#4151 2014-12-03 20:55

akombakom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Qpak.. egyetértek.. sajnos...

Nincs jelen

#4152 2014-12-03 21:08

QpaK
Tag

Persze nem vártam tudományos elõadást, de azt sem, hogy hülyének néz minket, miközben még próbál jópofa is lenni. Tarthatna elõadást a colitis-rõl is. Esetleg behozna egy disznóbelet, amit a nézõk késsel fekélyesre vagdosnának. Aztán a helyileg ható gyógyszereket lehetne prezentálni úgy, hogy ragtapasszal toldoznának-foltoznának. :) Egyéb ötleteim is vannak... És akkor ebbõl él a fickó! :D De hát mindennek megvannak a maga körei... Valahol a Kiszel naptár is menõ :D

Nincs jelen

#4153 2014-12-03 21:18

akombakom
Tag

kár, hogy itt nincsenek like gombok :d... lehet átkuldom neki mailben az otleteid.. jok! :D

Nincs jelen

#4154 2014-12-03 21:23

QpaK
Tag

Hát ez arra jó, hogy ha már a szomszédokkal unom a fiatalok anyázását, és már a Mónika show-nak is vége, akkor leülök megnézni egy kis tudattágítás céljából. ;)

Nincs jelen

#4155 2014-12-03 21:29

Rigor
Tag

akombakom: Na most ezek után ha ebben a témában ennyire sántít, akkor a többiben amit nem ismerünk milyen lehet? Mint dr. House amikor villámdiagnózissal Colitisesnek "felírt" egy doboz cigit, hogy dohányozzon és elmúlik. Na akkor csalódtam nagyot a sorozatban amúgy.

Nincs jelen

#4156 2014-12-03 21:33

QpaK
Tag

akombakom írta:

lehet átkuldom neki mailben az otleteid.. jok! big_smile

Az jó lenne! Egyébként, ha ekkora pofám lenne csinálnék egy ilyen mûsort, még gazdag is lehetek. Csak egy doktori kell...vagy várjunk csak....Schmitt Pál...MÉG AZ SEM :D

Nincs jelen

#4157 2014-12-03 21:37

QpaK
Tag

Rigor írta:

Mint dr. House amikor villámdiagnózissal Colitisesnek "felírt" egy doboz cigit, hogy dohányozzon és elmúlik. Na akkor csalódtam nagyot a sorozatban amúgy

És volt egy rész, ahol a végén Crohn volt a diagnózis. Testen kívüli tüneteket produkált és a higiénia elméletével gyógyították. Kapott egy kis ostorgilisztát.

Nincs jelen

#4158 2014-12-03 22:00

akombakom
Tag

dr. Housokat nem nézek, az is egy nagy baromság és csak még betegebb leszek az iylenektol... jobb nem is tudni ezekrol... inkább a Muzsika TV-t nézem illetve hallgatom :D a beleimnek ugyan nem tesz jot, ha riszálok :D, de ez van... érdekes osszefuggés, de úgy vettem észre, hogy a mozgás nekem kimondottan ront a helyzeteme, foleg a táncikálás... valszeg mert a beleket is mozgás éri, vagy nem tudom

Nincs jelen

#4159 2014-12-03 22:15

QpaK
Tag

Én mostanában pont azt nézem. Itt figyel a gépemen 70 gigányi 8 évad. Még pár rész van vissza. A mozgástól jobban beindul a bél. A muzsika tv-tõl meg az egészséges embernek is ;)

De a nõ akinek át kellett élnie ezt bélmozgás gyanánt. https://www.youtube.com/watch?v=5cdeQFCutP0
Õrület...Az is, hogy bevállalta. :)

Nincs jelen

#4160 2014-12-03 22:21

akombakom
Tag

QpaK... az élet a táncot is elveszi tolem, akkor már tényleg végképp nem maradt semmi értelme.. az volt a mindenem...

gyaloglástol nem indul be, sot kimondottan nyugtat

Szerkesztette: akombakom (2014-12-03 22:22)

Nincs jelen

#4161 2014-12-03 22:42

QpaK
Tag

Csak szórakoztam. Táncolj nyugodtan! Ha ilyenektõl nem indulna be, akkor semmitõl... A looping star-t próbáltam anno, de az kutyafüle ezekhez képest.

https://www.youtube.com/watch?v=9yFvlcw8YtY (Lehetne így edzeni a hasunkat?) :D

Szerkesztette: QpaK (2014-12-03 22:43)

Nincs jelen

#4162 2014-12-03 22:48

Rigor
Tag

House-ban azt szeretem hogy szarkasztikus, meg amilyen szarházi :), És persze az ateista szösszenetei, meg egyéb aranyköpései miatt is.  Az esetek amúgy is röhejesek, orvos ismerõseim kiborulnak tõle, hogy olyan betegség bukkan fel egy részen belül több is, ami "100 évben ha egyszer". Valamint a szuper diagnoszta hosszasan bénázik egy profi orvos számára azonnal egyértelmû eseten, félrediagnosztizálás, próbák, és a végén az jön ki amit már elsõre is rögtön felismert a szakértõ nézõ .   Szóval extrém ritkaságok nagy mennyiségben. Persze ez nyújtja az érdekesség jelleget, viszont szakmailag ettõl még lehetne jól lektorálni.

