#3701 2014-10-18 08:11

akombakom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

na igen, de ha az orvos ráfogja, hogy IBD, csak, hogy tomjon valami gyogyszerrel, akkor tulajdonképpen szeirntem károsítjuk magunkat, ha igazábol csak IBS és ezt mi nem tudjuk eldonteni, kénytelenek vagyunk az orvosokra hagyatkozni (igen van ritka kivétel, de akkora szerencsém nincs, hogy pont ráakadjak)

Nincs jelen

#3702 2014-10-18 09:20

QpaK
Tag

Miért nem bízol ennyire az orvosokban? Sokszor átvertek már?

Nincs jelen

#3703 2014-10-18 10:49

rny
Tag

Ha a biopsziák nem mutatják ki az IBD-t és az orvos mégis ráfogja hátha alapon az szerintem elég súlyos hiba és elég rossz orvost sejtet. Azzal viszont egyetértek, hogy az IBS-ben is gyulladt a bél felszíne csak éppen a szöveti rész nem károsodik annyira, a két betegségnek biztos van valami közös talaja. Érdekes, hogy a szív ritmuszavart milyen lelkesen kezelik, ezt meg nem :)

Tudjátok, hogy engem mi foglalkoztat? Úgy látom, legalábbis sokan leírták már, hogy már gyerekkorukban se volt tökéletes az emésztésük. Hát az enyém sem. Gyerekkoromban állandóan hányingerem volt, egyszer volt egy hosszú székrekedéses idõszakom, és mindig is jellemzõ volt, hogy idõnként éjszaka hasmenéssel felébredek. Ez persze akkor sosem zavart, mert a mindennapokba mondjuk nem szólt bele, azt gondoltam hú, sokat ettem - és ez általában így is volt.
Ennél érdekesebb, hogy egyszer nekem 10 éves korom körül már volt ez a bajom. Emlékszem, hogy akkor hónapokig - épp nyárra esett - nem is mentem sehová, mert állandóan akkor jött rám, fájt is a hasam. És mikor el akart menni a család autóval nyaralni, bevallottam,  hogy én nem tudok, mert nem autózhat akinek bármikor hasmenése lehet.
És ekkor láss csodát, elvittek egy orvoshoz, aki tuti adott dicetelt és szerintem még valamit, amire sajnos nem emlékszem… és akkor én meggyógyultam. Utána ez elmúlt és kész. Mostanában gondolkodom, hogy felkeresem ugyanazt az orvost, hátha most is tudja ezt produkálni… mert kvázi olyan, mintha ugyanaz történne velem, csak a mostani epizód éppen évek óta tart

Nincs jelen

#3704 2014-10-18 11:33

QpaK
Tag

Amikor nem tudnak dönteni, inkább az ibs-t szokták ráfogni. Errõl viszont már többször hallottam. Szerintem ez azért van, mert nem mernek gyógyszert írni és inkább szenvedjen a beteg. Jobb esetben más orvost ajánlanak, vagy konzultálnak.

Én sokáig azt hittem, hogy ez valami féreg, amit nem tudnak kimutatni. Biztos ibs-nél is van valamilyen túlmûködés, csak nem reagál a klasszikus szerekre. Más különben miért lenne krónikus lefolyású...

Nincs jelen

#3705 2014-10-18 12:11

Rigor
Tag

flydomi: a kifutó gyógyszereknél szokták azt csinálni, hogy alaposan reklámozni kezdik. Sokszor derült már ki, hogy amit felírnak alapból, annál létezik sokkal olcsóbb ÉS fejlettebb gyógyszer. Konkrét példának ott a beüntés, mondjuk encort klizma, ami helyett ott van jobban tartható és hatásosabb budenofalk végbélhab. 
De simán hasfogóból is az agyonreklámozott imodium, és a nagyságrendekkel olcsóbb enterobene (ugyanaz a hatóanyag).
Sõt pentasából nem csak tabletta van, hanem jobban felszívódó granulátum is.
A sztómazacsikról ne is beszéljünk:) - a mindenkinek alapból felírt convatec-el rengeteg embernek problémája van, (mégis gyártják) holott sokkal jobbak is vannak.

Az meg lehet hogy az egyik cég beleölt rengeteg pénzt és szeretné ha megtérülne, de jön egy másik egy jobbal, aki ezt pont nem szeretné :) - akkor jönnek képbe az orvoslátogatók és a marketing. De ha sikerül találni profi gyógyszerészt aki tényleg képben van, és nem kb. egy bolti eladó szintjén mozog, és még segítõkész is.. :)

Nincs jelen

#3706 2014-10-18 20:05

akombakom
Tag

QpaK okom van ra, sokszor hanyagul vizsgalnak aztan egy csomo hiba. Sajnos jo tapasztalatom nincs, mindenki csak meg akar gazdagodni. Hipokratesz forog a sirjaban vagy inkabb szaltokat dob

Nincs jelen

#3707 2014-10-18 20:14

QpaK
Tag

akombakom annyira bírlak :) Téged még nem vizsgáltak, tehát saját tapasztalatod nincsen. Javíts ki, ha tévednék, de úgy rémlik, mintha a székletvizsgálat is kudarcba fulladt volna. Nem mintha az bármit is mutatna. Ezt a csúnya orvosok, meg mindenki gonosz dolgot meg hagyjuk már!

Nincs jelen

#3708 2014-10-18 20:51

akombakom
Tag

QpaK... beleimet még nem vizsgálták, ettol fuggetlenul vannak tapasztalatiam, más irányban, akár sajátok akár a kovzetlen családomban... ezért vagyok ilyen

székletvizsgálatrol még nem tudok eredményt, de szeirntem nem lehet szervi baj, akkor már jelentkeztek volna, vagy mégsem?

Szerkesztette: akombakom (2014-10-18 20:52)

Nincs jelen

#3709 2014-10-18 20:55

QpaK
Tag

Errõl nem akarok többet írni, mert át fogom lépni a határt.

A székletvizsgálat nem mutat szervi bajt. Az a fertõzések baktériumok kizárására van.

Nincs jelen

#3710 2014-10-18 21:15

akombakom
Tag

ok, de most mégis menjek oda és doromboljek az ajton? :D

Nincs jelen

#3711 2014-10-18 21:25

QpaK
Tag

Ha élõben folynának ezek a beszélgetések, már megrángattalak volna :D

Tedd félre az elõítéleteid és csináltasd a többi vizsgálatot!

Nincs jelen

#3712 2014-10-18 21:46

akombakom
Tag

QpaK... mi az, hogy csináltassam? nem vagyok miniszerelnok, hogy dirigáljak... elmentem, amit kértek megkapták.. várok

Nincs jelen

#3713 2014-10-18 22:33

QpaK
Tag

Ne hülyéskedjél! A többi vizsgálatra (tükrözések) kérhetsz idõpontot. A tutyimutyiságból meg ne csinálj erkölcsi kérdést. ;)

Nincs jelen

#3714 2014-10-18 22:54

akombakom
Tag

ok...

Nincs jelen

#3715 2014-10-19 02:28

Rigor
Tag

akombakom: az egészségügyben talpraesettnek kell lenni, és önálló felnõtt emberként cselekedni, mondani kérni, jelentkezni, érdekõldni. Amúgy is túlterheltek, ha te pedig adod a tehetetlent akkor maguktól nem fognak berángatni. Neked kell a dolgok után járni különben semmi nem lesz.

Nincs jelen

#3716 2014-10-19 09:04

akombakom
Tag

Rigor. akkor nagyon úgy néz ki, hogy semmi nem lesz, sose voltam az a torteto típus, azt nem lehet megtanulni, azzal szuletni kell..

