#4351 2014-12-25 16:24

havastáj
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én meg nagyon kínlódok napi 3x2 bolus, +semcta+ neurosan se fogja meg a hasam

Nincs jelen

#4352 2014-12-25 17:00

QpaK
Tag

Én meg mindent ettem az ünnepi kajákból. Azt gondoltam majd ma utolér a végzet, mert a hasamat egyáltalán nem kíméltem. Volt itt húslevestõl kezdve harcsán hekken át egészen az alkohollal átitatott, aztán felgyújtott süteményig mindenféle különleges kaja, amilyet kis hazánkban nem kaphatók. Reggel egyszer voltam és kutya bajom...Szóval nekem egyenlõre ez az ünnep tökéletes. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-25 17:03)

Nincs jelen

#4353 2014-12-25 17:07

akombakom
Tag

nálam a karácsony mindig a diéta :d érdekes modon sosem hizom meg unnepek alatt.. ahogy más bulikon sem zabálom magam tele, ma pl. még nem sok mindent ettem éhes is vagyok

Nincs jelen

#4354 2014-12-25 17:10

QpaK
Tag

Nálunk nem tudtad volna megállni, hogy ne zabálj. :) Alapvetõen van bennem önkontroll, meg egyébként sem akarok kicseszni magammal. Túl sok minden volt az asztalon, túl jó illatok terjengtek. Azt gondoltam elég beteg vagyok ahhoz, hogy egy évben nekem is legyen karácsony, majd bûntudatosan lefeküdtem aludni. De a mai napot megúsztam. :D

Nincs jelen

#4355 2014-12-25 17:11

akombakom
Tag

nálam pont az van, amikor tul sok a kaja, neekm olyankor valahogy nem kell...bármiylen unnepség van, buli, eskuvo én naogyon keveset szoktam enni, régen is, pláne most

Nincs jelen

#4356 2014-12-25 17:25

QpaK
Tag

Régen voltam étvágytalan. Újabban meg változó, de valamikor nagyon rám jön a zabálhatnék. Nem mersz enni a hasmenés miatt, vagy úgy általában? Úgy rémlik mintha szeretnéd a hasad. ;)

Nincs jelen

#4357 2014-12-25 20:16

pt
Tag

Én bekaptam a vírust vasárnap. Hétfõ nagy bevásárlás, persze utolsó lehetõség ajándékot venni, mert semmi idõm nem volt eddig. Egész hétfõ hasmenõs rohangálás, de mivel vettem be hasfogót csak a rohangálás volt 1-2 csepp és ennyi. Kedden kitisztultam, totálisan. Azóta meg eszek, meg eszek, meg eszek...... túrós lepény, sült gomba, krumpli, hagymás baconös hús, rántotthús, kefír, mekis kaja... minden.... no problem :)  Inkább a vírus hozta most a hasmenést a takonnyal meg köhögéssel, de átment rajtam.

Nincs jelen

#4358 2014-12-25 23:44

havastáj
Tag

sztem is valami vírus lehet, mert sokmindenkinek megy a hasa, nagy családban is 3 embernek, munkahelyen is, lehet én is vírust szedtem be, csak engem nagyon sokáig kínoz sajnos nekem pár nap alatt nem múlik...

Nincs jelen

#4359 2014-12-25 23:47

akombakom
Tag

QpaK nem az étvagyammal van a baj, az lenne.. csak mindig eszembe juttatom , hogy minek mi a kovetkezménye... ma 4x voltam WC-n.. felborult a rend, hiába.. a zseretet nálam íg yjon le :D strssz hátán stressz

Nincs jelen

#4360 2014-12-26 01:10

makkmarci
Tag

Mivel a szülõk és öreganyám is elkapott valami izét, aztán meg az asszony is, így én örültem a semlegességnek. Eddig...
A göthösséget gyorsan pálinkába fojtottam, eddig egész jó alakul :-)
Házi cseresznye pálesz egy méhésztõl, aki a saját mézét is belevariálta. Isteni...

Nincs jelen

#4361 2014-12-26 11:18

QpaK
Tag

akombakom Akkor nem mindig merek enni, ha valahova megyek vagy éppen valakinél vagyok, de otthon attól még érdemes kísérletezni. Nem minden étel okoz ugyanis gondot és ha kitapasztalod, hogy mit bírsz, akkor azokat biztonságosan fogyaszthatod. Ez pedig a betgségtudatnak is jót tesz, mert akárhol vagy, tudsz étkezni. Bátran próbálkozz, mert nem tudhatod, hogy hol vannak a határaid: Látod makkmarci és pt miket esznek gond nélkül. Az idei karácsony engem is kellemesen meglepett, igaz, hogy a ma reggelit kihagytam, de csak hogy rágyúrjak az ebédre. Szóval meg kell találni az arany középutat, ne domináljon a para! ;)

Nincs jelen

#4362 2014-12-26 20:11

akombakom
Tag

nálam diétásan telt a karácsony, az elmult 24 oraban mégis 5x voltam WC-n... de én tudom, hogy nálam ez nem elsosorban kaja, hanem helyzetfuggo, ma abszolválnom kellett egy "nagy családi" ossznépi ebédet lynokkal, akikekkel hát mit mondjak.. én azt szoktam mondani a vérrokonait nem a családját viszont megválogathatja az ember :D
kaptam hideget, meleget :D aire nagyjábol számította, úgyhogy holnaptol vége a karácsonynak végre :D

ja, a szeretet unnepén tulvagyunk a beleim is megnyugodtak egy kicsit, irány a holapátolás :D ha már a panel férfitársai nem csinálják, nem akarok térdig hoban caplatni márciusig :D

Szerkesztette: akombakom (2014-12-28 10:40)

Nincs jelen

#4363 2014-12-28 13:37

havastáj
Tag

Sziasztok,

A food detective tesztrõl nem tudom hallottatok-e vagy valaki csináltatta e már meg?
http://gasztroenterologia-kozpontok.hu/ … -vizsgalat

226 féle ételre végeznek intolerancia vizsgálatot. Jó, hát az ára az baromi magas....... kérdés érdemes e...

De elehet ez nem a food detective, de az endomedix oldalán láttam.

Nincs jelen

#4364 2014-12-28 14:05

rny
Tag

Szerintem nem erdemes, eleg az amit siman tudnak a korhazakban verbol nezni, olyat csinaltattal mar?

En a karacsonyt eleg dietasan toltottem, nalunk nincs ilyen nagy kajalas, de ma lesz kesz a toltott kaposztam es mar tejfolt is vettem hozza, ugyhogy innen indul az izgalom :D Ha meg lud, legyen kover, a kaveba is tejszint raktam.. hiaba, veszelyesen elek :)

Nincs jelen

#4365 2014-12-28 15:07

akombakom
Tag

rny... már a kávé szora is beindult az emésztésem... a tobbivel már nem is probálkozom :d..

Nincs jelen

#4366 2014-12-28 18:04

pt
Tag

rny!

