#4201 2014-12-07 20:07

attis75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Miért ne lehetnél te az elsõ. Csak szólnod kell ott és kész. Igen a kocsi jobb dolog. Én is úgy oldottam meg.

Nincs jelen

#4202 2014-12-07 20:08

akombakom
Tag

szolni? n em értem  ti hol éltek.. szierntettek csak én akarok az elso lenni, mindenki elso akar lenni, megértésre nem számítok.. még nem szántam el magam, képtelen vagyok én ez abszolválni úgy érzem... még így is, hogy lehet egyáltalán semmilyen reakciot nem váltana ki belolem a vizsgálat

Nincs jelen

#4203 2014-12-07 20:11

QpaK
Tag

Durva ilyeneket olvasni. A köldök tájéki fájdalom Crohn-ra utalna. – vagy valamilyen vékonybél dolog. A megvastagodott vastagbél és vérzés viszont colitis-re. Na de volt egy fertõzésed az antibiotikumtól, és a helicobacter pylori is okozhat ilyeneket. Az viszont jó jel, hogy nincs hasmenésed. A vérzés azóta elmúlt?

Nincs jelen

#4204 2014-12-07 20:12

attis75
Tag

Én oda mentem és szóltam amikor mindenkit behívnak egyszerre a szobába. Ahol elmondják mi hogyan fog zajlani. Na ekkor szóltam hogy akkor én kezdeném a sort. Igaz senki nem is jelentkezett hogy elsõnek igyon :) Utána már csak mindenki megjegyezte ki ki után jön.

Nincs jelen

#4205 2014-12-07 20:15

QpaK
Tag

Lehet, hogy azért nem magyarázott semmit, mert azt gondolja, ha szeded a gyógyszereket akkor idõvel elmúlik. Ha nagyon nem javul, akkor én a helyedbe felkeresnék egy másik orvost.

Nincs jelen

#4206 2014-12-07 20:18

attis75
Tag

Amiket most szedek: Apofamoditin-gyomor savra- Mert Helicom van.  Alkalmanként mondta a MezymForte-t. És most 10-napig szedjek 33x1-nospa-t.  Ennyi amit szedek. AB-nem szedhetek azt mondta szájon át.

Nincs jelen

#4207 2014-12-07 21:05

pt
Tag

A történeted kb. mint az enyém attis75. 2008 óta nem múlik el. Remélem te jobban leszel. A laktulóz volt az ami nekem is pozitív kilégzéses lett és átrohant rajtam. Sajna a gyomor és a vékonybél gyorsan végigtol magán mindent ami nem tetszik neki. A kajákat szortírozd ki, tapasztald ki mit ehetsz és mit nem. Ez legyen az elsõ lépésed, ezzel tudsz a legtöbbet tenni magadért. Folyékony kajákat kerüld, mivel ez is gyorsan kiszalad a gyomorból nem elõnyös, én a levesekkel vagyok bajba. Érdekes, hogy a víz ivása viszont nem gond.

A mezymfirte hogy vált be? Mit érzel tõle?

Nincs jelen

#4208 2014-12-07 21:05

rny
Tag

Attila, a vérzés elmúlt azóta? Csak akkor volt, amikor ez elkezdõdött? A tükrözés szövettana semmit sem mutatott, azt látom, de gyulladt bélfalat se mutatott a kép?
Az orvos akkor végülis mit mondott? Csak van valamilyen véleménye, nem? (egyébként mi a véleményed dr. törökrõl? régóta kackérkodom a gondolattal, hogy hozzá menjek) Milyen lett a laktulóz kilégzés eredménye, arra kaptad a normixot? lázad soha nincs?

Elég nehéz ez így… ilyet még nem is hallottam. Ha vérzés nincs, lehet ibs. Ha van, akkor nem. A helicot csak kezelni kellene valahogy, bár ezekre a belekre én se szednék antibiotikumot… esetleg érdemes más orvos véleményét is kikérni, sajnos nehéz kérdést tettél fel, tartok tõle, hogy nem fogjuk tudni megválaszolni

Nincs jelen

#4209 2014-12-07 22:27

makkmarci
Tag

A stressz mellé az antibiotikum nekem is csak rontott a dolgon. A levesek szintén átszaladtak.
Ez a dolog nekem enzimtõl vált normálissá...
Nem irigyellek!