Nincs jelen

#4163 2014-12-04 04:54

akombakom
Tag

QpaK nekem az eletem a tanc, ugyhohy en nem szorakozom olyan jol...

Nincs jelen

#4164 2014-12-04 08:10

Rigor
Tag

akombakom: Érdekes, nekem anno a mozgástól pont hogy jobban lett. Az elsõ 5 percben persze sosem esett jól de késõbb mindig végig bírtam az edzzéseket, airsoftot, moldvai táncházat. Elõtte meg utána persze egy menetben utazni se tudtam a bkv-n, mindig ki kellett ugrani valahova wc-re, de a táncolás alatt mindig jól voltam, sosem volt wc para!
Különösen a moldvai a kedvencem, az pszichésen is mindig jó kedvre derít, már csak a vidám zene is ha hallgatom. Hát még az össztánc! Sajnos a térdem miatt egy ideig felejtõs :(

Nincs jelen

#4165 2014-12-04 08:13

akombakom
Tag

Rigor nem is talán feltétlenul a tánc kozben, hanem leginkább utána... ugyhgoy nálam emg úgy néz ki most már felejots... ugyhogy nem tudom mit fogok kezdeni magammal....

Nincs jelen

#4166 2014-12-04 12:33

QpaK
Tag

A mozgás csak annyira indítja be a hasam, amennyire a hasfogó megfogja. Azt hiszem teljesen mindegy, mert ami akar mindenképp kijön, amit meg a hasfogó visszafog, az egyébként sem jönne. Ugyanez lenne a táncnál is ha szeretném. 😃

Nincs jelen

#4167 2014-12-04 12:44

rny
Tag

Ez a mozgás kérdés engem nagyon izgat. A kis útitársammal töltött eddigi 3 év alatt szépen lassan rájöttem, hogy gyakorlatilag az úszáson kívül semmilyen mozgás elvégzése nem jó ötlet, mert vagy megfájdul, vagy beindul, vagy hányinger… a szabadtéri sportok nyilván kiestek. Bevallom, a konditerembe meg nem merek így lemerészkedni, hogy aztán 30 perc után eljöjjek, legalábbis így képzelem, az itthoni tornázásnak ez lett a vége mindig tavaly. Ráadásul mikor elvégeztem minden aznapi dolgot akkor baromira tudok örülni, hogy végre itthon lehetek és nem kell emiatt izgulnom. Pedig mára már komolyan mondom egy darab izmom se maradt és rettenetesen zavar :(
Ez a betegség végülis sokkal több gondot okoz mint elsõre gondolná az ember, ha ezeket a 'velejárókat' így összeadom.

Nincs jelen

#4168 2014-12-04 13:29

akombakom
Tag

rny.. kár, hogy nem tudok uszni és a vizet csak kádmennyiségben tudom elvisleni... ja még annyi, furdoruhát nem veszek fel, beoltovze meg feltunnék egy uszodában :D.. így is csak sotét aslo ruházatot hordok (ez lehet huyleség, de ha baleset érne, kevésbé volna feltuno, vagy ez hulyeség?).. furdogatyábol viszont minden kifolyna... úgyhogy kizart, hogyén uszodába menjek...

Nincs jelen

#4169 2014-12-04 16:16

QpaK
Tag

A mozgás beindíthatja, de ha elõtte „kiürítem” akkor nincs okom az aggodalomra. Sõt ugyan nem lenne szabad, de egy-két jó idõben elfogyasztott tejszínes sütemény még jótékony hatással is bírhat megkönnyebbülés terén. Aktívabb mozgás közben nem szoktam rosszul lenni, inkább a vérszegénység miatt hamarabb elfáradok. Nem lehet, hogy ez a hányinger is inkább gyomorsav dolog?  Azért gondolom, a folyamatos négyütemû fekvõtámasz nem tenne jót. Egyébként õsszel lenyírtam a füvet a kertünkben, (ez rohadt nagy terület) és semmi gond nem volt pedig még gyomláltam is meg talicskáztam :D Sõt igazából még a figyelmemet is elterelte. Esetemben a figyelem elterelés a kulcs: Ha utazom, akkor zenét hallgatok. Ha társaságban vagyok, akkor rájuk figyelek. Ha az ember elmélázik, eszébe sem jut.

Én a korlátot a spontán mentalitás teljes hiányában látom. Ezért viszont nem akarok kimaradni a jóból. Illetve lelkileg nyír ki a dolog, mert amikor összeszedné magát az ember, akkor rongyolódik le. Most meg ez már beidegzõdés lett, hiába vagyok jól. Hát túl sokszor estem pofára :D

Nincs jelen

#4170 2014-12-05 01:37

makkmarci
Tag

Szerintem egy kis mozgás akkor is hasznos lehet, mivel a rosszabb felszívódás és anyagcsere miatt több méreganyag lehet a szervezetben. Ezt saját tapasztalat bizonyítja nálam.
A másik, ami segíthet, hogy minden olyan stresszt, amit a baj kiváltójának gondoltok (nálam városváltás, melóváltás, anyós megjelenése pár évre) valahogy kezelitek.
A harmadik, ami nálam segít, az a hobbi. Én pl. imádom a zenét, hifizek is, egy sör mellett tökre lenyugtat és érzem, hogy lazít. Meg van egy citroen kacsám, azzal is szeretek járkálni...
Bár engem még a takarítás is ki tud kapcsolni, persze zene mellett, Freddy után szabadon :-)

Szerkesztette: makkmarci (2014-12-05 01:39)

Nincs jelen

#4171 2014-12-05 10:22

akombakom
Tag

Na igen makkmarci, csakhog yén nem tudom ulve sor mellett hallgatni a zenét :d egybol beindul a vérem az a baj :D

Nincs jelen

#4172 2014-12-05 11:17

QpaK
Tag

akombakom Akkor itt egy bélnyugtató zene amitõl csak belül bizseregsz. :D - Nem mellesleg utazáshoz frontin helyett is ideális...;)

https://www.youtube.com/watch?v=aDVXa2zL0WI

Szerkesztette: QpaK (2014-12-05 11:17)

Nincs jelen

#4173 2014-12-05 11:34

Rigor
Tag

A kerékpározás valami ismeretlen okból pont kedvezõ hatással van a wc-parára, legalábbis saját, és számos független betegtárs tapasztalata alapján. Amikor az utca feléig se tudtam elmenni wc-re visszaszaladás nélkül, vagy 2 megállónként lepattanni bvk-ról wc-t keresve, bringával a teljes utat meg lehetett tenni gond nélkül. Ez olyan szinten mûködött hogy kb. 10 évig télen-nyáron mindenhova, munkába stb bringával jártam. Persze beöltözés kérdése, de mindenki hû de nagy hõsnek/sportembernek nézett amikor a rossz idõben is bringával jártam. Más kérdés hogy minden egyéb opció számomra akkora para volt, hogy fel sem merült hogy ne bringával menjek :)

Nincs jelen

#4174 2014-12-05 12:15

akombakom
Tag

QpaK.. idális csárdás ritmusa van :d meg belefér még sk minden másba is, szeirnted ulve hallgatom? :D

Nincs jelen

#4175 2014-12-05 12:27

tee
Tag

http://youtu.be/WhBoR_tgXCI

évekig ezt hallgattam a tavolsagi buszon sulibamenet ha ugyereztem elkell terelni a figyelmet a gyomromrol (hanyast elkerulve)

Nincs jelen

#4176 2014-12-05 16:28

Anna73
Tag

a sport nálam is elég gáz, pedig régen futottam, szerettem is, váltóba futottam egyszer maratont is, jó érzés volt, büszke voltam magamra :) na most meg.. múltkor gyalogoltam normál tempóba 2 km-t, hát azt hittem meghalok mire hazaértem, görcsölt, fájt, savam jött, szédültem, minden bajom lett... :(

Nincs jelen

#4177 2014-12-05 18:38

QpaK
Tag

tee ez nagyon jó volt! És valamiért ez ugrott be: https://www.youtube.com/watch?v=-0gED3rn2Tc

De hogy ne csak off trollkodjak: Azt kell mondjam elég durva emésztésetek van. 2 km séta és haldokoltok? A középszar állapotom másképp szar mint a tiétek, de így sem cserélnék. Egyrészt jelenleg a bajom kiszámíthatóbb, másrészt nekem "csak" a vastagbélre korlátozódik. Amiket írtok inkább vékonybél és gyomor gondnak hangzik.

Nincs jelen

#4178 2014-12-05 21:58

rny
Tag

hat en sem cserelnek :) mindenkit mas ijeszt meg, nekem fontos a tudat, hogy meg van remeny, hogy ez elmulik, ezt viszont egy crohn / colitis elvenne. plusz ugye a komplikaciok... nekem ez meg mindig jobb, viszont azt nagyon is alairom, hogy nalam szerintem rengeteg colitises crohnos ezerszer jobban van. a masik meg az, hogy nalatok tenyleg van passziv idoszak. na itt viszont nincs. neha villamcsapasra az ember jobban van egy par napig, egy hetig, max ketto eddig nalam, de utana annyi, minden megy tovabb. es mondjuk ilyen evente... 3-4 x van, legalabbis nalam. a tobbi nap ugyanaz, maximum neha szarabb - es ez gyakrabb mint a javulas.
amugy nekem a vekonybelem faj az orvosok velemenye szerint, tehat ott van a gond. mondjuk logikus...

Szerkesztette: rny (2014-12-05 21:59)

Nincs jelen

#4179 2014-12-06 04:33

makkmarci
Tag

Nekem is volt a vékonybélnél probléma, jó példa erre a húsleves, melytõl 10 percen belül garantált volt a budi. Az enzimtõl és az oregánó olajtól viszont ez teljesen eltûnt. Jöhet bármilyen leves...

Nincs jelen

#4180 2014-12-06 10:05

QpaK
Tag

rny gyönyörûen megfogalmaztad, pont ezt gondolom én is. Annyi különbséggel, hogy a komplikációk kapcsán pozitív vagyok, mert nem olyan gyakoriak. Az egyik rokonom évekig szenvedett az ibs-tõl. Napi 20-25 wc és alul-felül jött neki: Tehát miközben ült a wc-n fogta a tálat... Mára teljesen elmúlt neki, gond nélkül közlekedik és eszik mindent. A passzív ibd pedig sok esetben jobbnak tûnik az ibs-nél. Pláne ha folyamatos, mert azt már gyógyulásnak tekintem. Az viszont ibd-ben is más kérdés, hogy kinek mi a tünetmentesség.

makkmarci A kaja utáni egybõl wc nem feltétlen vékonybél gond. Ilyet én is egy csomószor produkálok, de szerintem csak egybeesés. Más a helyzet, ha emésztetlen maradékokat találsz. Idõnként a lágytojás gyanús volt mondjuk. A vékonybelem viszont rendben van. Nem is olyan régen nézték ultrahanggal. Csak a vékonybél és a vastagbél találkozásánál volt gázosodás, ami miatt szurkált.

Nincs jelen

#4181 2014-12-06 12:35

youlcsi
Tag

Sziasztok!
pipa egy új dolognak, ami nem fér össze a bélbajsággal: tanuló vezetõi státusz.
aztán szerencsétlenül pont emelnem kellett a metformin-adagon is... és hát a kettõ együtt... megint napi többszöri, sürgetõ, néha tarthatatlan nyákos cucc... szörnyû. és ami már régen volt, hogy kajától, gyógyszertõl függetlenül, legtöbbször reggel azonnal ébredés után szaladok is. mondjuk legalább végre fogytam is pár kilót :D

Nincs jelen

#4182 2014-12-06 14:09

rny
Tag

Nekem a húslevestõl semmi bajom nincsen, sõt, szerintem jót tesz. Csak már rohadtul meguntam… mostanában annyira rosszul vagyok amúgy is, hogy igazából mindegy mit eszem. Érdekes, de szerintem nekem ez a szeptember-március a mélypont. Elég hosszú idõ… vagy csak simán rosszabbodom. Régen napi 3 volt az átlag, mostmár a 6 nem különleges eset, hanem napi rutin. Esküszöm megpróbálom ezt az oregánó olajat, ezen már ne múljon.
Egyébként Qpak, ennek a rokonodnak csak simán magától egyik pillanatról a másikra elmúlt??
Egyébként jellemzõ, az orvos akinél voltam azt mondta, hogy gondolkodik mi legyen miután a teszt amire küldött negatív lett. Na ez volt 2 hete… gondolom azóta is erõsen koncentrál :) Ez dühít a legjobban, hogy kvázi olyan gyógyszer sincs amit ha bevennék, jól lennék.