A kórház vértesztjérõl annyit, hogy semmire nem vagyok allergiás.
Valójában ha megeszek egy banánt, akkor tele leszek az egész testemen kiütéssel, feldagad a szemhéjam, feldagad a szám, és dagad a torkom......
Szart se ér a kórházi teszt.
A mi intolarenciánk amúgy is másabb mint az allergia. Vegyük mondjuk az erõs paprikát, kollégám nyakra fõre eszi, nincs hasmenése tõle. Én ha ránézek is befosok  :D  És sok ételt ugyanígy nem tolerálok jól és ti sem...

Nincs jelen

#4367 2014-12-28 18:14

RealHero
Tag

Én mindig irigylem azokat akik nagycsaládban hatalmasakat esznek -isznak.Nekem ez nem adatik meg.Nem is tudják milyen szerencsések hogy azt ehetnek amit szeretnének.  Hmm karácsony pff..

Nincs jelen

#4368 2014-12-28 21:15

rny
Tag

pt, de a food detective test sem mas ebbol a szempontbol. a mi emesztesunk alapvetoen szar, tudjuk, ki ezt, ki azt nem toleralja valodi allergia nelkul. viszont ha valamire valoban van, azt kimutatja. amugy a korhazi teszt merte a banant? mert nekem meg sose volt a listan, az egy elegge alap lista. de pl nekem rogton kiugrik ott a tejfeherje. a lenyeg, hogy kar kidobni a penzt arra amire havastaj kerdezte szerintem

Nincs jelen

#4369 2014-12-28 22:05

QpaK
Tag

Szerintem is feleslegesen csináltatnál ilyen vizsgálatot. Havastáj esküszöm nem piszkálni akarlak, de neked ezt fejben kéne lerendezned. Már így is annyi pénzt költöttél felesleges vizsgálatokra, ráadásul még a negatív eredmény sem nyugtatott meg. Az emberi szervezet pedig annyira egyedi, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a leírtak mûködnek. Nekem a tiltólistás ételek többsége nem is okoz gondot, amit meg kéne ennem az meg igen. Az a gyógyszer ami mindenkinek jó az nem használt, amirõl meg megmondták, hogy Crohn-ra jó és nem használ majd, az meg 3 hét után beüt. Érdemesebb egy kajanaplót vezetni: mikor, milyen kaja, milyen reakciót vált ki, és mennyi ideig marad bent. Idõvel összeáll az étrend. Még a dietetikus is csak általánosságokat tud, amit már az interneten ezerszer elolvastunk.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-28 22:07)

Nincs jelen

#4370 2014-12-28 22:28

havastáj
Tag

Értem, akkor szerintetek felesleges.

Nos az igazság az, hogy nagyon szeretnék már pontot tenni a dolog végére, mert már elegem van ebbõl, ez így nem élet. Tönkremegy a párkapcsolatom, családom, munkahelyem...minden.
A fogyás nem szûnik, jó a táplálék amit eszek nem is hízlaló koszt, rizs, csirke...., a hõemelkedés a bélzuborgás és a széklettel sem stimmel valami.
Bár egy ismerõsöm azt mondta (aki nem bélbeteg), hogy neki sem mindíg kõkemény, formás széklete van. Én ezt nem is tudtam, hogy aki egészséges annak sem mindíg kõkemény és formás a széklete. Én azt hittem az egészséges széklet az kõkemény, és na... Mert nekem sokszor formás, de puha , laza...

Na mindegy, januárban szeretnék elmenni a gasztroenterológushoz, meg csináltatok egy széklet procalcitonin vizsgálatot, mert az még nem volt és az megmutatja a crohn betegséget állítólag.
Gondolkozok újabb tükrözésen is, de azt még nem tudom.

Mert mi van akkor, ha nálam lassan nagyon lassan és alattomosan alakul ki ez a franc. A szájpadlásomon kijött piros fekélyek, foltok is a bélbetegség mellett tanuskodtak, egy hónapja szerintem.

Nincs jelen

#4371 2014-12-28 23:09

akombakom
Tag

no gyrekek, ot nap lazsa után holnap munka, kivancsi vagyok milyen lesz a reggel.. pláne, hogy a ho is lehullott :D

Nincs jelen

#4372 2014-12-29 04:02

makkmarci
Tag

Már miért is kellene kõkeménynek és formásnak lennie egy egészséges ember székletének? Ez mindig attól függ, hogy mit eszel. Azért csak emlékszel arra, hogy 15-20 évesen és egészségesen sem volt mindig kõkemény... Azért ez eléggé logikus. Bár formásra hasonlító még lehet :-)

Nekem az elmúlt 3 napban este egyszer mindent ki kellett adnom magamból, szerintem a Neocitran miatt, mert elõtte nem volt semmi ilyen gondom. Igaz, hogy tavaly még a Neocitrántól sem volt ilyen gondom. Remélem pár napon belül már nem kell, így ez a dolog is megoldódik...

Nincs jelen

#4373 2014-12-29 10:58

QpaK
Tag

havastáj Néztél ilyen táblázatot? Itt látod, hogy milyen azonos tüneteket produkálnak a betegségek, de az is tisztán látszik, hogy miben térnek el.

http://ibdcrohns.about.com/cs/ibs/a/diffibsibd.htm

A rizs és a csirke eléggé fogyasztó kaják. Mennyire táplálkozol egyoldalúan?

Nincs jelen

#4374 2014-12-29 13:26

havastáj
Tag

Rizs, csirke többféle módon elkészítve, gluténmentes kenyér, olajbogyó, néha krumpli, almakompót  ennyit és ezeket eszek csak. És csak gluténmentes kajákat.

Nincs jelen

#4375 2014-12-29 14:01

attis75
Tag

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek. Leírnám az elmúlt 2-hét tapasztalatát,hátha másoknak is segít. Mint tudjátok 9-hónapja szenvedek,bél és hasi gyomor fájdalommal. Mindenem negatív,csak Helico-t mutattak ki és hyper-valamit a beleim mozgásában. Nekem Anti bogyó tette be a kisajtót,azért lettem szarul. Sõt azóta vannak tüneteim. Mellé párosul hogy,van volt lesz pánik betegségem. Na szóval,az elmúlt 2-hétben,ettem szinte mindent. Fõként mákos beigli-t (imádom) a diótól görcs van.  Ettem sok sok csokit sütiket, pörkölteket nokedli,töltött paprika, gulyás leves.,szalonna. stb... nem okoztak semmilyen gondot hála istennek. De ha ettem valamit,és ittam rá egy pohár meleg teát,akkor a lelkemet is  ki fo....tam az nap.  Szedem az apofamoditine-t a gyomor savra, szedem alkalom adtán,ha nehéz kaját eszem a Mezym Forte 10000-et. Este pedig 0,25 xanax.  A görcseim nagy része megszûnt, a hasmenések idáig sem voltak sûrûn. Max 2-hétben 1-nap akkor 6-7-szer egy nap. De ezt betudom a kajának. Megfigyeltem,ha mozgom,és nem érek rá a bajommal foglalkozni. Azaz nem gondolok rá, akkor nincs gondom. Nekem még mindig nem mondta a doki hogy mi bajom van, se azt hogy IBS-Se azt hogy IBD- a chrone kizárva elméletben. Mert minden teszt negatív abban az irányban. Volt vékonybél passage,ott hyper bél mozgást állapítottak meg. Voltam most pajzsmirigy vizsgálaton,negatív. Tökéletes vérképem van!!!!  A gasztrós dokim: Dr Török Attila fõorvos. Imádom mert mindent megcsinálttal. Nem mond semmit feleslegesen,igaz ez néha bosszant is. Mert szeretném tudni mi bajom van. Egyenlõre sszt mondta: szedjem ezeket a bogyókat,majd január közepén tali. Fogyni nem fogytam azóta sem, sõt 4kg vissza ment. Étvágyam mint a farkasnak. Rengeteg édességet eszem,mert kívánom. Eszem sok ét csokit is,és minden féle jót. A házi orvos szerint 1-évig is szenvedhet a beteg,aki antibiotikumtól kerül ilyen helyzetbe mint én. Õ szerinte nekem ez idegi alapon van,és a stressz a félelem a fájdalomtól rá megy a beleimre. Van benne igaza mert azt a fájdalmat,amivel a kórházba vittek. Azt senkinek nem kívánom.  Havastáj-nak üzenem: ha kell jó gasztrós doki, akkor a Dr Török Attila urat ajánlom. Rókusban dolgozik.  És még azt üzenem neki, ne parázzon rá semmire,mert a para a baj 90%-ért felelõs.  Tudom könnyen magyarázok neked,de hidd el igazat mondok. Ugyan ebben a cipõben jártam járok.  Bármiben ha tudok segítek,vedd fel velem a kapcsolatot. Ha kiszeretnéd beszélni magadból,mert az is segít. Na csak ennyit akartam. Mindenkit üdvözlök,és minden nap felugrok ide hozzátok. Hogy együtt gyógyuljunk,mert soha nem szabad feladni a reményt.

Nincs jelen

#4376 2014-12-29 14:01

QpaK
Tag

havastáj: Ha ilyeneket eszel annak természetes következménye a fogyás. Szerintem még az egészségeseknél is. Más lenne a helyzet, ha rendesen ennél viszont nem tudnál hízni, mert nem dolgozná fel a szervezeted a kaját megfelelõen. Szerencsére nálad errõl szó sincs.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-29 14:05)

Nincs jelen

#4377 2014-12-29 20:56

havastáj
Tag

http://www.medicalonline.hu/gyogyitas/c … rmekkorban

na ez a vizsgálat már valami, és ilyet nem csináltatott velem az orvos?? EZ kimutat mindent!!! Aztaaaaaaaa

Nincs jelen

#4378 2014-12-29 21:16

QpaK
Tag

Érdekesnek tûnik... Ha egy ilyenre beneveznél és negatív eredményt kapnál, az megnyugtatna? Bár ezt esetemben nem helyettesítõ vizsgálatnak, inkább kiegészítõnek tudnám elképzelni (a vérképhez hasonlóan). De hogy ebbõl az orvos mit hogyan bogarászna ki... Megkockáztatom nem izgatná. Végsõsoron azt írják, hogy reális értéket ad a labor értékekkel. Szóval ha tünetmentes idõszakban a vérkép rendben akkor ez az érték is. Ha meg nagyon nincs rendben akkor csak egy plusz adat, ami nem helyettesítheti pl a tükrözést. Hogy diagnosztizálásra hogy használható, az más kérdés.

Tényleg beépíthetnének egy ilyen vizsgálatot. Az elsõ lépésként úgyis a székletet nézik, ahol a fertõzéseket kiszûrik. Mennyibe tellene egy ilyen értéket is nézni.

Szokás szerint az összefoglalóval kellett volna kezdenem: "Szükséges azonban a pontos nor­málértékek meghatározása, amely egyelõre nem áll rendelkezésre a szakirodalomban, és egyelõre irányelvek sincsenek, melyek alapján a FC-eredménytõl függõen lehetne a terápiát módosítani." 

Sajnos ez még gyermekcipõben jár. Így viszont nehéz a szórás...Aztán bélbetegnek diagnosztizálják a tüdõbajost :D

Szerkesztette: QpaK (2014-12-29 21:21)

Nincs jelen

#4379 2014-12-29 21:33

havastáj
Tag

Ha ez negatív megnyugszok..., én már január 5 én amikor nyit a labor megyek és megcsináltatom, kerül amibe kerül, de 6000Ft úgy néztem. itt:  http://erzsebetfurdo.hu/
A tükröt azért nem nézem sokba, mert a vastagbelemet látta, meg a vékonybélbõl egy részt de az egész vékonybelet nem látja át, mert a vékonybél 7 méter hosszú....szóval erre kitalálhatnának valamit... Jó tudom a kapszulaendoszkópia, de az meg nagyon nagyon drága! Max írok az oepnek, hogy támogasson benne, mert , ha nem az uniónak megírom , hogy mi megy itthon a gasztroenterológia területén, hogy nem tudják kivizsgálni, hogy crohnos vagyok e vagy sem. Mert az orvosk szerint nem, de én már jóval többet értek a belekhez ,mint a gasztroenterológusok összessége együttvéve.

Nincs jelen

#4380 2014-12-29 21:34

Gemini
Tag

Sziasztok!