Nincs jelen

#3717 2014-10-19 11:55

Rigor
Tag

akombakom: Ez majd lehet hogy változni fog, nevel ám a betegség. Volt idõ amikor olyan visszahúzódó voltam (mondjuk az még pont a betegségtõl a betegség elején) hogy ha ügyet intéztem, elõtte magamban "elpróbáltam" vagy százszor hogy: Jó napot kívánok, Rigor vagyok, szeretném az vállalkozói engedélyemet megszüntetni. (erre konkrétan emlékszem). Ebbõl az információs pultnál annyit sikerült hogy jó napot, ööö izé hát én hogy azért eee ööö.
Most már bárhol határozottabb vagyok mint bárki más, alkudozok a piacon, dumálok a pénztárossal, azonnal lerohanom a bolti eladót ha kérdésem van stb. a tanácstalanul lézengõ embereket akár sorba is rendezem :)

Nincs jelen

#3718 2014-10-19 12:44

rny
Tag

akombakom, ha hívtak, akkor hívd vissza õket, hogy mi van… ez nem úgy van, hogy ha súlyos lenne keresnének megint, nem beszélve róla, hogy a vérteszt és a székletvizsgálat nem arra vannak, hogy nagy bajt mutassanak meg, mindenhol ezek az elsõ lépések. Igaz, a vérvétel már mutathat magas crp-t, stb. Ha ezek negatívak akkor meg megy tovább a vizsgálódás… egy röntgen, ct a minimum ami már mutathat valamit. Másrészt az is lehet, hogy ha pl a székletvizsgálat mutat valamilyen baktériumot, akkor arra kapsz egy arra való antibiotikumot és meg is gyógyultál. Ha meg nem, akkor haladsz tovább a dolgokkal.

Nincs jelen

#3719 2014-10-19 16:15

Christa1
Tag

elég sok mindent olvastam bár csak arra voltam kíváncsi vki próbálta e a duspatalint :)
Elég érdekes mert nekem 1,5 éve volt egy epekõ mûtétem epehólyag eltávolítással. És utána diétáztam rendben volt minden. De balga az ember és visszatér rossz szokásaihoz illetve kedves ételeihez. Egy éve kb. kezdõdött alhasi fájdalom, éreztem a bélmozgást. Korábban reggelente volt székletem. Aztán mûtét elõtt olajos sárgás bûzös (Bocsi) De egy éve naponta többször min. ahányszor eszem v. iszom van székletem. Változó állagú színû és szagú. Van hogy zöldes olajos, van hogy sárgás habos. Javasolták a tej és tejtermékek teljes elhagyását illetve a glutén mentes diétát. Többen írtátok, hogy mit szedtek hasmenésre. Hát én javaslom, hogy inkább útifûmaghéjat fogyasszatok :) Reggelente veszem be egy pohár vízbe keverve. Jobb mint a colonix meg ilyenek. Elõnye, hogy mindkét esetben segít. Ha bekeverik érdemes hamar meginni, mert zselésedik, de van ismerõsöm aki gyümilébe keveri és mint puding eszi meg. Tisztítja a beleket és rendezi a székletet.

Nincs jelen

#3720 2014-10-19 18:22

QpaK
Tag

Érdekes cikk az ibs/ibd hasonlóságairól. Nem egy mai iromány, de pillangó írását is fejtegetik.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 … 081236.htm

Még a végén osztozunk a pirulákon.

Szerkesztette: QpaK (2014-10-19 18:26)

Nincs jelen

#3721 2014-10-19 19:48

akombakom
Tag

Rigor, rny.. elválik, hogy mi lesz.. ugyintézni azt kiváloan tudok, de itt meg kell gondolni, mert visszavághat.. a végén még bosszut állnak, kinézek én sajnos bárkibol bármit...

Nincs jelen

#3722 2014-10-19 19:58

Anna73
Tag

én próbáltam a Duspatalint, elsõ az volt amit a gasztro dokim ajánlott, nekem semmit nem ért..

