#4401 2014-12-30 12:51

akombakom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

QpaK.. most akkor kérdezzem meg, hogy a vegyi gyogyzserek hogyan hatnak? mindenki tudja, hogy nem gyogyitanak, hanem tunetet elnyomnak....

pl. fájdaom csillapito .. csak eltompít, de a fájdalom oka nem szunik meg, csak éppen nem érzed, hogy fáj

Szerkesztette: akombakom (2014-12-30 12:51)

Nincs jelen

#4402 2014-12-30 13:02

QpaK
Tag

Nem értem. A gyógyszerekben olyan gyógynövények vannak, amik bizonyítottan használnak. Ugyanúgy hatnak, mint a gyógynövények, annyi különbséggel, hogy alapos kísérletek bizonyítják a hatékonyságukat. Ráadásul eleve kivan mérve a mennyiség.

akombakom írta:

mindenki tudja, hogy nem gyógyítanak, hanem tunetet elnyomnak....fájdaom csillapito .. csak eltompít, de a fájdalom oka nem szunik meg, csak éppen nem érzed, hogy fáj

Ez meg szimplán nem igaz! Az antibiotikum életet ment, mert kigyógyít a fertõzésbõl. A védõoltásoknak köszönhetõen mára megszûntek a korábbi halálos kórságok.... Mindennek két oldala van!

Fájdalomcsillapító a csúnya tünet kezelésére. :D Pedig milyen durva lenne, ha levágnád a lábad és a morfiumtól visszanõne. (Ez elég magas labda volt) :)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 13:14)

Nincs jelen

#4403 2014-12-30 13:18

akombakom
Tag

és mi van azokkal, akik belehaltak, vagy komoly szovodményekkel kell megbirkozniuk pont a védooltás miatt??? a gyogyszer akkor látott novényt, amikor én tengert :D

én nem arra gondoltam, hanmem mondjuk ha fáj a fogam, attol, hogy beveszek egy adag morfiumot még nem fog a szuvasodás betomodni... sot egyre csak rosszabb lesz, vagy a fejfájás.. az is csak van valamitol....ha levágták a lábam az nyilván nem fog visszanoni, de lehet, hogy nem is kellett volna levágni, ha az orvosok nem oylanok, amilyenek, illetve, ha jol csinálták a dolgukat, akkor ido multan elmulik a fájdalom, mikor beforrnak a hegek... én akkor is azt mondom tomnek minket ha kell ha nem... nem mellesleg én szerencsére két féle antibiotikumra is allergiás vagyok, persze így tomnek a harmadik félével, amíg attol sem kaúok undort :D

én ezt a menstruácion láttam.. minél tobb fajdalomcsillapitot vettem be, annal tobb kellett annál rossazbb volt a helyzet, ha nem vettem be, akkor meg a falat kapartam kinomnba... aztán jottek a hormnok és a gorcsok hipp-hopp elillantak.. majd meglátjuk mivel fogok fizetni érte, mert a hormon se egy kezesbárány, de a gorcsos tunetet elmulasztottak... ráadásul intim helyzet után nem érhet meglepetés :D ez a kocskázat nekem megéri

Szerkesztette: akombakom (2014-12-30 13:21)

Nincs jelen

#4404 2014-12-30 13:31

QpaK
Tag

És mivan, ha ezeket a rémhíreket a sarlatánok keltik? Vagy ha mégis megtörtént...Az eredmény tekintetében járulékos veszteség. Az emberek szervezete meg eltérõ így logikus, hogy lehetnek reakciók, de ez atermészetes gyógymódokra is vonatkozik.

A fájdalomcsillapító fájdalmat csillapít. :D Nem tömi be a fogadat és nem növeszti vissza a lábad. De ha te inkább a falat vakargatod- hajrá! ;)

Nem értem miért tulajdonítasz olyan nagy jelentõséget. Vannak jelenleg gyógyíthatatlan betegségek amiket csak tünetileg lehet kezelni. Ez a gyógyszerekre és az alternatív módszerekre is igaz. Már ha elhisszük az utóbbi hatékonyságát bizonyítás nélkül. Engem az lep meg a legjobban, hogy neked biztosíték kell és a vizsgálatokat sem akarod bevállalni, mert kizárásos alapon megy. A gyógyszerkísérletek is kizárásos alapon mennek. Így juthatsz el eredményhez. De annyira félsz, hogy valahova eljutnál, hogy inkább kapaszkodsz a reménybe. Kár mert egy helyben topogsz.