Olvasom a fórumot már régóta. Most én is hozzászólnék, hátha tudok segíteni valakinek a történetemmel illetve tapasztalataimmal.
Elõre is elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült, és még így is csak a legfontosabbakat írtam bele..:-)
kb 2009 óta vagyok IBS beteg. A tüneteim és a kivizsgálásom története pt-hez hasonlít leginkább.
Nekem 2009-ben egy nagyon durva hányós-hasmenõs vírusos nyavalya robbantotta be a történetet. kb 3 napig megállás nélkül jött ki belõlem minden alul-felül- Kórházba végül nem kerültem, otthon valahogy túléltem...Mondjuk pontosan azóta sem tudom, hogy mi volt a kórokozó amit benyeltem. "Meggyógyultam", de az addig elég jó emésztésem a feje tetejére állt. Kb. minden kaja 5 perc után hasmenéssel kijött belõlem. E mellé sokszor hányinger, puffadás, haszuborgás, kis szédülés érzés is társult illetve egy szinte leküzdhetetlen inger, hogy szaladjak a Wc-re. Hálistennek görcsök, nagy hasi fájdalmak nem voltak. De a szinte visszatarthatatan inger épp elég volt...
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2008 folyamán már kezdett furává válni az emésztésem, egyre gyakoribbakká váltak a hasmenések, pláne zsírosabb, olajosabb kajáknál. Én ezt leginkább az ekkor bekövetkezõ családi tragédiának és átmeneti munkanélküliségem miatti szorongásnak, rosszabb lelkiállapotnak tudtam be. (állásinterjúk elõtt rendszeres volt a WC-re szaladgálás, de aztán elmúlt ha túl voltam rajta)
Szóval én a 2009-es indulást a lelki stressznek és az erre bekapott hányós-hasmenõs vírusnak (vagy ki tudja mi?) tudom be.
2009 óta 4 gasztroenterológusnál jártam, megtörténtek sorban a kivizsgálások (kaltóz, laktulóz, glutén teszt, széklet tenyésztés, spéci vérvizsgálatok, Food Detective, 2011-ben rászántam magamat a vastagbéltükrözésre is. Minden totál negatív. Végül elhittem a 4. dokinak, hogy ez IBS, nem pedig Crohn...
MEgnehezítette a betegség elviselését, hogy végig egy multinál kellett helytállnom sokszor napi 10 órában, nem kevés stressz közepette. Gondolom ez sem segített...Pláne, hogy alapjáraton is hajlamos vagyok az idegeskedésre, szorongásra, aggódásra stb. stb. Most visszagondolva nem is értem, hogy csináltam ezt végig úgy, hogy kb pár napot hiányoztam emiatt. Jó, mondjuk többször volt olyan, hogy hamarabb hazakéredzkedtem, mert nem byrtam tovább az irodában elviselni magamat.
A másik oldalon szerintem a munkahely megléte abban viszont segített, hogy nem engedhettem meg magamnak a totális önsajnálatot, a depressziót (sokszor a közelében voltam..). Egyzserûen muszáj volt összeszednem magam minden reggel és bemenni és teljesíteni. Persze a széntabletta és az Immodium hû társaim lettek...Meg amivel épp aktuálisan kísérleteztek rajtam a gasztrodokik.
Nekem szinte semmi sem segített, max 1-2 hétig. Aztán minden visszaállt a "megszokott" kerékvágásba.
Így töltöttem el 2 évet, amikor is 2011 tájékán egy ismerõs tanácsára elmentem egy nagyon jó homeopátiás orvosi rendelõbe. Ott abszolút személyre szabottan összeállították nekem (orvos!) a homeopátiás pirulákat és majdnem 1 évig jártam vissza hozzájuk, kontrollra, új beállítás összeállítására stb. stb.
Nekem ez a módszer hozta el a fordulópontot. Valahogy a nagyon sürgetõ inger megszûnt, formált lett a székletem, a reggeli hasmenések teljesen megszûntek, az ideges, pánikos tünetek is jelentõsen csökkentek, szóval tényleg abszolút érezhetõ lett a változás.
A széntablettát, Immodiumot is sikerült elhagynom, hogy lássam a homeopátiának a hatását. Már nagyon zavart, hogy konkrétan függõje lettem a két szernek, gondolom azért 2 éves szinte mindennapos használat azért nem olyan szuper...
Elkezdtem pszichológushoz is járni (nemcsak az IBS miatt, volt bõven mirõl beszélgetni), mert addigra a vastagbéltükrözés negatív eredménye megmutatta, hogy fizikailag már nincs nagyon mit keresgélni nálam.
A "normál" pszichológushoz kb 1 évig jártam, biztos jót tett, de annyira nem éreztem egetrengetõ hatását. Bár ezt így nehéz megmondani.
Ami még segített, az az akupunktúra. A kezelések alatt abszolút lassabbá vált a turbó emésztésem, ide a legrosszabb állapotomban jártam 2010 körül. Sajnos túl sokáig nem tudtam járni, mert nagyon drága és hetente legalább 2 alkalommal kellett járni. A lényeg, hogy ez is mûködik klasszikus IBS-ben, szerintem. Ha mást nem akkor a tünetek csökkentésére elviselhetõvé tételére mindneképpen jó.
A probiotikumok közül a PRotexin IBS jött be nagyon, fõleg 2012-ben, akkor ez is adott egy lökésszerû javulást, azóta kúraszerûen szedem.
Mostanra egész kezelhetõvé vált/alakítottam ezt a borzadályos nyavalyát. Továbbra is dolgozom, stressz ér ezerrel.
Rájöttem, hogy ez kb kikerülhetetlen, ezért a különbözõ stresszoldó technikák felé fordultam. Több, mint egy éve járok egy másik pszichológushoz, aki más módzserekkel dolgozik, mint a hagyományosak. Nekem õ sokkal inkább bevált (spirituálisabb megközelítés), az életem traumáinak átrágása/feldolgozásán túl sppéci meditációs, stresszoldó gyakorlatokat is végzünk. Úgy érzem, hogy ezek abszolút segítenek.
Még a 100 %-os állapotot nem értem el, pláne a kajálástól való félelem terén társasági helyzetben. Most ennek leküzdésén dolgozom, mert már naygon unom. :-)
Otthon most már szinte mindet eszek, ésszerû kereteken belül (röhej, de nekem a hobbim a sütés-fözés, evés). A tartósítószeres, szemét, mû kajákat igyekszem kerülni, ráálltam a piacokra, kézmûves termékeket árusító boltokra stb.
Amúgy makkmarci javaslatait, tippjeit nagyon hasznosnak találom, szerintem érdemes hallgatni rá. :-)
Úgy érzem, hogy õ is hasonló dolgokon ment át, próbált ki, olvasott utána stb. MErt ugye 2009 óta már én is kb "szakértõvé" olvastam magam IBS témában.
Szóval ha valaki szeretne elérhetõséget pesti bevált (nekem) gasztroshoz, homeopata rndelõhöz, apukunktúráshoz, pszichológushoz stb. stb. az írjon nekem nyugodtan privátban.

ákombákom: én nagyon megfogadnám a többiek tanácsát és végre ezerrel ráállnék a konkrét kivizsgálások intézésére. Mindig van remény, hogy találnak valami egész jól behatárolható problémát amibõl viszonylag egyzserûen kikezelhetnek! és akkor nem szenvednél tovább feleslegesen!

havastáj: azt hittem, hogy csak én vagyok túl kb 50 vizsgálaton, de ezek szerint te vagy a csúcstartó! :-)
a leírtak alapján hidd el, hogy ez NEM CROHN nálad!! a márciusi tükrözés abszolút friss!! ne haragudj, de szerintem sürgõsen pszichológushoz vagy pszichiáterhez kellene elmenned! Ezt most jószándékkal mondom. Ha érdekel, megadom szívesen az enyémet. nagyon kedves, megértõ hölgy az illetõ. Nála egy foglalkozás amúgy nem 45 perc, hanem ha kell 2 óra is.

Elnézést mégegszer, hogy ilyen hosszúra sikerültem!

Még egy érdekes cikket bemásolok nektek, mert szerintem abból is lehet tanulni IBS ill. emésztési problémák kapcsán. A Magánrendelést ahol a cikkben említett spéci vizsgálatokat elvégzik (némelyik mintát Németo-ba küldik
ki!), privát szintén elküldöm annka akit érdekel. Én tervezem, hogy esetleg még ide elmegyek. Adok egy sanszot ennek is. :-)

A lényeg, hogy SOHA ne adjuk fel!!!!

Nincs jelen

#4381 2014-12-29 21:37

QpaK
Tag

Hát akkor ezzel még futhatsz egy kört.

Max írok az oepnek, hogy támogasson benne, mert , ha nem az uniónak megírom , hogy mi megy itthon a gasztroenterológia területén, hogy nem tudják kivizsgálni, hogy crohnos vagyok e vagy sem. Mert az orvosk szerint nem, de én már jóval többet értek a belekhez ,mint a gasztroenterológusok összessége együttvéve.

köhöm köhöm :D :D :D

Nincs jelen

#4382 2014-12-29 21:43

Gemini
Tag

kimásoltam egy cikket egy orvos-természetgyógyász (Budapesten) honlapjáról.
Szerintem sok érdekes összefüggést ír le, ami választ adhat sok IBS-es tünet mûködési mechanizmusára:

Sok beteg keres fel direkt emésztési problémák miatt, mások allergiájukra, krónikus gyulladásaikra, vagy épp nagyfokú, indokolatlan kimerültségükre keresnek megoldást. Alig van olyan, akinél nem derül ki, hogy a gyomor-bélrendszer sérülése, hibás mûködése áll a panaszok hátterében…

A krónikus stressz nagyon erõsen megterheli a bélrendszert, a gyomor-bélfalat és az emésztési folyamatokat is. Ennek következménye nagyon sokféle eltérés lehet: irritáció, áteresztõ bélszindróma (laky gut), felszívódási zavarok és ezzel összefüggõ vitamin-és ásványi anyaghiánytünetek, gyulladás, baktériumflóra-zavar, ételintolerancia, súlyosabb esetben allergia, túlzott hisztamintermelés-, felszabadulás és annak következményei, szerotoninhiány, az immunaktivitás csökkenése, visszatérõ fertõzések, távoli gyulladások, allergiás történések.

A bélrendszer nyálkahártyájának stabilizálása, regenerációja illetve védelme nemcsak azért fontos, mert a specifikus immunrendszer 80% a bélfalban és környezetében található (nyirokképletek, erek, plakkok…), hanem azért is, mert a mitochondriumok mûködéséhez nélkülözhetetlen létfontos anyagok innét szívódnak fel.

A rossz felszívódás miatt a sejtek energiatermelõ központjába, a mitochondriumokba nem jut elegendõ vitális anyag (vitaminok, ásványok, nyomelemek, aminosavak…), és összeomlik a szervezet energiatermelése. Ez a „mitochondriopathia” tartós fennállás esetén rontja a sejtek regenerációs készségét és elõsegíti a degenerációs folyamatok, krónikus betegségek, daganatok kialakulását is.

Szerencsére a modern labordiagnosztika segítségével van már lehetõség ezen zavarok részleteinek feltárására is: baktériumflórazavar, áteresztõbél, gyulladás a bélben, emésztési zavarok, felszívódási problémák, mitochondriopathia…

Ha ezek segítségével sikerül kideríteni a valódi okokat és az aktuális állapot is objektíven feltérképezhetõ, akkor sokkal könnyebb a célzott megoldás, kezelés is.

Emésztési problémák – A beteg bélrendszer miatt az alábbi betegségek alakulhatnak ki

Mintegy 400 féle baktérium él velünk szimbiózisban (kölcsönös hasznot nyújtva) a bélrendszerünkben. Meghökkentõ és talán hihetetlen, mégis valós adat, hogy valójában 10x több a szervezetünkben élõ mikroorganizmusok sejtszáma, mint a saját testi sejtjeinké!

A bélflóra számára megfelelõ miliõ az élet során a hibás étkezési szokásoknak, gyógyszereknek, fertõzéseknek, konzerváló szereknek és más adalékoknak köszönhetõen azonban károsodhat. Ezért egyes baktériumtörzsek, mikroorganizmusok elszaporodnak, míg mások száma radikálisan visszaesik, illetve addig idegen, kórokozó törzsek is betolakodhatnak és elszaporodhatnak.  Ennek köszönhetõen az elfogyasztott ételmaradékban erjedési és rothadási folyamatok indulnak, melyek során a szervezet számára káros (gyulladást, immungyengeséget, allergiát kiváltó, neurotoxikus) anyagok keletkeznek.  Ezek a bélfalon át a vérbe és a testi sejtekhez jutnak.

Ha a dysbiosis tartósan fennáll (a baktériumflóra hosszú ideje károsult) a bélfal áteresztõbbé válik, és olyan nagy molekulájú anyagokat (különféle fehérjéket az élelmiszerekbõl) is átenged, melyek korábban nem juthattak a vérbe. Ennek következtében jönnek létre a típusos ételintoleranciához kapcsolódó tünetek. A megnövekedett toxinfelvétel pedig elsõsorban krónikus gyulladásokat idéz elõ. Ha ugyanis a túlzottan áteresztõ bélfalon rendszeresen kisebb-nagyobb mennyiségû gyulladást is kiváltó anyag jut be, akkor egy jó részük elraktározódik az izomzatban, a kötõszövetekben és a zsírszövetben – így jó ideig nem okoznak még panaszt, mert szinte elszeparálja õket a szervezet. Amikor azonban a szintjük elér egy bizonyos határt, igen szerteágazó tünetek jelenhetnek meg.

Emésztési problémák típusos következményei:

Krónikus bélbetegségek: puffadás, széklet-rendellenességek, hasi fájdalmak
Immunbetegségek: visszatérõ gyulladások, fertõzések
Allergiák, szénanátha,
Neurodermitis, ekcéma
Asztma
Fejfájás, migrén
Krónikus fájdalmak testszerte
Reuma és diffúz izom-, ízületi fájdalmak
Figyelem-, koncentrációs –és memóriazavarok
Krónikus fáradékonyság, kimerültség, burnout
Depresszió, szorongás
Szív-és érrendszeri betegségek
A komplex bélregeneráló kúra célja

A regeneráció, vagyis a nyálkahártya normális szûrõfunkciójának és az emésztési folyamatnak a rendezése 1-2 (átlag 1,5) évig tartó, orvos és beteg részérõl is nagy türelmet és komoly önfegyelmet, kitartást igénylõ folyamat.

Ez sok lépcsõs és több szinten zajló folyamat:

Fontos az emésztési és egyéb tünetek mielõbbi enyhítése.
A gyulladást, irritációt kiváltó anyagok szintjét mielõbb csökkenteni kell.
Támogatni kell a bélfal megtisztulását.
Segíteni kell a bélfali irritáció, ill. gyulladás lecsengését, a nyálkahártya megnyugvását és regenerálódását, vagyis a szûrõfunkció rendezõdését.
Tehermentesíteni kell a májat, fokozni a salaktalanító funkciót, javítani az epeürülést.
Stimulálni kell az egész szervezetben a hosszú idõ alatt feleslegben felhalmozott káros anyagok kiválasztását (vesén, bõrön, bélen, májon…).
Pro-és prebiotikumokkal támogatni kell a normál flóra újraépülését, az egyes mikroorganizmusok közötti egyensúly helyrebillenését. A probiotikus kúra is hosszú idõt, minimálisan 4-6 hónapot, nem ritkán 1,5 évet is igénybe vehet. A kezelés közben 4-5 havonként érdemes lehet ellenõrizni a bélflóra összetételét, hogy a kezelés további menetét könnyebb legyen eldönteni.
A bélfali felszívódást is támogatni kell, hogy a szervezet vitaminokkal és ásványokkal történõ ellátása megfelelõ és kielégítõ legyen. Ezáltal a mitochondriumokban történõ energiatermelés javul, és a sejtek, ill. az egész szervezet vitalitása fokozódik.
Erõsíteni, tehermentesíteni kell a legyengült, blokkolt immunrendszert.

Ezek a lépések egyúttal a stressz okozta kimerültség, ill. burnout tünetcsoportjának rendezéséhez is a legfontosabb és elengedhetetlen lépések!

A speciális koncepció részei

anamnézis, vizsgálatok (a hozott leletektõl függõen) – elsõsorban széklet- és vérvizsgálatok. Leaky-gut-syndromában (áteresztõ bélnél) bizonyos laborparaméterek (alfa-1-antitripszin és zonulin) megemelkednek.
étkezési és életmódra vonatkozó tanácsadás
emésztéstámogató gyógynövények, enzimek
bélfalregeneráló szerek
a vizsgálatoknak megfelelõen célzott probiotikus kezelés
a hiányzó vitaminok, ásványok pótlása – szájon át és szükség szerint vénásan injekciók, infúziók formájában. Az injekciók és infúziók segítségével a hiányzó és szükséges anyagok direkt a vérbe jutnak, vagyis kimarad a gyenge felszívódású béltraktus. Így a szervezet hamarabb regenerálódik, gyorsabban erõre kap. A laboreredményektõl és az állapotváltozástól függõen 10-20 kezelésre lehet szükség.

Emésztési problémák – Kiegészítõ kezelések

Ahhoz, hogy az emésztési problémák megszûnjenek, a  gyomor-bélfal regenerálódhasson és az emésztési folyamatok is apránként rendezõdjenek, elengedhetetlen a diéta és az étkezés átállítása. A gyógyétrendnek okvetlen gyulladáscsökkentõnek, allergiát és intoleranciát kiváltó anyagoktól mentesnek, glutén-, fehér cukor- és tejmentesnek, hisztaminszegénynek kell lennie. A lehetõ legkevesebb adalékanyagot, tartósítót és stabilizáló szert szabad csak tartalmaznia. Ugyanakkor bõvelkednie kell létfontos aminosavakban, zsírsavakban és lúgos anyagokban. Hogy a legegyszerûbb legyen az adott személy számára legalkalmasabb étrend összeállítása, lehetõség van elõzetes IgG4-es típusú élelmiszer-intoleranciateszt elvégzésére is. Az általános gyomor-bélkímélõ étrendi útmutatások is enyhíthetnek a panaszokon, de sokszor nem vezetnek mégsem célba, mert a bélfal olyan mértékben károsult, hogy még az ilyen diétákban megengedettek is irritálják a nyálkahártyát, hátráltatják, lassítják a gyógyulást.

Serkenthetik a gyógyulást:

Mayr-kúra, Buchinger-kúra
Mayr-féle hasi kezelés
talpmasszázs
akupunktúra
homeopátiás szerek
kolon-hidroterápia
gyógytea és gyógyvízkúrák

Nincs jelen

#4383 2014-12-29 21:52

QpaK
Tag

Nincs jelen

#4384 2014-12-29 21:53

akombakom
Tag

Gemini :d jol beindultál, koszi a hozzászolasodat, de kotve hiszom, hogy a sok kellemetlen, kínos kivizsgálásnak bárminemu eredménye lenne, csak még jobban osszetor lelkileg...

én már csak túlélek... 2014 két nap mulva pipa... johet a kovetkezo... 1x csak elfogy :D

Szerkesztette: akombakom (2014-12-29 22:03)

Nincs jelen

#4385 2014-12-29 22:16

rny
Tag

akombakom es havastaj teljesen remenytelen esetek, ezt mar belatom. Azert havastaj ha esetelg ezt tenyleg megirnad akkor mindenkeppen csatolj egy peldanyt nekem is, es kerlek igy ird bele, hogy te mar jobban ertesz hozza mint az osszes gasztroenterologus akik csak nem tudjak diagnosztizalni a chronodat :D (ami ugye nincs … ;) )

Akupunktura es homeopatia: varazslat! Aki azt mondja a homeopatiatol van jobban.. minimum gyanus.

Nincs jelen

#4386 2014-12-29 22:19

akombakom
Tag

rny a homeopatia mirét gynus? régen is csak gyomokkal gyotittak, vagy ott az indiánok, afriaki torzsek még ma is ezzel élnek... ráadásul ha nincs fizikai betegség, akkor igazábol lelki eredetu, azon meg szerintem hamarabb segít, mint  az ilyen laboratioriumban eloállított vegyi szarok amik ráadásul még ártalmasak is.. elobb-utobb társul az eredeti bajhoz még x más

rny.. és, akkor most mit csináljak, ha nincs remény?

Nincs jelen

#4387 2014-12-29 22:26

rny
Tag

A homeopatia lenyegenek nezz utana. Nevetsegesen keves a hatoanyag bennuk, nem hatnak, atveres az egesz. En a gyogynovenyekben hiszek, de az nagyon mas teszta.

Miert ne lenne remeny? Te semmilyen vizsgalaton nem voltal!Majd utana terjunk vissza erre a kerdesre... plusz ott a dieta, a megfelelo probiotikumok es csomo dolog. Ha mar mast nem, legalabb az utifumagot kiprobalhatnad. A lenyeg, hogy meg akar ujra jol is lehetnel, felteve, ha kivizsgaltatnad magad, ugyanis nem torvenyszeru, hogy valakin ne lehessen segiteni, te itt a kiveteleket latod.

Nincs jelen

#4388 2014-12-29 22:27

akombakom
Tag

rny.. vérvétel, székletminta már volt... Te úgy gondolod, miért pont te lennél a kivétel én meg pont fordítva, miért pont ne én lennék aki megszívja.. egész életemben a rovidebbet ghúztam mindig.. majd pont most fogo ez változni

Nincs jelen

#4389 2014-12-29 22:30

Gemini
Tag

rny: érdekes, hogy a homeopátiás és az akupunktúrás terápiákat is orvosok végzik!!!
Én legalábbis csak ilyen helyeken jártam, ismerek.
Valami mégiscsak lehet benne...

Annak aki már hosszú ideje szenved, egy rakás negatív lelet mellett, egy próbát szerintem mindenképp megér.

Hangsúlyozom, kivizsgálás után, amikor a pszichoszomatikus illetve vegetatív idegrendszer mûködésében felllépõ zavar kvázi igazolt.

Nekem mindenestre arra nagyon jó volt a 2 módszer, hogy a mély gödörbõl kirántson. Természetesen rábeszélni nem szeretnék senkit!!

Nincs jelen

#4390 2014-12-29 22:47

rny
Tag

akombakom, en nem foglak tudni meggyozni. a teoriad, hogy te mindig megszivod: no comment. a vervetel jo ra, hogy kizarja mondjuk az ibd-t, a szeklet a fertozeseket, bakteriumokat. de van ott meg mas is! Masreszt, a vervetel sem teljesen elegseges, ha pl csak egy enyhe ibd lenne nem biztos, hogy kimutatna. van egy protokoll, a kivizsgalasok hogy kovetik egymast, akinek panasza van az altalaban koveti ezt, mert jobban akar lenni.

gemini: az, hogy valaki orvos nem garancia semmire sem, foleg egy olyan egeszsegugyi rendszerben, ahol alulfizetettek. az akupunkturaval meg meg tudnal fogni, nem zarom ki teljesen, hogy hasznalhat, de jo szakembert keresni olyan mint tut a szenakazalban. a homeopatiara viszont nem tudok mit mondani, sarlatansag egyszeruen...
A vegetativ idegrendszeres magyarazattal majdnem megvettek engem is, mig nem egy neurologussal beszeltem es o csak nevetett az egeszen, hogy ez jol hangzik, de ilyen nem letezik, folyamatosan nem tudna panaszt okozni. Na, mindenki abban hisz vegulis amiben akar :) Rogton raismertem, hogy amit bemasoltal balaicza erikatol van, o amugy engem is foglalkoztatott egy idoben, aztan vegulis nem mentem el. Ha esetleg elmennel hozza, arrol szamolj be!

Nincs jelen

#4391 2014-12-29 22:53

akombakom
Tag

rny.. ez nekem ilyen kifogásos rendszer.. ha minden kivizsgálás után se volnák elobbre, akkor vajon mit írnál.. akkor is csak ráfognánk valamire...akkor jonne, hogy dobáljam magamba, amiket kiirkodnak, és, ha nem jobb, proábkozzak újabbakkal... és ez így menne korbe korbe... amíg rá nem unnák.. de igazábol ugyanott volnék, ahol most, csak éppen tonkre menne pár szervem a sok vegyi sazrtol...

Nincs jelen

#4392 2014-12-29 23:08

Gemini
Tag

rny: nem szeretnék vitatkozni a homeopátiáról. Nem vagyok szakértõje (bár elég sokat olvastam róla) és te sem.
én saját tapasztalatból írtam amit írtam. nyilván nem módszer sokféle betegségre. de a felhergelt, mondhatni irritált bélre és a vele járó extrém szorongásra, szinte pánikos hangulatra nekem bevált.
ha kicsit is utánaolvasol akkor fehéren-feketén le van írva mindenütt, hogy ez a módszer nem a hatóanyag tartalom mennyiségének elvén mûködik. Pont ellenkezõleg. Ebben aztán vagy hiszel, vagy nem. Meggyõzni egymást úgysem fogjuk.

Igazából nem releváns, de homeopátiás és akupunktúrás kezelésket nem csinálnak TB-en, alulfizetett orvosok. :-)
Ha ez meggyõz, akkor ezeket a kezelésket magánrendeléseken, jó pénzért végzik az orvosok..

Nem véletlenül írtam, hogy megbízható helyet, orvost tudok ajánlani annak akit ez komolyabban érdekel.

A vegetatív idegrendszer mûködésének zavarát én elhiszem, noha szerintem csak egy egy része az egész IBS mozaiknak. Ezen kívül még sokminden más is belejátszik. Kinél melyik elem a hangsúlyosabb. Nálam a stressz, lelki problémák erõsen befolyásoló tényezõk, de ezen kívül a bélflóra felborulásában is hiszek.

Igen, Balaicza Erikáról van szó. Februárban tervezek elmenni hozzá, bá attól tartok, hogy a vizsgálatok megint egy rakat pénzbe fognak kerülni...:-(

Mondjuk nyilván csak azokra neveznék be, amiket még nem végeztek el ill. Mo-on nem is csinálják.
Például kíváncsi lennék, hogy az áteresztõ bélt célzó vizsgálatok mit mutatnak, illetve a bélflóra vizsgálatok.

Attól tartok igazából, hogy ha elõírná a drasztikus tisztítókúrákat (Mayr kúra és társai) azokat én valszeg nem végezném el. :-)
Valahogy nem vágyom ilyen tortúrára, de a teljes gyógyuláshoz meg ez kellene...Szóval ez egy nagy dilemma.
Mindenesetre a spéci vizsgálatok miatt elmegyek aztán meglátom.

Nincs jelen

#4393 2014-12-30 00:18

makkmarci
Tag

Gemini

Ahogy olvastam a leírásod az esetedrõl, még eszembe is jutott, hogy kicsit hasonlít az enyémhez, erre írod, hogy hasznosnak találod a javaslataimat :-))
Az a baj ezekkel, hogy sokan meg sem próbálják alkalmazni sem az általam követett utat, sem mások javaslatait, még egy nyomorult útifüvet sem próbálnak ki, a tea hülyeség, a zsír bevitelének emelése szóba sem jöhet, holott a test egy logikusan felépített rendszer, megvan hogy mikor mire mit reagál. Hogy a hiánybetegségeket ne is említsem! Ha valaki csak túlél, vegetál és nem hajtja a kíváncsiság, hogy mi a fenétõl lehetnék lépésrõl-lépésre jobban, azzal nem erõsködök. Nekem valahol mindegy, hogy más hogy érzi magát, de mivel szeretnék segíteni ötletekkel és saját tapasztalattal, ezért írom le, amit tudok.
A homeo-hoz nem értek, így abban nem nyilatkozom, de azt sem mondom tájékozatlanul, hogy hülyeség.
Az akupunktúra sem vonzz, viszont annak valódi és komoly szakirodalma van, nem pár modern idióta találta ki!
A bélmosások meg ilyenek viszont nekem nem valami bizalomgerjesztõk. Szerintem bármi gond van a bélben, mindent javítani lehet valamivel, amíg idõben lép valaki!
A kaja utáni meleg tea két okból sem javasolt szerintem. A tea éhgyomorra szívódik fel rendesen, az emésztést a hatóanyagok befolyásolhatják. Ez egyedül az emésztést segítõ teáknál engedhetõ meg szerintem. A másik, ami gond lehet, az az a gond, ami nekem van. Meleg leves utáni rohanás. Szóval bármilyen meleg folyadék kiválthatja.
Az a gyanúm, hogy a bableves azért nem csinál ilyet, mert azt mindig langyosan eszem hideg tésztéval (Vas megyei hülyeség).

Szerkesztette: makkmarci (2014-12-30 00:21)

Nincs jelen

#4394 2014-12-30 01:09

rny
Tag

akombakom, az mas dolog, ha mar mindent megprobaltal, es utana vagy rosszul... es ha pedig lappang ott valami, az csak rosszabb lesz, de te tudod!
amugy a gyogyszereket csak azert irjuk, hogy jobban elviselheto legyen az elet, nem nagy dolgok... de mondom, legalabb akkor az utifumagot probald ki. az aztan nem vegyi anyag. garancia sosincs, hogy valami hasznal, de ha megis, nyertel.

Gemini, sokat foglalkoztam homeopatiaval, ertem hogyan mukodik, csak szerintem nem mukodik. Mostanaban amugy errol rengeteg anyag latott napvilagot, amik cafoljak, nezd meg. Ebben a betegsegben a javulas pedig meglepetesszeruen is tortenhet, ezert aztan nehez megmondani, hogy mitol lettel jobban. De ha neked tetszik, csinald!

Tudom, hogy nem tb-s alapon megy ;) eppen ezert irtam amit, tudod en orvosokkal vagyok korulveve egesz eletemben es pontosan latom, hogy eppen az alulfizetettseg miatt sokan hogyan elnek meg ilyenekbol, szimplan azert, mert jo dragan el lehet adni a cuccokat, a sok beteg meg megy a maganrendelesre... megint mas kerdes, hogy vannak akik hisznek benne. ez szubjektiv.

Kivancsi vagyok a balaiczara, bar nem varok sokat. Az atereszto belben hiszek pl en, csak kerdes, hogy mire mesz a diagnozissal, ha nincs igazan kezeles? Egyebkent ha ez a tema erdekel: Natascha Campbell: GAP-szindroma konyv.

Egyebkent engem ez a belmosas izgat, csak nem tudom elkepzelni, hogy ravegyem magam... de szamomra logikusan hangzik, hogy pl egeszseges embernek nem is ajanljak, hiszen kimossa a belflorat ami nehezen epul utana vissza, ellenben ez nekem jol is johetne. Mindenestre amig valaki nem szamol be pozitiv tapasztalatrol addig varok, mert allati kinosnak talalom meg a gondolatot is.

Nincs jelen

#4395 2014-12-30 11:39

QpaK
Tag

Amikor diagnosztizáltak, a családom erõszakosan küldözgetett természetgyógyászokhoz, hátha segít alapon. Nagyon kiábrándultam belõlük. Emlékszem egy mágneses biorezonanciás kezelésre. Itt kimérték egy géppel, hogy mire vagyok allergiás úgy hogy a kezemhez érintetettek egy elektromos cuccot. (Gondolom különbözõ akupunktúrás pontokhoz) Aztán egy gépbe betáplálták az adatokat végül összeráztak egy kis üvegcse folyadékot. Kérdeztem, hogy az mi? Azt mondták, hogy a víz emlékszik a kimért mágneses energiákra és majd az azonos rezgés hullám helyrepofozza az immunrendszerem. Mondtam, hogy szteroidon vagyok vagyis nem az eredeti immunrendszerre vették fel a rezgéshullámot és hogy szerintem így nem lesz jó. Azt mondták, attól szedjem a gyógyszereket, mert ez csak kiegészítés és hogy a pozitív gondolkodás segít majd. Végül megmondták, hogy kiskanállal kell bevenni, de csak a mûanyag kanál jöhet szóba, mert a mágneses hatást a fém tönkreteszi. Magukat orvosoknak mondták és, hogy a gép amit használtak valami nagyon durva...Nem értettem ha tényleg olyan jó, akkor miért csak kispesten egy kis épületük van, illetve, ha tényleg orvos, hogy hiheti amit mond???... Nehéz idõszak volt ez, mert ha bármit is kétségbe vontam, akkor azt kaptam, hogy rajtam nem lehet segíteni és nem hiszek eléggé. :( Ez volt az elsõ homeopátiás élményem.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 11:41)

Nincs jelen

#4396 2014-12-30 11:55

akombakom
Tag

Nekem azt mondta a homeopatias doktor, orvosi diplomával rendelkezo, hogy egyáltalán nem kell higgyek a homeopátiában az akkor is segít, ha segít.. azt csak én mondom, hogy ja 1000 féle novény van, nehéz eltalálni mi az, amire éppen szuksége van az embernek az adott bajára, de szeirntem a természetben ott a megoldás... csak kérdés, hogy megtaláljuk-e

Nincs jelen

#4397 2014-12-30 12:03

QpaK
Tag

Szerintem pedig nem nekünk kell megkeresni. Ha belegondolsz a gyógyszerek a természetben megtalált és bizonyítottan hatásos növények és vegyületek összessége. rny javaslatára elolvastam a homeopátia történetét, olvasd el te is. Érdekes cikk http://index.hu/tudomany/2013/02/06/hom … y_atveres/ Nekem betegként biztosíték kell. Az hogy kipróbálok valamit de legfeljebb nem használ kevés. És tudom hogy az egyénenként eltérõ szervezetek miatt nincs garancia, de ha semmilyen kísérletet sem végeznek az adott szerrõl az nem nyugtat meg.

Nincs jelen

#4398 2014-12-30 12:30

QpaK
Tag

Azt mondod, hogy akkor is mûködik, ha nem hiszel benne... Akkor szerinted ez is mûködhet? https://www.youtube.com/watch?v=YkRWhmkxtj8  ;)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 12:30)

Nincs jelen

#4399 2014-12-30 12:35

akombakom
Tag

a ketto teljesen más, fogsz egy novényi kivonatot és azt elfogyasztod... oylan, mintha megennék egy koteg kutyatejet, ami halálos.. ha nem hatna sehogy nem lenne halálos

Nincs jelen

#4400 2014-12-30 12:41

QpaK
Tag

a gyógynövények nem annyira homeopátia ám. OLVASD EL VÉGRE AZT A CIKKET!!! De a kedvedért:

A hasonlóság elve (1) Hahnemann a homeopátia alapötletéhez úgy jutott el, hogy a malária ellen használt – kinint tartalmazó – kínafa kérgét fogyasztotta, és azt tapasztalta, hogy az a maláriához hasonló tüneteket okozott: láz, szívdobogás, gyomorfájdalom, stb. Adódott a következtetés: ha egy anyag egy egészséges emberben valamilyen tünetet okoz, akkor ugyanaz a szer egy beteg emberre gyógyító hatású. Ez a „kutyaharapást szõrével gyógyítani” logika képezi a homeopátia elsõ számú alapelvét. A hasonlóság elvét érthetjük szimbolikusan is, hiszen az univerzumban az anyagi matériák és a szimbolikák között az átmenet folytonos, legalábbis az ezoterikus elmék szerint.

A víz emlékezete (2) A homeopátia második alapelve még meghökkentõbb. Ez ugyanis azt mondja ki, hogy egy homeopátiás szer minél hígabb, annál hatékonyabb. A homeopátiás hatást valójában nem is maga az anyag váltja ki, hanem az oldószer (rendszerint víz) memóriája. Ezért a feltételezett hatóanyagot annyiszorosára kell hígítani, amely már biztosan nem tartalmaz egyetlen õsszubsztancia-molekulát sem. A hígítás mértékét a következõképpen lehet érzékeltetni: öntsünk az Atlanti-óceánba egy kávéskanálnyi málnaszörpöt, majd egy idõ után az óceán egy másik pontján vegyünk ki a vízbõl szintén egy kávéskanálnyi mintát, és ez lesz a homeopátiás szer. Az óceán õrzi a málnaszörp emlékét.

Olyan apróságokon persze nem érdemes kukacoskodni, hogy ha a víz valóban memóriával rendelkezik, akkor vajon miért javul ez a memória ha ilyen extrém hígítást alkalmazunk? Elgondolkodtató viszont, hogy mivel Hahnemann nem ismerhette a molekulák fogalmát, honnan tudhatta vajon, hogy egy óceánnyi hígítás elegendõ lesz, nem kell-e esetleg kettõ vagy három? Szkeptikus fizikusok ellenõrizték a vízmolekulák rezgéseit, és nem találtak memóriára utaló jeleket. Pedig tudhatták volna, hogy ha tudományos háttere lenne az ezotériának, már nem lenne többé ezotéria, és így értelmét vesztené az egész.

Potencírozás (3) A harmadik, valamilyen ismeretlen ok miatt rendkívül fontos homeopátiás alapelv az úgynevezett potencírozás, ami nem más, mint a hígítások utáni alapos összerázás. A homeopátiás receptek egy kis átköltéssel a következõképpen hangzanának: végy néhány szót a tudományból, kicsivel többet a keleti filozófiákból, fûszerezd meg az egészet egy csipet asztrológiával, rázd õket jól össze, és az így kapott mondatokat használd meggyõzõ erõként. A hatás fokozása végett végy fel egy fehér köpenyt, és ha van, akassz a nyakadba még egy fonendoszkópot is.

A kettes és a hármas pontot ajánlom figyelmedbe. A víz nem emlékszik semmire. Ergo nincs hatás és nyilván mellékhatás sem!

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 12:42)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb