#4601 2015-01-11 14:45
- rny
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Erdekes, de most kivetelesen egyetertek akombakommal. En is inkabb az aidst valasztanam. Kevesbe remiszt a halal gondolata mint egy fel elete, pl sztoma. Tudom, hogy van aki el tudja fogadni, en errol mashogy gondolkodom.
Nincs jelen
#4602 2015-01-11 14:47
- QpaK
- Tag
Nincs más út, mit válasszak - a halált? Csak akkor lehet jobb a hív, ha meg akarsz halni. Te hogy látod?
Nincs jelen
#4603 2015-01-11 14:51
- akombakom
- Tag
En csak azt tudom, hogy napi 5-10-20 ... futás a WCre laza széklettel, meg minden az nem élet
Nincs jelen
#4604 2015-01-11 14:55
- QpaK
- Tag
Végtagok, látás, érzékszervek. Ezek nekem nélkülözhetetlenek. Inkább választanám a halált, mint azt, hogy nyomorékként éljek. De a vastagbelem kivághatják, ha már nagyon a terhemre lesz, szerintem azzal még mindig könnyebben megbarátkoznék...a környezetem meg nem érdekel.
Szerkesztette: QpaK (2015-01-11 14:56)
Nincs jelen
#4605 2015-01-11 14:55
- rny
- Tag
En azt valasztanam, de nekem eleg sajatos a gondolkodasom :) Sajnos egyaltan nem birom az ilyen dolgokat, se a mozgaskorlatozottakat, se a vakokat, se akinek hianyik a laba, es ezt sem. Mmint ugy ertem, hogy nekem ezek rosszabbak, mint az, hogy az elet elmulik. Ez amiatt lehet, mert en attol sose feltem, hogy meg kell halni, de ha az elet minosege csokken ennyire, az szamomra elviselhetetlen lenne, szerintem az az igazan fontos, hogy milyen az az elet, es nem, hogy meddig tart. Nagyon maximalista vagyok, en ilyen megoldasokkal sajnos nem tudnam beerni. Jellemzo ram a tokeletesen vagy sehogy, szoval ezert lehet. En inkabb elnek hiv-vel 10 evet.
Mas kerdes, hogy ez most csak filozofalgatas es nem ulok a szekedben. Es mindenki mast bir el, mashogy lat dolgokat. En el tudom kepzelni, hogy van akinek a sztoma pl meg se kottyan, mindenkinek a sajat korlatai szabnak hatart, ugye. En meg eleg korlatolt vagyok :)
Nincs jelen
#4606 2015-01-11 15:05
- QpaK
- Tag
Egy hosszú választ kezdtem el gépelni, de aztán rájöttem, hogy felesleges, mert igaza van akombakomnak: nekem is el kell fogadnom a véleményeteket. :)
Bár azt még hozzáteszem, hogy a te véleményedet könnyebben elfogadom. akombakomnak viszont alapban nincs életkedve, szóval ha lenyomnám a víz alá, meg sem próbálna feljönni...
Szerkesztette: QpaK (2015-01-11 15:09)
Nincs jelen
#4607 2015-01-11 15:14
- akombakom
- Tag
QpaK.. azért mert, mindenki nagoyn jol tudja, hog yminél jobban rúgkapálsz annál inkább sullyedsz elfelele, szóval azzal nem segítek magamon, csak tovább fogok szenvedni... széllel szemben nem szoktam pisilni, mégha lány vagyok sem :D... de jo hasonlat, tetszik
Nincs jelen
#4608 2015-01-11 15:45
- QpaK
- Tag
A fene tudja. Az a baj, hogy az ibd, de az ibs-es is rettentõen kiszámíthatatlan. Ugyan nem fognak benneteket megmûteni, (talán engem sem) de lehet 10 fölött a székletetek. Ok ez arra, hogy HIVõvé :) váljatok? A tökéletes életminõséget nem tudjuk tartani, de ha a mostani állapottal elégedettek vagytok, akkor kb ugyan ott vagyunk (mert én is) A halál gondolata engem lesokkol. Ha egy csomó mindent meg akarsz csinálni, de tudod, hogy nem lesz rá idõd, hogyan tudsz tervezni...Vagy egyáltalán mi értelme bármibe is kezdeni. Egy kis gyereknek sem építek legóból semmit, mert úgyis lerombolja. Mi ad nektek reményt? Ha az ibs elmúlik. Mi ad nekem reményt? Ha az ibd passzív lesz vagy gyógyítható. Folynak a kísérletek 10 év pedig nagy idõ. Ez a 10 év is egy általánosítás... Lehet, hogy holnap megmûtenek, de lehet, hogy nem esek vissza többet. Azt mondták, hogy ettõl a szertõl ne várjak javulást, aztán nagyobbat nem is tévedhettek volna...
Nincs jelen
#4609 2015-01-11 15:48
- akombakom
- Tag
10 év egyáltalán nem nagyon ido, az orvostudományban sem, én nem reménykedek, lehe t1x lesz gyogymod, de az nagyon sokára lesz, szierntem. Nekem nincs remény, nincs terv, nincs jovo. Melobajárás ez az egy ami van, mert dolgozni kell, és ezen imádkozok, hogy doglozni tudjak, nincs tobb terv, se semmi. és ezzel a fosásos szarral a munkábajárás kerult veszélbye
Nincs jelen
#4610 2015-01-11 16:44
- rny
- Tag
En nem vagyok elegedett a mostani allapottal, hosszu tavon nem is birnam ki. En meg remenykedem, hogy elmulik, vagy jon egy gyogyszer amitol mas lesz, vagy pedig lass csodat megtalaljak a gyogymodot. Ezekkel a gondolatokkal huzom ki, de igazabol en sokszor mar most arra gondolok, hogy talan jobb lenne meghalni. Engem nagyon rosszul erint ez a hihetetlen korlatozas az eletemben, es mint ahogy irtam, ezeket ritka rosszul viselem. Most elvagyok ezzel, egyik nap jobb, masik rosszabb, ennyi. Ha jol vagyok teljesen el is tudom ezt felejteni, es ezen kivul meg van egy csomo tervem, sok dolgot szeretek csinalni, jol erzem magam stb.
Azt nem tudom elhigyjem-e, hogy talalnak erre megoldast mondjuk 10 even belul. Elkepzelhetonek tartom, hogy igen. Masreszt az IBD-t se ma fedeztek fel, es hat... :) De hat visszafele mar nincsen ut, ha mar igy jartunk, maximum bizhatunk a dolgok szerencses alakulasaban.
Szerkesztette: rny (2015-01-11 16:45)
Nincs jelen
#4611 2015-01-11 16:49
- akombakom
- Tag
ennyit a hétvégémrol, tudtam, hogy ez lesz... most jovok a rotyirol, mér nem ájulok el, mér éppen így jon le a stressz nem értem, de ez a nap is eltelt, holnap meg hétfo megint jon a buszozás, plussz jonnek a dugok, vége a szunetelos idoszaknak... nem lesz konnyu ráadásul hosszu ido után 5 napos lesz megint a hét... hát csak lesz vlahogy ahogy 2014 is eltelt...
Nincs jelen
#4612 2015-01-11 17:57
- QpaK
- Tag
Figyeljétek mit találtam, nem is kellett messzire menni: http://crohn-colitis.hu/hun/magazin-az- … hp#noflash
akombakom: Bizony a 10 év sok idõ, de rengeteg dolog történik!
Érdemes megfigyelni, hogy sok mai beteg elvan az 1942-ben használt gyógyszerektõl.
A szteroidok 1954-bõl vannak. Csak 6 év kellet (1960) és már bejött az imuran, amivel a mai betegek legnagyobb része jól van. :O (Persze ebben az idõben azért jó néhányan a mûtõben végeztük volna)
A kísérleteket 1995-ben indítják. 3 év múlva már az elsõ biológiai szer is a piacon van.
Ha pedig a jelent nézzük 5 éven belül jönnek a szövetre ható biológiai szerek. Ezek a mostaniakkal ellentétben, már nem fogják gyengíteni az immunrendszert. Én ezekkel a gondolatokkal húzom ki.
Szerkesztette: QpaK (2015-01-11 17:59)
Nincs jelen
#4613 2015-01-11 18:05
- akombakom
- Tag
QpaK.. ámen :D
Nincs jelen
#4614 2015-01-11 18:10
- rny
- Tag
Én nem akarok akombakom lenni, de: a te betegséged valós, létezõ, senki sem mondja, hogy pszichológiai vagy hogy a vegetatív idegrendszer miatt van, esetleg stresszes vagy. Arra, hogy az IBD-re hatékony gyógyszeres kezelést fejlesztenek ki ezerszer nagyobb esélyt látok, mint hogy az IBS-sel történik valami. Sajna :)
Mondjuk az érdekes, hogy amit linkeltél abban látszik, hogy az új gyógyszerek hatásossága miatt csak 1950-ben vetik el az IBD pszichikai eredetét!
Viszont az utolsó dátum 2001. Azóta mi van?
