#3851 2014-11-01 11:49

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ezt ismerem, ezt olvasgatva kaptam kedvet a diétához :) érdemes az egészet elolvasni.

Nincs jelen

#3852 2014-11-01 16:19

Pillangó76
Tag

Örülök, hogy  rögtön találtam is vkit, akinek segített ez a blog. Végig olvasom én is, mert nagyon szimpatikus,hogy jól összeszedett infók vannak benne.
S azért is, mert ma reggel megint fájt a hasam:(
Te milyen diétát kezdtél a gyógyulás érdekében?

Szerkesztette: Pillangó76 (2014-11-01 16:38)

Nincs jelen

#3853 2014-11-02 02:51

makkmarci
Tag

Szia!

Személyes élmény alapján egy kúrát javasolnék Oregánó olajból!
Herbáriában kapható, kétezer forint körüli ára van...
A legerõsebb természetes baktériumölõ vékonybélben, természetesen csak a nem odavaló bacikkal végez.
Reggel éhgyomorra egy teáskanálnyit forgass a szádban fél percig, hogy a nyállal jól elkeveredjen és nyeld le. Ha lehet, akkor fél órán keresztül ne vigyél be mást.
Ha baktérium okozza a dolgot (eléggé valószínû), akkor érezni fogod a javulást...

Nincs jelen

#3854 2014-11-02 03:21

makkmarci
Tag

Amúgy meg sziasztok, üdvözlök mindenkit itt Sani-tól pt-n keresztül az újabban csatlakozottakig!
Jelzem, hogy kb. két hónapja olvasom ezt a topikot, ennyi idõmbe tellett, míg az elejétõl végig olvastam.

Javaslom, hogy ha valakinek ideje engedi, tegye meg, rengeted tapasztalatot adhat és sok-sok felesleges körtõl szabadíthat meg...
Ennek okán ismerem Sani és pt sztoriját, õk mint úttörõk szerepelnek e helyen.

Röviden magamról...
40 éves hímnemû egyed volnék, nõs. Mára 98%-ban tünetmentesen, nulla gyógyszerrel...
Amit fontos tudni még rólam, hogy teljesen öndiagnosztikusan fedeztem fel az ibs-t magamon, dokinál nem voltam, csak vérvételen.
Pár éve kezdõdött a sztorim, új város, új munkahely és ami szerintem rátett egy lapáttal, hogy az anyósom is jött utánunk, hozzánk költözött kb. 2 évre (párja meghalt, nem volt munkája, stb...).
Rám úgy hatott a dolog, hogy nem tudtam normálisan wc-zni miatta, mert míg én dolgoztam a budin, õ élt a lakásban, mintha otthon lenne. Emiatt sokszor visszatartottam, nem kávéztam, holott nagyon jó lett volna az ürítéshez, stb.
Egyszer csak azon kaptam magam, hogy már elõfordult, hogy a melóhelyen idõ elõtt jött a történet. Volt, hogy többször is. Alig mertem enni emiatt, váltógatya, stb...

És ekkor folytam bele az olvasgatásba, minden nap órákon át.
Kezdtem utifûvel, nem rossz, valamelyest javított.
Ezután voltam vérvételen, mert elkaptam az asszonytól egy náthaszerûséget, alig éltem.
Na ott kiderült, hogy megborult a hormonháztartásom, pajzsmirigy értékek rosszak, májértékek rosszak, koleszterin és húgysav magas (7 ill. 500).
Ezután Kék jód két üveggel, napi 5-8ezer mg C vitamin 2 liter vízzel. Egy hónap után már éreztem javulást, de szerintem alig volt értelmes tápanyag bennem.
Kipróbáltam a Peak enzimet. Elõtte nekem a húslevestõl mindig hasmenésem volt, ettõl nem. Egy darabig szedtem, 2 doboz után elhagytam, szinte semmi gondom. A zsíroskenyér sem volt haszontalan, a zsír kell a hormonok képzõdéséhez.
Lényeg, hogy most minden értékem jó, vagy majdnem jó, anyós nem lakik nálunk.
Huzamosabb ideje szedek halolajat, krillolajat, Peak multivitamint és májvédõt.
Ami még nálam drasztikus javulást hozott, az a grapefruit cseppek (vastagbélre) és az oregánó cseppek (vékonybélre) használata párhuzamosan.
Elsõre ennyi jutott eszembe. Szóval nálam valahogy úgy kezdõdött, hogy több stressz jött egyszerre, ráadásul sokszor csak bekaptam valami szendvicset, hogy ne legyek éhes, meg hogy ne kellejen sokat wc-re menni. Ebbõl lett egy tápanyaghiány, ami meg már beleszól mindenbe.
Jelenleg többször eszek olyat, hogy paradicsom-paprika-kígyóubi-retek felkockázva, nyakon öntve olívaolajjal. Kifejezetten jó.

Nincs jelen

#3855 2014-11-02 03:31

makkmarci
Tag

Egy nagyon fontos tünetem volt még a kezdetekkor...
Errõl a topik fele táján egy leányzó írt, a nevét már nem tudom.
A bal talpamon a sarok elõtti rész iszonyatosan fájt. És az bizony a vastagbél területe!
Mióta nincs semmi bajom, azóta nincs fájdalom sem.

Nincs jelen

#3856 2014-11-02 08:59

Pillangó76
Tag

Makkmarci,
jó hallani, hogy megggyógyultál/tünetmentessé váltál az ibsbõl.
Az olajkapszulkat én is olvastam, de van epekövem így csak a mûtét után kezdek majd kúrába.

Nincs jelen

#3857 2014-11-02 11:22

rny
Tag

De érdekes ez a talp dolog, nekem pontosan ott fáj! Már sokat gondolkoztam rajta, mégis mitõl.
Szintén magas lett a koleszterinem (hozzáteszem, hogy évek óta vegetáriánus voltam, csak nemrég kezdtem el húst enni hátha segít - nem igazán :) ), a pajzsmirigyem elkezdett alulmûködni ezzel az egésszel egyidõben.
Elég sok mindent beszedtél, ezzel én is így vagyok, csak éppen más dolgokat próbáltam, leszámítva halolaj, grapefruitcseppek, enzimeket csak 1-2x vettem be… tulajdonképpen akkor most pontosan mihez kötöd azt, hogy jobban vagy? Ehhez mind? Mennyi idõrõl beszélünk itt, meddig voltál 'beteg'?

Nincs jelen

#3858 2014-11-02 15:01

makkmarci
Tag

Pillangó nyugodtan ehetsz egy teáskanál oregánó olajat, nem szól bele az epekövedbe, mint ahogy pl. a halolaj sem...

A koleszterin attól megy fel, hogy az epe nem ürül rendesen. Az meg attól nem ürül, hogy nem eszel elég zsírt! Napi egyszer az epehólyagnak ürülnie kellene. Vérvétel elõtti pár hónapban (most nyáron) rengeteg zsíros kenyeret ettem, paprikával, paradicsommal. Meg a sok olívaolajas salikat. Ennek ellenére csökkent a koleszterinem, mert a zsír bevitele miatt jobban ürült az epém. Szerintem ez az egész a stressz és az epe játéka...

Sok dolgot beszedtem, igen. Két éve olvasok a témában, próbáltam tudatosan kiválasztani, hogy mire mi lehet jó. A legkönnyebb a pajzsmirigyet rendbe tenni, fõleg ha alultermel. Erre a Kék jód és a sok C vitamin a legjobb.
A legnehezebb a húgysav lejjebb vitele, épp rendelni készülök Gyuri bácsitól erdei málna teát, a legjobb rá.

Hogy mikor kezdõdött? 2011 nyarán kezdõdtek a stresszes helyzetek, 2013 február volt, mikor tökre legyengült az immunrendszerem. Elõtte 10 évente egyszer voltam lázas vagy ilyesmi. Azt sem tudtam, hogy a körzetim már öt éve nem él...
Aztán akkor olyan szinten beteg lettem, hogy alig éltem. Kénytelen voltam elmenni dokihoz, az meg kénytelen volt antibiotikumot adni, mert olyan sz@rul néztem ki. És jött egy vérvétel. Na azon a fele nagyon rossz volt. Az ibs-es tünetek ekkor erõsödtek fel drasztikusan. A tavalyi év nem volt túl kellemes ilyen szempontból.
Most egy hónapban egyszer érzem a talpamat nagyon enyhén, ha nem figyelném tudatosan, észre sem venném.
Napi egy wc van hol reggel, hol délután, attól függ, hogyan dolgozok. Szóval semmi gond szerencsére.

A beszedett dolgok nálam sorrendben:
1 doboz 120 darabos Bio-Kult, elõször napi kettõ, aztán már csak egy.
Ezután kurkuma kapszula 2 doboz, napi egy.
Ezzel egy idõben máriatövis kapszula a nagyon rossz májértékek miatt mintegy sos-ként.
Ezután jött az enzimkapszula, az már kezdett látványos lenni, stabilabb lett az emésztésem.
Ekkor ráálltam a multivitaminra, hogy kicsit végre feltöltsem magam, persze elkezdtem normálisabb kajákat is enni, több nyers zöldséget, almát, tojást.
Ezután hoztam be a Peak-es halolajat, napi kettõt. Nem olcsó, de az összetétele miatt nagyon jól hasznosul!
A rákolaj még jobb, de az tényleg nem olcsó. Annak az a lényege, hogy olyan speciális olaj, ami jól keveredik a vízzel, így még könnyebben épül be.
A máriatövis kapszulát lecseréltem a Peak-es májvédõre, sok egyéb hasznos összetevõje miatt.
Most ott tartok, hogy kb. 2 havonta rendelek valamit, ami épp elfogy. Kihasználom az ingyenes szállításokat, akciókat. Így havi szinten kb. 7-8eFt lehet a költésem. Inkább erre költök, mint dokira...

Szerkesztette: makkmarci (2014-11-02 15:14)

Nincs jelen

#3859 2014-11-02 15:03

Rigor
Tag

rny: Ha gyógyszert is szedsz, óvatosan a kiegészítõkkel, mert például több gyógyszer mellett grapefruitot szigorúan tilos fogyasztani (a legmeghökkentõbb nekem valami kúpnál, vagy a végbélhabnál volt, hogy grapefruitot tilos).

Nincs jelen

#3860 2014-11-02 20:30

akombakom
Tag

nektek milyen gyakran van olyan, hogy szorulás?  akár tobb napon át is?.. nekem pl. szerda reggel ota nem volt semmi.... és már vasárnap este van, aminek egyébként orulok, csak félek, hogy bojtje lesz reggel....

jesszus majdnem elfelejtettem, hogy holnap megyek a konzultáciora :D

Szerkesztette: akombakom (2014-11-02 20:49)

Nincs jelen

#3861 2014-11-03 00:30

QpaK
Tag

akombakom: A konzultáción lehet, hogy csak idõpontot kapsz tükrözésre... Sokra ne számíts! :) Azért kíváncsi vagyok.

Nincs jelen

#3862 2014-11-03 00:37

makkmarci
Tag

rny

Az enzim is egy esetleg segítõ cucc (Peak Enzymes), nekem anno nagyon jót tett, szerencsére már nem kell...

Az oregánó olajból is csak 1-2 üvegnyi kúrát gondoltam, nem évekig használni. A legerõsebb baktériumölõ dolog, kifejezetten a vékonybélre. Nekem kaja után kb. 2 órával, amikor a nyombélbe megy ugye az étel, eléggé furcsa érzéseim voltak. Ezért próbáltam ki és be is jött.
Amúgy az oregánó (szurokfû) nagyon jó az agyalapi mirigy hormontermeléséhez is, ami a C vitaminnal és a jóddal együtt teljesen helyreteszi az alulmûködõ pajzsmirigyet. De a jódból is csak 2 üvegnyi ment el, mert nem kellett több! Ez olyan, mint a lego, lépésrõl-lépésre helyre tudsz tenni dolgokat, csak ehhez a szervezet mûködését is meg kell érteni. Hát a 2 év olvasgatás ért azért valamit...
A Kék jód azért jó, mert tengeri cuccokból van kivonva, a gyártó oldalán találsz róla plusz infót. A jódozott sót nem igazán jó, teljesen másként hasznosul. Nem írtam, hogy a gyógyszered hagyd el, de fél év múlva szerintem megteheted, hogy pl. a felét elhagyod! Aztán késõbb a másik felét. Ezt bármikor ellenõrizheted egy vérvétellel...
Amúgy nekem nem megállapítottak valamit errõl, hanem egyszerûen rossz volt az eredményem, néha nehezen nyeltem, mert nagyobb volt, mint kellene. Ez megszûnt!!! Próbáld ki, az életben nem kell gyógyszer erre...
C vitaminban pedig a legolcsóbb módszer a Herbáriában kapható ezüst zacskós 330g-os aszkorbinsav kb. 1800Ft-ért.
Csak hogy érzékeltessem a dolgot, a TSH-m 5.77-rõl lement 2.6-ra 2013 áprilistól 2014 októberig. Valószínûleg már tavaly ilyenkor is jó lehetett...
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a zsírbevitel ésszerû növelése (nem több húst enni, hanem kacsazsír, fokhagymás sülthús zsír) szintén segít a hormonokat helyrerakni...

Amit még kifelejtettem, az a D3 vitamin. Én folyadékként szoktam megvenni, a napi 2 csepp helyett kb. 10-et naponta. Nem tudod túladagolni és a hormonok rendbe rakásához a második legfontosabb. Arról nem beszélve, hogy a közérzetem és a hangulatom tök rendbe jött tõle!
Egy vér ellenõrzéskor érdemes lenne ezt is megnézetned, lehet hogy meglepõdsz, hogy milyen alacsony!

Gyógyszer mellé egyedül a grapefruit-tal kell vigyázni, mint ahogy Rigor írta, ezt dokival beszéld meg.

Ezt még javaslom átolvasni, ha esetleg még nem láttad:
http://www.taplaloka.hu/

Szerkesztette: makkmarci (2014-11-03 01:00)

Nincs jelen

#3863 2014-11-03 01:04

QpaK
Tag

Most ott tartok, hogy több vitamint szedek, mint gyógyszert. (B komplex, alda d3, C-vitamin, folsav, kálcium, káldium.) Azt lehet tudni, hogy melyik bél okozza a gondot? Mert elvileg, ha a vékonybél rendben van, akkor a vitaminok rendesen felszívódnak és egyéb vitamin nem indokolt – nem is értem, nekem miért az.

Azt se felejtsétek el, hogy a gyógyszergyártók hogyan védik magukat. A legtöbb mellékhatás és keresztreakció mondvacsinált dolog. Van, olyan gyógyszer amire rá van írva, hogy a betegségemre nem szedhetem…Olyat is láttam, amire mellékhatásként a „halált okoz” volt feltüntetve. Azt is megnéztem, hogy ha a nagykönyv szerint szedném õket, akkor nem tudnám normálisan elosztani egy napra az adagot az idõ függvénye miatt. A kérdésre miszerint hogyan szedjem õket, azt a választ kaptam, hogy mindegy, csak legyen meg a napi mennyiség. Szóval reggel, délben, este egy-egy marék és letudva. :)

Nincs jelen

#3864 2014-11-03 01:11

makkmarci
Tag

A felszívódás nagy része a vékonybélben zajlik. Annak ellenére, hogy pl. nem volt már tünetem, jelentkezett olyan, hogy a szám sarka kirepedt és fájt. Na ez pl. a B2 vitamin hiánya. Ami a multiban van, az nem elég, csak ha változatosan eszel és minden felszívódik, ami csak lehetséges.
Akkor vettem Stress B-complex-et, semmi nem jött elõ azóta.
Ezért írtam az oregánó olajat, mindent kiírt, ami nem a vékonybélbe való!

Én az összes (maréknyi) cuccot a fõétkezés után veszem be, mert akkor van a gyomorban zsír, víz, stb...

Szerkesztette: makkmarci (2014-11-03 01:14)

Nincs jelen

#3865 2014-11-03 01:15

QpaK
Tag

Vashiány ellen mi a jó?

A szám nekem is száraz. Idõnként a bõröm is hámlik. Fõleg az arcom, homlokom, fejbõröm. A reggeli bogyók étkezés elõtt, a délit elszoktam felejteni, 3 körül eszembe jut, az esti meg remélhetõleg éjfél elõtt. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-11-03 01:19)

Nincs jelen

#3866 2014-11-03 01:32

makkmarci
Tag

Vashiány ellen mi a jó?

Hát a vas! :-)))))

De errõl bizonyosodj meg, hogy van-e hiányod, mert ha sok van, az sem jó...
A Sandoz vastablettája tutira jó, mert asszonynak teljesen rendbe rakta. Igaz, nem olcsó...

A bõrtéma az vagy E vitamin, vagy a B nem szívódik fel rendesen.
Én javasolnám, hogy a vitaminok mellett szokjál rá a zöldség salátás módszeremre :-)
Paprika-paradicsom-kígyóubi-retek-jégsaláta vagy olívával leöntve és sózva enyhén, vagy egy activia-val leöntve és egy gerezd fokhagymával ízesítve. Természetesen nem árt neki pluszban esetleg petrezselyem, bors vagy bármi, amit szeretsz ilyesmihez...

Nincs jelen

#3867 2014-11-03 01:38

makkmarci
Tag

Amúgy mellékesen írom, hátha valakinek ez is infó...

A Neutrophil értékem is felment 39.9-rõl 47.7-re...

A neutrofilek a szervezet fõ védekezõ sejtjei a heveny bakteriális és bizonyos gombás fertõzésekkel szemben. A neutrofilek a vérkeringésben lévõ fehérvérsejtek 45-75%-át alkotják. Ha a neutrofilszám 1.000/mikroliter alá esik, valamelyest emelkedik, 500/mikroliter alatt kimondottan magas a fertõzések veszélye. A neutrofilek a védekezõ vonal kulcselemei, így hiányukban az illetõ nehezebben gyõzi le a fertõzéseket, bizonyos esetben halálos kimenetel is elõfordulhat.

Nincs jelen

#3868 2014-11-03 01:43

QpaK
Tag

Eléggé vashiányos vagyok. Egyszer már felvetették, hogy vénásan kéne pótolni, de ezt szeretném elkerülni. Azóta meg nem volt róla szó. Amikor megemlítettem a vastablettát, simán kinevetett. :) Igyekszem vastartalmú kajákat enni. spenót sóska marhahús…

Ez ilyen éjjeli nyálcsorgatás. Ne csináld! :D Hú de benyomnék most egy ilyet…  Még a mozzarellát hozzáadjuk a képlethez. Nyami! Mellé egy kis pörkölt, pirított lekváros kenyérrel. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-11-03 01:46)

Nincs jelen

#3869 2014-11-03 01:50

makkmarci
Tag

Simán mehet az összes...

Ki neveti ki a vastablettát?
Teljesen jó, a Sandoz meg biztosan, mivel láttam.

Amúgy jó a régi falusi módszer is, 100-as szög az almába este, reggel meg elrágcsálod...

Nincs jelen

#3870 2014-11-03 03:43

makkmarci
Tag

A hiányállapottal kapcsolatban egy Szent-Györgyi azért ne maradjon ki:

"A skorbut nem a c-vitamin hiány elsõ tünete. A skorbut a szervezet végsõ összeomlásának a jele, a halál elõtti tünetegyüttes és nagyon széles szakadék van a skorbut és az egészséges állapot között…
Ha a nem megfelelõ táplálkozás miatt valaki meghûl és tüdõgyulladásban meghal, a diagnózis tüdõgyulladás lesz, nem helytelen táplálkozás és az orvosa valószínûleg csak a tüdõgyulladást kezelte."

Nincs jelen

#3871 2014-11-03 04:41

akombakom
Tag

Qpak , pontosan valami hasonlora szamitok en is...tukrozres, kerdes mely iranybol

Nincs jelen

#3872 2014-11-03 08:31

youlcsi
Tag

vashiányra a legjobb a céklatabletta.
örök életemben vashiányos voltam, 16évesen 2-es vassal (és 24-es haematocrittal) tengtem-lengtem, kvázi évekig... de 5-6-nál sosem volt több... aztán babásan volt egy nagyon sz@r vérképem, és az orvos a nõvércéklát javasolta. 1 hónap múlva a koltrollon tökéletes volt a vasam, és néhány hónapnyi szedés elég hosszú idõre rendbetette...
pedig emléákszem, anno kaptam ferrlecit inj-t is, és a kúra után 2 héttel ismét 3 alatti Fe volt.

Nincs jelen

#3873 2014-11-03 14:40

akombakom
Tag

na lefejeztek :D.. magyrul az elsodleges vér és székletminta minden teljesen negatív, most valami kilégzéses laktoz intolerencia teszt  meg még egy másik az is hasonlo kovetkezik, meg egy hasi ultrahang, meg még kell vinnem székletmintat ujabbat.. aztán továbblépés...

ez a kilégzéses dolog,errol mesélnétek? amit megtudtam, hogy meg kell inni valami folyadékot, és, ha tejérzékeny vagyok akkor elég rosszul fogom viselni, ha nem akkor semmi bajom. Ezt mondtak nagyjábol.. akkor lehet, hogy 2 percenként spriccelni fog a seggem??? hát az marha jo lesz, foleg, hogy egy mosdo van az se koedukált, hanem kozos szóval nem tudom hogyan van ez beosztva.. váltoruhát mennyit vigyek? de most komolyan...

Szerkesztette: akombakom (2014-11-03 14:41)

Nincs jelen

#3874 2014-11-03 17:03

Anna73
Tag

hát ha tejérzékeny lennél akkor talán már arra magad is rájöttél volna, vagy ki is tudod próbálni megiszol egy pohár tejet pl.. ha tejterméket iszol-eszel megy a hasad , fáj a gyomrod , rosszul vagy?

Nincs jelen

#3875 2014-11-03 17:09

Anna73
Tag

amúgy én már voltam, megiszol egy pohár vízszerû valamit, és utána egy kis készülékbe fújsz kb.20-30 percenként, semmi extra de nagyon hosszú idõ.. vigyél újságot könyvet stb... 2 órát biztos ott dekkolsz

Nincs jelen

#3876 2014-11-03 17:10

Pillangó76
Tag

Ákombákom,
az jó hír, hogy az eddig végzett vizsgálatok negatívak.
A laktóz és laktulóz kilégzéses teszten én az elmúlt két héten voltam. Mindkettõ hasonlóan zajlik.
Megiszod az oldatot, aztán 20/30 percenként belefújsz a kisgépbe, ami kiír egy értéket.Ennek emelkedését vagy csökkenését figyelik. A vizsgálat két vagy három órán keresztül tart és felírják a jelentkezõ tüneteket is.
A laktóznál laktóz oldatot, a laktulóznál szacharóz oldatot kell meginni. A laktóznál lehet hasmenésed, ha érzékeny vagy rá.
De mivel elõtte 14 órán keresztül nem lehet enni, erre kevés az esély.
De hasfájás, hányinger, fejfájás stb. mind valószínû, ha nem bírd a tejcukrot.

A laktóz izsgálat rosszabb volt nekem, mint a laktulóz, mert pl. nekem attól még órákkal késõbb is úgy görcsölt a hasam, hogy összegörnyedtem a fájdalomtól.
A laktulóz esetében a vizsgálat után nem sokkal elmúlt a fájdalom.

Nekem mindkettõ vizsgálat pozitív lett. Ha Neked nincs érzékenységed-szerencsés esetben-ezekre, akkor csak végigücsörgöd és kész:-)

a koedukált közöset jelent, elírtad:-)

Szerkesztette: Pillangó76 (2014-11-03 17:17)

Nincs jelen

#3877 2014-11-03 19:23

rny
Tag

Nekem a laktóz semmit nem csinált, de a laktulóz…. hát attól olyan hasmenésem lett, hogy az elmondhatatlan, és nem csak a vizsgálat alatt, hanem egész nap tartott, úgyhogy erre azért érdemes felkészülni, ugyanis ott kvázi hashajtó hatású amit itatnak veled. Egyébként mindezt úgy produkáltam, hogy nekem akkor az a vizsgálat negatív lett, simán csak lehet ilyen hatása.

Nincs jelen

#3878 2014-11-03 21:32

akombakom
Tag

nem nyugodtan meg... Pillango, egyáltalán nem orulok, jobb volna, ha lenne bajom adnak valami bogyot és hasmenés huss volt nincs.. így meg, mindenki csak nem vesz komolyan, reggel meg egy rémálom.. sot néha éjszaka is....

egy mosdó egy ilyen helyne, ahol fosos emberek gyulekeznek? hát ez kurva jo.. ráadásul park sincsk a kozelben, város kozepe. már szétnéztem...

Nincs jelen

#3879 2014-11-03 21:34

akombakom
Tag

rny és akkor hogy oldottad meg? ultél a klotyon? én nem tehetem, egy klotyo van ott 50 emberre.. akikf ososak...

Nincs jelen

#3880 2014-11-03 22:18

QpaK
Tag

akombakom: Hát ha most kiderült volna valami, (pl fertõzés), akkor azt kikezelve rövid távon jobban jártál volna. Ellenben most idõpontokat kaptál vizsgálgatnak nem küldtek el – pont hogy komolyan vesznek!

Tudod, hogy tartja a mondás: Sok jó fosós kis helyen is elfér. Mármint tényleg, ha valahol fesztelenül lehet mosdóba menni, akkor az a gasztró. Nem beszélve arról, hogy nem mindenkinek kell állandóan. Minden bûntudat nélkül használd! Esetleg / ha nagyon feszélyez a dolog / megnézhetnéd, hogy a közeli folyosón van-e másik klotyó.

Nincs jelen

#3881 2014-11-03 22:36

akombakom
Tag

QpaK.. már korbejártam mindent, de nem találtam sehol másikat... egyáltlaán nem fesztelen... nekem nem megy ez a Rigor modszer.. zacsi fosi váltoruci.. csokolom megvagyunk...

Nincs jelen

#3882 2014-11-03 22:39

QpaK
Tag

Jah az nekem sem. Azt viszont nehezen hiszem el, hogy egy kórházban csak egy wc van. :D Ennél azért egy kicsit próbálj élelmesebb lenni.

Bár ha eddig a sajtokkal meg a tejföllel nem volt gond, lehet hogy ezzel sem lesz. ;)

Nincs jelen

#3883 2014-11-03 22:40

akombakom
Tag

nem korhýáz csak klinika, nincsenek fekvo betegek.. lehet, hogy van, de csak a személyzetnek és az nincs kijelolve... addig még lehet lemondom a vizsgálatot, meglátjuk

Nincs jelen

#3884 2014-11-03 23:10

Rigor
Tag

Azt hiszem Hollandiában van külön bélbeteg igazolvány, amivel BÁRHOVA kötelesek beengedni, sõt elõre engedni a wc-re. (Sõt közben megtaláltam, máshol is van ilyesmi: http://www.bladderandbowelfoundation.or … t-card.asp)

Szerkesztette: Rigor (2014-11-03 23:13)

Nincs jelen

#3885 2014-11-03 23:20

Rigor
Tag

Közben meg mit találtam! - ez de rohadt jó lett volna nekem a wc-re rohanós idõszakban (azaz kb. 10 évig :( )....
itthon miért nem hallani ilyesmirõl? Pedig coloplast van..
- http://www.coloplast.co.uk/peristeen-an … en-gb.aspx - mennyivel jobbnak tûnik ez a befosásgátló/védõ mint a nagy betétek meg  pelenkák.

Szerkesztette: Rigor (2014-11-03 23:21)

Nincs jelen

#3886 2014-11-03 23:20

Pillangó76
Tag

Ákombákom, ne aggódj a fosi gondolatokon.Ha betartod a 14 óra éhezést a vizsgálat elõtt nem lesz gond!
Nekem a laktóz borzasztó hamenéssel jár egyébként, de tök üres gyomorral és belekkel nekem se volt hasmenésem.
A vizsgálat elõtt 4 órával már inni se szabad,szóval nem véletlen hogy ezt elõírják.
Így kíméletesebb a beleknek is a tömény oldat.

A vizsgálatot semmiképp ne mond le! Minél elõbb ki kellene derüljön mi a probléma oka, hiszen leírtad mennyire megkeseríti a mindennapjaidat.

(a betegek sokasága miatt szintén ne aggódj, mert sz)erintem 6nál több embert nem is írnak ki egy oldatitatás idõpontra, mivel a nõvérke nem tudna a fújásokat idõben elvégezni)

Szerkesztette: Pillangó76 (2014-11-03 23:23)

Nincs jelen

#3887 2014-11-03 23:55

rny
Tag

Dehogy ültem a klotyón, nem úgy kell ezt elképzelni! Mindig mikor mentem fújni egyet, 20-30 percenként, akkor beugrottam a wcre is :) Amúgy ott is csak 2 wc volt, de nem volt gond, hogy õszinte legyek annyira vízszerû hasmenésem lett tõle mintha kvázi pisilnék, úgyhogy mindig pont 5 másodpercet töltöttem a wcn. Amúgy valóban ne izgasd magad emiatt egy gasztroenterológián, ahol hashajtó hatású löttyöt iszol :D Másrészt meg csomó embernek nem okoz ilyet és én aznap eleve nem voltam százas ha jól emlékszem, úgyhogy lehet hogy te semmi ilyet nem fogsz tapasztalni. És le ne mondd a vizsgálatot!!!!! Lehet, hogy meglesz a gond oka és vége a megpróbáltatásaidnak.
Egyébként szerintem sem valószínû, hogy egy wc van… de még azt is el tudom képzelni, hogy ilyen esetben lehet használni a személyzeti wc-t, nekem pl a vékonybél ct elõtt odaadták a wc kulcsát :D

Nincs jelen

#3888 2014-11-04 04:54

akombakom
Tag

Az ehezes nem lesz gon, evek ota uresen indulok el otthonrol es akar egesz elozo napnem eszek, nem iszok, de az se garancia, hogy nem jarok ugy, mint rny....nem fognak semmit talalni' marad a szrenvedes csak meg  elotte lesz par megalazo, onbizalom, onbecsules rombolo pillanat..istenem..biztos en voltam hitler napoleon sot meg hajnau is, de koszi nektek a biztatast

Szerkesztette: akombakom (2014-11-04 04:55)

Nincs jelen

#3889 2014-11-04 10:29

youlcsi
Tag

Laktóz és laktulóz terhelésem nekem is volt. Mindkettõ pozitív lett (így kaptam kontaminációra normixot), de egyiktõl sem fostam jobban, mint amúgy alapból. Szóval nem hajtott meg.
Amire figyelni kell, hogy a vizsgálat elõtt nem hogy enni-inni, de fogat mosni (ha dohányzol, rágyújtani) sem szabad.

Neked a pajzsmirigyedet amúgy nézték már?
ez most csak felmerült bennem... csütörtökön akarok rá labort kérni a nõgyógyásztól.

Nincs jelen

#3890 2014-11-04 10:57

akombakom
Tag

pajzsmiriggyel kb 5-10 éve járok rendszeresen ellenorzésre, kontroll alatt van, gyogyszer nélkul... voltam gyogyzseren is, de abba tudtuk hagyni, ott azt mondta (mert legutobb szoba hoztam) attol nem lehet emésztési gondom, jok az értékek

Nincs jelen

#3891 2014-11-04 11:16

youlcsi
Tag

akkor jó :) bár én azért elgondolkodnék, hogy biztos nincs-e összefüggés az emésztési gond és a pajzsmirigygyógyszer elhagyása között (persze csak én gondolkodom rajta, mert nyilván te tudod, hogy idõben hogyan követte a kettõ egymást)

Nincs jelen

#3892 2014-11-04 12:46

akombakom
Tag

youlcsi megprobálhato utána nézni, de olyan 3-4 éve tuti nem szedem már a gondjaim meg alig egy éve kezdodtek... és igazábol azt se tudom miért kezdtem el szedni a pajzsmirigy hormont, kulonosebb panaszom nem volt, anyai nagyanyám szed olyat, akkor nekem is adott ugyanaz a doki, mert anno nyelési gondjaim voltak (tiszta pszichika, mai napig nem tudok nagyobb gyogyszert lenyelni)... ezért gyanszkom IBSôre, csak nem vagoyk-e olyan peches, hogy társult mellé valami más is...

Nincs jelen

#3893 2014-11-04 13:19

Rigor
Tag

A gasztroenterológián fel vannak rá készülve hogy a betegek petárda szerû durranással bármikor beteríthetnek mindent :) (nekem pl amikor állandó erõs vérzés volt, felfúvódással, akkor hiába lett kipucolva a bél, meg még akár beöntéssel is tisztítva, pár perc alatt összegyûlt és "kilõtt" az anyag). - nem igazán lehet meglepni õket, és még csak csodálkozni se fognak ha ilyesmi történik. Szóvá sem teszik - hiszen pont ezért vagy ott!! :)  - Egyébként a vizsgálóhoz szokott lenni külön "tükrözõs wc", az elõkészített betegek számára.

Nincs jelen

#3894 2014-11-04 15:34

QpaK
Tag

Attól hogy õk profik, még kellemetlen a dolog. A "tükrözõs wc" kellemesen meglepett a múltkor.

akombakom Az egész élményedet az ott dolgozó személyzet fogja meghatározni. Érdemes jóban lenni velük...

Nincs jelen

#3895 2014-11-04 17:03

akombakom
Tag

QpaK.. pont ez az.. Rigor Te svájcban voltal magánkliinikán??? nyereményuton vagy mi??? mert amit írsz az kb olyan... nálunk a személyzet egy hagyjuk inkább.. még van egy hetem, hogy átgondoljam... max lemondom, ha meggondolom magam

Nincs jelen

#3896 2014-11-04 17:35

rny
Tag

és ha lemondod azzal mit érsz el? elõször is nem tudhatod, hogy rosszul leszel tõle, sõt ahogy itt látom általában inkább nem jellemzõ a dolog. másrészt egy napi kellemetlenségrõl beszélünk maximum, ellentétben a mindennapos megpróbáltatásokkal. komolyan hihetetlen ahogy gondolkodsz.

Nincs jelen

#3897 2014-11-05 05:03

akombakom
Tag

Megkimelem magam a megalazastol.

Nincs jelen

#3898 2014-11-05 08:25

tee
Tag

mi a megalazas?
kerj meg valakit vigyen el kocsival. kerdezd meg a dokit milyen mosdot lehet hasznalni stb.
hat komlyan elkiserlek en ha ennyire rettegsz :d

es napoleonnal meg megis mibaj van.

Nincs jelen

#3899 2014-11-05 09:12

akombakom
Tag

tee.. igen nagy vagy.. koszi :D nevettem egy jot.. de amúgy ez egyáltalán nem vicces, lesz egy-két álmatlan éjszakám... kinek mondom el, hogy vigyél már el bélklinikára, mert ott fogok fosni lehet, ne kelljen buszoznom.. a kornyzetem nem tud róla, lehet elozo este beveszek egy két nyugatot, hogy reggelig hasson... vagy nem tudom van még egy hete kigondolni mi legyn...

ah semmi.. jofej volt az oreg :D

Nincs jelen

#3900 2014-11-05 09:45

tee
Tag

bárkinek akivel bizalmas viszonyt ápolsz. pl akármelyik családtag.

lehet hogy én tévedek. de neked elsõsorban támaszra, biztonságérzetre van szükséged.

csak hogy folytassam a felderítést. Ha attól félsz mert "megszégyenülsz" akkor gondolj arra hogy pl itt sokan énis voltunk ennél cifrább helyzetekben is. Lesz ami lesz. Nekem volt hogy 4 nõvérke nézte premierplánba a hancurlecet amig atoltoztettek az intenziven. Es mivel eleg sok vert veszitettem aznap ezert nem volt tehetseges allapotban. Ez van. A korhazi dolgozok joreszenek ez nem jelent tul nagy valamit.

Es enszerintem veled nem is lesz semmi kb. ha egy picit lehiggadsz es nyugodtan vegigcsinalod. Ha ezt a tenyt elfogadod siman atveszeled.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb