#3801 2014-10-25 18:41
- akombakom
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
rny.. ugy hogy nem tudom mikor jon, jon-e egyáltalán... és níéha csak 1 néha 3... akármikor, egy ilyen kisvárosban nagy széegyn, ha befosol...
Szerkesztette: akombakom (2014-10-25 18:45)
Nincs jelen
#3802 2014-10-25 19:08
- QpaK
- Tag
Lehet, hogy furán hangzik, de a hashajtáson nem gondolkodtál? Úgy hangzik mintha nem lenne megkönnyebbülés érzésed. Ha az inger állandó, akkor lehet, hogy segítene... Kutyaharapás sõrével: Kiürülnél és nem tudnál befosni.
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 19:10)
Nincs jelen
#3803 2014-10-25 19:10
- akombakom
- Tag
de igen, csak nem tudom jo otlet -e
Nincs jelen
#3804 2014-10-25 19:12
- QpaK
- Tag
Hát menj be egy patikába és kérdezd meg, mik vannak és hogy hatnak. Az idõzítés a lényeg, szóval nyilván rá kell készülni. Vagy simán játszd el hétvégén, hogy munkába mész. És kiderül, hogy mûködik-e...
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 19:16)
Nincs jelen
#3805 2014-10-25 20:35
- Rigor
- Tag
Nekem a nagy wc-re rohangálós korszakban is ment a csajozás. Sõt talán még jobban, mivel a wc para mellett már nem nagyon maradt erõm egyéb dolgokon, kapcsolaton, stb parázni, így összességében lazább, szókimondóbb lettem mint elõtte (persze idõ kellett hozzá, és nem napi 1-2-rõl volt szó hanem akár 5 percenként, fõleg ha iszogatás volt, pusztán "átrohanás" jelleggel).
Persze néha rontottam a hangulatot a wc parával, de ezt ellensúlyozta a hõsiesség. Na hogy most hogy menne a csajozás nem tudom. Azért azt hogy idõnként elmászkáltam wc-re teljesen jól tolerálta mindenki, no de az hogy leveszem a pólóm és ott van alatta egy "horrorfilm", rettenet sebhely, egy kis "alien", kulazsákkal (plusz csúnyán el is híztam). És ezt még futó kaland alatt is nehezebb lehet beadni mint azt hogy idõnként ki kell menni (az még titkolható) - mivel ez már látványos. És én sem az elõjáték alatt szeretnék szembesülni hogy a hölgy egyik lába lecsatolható, úgy ezt az "extrém bodymod"-ot is jobb bevallani.
De biztosan megoldanám.
Ha visszaolvastok több olyan történet is van akik teljesen elkeseredtek hogy így hogy fognak majd kelleni bárkinek is, aztán simán. (Én komolyabban sérültek fórumába is beleolvastam, volt aki például elveszítette egy lábát, és utána még lazábban talált magának partnert, vagy párt mint korábban - egyszerûen már ezzel is kitûnsz a tömegbõl eltérsz az átlagtól - és máris több ember érdeklõdését felkelted).
Nincs jelen
#3806 2014-10-25 20:41
- akombakom
- Tag
Rigor.. vagy nem :D
Nincs jelen
#3807 2014-10-25 21:02
- QpaK
- Tag
A vékonybeles belsõ zsák - nem tudom hogy hívják nem jött szóba nálad? Ezt végleges sztómánál nem tudják laporoszkóposan megoldani, hogy nem vágják át a hasfalat? Mármint nyilván átvágják, csak nem egy 20 centis seb, hanem egy kisebb lyuk... Kitûnni a tömegbõl...Micsoda egyediség ;)
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 21:04)
Nincs jelen
#3808 2014-10-25 21:13
- QpaK
- Tag
Na ez az. Neki belsõ zsák van és tökre jól begyógyult (5:10 körül van a heg). Egy másik videóban elmondja, hogy bélmérgezés miatt mûtötték.