Nincs jelen
#4615 2015-01-11 18:12
- QpaK
- Tag
akombakom: Oké igazad van, ez még nem teljes gyógyulás :). De ha beválik, akkor a tünetmentesség úgy érhetõ el, hogy nem kell buborékban élni a fertõzésveszély miatt - esetleg aggódni a daganatok kialakulása miatt. Azért ez 5 éven belül valljuk be nem rossz! ;)
Szerkesztette: QpaK (2015-01-11 19:10)
Nincs jelen
#4616 2015-01-11 19:06
- QpaK
- Tag
rny igen, mert azt még kevésbé értik. Pedig vannak ám más megközelítések is, csak ezeket mintha félbehagynák...
http://digestivehealthinstitute.org/201 … condition/
Nincs jelen
#4617 2015-01-11 19:43
- Kobold
- Tag
@akombakom
Szerintem a kulcs nem a gyógyszerben lesz hanem a géntechnológiában. Ennek ellenére javaslom próbálj meg élni. Rossz meg minden, de találj hobbit, menj el sportolni stb. Egy átlag ember is meghalna ha így élne mint amit nekünk bemutatsz. Nekem is rossz, egyetemre járok, fiatal vagyok, dolgozom mellette, még csak nem is buliztam éveket mint mások teszik, pedig budapesti vagyok. Ennek ellenére nem fogom magamat sajnáltatni és várni, hogy az emberek megmondják milyen rossz nekem.
Szerkesztette: Kobold (2015-01-11 19:45)
Nincs jelen
#4618 2015-01-11 20:02
- akombakom
- Tag
Kobold ez mind fasza meg ok, de mégis hogy sportoljak? két futás kozott WC vagy mi? én úgy látom, hogy a mozgás rosszat tesz, még jobban beindul az, ami amugy sem áll.. már, amikor nem áll...
hogy trudsz suliba meg meloba járni nem értem, nekem csak a melo van, de bizony minden reggel rettegésben telik, hogy na vajon ma beérek-e gond nélkul... fovárosban dolgozom, nem magyarország és sajnos nagyon kemény dugok vannak errefele, dupla annyi idobe kerul az ut meg ilyenek, ami nagyon idegesito tud lenni, tudod, amikor te állsz a fouton a mellékut meg halad és ez napisiznte, engem sajnos idegesít, nehezen turom az igazságtalanságot, pedig errol szól az élet sajna
Szerkesztette: akombakom (2015-01-11 20:03)
Nincs jelen
#4619 2015-01-11 20:17
- Kobold
- Tag
Simán! Tavaly januárban napi 8x voltam WC-n és az edzõteremben is párszor mindig. :)
Meg kell próbálni, mert leépülsz fizikailag és úgy nem az igazi a dolog. Van nekem is crohonos ismerõsöm és teljes erõbedobással sportolnak, nem esznek cukrot és nagyon jól néznek ki egész évben. Találj ki egy egészséges diétát, igyekezz sok fehérjét enni és menj el csak simán úszni vagy gyúrni. Az úszásnál nálam soha nem volt wc para, még ha nagyon fájt a hasam és úgy mentem be a medencébe akkor se.
Amúgy meg titán vagyok, és most csinálom a 3. nyelvvizsgámat mindezek mellett :D Én nem adom fel, és nem is tervezem a jövõben.
Nincs jelen
#4620 2015-01-11 20:27
- akombakom
- Tag
úszás.. szierntem mi nem egy betegségrol aggodunk... nem godnolod, hogy bármikor rámjon a hasmars.. és én majd pont egy medencében fogok alig ruhában flangálni? még nyáron is beoltozom, amennyire csak lehet, ha véletlen baleset érne, akkor ne legyen annyira szembetuno.. amúgy meg úszni nem is tudok és a víz nem a barátom :D
Nincs jelen
#4621 2015-01-11 20:36
- Kobold
- Tag
Én csak pár példát hoztam, de mindre lehet kifogás. Amúgy az ultimate megoldás a gyúrás. Rugalmas, senkit nem érdekel mit csinálsz, nem kell futnod, van WC egy tucat. De nem vagyok térítõ, így nem is akarok itt semmi mellett érvelni, kampányolni, csak leírtam a véleményem. Ha érzem a hasam ebéd után, gyakran leugrom edzeni és nem is puffadok utána meg semmi ezt nem tudom semmivel alátámasztani de nekem beválik. A futást én is abbahagytam, a kosarat is pedig elég magas vagyok jóval 2m felett és lehet még valami apró karriert is kihozhattam volna de az élsport és az IBS nekem nem ment suli mellett.
Nincs jelen
#4622 2015-01-11 20:39
- akombakom
- Tag
Kobold, akkor te vagy a szerencsés, akinél ez megy.. szuper, ennek oruljunk, nem leszek onzo, attol, hogy másnak szar, még nekem nem lesz jobb...
Nincs jelen
#4623 2015-01-11 22:27
- makkmarci
- Tag
Ismét kacsahusis levest nyomtam, 2x...
Semmi gond, ha langyosan és lassan nyammogom... Kezdek örülni.
Nincs jelen
#4624 2015-01-12 05:00
- akombakom
- Tag
Makkmarci a Te oromod a mi oromunk is:-)
Nincs jelen
#4625 2015-01-12 08:20
- pt
- Tag
Hát ráférne itt egy két emberre rajtam kívül az antidepresszáns :D
Qpak és Kobold boldogok, elfogadják ami van, próbálják ebbõl a legtöbbet kihozni.
Én is ezt a tábort gyarapítom. Vannak szar helyzetek, de még soha nem fostam be az eltelt 6-7 év alatt mióta vannak ezek a hasmenéses bajok. Engem például nem zavar a strand, sõt imádom. Ott van wc mindig. Nyugodt vagyok, szinte eszembe se jut, hogy bajom van. Ami nekem betesz az az, ha nincs wc a közelben, vagy kellemetlen lenne wc-re elmenni valami miatt. Ekkor jönnek a rohamok leginkább. Én ezt már a pszichés dolognak gondolom. Az erõsen cukros palacsinta, vagy pálinka ivászat utáni hasmarsot, pedig a cukornak. Szóval én hajlok arra, hogy ez egy ételintolerancia + pszichés elváltozás=IBS. Kutakodok is. De akombakom és rny ti miért nem ezt teszitek? Ételekkel teszteljétek magatokat. Aztán ki kell próbálni a nyugtatót a coderitet és bármi mást ami esetleg segíthet. Nálunk ez családi öröklõdõ dolog. Dédnagymamám, nagymamám, anyukám, öcsém és én is ebben szenvedünk. Az életkorban nem okoz nagy csökkenést, nagyim most 75 éves... ha addig élek az már szuper :D Van ebbõl kiút csak rá kell találnunk. Ez a jelenlegi SSRE nem okoz mellékhatást, még csak 5 napja szedem, így még kell egy bõ hét a hatás eléréséig. Remélem segíteni fog, majd beszámolok róla. Fel a fejjel depisek :D az élet márpedig gyönyörû és csak egy van belõle ;) ebbõl kell kihozni a legjobbat :D
Nincs jelen
#4626 2015-01-12 09:01
- QpaK
- Tag
Én már többször összepiszkoltam magam...hát rettentõ megalázó - még ha senki nem is veszi észre... Ráadásul nem is akkor. amikor állandóan hasmenésem volt, még ha fél óránként kellett is menni. Akkor ijedtem meg nagyon, hogy a passzív idõszak sem egyenlõ a tökéletes felszívódással. Ebbõl ered a wc parám is, mert ha elkezd görcsölni a hasam, azonnal mennem kell. Leizzadok és van rá kb egy percem, hogy keressek klotyót. Ilyenkor szoktam a nyilvános wc-nél fizetés nélkül berohanni, vagy beszánkázni a nõibe, ha a férfi foglalt. Amikor lekiabálják a fejem a lányok, csak ártatlanul nézek, hogy "bocsesz, azt hittem ez a férfi" :) Valahol az ember röhög is a baján persze... Tudatosan keresem a parás helyzeteket, így nagyjából rá tudtam állítani az agyam. + persze kevesebb dologról kell lemondani.
Szerkesztette: QpaK (2015-01-12 09:06)
Nincs jelen
#4627 2015-01-12 09:06
- akombakom
- Tag
pt.. mit tesztelejk? 4 napig szorulosm volt, aztán tegnap délután ahsmars.. nem ettem semmivel sem másabbakat mint az ezt megelozo napokban, sot egész nap sokkal diétásabban étekztem, délutánra mégis megjott a hasmars, viszont volt egy életesemény, amibol engem kihagytak.. erosen pszichés alap az volt
arrol nem is beszélve, ha valami komoly betegségem lenne, crohn vagy colitis, akkor valszeg még sajnálnának is és nem mondanák, hogy nincs semmi bajod, ne gondolj rá stb...csak beképzeled stb....
Szerkesztette: akombakom (2015-01-12 09:40)
Nincs jelen
#4628 2015-01-12 10:37
- Kobold
- Tag
Lehet, hogy túleszed magad(overeating), próbálj meg egy hónapig, hogy napi 5x étkezel és annyi kaját viszel be mint eddig. A lényeg, hogy pl. így soha nem leszel éhes, mert mire megéhezel már jön a következõ kaja. Ezen változtattam én is elõször, mert gyakran egész nap nem ettem, majd délután bezabáltam és este is, és nagyon rosszul voltam. Csinálhatsz biztos kajákat is, amik tuti nem bántanak nekem pl. rizses hús ilyen kacsából vagy csirkébõl és ezt eszem ha szarabbul vagyok.
Nincs jelen
#4629 2015-01-12 10:37
- havastáj
- Tag
Részben hihetetlenül örülök, mert a HIV tesztem negatív.
A calprotectin viszont pozitív, így mondta a gasztroenterológus, hogy vissza kell menjek. Értéket még nem mutatott, arra külön széklet acprotectin vizsgálatot (ÚJABB PÉNZ A LABORNAK)kell csináltatni.
Nincs jelen
#4630 2015-01-12 11:10
- pt
- Tag
akombakom!
Hát ez már csak így van, pszichés dolog.
Képzeld, semmi bajom nem volt ma. Elindultam a postára gyalog, kb. 1 km és már kezdett is jönni a hasmocorgás... nyugtatgattam magam. Odaértem a postára, te jó ég, tele emberrel. Sorbaállás, egyre jobban mozgó pocak, idegesség. Tereltem a gondolataimat. Sorra kerültem, már nagyon ki voltam. Kifizettem a csekket, elindultam hazafelé, kutya bajom. Érted? Hazafelé és itthon sincs kutya bajom. És ezt a saját agyam csinálja velem meg a saját belem. Szóval szedjél dilibogyót és lehet jobban leszel. És ugyan úgy komoly baj ez mint ha a beled szervi baja lenne, mert itt az agyadnak van baja, amit nem olyan könnyû rendbe rakni és vizsgálgatni.
havastáj!
Érdekes fordulat. Várom a fejleményeket....
Nincs jelen
#4631 2015-01-12 11:28
- rny
- Tag
pt,
Te lehet félreértettél engem. Én nem mondanám, hogy engem ez a depresszió határoz meg, idõnként egy-egy estére elkap mondjuk, de tudatosan lerázom magamról, és pont ezt írtam, hogy amikor épp nem esem bele ebbe egy napra mondjuk, akkor jól vagyok. De a lemondások meg vannak és ez engem zavar. Én nem az a típus vagyok, hogy ebbõl hozzuk ki a legjobbat, hanem a legjobbat akarom és hát el se tudom mondani mennyire rosszul érint, hogy ez most egész egyszerûen lehetetlen.
Na meg azt se lehet mondani, hogy én nem kutakodnék! Állandóan azt tettem, minden diétán, trükkön, kajapróbán, stb túl vagyok és újra és újra nekifutok. De szerintem normális, ha valaki nem tud ezzel együtt száz százalékig mosolyogni. Fiatal vagyok, minden adott lenne, hogy tökéletesen alakuljanak a dolgok és tessék.
Az antidepresszáns jó annak, aki vállalja, én nem venném be.
A napi 5 étkezést viszont én nem ajánlom. Ha megnézitek a külön bélbajos diétákat az egyiknél alapelv, hogy a vékonybélben kell pihenést hagyni és ez az állandó evés ezt nem teszi lehetõvé ezért nem ajánlott, napi 3 étkezést ír le és közben csak víz ivást. A sok kaja egyszerre persze ennek ellenére se ajánlott.
Nekem a pszichés dolog nem sokat zavar, hogy õszinte legyek. Idõnként én is így megijedek, ha pl sok ember áll elõttem a sorban, de ez kb 5 mp, hogy ezt így kikapcsoljam. Ez külön nem oszt, nem szoroz nálam. A kajától annál inkább függ az állapotom, de ebben is vannak idõnként változások, tehát mindig tesztelgetem ugyanazokat a dolgokat. Nagyon szeretnék eljutni odáig, hogy tudjak tejterméket enni, mert az orvosom mindig azt mondja, hogy ez az egész helyre tudna állni, csak be kell tartani az étkezést amiben megállapodtunk és sok házi aludt tejet kéne ennem, mert szerinte az összes probiotikum semmi se ahhoz képest. De sajnos jelenleg a tejtermékre már ha ránézek rosszul leszek :D
havastáj,
ez tényleg egy érdekes fordulat!! Nagyon kiváncsi vagyok, mennyi lesz az annyi végül. Esküszöm most nekem is kedvet csináltál ehhez
Nincs jelen
#4632 2015-01-12 11:40
- QpaK
- Tag
havastáj ez valóban fura... Ezek után én már tényleg nem mondok semmit :D Ezt nem is székletbõl nézték?
Nincs jelen
#4633 2015-01-12 11:58
- akombakom
- Tag
Kobold.. én meg a túlevés.. na ez nagyon vicces, én inkább egyfolytabána kicsiket csipegetek, olyan, hogy majd szét pukkanvan állnék fel az asztaltol már régen nincs, egyrészt, mert egészségtelen, másrészt, mert szar érzés, nem még így, hogy hasmars is lehet belole. En úgy gondolom a kajának nem sok koze van hozza, volt, hogy osszeedtem mindent, mondom, ha most nem fut ki sohasem fog... és lám akkor nem futott ki, máskor diétáztam, odafigyeltem, és mégis futott....
Nincs jelen
#4634 2015-01-12 12:13
- Kobold
- Tag
@pt
Logikus a gondolatmenet, de ha ezt a logikát követjük akkor melyik a jobb a vékonybélnek, ha egyszerre sokat eszünk 3 alkalommal, vagy szétosztva napi 5x? Ha bízunk benne, hogy a kaját gyorsan megemésztjük, mert mondjuk sovány hús és rizs akkor oké, de éhes leszel + a víz kell de az is éhségérzetet ad nagyobb mennyiség esetén(hardgainer testépítõk alaptrükkje, hogy többet tudjanak enni, sok vizet isznak folyamatosan). Én inkább az 5x keveset dolgot pártolom, de én is olvastam más diétáknál, ahogy azt is, hogy nem szabad vizet inni kaja közben etc. lényeg, hogy csomó helyen nem vágnak egybe a paleo/nõk lapja/ káposzta diéta/ testépítõ diéta által állított dolgok így én is csak választottam egyet.
Szerkesztette: Kobold (2015-01-12 12:14)
Nincs jelen
#4635 2015-01-12 12:48
- pt
- Tag
rny!
Én se vagyok depis. Vidám ember vagyok, tele életkedvvel. Csak mikor elkap ez a wc-s szorongás akkor vagyok ideges, meg ha ebbõl rossz élményem származik.
Coderit-N hiánya miatt keresgettem és találtam egy vény nélküli okosságot:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … szirup/578
Próba cseresznye, hátha beválik. Kodein tartalmú, úgyhogy szerintem ugyan úgy hat :)
Ha általában hatásos negyed szem coderit-n azaz 5 mg kodein a hasfogásra és arra, hogy egész nap jól ellegyek, akkor az ebben az üvegben lévõ 44 mg majd 9 alkalomra elég...... persze vészesetre.
De csak elkezdik már forgalmazni megint. Azért ez a több mint fél éves hiány már nagyon sok. Ha megszüntették az nagy cumi.
Nincs jelen
#4636 2015-01-12 14:21
- havastáj
- Tag
De a székletbõl nézik, csak speciális módon kell venni. Mondjuk, ha elõbb tudom.....biztosan megcsináltatom ezt a vizsgálatot, hisz így közvetlenül a bélbõl mutatja ki a gyulladást. De az is biztos, hogy elsõre a kvantitatívat kértem volna, ami kimutatja az értéket is, nemcsak azt, hogy pozitív vagy negatív. Mondta is a gasztroenterológus, ha pozitív akkor menjek vissza, csak azt nem értem ezelõtt miért nem jutott az eszükbe. És a crp-re is azt mondta most, hogy nem minden esetben mutatja ki a gyulladást a bélben, jobb módszer ez a calcprotectin, és a gyógyulásos fázisnak is jobb mutatója. Ennek nyílván nem örülök, de annak nagyon, hogy a HIV tesztem negatív lett. Úgyhogy végre már van egy kis örömem is.
Még azt nem tudom, hogy mivel hasfogót szedek Neurosan entero és Bolus adstringens, az nem e kavarhatta be a széklet calprotectin eredményét.....de az a baj ezt az orvos se tudja. Hasmenéses székletbõl meg nem lehet venni.
http://www.laboratoriumkft.hu/vizsgalat … ztas-fibr/
Nincs jelen
#4637 2015-01-12 15:26
- pt
- Tag
Azért a laborban is van orvos vagy valaki nem? Próbálj ott is rákérdezni. Örülök, hogy találtál valamit ami igazol. Annak nem örülök, hogy esetleg nagyobb bajod is lehet. A továbbiakra kíváncsi vagyok.....