Nincs jelen

#3723 2014-10-19 21:21

Rigor
Tag

Bosszút? És azt meg hogy? Megszegik az orvosi esküt? - Elég komoly betegjogok vannak, még az igazán renitens õrült betegeken sem lehet egészségügyileg "bosszút állni".

Nincs jelen

#3724 2014-10-19 21:38

akombakom
Tag

szierntem lehet, valamit direkt fájdalmasabban elvégezni.. bizonyítsam be az igazam.. esélytelen egy ilyen országban

Nincs jelen

#3725 2014-10-19 22:47

QpaK
Tag

Ebben sajnos van igazság. De a saját érdekedben kérdezhetsz és utánajárhatsz a dolgoknak, azért nem haragudhatnak. Nem szeretik, ha türelmetlenek vagy ha kiosztják õket. Mondjuk ha sokat kell várni és ez idegesítõ. Vagy lelépnek ebédelni, esetleg nem jönnek vissza vizitbõl. Hagyd, hogy õk legyenek a királyok. Jó ötlet süteményt vagy bonbont vinni az ápolóknak. Szóval elõször teszel a jó kapcsolatért, aztán õk is úgy állnak hozzád. Nem feltétlen megvásárolod, inkább csak jófejségbõl. De mégis kellemesen benyalsz nekik :) Ha meg nem vagy elégedett, keresel másik orvost...

Szerkesztette: QpaK (2014-10-19 22:49)

Nincs jelen

#3726 2014-10-20 00:32

Rigor
Tag

Pontosan, az aktívkodást, lehet "sértett hepciáskodó állampolgárként" megpróbálni, de az biztos értelmetlen, meg eleve miért lennék bunkó azzal az orvossal aki túl van terhelve alul van fizetve stb. Eleve kifizetõdõ nagyon kedvesnek barátságosnak kell lenni, még azzal is aki bunkó. Lehet valakinek a nyakára járni úgy is, hogy közben csupa bûbáj vagy :) - illetve alapvetõen neked kell érdeklõdnöd a dolgok állása iránt, kérni idõpontot, stb, úgyhogy az nem is baj. Nem fognak "megsértõdni" ha orvost váltasz, stb. :P

Nincs jelen

#3727 2014-10-20 06:31

akombakom
Tag

Tisztaban vagyok vele, hogy a romai korban mar nem elnek :-) pedig inkabb hullhatna a fergese:-)
Akkor ha dioheban osszefoglalnam, a legkemenyebb gyuladassal is van olyan, hogy honapokig tunetmentesseg, csak nemi kis szerencse kell hozza

Nincs jelen

#3728 2014-10-20 11:00

akombakom
Tag

Ver es szeklet nem mutat semmit, ennek ellenere ma ejjel es reggel is futottam a klotyota... Tudtam elore, tudommegkoveztek, de egy komoly bajnak jobban orultm volna, mint igy elni

Nincs jelen

#3729 2014-10-20 11:37

Rigor
Tag

Vér és széklet nekem se mutatott ki semmit, tükrözés, gyulladás, - colitis.  Piszichiátert keress fel szvsz. mert ha komolyan elmegy az életkedved, az már más probléma. 

Van ez a rettegésed a bosszúálló orvosoktól - a direkt fájdalmasan végzett vizsgálat - ja, hát max kvóta/altatóorvos hiány, idõpont / jó lenne gyorsabban megvizsgálni, a te érdekedben- próbálják a gyulladt fájó bélre a colonoscopiát ébren, de annak semmi köze a bosszúhoz.  Ráadásul még az asztalon fekve is lefújhatod az egészet - nem sértõdnek meg! - velem megtörtént, mondom ez most annyira fáj, hogy neki se kezdjünk. Mondták hogy jó semmi baj, (szerintem a prof. még örült is hogy akkor most lett egy kis elõre nem tervezett szabadideje, olyan derûsen kezelte :P) akkor gyorsan megnézzük CT-vel, és amint lesz altatóorvos akkor azzal).

Mondjuk egy olyan colitises végstádiumban amikor nem csak rohanni kell ,hanem ütöd a falat meg hánysz a fájdalomtól, és éjjel max 30 percet alszol egyben, és nappal is ugyanez. Mert nekem az életkedvem akkor sem ment el, - amikor már életnek nem igazán lehetett nevezni a dolgot, olvasni sem volt erõm, gondolkodni se.  És még bele is törõdtem hogy nagy valószínûséggel meghalok. De attól még nem akartam meghalni!
Szóval szerintem az a normális hogy az ember nem adja fel az élni akarást, még akkor sem ha már a haláltól sem fél.

Ergo szerintem ez most neked erõsen pszichés problémákat okoz, ami viszont kezelhetõ! És részemrõl nem kövezlek meg, mert tudom milyen depressziósnak lenni, ismerõseim is voltak - egy fizikailag egészségtõl kicsattanó, csinos/szép, jófej, okos, jól szituált ember is akarhat meghalni minden valódi ok nélkül. És ha nem kezelik, ez halálos is lehet! Szóval nem tréfa dolog.

Nincs jelen

#3730 2014-10-20 11:39

Anna73
Tag

hát az nem nagyon ér semmit, csináltass egy vastagbéltükrözést, ott minden kiderül, lehet akár polipod is, vagy valamilyen ételintolerancia...

Nincs jelen

#3731 2014-10-20 12:16

akombakom
Tag

Mar ezerszer leirtam, jelenleg is  jarok agyturkaszhoz, ez a harmadik es lassan keteve jarok. De azon,hogy ilyen a vilag azzal nem segitek. Felek perszehogy felek, mint mindentol, amit nem ismerek, de elobb utobb odajutunk, akkor mr essunk tul rajta oszt bekesseg lesz. Rigor valszeg egy masik vilagban elsz, atadok neked par evtizedet szivesen ha ennyire ragaszkodsz hozza. Nekem nem kell, ha lenne penzem meg egeszsegrm most mar akkor sem. Nekem undorito ez a vilag, nem kerek belole, nem meg igy

Szerkesztette: akombakom (2014-10-20 12:17)

Nincs jelen

#3732 2014-10-20 12:27

Anna73
Tag

akombakom , és a pszicho dokidnak ezeket mind elmondod? hogy milyen a hangulatod, meg hasmenés , eü. problémáid vannak stb... és erre õ mit mond? sose ír fel semmilyen gyogyit, enyhe antidepresszánst , semmit ??

Nincs jelen

#3733 2014-10-20 12:53

akombakom
Tag

a szokásos dumákat :D hadd ne kelljene most azt ítt leírnom, hogy lássam meg a szépet stb... mert nem mindneki olyan meg ilyenek, de akármit is gondlok a világ olyan amilyen az emberek benne meg még olyanabbak, az semmitol se fog változni. hiába fogom szedni a bogyokat, attol még a gonoszság, rosszindulat, irigység, hatalom  stb.. mind megmaradnak.. max rohogve teszem tul magam rajta :D
és sajnos azt látom, hogy, akik ilyen bogyokat szednek, azok sincsenek igazábol jol... mert ez nem gyogyír csak tunetelnyomo.. ahogy a hasfogok is...

amikor legutobbihoz kezdtem el járni, még íre sem volt a hasmenésnek, az kozben jott...

Szerkesztette: akombakom (2014-10-20 12:53)

Nincs jelen

#3734 2014-10-20 12:54

QpaK
Tag

akombakom te pszichológushoz, vagy pszichiáterhez jársz? Nem mindegy! Az elõbbi beszégetések során próbál rávezetni a megoldásra, az utóbbi pedig a szorongásra/stresszre/depresszióra ír gyógyszereket.

Ha nem akarod kezelni a tüneteidet, az az én olvasatomban annyit jelent, hogy nem akarsz jobban lenni, csak meggyógyulni. De mivel az ugye lehetetlen, ezért öngól.