Youlcsi: jó az idõzítés, épp most akartam ilyen kérdést feltenni! Nekem nincs jogsim, nagy szükségem nincs rá itt a belvárosban, viszont mostanában gondoltam rá, hogy meg kellene csinálni. De nem birom rávenni magam. A vezetõs órákra hogy jár az ember?? Igazi horror még belegondolni is…

Szerkesztette: rny (2014-12-06 14:12)

Nincs jelen

#4183 2014-12-06 14:57

QpaK
Tag

A húsleves az nálam sem gáz. Sõt most jövök rá, hogy mennyi mindent ehetek büntetlenül.

rny, igen magától, de csak nagyjából 10 év után. Azért az nem semmi, hogy közben végig tanár volt. Többször próbáltam az állapotom idõjáráshoz vagy évszakhoz kötni, de eddig eredménytelenül. Ha meg egyébként is ingázik, akkor most fogjam a frontra? Talán a hidegebb évszakokat jobban bírom, de nem biztos :D A hét elején voltam szarul, teljesen legyengültem, émelyegtem és véreztem mint az állat. Ráadásul a hetet nem is otthon töltöm... Aztán kedden beadtam a humirát és durván egy óra múlva teljesen jól lettem. :O Másnap már nyomattam magamba lecsót, meg a krémest. :) Abba félelmetes belegondolnom, hogy a szervezetem mennyire rákattanhatott ezekre a szerekre, ha már csak így vagyok jól és két hetes a periódus/adagonként is neccesen jön ki. Nem akarok ilyen szinten az egészségügytõl függni, mert mi van ha egyszer rájönnek, hogy túl sokba kerülök.

A jogsit januárban kezdem, így engem is érdekelnek a tapasztalatok. Még nem tudom mire vállalkozom, de gyorsan kell elkezdeni, mielõtt meggondolom magam :D Az igazat megvallva annyira kétbalkezes vagyok 0 mozgás koordinációs készséggel, hogy jelenleg jobban félek attól, hogy balesetet okozok. :D :D

Szerkesztette: QpaK (2014-12-06 15:13)

Nincs jelen

#4184 2014-12-06 20:47

akombakom
Tag

Nekem van jogsim, csak épp nincs mit vezetnem.. kedves bátyám most ad el eg ykocsit, csak engem ugye elfelejtett megkérdezni, merthát egyre inkább úgy néz ki, hogy csak papiron illetve majd orokléskor leszunk testvérek, mástol vett használt meg nagy kockázat.... hát ez van... ezt az évet pár napo mulva kipipálhatom.. johet egy ujabb....

Nincs jelen

#4185 2014-12-06 21:14

youlcsi
Tag

szóval jogsi...
15 éve érlelõdik a gondolat, hogy kellene. augusztusban autót vettünk úgy, hogy párom az elmúlt 14 évben 3x (háromszor!) ült volánnál... persze, jól hangzik, hogy autóm van sofõrrel, de azért be kellett látnunk, hogy jó lenne nekem is a jogosítvány.
szóval elmentem, megérdeklõdni, mondták, hogy 1 óra múlva kezdõdik a következõ tanfolyam. ha nem vágok azonnal bele, hanem gondolkodom, várok még 1-2 hónapot, akkor tudom, hogy nem kezdtem volna el.

a vezetésen egyáltalán nem paráztam. vagyis nem a fosás miatt... indulás elõtt elmegyek slozira, kijön, aminek ki kell... a tanpályán van vécé (ráadásul 2 sarokra van a munkahelyemtõl), ha a városban vagyunk, akkor meg akár haza is mehetünk, ha rámjön :) szóval sztem simán mondanám, hogy rosszul vagyok, és haza kellene ugrani. ennyi.

egyébként mindig soknak tartottam a 3 pedált két lábhoz. mostanra (6x2 órán vagyok túl) bebizonyosodott, hogy a szélvédõ és 3 tükör is sok 2 szemhez, illetve a kormány, sebváltó, világítás, index stb pedig 2 kézhez. szorítom a kormányt és úgy csinálok, mintha vezetnék. ha nem nagyon megyünk 20 fölé, akkor még majdnem megy is :D 30 felett meg má csak arra tudok figyelni, hogy nem tudom, mire kellene figyelni :o mindenesetre nem lennék a mögöttem jövõ autós helyébe, mert amióta vezetek, zavar van a jobb és bal fogalma körül. a "kanyarodunk, indexelj jobbra... másik jobbra..." illetve "az oszlop nem fog minket kikerülni, nekünk kellene megpróbálni" már nem is túl meglepõ mondatok az oktató szájából...

Nincs jelen

#4186 2014-12-06 21:19

akombakom
Tag

youlcsi.. semmi más mint gyakorlás... senki sem szuletett volánnal a kezbeén, mégha ezt állíítja is :D.. csak az emberek 90%a vagy még tobb, elfelejti, hogy honnan jott és ez a kezdo tanulásra is vonatkozik, mikor már jobban megy, akkor elfeletji, hogy o is volt egykor kisdiák :D

Szerkesztette: akombakom (2014-12-06 21:20)

Nincs jelen

#4187 2014-12-06 21:42

youlcsi
Tag

értem én ezt, mindenki ezt mondja... de egyenlõre az egyetlen dolog, ami némileg biztonságérzetet nyújt az autóban, hogy tudom, az oktató sokkal jobban félti annál a kocsiját, minthogy ne figyeljen, és ne segítsen... mondjuk kapott már így is a kormányhoz, nehogy szegélyre fussunk... majd halál nyugodtan megjegyezte, hogy "borult itt már fel tanuló kocsi"... nem nyugtatott meg :D
és így is pozitívumként kell elkönyvelnem, hogy itt még szokás tanpályán kezdeni... egyre több helyen azonnal forgalomba viszik az embert.

Nincs jelen

#4188 2014-12-06 21:47

akombakom
Tag

ugy tudlak irigyelni benneteket.. nekem bár lenne mit vezessek, ki se szállnék belole, tobbet buszra nem ulnék az tuti

Nincs jelen

#4189 2014-12-06 22:57

makkmarci
Tag

rny!

Én két üveg oregánó olajat ittam éhgyomorra, a harmadik már csak emlékeztetõnek van meg, meg ha kívánom az ízét...

Kupak :-)
Miért is parázol egy sima jogsitól???
Kresz: logikus
Rutin: logika és egy kis érzék
Vezetés: jön magától (max 50, zebra, egyirányú utcák)

Nincs jelen

#4190 2014-12-07 00:42

Kobold
Tag

Én a héten 4x voltam edzeni, egyszerûen akkor este sokkal jobban vagyok és nem puffadok. Nem tudom mi az oka, de simán szilárdat produkálok egy kemény edzés után. De ha nagyon rosszul vagyok akkor is egy kis úszás vagy sima kondi sokat segít, ilyenkor nem szoktam futni meg ilyenek. Apropó a futás mindig szerves része volt az életemnek, de már félek tõle picit. Tavasszal újra nekiállok.

Szerkesztette: Kobold (2014-12-07 00:47)

Nincs jelen

#4191 2014-12-07 09:23

akombakom
Tag

Kobold, akkor hajrá! :)

Nincs jelen

#4192 2014-12-07 11:29

QpaK
Tag

makkmarci: Tulajdonképpen seeeeemi....

http://indavideo.hu/video/Igy_jartam_an … etni_tanul :D :D :D

Hasi téren a youlcsinak van igaza, de mi van akkor, ha a város másik végében vagy. Esetleg pesten csinálod és egy távoli kerületben, dugóban.

Kobold neked nem valamilyen ételallergiád van...vagy rosszul emlékszem?

Szerkesztette: QpaK (2014-12-07 11:32)

Nincs jelen

#4193 2014-12-07 13:24

youlcsi
Tag

makkmarci!
és rutin már nincs is! kivételezett helyzet ez itt nálunk, hogy megyünk tanpályára. nem szoktak, nincs vizsga sem.
vezetés... max 50 jó vicc... "Julika, figyelj, ott van egy 30-as korlátozó tábla. Nehogy gyorsabban menjünk... ja, ez a veszély minket nem fenyeget..." úgy kell rámszólni, hogy azért 30 alá nem illik városban belassulni... én kellemes 15-tel eldöcögnék. az alapjárat 7 km/h-jához képest az is sok.

Qpak!
ez kisváros... de kocsma mindenhol van, még ha messze is vagyok itthonról. hidd el, inkább még gyorsan beparkolni is segítene az oktató, minthogy összecsináld az autót :D

Nincs jelen

#4194 2014-12-07 14:58

Kobold
Tag

Egyelõre még remélem igen, folyamatban van egy ilyen átfogó allergiás cucc. A laktóz és cölikália már kizárva, de délutánonként eléggé puffadok, akármit is eszem :/ A doki szerint IBS lesz a hasmenések miatt.

Nincs jelen

#4195 2014-12-07 19:02

attis75
Tag

Szép napot mindenkinek.

Szeretnék egy kis segítséget kérni tõletek. Hátha valakinek van valamilyen jó ötlete vagy megoldása.

Elõször is bemutatkoznék. Attila vagyok 39-éves Budapesti apuka. Egy 3-éves kislány édesapja.