Ha már oda mész megint, arra rákérdeznél, hogy vidéki személy esetén lehet e postázni az "anyagot" nekik? Vagy ez lehetetlen? Csak van valami speciális edény amiben fel lehet adni egy ilyen csomagot :D
Szerkesztette: pt (2015-01-12 15:29)
Nincs jelen
#4638 2015-01-12 16:15
- havastáj
- Tag
Nem tudom ki írta azt a nagy badarságot, hogy inkább a HIV ,mint egy bélbetegség, mert azért tisztában kell lenni azzal, hogy a HIV nem egy egyszerûen meghalsz és kész, nincs több szenvedés!
Elsõ dolog: HASMENÉS, olyan amit hasfogók sem állítanak meg,láz, hasfájás fogyás, teljes leromlott állapot, rák, mivel az immunrendszer full legyeníti, sõt a végén ki is írtja az ember immunrendszerét! Az IBD tõl hidd el durvább tüneteket hasfájást és hasmenést okoz! Persze lehet mondani, hogy ha az elején kapják el elsõ pár év akkor van rá lehetõség, hogy az antivironális készítményekkel 35-40 évig még kihúzd , de ezen szerek mellékhatásai sem a legjobbak és szintén bennük van, a nagyon erõs hasmenés mellékhatásként + egyebek!
És végsõ stádiumú aids es gyógyszerek mellett is 6hónaptól 2 évig él, ami a legszörnyûbb kínok közepette meghal. JA! És minden egészségügyi dolgozó undorodva érinti, vagy el sem vállalja, elolvastam az aids esek fórumát is, és pld akinek sebész kellett nehéz volt találnia olyan sebészt aki elvállalta! Így higyjétek el, az nem csak annyi, hogy meghal és kész! és a társadalom is kirekeszti sajnos!
A széklet calprotectin kérhetõ és küldhetõ is utána posati úton itt:
http://www.laboratoriumkft.hu/elerhetos … oratoriuma
Nem reklámnak céloztam ezt a széklet calprotecin vizsgálatot! Csak segíteni akarok másoknak is, és azon a pár ezer Ft on múljon!
Annyi, hogy írd be , hogy vidéki vagy (az emailbe vagy üzenetebe) nyílván elõre kell fizeti utalni vagy befizetni számlaszámukra!
Szerkesztette: havastáj (2015-01-12 16:48)
Nincs jelen
#4639 2015-01-12 17:13
- pt
- Tag
Nem vettem reklámnak. De ha olyanom lesz én is megcsináltatom. :D Plusz egy negatív lelet erõsíti a hülyeségem :D
Nincs jelen
#4640 2015-01-12 21:42
- Kobold
- Tag
@havastáj
A tesztbõl egyértelmûen megmondják, hogy IBS-ed van, vagy csak simán pozitív? Esetleg vannak referencia értékek? Lehet lemondom a februári tükrözésem akkor. Nekem nem kell mindenféle vizsgálat és gyógyszer, ha IBS én élek vele boldogan. Soha nem voltak meg az indikátor tünetek így szerintem nem lehet crohn vagy colitis.
Nincs jelen
#4641 2015-01-12 22:12
- akombakom
- Tag
havastáj és a tobbiek nem értem, ha hasonlítunk akkor az IBDnek miért a leggyengébb formáját míg másban a legerosebbet vesszuk alapul.. én voltam a HIVt felhozo, itt arrol van szó, hogyha a HIV épp nem jon ki, akkor tulajdonképpen semmi gond, de napi 30-40 ahsmars... az ksozonom szépen.. és akkor azt mondjak nem halálos.. hát rohognom kell, már mondtam, élet ez??? egész nap be vagyok zárva a házba, ha meg kilépek, akkor folyamatos aggodalom és para... én nem hiszem, hogy azok akik pl. uszni vagy strandra járnak tényleg gyulladásos bélbajosodk, illetve valszeg csak a legenyhébb formáját fogták ki.. na majd pont egy szál bugyiban fogok flangálni, mikor bármikor beuthet a ménnyko... perszs strandon van WC, de valaki itt épp mondta/irta, hog ynála akkor jon elo a para, mikor kellemetlen a WC-s, hát hol ha nem a strandon az, ahhhh úgy el kerulom, hogy még....szerencsére eddig sem a strand volt a lételemem, úgyhogy ezt egész jól tudom nélkulozni :d a tánc viszont.. az nagyon hiányzik...
Nincs jelen
#4642 2015-01-12 22:30
- QpaK
- Tag
Mert a két betegségnek más a kimenetele. De mit akarsz hallani? Igen, ha a két betegség teljesen tünetmentes, akkor mind1. Tulajdonképpen nem is betegek...Ha egy színvonalas rövidke életet akarsz, akkor jobban jársz egy ENYHE halálos betegséggel.Na érzed már az ellentmondást - egy halálos betegség, ami úgy nyír ki, hogy nem érzed - hát a mesében talán!
Szerkesztette: QpaK (2015-01-12 22:30)
Nincs jelen
#4643 2015-01-12 22:41
- akombakom
- Tag
Igen QpaK pont, ahogy írod...igazábol egyikbol sem kérek, de ha már muszaj akkor utobbi...
Nincs jelen
#4644 2015-01-12 22:46
- QpaK
- Tag
Betegségben meghalni, fájdalmas és hosszú. Kapaszkodj meg: A halálos betegség attól halálos, hogy nem kezelhetõ. Akkor inkább leugranék egy épületrõl. Az ibd ezzel szemben kezelhetõ, még ha súlyos is. Kevesebbet szenvedsz és meg sem halsz. Szerva itt, csere ott! ;)
Bár nem értem minek megyek bele ebbe a játékba :D
Szerkesztette: QpaK (2015-01-12 22:47)
Nincs jelen
#4645 2015-01-12 22:50
- akombakom
- Tag
QpaK.. én sem, nem értek egyet és pont.. ahog ymár írtam, Te így gondolkodsz én megy úgy.. nem vagyunk egyformák
Nincs jelen
#4646 2015-01-12 22:58
- QpaK
- Tag
Az a baj, hogy túlságosan azonosulok azzal amit írsz. Neked óriási a világfájdalmad és várod, hogy meghalj. De mivel öngyilkos nem mersz lenni, ezért inkább egy halálos betegségnek örülnél. Mondjuk hogy elfogadom, de te meg azt fogadd el, hogy nem lenne kellemes halálod, sem színvonalas életed.
Szerkesztette: QpaK (2015-01-12 22:59)
Nincs jelen
#4647 2015-01-12 23:07
- akombakom
- Tag
utobbi most se nagyon van :D úgyhogy mindegy... a halál ritkán kellemes, ezzel tisztában van gondolom mindenki...de mindenkinek túl kelle rahjta esni
ez nem világfájadlom, hanem igazságérzet ....
Nincs jelen
#4648 2015-01-12 23:13
- QpaK
- Tag
Fõleg ha betegségben rohad szét a tested... A világfájdalmat a depresszív jellemedre értettem. Igazság érzet? Hmmm érdekes...
Akkor most mi legyen? Kívánjak neked hamarosan bekövetkezõ lassú és fájdalmas halált? (szarkazmus!) Áhh hagyjuk ezt!
Szerkesztette: QpaK (2015-01-12 23:14)
Nincs jelen
#4649 2015-01-12 23:18
- akombakom
- Tag
ne kívánj inkább semmit... ami meg van írva, az így is úgy si jonni fog :D igazságérzet= nincs és sose nem is lesz igazság a világban... hát én ezt nem tudom lenyelni.. remélem 1x fordul ez a kocka...
Nincs jelen
#4650 2015-01-12 23:21
- tee
- Tag
akombakom speciel engem most fognak mûteni, de minden vasárnap úszni járok. van amikor fáj van amikor kételyeim vannak, hogy fogom bírni (hányinger nálam az elsõdleges probléma) de mindig az aktuális állapotomhoz igazítom a terhelést. (És van WC a medencétõl cirka 10 méterre a zuhanyzó mellett).
bélbetegek jórésze nagyon sok sportot nem tud ûzni, ettõl még lehet törekedni sportolni és próbálgatni. Pl én nagyon szeretek kondizni de hosszú távon teljes rendszerességgel egyszerûen képtelen vagyok rá (régebben bírtam mostmár kevésbé és a kudarcélmény is jobban hazavág), a fájdalom,hányinger miatt nem megy. Ettõl függetlenül próbálkozok és keresgélek olyan mozgásformát amit viszont tudok. Nálam ilyen pl az úszás és a futás (amit elsõsorban azért szeretek mert a terhelést 100% ban csak én szabályzom, ha odabaszós kell akkor kihajtom magam, ha szarul vagyok akkor sétálok egy nagyot abból baj nemlehet.) Mûtét után azért tervezem hogy ujra elkezdem a kondit és végre összehozok egy dekoratív formát, kockahas miegyebek, a csajoknak meg a mûtéti hegre azt mondom majd hogy lõtt sérülés.
Nincs jelen