Nincs jelen

#4210 2014-12-08 00:28

attis75
Tag

A Mezym ha beveszem,csak is akkor kell ha nehéz kaját eszem. Pl oldalas zsíros étel. Ritkán teszem. Könnyebb a hasam tõle.

Nincs jelen

#4211 2014-12-08 00:57

attis75
Tag

A vérzés amikor elkezdõdött,akkor 5-napig tartott. Addig voltam kórházban. Azóta sem volt. A vastagbél tükrözés eredménye:  A coecum és Bauchin ép. Analis irányban való vizsgálat során,az ascendens,transversum, descendens ép. Sigma k aspsictus,a sigma-rectum átmenetben,valamint a rectum distalis harmadában. Egy-egy 4mm-átm polypus,amelyeket hot biopszia módszerével eltávolituttunk. Vaskos aranyeres törzsek.  Vélemény: polypi colontos-polypectomia facta est-2db-- Ezt írta most jön a szövettan eredménye: 1-es ö.borsonyi-A töredezett anyagdarabkákban szabályos Peyer-plakkot tartalmazó vastagbél nyálkahártya képe látszik.  2-es 2gtfnyi- Kiszélesedett,lobos,kötõszövetes tengellyel nem rendelkezõ vastagbél nyákahártya részlet látszik.  Diagnózis: 1-es-Ép szöveti viszonyok. 2-es-Hyperplasias polypus-Ez volt az eredmény. Az a baj hogy nem mond semmit-és ez aggaszt. Én jóba vagyok vele pedig,jó doki lelkiismeretes. Csak szerintem õ sem tudja igazán mi lehet. Már az IBS-fórumba is írtam ott sem tud senki segíteni. Az elsõ H2-kilégzés a Laktulóz? ha igen,akkor annak az eredménye értékelhetetlen. Mivel 10-percenként hasmenés. A normixet-a Bajcsyba kaptam,még a legelején.  Lázam soha nem volt eddig,és most sincsen. Akarták kezelni a Helicot-3-fajta gyógyszerrel- A 3-nap reggel már pokolian szarul voltam újra. Hasmenés-vérzés nélkül. De iszonyatos hasi görcsök,senkinek nem kívánom. Ekkor mondta a doki: szájon át nem kaphatok semmilyen antibogyót. Epém már 6-éve nincs kivették mindenestõl. Na meg van a H2-teszt eredmény-megtaláltam.: H2-Lactulose teszt-diarrhrea miatt nem értékelhetõ. Lactose teszt- norm.lactose felszívódás.  Vélemény: nuttritív allergének.  ( Na ez az ételallergia teszt. Vérbõl csinálják jó drága lett volna ha nincs a dr úr.  Ez is Negatív) Ezek voltak. Ha kell leírom milyen vér eredményeket produkálok. Szinte minden tökéletes.  Hátha valaki tud egy orvost aki meg mondaná végre mi a bajom.

Nincs jelen

#4212 2014-12-08 07:13

QpaK
Tag

Azt mondta,hogy ezt majd ki kell irtani a gyomorból. De majd késõbb,mert az antibiotikumok,tönkre tették a beleimet.

Szerintem arra gondolhat, hogy a problémád a heliko. Mármint nincsen krónikus betegséged (se ibs, se ibd). A heliko ugyanis okozhat vérzést, talán még megvastagodott bélfalat is. Hasonlóan félrevezetõ, mint az álhártyás vastagbélgyulladás. Ezek durva fertõzések, amiket nem könnyû kiirtani, de ha sikerül akkor teljesen meggyógyul az ember. A klionnál is vannak hatékonyabb szerek. Ilyen például a vancomycin. Nem tudom, hogy ez lehet-e a helyzet, de ha igen, akkor "feleslegesen" nem akar idegesíteni, de lehet, hogy más gyógyszert írhatna. Esetleg vár még, hogy a bélflórád rendezõdjön.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-08 07:18)

Nincs jelen

#4213 2014-12-08 08:24

attis75
Tag

Sziasztok jó reggelt.

Ma új nap új szenvedés. Most még a nátha is gyötör. Folyamatosan fáj görcsöl az alhasam. Már az ágyékom is sajog tõle. Hasmenés egyenlõre nincs. A Normix-ot egyszer 6-napig szedtem. 2x naponta 6-napig. Nem volt javulás,majd újra felírták,akkor meg 2-nap után kicsinálta a beleimet. Akkor hasmenés és sok sok fájdalom. Sajnos ez miatt a dolog miatt,elvesztettem a munkahelyemet. Mert sehol nem tudták tolerálni,ha szarul voltam. De igazuk van nem hibáztatom õket. Hiába keresek,ha találok is,akkor is ez a helyzet mint régen. Így most magán doki kizárva egyenlõre. Az elején a Bajcsyba-hurutos vastagbél gyulladást mondtak. Mert az uh-20cm-megvastagodott bél falat mutatott. Ezt a Rókusba a doki megcáfolta,hogy õ a colonoscopián ilyent nem tapasztalt. Akkor ezek után mit mondjak?? Most nézem, a Honvéd kórházba mehetek alanyi jogon. Mivel a testvérem fegyveres erõknél szolgál. Kaptam is papírt hogy mehetek oda. Akkor megpróbálom a Dr Banai Jánost megkeresni,és hozzá bejutni.

Nincs jelen

#4214 2014-12-08 08:41

QpaK
Tag

Azt sikerült az interneten kibogozni, hogy a heliko-t nagydózisú antibiotikummal kezelik. Akár 2-3 hetes napi 8 bogyóval. Ez a kúra tönkreteszi a bélflórát. Mivel neked alapba rossz a bélflórád így érthetõ, ha csak görcsoldót és kliont írt fel. Utóbbit szeded a bélfórára...A hasmenésed pedig elmúlt, ami azt jelenti használ.

Ha jól sejtem, valami ilyesmit kéne mondania: Bélflórád tönkrement, ezért most nem kezelünk, csak helyrehozzuk. Nagyjából egy hónap antibiotikum kúra után meggyógyulsz, de a bélflórád valószínû ismét tönkremegy. Az után azt is meg kell gyógyítanunk. Nem lesz sétagalopp, de hosszútávon jobban  jársz, mint egy ibs/d-vel.

(Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a helyzet, de szerintem is keress fel más orvost is)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-08 08:42)

Nincs jelen

#4215 2014-12-08 09:20

Anna73
Tag

attis , Clostridium difficile szûrték a székletet ?

Nincs jelen

#4216 2014-12-08 10:40

rny
Tag

Nem hiszem, hogy igazad van Qpak. Az lehet, hogy az általad leírt okból nem kap most kezelést a helicora, az viszont nehezen okozhatja a béltüneteit. Ez már maga a szétment bélflóra - ha más tényleg nincs-, ami sajnos túl gyakran jelenti azt, hogy az már nem fog helyre jönni, legalábbis az enyém 3 éve nem jött rendbe és igazából így születik a legtöbb ibs. Mindenesetre menj el másik orvoshoz és baromi sok kitartást kívánok, mert úgy érzem ez nem lesz egy egyszerû menet.

Nincs jelen

#4217 2014-12-08 11:19

pt
Tag

Rny-nek van igaza szerintem. 6 éve nem jövök helyre, javulgatok, javulgatok, de tuti, hogy a felszívódással vannak gondok. E miatt meg az idegességgel. Nem hiába rohan át rajtam a leves. Ördögi kör, kaja-hasmenés-idegesség-hasmenés-kaja-idegesség-hasmenés......

Nincs jelen

#4218 2014-12-08 11:35

QpaK
Tag

Hát nem tudom... Azért az ibs-nél egyéb tényezõk is szerepet játszanak, amit még a tudomány nem ért. (hajlam, környezeti tényezõk...) Az a helyzet, hogy a teljesen szétment bélflóra sem egyenes út az ibs-hez, mert sok esetben rendbe lehet szedni. A vérzést meg a helico magyarázza, és a negatív szövettant is. Összefüggésbe hozzák a vastagbél és gyomorrákkal is, ami miatt biztos van szerepe az emésztésben. Itt egy kísérlet ami bizonyítja, hogy nem csak a gyomorban, hanem a bélben is megtalálható. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20050183 Bár a hasmenést szerintem is a bélflóra okozza, de ha a kliontól javult, akkor az már fél siker.

Nekem ez így áll össze, de nem vagyok orvos sem tévedhetetlen, és ellent is mondok magamnak, mert már elemzem is a bajod és csak lövöldözök... :)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-08 11:45)

Nincs jelen

#4219 2014-12-08 11:53

attis75
Tag

Igen ha jól tudom szûrték a Bajcsyba. De negatív volt. Ezért mondták azt,hogy hurutos vastagbél gyulladás.  Vérzés csak akkor az elején volt, a fogyás is azért mert nem mertem enni.  Ami most van: hasi fájdalom, gyors mozgások bélhangok, ritkán hasmenés. Van amikor 1-hónapig semmi gond csak a folyamatos alhasi fájdalom. Az folyamatosan meg van. Tudtam idõpontot kérni dec.15-re a Máv-ba.  Banai János prof úr hoz. Megmutatom neki a leleteket,hátha okosabbak leszünk.  Láz sosem volt, vérzés csak az elején, puffadás van még ami szokott lenni. Néha enyhe székrekedés,ami kemény székletet takar. Minden nap van széklet,van hogy 1-de van hogy 3. Ha annál több az max-10-de akkor valami olyant ehettem,vagy ihattam. Ezek vannak most. Kérdezettek,és én válaszolok. Hátha így könnyebben össze rakjuk a képet.

Nincs jelen

#4220 2014-12-08 11:56

attis75
Tag

Nem baj ha csak lövöldözöl :) Több szem több tapasztalattal bíró betegtárs, már fél siker. Kliont akkor kaptam,amikor a kórházba kerültem az elején. 5-nap ig voltam bent. Rendbe rakta a beleimet,nem volt utána véres széklet.  Ha valakit érdekelnek a leletek, be scanelem és elküldöm email-ba.  Próbálta a mostani dokim a kliont a helico mellé. De 3-nap és kipurcantam tõle.

Nincs jelen

#4221 2014-12-08 11:58

attis75
Tag

Köszönöm a biztatást, igen más orvost is megkeresek. Valaki majd csak tud segíteni.

Nincs jelen

#4222 2014-12-08 12:02

attis75
Tag

Nem szedek most kliont és probiotikumot. Csak Apofamoditine-reflux-ra. Meg 3x1-nospa-ami több szokott lenni a görcsök miatt. Néha Mezym Forte 10000-et ha nehéz kaját eszem. Nekem míg ez a dolog nem kezdõdött el, azaz ez év márciusig. Addig 130kg voltam. Most jelenleg 110kg vagyok. Nem fájt a hasam sosem. Néha ment a hasam: fagyi sok tej-vagy tejes dolog.  De abszolúte tünetmentes voltam 39-évig. Ahogy az augmentint szedtem(végig) 10-napig. Utána kezdõdött ez az egész tortúra.

Nincs jelen

#4223 2014-12-08 12:33

pt
Tag

Igyál sok kaukázusi kefírt. Napi 1-et gyûrj le. Lehet az is segít. Nekem szokott. Én dannone-t szoktam inni....

Nincs jelen

#4224 2014-12-08 15:54

attis75
Tag

Most vásároltam is. Vacsi az lesz kétszersülttel :)

Nincs jelen

#4225 2014-12-09 01:59

makkmarci
Tag

Azért egy kacsából készült fincsi húsleves nem nagyon használt most nekem se. Két tányérral lecsúszott, egy óra múlva a budin voltam hasmenéssel (persze ilyenkor nem a leves jön ki, hanem a már a bélben lévõ dolgok)... Nem vettem be se enzimet, se semmit hozzá. Igazából kíváncsiságból is cselekedtem így. De az az érdekes, hogy más levesekkel nincs gondom, csak a húslevessel...
Mi a franc lehet benne olyan, ami pl. egy bablevesben nincs?

Nincs jelen

#4226 2014-12-09 07:35

youlcsi
Tag

hús? :D

Szerkesztette: youlcsi (2014-12-09 07:35)

Nincs jelen

#4227 2014-12-09 08:05

rny
Tag

Ezen jót nevettem :D
Lehet amúgy, hogy túl zsírosra készíted, nem? Én ezt tudom elképzelni. Mert egyébként a a zselatinos lé kifejezetten jó hatású kellene, hogy legyen.

Nincs jelen

#4228 2014-12-10 01:53

makkmarci
Tag

A bablevesben is van egy kis füstölt husi mifelénk, szóval ez nem...
A húsleves meg nem volt kifejezetten zsíros, szóval ez nekem magas egy kicsit. A zsírral amúgy semmilyen más formában nincs gondom, sõt (zsíroskenyér, szalonna, stb)...
Annyival jobb most a helyzet, hogy nem 10 perc után rohanok, mint pl. 5 éve. Ez a hülyeség nálam kb. 10 éve megvan. Elõször azt hittem, hogy anyám tesz bele valami olyasmit, amit nem bírok, de az asszonyé sem kímél :-)
A budi után meg amúgy tök rendben van minden, szépen lecsorog a leves és mindenki boldog.

Még a bolti zacskósat akarom kipróbálni, kíváncsi vagyok...

Szerkesztette: makkmarci (2014-12-10 01:55)

Nincs jelen

#4229 2014-12-10 08:47

pt
Tag

Ugyan így vagyok a levessel. A bolti zacskós sem vált be :p De próbáld meg hátha :D

Nincs jelen

#4230 2014-12-11 08:10

pt
Tag

Tudtátok, hogy jár havi 5075 Ft adókedvezmény a bajaink miatt? Elméletileg 5 évre visszamenõleg érvényesíthetõ....

Ebbõl indultam ki:

https://laktozerzekeny.hu/igenybe-veszi … dvezmenyt/

Ez meg a Korm.rendelet a listával:

https://laktozerzekeny.hu/wp-content/up … elet-1.pdf

Benne van a felszívódási zavar amit ugye a laktulózos teszt alátámaszt. Elõ is keresem a papírosaimat...
Benne van a chron, a mesterséges nyílás, stb....

Szerkesztette: pt (2014-12-11 08:12)

Nincs jelen

#4231 2014-12-11 11:33

rny
Tag

te honnan veszed, hogy a felszívódási zavart a laktulóz alátámasztja? szerintem a kettõnek a világon semmi köze egymáshoz, a laktulóz kifejezetten a vékonybél bakteriális kontaminációjának kimutatására szolgál.

amúgy havi havi 5ezer forint… hát… :D

Nincs jelen

#4232 2014-12-11 13:44

pt
Tag

Mindegy, nem is annyira fontos nekem. De hátha másnak jól jön. De havi 5000, az évi 60.000 és 5 évre visszamenõleg mondjuk olyannak aki elvesztette e miatt a munkáját és most visszaigényelheti jól jöhet bármire. Vizsgálatokra, gyógyszerre, stb....

Nincs jelen

#4233 2014-12-11 18:09

QpaK
Tag

És a kis rohadékok májusban megszüntetik a közgyógyellátást... Ez azért jó, mert így azért dolgozhatunk, hogy ne legyünk szarul. :(

Nincs jelen

#4234 2014-12-12 03:37

makkmarci
Tag

"Kis rohadékok..."  :-)))
Bocsi, de ilyet még a tüntikkel kapcsolatban sem olvastam... Tudom, nem vicces, de így mûködik (ez) a rendszer...

Ma bepakoltam két adag paprikás krumplit kóbásszal, virslivel, csípõsen, két zsemlyével és kutya bajom.
Akkor mit szemétkedik az a nyomorult húsleves???
A sikeres megfejtõnek a kedvében járok :-)))

Amúgy a virsli nagyon jó, sparos, 300Ft. 3db, olasz, de 90%szárnyas husi és a sima magyarnál vastagabb kicsit (zöldes csomagolás). Szerintem a legjobb most ár/értékben...

Szerkesztette: makkmarci (2014-12-12 03:38)

Nincs jelen

#4235 2014-12-12 11:47

rny
Tag

Makkmarci! Fõtt zöldségekkel, hogy állsz? Nem lehet, hogy az tesz be a húslevesnél? Sokan nem birják ám a rostokat, fõleg így vizesen. Én is most ezen gondolkodom, ugyanis minden nap levest eszem, függõ vagyok. De tegnap nem ettem, és jobban vagyok… lehet tényleg a szilárd étel jobb lenne az ilyen kis nyomiknak?

Nincs jelen

#4236 2014-12-12 16:18

akombakom
Tag

nekem már nagyon elegem van

Nincs jelen

#4237 2014-12-12 17:04

pt
Tag

Biztosan jobb a szilárd étel. Én ha szendvicsezek akkor nagyon jól elvagyok. Ha fõtt ételeket eszek akkor van hasmars. Levestõl meg pláne. Tegnap ittam egy energiaitalt, idejét nem tudom mikor ittam utoljára. Egész nap kínlódás volt, rosszullétek, hasmenés. Azóta szenyózok és el is vagyok remekül. Most pár napig ez lesz, fõleg, hogy vasárnap olyan programom lesz aminek se véges se hossza, onnan nincs hová szaladni sajnos.

Nincs jelen

#4238 2014-12-12 19:12

QpaK
Tag

akombakom: Csak a szokásos? Csak mert akkor idõvel belenyugszol...

Kajával kapcsolatban: a vadulás sokszor célravezetõ. Magamon azt figyeltem meg, hogy a vadabb rostosabb ételek még ha meg is tekernek idõnként utána tovább nyugodt a belem. Ma ettem tejfölt is, amit évek óta nem és eddig mission succesful! Amikor gondotok van egy étellel az miben nyilvánul meg? Ha annyi, hogy hamar átcsúszik, de utána oké, akkor szerintem simán megéri enni pláne, ha finom.

Én vagy tudok emészteni, vagy nem. Ez erõsen attól függ, milyen idõszakom van. Eléggé a végletek gyomra ez, mert ha megy, akkor kb minden (max néha hasmenés). Ha viszont nem, akkor még ennem sem kell ahhoz, hogy a poklokat éljem át.

Nincs jelen

#4239 2014-12-12 20:58

makkmarci
Tag

De épp ez a képtelenség a dologban, hogy fõtt zöldség van pl. a bablevesben is. Sõt, maga a bab nagyon rostos. És semmi bajom tõle, csak a husilevestõl...

Nincs jelen

#4240 2014-12-12 23:41

rny
Tag

Qpak: idõvel majd belenyugszik? szerinted ilyen van? :)
Nekem nem annyiban nyilvánul meg, sõt. Másnap akkor egész nap szenvedek ilyen görcsös hasmenéssel, és közben is úgy fáj, hogy majd megõrülök, de van, hogy 2 napig is kitart a dolog, vagy pedig másnap egyszercsak hopp rohadtul begörcsöl a hasam és mondjuk 1 órán belül lesz 6 hasmenésem,szóval… nem éri meg. Szoktam kísérletezni, de csak ha itthon vagyok a következõ nap.

makkmarci, lehet ez ilyen örök rejtély marad, mint hogy én miért halok szinte meg, ha rizst eszem

Nincs jelen

#4241 2014-12-13 08:24

QpaK
Tag

rny: Hogyne lenne! A haldoklásnak is vannak periódusai kezdve a tagadástól a belenyugvásig. Ez egy krónikus betegség, akár életünk végéig is kitart. Hasonló szakaszok vannak mint a haldoklásnál...Az elsõ pár évben más a hozzáállás, mint 40 év után.
Általánosságban is ilyen durva a helyzet, vagy te a kívételek közé tatozol?

Nincs jelen

#4242 2014-12-13 11:43

attis75
Tag

Szép napot mindenkinek.  Leírnám a fejleményeket, hátha valakit érdekel és van róla véleménye. Szóval-az elõzményekben leírtam,hogy anti bogyó után vérzés,sok fogyás,majd minden vizsgálat negatív. Kivéve Helico,amit újra AB-vel kezeltük,3-nap és újra hasi görcsök. Mellé pánik betegség is. Na szóval,egy orvos tanácsára,újra szedni kezdtem a xanax-ot. 0,25-este. És lám 2-napon belül 50%-ot csillapodott a fájdalom. Hasmenés eddig is ritkán volt. Heti -1-max. Az is valamilyen kaja miatt lehet. Na szóval most ez van. De hétfõn megyek Banai János Professzor úr hoz. A leleteimet elviszem,és majd remélem mond õ is valamit. De nekem ez már jó jel, hogy ettõl a gyógyszertõl ennyit javult. Tudom ez is KÁROS, de jobb mint a nonstop fájdalom. Mert 8-hónapja egész nap csak nospa-algopyrin és ilyenek.  Valaki esetleg valami vélemény.??

Nincs jelen

#4243 2014-12-13 18:25

QpaK
Tag

Nézzétek csak, hogy mutálódik a szúnyogcsípésem. Elõször hólyag lesz belõle (rohadtul ég meg viszket), majd több kis kiütés. Aztán az egészbõl var képzõdik és lepottyan, de a helye megmarad. :D

<kép>

Nincs jelen

#4244 2014-12-14 10:20

QpaK
Tag

attis75: Az ibs-ben nagyobb szerepe van a pszichés tényezõknek. A fórumon többen antidepresszánsokkal szorítják vissza a tüneteiket.

Az alábbi kísérletet kanadában végezték ibs és ibd betegeken, melynek célja a bélbetegségek lelki tényezõinek megértése volt. A betegek fizikai tüneteit, mentális állapotát és stresszkezelési mechanizmusait vizsgálták. (Érdekesség, hogy kanadában van a legtöbb bélbeteg, mert minden ötödik ember ibs-es és minden kétszázadik ibd-s.)

Az eredmény, hogy az ibd betegek általánoságban rossz közérzetrõl számoltak be, míg ibs esetén a mentális tényezõk és a stresszkezelés nagyobb hangsúlyt kaptak. Az ibs csoportban sokkal több volt az egyéb krónikus betegség is, ami azért is érdekes mert ezt az ibd-tõl várták. (esetleges testen kívüli tünetek izületek, szem, artritisz...ibd-re jellemzõk) Azoknál akiknél az alapbetegség mellett egyéb krónikus betegség is volt, ördögi kör alakult ki, mert amint érezték a tüneteket, az alapbetegség is rosszabbodott. Ezek tükrében te a xanax-al hozod a papírformát. (heliko+ibs?)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2660802/

Szerkesztette: QpaK (2014-12-14 10:25)

Nincs jelen

#4245 2014-12-14 16:37

akombakom
Tag

Nekem ijs volt a nyáron egy szunyogcsipesem a kezemen, ami azota is ilyen pigmentfolt maradt utána, szóvla ilyen barna pottyi maradt utána.. és ez régebben nem votl jellemzo, lehet, hogy ez is osszefuggésben áll a belekkel? nem tudom

Nincs jelen

#4246 2014-12-14 17:06

QpaK
Tag

akombakom: Szerintem lehet köze hozzá, nem csak trollkodni akartam. Régen is volt olyan, hogy elkezdett viszketni egy ponton és ha dörzsöltem, akkor borsó méretû hólyag lett a helyén, majd kidurrant és elmúlt. Érdekes, hogy most ugyanezeket a hólyagokat a szúnyogcsípés váltja ki, annyi különbséggel, hogy leszárad és lekaparható. :O

Nincs jelen

#4247 2014-12-14 17:13

akombakom
Tag

Nekem mindig is problémás volt a borom, akné, pattanás, ragya minden, most meg pigmentfoltok az antibébi miatt, de azt nem bánom, viszont sokszor kipálik a szám széle (lehet keveset iszok, az mondjuk benne van a pakliban) száraz a borom nagyon, hámlik, meg egy szoval csupa probléma a lábkormomet meg már nem is említem, dehát ez legyen a legnagyobb bajom max nem hordok tulságosan nyitott cipot :D

Viszont kb féléven át volt az arcomon pattanás, amit ugye értelem szeruen szétvakaratam kapartam és nem bírt elmulni, kb pár hete eltunt és nem jott új, de nagyjábol félévig kegyetlenul nézett ki az arcomon, állandoan sebes volt, mert azt ugye lekapartam, akkor újra hegesedett és ez így ment korbe korbe, fogalmam sincs mitol jott és mitol mult el, semmit nem tette vele igazábol (csak koszos kézzel piszkáltam, meg kaparásztam, de akinek volt már az tudja, hogy ezt lehetetlen megállni :D )

Szerkesztette: akombakom (2014-12-14 17:15)

Nincs jelen

#4248 2014-12-14 17:32

QpaK
Tag

Ismerõs amiket írsz. Néha a bõröm nekem is száraz, a szám széle szintén. Sõt azt figyeltem meg, hogy akkor a belem is rosszabb. A szárazság akkor szokott jelentkezni, amikor a szervezetem igényli a következõ gyógyszer pofont. :) Talán a kiütésnél meg fordítva van. Mintha ott jelentkezne a gond a hasam helyett. Pikkelysömöröm is van, de szerencsére passzív - az alapbetegség gyógyszerei tompítják. Még a számban szoktak ilyen hólyagok lenni, néha sebek is.

Nincs jelen

#4249 2014-12-14 17:50

akombakom
Tag

az inygyulladást már nem is említem.. van, amikor nagyon tud fájni...elobb-utobb ugyis ki fognak hullani pont az a pár, ami még nem tomott... ez van :d

Nincs jelen

#4250 2014-12-14 18:00

QpaK
Tag

Jah azt én sem említettem :D És az aftákat sem. Az ínyem is gyakran vérzik, és néha úgy fáj, hogy alig tudok rágni. Ezek egyébként inkább ibd-s manifesztációk - akombakom ez téged nem aggaszt?

Nincs jelen

IBDoktor

Láb