Szerkesztette: QpaK (2014-10-20 12:59)

Nincs jelen

#3735 2014-10-20 14:12

akombakom
Tag

az elso kettot már nem tudom az aktuális valszeg az a beszélgetos lesz.

QpaK.. én már nem akarok semmit, elgem van ez a fosás már csak a hab a tortán.... nem fogok otszáz modszert kibporáblni, hogy hátha egy segít addig meg osszef*** af él világot magam korul.. elég, ,kész, befejetem.... most már tényleg elegem van. Nem is kéne ide járnom, mert csak elveszem a ti kedveteket is, végulis amiért feljottem azt megutdam.. a tobbi már csak szerencse dolga lenne.

Nincs jelen

#3736 2014-10-20 15:02

Rigor
Tag

Pedig van olyan  probléma amin a csak beszélgetés nem segít. És úgy tûnik nem segít. Akkor bizony kell a gyógyszeres terápia. És nem kell bedõlni Szendi-nek, szépen ki lehet gyógyulni gyógyszeres segítséggel (vagy ha nem, akkor meg hát jobb híján gyógyszerrel élni normális boldog életet).

Nincs jelen

#3737 2014-10-20 15:05

Rigor
Tag

Mint a viccben: no és hatott a gyógyszer?
- Igen doktor úr hatott, pompásan érzem magam!
- És a hasmenése elmúlt?
- ja nem, még mindig beszarok, de ki nem szarja le?! :)

Nincs jelen

#3738 2014-10-20 15:13

akombakom
Tag

Aaz ilyen vicceken regebben se szorakoztam. A dilibogyo elnyomja az agyamat, kerdes, hogy az jo e.

Egyébként felmerul a kérdés, azoknál, akikmnél nincs semmilyen diagnozis mire szednek méígis gyogyszert??? mi a kezelés tárgya a semmi?

Szerkesztette: akombakom (2014-10-20 16:13)

Nincs jelen

#3739 2014-10-20 16:39

pt
Tag

"akombakom"

Figyelj ide. Ne ess itt depibe nekem.
Én kimásztam ebbõl amiben te vagy, nem leszek 100%-os soha, de 95% már nagyon jó.
Szedd a dilibogyót. Szortírozd ki a fosatós ételeket.
Munkába indulás elõtt fél órával szopogass el egy fél coderit-N-t.
Szépen eltelik a napod. Otthon meg kit érdekel a fosás?
Ne nyavajogj. Tegyél valamit magadért.
Mindenkinek nehéz. Sõt sokaknak itt sokkal nehezebb mint neked vagy nekem.
Túl kell élni. Ami van abból kell a legjobbat kihozni. :)

Nincs jelen

#3740 2014-10-20 16:43

akombakom
Tag

pt.. szortirozással bajban leszek, ha multkor 5 napig szorulásom volt, akkor étel nem okozhat problémat szeirntem...

Nincs jelen

#3741 2014-10-20 20:23

rny
Tag

van ám kevert ibs, aminek pont az a lényege, hogy egyszer szorulás, egyszer hasmenés

Nincs jelen

#3742 2014-10-20 20:28

akombakom
Tag

szeirntem olyan nincs, hogy nincs gyulladás, vagy valami.. csak nem találják meg.... van az úgy, hogy nem vesznek észre valamit...

Nincs jelen

#3743 2014-10-20 21:53

rny
Tag

de ezt hiába hajtogatod akombakom, ettõl neked nem lesz jobb

Nincs jelen

#3744 2014-10-20 22:02

akombakom
Tag

vagyis megint ott vagyunk, ahol kezdtem igazábol szerecse dolga, vagy jobb lesz vagy nem.. nem túl sokat tehetek érte....

Nincs jelen

#3745 2014-10-20 22:21

rny
Tag

hát erre meg már ezerszer választ kaptál, hogy nem így van. Én is ezerszer rosszabbul voltam. -diéta, kitapasztalni miket jó ha szedsz, mikor mit kell bevenni ha mégse jó… De mondjuk a dolog ott kezdõdik, hogy elmész egy kivizsgálásra, mert azt is mondtam már, hogy még banális bajod is lehet amit pl egy antibiotikum helyrerakna…

Nincs jelen

#3746 2014-10-20 22:29

akombakom
Tag

vérkép, széklet tizsta... szoval

Nincs jelen

#3747 2014-10-20 22:33

rny
Tag

Azt is mondtuk hogy az semmit se jelent…
Hátravan még minimum: laktóz kilégzés, laktulóz kilégzés h van e kontaminált bél, esetleg fruktóz kilégzés. Aztán lehet gyomortükrözés, vékonybél biopsza, hogy van e lisztérzékenység, röntgen, ct, éééés vastagbéltükrözés… és most csak a hasamra csaptam, hogy nekem mi volt.

Nincs jelen

#3748 2014-10-20 22:39

QpaK
Tag

Nincs jelen

#3749 2014-10-20 23:50

csokimano
Tag

Sziasztok!

Teljesen új vagyok a fórumon és az utam elején is ami az állapotom javulását illeti. A nyár folyamán annyi stressz ért, annyi rohanással telt, h észre sem vettem igazán a tüneteke, majd egy alkalommal elgondolkodtam rajta h mikor produkáltam utoljára normálisat a wc-n, és nem emlékeztem rá...kb 1 hónap múlva erõs hasi fájdalommal, vakbél gyanúval kerültem az ügyeletre, majd kiderült h hatalmas ciszta van a petefészkemben, de mivel gyulladást mutattak ki a vérembõl, és közel van a belekhez így javasolták, h menjek el gasztroenterológiára. Ide kaptam is idõpontot 1,5 hónappal késõbbre, elmentem, az elmondott tüneteim alapján tükrözésre küldtek. Egy rémálom volt számomra a kitakarítós idõszak, a tükrözésbõl nem sokra emlékszem, de a felsõ 20% ot nem tudták megcsinálni, mert erõs fájdalmam volt (itt nagyon nem szépen viselkedett az orvos, pedig nem igazán voltam ura a dolgoknak). Itt a gasztros orvos le is zárta mondván idegesség v ételallergia okozza a gondjaim. De kb úgy tûnt nekem, h õ ennyiben le is zárta a kezelést. Ezután egy sima hasi ct-m volt, semmit nem mutatott. Az ismerõs orvos a tüneteim alapján IBS-t mond, én pedig lehet rosszul de elkezdtem öngyógyítani, mert vmit lépnem kellett h élhetõ lehessen az életem. Vettem Duspatalint, hatását nem igazán érzem még, de ehhez sztem kevés ideje szedem, figyelem, h milyen ételek mit váltanak ki, nagyjából laktóz mentesen éltem eddig is, a glutént is számûztem majdnem 100%ban. A lelki része nehéz ügy, most gondolkodtam el h kellene szakembert keresnem, mert itt van feldolgozandóm az tuti. Bármilyen véleményt, segítséget szívesen fogadok tõletek, mert eléggé átláthatatlan nekem az egész. Pl hogy milyen tb-s vizsgálatot tudok elvégeztetni? Mert ajánlották az ételintolerancia vizsgálatot, de ha mindent magán úton csináltatok akkor azt hiszem szükségem lesz vmi mellék jövedelemre...
Bocs h hosszúra sikeredtem :)

Nincs jelen

#3750 2014-10-21 05:04

akombakom
Tag

Na valami hasonlora szamitok, mint, amin csokimano mar atesett. Kivancsi vagyok miket fogtok irni neki:-)

Csoimano, kitartas, vannak itt sok mindent megjart emberek. En meg odaaig se jutottam, mint te, dolgozom az ugyon

Youlcsi pl. Gyereket is vallalt, sot szeretnenek tovabbit

Rigor meg airsoftozik:-)

Szerkesztette: akombakom (2014-10-21 05:04)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb