#3901 2014-11-05 10:09
- akombakom
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
tee.. engem nem vigasztal mások nyomora, azért mert nektek sokkal szarabb, még nekem se lesz jo és nem tudhatom én mikor kerulok arra a szintre ahol ti vagytok...
akkor leszolítok egy hajléktalant :D, családtag nincs, aki szoba johetne
tee.. szemmel láthatoan sokkal jobban viseled, ha megalázo helyzetbe kerulsz, nekem ennél lényegesebb gyengébb helyzetek is gondot okoznak... mindenki más, ez van, orom az uromnben, hogy legalább ez nem gond nálatok
Nincs jelen
#3902 2014-11-05 11:03
- rny
- Tag
Elég gyerekesen gondolkodsz. Te bizony nem vagy jól, és ha az embernek panasza van, azt kivizsgáltatja. Úgy mondod ezt a megalázó helyzetet, mintha nem minden reggel ettõl rettegnél a buszon. Akik ide irkálnak a fórumra nem gyógyultak meg, de hidd el, hogy vannak egy csomóan akiknél találnak egy banális okot a panaszaikra és élik vígan az életüket tovább. Mi a garancia arra, hogy nálad nem így lesz? És ne gyere itt a te milyen szerencsétlen vagy egyébként is monológgal. Egyébként sem arról van szó, hogy úgy lesz ahogy mondtam, lehet teljesen simán átvészeled.
Ami biztos: ha nem mész el további vizsgálatokra, akkor úgy maradsz, ahogy most vagy. Na ezt fontold meg.
Nincs jelen
#3903 2014-11-05 11:08
- akombakom
- Tag
Igen, de mielott buszra szállok nem veszek be olyat, ami lehet, hogy fosató, hanem éhgyomorra idnulok, reggle mindig
Nincs jelen
#3904 2014-11-05 11:56
- youlcsi
- Tag
akombakom!
keress olyan helyet, ahol bentfekvéssel megcsinálják a vizsgálatokat. nekem úgy volt. 5 nap, minden napra jutott valami... colonoscopia, laktóz-, laktulóz-terhelés, gastroscopia, uh. hétfõn befeküdtem, pénteken hazamentem.
Nincs jelen
#3905 2014-11-05 12:06
- akombakom
- Tag
youlcsi hozzászolásában látok fantáziát...tobbiekrol meg néha elég nehéz elhinnem, hogy sorstársak....
Szerkesztette: akombakom (2014-11-05 12:06)
Nincs jelen
#3906 2014-11-05 12:19
- youlcsi
- Tag
amúgy egy normális orvosnak, ha elmondod ezirányú aggodalmadat, szerintem simán meg lehet oldani egy ilyen bentfekvõs hetet... bár akkor ugyanúgy el kell mondani a környezetednek, hogy hova mész.
mondjuk nem is értem, hogy miért nem tudják. lehet, kevésbé szorongnál, paráznál a mivanha miatt...
Nincs jelen
#3907 2014-11-05 13:08
- akombakom
- Tag
youlcsi.. már miért kéne? korházba megyek és kész, nem kell azt részletezni, vagy ki lehet találni akármit, magas vérnyomás, akármi... sot igazábol csak munkában kéne beszámolnom, merthogy ugye nem jovok, de még azt is meg tudnám oldani, mivel van még 10 napom tavalyrol, amit idén mindenképpúen ki kellv ennem, vagy elveszik :D... sot még irigyelnének is, hogy szabizok :D úgyhogy konrkétan az egy korházi hetet senkinek nem kéne megtudnia... tok inkognito...
azért, mert ti sem vagytok megértoek, akkor mit várjak a másoktol... nem tenne jot, ha rajtam rohogne a fél város
Nincs jelen
#3908 2014-11-05 13:48
- Rigor
- Tag
akombakom: ez helyfüggõ, van ahol csináltak egy ébren tükrözést én meg ordítottam, és még a tükrözõs is lebaszott meg ordított velem hogy mit fognak gondolni a kint várakozók? - Mondom azt én leszarom, és nem jókedvemben óbégatok, még csak kontrollálni se tudom.
Viszont ha csak tükrözés kell, és tényleg ilyen svájci magánkórház színvonalra vágysz, akkor elárulom az trükköt. Az ötödik kerületi rendelõnek van ambuláns sebészete. És ez nem olyan mint a fogászat, hogy csak abban a körzetben kezelnek ahova tartozol. Bebattyogsz, bejelentkezel, villám gyorsan kapsz idõpontot altatásos! tükrözésre.
Kint lcd tv-k amin tv mûsor megy hogy ne unatkozzanak a betegek. Minden mosdó fél óránként takarítva, mindig van papír, és kézmosó, szárító stb.
Kedvesek nyugodtak, türelmesek, a tükrözés után csendes pihenõ szobába tolnak ami klimatizált, festmények a falon privát mosdó wc, 2 típusú kéz-stb. könyékkel nyomós fertõtlenítõvel, papírokkal szárítóval. Állítható motoros ágy. Utána pedig nagyon finom teát (pedig én nem szeretem a teát, de ez valami nagyon finom volt!) hoznak meg egy kis kekszet. Egyetlen szépséghibája hogy az ottani gasztrósok nem állnak olyan szinten mint a Honvéd-Máv-ban, se immuran se remicade, se kórházi ellátás. Csak ilyen kis ambuláns sebészet. - egy körzeti rendelõben!
(úgy talált rá a barátnõm hogy az akkori munkahelyemtõl kb 5 percre volt gyalog, így kb ebédidõben, vagy munka elõtt simán eljárhattam rendelésre).
Az anyajegyemet is ott vetettem le. Elképesztõ hely, mint valami magánkórház. Pedig semmi különös, egy vasat se kell fizetni semmiért, csak tb kártya kell. Mondjuk biztos nem véletlen hogy a minisztériumok, bankok, parlament közelében levõ körzeti rendelõ ilyen csúcs.
Nincs jelen
#3909 2014-11-05 14:03
- Rigor
- Tag
akombakom: Neked, mint már többször megállapítottuk pszichés problémáid vannak azért nem megy ez. Persze nem lehet mindenki olyan mint én, hogy aki röhögni merészel, megdobálom kakival és onnantól rajta röhög mindenki. :P Sõt én sem voltam mindig így. Depressziós voltam, paráztam, még a nevemet se tudtam hebegés habogás nélkül elmondani, és nem akartam élni. Elõfordul az ilyen, ebbõl lehet javulni sokat. Sõt az átlagember fölé kerekedni a leszarás mûvészetében.
De hogy ne csak piszkáljalak, szerintem menj egy gyógyszertárba és vegyél pár felnõtt pelenkát (elõtte vegyél be nyugtatót, rúgj be, mittudomén, írd fel egy papírra, - mert nyilván ezt is cikinek fogod érezni). A felnõtt pelenka meglepõen nagy mennyiségû anyagot képes szag és szivárgás mentesen benntartani. Több kg/ vagy liter. Hát nem kényelmes, viszont tuti nem kell paráznod. Én mondjuk csak nagy méretû betétet használtam, de pszichésen az is nagyon sokat segít a wc para ellen.
Ha meg szédelegsz is, nincs kísérõ, lehet kérni betegszállítót (pont azért ha nincs aki vigyen/utána elkísérjen).
De a befekvést én is ajánlom, mert akkor egy csomó egyéb vizsgálatot is megcsinálhatnak és alaposabb az egész.
Nincs jelen
#3910 2014-11-05 14:37
- rny
- Tag
de jó rigor, hogy írod ezt az ötödik kerületi rendelõintézetet! Nem is tudtam, meg azt se, hogy csak odasétálok és bejelentkezem, pedig én itt lakom tõle kb két percre. De mondjuk egy tükrözésre szerintem nem vállalnám be… vagy hát… azért ott eléggé kell érteni hozzá, mert ha rossz helyrõl vesz valaki mintát, akkor kár volt nekifutni az egésznek.
akombakom, az hogy mi sem vagyunk megértõek… no comment. Rajtad kívül ezeken már mindenki túlesett, pedig senki se volt jobban, errõl ennyit.
Én egyébként nem ezt a pelenkás dolgot csinálnám, simán vinnék vész esetére váltóruhát meg ilyen baba törlõkendõt. Nem tudom, hogy szabályozza e pl a vizsgálatot ha mondjuk elõzõ nap nem sokat eszel és este beveszel egy imodiumot. Mert ha nem, akkor ez a megoldás.
Nincs jelen
#3911 2014-11-05 16:48
- akombakom
- Tag
rigor és az úg ymegy, hogy befekudnék? koszonom... hát nálunk nem.. és akkor most mi legyen? elmentem pszichodokihoz, nem segített... ennyi, rákbol se gyogyul ki mindenki...
rny nem kommentálnálak... úgy érzem, az elsok kozott rohognél és osztanád meg hálozatáon, ha valami olyasmi torténne, nagyon sok rosszmáju ember van... pláne károrvendo....
Nincs jelen
#3912 2014-11-05 17:10
- QpaK
- Tag
Nekem nincsenek nagy igényeim, de a szaktudáson túl az emberséges magatartást azért elvárom. Tükrözésnél altassanak el, ne kínozzanak. Az egészségügy helyzete már más lapra tartozik. Ezért is az ilyen svájci színvonalat parasztvakításnak gondolom. (Feltéve, ha az elõbbiek nincsenek meg) - Azért talán a legképzettebb orvosok ibd centrumokban vannak.
akombakom: Elképzelhetetlen, hogy ennyire másképp gondolkozzunk. Már nem is adok tanácsot, mert azt is támadásnak veszed. Abban sem vagyok biztos, hogy akarok-e írni neked.
Nincs jelen
#3913 2014-11-05 17:28
- Anna73
- Tag
Akombakom, tényleg ne görcsölj ennyire rá, ez egy egyszerû fújásos vizsgálat, teljesen fájdalom mentes, és egyáltalán nem biztos hogy allergiás vagy (nekem elsõ blikkre az a megérzésem, hogy totál negatív lesz a teszted) és ha így van tuti nem lesz hasmenésed !
Fogd fel úgy hogy végre elindult egy folyamat, szépen sorban végig fognak vizsgálni, és végre pontot tesznek az ügy végére. Ha kiderül mi bajod , és végre születik egy diagnózis - akár ibs akár más - talán lelkileg is megnyugszol, és jobban elfogadod a helyzetet.
Nincs jelen
#3914 2014-11-05 17:37
- QpaK
- Tag
Emberek hagyjuk! Felesleges! Ha alternatívát kínáltok, akkor titeket nem ráz meg a kínos eset. Vállrándítással elintézitek a baleseteket. Az õ sorsával nem lehet vitatkozni – A világot nem a tettek, hanem a szerencse határozza meg. Kinek mi jut.
A felemelkedés nem szép folyamat, következésképp sorstárs csak az önsajnálatba temetkezõ lehet. Csak szidalmazhatjuk az életet és sajnálhatjuk magunkat, az lesz az együttérzés.
Érdekes, hogy mennyire érzékeny itt valaki a világ rezdüléseire, miközben csendben mindenkit elítél. Jah nem bocs, realistán általánosít. pfff
Nincs jelen
#3915 2014-11-05 17:52
- rny
- Tag
akombakom, összefoglalom a véleményemet arra nézve, hogy egy rosszmájú kárörvendõ lennék: kapd be.
Látom neked nem tûnt fel, hogy itt mindenki segíteni akart neked és jobb belátásra téríteni, most már nem is tudom mióta játszuk ezt ráadásul, és te SEMMIRE nem reagálsz pozitívan, a tanácsokat nem fogadod meg, ugyanazt hajtogatod. Azért ehhez hozzátenném csendben, hogy ráadásul te nem is vagy annyira rosszul, hogy indokolt legyen a hozzáállásod. Sokáig mondogattad, hogy tuti van ott valami, olyan nincs, hogy ok nélkül… erre most itt lenne az alkalom egy kivizsgálásra és te el se akarsz menni.
Inkább örülnöd kellene neki, hogy bár sorstársak vagyunk, mi mégis együtt tudunk ezzel élni így vagy úgy. Mi az a megértés amit vársz? a helyeslés, hogy hát igen ez szörnyû, az orvosok mind hülyék, a világ rossz, és mi úgyis így maradunk örökre, sõt, még rosszabbra is fordulhat és ezen keseregjünk? Mert kicsit így érzem. De itt most ezt be is fejeztem, azt csinálsz amit akarsz.
Nincs jelen
#3916 2014-11-05 19:04
- Rigor
- Tag
akombakom: Ha jól emlékszem csak pszihológusnál voltál, pszichiáternél nem. Én még a pszichiátriára is befeküdtem, nem is tudom mennyi idõre, de biztos megvolt egy hónap is. Csoportterápia, vizsgálatok, gyógyszer minden. A végére épp csak azért nem csajoztam ott bent, mert a lánynak még problémái voltak és nem éreztem volna szerencsésnek/etikusnak/reálisnak (pedig közölte velem hogy õ bizony "belém esett").
Persze akkor még megvolt a Lipót, szép park megnyugtató környezet, kellemes foglalkozások, beszélgetés sorstársakkal, stb. stb. - összességében nyugis szanatórium hangulat, nem olyan mint a szokásos kórházasdi, hanem mint valami "üdülés".
Ha azt hajtogatod magadban milyen rossz, meg mindenféle negatív gondolatok, akkor még rosszabb lesz, mert az eleve rossz állapotból még negatívan kondícionálod is magad. És röhejes, nem hittem hogy mûködik, de ha elég sokat mondogatod magadnak hogy jó kedvem van, stb. pozitív dolgok - akkor eleinte röhejes, aztán unalmas aztán egyszer csak te is elhiszed.
Vagy itt egy másik önbizalomtréning, gyorsan elsajátítható és mûködik :) - a saját testbeszédedet tudatosan irányítod olyanná ami szeretnél lenni. És akkor egy idõ után visszafelé is kihat:
http://www.palastiimre.com/blog/testbes … ik-vagyunk
Nincs jelen
#3917 2014-11-05 19:27
- Anna73
- Tag
mindig jókat derülök a történeteiden :) bombázhatsz vele minket, becsempészel egy kis jó kedvet a fórumba :)
Nincs jelen
#3918 2014-11-05 23:16
- akombakom
- Tag
megértettem.. vagy jobb lesz vagy sem, szerencse dolga, ahogy minden... csak nehezen fogadom el, ennyi
Nincs jelen
#3919 2014-11-05 23:28
- QpaK
- Tag
Rigor: Ez az elmélet biztosan mûködik is, de a hatékonyságát már megkérdõjelezem.
Ez egy szerep, amit magamra erõltetek a boldogulás érdekében. Maximum áldominanciát érek el. Ellenben új életet kezdek és új embereket, élethelyzeteket vonzok be, ahol a kiegyensúlyozottságom elveszti a hitelességét. Az egyén ha ismét öntudatra ébred, a legnagyobb törékeny virágszálnak fogja magát gondolni. Katasztrofális összeomlás!
Ha viszont megfordítod az egészet, akkor a hitelességet kapod. Olyan embereket és helyzeteket vonzok be, amik kedvezõek, ahol önmagam lehetek és a saját személyiségemnek megfelelõen fejlõdhetek.
A „boldog vagyok”, ugyan ez. Ha nem dolgozok az ügyön, csak mondogatom, becsapom magam. Akkor meg miért ne teremteném meg az ideális „munka” körülményeket a boldogság eléréséhez. Nem beszélve arról, hogy az egy folyamat. A boldogság nem egy érzelem, ami állandó (szeretet) hanem múlandó és minden nap meg kell dolgozni érte. Nem értem: ha folyton mondogatom, hogy boldog vagyok és átmosom az agyam, akkor az miért éri meg nekem, ha valójában roncs vagyok?
Nincs jelen
#3920 2014-11-06 16:07
- Rigor
- Tag
Már hogy ne érné meg. Ha már sz*r helyzetben vagy, legalább legyél jó kedvû :) Tanuld meg értékelni az élet apró örömeit. Annak örülj ami van, és ne annak ami nincs. Sokkal jobb boldognak lenni mint boldogtalannak, ilyen rohadt egyszerû.
A boldogsághoz nem kell semmi más, csak hogy képes legyél rá. Ha egészséges vagy, és rengeteg sok pénzed van, megkapsz minden nõt/pasit akkor is lehetsz boldogtalan, és csóró kripliként is lehetsz boldog, jó kedvû. Én például sokkal jobban szeretem amikor jó kedvem van, nagyokat nevetek, mint amikor nem. Ha még azon kezdenék keseregni, és rontanám a kedvemet hogy mennyi problémám van, az tök szar lenne (régen bele is estem ebbe a csapdába - hülyeség).
Az önszuggesztió, és saját magunk nevelése pedig mûködik. Nekem legalábbis :) Lehet hogy eleinte önbecsapásnak tûnik, de egy idõ után az ember képes olyanná válni amilyen szeretne. És azzal hogy a gondolataidat erre állítod, tudat alatt is a lehetõségeket fogod kutatni, és a döntéseid ebbe az irányba fognak sodorni.
Én például jókedvû szeretek lenni. Szoktak is rajta csodálkozni. :P
Szerkesztette: Rigor (2014-11-06 16:08)
Nincs jelen
#3921 2014-11-06 17:24
- QpaK
- Tag
Ezért kezdtem úgy, hogy az elmélet mûködik. Egyet is értek mindennel, amit leírtál – bár ez inkább pozitív hozzáállás/jókedv kérdése. A probléma az agymosás hosszabb távú következményeivel van. Tegyük fel, hogy félszeg vagy. Tudatosan irányítod a tested, elhiteted magaddal az ellenkezõjét. Átéled, ami még örömmel is tölt el, ez eddig oké. Kívülrõl is ezt látják, és olyan helyzetekbe fogsz kerülni, ahol a rátermettségedre lenne szükség. Mi több domináns emberek társaságában is vagy, hát minimum nyögvenyelõs. Kvázi egy olyan munkát végzel, amire nem vagy képes; egy olyan környezetben, ahol mindenki lazán megcsinálja. /van színészkedés/
Attól függ, mit értesz boldogság alatt. Az élet apró örömeit? Egy könyv, esetleg valamilyen hobbi? Az elégedettség állóvíz. Sokszoros az öröm, ha valamit elérsz, ahol még kockázat is volt. „Mert erre képes vagyok”. Minél több ilyen van, annál boldogabb az egyén, annál pozitívabb az énkép. Ez már nem kamu énkép. Ki lehet vetíteni, nem kerülsz kellemetlen helyzetbe, nagyobb lesz az önbizalmad. /nincs színészkedés/
Az önszuggesztió nem sarkall tettre. Kicseréli a negatív töltetet pozitívra. Tehát olyasmi, mint ibd-ben a jelenlegi gyógyszerezés…csak tüneti kezelés.
Nincs jelen
#3922 2014-11-06 18:39
- pt
- Tag
Hát akombakom kb. olyan mint a feleségem, egyfolytában világvége hangulatban van. Beadta a válópert az asszony, hát sírjak vagy nevessek? 1 éve tart és még sehol nem tartunk. Szóval nevetek :D
Írtam hogy edzegetek. Vettem egy kis segítséget hozzá, mégpedig rizsfehérjét. Mondom az majd hoz egy kis izomnövekedést a sok edzés mellett. Hát nem jött be. Gyerekek, én olyan beteg voltam tõle mint ezelõtt vagy 4 évvel....
Érdekes. Rizst eszek, székletem kemény - rizsfehérjétõl fosok.
Tojást eszek, székletem kemény - tojásfehérjétõl fosok.
A tejjel is ez a helyzet. Mostanában meg meg ittam 1-1 pohárral, semmi gond - tejfehérjétõl fosok.
Az összes ilyen kondis tápszertõl ez van. Érdekes....
Pedig aztán a rizsfehérje is glutén, állati fehérje, meg minden mentes....
Maradok a természetes ételeknél. Kenyér, szalonna, víz, tojás, rizs, bacon :D Ezeket éve kutya bajom. Bármi ami finomított, mesterséges, attól fosás van.... hihetetlen.
Nincs jelen
#3923 2014-11-06 21:10
- akombakom
- Tag
rigor.. azért azt a rengeteg pénzt letesztelném :D:D:D
Nincs jelen
#3924 2014-11-06 21:50
- makkmarci
- Tag
"Maradok a természetes ételeknél. Kenyér, szalonna, víz, tojás, rizs, bacon"
Ott a pont! Víz, zsír, vitaminok...
Nincs jelen
#3925 2014-11-06 22:09
- Rigor
- Tag
Qpak: Esetünkben a félszegség, zárkózottság, depresszió oka elsõsorban a betegség. A dolog arra pont jó hogy felül tudjunk rajta, és az okozott szorongáson kerekedni, és normálisnak lenni, együtt élni vele. Az a színészkedés ha megjátszod másoknak, nem az hogy magadat próbálod erõsíteni. Engem az évek a alatt a betegség húzott (és gyakran húz is) lefelé, félénkség, depresszió stb felé, másfelõl meg van hogy a küzdelem megerõsít, olyan dolgokon nem bosszantom fel magam amiken korábban igen, sok mindenben bátrabb vagyok, sok mindennek képes vagyok örülni aminek azelõtt nem. Kicsit mint a Saw(fûrész) filmekben. A nagy szenvedések némileg nevelõ hatással voltak rám, képes lettem értékelni az életet.
Ami nem öl meg, az erõsebbé tesz. (és tényleg - legalábbis pszichésen)
- (Kivéve a medve, mert a medve az megöl.)
akombakom: nézz meg híres gazdag embereket/színészeket hogy lesznek depresszió miatt mégis öngyilkosok :(
Pl.: Robin Williams : gazdag, híres, sikeres, kedves, mindenki szereti, zseniálisan pörgött, fantasztikus humora volt, (igazán standup-ban meg a rögtönzéseiben jött át ez az energia, ahhoz képest a filmekben visszafogottan alakított) gyönyörû nõi és mégis - depresszió és öngyilkos lett.
Persze ahogy szoktam mondani: " a pénz nem boldogít de amit rajta veszek az igen :)" - de sajnos ez nem igaz. Ha depressziós vagy, semmi nem boldogít.
Szerkesztette: Rigor (2014-11-06 22:11)
Nincs jelen
#3926 2014-11-07 05:00
- akombakom
- Tag
A penz oldogit,csak nem szabad, hogy elszaladjon a paripa. Annyi embernek lehetnevele oromet szerezni. Nincs az a penz, amit e lehetne eljotekonykodni:-) annyi adossagba keveredett ember kovet el mindenfelet. Az ilyen szineszeknel meg altalaban a drog a baj, penzen sok mast is lehet venni. Epitettnek egy klinikat ahol kedvesek azemberrel:-) :-) :-) ti is johetnetek:-)
Nincs jelen
#3927 2014-11-07 09:59
- QpaK
- Tag
akombakom: A boldogság nem a megszerzett javak miatt van, hanem az egyén lelki beállítottsága okán. A fejlõdõ országokban túl sok a lehetõség és túl nagy a társadalmi különbség, ezért csak azt nézed, hogy a szomszédnak zöldebb-e a kertje. A drog is, már eleve egy kétségbeesett lépés.
Érdekes hogy az elmaradottabb országokban ez mennyivel másképp van. Félre ne érts nem mondom, hogy a nélkülözés jó. De azt nem hinném, hogy az ádámkosztümben gyûjtögetõ/vadászó népek kevésbé lennének boldogok, mint hazánkban a hajléktalanok. Sarkított példa, de azért világosan látszik, hogy a hajléktalan kevésbé boldog, pedig kevésbé nélkülöz…
Nincs jelen
#3928 2014-11-07 16:51
- akombakom
- Tag
QpaK.. én nem nézem, felolem hupilila is lehet :D csak fu legyen benne :D:D:D mert ez a sok beton...
értem, amit mondasz nagyapám 21-ben szuletett, sokat nélkuloztek, sot szerintem éheztek is gyerekkorukban , mégis úgy gondolom 10000x boldogabban éltek, mint a mai elkényeztetett, agyonhizlalt nem is tudom mit mondjak... talált az erdoben egy joképu gallyat, úgy orult neki, mint a mai gyerek egy autonak se....
Nincs jelen
#3929 2014-11-07 22:27
- Rigor
- Tag
Ennek oka fogyasztói társadalom, a média által támasztott irreális elvárásoknak való megfelelési kényszer, és az ingerküszöbök, stressz típus, tempó megváltozása. De régen sem volt kolbászból a kerítés, sõt sokkal keményebb volt az élet mint manapság. Azt a küzdelmet mi már csak fotelbõl nézzük, régen meg farkasok, medve, rablók(több volt a valódi erõszak mint manapság, csak ma azt az öt esetet mind látod a híradóban, régen meg még statisztika sem készült), éhínség, betegségek, háborúk, halál mindenhol. A nagy nyugalmunkban elnyomott vadászösztönünk frusztráltságot szül, és mindenféle pótcselekvéssel próbáljuk kielégíteni.
Ma ha feltesznek egy videót arról hogyan vágnak csirkét, az emberek elsírják magukat (az hogy az erõszakos filmekben közben mi történik más kérdés) régen meg a hétköznapok része volt.
Nincs jelen
#3930 2014-11-07 22:35
- akombakom
- Tag
ja.. hova jutunk így...
Nincs jelen
#3931 2014-11-07 22:56
- makkmarci
- Tag
Mindenféle mai elvárásnak ellen lehet állni!
Nem kell minden hülyeséget elhinni, amit reklámoznak, a kelleténél nem kell jobban megszakadnod a melóban, stb...
Vásárolni pedig tudatosan!
Meg persze tudatosan táplálkozni, mint ahogy azt Besenyõ TT István megmondta...
Nincs jelen
#3932 2014-11-09 13:05
- QpaK
- Tag
Helf ápdét: Az van, hogy nagyon jól vagyok. 1-2 napja a vérzés is teljesen megszûnt, ami elég nagy eredmény. Megjött az étvágyam, sõt ez már farkasétvágy. Mindent eszek és mindent iszok semmi megkötés. Pár napja a csípõs étel sem okozott gondot, meg a tejszínhabos sütemények sem. Ettem tejfölös karfiolt, zsíros szalonnát, lecsót, borozgattam…hát nem görcsöl, nem fáj. Sõt 2-3x fordulok, szóval a wc para is megszûnt. Sokkal fittebb és energikusabb is vagyok, isteni érzés. Bár mindig így maradna! Holnap lesz vérkép eredményem, ami most biztos jó lesz. Kíváncsi vagyok…
Nektek is kellemes remissziót és jobbulást a jobbulandóknak ;)!
Szerkesztette: QpaK (2014-11-09 13:07)
Nincs jelen
#3933 2014-11-09 13:46
- akombakom
- Tag
QpaK .. konkrétan mivel érted ezt el??? és amúgy van IBD-d.... vagy csak )IBSd?
Nincs jelen
#3934 2014-11-09 16:48
- QpaK
- Tag
akombakom Semmin nem változtattam. Talán a csillagok állásának köszönhetem a jelenlegi passzív colitist. Ez nem termékbemutató :D Elkiabálni sem akarom, mert tudjuk, hogy van lefele is.
Szerkesztette: QpaK (2014-11-09 16:51)
Nincs jelen
#3935 2014-11-09 17:36
- Rigor
- Tag
Ugye hogy megmondtam? :) - Micsoda szerencse hogy épp nem próbáltál ki valami csodaszert, most aztán azt hihetnéd hogy attól. És lám eszel minden hülyeséget és mégsem esel vissza. :P Ez egy ilyen betegség. - Ja és mostanában olyan frontok voltak hogy sajgott minden vágásom, meg émelyegtem. Erre tessék ennek ellenére jobban vagy :) Maradjon is így legalább 90 évig. :P
Nincs jelen
#3936 2014-11-09 18:02
- rny
- Tag
Lehet, hogy szerencsét cseréltünk most qpak, én meg olyan rosszul, hogy csak na :) Már vagy 2 hete… asszem itt a normix ideje
Nincs jelen
#3937 2014-11-09 20:23
- QpaK
- Tag
Köszönöm Rigor!
Pontosan! Eléggé kiszámíthatatlan. Ezért aztán nem is merek annyira bizakodni. Jelenleg olyan az állapotom, mintha szteroidon lennék, csak durvább mellékhatások nélkül. Állandóan éhes vagyok, túl sok az energiám, aludni is nehezebben tudok. Ez több mint elég! A kálciumot hagytam el, mert allergia vizsgálatra megyek. (nem hiszem, hogy lenne jelentõsége.). Esetleg a biológiai terápia lehet a ludas, vagy tényleg a csillagok állása. ;)
Nincs jelen
#3938 2014-11-09 22:09
- QpaK
- Tag
rny: Nem cseréltünk, csak most elvesztetted. :) Nálad milyen gyakoriak ezek a hullámzások és meddig szoktak tartani? Ilyenkor a normix és a diéta mellett mit csinálsz?
Nincs jelen
#3939 2014-11-10 07:01
- rny
- Tag
Hát nem is tudom…. utoljára júliusban volt amire normixot szedtem, és szeptember elején már éreztem, hogy szarabbul vagyok, valamikor ott járt le a normix utáni 10 hét (10 hétig hat hivatalosan, van akinek adják is ennyi idõközönként), de akkor még vártam. Volt, hogy javult a dolog, de most 2 hete viszont egyre rosszabb, nem tudom a normix nélkül meddig tartana… de ha beveszem akkor azon és a diéáton kívül semmit, nem is kell. Az elmúlt hetekben viszont ilyenkor játszottam az útifûmaghéjjal, a bolussal meg a neurosannal, diétával, akkor ezekkel így kezelhetõ egy ideig. Tegnap már nem volt az :) Általában ilyen általánosan szarul vagyok, és ebbe csúsznak bele kifejezetten jó (sose több mint 2 hét) és rossz idõszakok. Ha a jó jön bármit csinálhatok, ha pedig a rossz akkor is, mert nagyon nem javít rajta. Lehet normix nélkül is múlna, de ilyenkor egy idõ után már feladom és beszedem.
De tegnap is állati furcsa volt, egész nap semmi bajom nem volt, erre hirtelen begörcsöl a hasam délután és 20 percen belül lesz 4 hasmenésem, ettõl valahogy olyan mintha teljesen elhagyna az erõm, egyszerûen le kellett feküdnöm aludni és rosszul is voltam, a hideg is rázott. Mikor felkeltem is egész este betegnek éreztem magam, mint aki lázas, fájt mindenem, semmi erõ. Aztán lett még belõle egy hasmenés, illetve iszonyú puffadás ami ma reggel is tart. De nem ilyen általános, hanem elképesztõ. Szóval most épp így mulatok.
Szerkesztette: rny (2014-11-10 07:02)
Nincs jelen
#3940 2014-11-10 18:37
- QpaK
- Tag
Megjött a véreredmény, ami tükrözi a jó állapotomat. Így hát ideje, hogy villogjak is vele. Több értékem a határon van, de a következõk ugranak ki:
Hematológia
Hemoglobin: 119 (normál 140-175)
Trombocitaszám: 557 (normál 150-450)
Vizelet üledék vizsgálat
Fehérvérsejt: 8 (normál 0-4)
Klinikai kémia
Vas: 4,6 (normál 10,6-28,3)
Ldh: 228 (normál 240-480)
Crp: 21,7 (normál 0-5)
Elég jó eredmény ez. Nem értem viszont a fehérvérsejtet. Létezhet olyan, hogy gáz van a vesémmel vagy a húgyhólyagommal? Lehet olyan, hogy a gyulladás ott van jelen?…talán felfázás? Szerencsére semmit nem érzek, de azért idegesít.
Szerkesztette: QpaK (2014-11-10 18:38)
Nincs jelen
#3941 2014-11-10 20:35
- tee
- Tag
vasadon azért lenne mit csiszolni.
ferrlecit vagy vmi hasonloval nem probalkoztal? Nekem egy jo kura egesz hosszu idore biztositotta az utanpotlast :)
Nincs jelen
#3942 2014-11-10 22:33
- Rigor
- Tag
Ha gond van a vassal, az orvos felírja, támogatásra kiváltod olcsó, és addig szeded annyit amennyit kell :P És ennyi.
Nincs jelen
#3943 2014-11-10 22:48
- QpaK
- Tag
Köszi! Holnap amúgy is kontroll, majd rákérdezek.
Nincs jelen
#3944 2014-11-10 23:12
- rny
- Tag
csak ne ilyen neo ferro akármit kérj, mert abba a tapasztalatom szerint bele lehet halni :D én utána valami vas-3 nevû dolgot kaptam helyette, az szuperül mûködött, nem voltam tõle rosszul és a vashiányt elfújták.
Nincs jelen
#3945 2014-11-10 23:34
- makkmarci
- Tag
QpaK
Ez mind gyulladás eredménye...
Az oregánó olajat, grapefruit cseppeket és nálad a feketeretek cseppeket is javasolnám a máj miatt, hogy a gyulladásokat kezelni tudja!
Két hónapot szánj rá, kb. 12-bõl megúszod! Ha látsz eredményt (szerintem fogsz), akkor folytasd, ha nem, akkor is javasolnám csökkentett menyiségben...
Nincs jelen
#3946 2014-11-10 23:35
- makkmarci
- Tag
Egy új cikk a Chron-ról, érdemes átfutni...
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2014/ … -betegseg/
Nincs jelen
#3947 2014-11-11 00:45
- Rigor
- Tag
Makkmarci: Én ilyen alternatív izéket nem ajánlgatnék, vagy legalábbis óvatosan mert a grapefruitról például pont tudom hogy több gyógyszer mellett is tilos (azt hiszem pont egy végbélhabnál is, amit aztán végképp nem értettem).
A cikk új dolgokat nem mond, viszont a "Csak találgatnak az okokról" alatti részt (a cikk végéig) pedig jobb ki is hagyni
mert csak hülye ötleteket ad arra hogy mindenfélét feleslegesen elkezdjünk okolni, vagy indokolatlan diétákba fogjunk, megtagadjuk az antibiotikumot.
Qpak:
Nekem a csokis vas rágótabletta volt a kedvencem :)
Szerkesztette: Rigor (2014-11-11 00:49)
Nincs jelen
#3948 2014-11-11 07:41
- QpaK
- Tag
makkmarci: Köszi a tippet! A grapefruitot szeretem ráadásul jó kis vitamin bomba, akárcsak ez ( http://www.nosalty.hu/recept/fekete-retek-mezzel ) fekete retek gyanánt. Ellenben a cseppes kiszereléseknek nem vagyok a híve.
Rigor: A Maltofer-re gondolsz? Ilyet még betegség elõtt kiskoromban szedtem. Nekem is bejött :)
Nincs jelen
#3949 2014-11-11 15:19
- QpaK
- Tag
Az orvos szerint a vasam rendben van, de azért írt fel tablettát pótlásként. A vérszegénységet nagyobb bajnak tartja. A vérzés ellen salofalk beöntést meg kúpot írt fel. Tablettaként így is szedek 3x2-t az 500 grammosból. Régebben írtak pentasát, de a hasmenés miatt hamar kijött. Remélhetõleg most hasznosabb lesz.
Hogy utálom ezt a szarságot!!!!
Szerkesztette: QpaK (2014-11-11 15:22)
Nincs jelen
#3950 2014-11-11 16:21
- tee
- Tag
hat jo csak a hemoglobin az részben vasból készül.
amugy nem humirán vagy jelenleg?
Nincs jelen