Idén Március 26-án kezdõdött az én történetem. Akkor voltam fogászaton,ahol Augmentint írtak fel nekem íny gyulladásra. Szedtem 10-napig ahogyan azt kell,majd a 11-napon este nagyon rosszul lettem. Véres híg széklet,pokoli hasi görcsök. Azonnal ügyelet,akik injekció (algopiryn-nospa-cerucal) majd mondták,hogy Klion-t szerezzünk nagyon gyorsan,mert nekik nincs. A párom gyorsan éjjel patika,vásárolt egy dobozzal. Beszedtem,majd reggel 7-re már pokolian fájt a hasam a beleim. Mentõk-irány Bajcsy kórház. Ott a sürgõsségin 3-órát vártam,majd vizsgálgattak. Az Uh-megvastagodott,vastag belet mutatott. Az osztályra nem akartak fel venni,mert nincs megindokolva. Igen ám,de a fájdalomtól össze estem,akkor gyorsan osztályra vittek. Ahol infúziók és gyógyszereket kaptam. 5-napig voltam bent,addig csináltak széklet tenyésztést és vér vizelet vizsgálatot. Ez volt a max. A vastagbelemet azért nem tükrözték meg,mert gyulladásban volt. Elõjegyeztek rá két hétre tükrözésre. El is mentem,csak hát a Professzor úr-Dr Hamvas-nem jelent meg a vizsgálaton. Így hiába koplaltam 3-napig elõtte. Majd újabb idõpont,akkor megjelent és közölte velem: ha nem tiszta a bele nem csinálom meg. Még fel sem nyúlt hogy megnézze. Utána amilyen erõvel lehetett felnyúlt,ordítottam a fájdalomtól. Majd közölte: Ha ezt nem bírja akkor mit akar tükröztetni?? Különben is nem tiszta a bele és nem csinálja meg. Adott újabb idõpontot,amire természetesen ezek után én nem mentem el. Szedtem közben Normix-ot-ami ideig jó volt,majd fájdalmat okozott. A hasmenések megszûntek,de a fájdalom állandó maradt. Majd 2-hónap múlva találtam egy régi ismerõs orvost. Aki a Rókus kórházban fõ orvos. Dr Török Attila-úr. Egy jó doki mert mindent megvizsgáltatott rajtam,de majd erre a végén vissza térek. Na szóval õ hozzá mentem utána,õ megcsinálta a colonoscopiát bódításban( Semmit nem éreztem) Talált 2db polypust-amit rögtön le is vett a bélfalról. Szövettan-NEGATÍV- Majd utána gyomor tükrözés-Ott sajna Helicobacter priory ^-talált. Erre és a sok savamra kaptam Apofamoditint. Azt mondta,hogy ezt majd ki kell irtani a gyomorból. De majd késõbb,mert az antibiotikumok,tönkre tették a beleimet. Jöttek a következõ vizsgálatok: Vérvételek( minden jó) Étel allergia vizsgálat ( mind oké) H2 kilégzési teszt-Itt az elsõ nap-amikor nem tudom már mit ittunk (szemcsés por volt a vízben) Ez kegyetlen hasmenést csinált. A második napi fújás-Itt laktóz érzékenységet néztek. Itt is ittunk valamit-ennél nem volt hasmenés,és fájdalom sem. A doki is csodálkozott,hogy kitûnõt fújtam ennél a vizsgálatnál. Jöttek a további vizsgálatok-hasi UH-(negatív) Hasi CT-ez ilyen izotópos injekciós dolog volt. Nem találtak semmit. Majd jött a jelenlegi utolsó vizsgálat-Vékonybél passage vizsgálat-Ez egy sûrû fehér folyadék lenyelésével történõ vizsgálat. Ahol azt nézik,folyamatosan gépen,hogy ürül a gyomor a bélbe,esetleg van valami seb vagy valami. Hát az eredmény drasztikus lett-mert az ottani orvos azt mondta-A gyomor 3-óránként ürül-nekem 50-perc alatt végig szaladt a szervezetemen a dolog. Véleményezése a dologról: A vékonybél passage transport ideje lényegesen lerövidült. Az átlagosnak egyharmadára. Enterities rielef nem ábrázolódik. A vékonybelek területén HYPERPERISTALTICA LÁTHATÓ. MECKEL DIVERTICULUM NEM ÁBRÁZOLÓDIK. Ez volt a véleményezése. Nos mint írtam vissza térek az elsõ vizitre a Török Attila fõorvos úrnál. Amikor elsõre jártam nála,az június volt, addig fogytam 12-kg-ot- A vékonybél vizsgálatig még fogytam 7kg-ot. Jelenleg most plusz 3-kg felment,étvágyam ha nincs fájdalom akkor hatalmas. Az utolsó vizsgálat óta,alkalmanként szedek Mezym Forte 10000-et-3x1-nospa és az apofamoditint-napi 1-et. A fájdalom megmaradt,hasmenés heti 1-2-nap max. Ami napi max 1-10 max. Van amikor szorulásom van de ez 1-nap. Állandó hasi köldök körüli fájdalom van. fogyás NINCS. néha hasmenés az van. De szinte független attól amit eszem. Mert tejet ihatok,ehetek oldalast, de a pisztácia és meggyes süti vagy puding az gondot okoz. Az végül is a problémám,amiért is rabolnám az idõtöket. (Elnézést kérek érte) Hogy a dokim nem mond semmit sem, és nem tudom most mi lehet a bajom. ? Lehet ez IBS ? Hiába kérdezem nem mond semmit sem. Már nekem is kínos a dolog hogy mindig kérdezgetni tõle. Van valakinek valami ötlete? Mert ez a bizonytalanság és a fájdalom kikészít. A másik hogy ez miatt a munkahelyemet is elvesztettem ezért. Már nem tudok mit kitalálni. Ha valaki esetleg tudna vagy szakítana idõt arra,hogy elmagyarázzon nekem 1-2 dolgot. Azt megköszönném. Akár facebook-vagy telefonon is,nekem ez sokat jelentene. Természetesen vissza hívnám. Most elégé ki vagyok lelkileg,ez miatt,hogy se egészség-se munka-és a család meg nem tud mit tenni. Ja és nem iszom nem dohányzom-semmilyen káros dolog-max a csoki :) Mindenkinek köszönöm,aki ezt végig olvasta. Ha valaki esetleg egy kis ötletet is adna,minden segítséget megköszönök.

Legyen szép napotok.

üdv: Attila

Nincs jelen

#4196 2014-12-07 19:33

akombakom
Tag

Atti a kilégzéses vizsálatnál ahol durva hasmenésed volt azt hogy oldottad meg a vizsgálaotn??? nekem is erre kéne mennem, de én nem merek kockáztatni

Nincs jelen

#4197 2014-12-07 19:44

attis75
Tag

Szia.  Úgy hogy mint tudod elõtte nem szabad semmit sem enni inni. Így mivel 15-percenként volt fújás. Én kezdtem a sort-mert utána mindig  úgy kell sorba mennetek. Ahogyan elõször tettétek.  Így nem kellet sorba állnom csak 1-2 percig. Majd fújás és spuri wc-re. Ott sajna fájt a hasam,és híg vizes székletem volt. A  másnapi laktóz ivás után-nem volt semmilyen panaszom. Menjél úgy, hogy vigyél magaddal 3db lopediumot. Ezt vizsgálat után,valamilyen szilárd fogós kajával vedd be hogy haza érj. Én ét csokit bevágtam 1-táblával,majd 2db lopedium-max 3-at vegyél be de 2-elég. Így utána várj egy 15-percet-majd indulhatsz haza. Remélem tudtam segíteni. Sok vizsgálatom volt,tudok mesélni. Csak az a bajom-hogy nem tudom mi a bajom. :( De hátha valaki itt tud segíteni.

Nincs jelen

#4198 2014-12-07 19:52

QpaK
Tag

Szia attis75!
Hát nehéz ügy, mert ez így bármi lehet. Javaslatom, hogy egy hozzáértõ orvost keress fel.

Esetleg írhatsz az orvost keresek topikba: http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=36

Azért megdöbbentõ, hogy mennyi marha van. Ha szerencséd van, akkor ez az antibiotikumtól van és idõvel elmúlik. Sajnos nincs értelme elemezni, mert csak találgatni lehet.

Nincs jelen

#4199 2014-12-07 20:01

attis75
Tag

Igen ez az én bajom is. 8 hónap alatt, 3 AB kúra-az egyik miatt (elsõ) Kórház. A másik 2-tõl csak pokoli fájdalom hasmenés.  Az elsõ orvosom, akihez soha nem mennék vissza: Prof Hamvas tanár úr. Csak a pénztárcáját szereti. Nulla empátia és együttérzés.  A Mostanit kedvelem Dr Török Attila Fõorvos Rókus.  Csak nem mond semmit. De minden vizsgálatot azonnal megcsináltat,és nem kell várni max 1-2 napot.  Ja és TB-re. 73-éves doki. Jó volna ha kiderülne mi lehet.  Nekem nem sûrûn van hasmenés-mihez képest igaz. Max heti 1-szer. De folyamatosan fáj köldök körül-feszítõ érzés belekben gyomorban puffadás érzés és alhasi szinte ágyéki fájdalom. Ezek ne lennének.

Nincs jelen

#4200 2014-12-07 20:03

akombakom
Tag

koszi, csak nem biztos, hogy én lehetek az elso a sorban.. WC meg egy darab van, azon a magánklinikán ahol jártam, zsóval necces, ha én is így járnék...haza már csak valahogy hazajvojk, max kocsival megyek és osszekakilom.. még mindig jobb, mint a bauszt

Nincs jelen

IBDoktor

Láb