Nincs jelen

#4405 2014-12-30 13:32

akombakom
Tag

QpaK az igaz, de semmi sem tart orokké :D

Nincs jelen

#4406 2014-12-30 13:35

QpaK
Tag

Nem is a gyógyszerekkel van a bajod, hanem hogy lépni kell. Rettegsz attól, hogy bezáródnak a kapuk, de szerencsére az alternatív módszerek mindig nyitva maradnak. Mind1, hogy használ-e...reményt ad és neked ez elég. ;) Nagy kár...

Nincs jelen

#4407 2014-12-30 13:36

akombakom
Tag

mi, hogy nem szedek ossze vissza mindnet, azt ugyse segít? mi vagy Te avalami gyogyszeripari alkalmazott?...

nekem az a bajom, hogy kiirnak gyogyszert de, hogy nem segít azzal senki nem foglalkozik, fo, hgoy jon a járulék mert kiirta

Nincs jelen

#4408 2014-12-30 13:42

QpaK
Tag

Akkor keresd fel Tihanyi Tamás urat és majd jól megmût. Biztos segít majd! De sok más hatékony módszer is van. Ahol én voltam biorezonancián, de van még kineziológus aki majd megmondja, hogy születéskor ért trauma és azért vagy beteg... Õk majd segítenek, hogy jobban legyél. Jobban lenni, pedig nem azt jelenti, hogy nincs tüneted...el ne hidd egy hozzám hasonló "gyógyszeripari alkalmazottnak" Meggyógyulni egy gyógyíthatatlan betegségbõl egy csodaszer által az valami!!! Ezt kutasd és véletlenül se nyomd el a tüneteidet, még a végén pénzbe kerül. Helyette add oda ezt a pénzt kuruzslóknak és szenvedj a tünetektõl, hátha egyszer megtalálod a megfelelõ gyógynövényt. ;)

Nincs jelen

#4409 2014-12-30 13:44

akombakom
Tag

QpaK gonosz vagy... majd, ha rosszul leszel éppen, jussak esezdbe, hogy meglehet nem véletlen...

és, ha 100 félét szedek honnan tudjam mi hat, vagy épp mi minek a hatását nulláza?

Nincs jelen

#4410 2014-12-30 13:50

QpaK
Tag

akombakom buta vagy! Nem gonosz vagyok, hanem ezt csinálod és ez a következménye annak, amit mûvelsz.

Az alternatív gyógyászatban kiigazodsz? Ott van a 100 féle kamu dolog, ami nem hat. Ott vannak a kuruzslók akik gonosz módon visszaélnek a bizalmaddal. A Te károdon gazdagodnak meg. Ezzel szemben az orvosod nem 100 féle gyógyszer fog felírni, hanem tapasztalt és tudja, hogy a bajodra mi használ. Szerinted én még élnék gyógyszer nélkül, ha csak a memória vizet iszogatnám? Legalább természetes és nincs mellékhatása. Csak szart sem ér és elvérzek. De nehogy elnyomjam a tüneteimet... Kapisgálod?

Nincs jelen

#4411 2014-12-30 13:54

akombakom
Tag

QpaLK-- akkor nem is értem most akkor nem si vagy már beteg, mert nincsenek tunetek? vagyis teljesen jol vagy, utazol, dolgozol meg minden? mert ez nálam kimaradt...

Nincs jelen

#4412 2014-12-30 13:58

QpaK
Tag

Nálad sok minden kimarad... ;) Nem vérzek, nem fáj, van étvágyam, nincs lázam, nincs izületi fájdalmam, napi kétszer vagyok wc-n és gyógyíthatatlan beteg vagyok. De kvázi az egészséges ember szintjén mozgok.

Nincs jelen

#4413 2014-12-30 14:00

akombakom
Tag

ja, akkor ez szuper... tartson ki ez a szint még vagy 50-60 évig

Nincs jelen

#4414 2014-12-30 14:31

QpaK
Tag

Ha most erre azt mondom, nem tudom meddig tart önigazolást nyersz? :D Azért köszönöm. Betegként jobb ha felkészülsz arra, hogy kihasználnak. Ez nem orvosi oldalról fog jönni... Akkor is megtalálnak a hittérítõk ha nem keresed õket, de te kvázi céltáblával rohangálsz, hogy ide lõjetek. Tudod, hogy rohadt világba élünk, jobb ha a bizalmatlanságod irányba állítod :)

Nincs jelen

#4415 2014-12-30 14:34

akombakom
Tag

NEm olyan konnyu engem megtéveszteni, az ilyen kinezologia meg hasonlo hokusz pokuszok nálam nem nyerok, viszotn, ha 1 orvos komoylan vesz, fotlakozik velem, emberszámba vesz, azt mindenképpen meghallgatom

de miért van ez így, nem godnolnak rá, hogy ma én vagyok a beteg, holnap lehet, hogy férdítva lesz?