http://www.youtube.com/watch?v=vROdqr7lI0o
Szerkesztette: QpaK (2014-10-25 21:14)
Nincs jelen
#3809 2014-10-25 22:36
- QpaK
- Tag
akombakom: Látod én is szeretek felkészülni a legrosszabbakra. És nyugtass már meg légyszi, hogy nem maradt benned tüske a korábbi félreértés miatt. :)
Nincs jelen
#3810 2014-10-26 08:03
- akombakom
- Tag
QpaK.. senkire nem haragszom innen a forumrol, igazság sziernt tobb megértést vártam a sorstáraktol, de mindenkinek lehet véleménye :D
végulis megtudtam amit eddig is, szerencse dolga javarészt ez a dolog is...amibol nekem ritkán jut, úgyhogy nem vagyok túl bizakodo, nektek legyen igazatok :D
Nincs jelen
#3811 2014-10-26 10:25
- Rigor
- Tag
Laproszkóposan, no persze nyugaton és ott is kevés helyen, és kevésbé súlyos esetben (egy szivárgó bél esetén ki kell pakolni az embert és ki is pucolni...). A Pouch meg még macerásabb, begyulladhat, no és ha az ember egész vastagbele érintett, végbéllel együtt akkor aztán a híg stb cucc még gyakoribb és állandó wc-parát generál. Onnantól a napi 10 rohanás szinte garantált. Olvastam fórumokon, sokan megbánták. Inkább Crohn esetén alkalmazzák, amikor úgy is csak szakaszokat vágnak ki, és nem olyan az érintettség. A seb, hát az meg úgy alakult hogy elfertõzõdött, és fel kellett nyitni, tisztítani, és nyitva szélesen gyógyult. De még az a legkevésbé rémisztõ, a kis alien, zacsival inkább.
A rengeteg wc-para rohangálás, fájdalom, diéta, - nem merek enni sok mindent - alvásprobléma, több mint tíz évig eléggé zavaró volt, sztómával sokkal nyugisabb az élet. Ha választani lehet, én inkább ragaszkodnék hozzá.
Más is megoldotta, én meg még képes vagyok az ilyesmibõl elõnyt is kovácsolni, esetleg egy nagyon vagány huzattal, vagy némi tetoválás (hegek eltüntetésére olcsóbb mint a plasztikai mûtét).
Ha máshogy nem, hát rengeteg nagyon csinos lány/nõ is van aki betegtárs, - vagy más bajuk volt/van és tiszta parázósak. Akkor még a közös megértés, a szenvedés ismerete, elfogadás, "sorstárs" érzés is könnyû barátkozási alap lehet.
De a nõk és a férfiak között is vannak olyan típusok, akik úgymond pátyolgatós típusok, (vagy önbizalom hiányosak) sokak számára vonzó egy betegséggel hõsiesen megküzdõ, az átlagtól eltérõ, felvilágosultabb életszemléletû (azért ez a betegség kicsit olyan mint a fûrész c. horror - megtanítja értékelni az életet) ember. Vagy csak úgy simán jön a szerelem, és azt ilyen apróságok nem tartják vissza.
akombakom: 1-3.- az még pszihés. Befosni meg sosem kell, félreesõ helyen (vagy ha nincs, akkor bárhol) nejlonzsák elõvesz, gatya letol, abba bele, szavalsz mellé egy verset, és közlöd hogy ez mûvészet (ha merészebb, akkor azt hogy ez a véleményed a kormányról). Ez csak kb. 1 percig ciki, és nem egy óráig amíg bûzölögve végigmegy az ember a városon.
Aki meg ilyen szinten sem képes tolerálni egy betegséget, az olyan bunkó hogy egészségesen sem kellene.
Nincs jelen
#3812 2014-10-26 11:22
- QpaK
- Tag
Nekem az jött le, hogy eltart egy ideig, mire a vékonybél „átveszi” a vastagbél szerepét. Ez mindenkinél változó és akár évekig is húzódhat. Utána viszont a wc látogatás is csökken. A linkelt lány 3-5 x van. Gondolom te is ritkábban cserélsz sztómát mint eleinte. Azzal viszont egyet kell értenem, hogy a biztosabb megoldás a végleges kihelyezés. Illetve, ha annyira szar a helyzet, és mûtétre kerül a sor, akkor egy körbõl megoldják a kihelyezést és vége. Nem akarnak a betegek tovább szenvedni, majd talán jobb lesz alapon. A belsõ zsák pedig 2 vagy 3 mûtét. Én lehet, hogy megpróbálnám a pouch-ot, ha meg nagyon nem mûködik, még lehet végleges sztóma. Fordított esetben viszont már nincs visszaút.
Ha Crohn-om lenne biztos végleges sztómát választanék: az bárhol okozhat gyulladást, kivághatnak bélszakaszokat, de ha a zsák lesz érintett, azt hogyan foltozzák?
Szerkesztette: QpaK (2014-10-26 11:26)
Nincs jelen
#3813 2014-10-26 15:15
- Rigor
- Tag
Áh, ha éhgyomorra iszok, vagy eszek szinte azonnal megtelik folyadékkal. Ez roppant vidám lenne ha még a begyulladós végbelemmel kéne tartani... - így is végbélcsonkot meghagytak, amibõl még némi vér szivárog, emlékeztetve a colitisre. Néha ezt a pár centiben felgyûlõ kiskanálnyi semmiséget is kellemetlen tartani. További mûtétet, végbélcsonk eltávolítást nem terveznek, túl kockázatos, amúgy sincs rá kapacitás címszóval. És az is nagy kettévágós, rettenet-mûtét lenne.
Nincs jelen
#3814 2014-10-26 17:48
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Rigor!
"További mûtétet, végbélcsonk eltávolítást nem terveznek, túl kockázatos, amúgy sincs rá kapacitás címszóval."
Ez mit takar?
Nincs jelen
#3815 2014-10-26 18:16
- QpaK
- Tag
Aha, így már értem. Az viszont furcsa, hogy a végbél egy részét megtartották. Mondhatjuk, hogy még mindig colitises vagy. Igaz már csak pár centinyi mértékben. Ha ezt normálisan megcsinálják, akkor nem is kell többször wc-re ülni. ;) Nekem azt mondták, hogy a záróizomra kell vigyázni, mert azt meg tartják. Nem mintha tudnám, hogy kéne kímélni. Sajnos nem lettem okosabb, mert elégé megoszlanak a vélemények. Ez pedig nem egy olyan döntés, amit majd ha aktuális akkor akarok meghozni. Ha a fájdalom túl erõs, akkor nem lehet tisztán átgondolni.
Egyébkén én nem tartom undorítónak. Sõt igazából tetszik is, de sajnos sokakat taszít. Ha lehet, inkább elrejteném a betegséget/belemet.
Azt gondolod, hogy nem lenne kapacitás arra, hogy a pouch-ból végleges sztómára váltson az ember?
Nincs jelen
#3816 2014-10-26 18:54
- Rigor
- Tag
Dr. Lestár csinálta. Úgy összességében szerintem nincs kapacitás. A végbélcsonk meg azért maradt mert komplikációk, stb. így is majdnem meghaltam. Erre már azt mondták hogy végleges sztóma - sõt elõtte is errõl volt szó. Mondjuk végbélcsonkra nem számítottam, a haldoklás már elõtte megvolt, arra számítottam. Nem tudom amúgy mi a különbség technikailag a végleges és a nem végleges között. Ha nem lenne végbélcsonk még akkor is lehetne mondani hogy még mindig colitises vagyok.
Hiszen az egyéb tünetek (kezelhetetlen térdfájás, fájó ujj izületek, kisebesedés nyelven, stb.) azért köszönik szépen még vannak.
Azért egy ilyen nagy mûtét elég veszélyes, hogy csak úgy többet is lezavarjanak ha nem élet-halál kérdés (ja, meg akkor persze kapacitás sincs. De hát ez egy ilyen rendszer - amíg használ a szteroid nem kapsz biológiai terápiát, azt is csak egy évig, aztán visszaesel, akkor kaphatsz, - feltéve hogy használ vagy már nem. - nekem már a dupla adag sem használt. És akkor emiatt várni hogy lehessen mûteni, (biológiai terápia után x hétnek el kell telnie hogy mûthessenek) túlélni addig, pokol.). Így is volt egy csomó szövõdményem ami miatt az egész nyarat a kórházban töltöttem.
Van itt a fórumon olyan is akinek pouch-ot csináltak, hazament, elesett meghalt. Meg puchitis, stb egyéb vadregényes mókák.
Nincs jelen
#3817 2014-10-26 20:18
- QpaK
- Tag
Azt akartam is kérdezni, hogy az ízületi fájdalomra szedsz-e gyógyszert. Mert most már bél nélkül nem akadály, hogy a reumatológus felírjon valamit. Meg ha elkapod az influenzát, az antibiotikum sem egyenes út a pokolba.
Emlékszem volt olyan, hogy a leletek alapján nem kaphattam volna biológiait, ezért az orvos kiszínezte az eredményem. De olyan is volt, hogy a remicade adagomat másnak adták be és úgy leromlottam, hogy befektettek. Összességében velem rendesek voltak, mert elég hamar kaptam biológiait, noha a szteroid (átlagosan 48mg-ról csökkentve) még használt. Szóval csak kussoljak szépen!
Szerintem mára változott a helyzet. A váró mellett van közvetlen egy terem és itt ébredeznek a tükrözés után. A kezeléseket is itt adják. Ez régen tök üres volt, most pedig állandóan tele van, és mindig folyatják a remicadet. A humirás táskával is egyre több embert látok.
Apropó humira: most december/január környékén jár le az egy évem. Remélem maradhatok jó véleménnyel. :)
Nincs jelen
#3818 2014-10-27 00:00
- Rigor
- Tag
Semmilyen gyógyszer nem használt. Vagy 4-5 helyen megfordultam, mindenféle vizsgálat és semmi. Azon kívül hogy rohadtul fáj elvileg semmi bajom. Ha ez így megy tovább, még a végén az ízületeim miatt is újra beülhetek a kényelmetlen "masszázsfotelbe".
Nincs jelen
#3819 2014-10-28 11:10
- QpaK
- Tag
Tehát az is mítosz, hogy végleg vége a betegségnek?Most nézegetem, hogy sztómával is át kell gondolni az evést. Akkor meg ugyanott vagy. A colitis féle ízületi gyulladás nem mutatható ki, de a betegségre szedett gyógyszerek elnyomják - vagy legalábbis mérsékelik. Nekem is a kisizületeim fájnak, de csak néha és nem vészesen. Ha viszont a számban van kisebesedés, akkor alig tudok enni.
A masszázsfotelnek semmi értelme. Ez viszont, ha autoimmun folyamat nem immungyengítõt kéne szedni?
Nincs jelen
#3820 2014-10-28 12:31
- akombakom
- Tag
csak úgy beírok srácok... egy ismerosomék gyereke 12 éves és 78 kg (szerintuk persze nem kovér).. jo, hogy nem egy torpe. magassága megvan.. de QpaK 45 kiloja innentol kezdve rémíszto... remélem sikreul meghiznod, bár az se jo a szervezetnek, hogy ide-oda íngázzon.. legalább egy 70re és azt tudja tartani...
Nincs jelen
#3821 2014-10-28 13:01
- Rigor
- Tag
Qpak: A masszázsfotelt azért írtam, mert a Honvéd kórházban ilyenekbe kell ülni amíg csöpög a biológiai terápia. Persze az egész labor ilyen "kirakat", az lcd tv jó, lehet néha filmet nézni, elvégre mégis vagy 3-4 órát kell ücsörögni, a klíma is hasznos, de a fotelek... Ez valami nagyon mutyi szagú, mert iszonyúan kényelmetlenek. (arról nem is beszélve hogy egy sajgó bélésû, vagy egy ízületes embernek mennyire eshet jól ha rázkódik a fotel). De annyira, hogy inkább a kinti kemény padon ültem volna.. nem véletlenül azért beszereztek egy kupac kispárnát, azzal ki lehet bélelni kényelmesre.
Bizony mítosz. Attól hogy az elsõdlegesen érintett és legtöbb problémát okozó rész ki van szedve, még a betegség köszöni szépen, megvan. Ha jól tudom többek közt ezért is nincs bél-transzplantáció.
Immungyengítõt.. no de mit? Szteroid már nem használ,(a végén már 100mg fölött sem használt) de nem is szívesen térnék vissza rá, immurant nem is bírtam, nálam durva mellékhatásai voltak, a remicade meg a végén semmit sem használt (a dupla adag se).
Nincs jelen
#3822 2014-10-28 16:04
- QpaK
- Tag
akombakom: elfelejted, hogy ez alkati kérdés is. Régebben is 50-54 kiló körül voltam. Mivel nem vagyok olyan magas, ezért én sem tûnök gebének. Mások szerint sovány sem vagyok… Szóval jó kontraszt lehetek a 12 éves ismerõdnek. Még mindig azt mondom, hogy 50-ig kéne feltornásznom magam. Talán most menni fog, mert az étvágyam megjött.
Rigor: Hát ez borzalmas. Kiveszik a belet és az egyéb tünetek felerõsödnek. Adnak a sz@rnak egy pofont. Az imurán a legrosszabb. Durván egy hónapig tudtam szedni, majd hányásrohamok kezdõdtek. Napi szinten 30, a végén már habos buborékkal. Az elsõ ilyen roham kispesten ért, amikor is óbudáig kellett tömegközlekednem-elég undorító voltam. Az egyik ismerõsömnek a fehérvérsejt száma csökkent tõle, aztán bekómált. Az imurán ha nem megy, külföldön a methotrexate-al váltják fel. Az már egy kemoterápiás szer, amit elsõdlegesen daganatos betegeknek adnak.
Én meg még arra is gondoltam, hogy megmûttetem magam, aztán vége…Hát ezek után, csak ha nagyon muszáj.
Szerkesztette: QpaK (2014-10-28 16:04)
Nincs jelen
#3823 2014-10-28 16:31
- akombakom
- Tag
Te azt mondod a 45 nem kevés ok azt mondjak a 78 nem sok, pedig szeirntem eléggé széles intervall... végulis ha nem vagy 190 de neem ez akkor is kevés, ahogy amaz sok, bármennyire is alkati kérdés a dolog.
Nincs jelen
#3824 2014-10-28 23:22
- pt
- Tag
Én 88 kg vagyok most a 185 cm-el. Elég normális az alkatom. "L"-es ruhák passzentosak. Mostanában a rizst, sült tojást, bacon szalonnát részesítem elõnyben, nagyon tetszik a pocinak.
Mondjuk ma vacsira bevertem fél kg kenyeret, amibõl melegszendvicset csináltam :D
Holnap kondi terem, ledolgozom. Úgy érzem jót tesz az edzés.....
Nincs jelen
#3825 2014-10-29 07:01
- akombakom
- Tag
egyébként valaki aszthiszem rny jegyezte meg, hogy ha csak 2-3x szaladok a WC-re azt miért probléma és miért nem tudom beosztani?
Most volt idom ujfennt elgondolkodni ezen és a válasz:
ha 15x volna azt is be tudnám osztani ilyen erovel.. ha tudom pontosan mikor jon, azért nem tudom beosztania 2-3x-t mert akármikor jon,ma pl. csorgoora elott felébredtem és rohantam..
másodszor pedig nem tduom, hogy melyik az utolso... magyarul kiszámíthatatlan.. nyilván a 10-20 lényegesen rontja a helyzetet, nem is értem, hogy tudtok vele élni
még annyit tennék hozzá, valszeg ti úgy fogjátok fel, ha befosok, hát befostam.. minden csoda 3 napig tart... nekem ezzel elég nagy problémám van...
Szerkesztette: akombakom (2014-10-29 07:10)
Nincs jelen
#3826 2014-10-29 07:28
- QpaK
- Tag
Valami rendszer mindig van benne. Írtad, hogy reggel rosszabb. Mennyivel kelsz elõbb? Ugyan úgy kell beosztani a 10-20-at is. Ha eddig mindig ennyiszer voltál, akkor a félelmednek nincs alapja.
Megértelek, mert én is utálok délelõtt menni, mert kiszámíthatatlan. Mi a helyzet a délutánokkal, amikor mész haza munkából?
A befosás meg elképesztõen megalázó, ilyen történeteket is tudnék mesélni. Az viszont nem rossz, hogy 4 év alatt, ilyen aktív hasmenés mellett csak 3x volt gond – ezek gondolhatod, hogy hatással vannak rám. A Rigor féle nejlonzacskós megoldás nekem sem menne. Leginkább elbújnék egy sarokba és megszûnnék létezni. :D
Nincs jelen
#3827 2014-10-29 10:23
- rny
- Tag
akombakom, azt írtad 1-2x. És ebben semmi rendszer? Hogyha általában ez indulás elõtt van akkor tényleg alaptalan a további félelem. Hogyhogy nem tudod melyik az utolsó? Ha kétszer van átlagban egy nap, akkor az. Ha sosem több, akkor nincs mitõl félned. Nekem éppen az a bajom, hogy lehet egy varázsütésre, de lehet 6 is.
Egyébként én absolute nem úgy fogom fel, hogyha befosok hát ez van, sõt, szerintem én abba bele is halnék, semmilyen lazaság nincs bennem ezzel az egésszel kapcsolatban.
Volt anno, hogy olyan rosszul voltam, hogy nem mertem telefonálni itthonról, nehogy ne tudjam lerakni ha sürgõs dolgom akad :D Azt hiszem ez volt a mélypont, és ehhez képest vagyok most pozitívabb. Ami egyébként pozitívabbnak tûnhet neked mint amilyen, mert itt mindenki próbál beléd lelket önteni :D
Meg kell próbálni stabilizálni az állapotot és nagyjából kitapasztalni, mikor mire számíthatok, mit egyek, mit vegyek be, ha úgy van. Ha pedig valami dolgom lenne és aggódom, akkor nem gondolkodom, hogy bevegyek e egy hasfogót, hanem beveszem és kész. Elsõ lépésként kerülj el mindent amiben tej van, és meglátod mi lesz, nekem az az ami óriási különbséget jelent.
Csak az utazás a probléma, vagy a munkahely is?
Konkrétan hasmenésed van, vagy csak ilyen laza székleted?
Szerkesztette: rny (2014-10-29 10:24)
Nincs jelen
#3828 2014-10-29 11:10
- Rigor
- Tag
Qpak: Azért ez igazi megváltás ahhoz képest hogy az utóbbi években a fájdalommal teli állandó vérfosás milyen szinten rombolta a komfortérzetem. Végre ehetek bármit! Beülhetek bárhova, elmehetek moziba, bevásárolni, és nem állandóan a wc-re rohangálástól parázok. Kicsit még ugyan persze, ha épp megtelik a zacsi, de pisilni is gyakrabban kell, és az messze nem olyan vészes mint amikor az ember konkrétan készül befosni, és tudja hogy nem tudja tartani, leizzad stb. Itt meg csak érzem hogy na, már kényelmetlen a nadrág majd valamikor kéne menni wc-re :)
Nálam azért ezek az utóhatások szvsz. részben annak tudhatóak be, hogy hosszú ideig irgalmatlan nagy adag szteroidon éltem már. Hogy több mint 1 évig 100mg-al indult a reggel? No érted. Valószínû hogy ez is tehet róla.
És az ízületi problémák még a mûtét elõtt is jelentkeztek egyszer fél évig, de maguktól el is múltak. Mûtét elõtt pedig elõjöttek, utána egy idõszakban egész elviselhetõ volt,(ekkor készültek az airsoftos videók) aztán most épp megint elég rossz (fõleg a térd, a többi semmiség).
Bónusznak meg ahogy teljesen távozott a szteroid, visszajött az allergiám amirõl meg is feledkeztem a tizen-akárhány év során :)
Nincs jelen
#3829 2014-10-29 11:19
- Rigor
- Tag
A reggeli munkába menést úgy oldottam meg, hogy este nem volt vacsora, reggel egy órával a szükségesnél korábban kelés, reggeli helyett csak folyadékot ittam,(esetleg ha épp nagyon aktív volt a fellángolás akkor szteroid hamm+enterobene- ezeknek úgy is kell egy óra, mert kb. valamiért egy óra múlva tuti a wc) kicsit tettem-vettem mozogtam, kijött a reggeli cucc, aztán bringával mentem télen nyáron 15km melóhelyre (bringázásnál szinte sosem volt para az megnyugtatta a beleket), késõbb nem volt különösebb gond, melóhelyen már minden folyosó végén volt wc, úgyhogy megoldottam, az akár napi 10-20 wc-t is, (vagy ebédidõ környékén óránként 2-3 alkalom) fõleg mert inkább sok, felhasználóhoz kisétálós support feladat volt, ami után gyakran amúgy is kézmosás (fõleg a mártír-munkahõse-betegek bejön dolgozni felhasználók után ). Volt olyan kollega aki 4 évig nem vette észre hogy nekem bármi bajom lenne. Ha meg feladatban voltam és úgy jött rám, akkor egyszerûen csak annyit mondtam, hogy elnézést pár percre el kell most mennem, jövök vissza. És fel sem tûnt senkinek, mivel gyakran volt olyan feladat (hálózati hiba) ami miatt amúgy is el kellett mászkálni akár többször a server szobába, helyi switch-ekhez meg ilyesmi. Hazamenetel elõtt 2 órával már se enni se inni szigorúan és akkor hazaérni is sikerült (ha meg nem útközben megvoltak már a helyeim) - de az már úgy is kevésbé para.
Szerkesztette: Rigor (2014-10-29 11:21)
Nincs jelen
#3830 2014-10-29 15:28
- akombakom
- Tag
Rny leginkabb az utazas, es fokent hajnalbanreggel, erdekes, hogy delutan jobb a helyzet. Mi ezen a nem ertheto? Volt, hogy semmi, volt,hogy 4x. Honnan tudjam hogy mar lehet elindulni? Ma hajnalban arra keltem, hogy futni kell. Mikor milyen, van hogy hig-ez ritka, laza, nem tudom visszatartani. Tejeset regen nem eszek, szerintem nincs osszefugges
Ami erdekes, kora este elkezdodik a fajas, motgas, es olyan szelesedes, hogy az nem emberi, erre ebredek is altalaban, aztan miutan futottam par kort, van hogy csak 1x a wc-re javul a helyzet. Meloban nincs gond, esetleg mikor beerek meg 1 macx 2x, de utana semmi. Reggeli csak munkaban, otthonmar regota nem eszek semmit. 5.30 kor indul a busz
Faj is neha ittott. Volt mar, hogy szombat ejjel is futnom kellett tobbszor, pedig vasarnap nincs buszozas:-) :-)
Szerkesztette: akombakom (2014-10-29 15:45)
Nincs jelen
#3831 2014-10-29 16:27
- rny
- Tag
Érdekes, én is voltam így, ezen a normix segítette a legtöbbet. Meg a kenyér nem evése.
Nem gondoltál rá, hogy olyan munkát keress, ahová a busz nem 5.30kor indul?
Nincs jelen
#3832 2014-10-29 16:44
- Rigor
- Tag
Szerintem öröm ha az ember rendes munkát talál, még egészségesen is! Nem hogy betegen.
Nem igazán van sok választás..
Nincs jelen
#3833 2014-10-29 16:51
- rny
- Tag
Hát azért kérdés az ember mit dolgozik. Szerintem egy hasi panaszosnak állati sokat számít, hogy mennyit kell oda utaznia és ott milyen a wc-k, ezt azért is mondom, mert én most mindkét szempontból nagyon szerencsés vagyok és iszonyú könnyebbséget jelent. Ezért érdemes körülnézni, HÁTHA van jobb megoldás, mert azt megértem, ha valaki nem akar 3 30kor kelni hogy elérje az 5 30as buszt...
Szerkesztette: rny (2014-10-29 16:52)
Nincs jelen
#3834 2014-10-29 17:06
- akombakom
- Tag
rny sokszor pedig fonn vagyok, vagy éjjel felkelek 1-2 korul, olyan pukkanások meg morgások vannak, hogy na és aztán van, hogy van valami belole reggelre, van hogy nincs....a hasmenéssel van a baj meg azzal, hogy gyorsan ekll menni, nem azzal, hogy mennyiszer.... 34 évig szorulásom volt, akár napokig sem volt székletem
szerintem teljesen egyértelmu, hogy hosszutávon 5-10-30 év ez az állapot nem tarthato...
Szerkesztette: akombakom (2014-10-29 17:07)
Nincs jelen
#3835 2014-10-30 11:20
- QpaK
- Tag
Azért az dühítõ, hogy mennyi baromságot lehet találni... :) Mintha dr Gabriella kisasszony elfelejtett volna szelektálni.
http://www.szorongas.hu/pszichoszomatikus.html
(A kényszerességben viszont eléggé magamra ismertem.)
Szerkesztette: QpaK (2014-10-30 11:28)
Nincs jelen
#3836 2014-10-31 08:25
- akombakom
- Tag
az ilyen parenyica tipusu sajt az tejterméknek minosul IBS IBD szempontjábol? mert ha igen, akkor az ételintolernciát asszem ki lehet nálam zárni, se tegnap se ma reggel nem volt semmi, pedig ettem liszteset (kenyeret) meg tejeset (ezt a parenycia félét, mondjujk nem volt fustolt).. gondolom ha gondot okozna, akkor nem csucsulne odabenn napokig... ma majd eszek lehet joghurtot vagy ilyen majonézes halsalátát, amiket néha szoktam és nem vettem észre hogy olyankor rosszabb lenne a helyzet...
Nincs jelen
#3837 2014-10-31 10:13
- rny
- Tag
micsoda kérdés, hogy a sajt tejtermék e :D hát az… az ilyen sajtokat idõnként én is meg tudom enni, de a joghurt, kefír, tej, szószok, stb. megölnek. amúgy még lehetsz tõle rosszul.
vagy ha csak nem vagy rosszabbul, mint általában, akkor az ugye még nem jól? én a helyedben nem azt próbálnám, hogy kétpofára eszem ezeket, hanem azt, hogy mi van, ha 2-3 hétig nem eszem.
Szerkesztette: rny (2014-10-31 11:13)
Nincs jelen
#3838 2014-10-31 13:35
- Rigor
- Tag
Tejterméknél az számít hogy savanyított tejtermék-e (joghurt, kefír, sajtok) vagy nyers tej (tej, tejföl, túró). A savanyított tejtermékek közül a joghurt, kefír probiotikum tartalma (mindegyikben van, nem csak amiben külön reklámozzák is) miatt még elõnyös is lehet.
Nincs jelen
#3839 2014-10-31 13:38
- Rigor
- Tag
A majonézben egy csepp tej sincs:) Az ugyanis olaj és tojássárgája, valamint egy kis fehérborecet(vagy citrom, vagy egyéb savanyúságot szabályozó anyag) és mustár. Én házilag szoktam csinálni, van bevált recept, jobb mint a bolti, és ebben a cukrot is lehet nyugodtan helyettesíteni édesítõvel, nem lesz kevésbé finom/nem érezni mellékízt.
Nincs jelen
#3840 2014-10-31 13:55
- Pillangó76
- Tag
Tegnap voltam laktulóz vizsgálaton és pozitív lett(H2 kilégzéses).
Van esetleg olyan a fórumozók közt, akinél ezt elvégezték és szintén pozitív lett neki? Kapott rá vmi kezelést?
Nincs jelen
#3841 2014-10-31 15:51
- rny
- Tag
Annak örülj nagyon, mert ha a laktulóz kilégzésed pozitív akkor kontaminált vékonybél szindrómád van, kapsz rá egy kis normixot és ettõl akár jól is lehetsz innentõl kezdve. Én ezt már eljátszottam párszor.
Ha nem csak ez a bajod, akkor is jobban leszel, csak nem teljesen :)
Nincs jelen
#3842 2014-10-31 16:29
- Pillangó76
- Tag
Köszi a választ.Hát sajnos nem csak ez a bajom:-). De a ha az egyiktõl meg tudok szabadulni az nagyon jó lesz.:-)
Szerkesztette: Pillangó76 (2014-10-31 18:11)
Nincs jelen
#3843 2014-10-31 18:54
- Anna73
- Tag
különben az IBS-ek majdnem mind pozitív a laktulóz tesztje.. normix semmit nem ér, legalábbis nekem, két kúrát szedtem végig...
http://vastagbel.hu/gasztroenterologia/ … -szindroma
Nincs jelen
#3844 2014-10-31 19:37
- QpaK
- Tag
Anna73 írta:
különben az IBS-ek majdnem mind pozitív a laktulóz tesztje.. normix semmit nem ér, legalábbis nekem, két kúrát szedtem végig...
http://vastagbel.hu/gasztroenterologia/ … -szindroma
Az oldalról több fura hókuszpókuszra is vezetnek linkek. Még a Békéscsabai agykontrollhoz is... ;)
Ez korrektebb: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztik … p?id=92556
(Nekem nagyobb szívásnak tûnik az ibs-nél.)
Szerkesztette: QpaK (2014-10-31 19:40)
Nincs jelen
#3845 2014-10-31 20:08
- akombakom
- Tag
na.. hétfon akasztják a hóhért :D... csut-péntek reggel semmi nem volt, most viszont elkezdett megint így látványosan fájni, de holnap szombat, uhogy nem bánom :)...
Nincs jelen
#3846 2014-10-31 20:22
- rny
- Tag
Pedig nem nagyobb szívás, tudniillik ez nem krónikus. Egy Normix kúra és volt-nincs. Érzésre meg pont ugyanaz.
IBS-nek szerintem meg nem pozitív a laktulóz tesztje. Ha igen, akkor ott már van kontaminált vékonybél. Ez járhat együtt, de nem feltétlenül.
Nem vagyunk egyformák, Normix nekem például csodaszer.
akombakom, mi az h akasztják a hóhért?
Szerkesztette: rny (2014-10-31 20:26)
Nincs jelen
#3847 2014-10-31 20:29
- Anna73
- Tag
jó neked , nekem normix full nulla.. amúgy a kontamin. -at is nagyon nehéz kikezelni, ez nem így van hogy normix és volt nincs, pont írta itt régebben valaki hogy évekig szedett rá gyogyit, és nem gyógyult ki belõle.. amúgy az is valaminek a következménye.. többnyire egy nagyon erõs bélfertõzésnek vagy valamilyen bélbetegségnek
Nincs jelen
#3848 2014-10-31 21:24
- akombakom
- Tag
rny.. megyek a gasztroklinikára konzultálni.. a vér és széklet eredményeket
telefonon annyit mondtak, hogy semmi extra nem ugrott ki, most mégís fáj pl.
Szerkesztette: akombakom (2014-10-31 21:30)
Nincs jelen
#3849 2014-10-31 22:46
- Pillangó76
- Tag
Nekem is azt mondta a nõvérke, aki végezte a vizsgálatot, hogy a laktulóz pozitívitás vmilyen bélgyuszi következménye, ami megkeverte odabent a bacikat.
Én egyébként szedtem már nyáron két hétig Normixot. A kolonoszkópia elõtt.
Tehát elvileg most nem kellett volna pozitív legyen a laktulóz.
De mostanában csupa "pozitív" napom volt az õszi szünetben.
A múlt heti laktóz terhelés (kilégzéses) is pozitív lett...
Nincs jelen
#3850 2014-11-01 11:14
- Pillangó76
- Tag
Most volt idõm kicsit keresgélni a neten a kontamináltról.
Ez egy egész jó gyûjteménynek tûnik nekem:
http://www.taplaloka.hu/2014_09_01_archive.html
Nincs jelen