) és gyanítom el fog jutni arra pontra mint én (néhány év kérdése) és valahogy egyértelmûsödnek a dolgok.
A világot a profit mozgatja nem a szeretet....ezt Eugene H. Krabs mondta a Rozsdás Rákolló tulajdonosa ...tehát igaz.
Nincs jelen
#3682 2014-10-17 17:27
- akombakom
- Tag
HP egyetértek.. QpaK még fiatal nagyon szeirntem
Nincs jelen
#3683 2014-10-17 17:28
- rny
- Tag
De bekábulsz, de ici pici mennyiségeket kell szedni, és gyorsan hozzászokik az ember, nem hasonlatos ahhoz mint amikor elszívod.
A film bár igen amatõr, de annál meggyõzõbb. Annál már csak az érdekesebb, ha ezután elkezded olvasgatni pl a fb oldalukon az emberek történeteit, hova jutottak a használattal - és itt már nincs lehetséges meg állítólag. Érdekes ez a hihetetlen tiltakozás is a használata ellen, amikor ha összehasonlítok egy kis növényt a szteroiddal, akkor végülis melyik tûnik rosszabbnak?
Egyébként lehet, hogy az IBD más tészta, mert a ti kezelésetek sokba kerül az államnak (nem mintha állam egyenlõ lenne a gyógyszeriparral), de az ibs viszont semmibe se kerül szinte viszont sok pénzt hoz apránént. Én is állandóan veszek görcsoldót, hasfogóból többfélét, savlekötõt, gyógyszert hányingerre, puffadásra, fájdalomcsillapítót, stb.
Nincs jelen
#3684 2014-10-17 17:28
- HP
- Tag
Orvosilag (szakmailag , bár ez így hülye kifejezés) halmozottan megalapozott a hátterem.
Ettõl függetlenül nem áll szándékomban senki sem meggyõzni, csak a véleményemet közöltem.
Nincs jelen
#3685 2014-10-17 17:51
- HP
- Tag
Viszont személy szerint egyetlenegy tartósan hatásos szert használtam eleddig ami 26 év végbéltáji fenyegetettség érzését szüntette meg annyira hogy teljesen normális kerékvágásba terelte a .... Furcsa érzés eleinte...azt hittem ez is valami betegség , hogy nem vagyok beteg...Senkinek nem javaslom a használatát de csak leírom. Testosteron-undekanoát , hölgyeknek kifejezetten ellenjavallt . Én egy teljesen más, hypopysis probléma miatt kerültem vele kapcsolatba.. de sajnos ezzel átültem egy másik lóra ...úgyhogy cseberbõl vederbe. de aki unja a fsást és szeretne gasztro helyett endokirológushoz járni kipróbálhatja kalandvágyból. (természetesen ez badarság , senkinek nem ajánlom)
Nincs jelen
#3686 2014-10-17 17:52
- QpaK
- Tag
HP Nem akartalak megbántani téged, csak azt gondoltam van valami konkrétum. pl arra, hogy van-e valami magyarázat miért is van a magyar orvosok oktatása egy generációval visszább. Lévén a magyar szakemberek a legjobbak között vannak, más kérdés, hogy nem maradnak. Ugyanannyi érvet tudok a gyógyszeripar mellett felhozni, mint amennyit ellene. Az élettapasztalatot pedig az ingergazdag környezet határozza meg, nem a kor. Egyébként nem titok 26.
Anna tegyük fel, hogy igazad van. Hosszútávon hatékony az ibd-ben. Én is olvastam, még el is hiszem. Lehet, hogy olcsóbb is mint egy gyógyszer, de ugyan úgy folyamatosan kell szedni. Nem a szteroiddal lesz párban, hanem az immunszupresszánsokkal. (imuran) Itt is felüti a fejét a gyógyszeripar jelenség, ha elterjed. (Ami hatékony annak ára van) Illúzióink meg ne legyenek: Az immunrendszert nem lehet módosítani bûntetlenül! Akkor meg ugyan ott vagyunk...
Nincs jelen
#3687 2014-10-17 17:55
- Anna73
- Tag
igen, sajnos mi egy jó kis fejõs tehén vagyunk a Pfizer, Richter, TEVA, Sanofi stb.. mammut vállalatoknak, majd bolondok lenének végleg meggyógyítani minket, egy kis széntabi, egy kis puffadás tabi, össze se merem számolni hogy két éves IBS-es pályafutásom alatt mennyit költöttem ilyen szerekre...mindig dobnak valami újat a piacra, én meg bedõlõk, hogy na majd ettõl hátha jobb lesz..
persze nem, sõt még alánk is gyújtanak, állítom még az élelmiszer iparral is pacsiba vannak, hogy minél több "mûanyagot" együnk, aztán legyen jó sok vitamin hiányunk, tessék venni 3000.- ért multivitamint az majd jót tesz, szerintem régen ennyi bélbeteg meg ételallergiás nem volt, amikor ették a jó kis hazait,ez egy ördögi kör, de már lehet nekem van üldözési mániám :)
Nincs jelen
#3688 2014-10-17 18:06
- Anna73
- Tag
én nem vagyok ibd-s, de ez nem csak arra jó, én kipróbálnám, mert nekem más lehetõségem nincs, csak kísérletezni, hogy hátha valami egyszer beválik...mindenkinek más a szervezete, máshogy reagál szerekre, valaki esküszik a probiotikumokra, azzal egy vagonnal beszedtem, még külföldrõl is rendeltem és semmi, ami kicsit bevált az egyszerû széntabletta + nos-pa, mindig próbálgatok valamit, még nem adom fel, ahogy már azt mondani szokás a remény hal meg utoljára
Nincs jelen
#3689 2014-10-17 18:24
- QpaK
- Tag
immunszupresszáns immunrendszer gyengítõ szer, amit autoimmun betegségeknél használnak. Az olaj, amire használ:
- Ízületi gyulladás
- Rák
- Crohn-betegség
- Cukorbetegség
- Fibromyalgia
- Sclerosis multiplex
- Parkinson-kór stb..
Mind autoimmun betegségek, ha tényleg használ, akkor az immunrendszer módosításával. Ezzel ibs mellett kísérletezni õrültség. Feleslegesen tennéd ki magad fertõzéseknek, és ki tudja még minek.
Szerkesztette: QpaK (2014-10-17 18:24)
Nincs jelen
#3690 2014-10-17 18:31
- HP
- Tag
Kedves QpaK! A generációs lemaradást a a csúcs orvoslás és az egyetemi oktatás/gyakorlat között látom. De ez a különbség nyilván minden országban meg van. Egy kedves barátom tavaly a biokémia vizsgára készült és egy 1985-ben kiadott anyagból tanult....Persze lehet, hogy rosszul látom és nincsen igazam mert pl a neuropszichofarmakológia tanagyaga teljesen friss , nem is beszélve azokról a tudományágakról pl a pszicho-neuro-immunológia ahol a megyaroké az úttörõ szerep a kutatásban. Az egésszel azt akartam mondani , hogy nem mennék el tükrözésre a mátészalkai máv rendelõbe., vagy a debreceni neurózis tb finanszírozott szakrendelérse.
Nincs jelen
#3691 2014-10-17 18:37
- HP
- Tag
Azt hiszem elveszítettük a fókuszt :)
Nincs jelen
#3692 2014-10-17 18:44
- Rigor
- Tag
Én nem értek egyet a big pharma-s konteókkal. Elég komoly harc van hogy ki tud elõbb jobb szerekkel elõjönni. Sõt, aki megtalálja a gyógymódot tarolja a piacot. Mellesleg még az sem igaz hogy élethosszig lehet kezelgetni a betegséget. A szteroid ugye nem nagy üzlet, és a biológiai terápia sem áll a helyzet magaslatán. A jelenleg nem gyógyítható krónikus betegségeken a legtöbbet a sarlatánok, alternatív gyógymódosok keresnek. Nulla befektetéssel maximális haszon. Nem véletlen hogy a nem gyógyítható betegségekben utazik mindegyik.
Nincs jelen
#3693 2014-10-17 18:51
- Anna73
- Tag
sógornõm egy amerikai gyógyszergyártónál dolgozik, tudnék mesélni, le se írom mennyit keres havonta, sokaknak itt az egy évi fizetése, pedig õ csak egy "monitoring"....
Nincs jelen
#3694 2014-10-17 19:07
- QpaK
- Tag
HP írta:
Azt hiszem elveszítettük a fókuszt smile
olybá tûnik :)
Nincs jelen
#3695 2014-10-17 19:10
- QpaK
- Tag
Rigor írta:
Én nem értek egyet a big pharma-s konteókkal. Elég komoly harc van hogy ki tud elõbb jobb szerekkel elõjönni. Sõt, aki megtalálja a gyógymódot tarolja a piacot. Mellesleg még az sem igaz hogy élethosszig lehet kezelgetni a betegséget. A szteroid ugye nem nagy üzlet, és a biológiai terápia sem áll a helyzet magaslatán. A jelenleg nem gyógyítható krónikus betegségeken a legtöbbet a sarlatánok, alternatív gyógymódosok keresnek. Nulla befektetéssel maximális haszon. Nem véletlen hogy a nem gyógyítható betegségekben utazik mindegyik.
Ez már sokkal szimpatikusabb. Pontosan ebbõl adódik az elõítéletem az alternatív módszerek felé. Meg ez általában kapcsolódik a gyógyszeriparhoz. Ti is ezt csináljátok, bár nem ártó szándékkal. :D
Szerkesztette: QpaK (2014-10-17 19:11)
Nincs jelen
#3696 2014-10-17 19:17
- flydomi
- Tag
Azért ne felejtsük el,hogy minden "szernek" van kifutási ideje,ha már beleöltek sok-sok évet és pénzt.Nem akarják,hogy kárba vesszen az a trillio zöldhasú,ha már piacra dobtak egy készítményt.
Ahogy HP említette meg:
-A világot a profit mozgatja,nem a szeretet......
Nincs jelen
#3697 2014-10-17 19:24
- akombakom
- Tag
youlcsi sé tobbiek ma ráírtam mailben a klinikára, hogy mi van, erre írtak, hogy hívni fognak, ami valszeg meg is tortént, csak épp nem voltam mobil kozelben, idegen számokat meg már nem hivok vissza, ha csak 1x keres.. én akkor is azt mondom, ha nagy a baj, akkor már jelentkeztek volna.. szóval akkor mégiscska marad az IBS ami azért valahol jóhír :D
Nincs jelen
#3698 2014-10-17 19:30
- QpaK
- Tag
flydomi Ez igaz. De több ellenpélda is van. Amikor az utolsó fázisoknál állítják le a kísérletet, mert zsákutca. Ilyen szempontból a gyógyszer szimpatikusabb. Megkockáztatom biztonság/hatékonyság szempontból nála a pont. Ismered a kockázatot mérlegelsz és belevágsz. Ezzel szemben az alternatív módszerbe nem ölnek pénzt és a vizsgálat is körítés. Facebook beszámolók, meg pár honlap... Nem hiszek el mindent, amit olvasok.
Utoljára a Vedolizumab volt ilyen. Minden szemontból jó, csak clostridium dificile-t okozhat. Egy hatékony kezelés bélre, ami bélfertõzést okoz. :D :D :D
Szerkesztette: QpaK (2014-10-17 19:33)
Nincs jelen
#3699 2014-10-17 20:24
- QpaK
- Tag
A szóban forgó esti film :) http://www.youtube.com/watch?v=YuQVeeZki_E
Nincs jelen
#3700 2014-10-17 21:44
- Pillangó76
- Tag
Olyan sokszor láttam már itt leírva, hogy az ibs semmi eltérést nem jelent...most reagálnék rá, mert ez így nem igaz, hiszen több helyen jól leírják miért is alakulnak ki az ibs tünetek.
Az ibs és ibd közti különség (teljesség igénye nélkül)
ibs:
- a bélrendszer funkcionális zavara: azaz a bélmozgás, a bélmotorika eltér a normálistól, illetve a bélfalak a normálistól feszesebbek-görcsösebbek , a bélmozgást szabályozó idegpályák válnak kóróssá (eredmény. hasfájás, hasmenés stb.)
-gyakran gyulladásos folyamatok, kizárólag a bélfelszínen(eredmény: nyálkás széklet, hasmenés, hasfájás)
ibd:
a fent leírt plusz
itt már a szövetek is sérülnek és a gyulladás több szöveti réteget érinthet, nemcsak a felszínt!
Vagyis kicsit szinonimára forgatva:
Ha az ibst hasonlónak tekintjük a szív ritmuszavarához (nincs szöveti csak mozgásbeli károsodás), akkor az ibd hasonló a pl.:koszorúér betegséghez..
(Bocs mindenkitõl, ha béna a hasonlat, de szemléltetésnek elmegy-szerintem.)
Az ibs és ibd közt azonban (még mielõtt vki félreérti) egyik lényegi különség, hogy az ibs magától elmúlhat a szakirodalom szerint, az ibd a jelenlegi ismeretek szerint nem fog magától elmúlni.
Szerkesztette: Pillangó76 (2014-10-17 21:49)
Nincs jelen