Nincs jelen

#4416 2014-12-30 14:44

QpaK
Tag

Ahhoz elõször el kéne menni az orvoshoz. Hagyni, hogy megvizsgáljon és bízni az ítélõképességében. De te az egész egészségügyben nem bízol és az orvosokat gondolod kuruzslóknak szemben a természetgyógyászokkal, úgyhogy ne gyere most ezzel! :) A kedvesség meg a szaktudás sem jár mindig kéz a kézben...Gondolhatod melyikkel jársz jobban.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 14:44)

Nincs jelen

#4417 2014-12-30 15:17

Fiorella75
Tag

Sziasztok!
A fiamról van szó 10 éves. Szeptemberben kezdõdtek a problémák eleinte hasmenéssel napi 5-6-7. Ehhez társult erõs has fájdalom jobb oldalon, gyermekorvosunk be is utalt minket a Bethesdába vakbél gyanúval. Az UH-n nem találtak szerencsére vakbélgyulladást .Ez után be kerültünk a Tûzoltó utcába gasztora, ott jelentkezett már a nyálkás-véres széklet.Csináltak labort is többek között nagyfokú vashiányt is találtak (3 érték) arra következtettek hogy régóta vérezhet.Készült calprotectin vizsgálat (székletbõl) ennek az eredménye nagyon magas lett 1800 feletti! (300 a felsõ határ,így ez is bélgyulladásra utal)Így el kellett vinnem MR vizsgálatra, addig is szedte a cifránt,és a kliont (ami érezhetõen használt)
Az MR vizsgálat: az ileocoecalis régióban duzzadt nyirokcsomó
Alsó-felsõ endoszkópos vizsgálat során vérzés helyét,vagy gyulladást nem látott az orvosunk.
A szövettani eredmény:
felsõ: enyhe chronikus reaktiv gastritis (gastritis chronica)
alsó:a 7 mintából egy nem volt elég mély.
4 mintában enyhe aspecificus crohnikus reaktív colitis.
diagnózis: colitis chronica
inflammatio crohnica

A kezelõ orvosunk azt mondta nem specifikus gyulladás (korábban telefonon azt mondta akár kezdõdõ crohn is lehet) de személyes találkozásunkkor azt mondta szerinte inkább IBS…Vittünk be újabb mintát calprotectin ismétlésre.Ennek eredménye 1 hét múlva lett kész. Telefonon érdeklõdtem az orvosunknál aki azt mondta még mindig emelkedett.. de ezzel nem foglalkozunk!.. mert szerinte ez vitte õket múltkor is félre a crohn irányába .. Abban maradtunk szedje a Dicetel (50mg) napi 2 X.
Hát sajnos ez a gyógyszer olyan mint a c vitamin… semmit nem ér.ma 6. napja fekszik ágyban az én egyébként nagyon mozgékony kisfiam Éjszaka 11-13! hasmenés és napközben is még ennyi.
Tudtommal az IBS-nél nem jellemzõ az éjszakai hasmenés..
Újra volt vér a székletében, azt mondta a vizet is elszínezte. hasfájása/hasgörcse rosszabb mint volt.
baloldalt-és köldök körül fáj neki,ami kisugárzik a hátára. Felkelni segítséggel tud.Próbáltam diétáztatni de semmi különbség.
Úgy érzem ez az IBS.. amolyan nesze semmi..nem tudjuk mi a baja erre pont jó
találtam egy oldalt ahol le volt írva crohn betegség 4 kórtani stádiuma, az 1. a nem specifikus gyulladás..így nem vagyok teljes mértékben megnyugtatva h biztos nem crohn beteg..
A férjem öccse crohn beteg,így félek az öröklõdéstõl is.
Ebben az állapotban iskolába se tud járni,ebben az évben alig volt bent.. valószínûleg év ismétlés lesz belõle ..
Elnézést lehet hogy kicsit hosszúra sikerült..de igyekeztem röviden de mindent leírni.

Nincs jelen

#4418 2014-12-30 15:20

rny
Tag

Qpak,
ez az indexes cikk kivalo, es senki sem mondhatja, hogy nem hozzaerto irta. Ez az egesz homeopatia humbuk es kesz. Cserebe jo draga :) Ha valaki ettol jobban van, az maximum a placebo hatasrol tud beszamolni, vagy pedig hirtelen jobban lett epp ezzel egyidejuleg.
Errol az jut eszembe mikor 15 eves koromban egy tarsasogban egy lany baromira eroskodott, hogy vegyek be egy ecstasyt. Mivel en ettol rettegtem, de engedtem a nyomasnak, egesz nap ugy ereztem magam, ahogy a nagykonyvben meg van irva. Dobogott a szivem mint az alatt, es ejszaka ugye aludni se tudtam... na ezen a tobbiek masnap halalra rohogtek magukat, ugyanis aszpirint adtak nekem es azt vettem be.

A gyogynovenyek mar nagyon mas teszta szamomra, en abban hiszek, de ott is baromira kell vigyazni, keves a teszt, sok a sarlatan - es ezeknek akar orvosi diplomaja is lehet! Nemreg egy ismerosunket korhazba vittek, minden majerteke kiugrott a taplalekkiegeszitoktol amiket szedet... lass csodat, abbahagyta es az ertekek helyrealltak. A gyogyszerek meg sok esetben novenyi hatoanyagbol vannak amugy... Egyebkent akombakom senki se mondta, hogy ezt vagy azt szedd be es meggyogyulsz. Azt mondtuk, ha pl beveszel egy imodiumot, aznap nem lesz hasmenesed. Ennyi. De szerintem te nem vagy igazan rosszul, mert akkor nem kene gyozkodni, hogy vizsgaltasd ki magad.

Egyebkent en a ket kezem osszetennem, ha lenne olyan gyogyszer amitol tunetmentes lennek es marekkal szednem zokszo nelkul. Tunetmentesnek lenni szerintem annyi, mint egeszsegesnek, hiszen ez a lenyeg, ha ehhez be kell venni valamit - ez van. Nagy adomany, h ma mar pl leteznek az altalad ordoginek tartott fajdalomcsillapitok, ugyanis mertekkel hasznalva egeszen csodas dolgokat tesznek olyanokkal, akik amugy pl kronikus fajdalommal elnenek. Masreszt pl qpak irhat ide, hiszen eletben van, ami az o betegsegevel nem biztos hogy igy lenne gyogyszer nelkul. A nyugati orvoslas baromira nem tokeletes es a gyogyszerek se szedhetok korultekintes nelkul, de meg mindig ez a legjobb sansz, sajnos.

Nincs jelen

#4419 2014-12-30 15:23

rny
Tag

Fiorella,
en elvinnem mashova, mert a calprotectin tul magas, kronikus gyulladas latszik es a tunetei messze tulmutatnak az ibs-en. Amugy a nem specifikus gyulladas eppen a crohnt es a colitist jelenti, tehat ez is erdekes. Ha verzes van, az veszelyes...

Nincs jelen

#4420 2014-12-30 15:45

akombakom
Tag

Fiorella, addig menni orvostol orvosig, amíg el nem juttok valamilyen elfogahdato állapotra, pénzt, idot, kivizsgálást nem kímélve...

Nincs jelen

#4421 2014-12-30 15:47

Fiorella75
Tag

Szia!

Köszönöm a gyors válaszodat!nem tudom hova vihetném,esetleg ismersz,vagy vki ismer jó,alapos lelkiismeretes gyerek gasztroenterológust...aki nem küld majd el minket IBS-sel?
Én is így gondolom,akkor még napi 6-7-8 volt átlagban erre a  doktornõ azt mondta ez még teljesen normális... nem számít idült hasmenésnek..de mondtam neki idáig napi egyszer volt csak...
de az hogy éjszaka nem alszik mert végig a wc-n ül :(
Van itt vki akinek bevált a dicetel? ami ráadásul gyereknek nem is adható ,gondolom elég erõs görcsoldó..
de még ez se használ..
Igen én is így tudom,és a leletek alapján simán kezdõdõ crohn is lehetne ahogy az orvosunk mondta elõször..
de az h a kontroll calprotectin is magas.. még ez se változtat semmit..
egyszer volt vérzés..legalább is amit észre vett,azóta nem látott benne..de ez semmit nem jelenet mert gyerek és nem figyeli..
A vérzésre ami a kórházban volt,azt mondta nincs forrása vérzésnek..és kész ezzel lezárva.
Mondjuk a tükrözés elõtti 2 erõs antibiotikum ami bélgyulladásra van... lehet h befolyásolta az eredmény és esetleg ezért volt gyengébb szemmel nem látható a gyulladás?Csak találgatok.. de ennél a bizonytalan helyzetnél minden jobb amiben 4 hónapja élünk :/

Nincs jelen

#4422 2014-12-30 15:48

Fiorella75
Tag

én elviszem akár hová,csak végre kapjon valamilyen kezelést mert ez így nem normális.. pláne egy 10 éves gyereknél :/

Nincs jelen

#4423 2014-12-30 15:56

akombakom
Tag

Fiorell a véleményunket kérted, megíram a magamét, ezeken felul nem sok mindent tehetsz.. ha hivo vagy imádkozz a fiu érdekében, hogy minél elobb jobb legyen (ha az vigyazstal, nem kell megijedni, itt vannak, akik napi 10-20x futnak a WC-re és mindezt idoszakosan akár éveken kerestzul, úgyhogy halálosnak nem nagyon tekintheto, csak nagyon kellemetlen)

amúgy meg nem nagyon értem, milyen tanácsot vátál...nagy valoszínuséggel mások is ezt írjak... meg, hogy probálkozza ilyen -olyan gyogymodszerekkel

Nincs jelen

#4424 2014-12-30 15:56

QpaK
Tag

Fiorella valahogy el kéne jutnotok egy közeli ibd centrumba. Sok orvos egyébként nem ismeri eléggé ezt a dolgot és tanácstalan. Én ilyenkor ezekre az orvosokra haragszom, hogy nem irányítják tovább a beteget. Akkor is lehet vérzés ha nem látszik a székletben. Esetleg sötétebb a széklet az alvadt vér miatt. Nekem is kisugárzott a fájdalom mindenfelé / fõleg a derekam hátam környékén, és én sem nagyon tudtam mozogni. Nekem ugyan colitis lett, de sokáig fertõzésre gondoltak. Ibs már csak azért sem lehet, mert nem volt teljesen negatív a tükrözés. Az meg tény, hogy a beteg közérzete nem mindig hozza az egyébként nem olyan vészes labor értékeket. Nem fér bele az ibs-be... Szerintem ez magától nem fog elmúlni. :(

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 15:58)

Nincs jelen

#4425 2014-12-30 16:21

Fiorella75
Tag

IBD centrum errõl még nem is hallottam köszönöm utána is nézek rögtön!
Igen én is így gondolom,hogy mivel nem negatív a tükrözés, nem lehet IBS hiszen ha jól tudom ez nem jár gyulladással,szervi változással.. de Én ügy ezt így nem mondhatom az orvosnak aki osztályvezetõ fõorvos,és egyetemi docens.. hogy én úgy gondlom jobban tudom mint õ :D :D
Így egy lehetõség van tovább menni,ezért is írtam ide hátha tudtok ajánlani egy jó szakembert.
Ezt a centrumot megnézem :)

Szerkesztette: Fiorella75 (2014-12-30 16:21)

Nincs jelen

#4426 2014-12-30 16:26

akombakom
Tag

az igaz, de 10 évesen nem fiatal még ezekhez a bélgyulladásos bajokhoz?.. nem is nagyon hallani, hogy ilyen fiatalokat is érint, igaz, ok talán nem irkalnak itt a forumon

vannak itt, akik írtak már egy csomo féle gyogymodot... az utifumag kapszula meg a borsmenta is koztuk van, de még van vagy 100 lehetosége, ja az IBD centrum tényleg jo otlet, ott talán tobbet tudnak rola, mint egy áltlalános szakorovos.. reméljuk sikerrel jártok

Nincs jelen

#4427 2014-12-30 16:28

QpaK
Tag

A centrum azért jó, mert itt adják a leghatékonyabb kezeléseket, amiket máshol nem. Illetve ismerik minden mélységét az ibd-nek, beleértve a kísérõ tüneteket is. Tehát ha mondjuk ibd-s izületi fájdalmak lépnek fel, akkor azt szakszerûen kezelik szemben egy "mezei" reumatológussal. Tudják milyen gyógyszert szedhet a beteg és konzultálnak az orvossal, esetleg immunológussal is, hogy véletlenül se keveredjen semmi. Ugyan ez a helyzet, ha más betegség lépne fel. Azt gondolom, ha valahol, akkor itt szakszerûen tudják kezelni bármi is legyen a gond. Sokszor a Crohn indul vakbél gyanúval, ott pedig nem is mindig törvényszerû a vérzés, vagy a durva hasmenés. A lestrapált szervezet már annál inkább.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 16:30)

