#4801 2015-01-21 17:43
- rny
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
havastáj,
hát errõl az orvost kell megkérdezni, de annyi pénzt kifizetni… én a helyedben inkább akkor egy sima ivós-vénás ct-t csináltatnék, hátha, inkább az lehet a megfelelõje - akármit mondott az orvosod. mondd meg, hogy neked ez az orron át levezetõs nem megy - ezt nagyon megértem, én semmi pénzért nem vállalnám azt.
Nekem is erõsek, én arra vágyom, hogy valami aznapra megfogja és másnap minden legyen a régi, azaz ha kell újból bevehessem, ha nem akkor meg nem. Ezért gondoltam, hátha a megfelezés megoldja a gondot, majd beszámolok. Mikor lesz már meg az eredményed? Megint egy hét tegnaptól?
Én majd holnap megszerzem ezt a mintavételi szarságot és már megbeszéltem, hogy egybõl a kvantitatívat csináljuk. Kiváncsi vagyok.
Szerkesztette: rny (2015-01-21 17:44)
Nincs jelen
#4802 2015-01-21 17:45
- pt
- Tag
Ma felhívtam a coderit-n forgalmazóját. Azt a tájékoztatást adta a hölgy, hogy áthelyezték a gyártást e miatt van átmeneti készlethiány. Áprilisban szerinte már fel lesznek töltve a patikák úgy gondolja. Szóval van remény :)
Nincs jelen
#4803 2015-01-21 18:39
- rny
- Tag
pt, örök hála! ez nekem eszembe se jutott :) Április mondjuk elég meredek, az még 9 hééééééét :D De legalább lesz!
Nincs jelen
#4804 2015-01-21 19:31
- pt
- Tag
Hát nekünk ez olyan fontos mint szívbetegnek a szívritmus szabályzó. Szóval persze, hogy utána jártam :D
Nincs jelen
#4805 2015-01-21 19:41
- pt
- Tag
mindenmijó!
A mostani codein foszfát gyógyszerednek mi a pontos neve? Ki gyártja?
Nincs jelen
#4806 2015-01-21 20:11
- havastáj
- Tag
Nem csináltatok újabb hasi ct-t nyáron volt, ez az ivós+kontrasztanyagos. Ennyi ct egy éven belül....sztem ez nagyon káros lehet, ha belegondoltok egy ct-nek a kibocsátott sugárzása annyi,mint 150 röntgennek egyszerre. ÉS ezt egy orvos mondta nekem, erre most meg csináltatna még egyet? Hagy kapjon annyi sugarat?? Mondjuk õt hol érdekli?
Ma küldtem be a székletmintát, és várakozok egyenlõre.
Nincs jelen
#4807 2015-01-21 20:15
- rny
- Tag
pt,
olvasgattam tegnap, hogy hogy van ez angliában. és látom, hogy tulajdonképpen ott nem csak kodeint használnak hanem például oxikodont is, ami szintén az opiát családban van. ez amúgy nálunk is kapható mint fájdalomcsillapító, esetleg ezt lehetne még megpróbálni. kodein foszfát van nálunk is (pl talvosilen forte), de az elég komoly és erõs fájdalomcsillapítóként van kezelve, ezt már tuti nem írják fel nekünk.
Nincs jelen
#4808 2015-01-21 20:46
- pt
- Tag
Hát felírni felírnák, de minek nekem az 500 mg paracetamol? Nekem csak 10 mg kodeinre lenne szükségem, hogy normálisan lassan mûködjön a belem..... A fájdalom csillapításra és annak mellékhatására nincs szükségem. Az oxikodonnak rengeteg a mellékhatása és lehet nem is olyan jó mint a kodein.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … etta/52531
havastáj!
Belekezdtél, ne add fel. Szépen vizsgáltasd ki magad, aztán mikor már tudsz mindent akkor ülj le nyugodtan és értékeld, hogy milyen haszonnal volt. NE futamodj meg!!! Tegyél pontot a végére. Bánni fogod ha nem csinálsz végig mindent. Eltelik 1 év vagy 2 és megint neki fogsz ugrani az egésznek..... Jobb túl lenni rajta, hidd el.
Szerkesztette: pt (2015-01-21 20:48)
Nincs jelen
#4809 2015-01-21 23:39
- mindenmijo
- Tag
hello pt,
koszi az infot! Ez jo hir, remeljuk igaz. :)
Nincs jelen
#4810 2015-01-22 10:37
- havastáj
- Tag
pt,
Nem az , hogy megfutamodok, de, hogy az orromon keresztül vezessenek le egy csövet a gyomromig és fél óráig bennem legyen és így csináljanak ct-t én ezt nem bírom ki az tuti. És érdekes eddig nem mondta ezt a vizsgálatot az orvos, csak most találta ki, hogy látta, hogy nekem lett igazam a széklet calprotectinnel.
Nincs jelen
#4811 2015-01-22 13:22
- RealHero
- Tag
Havastáj: Mennyi lett a calprotectin értéked?
Úgy tudom <30 μg/g érték a normális vagyis ibs ,a 30-300 μg/g értéket enyhén pozitívnak, >300 μg/g értéket pozitívnak tartják.
Nincs jelen
#4812 2015-01-22 13:29
- RealHero
- Tag
Amúgy én ma szereztem be a calprotectin tesztet. A podmaniczky 109. Vasútegészségügyi kft-nél voltam.Senkinek nem ajánlom.Lent a betegirányító nem tud semmit ,szerinte nincs is itt Synlab iroda.(mellesleg van a második emeleten)
Lent még összetalálkoztam a világ legbunkóbb portásával,szegény csak ennyire vitte.Azt hittem álcsúcson pattintom.
A másodikon a Synlab irodában is káosz van,semmit nem tudnak ,semmilyen kérdésre nem tudnak válaszolni.
JAJJJ! :)
Nincs jelen
#4813 2015-01-22 13:34
- havastáj
- Tag
Már írtam, hogy még nem jött meg a konkrét érték, csak az, hogy pozitív. Nem tudom mikorra lesz eredmény. Azt meg pláne nem tudom, hogy mit fognak tudni velem kezdeni.
Nincs jelen
#4814 2015-01-22 13:34
- youlcsi
- Tag
én még mindig nem gondolnám, hogy a sok negatív vizsgálat ellenére most egy (1) kvalitatív teszt pozitív lett, hogy ez jelent valamit... ha meg igen, és VÉGRE érdemben foglalkozik a panasszal az orvos, akkor meg nem értem, hogy miért jön az a fajta nyervogás, hogy jajj, én erre nem megyek, ezt a vizsgálatot nem akarom, nekem biztos nem dugnak le az orromon csövet... nem értem... NEM ÉRTEM!!!
basszus, eddig az fájt, hogy nem hisznek neked, nem vesznek komolyan... most meg az, hogy talán mégis elhiszi, és a te gyanudat igazoló vizsgálatot akar végezni... könyörgöm, döntsd már el, mit akarsz :/
Nincs jelen
#4815 2015-01-22 13:51
- tee
- Tag
+1
Nincs jelen
#4816 2015-01-22 14:56
- youlcsi
- Tag
én ezt nem így gondolom... ha annyira szar az élet és minden világfájdalom rajtam van, és már nem élet az élet, csak arra van erõm, hogy sajnáljam magam a saját nyomoromban, akkor igenis minden vizsgálatot meg kell csinálni, ami elõrébb visz, még akkor is, ha nem füllik hozzá a fogam.
én sem élvezetbõl tükröztettem anno... és a gyomortükrözésnél konkrétan azt hittem, hogy ott halok meg... és megmûttettem az epémet, mert azt gondoltam, az elõrébb visz, ha kõmentes leszek...
most jelen pillanatban úgy érzem, megtehetem, hogy nem megyek el 1-1 vizsgálatra... de csak azért, mert nem érzem magam rosszul... de ha majd igen, akkor megyek, mert tudom, hogy van hol és van mit keresni.
Nincs jelen
#4817 2015-01-22 15:08
- havastáj
- Tag
Jó, de azért egy olyan vizsgálat ahol az orron keresztül tolnak le a gyomorig egy csövet több ,mint fél óráig az embertelenség, nem humánus, és kínzás, szadista vizsgálat! És akármilyen rosszul is vagyok, ember vagyok, pedig még az állatoknak is vannak érzései, de én ezt nem bírom ki. Ennyi és kész. Szörnyû és drasztikus vizsgálat , gyomortükrözés nekem is volt, az más ott letolják, itt lenyelni kell!
Azért az orvos is bánhatna úgy a beteggel, hogy az egy élõ ember, nem egy autó, vagy egy alkatrész!
HOL A HUMÁNUM? NA meg a másik mostmár csak ez az egy vizsgálat létezik, 15 hónapig meg semmi?
Szerkesztette: havastáj (2015-01-22 16:32)
Nincs jelen
#4818 2015-01-22 16:32
- havastáj
- Tag
A fájdalom az emberiség legrettenetesebb ura. A megfogalmazás a Nobel-békedíjas orvostól, Albert Schweitzertõl származik. Az orvoslásban alapszabály, hogy a legnagyobb kárt a betegnek a szenvedés okozza!
A fájdalom szubjektív, egyik ember sem tudhatja, hogy egy másik embernek mi mennyire fáj. A fájdalom megélése nem mindig áll arányban a tényleges sérüléssel vagy fizikai bántalmakkal.
Magyarország is aláírta az Európa Tanács deklarációját, amely kimondja, minden embernek joga van a fájdalom nélküli életre.
Az Egyes egészségügyi ellátások visszautasításának részletes szabályairól szóló 117/1998. (VI. 16.) Korm. rendelet szerint, „ha a beteg továbbra is fenntartja az ellátás visszautasítására irányuló szándékát, számára továbbra is nyújtani kell minden olyan egyéb ellátást, amely biztosítja kényelemérzetét, fájdalmainak csökkentését.
Nincs jelen
#4819 2015-01-22 18:24
- youlcsi
- Tag
nem értek egyet. semmivel nem embertelenebb vizsgálat, mint amikor az ember belébe matatnak fél órát a csõvel.
nekem a gyomortükrözés is simán vagy 20 percig eltartott... és bizony ott sem csak letolják a csövet, hanem nyelni kell. a különbség az, hogy az orrszonda sokkal vékonyabb, így könnyebben lemegy.
de hát aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem lehet...
Nincs jelen
#4820 2015-01-22 19:03
- havastáj
- Tag
Látom nem értesz.
Eddig szó nem volt ilyen vizsgálatról, még hallani se hallottam róla. Most meg hirtelen már csak ez az egy vizsgálat segíthet rajtam vagy mi?
És ha találnak gyulladást azaz bélfalmegvastagodást? Akkor kapom én is a szteroidot amire még pont Te mondtad, h neked sem használt semmit.
És nekem igenis kibírhatatlan,mert nagyon érzékeny a garatreflexem.
Nincs jelen
#4821 2015-01-22 20:20
- Lelle
- Tag
Azért dugják orron keresztül a csövet, hogy ne legyen garatreflex. Garatreflex akkor van, ha a szájon keresztül ingerlik a garatot.
Én is nagyon-nagyon öklendezõs vagyok, a gyomortükrözés nekem pl. halál volt, de ez a vizsgálat nem vészes, csak amíg ledugják a csövet, az a pár pillanat, csak addig kellemetlen.
Egy csomó embert pl. szondán keresztül táplálnak (úgy, hogy napokon, heteken keresztül lent van a szonda), és nem öklendezik vissza a kaját, mert nincs inger alatt a garat.
Nekem ez a vizsgálat volt eddig a legkellemesebb meglepetés.
Igaz, szerencsém volt, mert egybõl be tudták illeszteni a csövet a vékonybélbe.
Akkor szenvedõsebb, ha sokáig tart, míg helyére kerül a csõ.
Szerkesztette: Lelle (2015-01-22 21:14)
Nincs jelen
#4822 2015-01-22 21:22
- pt
- Tag
Holnap megyek a calprotectin edénykémért. Majd alkotok bele valamit mikor lesz idõm XD Remélem jövõ héten le tudom adni a mintát. Ha lehet postázni akkor hét elején, ha nem akkor csak hét vége elõtt.
Nincs jelen
#4823 2015-01-22 22:02
- makkmarci
- Tag
Nincs jelen
#4824 2015-01-22 23:25
- rny
- Tag
Ezt a blogot elég szar olvasni. Mivel engem sosem tükröztek, hát, meg tud egy ilyen ijeszteni. Másrészt meg hihetetlen… havastáj, el ne olvasd! :)
Én is ma szereztem a calprotectines mintavételi csövet, na micsoda izgalmak lesznek itt az eredmények körül :D
Nincs jelen
#4825 2015-01-23 07:40
- youlcsi
- Tag
basszus, a végén még rábeszéltek engem is egy ilyen tesztre :o
ha túl leszek a forgalmi vizsgán, rákérdezek a dokimnál :)
Szerkesztette: youlcsi (2015-01-23 07:43)
Nincs jelen
#4826 2015-01-23 09:57
- QpaK
- Tag
Nagyon gáz, hogy a tükrözést, ultrahangot, ct-t nem csinálták meg elsõ körben a blog írójánál. Ráadásul, már hegesedés is volt, vagyis korábban is diagnosztizálhatták volna. Szomorú, hogy a beteg sorsa múlik azon, kihez kerül. Már a gyerekosztályon (12 évesen) meg akartak tükrözni, csak a vashiány és az étvágytalanság miatt. Szerintem abból lett volna egy ibs, mert nem voltak béltüneteim. 14 évesen volt 2 hónapig magas lázam és crp-m. Nem tudták mitõl, csak a májamat látták nagyobbnak. Ekkor akartak másodszorra tükrözni, de béltünetek hiányában nem mentem bele. Aztán utána néha fájt a hasam. Az idõnkénti hasmenésre ittam a smectát. A vashiányra rövid ideig maltofert szedtem. Középiskolába meg technikumban 5 évig semmi bajom nem volt. A háziorvosom pedig 8 évesen megjósolta, hogy bélbeteg leszek. Fogalmam sincs mibõl, mert akkor csak az étvágytalanság volt, ami inkább anyámra hozta a frászt, aki állandóan orvoshoz vitt. :D A diagnózisom után az elsõ orvosom felvette a kapcsolatot a közeli ibd centrummal.
Szóval én azon "szerencsések" közé tartozok, akiket tapasztalt orvosok kezeltek.
Nincs jelen
#4827 2015-01-23 11:39
- havastáj
- Tag
Sajnos, az orvosok nagy része hajlandó elsiklani a beteg szenvedése felett.
Én mondom kb amióta a betegségem tart mondhatta volna nekem valaki, hogy van egy ilyen vizsgálat ami a székletbõl kimutatható és akkor lehet már túllennék rajta. Illetve kérdés, hogy mi az , hogy túl, mert , ahogy régebb azt írtátok, van aki már szteroidokat szedett, immungyengítõvel próbálkozott, ...stb és mégsincs rendben.
Én már így is össze vagyok törve totál lelkileg, és semmi jövõképem nincs ami kicsit is jó lenne, csak szembesültem, egy gyógyíthatatlan betegséggel.
Lelle: Már hogyne lenne garatreflex, hiába az orrodon vezetik érintkezik a garattal nem? Én azért nem merek elmenni, mert tuti nem tudnám nyelni, hanem visszaöklendezném, és én nagyon szenvedek, ha hánynom kell.
Nincs jelen
#4828 2015-01-23 11:43
- youlcsi
- Tag
havastáj!
a gyógyíthatatlan betegséggel való szembesülésnél is van rosszabb: amikor a nagytudású orvos azt mondja, mégsem az, és fogalma sincs, hogy mi a baj.
engem ez sokkal jobban megviselt lelkileg, mint a crohn dg.
egyébként meg szvsz sokkal humánusabb az orrszonda, mintha az ember torkán nyomják le a csövet.
Nincs jelen
#4829 2015-01-23 11:45
- Anna73
- Tag
kodeinre visszatérve, hót beteg lettem, beleestem ebbe az influenza nyavalyába, antibiot. kell szednem, patikába meg most vettem egy köptetõt, ami kodeint tartalmaz, bár nem olyan nagy százalékba, de hátha érdekel Titeket, ERIGON szirup
Nincs jelen
#4830 2015-01-23 13:06
- havastáj
- Tag
Most újabb lelet jött meg. Genetikai vizsgálat laktózra.
5 éves korom óta laktózintoleráns vagyok. Na ezt se tudtam eddig, most csináltattam persze sajna magánúton saját kontómra szintén ezt a vizsgálatot is. Mondjuk én tejet, tejterméket eddig se nagyon ettem.
Nincs jelen
#4831 2015-01-23 15:26
- tee
- Tag
havastáj: nekem volt orrszondám pár napig. nincs garatreflex. csak kellemetlen hogy ott van valami, de nem öklendezik tõle az ember.
Nincs jelen
#4832 2015-01-23 18:15
- pt
- Tag
Le is adtam a calprotectinre a mintát. Emailban küldik majd az eredményt. Majd megírom ;)
Nincs jelen
#4833 2015-01-23 18:17
- pt
- Tag
Honnan tudják megmondani hogy 5 éves korod óta?
Nincs jelen
#4834 2015-01-23 21:49
- havastáj
- Tag
Ez egy genetikai vizsgálat, de , hogy honnan tudják ezt genetikailag kiszámítani, arra nem tudok válaszolni :-)
Most nézem a frontint is napi szinten szedtem és abban is van laktóz. Vagy az annyira kevés, hogy az nem számít?
Nincs jelen
#4835 2015-01-24 08:33
- Anna73
- Tag
akkor lehet hogy neked minden a laktóztól van , fõleg a hasmenés, azért sok fajta élelmiszerbe, megy gyógyszerbe megtalálható, amúgy jár neked erre adókedvezmény, visszamenõleg is, egyik ismerõsömnél is ugyan így volt, visszamenõleg állapították meg hogy laktóz érzékeny már gyerek kora óta
Nincs jelen
#4836 2015-01-24 13:34
- RealHero
- Tag
Havastáj: Attól függ mennyire erõs a laktóz intoleranciád.Nagy valószínûséggel meg sem érezted a frontínban levõ laktóz mennyiséget mert az nagyon kevés. Én is laktóz érzékeny vagyok,de nem túlságosan.Kis mértékû laktózt elbírok ha meg joghurtot eszem, teszek bele egy csepp Lactase comfort cseppet.Ez így tökéletes nálam.
Viszont nekem nem vált be a Frontin.Egy hónapig szedtem de semmi.Most váltok a jövõhéten gyógyszert.Hmm kellemes lesz...
Nincs jelen
#4837 2015-01-25 17:08
- havastáj
- Tag
A vékonybél enterografiát egyébként nemcsak a vele járó kellemetlenség miatt nem akarom, hanem mert egy éveb belül ez lenne a harmadik ct vizsgálatom. Azért az meg már mennyi sugárterhelés a szervezetnek. Nem is tudom ki az aki ennyi ct-t megengedne csináltatni. Nem tudom de a kapszula endoszkóppal nem jobban körül tudnának nézni a vékonybelekben?
Nem hiszen én sem, hogy annyira durva a laktózproblémám, bár pár gyógyszerben amit szedek van laktóz, de nem ezt látom gondnak.
A calprotectin eredmény csak a jövõhéten jön meg. Ha megfelelõ a mennyiség nekik.
Nincs jelen
#4838 2015-01-25 17:25
- pt
- Tag
Trükkös volt a mintavétel. Csak a kis recéknek kellett körbe kivenniük a dolgot. Na meg az a papírlap amire rá kell alkotni, nagyon muris :D
Nincs jelen
#4839 2015-01-25 17:31
- QpaK
- Tag
pt Akkor jó :D
Egyébként ezek kellemetlen vizsgálatok. Én a gyomortükrözést sem vállalom, csak ha az életem múlna rajta. A szívemet akarták megnézni úgy, hogy egy csövet dugnak le, de azt sem engedtem. Az orvosom akarta, én nem és abban maradtunk, hogy majd a kardiológus dönt. Aztán szerinte se volt fontos! Havastáj te nagyon hõsiesen csináltatod a vizsgálatokat. A tükrözéstõl is rettegek, amit te nagyon igényelsz. Az elõkészítést is utálom. Ha meg nincs elõkészítés, akkor altatás nélkül csinálják, úgy meg kib@szottul fáj!
Szerkesztette: QpaK (2015-01-25 17:33)
Nincs jelen
#4840 2015-01-25 17:39
- RealHero
- Tag
Én is ma vettem mintát.A papiros dolog tényleg vicces volt,ja meg a tájékoztató.Elsõ oldalon az van ha nem tudja azonnal leadni,szobahõmérsékleten lehet 3 napig tárolni 20-25 fokon. A tájékoztató másik oldalán pedig ez:ha nem tudja azonnal leadni 3 napig eltartható hûtõben..Ha ha .Akkor most mi van?
Tükrözéstõl én csak a vastagbéltõl félek ,a gyomortükrözés kibírható. Az már volt nekem .
Nincs jelen
#4841 2015-01-25 17:44
- QpaK
- Tag
Oké de ott meg nyelni kell, meg öklendezik közben az ember. Nem beszélve a mintavételrõl. A vastagbélnél meg jobb esetben alszol és nem emlékszel semmire. Sajnos elsõ alkalommal altatás nélkül csinálták és akkor ahogy felfújták a fekélyeket meg mozgatták a csövet...Mintha az inkvizíció esett volna nekem. Negyed óráig tartott és azt hiszem, soha nem felejtem el. A hasamon keresztül megfogtam a mûszert.... / De ha altatják az embert akkor nem gáz. Elõtte mindenképpen kell perkálni és szólni, hogy csak altatásban!
Szerkesztette: QpaK (2015-01-25 17:45)
Nincs jelen
#4842 2015-01-25 18:40
- pt
- Tag
Hát nekem csak végbél tükrözés volt eddig, egy ilyen nagy üveg valamivel. 20 cm-nél nagyobb volt. Szóval a szüzességemnek akkor és ott annyi lett. :D Óvatosan csinálták sok sikosítóval. Nem egy álom, de annyira nem volt vészes mint gondoltam. Inkább kellemetlen volt, fájni nem fájt.
Nincs jelen
#4843 2015-01-25 19:01
- havastáj
- Tag
Tényleg nektek arra a kis pálcikára ráragadt a széklet? Mert én akárhányszor belenyomtam, az volt a baj, hogy nem tapadt rá. Mondjuk lehet a sok neurosan portól van ez már :-)
Nincs jelen
#4844 2015-01-25 19:05
- pt
- Tag
Hát csak a redõkre kellett ráragadnia. Arra rá is ragadt. Mondta is a hölgy, hogy volt olyan aki telegyömöszölte a fiolát :D amúgy mikor tolod vissza a helyére a sárga kis pálcát, akkor a kék kupek kiképzése olyan, hogy a felesleget lehúzza.
Nincs jelen
#4845 2015-01-25 20:29
- RealHero
- Tag
Ha ha telenyomta a fiolát.:-)) ekkor nyomit:)
Nincs jelen
#4846 2015-01-25 20:49
- Fiorella75
- Tag
Sziasztok!
Talán még emlékeztek rám ;) a 10 éves kisfiamról írtam.
Ma 1 hónapja szenved erõs hasfájás,és hasmenés.
Korábban írtam hogy beszéltem a Tûzoltó utcai klinikával ahol idáig (október óta kezelik)
kértek egy székletmintát,mert ügye csak akkor fekhet be ha baci,és vírus mentes :S
Hát kiderült a leletbõl clostridium difficile baktérium van a gyerekben (szerencsére negatív toxin!)
10 napos klion terápiát javasoltak brutális dózisban napi 2X500mg :/
Hétfõn a 8. napon hívtam a kezelõ orvosunkat h semmi javulás,sõt jobban fáj a hasa..
Újabb széklet tenyésztés---- azt mondta a doktornõ ha a clostridium difficile antigén jelen van az nem gond betudja fektetni elkülönítve.. Õ szerinte az alap probléma (IBD ami szerinte IBS volt korábban) lángolhatott fel… így nincs más el kell kezdeni a szteroidos kezelést, vagy ha a gyerek hajlandó kizárólagos enterális táplálás.. azaz 6 hétig csak tápszert ihat/ehet ..
Na, ezt nehezen tudom leképzelni.. mit takar ez a tápszer ismeri valaki Qpak?
Mennyire ehetõ,van ízesítés pl csoki? félek hogy 1 hétig se bírja ki..a szteroidnak pedig rengeteg mellékhatása van..
Még várok az eredményre talán holnap elkészül a labor :S
Üdv Fiorella
Szerkesztette: Fiorella75 (2015-01-25 20:51)
Nincs jelen
#4847 2015-01-25 21:09
- QpaK
- Tag
Fiorella ez a helyzet velem is megtörtént, de nálam fordítva akartak eljárni. Azt hitték, hogy a betegségem aktivizálódott és adtak szteroidot. Amikor kiderült, hogy clostridium difficile mindenki csak a fejét fogta, hogy a szteroid, mennyit fog azon rontani. Még jobban legyengíti a szervezetet és a fertõzés nagyon eldurvul. Azt is mondták, hogy nagyon sajnálják, de az clostridium (álhártyás vastagbélgyulladás) ibd szerû tüneteket okoz és benézték. Nem ijesztgetni akarlak, és lehet, hogy nálatok más a helyzet de nekem alig tudták helyrehozni a bélflórám. A kliontól én sem javultam, ezért vancomycint adtak.
Tápszerbõl csak a nutridrinket próbáltam, ami néha eléggé puffaszt, de a karamellás nem rossz.
Szerkesztette: QpaK (2015-01-25 21:17)
Nincs jelen
#4848 2015-01-25 21:26
- Fiorella75
- Tag
Qpak nálunk az volt a szerencse hogy nem lehet befeküdni széklet vizsgálat nélkül (egyedül a Tûzoltóban van ilyen õk mentesítve vannak) ha ez nincs nem derül ki a baci... Közben beszéltem a László Kórházban egy mikróbiológus doktornõvel a laborból..õ azt mondta a clostridium difficile nem okozz ilyen tüneteket csak akkor ha toxint termel.De Norbinál nem volt toxin szerencsére..és remélem most se elsz ennyi klion után..
Most annyi változás van pár napja h kevesebb a hasmenés..de ettõl még jobban fáj a hasa :/
Hát kíváncsian várom az eredményt... jó lenne már 4 hónap után tudni mi is van a gyerekkel :S
Majd kiderül mit kapunk,de akkor ezt a nutridrinket megjegyzem köszi :)
Nincs jelen
#4849 2015-01-25 21:40
- QpaK
- Tag
Toxint szerencsére nálam sem termelt. Most nézem, hogy ilyen proteines erdeigyümölcsös van itthon. Az is elég jó.
http://sportvitalitas.hu/hu/termekek/nu … h2y2U.dpbs
Szerkesztette: QpaK (2015-01-25 21:40)
Nincs jelen
#4850 2015-01-25 21:46
- Fiorella75
- Tag
havastáj: olvastam a calprotectin tesztedet, nem tudom mennyire olvastál utána?Én már sokat,és orvosnak is írtam errõl mi okozhatja az emelkedett calprotectin szintet,mivel a fiamnak 1800 feletti..
A válasza ez volt hátha másnak is segít:A kalprotektin tesztet leginkább a gyulladásos bélbetegség diagnosztikájában használjuk, de emellett emelkedhet az értéke más betegségekben is pl lisztérzékenységben, cisztás fibrózisban, fekélybetegségben, egyes daganatokban és nonszteroid gyógyszerek használatakor is.
Nincs jelen