#3751 2014-10-21 10:59
- csokimano
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Köszönöm szépen :) Kisfiam nekem is van, egyedül nevelem, pont ma lettem elvált nõ! Újrakezdõ vagyok, amihez nem éppen jó sajnos ez az állapot, bár lehet hogy pont össze is függ vele, és végül ez visz afelé, amerre kellene.
Nincs jelen
#3752 2014-10-21 12:10
- rny
- Tag
csokimano,
sajnálom a válást meg a fiút egyedül nevelést :( Ez a betegség biztosan nem könnyíti meg a dolgodat.
Az idegességnek be ne dõlj! Az nem okoz neked semmit, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a pszichológustól is max a kedved lesz jobb, de a hasi gondok maradnak. Ne pazarolj rá pénzt, ha csak ezért kellene.
A duspatalin sima görcsoldó, semmivel se tud többet a buscopannal. Az ételek figyelése jó ötlet, ajánlom az scd / gaps diétát! Azzal sokat lehet javulni, külföldi oldalakon sokat olvashatsz róla. És valami jó probiotikumot (biokult).
Ételintolerancia az elég egyszerû, a vérteszt kimutatja, nekem immunológián csinálták. Ezen kívül szóba jöhetnek még a kilégzéses tesztek (laktóz, laktulóz, fruktóz) és azt hiszem ennyi. A laktulózt mindenképp csináltasd meg, mert ha az pozitív lenne, lehetne kontaminált vékonybeled amit egy antibios kúrával simán helyrehozhatnál. Ha minden negatív, akkor pedig üdv a klubban :)
Amik most hirtelen eszembe jutnak mert próbáltam és egy ideig használtak: borsmentaolaj kapszula, útifûmaghéj, glutamin (bélfal helyreállításhoz), sok kamilla tea, esetleg gyuri bácsi teái (vélemények megoszlanak itt…) és a gyógyszerek, hogy elviselhetõbb legyen :)
Nincs jelen
#3753 2014-10-21 12:38
- pt
- Tag
Tényleg nekem annó semmilyen ételallergiát nem mutattak ki a vérbõl. Viszont a banántól akkora lesz a fejem mint egy lufi XD meg a tejtõl is nagyon rosszul voltam annó. Szóval ennyit a vérvizsgálat megbízhatóságáról.
A laktóz kilégzésem negatív lett.
A laktulóz kilégzésem viszont erõsen pozitív. Ekkor kaptam normixot. Hát semmit nem ért jóformán. Érdekes :)
Pecsét a papírra IBS enyi.....
Nincs jelen
#3754 2014-10-21 13:19
- QpaK
- Tag
Nálam szóba sem jöttek ezek a vizsgálatok. Nem lenne pedig hülyeség! Csak kolonoszkópia volt.
Nincs jelen
#3755 2014-10-21 13:57
- akombakom
- Tag
gyerekek ezt a gyorsaságot :d hívtk... november 3-n délelott mehetek eredmények konzultálására.. szóval a konolszkopia, ha lesz is majd csak jovore :D:D:D
illetoleg, ha minden lelet ok, akkor mi a fenének kell bemennem konzultálni? hogy semmi bajom????
és, akinek nincs se IBD se collitis se UC se semmi más az mire szed gyogyzereket igazábol??? illetve mi van akkor, ha csak nem találták meg pl. a gyulladást én meg elkezdek hasfogokat szedni, meg béllassítot.. aztán tobbet ártok, mint használok, hosszutávogn mindenképpen...
legujabban az jutott eszembe elkezdek cigizni napi 2 doboz mellé pár feles... csak ugye a beleim azt hogy bírnák.. lenne nemulass... soherebb vagyok én ennél .d sajnálom a pénzt :D
Szerkesztette: akombakom (2014-10-21 22:29)
Nincs jelen
#3756 2014-10-22 10:47
- rny
- Tag
ez a két lelet hiába lesz ok, még van számos más dolog amit elvégezhetnek, ezért a konzultáció is, hiszen panaszod meg van.
hogyhogy mire szed gyógyszereket? nem értem mi a kérdés.
a hasfogókkal nagy bajt nem fogsz csinálni, ha normálisan szeded.
Nincs jelen
#3757 2014-10-22 11:10
- akombakom
- Tag
ha van valami a vér vagy széklet mi az, hogy nem mutatja ki, gyulladás, stb??, nem értem.... rny.. szeirntem csak a pénz miatt kell konzultálni... meg, hogy bedobjanak még valami vizsgálatot, ha kell, ha nem
ha nincs diagnozis akkor minek alapján szed valaki gyogyszert?? hát, ha beszedem a mégiscsak pl. gyulladt bélre a hasfogokat az szeirntem hosszutávon árt.... 2. mi az, hogy normálisan? ha olyan a hleyzet, akkor annyiszor, ahányszor kilépek a házbol, merthát sose szeretne az ember bekakálni.... szoarkozni nem muszaj, de meloba meg boltba el kell menni, sokan írjak, amikor kell bekapnak egy hasfogot... de hogy tudom eldonteni, hogy kell vagy nem?.. mikor morog és fáj szinte folymaatban???
Nincs jelen
#3758 2014-10-22 11:30
- QpaK
- Tag
Arra gondoltam, hogy.....esetleg......a felfogásoddal van.....a......baj? ;)
Nincs jelen
#3759 2014-10-22 11:42
- akombakom
- Tag
QpaK, ha az baj, hogy nem tetszik, nekem ez a világ, és ha a fejem tetejére állok, akkor se szeretek benne élni, mert undorító, akkor ja... :D
és igazatok van, mit rinyálok én itt heti párszori reggeli 1-2* hig széklettel? gyakorlagilat semmi bajom hozzátok képest....
Szerkesztette: akombakom (2014-10-22 11:58)
Nincs jelen
#3760 2014-10-22 12:07
- QpaK
- Tag
Az, hogy mindenhol ellenségeskedést látsz, annak pszichológiai okai vannak. Ebbe most nem mennék bele, a lényeg, hogy instabil vagy.
Más gond is van. Nem tudod értelmezni amit írnak neked. A bejövõ információból nem sikerül megalkotnod az összképet. Téves következtetéseket tudsz levonni, az elõítéleteid miatt. Nagyon sokszor mondanak el neked mindent, amit nem rágsz meg, idõt sem hagysz, hogy leszûrõdjön.
Nézd csak:
ha van valami a vér vagy széklet mi az, hogy nem mutatja ki, gyulladás, stb??, nem értem.... rny.. szeirntem csak a pénz miatt kell konzultálni... meg, hogy bedobjanak még valami vizsgálatot, ha kell, ha nem
A székletminta nem mutat semmit mert = ha vért mutat, akkor lehet colitis/crohn/vastagbélrák/aranyér/végbélrepedés... Hogy szûkítsék a kört, további vizsgálatok indokoltak. (Hagyd leszûrõdni, gondold át) A fenti mondatod másik felében...látod ott van az elõítéleted. (még több vizsgálat=pénz=kicseszés)
ha nincs diagnozis akkor minek alapján szed valaki gyogyszert?? hát, ha beszedem a mégiscsak pl. gyulladt bélre a hasfogokat az szeirntem hosszutávon árt....
Neked még nincs diagnózisod, ami nem jelenti, hogy nem is lesz. Ha egyértelmû lenne a gyulladásod, akkor véreznél és komolyabb lenne a baj. Akkor hosszútávon árthatnál a hasfogókkal, bár ezen is megoszlanak a vélemények. Következésképp, a hasfogóval nem tudsz ártani magadon. Kapaszkodj meg, a tüneteidre, (hasmenés) szednéd!
mi az, hogy normálisan? ha olyan a hleyzet, akkor annyiszor, ahányszor kilépek a házbol, merthát sose szeretne az ember bekakálni.... szoarkozni nem muszaj, de meloba meg boltba el kell menni, sokan írjak, amikor kell bekapnak egy hasfogot... de hogy tudom eldonteni, hogy kell vagy nem?.. mikor morog és fáj szinte folymaatban???
Erre nem tudok mit írni...Feljebb kitárgyaltuk, hogy szedheted a hasfogót. Nem tudod eldönteni mikor indokolt? :D
Szerkesztette: QpaK (2014-10-22 12:09)
Nincs jelen
#3761 2014-10-22 12:15
- akombakom
- Tag
QpaK miér tkell rányomni valakira, hogy pszichikai izé, csak mert reálisan látj a avilágot... valoban mindenki csak meggazdagodni akar akár a más baján akár másképp és ez nem fugg ossze az én pszichikámmal, ezek a tények, hogy egyre tobben az anyjukat is eladnák... akkor mit várjon egy idegen...
Nincs jelen
#3762 2014-10-22 12:18
- QpaK
- Tag
Az a baj, hogy ezt te a személyiségednek és a realitásnak tudod be, holott ez már beteges! Nekem is volt ilyen idõszakom, pont ugyan így indokoltam. Mindenhol az önigazolást keresetem.. Amíg ezen el sem gondolkozol, nem hogy felfogd, addig nem lesz javulás...
Nincs jelen
#3763 2014-10-22 12:26
- akombakom
- Tag
QpaK akkor szerinted az ameberek nem is rosszak, nem is akarnak átvágni mindenkit csak, hogy egy kicsivel tobb jusson? mindenki kedves, aranyos, segítokész? vagy hogy értsem ezt?
Nincs jelen
#3764 2014-10-22 12:31
- QpaK
- Tag
Te teljesen bolond vagy! Leírtam, hogy miként diagnosztizálnak és te még ott is ellenséget látsz. Látod, ezt sem sikerült felfogni. A világ kegyetlen, de nem teljesen fekete. Torzan látod a nagyvilágot és végletekben gondolkodsz: Ha valaki nem olyan mint te, az már naív? ;)
Nincs jelen
#3765 2014-10-22 14:10
- akombakom
- Tag
Nem feltétlenul, lehet hulye is :D vagy vak.. de komolyan, a világ egyre feketébb.. persze van egy két jo ember is benne, de ok olyan kevesen vannak, hogy ugyis felemésztik oket a rosszak... elobb-utobb
vagy csak szerencsés és jo helyre szuletik...
Szerkesztette: akombakom (2014-10-22 14:40)
Nincs jelen
#3766 2014-10-22 15:09
- Rigor
- Tag
Akombakom: Én is csak alá tudom támasztani amit QpaK is mond. Pszichés problémáid vannak, egyértelmûen látszik. Tudom, nekem is voltak, felismerem! :) Lehet hogy mellé más bajod is van, amit még nem derítettek ki, de oktatókönyvbe illõen produkálod a depressziós tüneteket.
Nem szégyen ez, nem tehetsz róla, ez nem valódi érzés, viszont borzasztó, és fordulj szakemberhez, vedd be a gyógyszert. Ne keress kibúvókat hogy jaj de akkor függõ leszek, meg stb (nem leszel). Nem, ha a depressziód nem lesz kezelve akkor rettenetesen szenvedni fogsz, meg fogod magad ölni és halott leszel (ja lehet hogy már most is szimpatikus az ötlet. Hát ne legyen. Valaha voltál már boldog az életben? - na, elárulom hogy még lehetsz, és leszel is. Sõt a mélypont után még jobban tudod majd értékelni és élvezni az életet - én egy akkora kripli vagyok mint még soha, fizikai és egzisztenciális mélyponton, de boldogabb tudok lenni, jobban tudom élvezni az életet mint valaha "egészségesen").
Lehet hogy az elsõ antidepresszáns nem fog használni, több típus van, türelem kell ehhez. De ha csak elrágsz egy xanax-ot akkor máshogy fogod látni a világot (nem arra buzdítalak hogy kapj rá a nyugtatózásra, csak hogy vedd észre: a világot nem csak szörnyûségként lehet észlelni). Aztán ha már sikerül helyre rázódni, elkezdeni a normális életet, élvezni stb. akkor szépen a gyógyszerekre sem lesz szükség.
Szerkesztette: Rigor (2014-10-22 15:10)
Nincs jelen
#3767 2014-10-22 19:47
- akombakom
- Tag
Ebben az eletben mar nem leszek boldog, a gondolat kb 30 eve foglalkoztat, hogynrm kene itt elnem. Egy ismerosom 3 eves lanyarol most tudtam meg, hogy honapok ota kuzd rakkal, miert nem inkabb en kkor, ha mar, ilyenkor meg jobban bant
Nincs jelen
#3768 2014-10-22 20:51
- rny
- Tag
Inkább örülj neki, hogy nem te. És sürgõsen váltsd a beszélgetõs pszichológusod egy képzett pszichiáterre.
Nincs jelen
#3769 2014-10-22 22:58
- Rigor
- Tag
akombakom: Ez a hozzászólás is megerõsíti az egyértelmût: Pszichiáternél a helyed. Éreztem én is már hogy az utolsó szakadt csöves is értékesebb ember mint én, meg hogy szart érek és sosem leszek boldog - ez nem valódi, nem normális érzés. Gyógyítható. És leszel még olyan boldog is mint még soha elõtte :P
Nincs jelen
#3770 2014-10-22 23:18
- QpaK
- Tag
Állandóan a hangulatomhoz passzoló zenét választok. Fordítva elég erõltetett lenne, mint egy gagyi vígjáték, aminek esélye sincs, hogy felvidítson. Ezt küldeném ákombákomnak (mert ilyesmid lehet) és mindenkinek aki szereti:
http://www.youtube.com/watch?v=5f0EBjdHjUo
Én az agórafóbiáig jutottam. Nem tudtam elhagyni a lakást, még kertig sem, mert pánik rohamom volt. Még csak nem is wc para! Félelem a rosszulléttõl, haláltól, majd hányingerem lett, leizzadtam és ájuldoztam. A fejemben éreztem a szívem dobogását. Rosszabb volt, mint egy durva fellángolás, mert hiába tudtam, hogy nem igazi, nem bírtam megállítani. Szedtem is rá bogyókat, 1-2 hónapig. Aztán jobb lett és abbahagytam. Szóval nem gáz, és tényleg rohadt sokat segít! Az sem lehetetlen, hogy ha ilyen módon a lelkedet helyrerakod, akár a gyomor gondjaid is megszûnhetnek.
Szerkesztette: QpaK (2014-10-22 23:21)
Nincs jelen
#3771 2014-10-22 23:52
- Rigor
- Tag
Qpak: Én meg nem, ha rossz kedvem van, vannak bevált zenék amik mindig jó kedvre derítenek. Nem az aktuális hangulatot kell erõsíteni, hanem azt amit szeretnénk helyette :) - Engem a kavalos táncházos moldvai népzenék mindig jó kedvre kerítenek, például a serény magyaros, vagy az ördög útja. Egyszerûen olyan vidám dallamaik vannak hogy nehéz mellette elmélyedni a világfájdalomban :P
Nincs jelen
#3772 2014-10-23 00:36
- QpaK
- Tag
Igazad van, csak nekem ez nem megy. Ha olyat hallgatok, ami nem passzol az aktuális állapothoz, akkor azt azonnal kinyomom, mert hiteltelen. Azokat a zenészeket szeretem, akik hitelesen tudnak elõadni, a stílus mindegy. Az érzelmeim szûk tartományban mozognak, ezért a zene sem tud rá hatni. Ilyenekkel tisztában vagyok, hogy éppen irigységet érzek, vagy féltékenység, de inkább tudom, hogy szar a helyzetem, mint hogy átélném. Fordítva is ugyanez van. Mélyre kell temetkeznem mindenben, a világfájdalomban is, mert csak úgy értem meg. Hallás alapján a népdalok sem mentek. Le kellett kottázni és elmagyarázni.;)
Szerkesztette: QpaK (2014-10-23 00:38)
Nincs jelen
#3773 2014-10-23 19:18
- akombakom
- Tag
Rigor, rny... nem is akarok már boldog lenni és itt nem is tudnék... ami meg azt illeti, nem orulok, hogy nem én, hanem egy 3 éves kilsány a beteg, egyáltalán nem orulok sot... még inkább megerositi azt, hogy nincs nigazság
Nincs jelen
#3774 2014-10-23 20:24
- tee
- Tag
és ki mondta hogy van igazság? Ha lenne igazság akkor most a "nem vagyok elégedett az alakommal" fórumon irkálnánk.
Amit tanácsolni tudnék neked az hogy ne kényszerítsd bele magad ugyanabba az érzésbe, azzal hogy _akaratosan_ ugyanazon töröd a fejed, mert öngerjesztõ lesz és csak idegesebb/depressziósabb leszel tõle.
Én pl amikor sírógörcsök keringetnek vagy elgondolkodok azon érdemes e élnem (ez is egy érdekes dolog mert ha azzal kacérkodsz hogy a túlvilág biztos jobb akkor gondolj abba hogy ott nem a nirvana/a megdicsõülés és az örök nyugalom fogad, hanem a SEMMI, a lehetõségek tökéletes hiánya. Mint a szakasz címû filmben mondták, tekintsd úgy mintha minden napod egy ajándék lenne, ami lehetõséget ad arra hogy a te húsvér biomasszádnak értelmet adjon legyen az bármi. Egy jó szó, mosolyt csalsz valaki arcára,elérsz valamit aznap, bármi) stb. mindíg teljesen más dolgon kezdek el morfondírozni. Mi lenne pl ha kitörne a zombiapokalipszis és hova mennék elsõnek ételt fegyvereket szerezni vagy bármi ilyesmi. Ez egy hülye példa de remélem megérted a lényegét :d
Nincs jelen
#3775 2014-10-23 20:54
- akombakom
- Tag
te... minden egyes nap egy kínszenvedés sé még véletlenul sem ajándék... meghjalni meg meg kell mindnekinek, akkor már essunk rajta túl minél elobb, prá év ide vagy oda nem tok mindegy? de itt ebbol már elegem van, oda meg muszaj elmennei így is úgy is nem kerulhetem el, akkor minl elobb
Nincs jelen
#3776 2014-10-23 22:36
- tee
- Tag
mibõl van pontosan eleged?
beszélj szakemberrel vagy olyannal akit szeretsz és oszd meg az érzéseid.
Nincs jelen
#3777 2014-10-23 22:43
- akombakom
- Tag
olyan, akit szeretek, olyan nincs.. meg magúy is.. szakember is mit tud ezen segíteni, gonosz a világ, elgem van, kézs ennyi... a tobbiek se értik ezt.. hát ok legyenek boldogok, ha tudnak itt így élni én nem állok az útjukba
Nincs jelen
#3778 2014-10-24 03:08
- rny
- Tag
ez egy ilyen cry for help szindrómának tûnik… ha ennyire rossz lenne, ha ezt komolyan gondolnád, már megölted volna magad. akkor meg mi a helyzet?
sajnos probléma, hogy nincsen senkid, így senki sincs aki elcibálna egy pszichiáterhez (vagy észhez térítene, értelmet tudna adni, stb.), mert valóban nem normális ez az egész ami van veled. azt próbáld meg megérteni, hogy egy normális lelki világú ember nem így gondolkodik. Én voltam iszonyú nagy szarban, de akkor sem gondolkodtam ennyire drasztikusan.
Mindensetre azt hiszem ezzel kapcsolatban mi semmit sem tehetünk.
Nincs jelen
#3779 2014-10-24 04:50
- akombakom
- Tag
Vegul is igazatok van, de szerencsere semmi se tart orokke:-)
rny.. mert, amilyen pechem van, pont én leszek az az egy, aki túléli érted? és ha valamihez lelki ero kell, akkor ez ez, ehhez is túl gyonge vagyok... meghát ugye perszehogy félek, egy ilyen beszari alak, mint én.. és mos tmár lassan szó sziernt is az vagyok, ez csak egy ilyen kapaszkodo, hogy hátha ott jobb, de mi van ha mégse, ez egy ordogi kor, de ami késik, nem múlik, lehet, hogy egy szép napon eljon az ideje
Szerkesztette: akombakom (2014-10-24 07:08)
Nincs jelen
#3780 2014-10-24 09:22
- QpaK
- Tag
Egy párkapcsolatban mennyi idõ után optimális megmondani a betegséget? Ti ezt hogy oldottátok meg - Egyáltalán el kell?
Nincs jelen
#3781 2014-10-24 10:03
- akombakom
- Tag
Szeirntem azonnal, kulonben becsapod a másik felet... legalábbis nem nagyon húzni a dolgot, gondolj bele visszafele, hogy megimsersz valakit, minden ok meg minden egysezrcsak bevallja, hogy izé....
Nincs jelen
#3782 2014-10-24 10:18
- QpaK
- Tag
1-2 hónapra gondoltam. És nem részletezni. Valahogy így: Van egy bélbetegségem, ami felszívódási zavarokat okoz, de szedek rá gyógyszert és nincs gáz. Ez nagyjából fedi az igazságot. Ha viszont nagyon belemennék, a betegséget velem párosítaná, és nem kapna optimális képet rólam. Szerintem ez fordítva is így lenne. Ettõl még persze joga van tudni.
Nincs jelen
#3783 2014-10-24 10:21
- akombakom
- Tag
1-2 honap szeirntem sok, mivel ez a baj szeirntem kihat a mindennapokra, ha nem lenne rá hatással az más..ezért modnom, hog ykéne egy társkereso, ahol ilyen bajjal vannak emberek, nem kell részletezni nem ér meglepetés... ezért is nem kersek, mert ezzel indítani nem fogok, késobb meg már becsapásnak érezném...
kivancsi vagyok rny, Rigor, tee, youlcsi és a tobbiek mit fognak írni.. bár mivel ez áltlaában 30 fele alakul ki, nagy a valoszinusége, hogy sokaknak addigra már van párja és, ha az normális, akkor kitart mellettuk.. de kivancsian vrom a hozzaszolasokat
Szerkesztette: akombakom (2014-10-24 10:25)
Nincs jelen
#3784 2014-10-24 10:34
- QpaK
- Tag
Nem úgy hat ki a mindennapokra. Ha tünetmentes vagyok akkor párszor elmegyek wc-re és megválogatom a kajákat. Ezt addig tudom tartani amíg nincs komoly tünet. Ha viszont a gyógyszertõl nagyra nõ a fejem, vagy szex közben az erõlködéstõl rám jön már más a helyzet. Az elején mindenki jobb fényben akar feltûnni. Az xy vagyok profi fosós nem tartozik közéjük.
Igen! A hol van anyátok? WC-n hol lenne... 20 év házasság után vicces a családban. :D
Szerkesztette: QpaK (2014-10-24 10:37)
Nincs jelen
#3785 2014-10-24 13:32
- QpaK
- Tag
akombakom: A hasmenésrõl beszélni kínos, fõleg párkapcsolatban. Ezért nem érdemes ezzel indítani, viszont ha adsz egy viszonylagos magyarázatot, amit feljebb írtam nem csapod be. Ha a megértést keresed egy párkapcsolatban, akkor jó lehet betegekkel ismerkedni. Nekem az a bajom, hogy nem akarom, hogy a betegség körül forogjon minden. Ezért nem akarnám a hasmenés ibd-s részét részéletezni. Nem attól tartok, hogy nem megértõ, hanem hogy túlzottan is az. Elõtted van a kép a tolókocsisról, akinek nem szabad segíteni, mert megoldja? Hát kis túlzással ez is ilyesmi. Senki nem jófej, mert a tolókocsis makacs, a másik meg pátyolgatni akarja. Holott a tolókocsis ezzel él, a partner meg tanácstalan. A terhen meg osztozni nem szeretnék.
Nincs jelen
#3786 2014-10-24 14:40
- rny
- Tag
Szerintem ez elõször ijesztõ lehet másnak, és én nem részletezném. Esetleg annyit mondanék, HA FELMERÜL, mint amennyit te leírtál,qpak. Aztán késõbb ha komolyra fordul a dolog akkor természetesen asszem leülnék és elmondanám… bár én épp akkor ismertem meg a barátom amikor ez elõjött, kicsivel elõtte, és igazán egy évig profi módjára meg is oldottam mindent. Egyébként a mai napig is csak annyit tud, hogy sokat fáj a hasam - semmi mást. De konkrétan elmondhatod, hogy figyelj ez van, de ez nekem nem gond, ne is beszéljünk róla, csak azért mondom el, hogy tudd. Kész. Ezzel indítani õrültség lenne. Ahogy a te képed magadról nem a betegség határozza meg, úgy másnál se így legyen. Ha valakit épp megismersz és mondasz egy ilyen autoimmun betegséget, az nem nagyon növeli az esélyeidet :)
Egyébként lányként még annyit hozzátennék, hogy ha te ezen nem stresszelsz, õ se fog. Engem se érdekel a legkevésbé se hányszor megy a barátom a wcre egy nap, valahogy fiúknál ez absolute mellékes. Én meg azért nem mondtam el, mert ezt lányoknál én máshogyan látom, én saját magam nem tudnék úgy viselkedni ahogyan most, ha közben tudnám, hogy õ tudja...
Szerkesztette: rny (2014-10-24 14:44)
Nincs jelen
#3787 2014-10-24 15:04
- akombakom
- Tag
kapcsolat alapja nem a bizalom lenne? én becsapottnak érezném magam, ha egy ilyen dolgot elhallgatna elolem, pesrez kérdés, hogy mikor jon el az ideje, hogy megmondja... nem egyszeru az biztos.. szerencse dolga ez is mint minden
azért van ennyi zátonyra futott kapcsolat, mert igazábol az tetszik meg, akit alakít (igyekszik a legjobb fényben feltunni) nem az, aki valjoban.. aztán jon a pofára esés..
Nincs jelen
#3788 2014-10-24 16:18
- QpaK
- Tag
Én is kb arra gondoltam, mint rny. Elõbb utóbb elõ kell állnom valami magyarázattal, mert állandóan titokba kapkodom a bogyókat. Nem szeretek sokáig náluk lenni, mert akkor az anyja csinál nekem is valami zsírosat/tejeset. Azzal meg a másnapomat rontom el. :) Szóval egy rövid egyszerû magyarázat lesz, amit nem kell túlbonyolítani.
akombakom: Szerinted hiteles képet kapna, ha a betegség alapján ítélne meg. Egyébként az egész bélbaj egy nagy spekuláció. Hogy tájékoztatod hitelesen? Lehetséges visszaesések, lehetséges szövõdmények, mellékhatások, életkilátások. És ha 30 évig megmaradok ezen a szinten? Akkor feleslegesen festem a falra az ördögöt, miközben becsapom (magamat is). De legalább az igazat mondtam. ;)
Szerkesztette: QpaK (2014-10-24 16:18)
Nincs jelen
#3789 2014-10-24 16:48
- akombakom
- Tag
QpaK.. ezuen a téren már régen nem keresek, de ami nincs azt nem is tudja senki/semmi elvenni... :D
részemrol az a csalás, ha elhallgatnak elolem valami olyasmit, ami befolyásolhatná egyébként a dontésemet... krédés, hogy egy IBD mennyire befolyásolna
Szerkesztette: akombakom (2014-10-24 17:04)
Nincs jelen
#3790 2014-10-24 19:26
- QpaK
- Tag
akombakom: Értem amit mondasz, csak azt válaszold meg - ibd ide vagy oda, hogy tudsz józan döntést hozni információ hiányában? Ha nem ismered meg a másikat, akkor csak a betegségét mérlegeled.
Le is írtad:
megimsersz valakit, minden ok meg minden egysezrcsak bevallja, hogy izé....
Tehát jól mûködik, de azért mert eltitkolta mehet a kukába az egész. Mi a nagyobb baj, az hogy nem mondja el, vagy hogy a betegség miatt már nem vállalod be. Ha ez a titok elég ahhoz, hogy felrúgd akkor az annyit is ért. Ha az utóbbi, akkor tényleg a betegség miatt dobod, de legalább megismerted. Összességében nem ez a korrektebb?
És komolyan nem azért mondom, mert én vagyok a beteg. Fordított esetben is ezt gondolnám.
Nincs jelen
#3791 2014-10-24 21:16
- rny
- Tag
Az IBD azért nehéz ügy, mert nem csak egy ibs-rõl beszélünk ami befolyásolja mondjuk a programjainkat, hanem ennek azért lehetnek súlyosabb kimenetelei, idõszakai, amivel nem mindenki akar együtt élni. Ez oké, csak vajon hány olyan ember van aki ha ezt az elsõ percben megtudná, azt mondaná, hogy á nem gond? De mondjuk ez akár igaz az ibs-re is. Egyébként szerintem az ibd-t mondjuk ilyen szempontból könnyebb közölni… az egy autoimmun betegség, sok magyarázatot nem igényel.
De qpak, téged csak ez zavar? Mármint az nem, hogy emiatt korlátoltabban mész ide oda és ez hogy hat?
Én az elsõ évben iszonyú profin oldottam meg és mentem mindenhová, sõt még annál is több helyre, de pont azért, mert úgy voltam vele, hogy bárhol jobb, ha hasmenésem lesz, mint abban a lakásban ahol konkrétan minden kihallatszik a wcbõl és 0 a privacy. Aztán sajnos mostmár annál rosszabbul kezelem a dolgot, ebben a lakásban most a wc is teljesen intim és másképp van, így ez nekem kényelmesebb, és korlátozottan mozgok már ide-oda. Pont ezért amúgy nem tudom, hogy ha most egy új kacsolatot kéne kezdenem azt hogy csinálnám… állati nehéz lenne. Már a gondolattól is frászt kapok
Nincs jelen
#3792 2014-10-24 22:36
- QpaK
- Tag
Általánosságban inkább ibs-re hasonlítok. Annyi különbséggel, hogy erõsebb gyógyszereket szedek, meg gyakrabban kell kontrollra járni. Szerintem csak összeköltözésnél kéne errõl beszélni. Az meg még messze van, az is lehet, hogy nem lesz. Volt, hogy az állapotom miatt ugrott a program. Olyan is elõfordult, hogy egyszerûen nem bírtam ébren lenni és elaludtam nála. :) A rosszabb idõszak meg átlagosan 2-3 nap/hónap. Ez palástolható. Nem ismerik és nagyobb feneket kerítenek neki, mint amekkora. Tõlem meg magyarázatot várnak, de én sem tudom mikor mi lesz. Megfigyeltem, hogy a környezetemben viszont mindenki tudja. Így meg, hogy tudnak jól hozzáállni? Egyesek szerint fekete, mások szerint fehér. Én meg mondhatom, hogy 90%ban szürke. Az hiányzik, hogy õ ezzel traktáljon puszta jóindulatból vagy kíváncsiságból, vagy bánom is én…az már nem olyan! És ha idõ elõtt derülne ki, én zárnám le emiatt.
A helyszíneket általában én választom ki, amit meg nem, azt feltérképezem. van olyan nap amikor nem tudok kimozdulni. Õ viszont szerencsére nem olyan pörgõs. Ez inkább a baráti társaságban okozott gondot. De mondjuk egy távolsági busz, vagy ha az utcán kéne várnom és a közelbe nem lenne wc…Halálom. 4 éve nyaralni sem voltam. Na majd jövõre. Érdekes, hogy engem férfiként mennyire idegesít, ha hangokat adok ki a wc-n. Még a barátaim mellett sem tudok önfeledten… Otthon meg eléggé elszigetelt, ott nyugodtan lehet nyögdécselni meg durrogtatni. ;) Az fog neki elõször feltûnni, hogy profin vágom hol vannak a mosdók.
Nincs jelen
#3793 2014-10-24 22:41
- akombakom
- Tag
QpaK, ha neked ez íg ymukodik és megy, akkor csináld.. nekem olyan szinten befolyásolja a mindennapjaimat, hogy pasizás szóba se johet... osszekoltozés? jesszus :D valaki véletlen átjon alig várom, hogy lelépjen... nem még, itt lakna valaki :D, pedig hozzatok képest semmi bajom.. napi max 1-2 laza híg széklet... (gorcsok, fájdalamat nem számolom az nem befolyásolna)
Nincs jelen
#3794 2014-10-24 23:52
- QpaK
- Tag
Biztos azon is sok múlik mennyire extrovertált a partner. Ha folyton el akarna valahova rángatni és én lennék a hangulatromboló az szar lenne. Más az, ha valaki békés nyugdíjas… Az elején nekem is jobban ment. Eleinte orvoshoz is alig jutottam el. Aztán amikor 2-3 óráig nem kellet wc-re mennem, már a sportpályán bandáztam. Aztán egy két kellemetlen eset, meg a tény, hogy bármikor tudok alkotni elég lett ahhoz, hogy most 6-8 órás passzivitás mellett is féljek a hirtelen változásoktól/váratlan helyzetektõl. Nagy kár!
Nincs jelen
#3795 2014-10-25 09:28
- akombakom
- Tag
Ez is egy betegség, mint akármelyik más, elonye, hogy nem ragályos, viszont orokolheto.... egyedul is lehet élni, nézzél korul...ha meg bizonyos igényeid vannak, szierntem azt is meg lehet oldani, úgy hiszem elég fiatal vagy még, szóval leugrasz egy discoba és ennyi.. manapság ez már nem lehet prolbéma
Nincs jelen
#3796 2014-10-25 10:18
- QpaK
- Tag
:) Ezt most nekem írtad? Nem értem mire...
Jah már tudom! :D A nyugdíjast úgy értettem, hogy korombeli de nem az az elmászkálós bulizós fajta. Én sem. Így kevesebb a wc para mert lakás vagy max teázó kávézó a helyszín. Nem vagyok egy szoknyapecér. :D Persze, hogy lehet egyedül. Nem is akarok rád tukmálni senkit... ;) Nem is neked címeztem, félre értettél.
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 10:28)
Nincs jelen
#3797 2014-10-25 10:46
- rny
- Tag
Nekem meg az a bajom, hogy én amúgy nem lennék nyugdíjas, állati szívesen mennék állandóan - ha ez nem lenne.
Amúgy akombakom, ha neked napi 1-2 van és amúgy a többi nem zavar, akkor én komolyan nem értem, hogy neked mi a bajod. Hát napi 2 egy normális embernél és simán belefér! Tényleg fel nem tudom fogni, hogy mi a gondod.
Engem az ilyen rohamszerûségek zavarnak a legjobban, amikor egyszer még el tudnék menni suttyomban, de aztán 20 percen belül még 3x el kell mennem… na arra nehezen mondom, hogy pisilnem kell.
Egyébként a teázó, kávézó nekem veszélyesebbnek tûnik. Ha például elmegyek este valahová, ahol hangos a zene és sokan vannak, akkor elõször is nem hallatszik kvázi semmi se ki, másrészt meg az ember mondhatja, hogy ha még úgy gondolja, hogy lehet hogy vissza kell mennie, hogy jajj nagy volt a sor, nem jutottam be és kész aztán ha úgy van, elmegyek megint.
qpak te budapesti vagy?
Szerkesztette: rny (2014-10-25 10:46)
Nincs jelen
#3798 2014-10-25 14:25
- QpaK
- Tag
Hú ilyen rohamszerûségek szerencsére nincsenek. Már rájöttem, hogy nem is a hasmenés okoz igazából gondot, hanem a lazább széklet. Az elõbbi még ellötyög valahogy, meg általában kevés, szóval még tartani is tudom. Ellenben akármikor el tudok menni, és elég sokszor van inger is. Így legtöbbször biztos, ami biztos alapon „kiürítem” magam. A lényeg, hogy különösebb gyulladás nélkül csinálhatok az átlagos napi 3-5-bõl 10-15-öt, ha éppen ahhoz van kedvem ;)
Nem szeretem a tömeget, és az alapján, amiket eddig láttam a férfimosdók hiányosak. Van, ahol csak piszoár van, míg máshol az ülõke hiányzik…ha éppen nem vizelték össze! Elõfordult, hogy a nõibe kellett belógnom. Aztán az is lehet, hogy én jártam rossz helyekre. A csendes kuckós helyeket kedveltem, amiket nevezhetünk sarki lebujoknak is. Ha meg csak egy wc-van és azt lefoglalom fél órára, akkor meglincsel a részeg tömeg. :)
többnyire
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 14:26)
Nincs jelen
#3799 2014-10-25 18:09
- akombakom
- Tag
Rny... Nyilvan a napi 10_20 az nem 1_2, de sokszor, laza, vagy hig es gyorsan kell menni, fokent reggel, de nem csak kizarolag, buszoznom kell meloba, ez a legnagyobb bajom, ha pont ott kap el akkor nem is tudom, eddig megusztam, de meg 30 evig lesz ilyen szerencsem???
Volt mar, hogy par km a lakhelyremtol ereztem es akkor azthittem meghalok. Nagy nehezen kibirtam valahogy melohelyig aztan futas
Nincs jelen
#3800 2014-10-25 18:32
- rny
- Tag
de napi 2t hogy az istenbe nem lehet megtervezni? akkor kelj fel korabban
Nincs jelen