Nincs jelen

#4428 2014-12-30 16:29

QpaK
Tag

akombakom akkor olvass bele ebbe a topic-ba http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=16

És ne fésüld össze az ibd-t az ibs-el!

Nincs jelen

#4429 2014-12-30 16:42

Fiorella75
Tag

Már rá is találtam köszönöm,írtam is egy orvosnak :)
Kérek is mielõbbi idõpontot...remélem végre tudnak rajta segíteni mert ezt szörnyû végig
nézni... ahelyett hogy pl az xbox elõtt ugrálna összekuporodva fekszik,,,
Igen nála is vakbél gyanúval kezdõdött.
QpaK köszönöm még egyszer!

Nincs jelen

#4430 2014-12-30 16:55

QpaK
Tag

Szívesen. Én akkor lettem jobban, amikor beutaltak egy ilyen centrumba. Majd írd meg a fejleményeket is!

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 16:55)

Nincs jelen

#4431 2014-12-30 17:00

akombakom
Tag

rny.. akkor most mi van??? kicsesztek velem vagy mi? no ezért nem fogok ossze vissza mindent beszedni,  a kisfiunak meg még akármi baja lehet a semmitol a nulláig, nem is értem, honnan vesszuk, hogy IBD? vlaaki már diagnosztizálta?

Fiorella .. kivancsian varom mit intéztek és mit tudtok csinálni, engem is érdekel sikerrel jártok-e gyogyul-e stb...

csak mert nem bizom az emberekben még nem kell butázni meg baromságolni...

Nincs jelen

#4432 2014-12-30 17:24

QpaK
Tag

akombakom: Nem mondtuk, hogy ibd. Annyit mondtunk, hogy arra utalnak a jelek és ha valahol tudják, hogy ibd-e akkor az egy centrum. Nem csesztünk ki veled...Honnan veszed? 50x írtam le, hogy vizsgáltasd ki magad, de ezt te nem tetted meg. Szíved joga... Van véres székleted? te sem tudsz mozogni és görnyedten fekszel nap mint nap? A vérképedbõl megállapították a vashiányt? Jah hogy egyik sem? És te még tükrözésen sem voltál...Különösebb panaszaid sincsenek. Ne szedjél be semmit nem is kell. Nekem aztán édes mindegy. Gonosz vagyok mi? ;) Ne is higyj nekem, de másnak se...Úgy lesz kerek a történeted.

Nem hiszem el, hogy ennyire! :) ibs=negatív leletek. Ibd=nem negítv leletek. A fúnak nem negatívak a leletei. Neked meg nincsenek leleteid. Ki cseszett ki veled és miért? Maximum magaddal csesztél ki.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 17:30)

Nincs jelen

#4433 2014-12-30 17:26

Fiorella75
Tag

rny rá kerestem ezt találtam :
http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/527

Megpróbálok bejutni hozzá remélem sikerül..

köszönöm még egyszer mindenkinek!!
Fiorella

Nincs jelen

#4434 2014-12-30 17:32

akombakom
Tag

QpaK.. már írtam én is párszor, hogy vannak gorcsok, bélgázok, fájdalom elég gyakran, ma is alig birtam ki a buszon, aztán átment.... pedig nem sokat ettem napkozben... de ezzekel még tudnék élni, ha nem lesz beloluk hasmars....mégha fáj is, 30 év alatt hozzásuzoktam, hogy sokat faj és sokféleképpen, egyszer szur, máskor gorcsol, harmadszor csak úgy faj....

Nincs jelen

#4435 2014-12-30 17:36

QpaK
Tag

Hú vazzeg te aztán nem vagy semmi! És ha esetleg valakinek olyan fájdalma van, hogy nem tud lábra állni? Ehhez nem tud hozzászokni. Most a betegségedet szorozd meg 100-al és kb megkapod a Crohn-t.

Nincs jelen

#4436 2014-12-30 17:42

Fiorella75
Tag

igen ehhez nem lehet hozzá szokni.. :/ A fiam úgy tud fel állni hogy én húzom fel,és közben érzem h remeg mert fáj neki!Tegnap este 10-kor a kádban ült meleg vízben hogy enyhüljön a fájdalom..hogy a szavaival éljek annyira fáj hogy összeszarom magam.. korábban azt mondta a fájdalom 10 es skálán 7-8.. tegnap azt mondta anya ez 10-es!! a meleg vízben ülés annyit javított hogy kicsit enyhül a fájdalom,viszont a melegtõl a közérzete rosszabb lett :/
vajon infra lámpával melegíthetem a hasát.. ?van akinek ez bevált?

Nincs jelen

#4437 2014-12-30 17:52

QpaK
Tag

Igen ez nálam is hasonló volt. Én ilyenkor émelygésre mézes fahéjas teát ittam. Meg elektromos ágymelegítõt raktam a hasamra. Ha tényleg ibd akkor az elsõ fellángolás (vagyis a mostani) a legrosszabb. Szóval nem lesz mindig így. Kitartás! Étvágya van?

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 17:53)

Nincs jelen

#4438 2014-12-30 18:00

makkmarci
Tag

Jó benneteket olvasni :-)))

Nincs jelen

#4439 2014-12-30 18:05

Fiorella75
Tag

Ha esetleg feltételezzük persze h ez egy fellángolás meddig tarthat,neked meddig tartott?Korábban is voltak ilyen hasfájós napok ,de max 2-3 napig tartott és nem non-stop fájt,reggel kezdõdött de délután már jól volt.Most pedig már a 6. napon járunk,egész napos fájdalommal.. szegény már akkor is felkiált a fájdalomtól ha megmozdul az ágyban..Egyébként erõs gyerek,ha elesik tovább megy fel se tûnik :D Az étvágya sokkal rosszabb,reggel pl könyörögnöm kell hogy legalább pár kekszet egyen meg h betudja venni a dicetelt,mert azt csak evés közben tudja bevenni.Délután már van étvágya éhes is,de közel nem eszik annyit mint szokott.
Akkor kipróbálom az infra lámpát hátha .. :)

Nincs jelen

#4440 2014-12-30 19:33

rny
Tag

Nekem ha faj, melegvizes palackot szoktam rakni, az eleg jol hat. Mas kerdes ugye, hogy a gyulladasnak meg nem jo a meleg. Ha ennyire rosszul van, nincs az az isten, hogy ibs es nagyon gyorsan remelem be tudtok jutni egy normalis orvoshoz. Onnantol, ha kap jo gyogyszereket maris jobb a helyzet, szoval kitartas! Amugy a dicetel egy nagy rakas szar szerintem, en gorcsoldonak a buscopan fortet hasznalom. Probalj meg vele banant etetni, az konnyen lecsuszik es eleg jo hatassal van a belekre. Esetleg meg a smecta port tudom elkepzelni, hogy jo lenne mert az bevonja a beleket es emiatt a fajdalmat is csillapitja, csak nem tudom, hogy o mit szedhet be es mit nem, ugye... :/

Szerkesztette: rny (2014-12-30 19:34)

Nincs jelen

#4441 2014-12-30 19:37

QpaK
Tag

Közbe eszembe jutott, hogy elõször buscopant adtak no-spát és kliont. A no-spa segített valamennyit. Sajnos nem tudni kinél meddig tart. Nekem is voltak korábban gondok a hasammal, de az elsõ alatt azt értettem amikor nem javultam. Elég kiszámíthatatlan: Van amikor magától javul, míg máskor csak erõsebb gyógyszerektõl. Elõfordul, hogy az embernek semmi baja, aztán egyszer csak elõjön. Inkább az a kérdés, hogy mi lesz a gyógyszeradag, amitõl tünetmentes lehet. Ha ezt belövik újra a régi lesz a gyerkõc. Jó úton haladtok, mert olyan helyre mentek, ahol a legjobb és leghatékonyabb kezeléseket adják. A fiatalokat pedig külön figyelemmel kísérik az elbírálások során. De az is lehet, hogy egy-két bogyótól teljesen elmúlik. (Sok esetben így van)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 19:50)

Nincs jelen

#4442 2014-12-30 19:53

Fiorella75
Tag

igen én is úgy tudom h nem jó a meleg a gyulladásra...de ha használt talán nem ront olyan sokat.. végül is nincs semmi baja :D
Igen smectát még az elején iszogatott,amikor azt hitte a gyerekorvosunk h hasmenéses vírus,azóta nem próbáltam.De akkor pár nap után átfordult székrekedésbe,így tényleg csak pár napig használható.Bár gondolom most a napi 20X székelésnél azért nem hiszem h székrekedést képes okozni..na ki is próbálom :)
a buscopant még nem próbáltam,a gastros doktornõ azt mondta a dicetel erõsebb... de úgy látom semmit se ér..
de holnap veszek buscopant..és kiderül..

Nincs jelen

#4443 2014-12-30 19:54

QpaK
Tag

smectát azt ne adj neki, a hasfogó nem tesz jót!

Nincs jelen

#4444 2014-12-30 19:58

Fiorella75
Tag

A nospa semmit se használ, a kliont,és cifrant szedte én úgy éreztem hatott,.
Hát nagyon remélem h sikerül bejutnunk valamelyik ibd centrumba,belátható idõn belül..
és végre történik vmi...
Hát akkor csak bízni tudok benne hogy nem tart majd sokáig ez az állapot..
A hasmenés is elmúlik a gyógyszerektõl,mert ügye az 4 hónapja állandó.. de most 6 napja ugrott fel is brutál mennyiségre.

Nincs jelen

#4445 2014-12-30 19:59

Fiorella75
Tag

jó nem adok!végül is múltkor is rossz tapasztalatom volt utána..a székrekedés ,hasfájás,,aminek ki kell jönni,ki kell jönni :S

Nincs jelen

#4446 2014-12-30 20:27

rny
Tag

mennyi smectat adtal? en ugy tudom, hogy az meg ibd-ben is biztonsaggal alkalmazhato, mert csak a nyalkahartya bevono hatasa miatt hasfogo hatasu. meg az en hasamat se teljesen fogja meg napi 2, annyi szerintem biztos nem arthat (tobbet en se adnek, sot lehet csak egyet), hatha egy kicsit fellegezhetne! ha gondolod esetleg kerdezz meg haziorvost vagy ilyesmi. mas hasfogo viszont tenyleg nem johet szoba.

Szerkesztette: rny (2014-12-30 20:28)

Nincs jelen

#4447 2014-12-30 20:32

Fiorella75
Tag

még szeptemberben adtam neki napi kettõt ahogy a gyerekorvosunk ajánlotta.kb a 3 .napon már megfogta igaz akkor még "csak" 6-7 széklet volt egy nap..
azóta nem adtam neki semmilyen hasfogót.

Nincs jelen

#4448 2014-12-30 20:32

QpaK
Tag

A hasmenés is csökken, de akár el is múlhat. Bár a fõ gond inkább a fájdalom és a közérzet. Nekem beállt a vérképem és a székletem is. Nem tökéletes, de jól vagyok és nem fáj semmi. Az utóbbi idõben csak kétszer fordulok egy nap. Csendben megjegyzem korábban volt idõszak amikor napi 30 volt és a kórházban kapartak össze. Ez mára már csak a fájó múlt. Lekopogom!

Lehet, hogy a fiad szteroidot fog kapni.

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 20:52)

Nincs jelen

#4449 2014-12-30 20:51

Fiorella75
Tag

megkérdeztem a fiamat mit szólna egy kis smectához?Azt mondta bármit csak azt ne, mert akkor éjszaka h fog kakilni..??helyette majd még jobban fáj majd a hasa.. most megint jobban fáj neki :/
Hát ha már a fájdalom elmúlna..esetleg a hasmenés csökkenne már azt is nagy elõre jutás lenne.
Napi 30 ?te jó ég... már ez a 20 körüli rengeteg..bár ha így folytatódik lehet h õ is eléri :S
A szteroidnak nem õrülnék,de ha segítene...
Remélem mielõbb bejutunk vmelyik centrumba..mielõbb.
Tényleg ezek a centrumok,magán klinikák,azaz fizetõsek?

Nincs jelen

#4450 2014-12-30 20:52

QpaK
Tag

Szerintem ne is várjatok az idõpontra, hanem vidd el a centrumhoz, amit kinéztél. Vigyetek ruhákat is, mert lehet, hogy ott kell maradnia. Ha ilyen fájdalmai vannak, akkor az magától nem fog elmúlni. Ott segítenek majd, és hamarabb lesz jobban! (Nem magánklinikák.)

Szerkesztette: QpaK (2014-12-30 21:08)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb