#5001 2015-02-07 11:52
- rny
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
makkmarci,
kérdésként mindig felmerül bennem, hogy van e akinél ezt csak a stressz okozza, pl nálad nem lehetett így? hát mindegy, sose tudjuk meg. de jó olvasni, hogy te jól vagy. grapefruitcseppet én is használtam, nem is emlékszem annyira, de sztem nagy változás nem volt. végülis meggyõztél, veszek egy oregánó olajat. mennyit kell használni?
Mennyi idõ alatt kezdtél el változást érezni, javulást? Amúgy az enzim számított nálad valamit?
havastáj,
én is csak egyetlen egy gyógyszert kaptam, a normixot. idõnként sokat javít, máskor semmit, de mégis szeretem, és ha már nagyon szar a helyzet mindig beszedem. Esetleg egy ilyet megpróbálhatsz szerezni, vagy hát nem is egyet, mert 10 napig kell szedni és az kb 4 doboz. Másrészt viszont a mi rejtélyes panaszainkra nincsen gyógyszer. Elvileg a dicetel, de szerintem szart se ér. Meg lehet azért próbálni! A fogyásod meg nem fogja sztem érdekelni õket, amíg nem valami igazi betegség okozza, érted.
Én nagyon irigylem itt azokat, akik fogynak! Velem ugyanis épp az ellenkezõje történt. Egyszerûen a csökkenõ aktivitás, semmi sport, semmi nagy séta és az itthoni unalmas csipegetés együttese miatt szerintem kb 10 kilót híztam. Igaz, hogy ezzel együtt alakult ki a pajzsmirigy alulmûködésem, de arra szedek gyógyszert és jó most a szint a vérben, így nem hiszem, hogy ez számítana. Ezen szoktam még mérgelõdni, hogy na remek, hasmenésem van és még hízok is!
Nincs jelen
#5002 2015-02-07 11:57
- havastáj
- Tag
Nekem is pajzsmirigy alulmûködésem van, autoimmun pajzsmirigygyulladás mellé, és fagyok, pedig alulmûködéssel székrekedés és hízás járna. Igaz vagy 6 éve akkor meghíztam vagy 20 kilót a pajzsmirigy alulmûködéstõl én is aztán most ezzel a bélproblémával repkednek le a kilók.
Nemsokára indulok dolgozni, majd fogomkapni a kollégáktól, hogy úristen de le vagy fogyva...stb...már elõre idegesít, és unom.
Szerkesztette: havastáj (2015-02-07 11:58)
Nincs jelen
#5003 2015-02-07 12:45
- QpaK
- Tag
Nálam is ez az állandó fogyás... Nálatok felmerül, hogy a vékonybél nem emészt rendesen és hamar átcsúszik a kaja, de nálam csak a vastagbél a gond. A pajzsmirigyem is rendben van és a székletem is arra utal, hogy van azért felszívódás. Viszont az mindig is igaz volt, hogy több jött ki belõlem, mint amennyit megettem.
Nincs jelen
#5004 2015-02-07 12:50
- havastáj
- Tag
csak annyira le tudják nézni az embert, hogy jajj te milyen vékony vagy..... jajj szegényke..és hallom a hátam mögött ahogy összesúgnak, nem szeretem ezt a "szánalmat".
Próbálok 2 nadrágot felvenni, ha annyira ne látszódjon...... de mit kellene egyek, h hízzak.
Mondjuk a hét elején megittam azt az endostar hashajtót is a kapszulához, az is vihetett le pár kg ot. De lemenni napok alatt lemegy, de feljönni nem akar.
Nincs jelen
#5005 2015-02-07 12:56
- QpaK
- Tag
Leszarom õket igazából, de szerintem annyira nem foglalkoznak az emberrel. Csak mi hisszük, hogy körülöttünk forog a világ. A tegnapi egészségügyi oktatás is csak azért volt szar, mert forgattak. Nekem csak annyi számít, hogy a közérzetem elfogadható legyen - mind1, hogy a laborértékeim vagy külsõm ezzel kontrasztban is van. A fogyás egészségem szempontjából idegesít. Túl régóta tart...
Szerkesztette: QpaK (2015-02-07 12:58)
Nincs jelen
#5006 2015-02-07 17:29
- pt
- Tag
A hidrocodin mégis csak hat valamennyire. Nem annyira mint a coderit de mégis csak fog a hason. Arra hó lehet hogy este 1 szem bevesz vagy inkább a fontos helyre indulás elõtt egy nappal és fog a pocakon, normalizálja a széklet állagát. Lassítja a belet. Ha nem is olyan gyorsan, nagy mértékben és nem is olyan erõsen mint a coderit, de azért hasznos.
Pár nap most diétáztam. Ma ettem egy pici jégkrémet és már érzem is hogy tolja a sort. Maradok a liszt és tej és cukor mentességnél most 1 hétig. Hátha.
Szerkesztette: pt (2015-02-07 18:51)
Nincs jelen
#5007 2015-02-08 00:31
- makkmarci
- Tag
"Viszont az mindig is igaz volt, hogy több jött ki belõlem, mint amennyit megettem."
Szent Qpak! Te vagy a perpetuum mobile :-))
Bocsi, ezt nem bírtam magamban tartani...
Nincs jelen
#5008 2015-02-08 00:52
- makkmarci
- Tag
rny
A leveses gondom már a zûrösebb idõk elõtt is jelen volt kb. 2 évvel...
Pedig akkor nagyon jól ment a szekér, volt paripa, fegyver, minden.
Durva dolgok nem voltak, de a levestéma már akkor is feltûnt. Aztán volt pár év, amíg kb. heti 3x csak mekis kaját ettem, mert másra nem volt idõm (elég nagy céget vittem), de még kaja közben is jöttek hozzám vendégek.
Ezen idõ alatt 81kg-ról felmentem 91-re, kb. 2 év alatt. Anno megfogadtam magamnak (még 60-70 kilósan), hogy ha egyszer véletlenül elérném a 90-et (mert a 100 mégiscsak háromjegyû), akkor valami drasztikusat fogok tenni, hogy lemenjen.
2 hónapig gyors gyalogoltam, heti háromszor. Az elsõ 2 hét kínlódás volt, aztán egyre jobb lettem. A vége felé alkalmanként 9,5km ment le másfél óra alatt. A súlyomból lement 10 kiló úgy, hogy semmit nem változtattam a kaján, sõt még söröztem is többször.
Aztán kint voltam Svédországban egy évet, no sport, átlag kaja. Utána Londonban egy év, akkor tök jó fizikai munkám volt, az irodai cégvezetõs stressz után felüdülés volt. 12 óra meló után kényszerem volt, hogy kocogva menjek a boltba. Akkor kb. 78kg voltam.
Mikor hazajöttem, akkor alakultak úgy a dolgok, hogy jött egy kis stresszesebb idõszak, anyós nálunk, stb.
Az ezzel járó stressz, wc visszatartogatás, egyebek hoztak elõ elõször mezei, majd késõbb durvább dolgokat.
Aztán mire rájöttem dolgokra a testtel kapcsolatban, talpfájások, bél reakciói, stb., hát már van tapasztalat bõven.
Közben vérvétel, rossz eredmények, azok helyretétele, javulás. De még nem az igazi, további kutakodás, végül valami élhetõ eredmény...
Enzim
Ezzel kezdem szinte, mikor a leveses téma bedurvult. Tavalyelõtt karácsonykor úgy bekajáltam halászlébõl, húslevesbõl, hogy szinte tünetmentesen elvoltam vele. A régebbi 10 perccel kaja utáni wc-hez képest enyhén szólva durva különbség.
Oregánó
Semmi kötöttség, éhgyomorra ettem egy teáskanálnyit. Hol csak reggel, hol akár este is. Tényleg fura, de nekem nagyon jó volt. Összesen két üveg ment el, talán egy deci összesen.
Ma pl. nem volt itthon semmi jó kaja, az asszony dolgozott, így gondoltam egyet és kibontottam egy túlélõ konzervet ebédre (Globus babgulyás 500g). Benyomtam az egészet 3 zsemlével és kutya bajom. Ez azért emberes adag.
Azóta talán három pukkantás és kész...
Hozzáteszem, hogy kaja után fél órával beszedem az aktuálisan jónak vélt hozzávalókat :-)
(Multi, fokhagymaolaj, halolaj, krillolaj, béta-glükán)
Az olajok (zsírok) szerintem nagyon fontosak, ne hagyjátok ki!
Ma vettem pl. 7days Bake Rolls-t, paradicsomos/olívásat. Ezt még belenyomtam fincsi olívaolajba és befaltam vacsira. Ezután ismét egy multi, hogy a zsírnak legyen más haszna is :-)
Még a ceruza is jobban mûködik tõle, pedig ma semmi hasznos kaját nem ettem az olíván kívül :-)))
Szerkesztette: makkmarci (2015-02-08 01:10)
Nincs jelen
#5009 2015-02-08 07:17
- piroskörte
- Tag
Sziasztok.
Kis tanácsot kérnék tõletek, mégpedig lenne egy másfél perces béltükrözés részletem meg lehetne mutatni valahol valakinek, aki kicsit ért hozzá? Nem tudom van-e itt a fórumon például valami orvos válaszol rovat, nem követtem eddig?
A lényeg, hogy már több, mint egy éve eszméletlen rosszul lennék. Már a legelején kijött tükrözésen egy gyulladt bélrész, majd fél év múlva ez ugyanott volt. Szövettan nem hoz ki rá semmit. Gyógyszerek kb nem használnak semmit. Teljesen patthelyzet van, egyik doki szerint mindenkiben egy tucat ilyen, másik szerint pont nem tipikus megjelenési forma benne akár chrónra is utalható apró jelekkel. Minden létezõ vizsgálat lement, ezen kívül semmi kézzelfogható nincsen. Döntenem kéne kinek hiszek, hogy legyen-e újabb fél év múlva, azaz mostanában 3. tükrözés, vagy tök felesleges...
Köszi.
Szerkesztette: piroskörte (2015-02-08 07:18)
Nincs jelen
#5010 2015-02-08 10:32
- RealHero
- Tag
A nagykönyvben az van írva ,hogy az IBS-nek nincsenek éjszakai tünetei.Engem hetente 3x felkelt pontban hajnali háromkor a hasmenés.Már annyira elegem van belõle ,hogy az hihetetlen.
Szed valaki közülünk venlafaxin tartalmú antidepit?(régebben jarvisként volt kapható)Illetve ha ezt nem akkor cymbaltával hogy álltok.Aki szedi légyszi egy két szót írjon.
Nincs jelen
#5011 2015-02-08 11:31
- havastáj
- Tag
Jajj nem tudom, de én lassan kezdek nem hinni ebben az ibs dologban. Inkább, támogatom én is azt, hogy ha az orvosok nem tudnak konkrét dolgot mondani, akkor IBS-t mondanak.
Másrészt rengeteg orvosnál jártam már,de egyet nem láttam még aki igazán figyelt volna arra amit mondok. Valahogy nem érdekli õket vagy unják már, vagy annyira közömbösek a sok beteg után...stb nem tudom.
Elkezdem sorolni , hogy mik a panaszaim , sztem ebbõl vagy 2-3 at tudna visszamondani a doki a többire nem is emlékszik.
Én már kezdek nem hinni egy orvosnak sem, gyógyszernek sem, csak azt nem tudom akkor mi segít.
Tegnap voltam dolgozni elsõ munkanapom ennyi táppénz után, még rendesek is voltak, nem is lenne gond, csinálnám én az élet minden területét keményen, csak egészség legyen. Mert a hasam ugyan nem is ment de érzem, hogy valami belül van, és reggel a székleten látom, hogy nem tökéletes. Furi dolgok ezek, de a részletekben rejlik a ....
Nincs jelen
#5012 2015-02-08 11:50
- QpaK
- Tag
Csomó dolog nem érdekes nekik. Én is felsorolom minden gondom, aztán nem izgatja. Hányszor volt széklet, vérzés, hányás, láz,hasfájás? Nem volt, akkor viszlát. Három hónap múlva találkozunk / ha volt és elmúlt az is belefér... Meg is kérdeztem, hogy a többi tünetem? Hát ennyire tudjuk elnyomni, esetleg megmûthetlek, de utána se lesz jobb. Hát akkor inkább lenyelem a békát.
Most az influenza gyötör, és ezzel párhuzamosan a hasam is romlott. :( Én is teljesen kivagyok.
Nincs jelen
#5013 2015-02-08 13:16
- havastáj
- Tag
Érdekes...én meg nemkapom el az infulenzát, se semmit. Sztem pont az autommunitás miatt. A beleket támadja, de ezeket a kisebb vírusokat pillanatok alatt kivédi.
Mindenki infus körülöttem, de az én szervezetemnek ez meg se kottyan.
Sajna csak a beleket támadja sztem....
Nincs jelen
#5014 2015-02-08 13:31
- QpaK
- Tag
:( Az a legrosszabb ha a bélbetegség mellé influenza vagy más betegség társul. Egyrészt nem szedhetsz rá antibiotikumot, másrészt az alapbetegségre szedett immunszupresszáns miatt, nagyon lassan gyógyul az ember. Ilyenkor a szervezet még jobban megzavarodik, mert két betegséggel küzd. Az i-re az teszi fel a pontot, hogy az immunblokkolót be sem adhatom, amíg beteg vagyok, így a colitisem várhatóan felerõsödik – már így is rosszabb. Igazi ördögi kör! Az egyetlen remény, ha keddig kigyógyulok, de erre nem sok esélyt látok. :(
Szerkesztette: QpaK (2015-02-08 13:32)
Nincs jelen
#5015 2015-02-08 19:15
- youlcsi
- Tag
havastáj!
te eddig sem hittél ebben az ibs-dologban :o
pedig lassan meg kellene próbálni...
Nincs jelen
#5016 2015-02-08 20:11
- QpaK
- Tag
El kell fogadni. Egyébként mind1 minek hívják, ha szarul van az ember. És tényleg csak akkor foglalkoznak az emberrel, ha tényleg nagy a baj. Amikor a vérképem jó volt, de én nem, akkor colitis ide vagy oda, engem is kiszórtak. Hiába írtam össze minden tünetemet, csak a vérzés és a székletszám érdekelte õket. Aztán most már értem, mi számít enyhe, közepesen súlyos és súlyos esetnek. Az meg, hogy kinek milyen panasza van, elég szubjektív. Nem piszkálódásból, de a hasam nem megy csak fura, semminek nem számít. A legerõsebb gyógyszereket szedem, de csak közepesen súlyos esetként vagyok nyilvántartva. -Ez is érdekes, mert már párszor megoperáltak volna. Gondolom gyengébb gyógyszerrel súlyos eset lennék. Amikor a redvás kezelésektõl annyira szarul voltam, hogy nem tudtam enni, mozogni, aludni, akkor annyit mondtak, hogy "pedig a vérképed jó, szokj hozzá." Aztán késõbb az egyik adagba majdnem belehaltam, akkor talán elgondolkoztak... Sõt, úgy hogy már volt diagnózisom, és lett egy bélfertõzésem, a tükrözés után nem látták durvának a helyzetet és ráfogták, hogy ibs miatt fosok. Majd adtak antidepresszánst... :) A diagnózisom elõtt, azt mondták ne idegeskedjek, mert még a végén colitist idézek elõ - pszichésen gondolom. Azt is ráírták az elsõ leletemre, hogy anorexiás vagyok... Hiába magyaráztam, hogy ennék én, csak nem bírok. Hát én is találkoztam hülyékkel. Van ám abban valami, amit mond. :)
Szerkesztette: QpaK (2015-02-08 20:28)
Nincs jelen
#5017 2015-02-08 21:43
- pt
- Tag
RealHero!
Én Próbáltam. Olwexya néven. SRNI gyógyszer. Konkrétan majdnem megõrültem tõle. 3 szem után ment a kukába. Iszonyatos szájszárazság, durva álmatlanság. Folyton pörgõ gondolatok, kényszeres dallamok a fejben amik nem akartak leállni. Orgazmus nehézség állt be tõle, konkrétan 1-1,5 óra intenzív szex után csak nagyon nagyon nehezen, vagy sehogy nem tudtam a fehér hóval betakarni a völgyet :D Viszont a széklet kemény volt tõle mint a kõ. Az inger az megvolt sajnos ettõl függetlenül. Lehet ha kibírom a 3 hetet akkor a mellékhatások elhalványulnak és bevált volna. De nem bírtam.....tényleg azt hittem, hogy megkattanok tõle.
A Coaxil viszont jó. SSRE gyógyszer. Most 1 hónapja szedem, mellékhatása nincs. Kezd beállni. 0,25-ös frotinnal szedem. Pánikrohamok elmúltak. Indulás elõtti visszaszaladás nincs rajtam. Még várok vele, hogy jónak mondjam 100%-osan, de sokkal jobb mint az eddigiek amit szedtem. Mondhatni a wc parát lenyomja. De ha olyat eszek ami nem fekszik pocinak az kijön ám ugyan úgy mint eddig. Én éjjel soha nem ébredek fel hasmarsra. Kizárólag reggel kap el a dolog, de szemét módon nem indulás elõtt, hanem mikor már nagyban dolgozok... bár ez is egyre ritkább, de megvan még azért, ha a körülmények nem olyan nyugodtak.
Nincs jelen
#5018 2015-02-08 22:29
- RealHero
- Tag
Pt:
Látod nem vagyunk egyformák.Nekem a frontin nem jött be.Most venlaflaxin tartalmút szedek.Még csak az elsõ hétnél tartok.Nekem is sok mellékhatása van,még most a hozzászokási idõszakban,de másmilyenek mint neked.Meglátom hogy fog alakulni,illetve hogy elmúlnak e a kezdeti mellékhatások,de nagyon bízom benne mert a dilidokim szerint,aki tényleg nagyon ért hozzá ,ez a hatóanyag nagyon jó,sõt egy amcsiban élõ ismerõsömnek ettõl múlt el majdnem teljesen az IBS-e. Szóval beszámolok róla nektek hogy alakul nálam.
Nincs jelen
#5019 2015-02-09 19:47
- pt
- Tag
Rendben. Várjuk a beszámolót. 2-4 hét mire beáll....
Nincs jelen
#5020 2015-02-09 22:57
- RealHero
- Tag
Nagy a csend.Hogy vagytok?
Nincs jelen
#5021 2015-02-10 14:50
- pt
- Tag
Én most vettem egy 10 szemes enterolt. Kipróbálom. Az irodai munka bevállt. Elvoltam. Ma kinti meló van autós. Szarul is voltam. Fél coderit segített. De a coaxil frontin páros nagyot csökkent a roham erõsségén.
Életmódot kell váltani...... :(
Nincs jelen
#5022 2015-02-10 16:09
- havastáj
- Tag
Én a frontint minden este szedem 0,5mg ot annyit ér, h jól alszok tõle. Ennyi.
Az enterol az nagyon jó én 3x1 et szedek! És tényleg a legeslegjobb a probiotikumok közül. (igaz ez nem az , mert ez egy gomba)
Ami még nekem bevált a Kálmosgyökér tea, kortyonként elosztva, és érzem , hogy valóban jó!
Nincs jelen
#5023 2015-02-10 16:28
- pt
- Tag
Errõl olvastam hogy gyógyszerészetileg bevizsgált. Gondoltam egy próbát megér, ha már úgyis a diflucan gombaölõvel kezdõdtek a bajaim. A frontin jó nappal is, nem jön úgy a roham, meg tompítja. Elviselhetõbb. Próbálom terápiásan a coaxillal szedni 3x1. Irodai munka mellett tökéletesen elvoltam. Mondhatni kutya bajom nem volt. Míg ma autóba nem kellett ülni 4 emberrel..... Ez a para része a dolognak. Tiszta sor. Bár éjjel felébredtem kicsit fájt a pocim. Érdekes hogy a c vitamintól fáj, a savastól. Betoltam egy 1000 mg-osat mert elkapott a krahogás.....
Nincs jelen
#5024 2015-02-10 17:48
- rny
- Tag
havastáj,
miért jó az enterol, jobban vagy, ha beveszed?
Nincs jelen
#5025 2015-02-10 22:14
- havastáj
- Tag
Igen a hasmenést csökkenti. Sajnos a hidegrázás, hõemelkedést azt azonban nem. Arra nem tudok egyenlõre semmit sem.
Nincs jelen
#5026 2015-02-11 14:43
- havastáj
- Tag
Ti valami vitamint szedtek?
Én B-komplexet, szelént, D vitamint, Halolajat meg most akarok még külön B12-t is szedni.
Illetõleg nektek gyógyteákkal volt már valami próbálkozásotok? Még a kálmos mellett a körömvirágot hallottam jónak , hogy erõs gyulladáscsökkentõ.
Aloe Verával volt valakinek tapasztalata? Én régen szedtem, akkor jó volt, igaz akkor nemis voltam beteg ennyire :-D
Szerkesztette: havastáj (2015-02-11 14:44)
Nincs jelen
#5027 2015-02-11 16:04
- RealHero
- Tag
Körömvirág teát ittam évekig.Mostanában néha levendula teát iszom,eléggé nyugtat.Vitamin?Eurovit multilong.Nagyon jó bár még néha ezt is kevésnek érzem.
Nincs jelen
#5028 2015-02-11 21:02
- makkmarci
- Tag
Én jelenleg (a már sokszor leírtak mellett) ilyen multit szedek, ez az elsõ a sok közül, amitõl kifejezetten fittebbnek érzem magam (napi 2db):
http://shop.builder.hu/multivitaminok-s … -kap-p8265
Nincs jelen
#5029 2015-02-11 22:04
- RealHero
- Tag
Makkmarci:Wow! az Rda értéke elég ütûs.B1 vitaminból az Rda több mint 4500 szorosa van benne.Nem volt tõle semmi mellékhatás?Szapora szívverés ,vagy ilyenek?
Szerkesztette: RealHero (2015-02-11 22:22)
Nincs jelen
#5030 2015-02-12 01:14
- makkmarci
- Tag
Ha kellõ mennyiségû folyadékot iszol, akkor a felesleg eleve kiürül. Azért ennyi, hogy valami jusson beléd is :-)
Ha megnézed, minden komolyabb multinak bõséges pl. a B tartalma...
Reggel sárgát pisilsz, de késõbb semmi extra, csak hogy jól indul a nap!
Nincs jelen
#5031 2015-02-12 10:34
- RealHero
- Tag
Az átkozott IBSem jól megszívatott tegnap este.4 napos székrekedés után rám jött a hasmenés iszonyú görccsel.Ráadásul az erõlködéstõl meg elpattanhatott valami kis hajszálér mert friss vér is volt a székleten.Úgy látszik hajlamos vagyok erre.Decemberben is volt egy kis vér rajta,jól frászt is kaptam.Csináltattam rögtön egy széklet-vér tesztet de szerencsére negatív volt. Tudtommal aranyerem sincs. Mindenesetre nem örülök ennek az egésznek.
Nincs jelen
#5032 2015-02-12 11:55
- pt
- Tag
Realhero!
Nyugi, csak a székrekedéstõl és az erõlködéstõl volt a pár csepp vér rajta.
Én vitaminból a biotecUsa Vitabolic vitaminját szedem. A B12-bõl a 8000x-ese van benne például, de végül is hadonló a scitech-es one a day-hez, csak ott két kapszulába veszel be ugyan ennyit. Lehet úgy jobb az eloszlás...
Makkmarci!
Nem hogy sárga, már már neonzöld XD
Voltam tegnap fürdeni Demjénben az új barlangfürdõben. ajánlom nektek is. Nagyon pofás lett és lépten nyomon van wc mindenhol. Elég megnyugtató érzés ;)
Jókat csúszdáztam, van bent szauna, aromaszauna, "sóbarlang" lágy zenével, termál fürdõs rész.....tetszett. Hét közben 3500 a belépõ, hétvégén 4500, de akkor nem szabad menni, mert tömegnyomor van és sorbaállás. Az éttetem elfogadható áron dolgozik étel tekintetében 1200/fõ egy méretes adag, ami után majd kipukkadsz. A savagyú drága 500/adag, az üditõ szintén 500/0,5 lityi, a leves is 775/csésze. Új, szép, és jó :)
Szerkesztette: pt (2015-02-12 12:00)
Nincs jelen
#5033 2015-02-12 14:39
- havastáj
- Tag
És a körömvirág tea-nak éreztél valami pozitív hatását? Mert sokan írják, hogy nagyon erõs gyulladáscsökkentõ. (jó tudom nem egy medrol :-D)
Nincs jelen
#5034 2015-02-12 15:27
- QpaK
- Tag
tp de jó neked! Pont az ilyen délutánok kellenek, hogy elfeledkezzünk a bajainkról. Rengeteg vitamint szedtek. Orvosi javaslatra szedek b komplex/c/d/folsav/kálcium + káldium, ha ugrál a lábam. A c-t kivéve kis adagok (0.25 a D pl.)
A kálmosgyökér segített a leszokásban. Nem kívántam a cigit utána. Tényleg jó keserû, de egy idõ után már szerettem. Azt hiszem a tüdõre is jó hatással van. A teát még nem kóstoltam. A körömvirágot cickafarkkal csalánnal kombinálva viszont igen. Nem mondom, hogy az segít, de legalább jó ízû. Nem is tudom, hogy valami segít-e, vagy csak akkor azt gondolom.
Szerkesztette: QpaK (2015-02-12 15:28)
Nincs jelen
#5035 2015-02-12 15:42
- makkmarci
- Tag
Én neonzöldet még nem pisiltem, lehet hogy a 2 kapszula jobb eloszlása miatt.
De tényleg dobott az állapotomon minden téren...
Nincs jelen
#5036 2015-02-12 17:07
- rny
- Tag
most akkor mitõl van ez a neonzöld dolog?
múlt héten vettem a barátomnak egy multivitamint, és vele is ez történt :D De szerintem ez nem lehet normális.
Nincs jelen
#5037 2015-02-12 17:11
- QpaK
- Tag
:D http://www.origo.hu/egeszseg/20130701-a … rvany.html
Valahol azt írták a vitaminoktól is lehet zöld. A Lenkei féléktõl...de inkább sárga.
Szerkesztette: QpaK (2015-02-12 17:22)
Nincs jelen
#5038 2015-02-12 18:19
- pt
- Tag
Jó, hát nem neonzöld, de olyasmi mint a sárga láthatósági mellény :D Rikít rendesen...
Nincs jelen
#5039 2015-02-12 18:56
- rny
- Tag
Aha, õ is ezt mondta, én meg azt, hogy akkor ne szedje tovább. Szerintem ez nem valami bizalomgerjesztõ azért…
qpak, a kálmosgyökér miért volt jó a cigi leszokásban? ez érdekel :)
képzeljétek ma este lett volna egy idõpontom a gasztroenterológusomhoz a leleteim fényében, de nem mentem el. Úgy érzem nálam betelt a pohár, felfogtam, hogy az ibs-re se itt, se máshol nincsen gyógyszer vagy gyógymód és igazából nagyon meguntam a tüneteim ecsetelését. Ennyi erõvel a falnak is mondhatom. Úgyhogy asszem én végeztem az orvoshoz járással
Szerkesztette: rny (2015-02-12 19:03)
Nincs jelen
#5040 2015-02-12 20:23
- pt
- Tag
Hullámzó ez. Amikor szarul vagy mindig nekiindulsz és keresel kutatsz. Amikor jobban vagy akkor meg hagyod a fenébe az egészet. Ezt csinálom én is...... :(
Nincs jelen
#5041 2015-02-12 20:30
- rny
- Tag
Hát, ez igaz is lehetne, de én igazából állati szarul vagyok már egy ideje. És ilyeneket mint vérvétel, immunológiai panelek a jövõben is fogok csináltatni, de én a gasztroenterológiával végeztem. Õszintén, minek megyünk oda? Egészen odáig, amíg meg nem jelenik majd mindenhol, hogy húha, megvan az ibs ellenszere vagy akármi, ugyanazokat a köröket fogjuk futni. Ha lenne orvos aki erre tudja a választ akkor asszem arról már hallottunk volna. Marad a csendes szenvedés.
Nincs jelen
#5042 2015-02-12 21:23
- pt
- Tag
Én bedobtam egy egész szem coderitet tegnap, hogy nyugiban strandolhassak. Odaút elment....Egerben a belvárosban kicsit kezdett az idegtõl a rosszullét elõtörni fõleg a piros lámpás tötymörgés miatt. Aztán odaértünk, nyugi minden. Egész nap szuper, ebéd is. Indulás elõtt megittam a tonicomat, na akkor megint rámtört a rosszullét, pár pukival megúsztam, de még jó, hogy bementünk az EgerPlázába, vásárolgattunk és ott elmúlt az egész. A hazafelé út már nyugodt volt, leszámítva az út mellett lévõ õzeket és szarvasokat (3-4 alkalom) + vaddisznócsordákat (1x). Reggelem okés volt. Elmentem bevásárolni. A bolba lépéskor kicsit mocorgott a pocak, de gondolom mivel a coderittõl jól megkötött cucc van bennem így lenyugodott a dolog. Szépen bevásároltam, tettem vettem itthon. Inger 2x volt ma, de csak azért se mentem el wc-re. Majd holnap.
Én azt mondom, hogy ezek az ingerek alapból is megvannak, megvoltak bennünk. Ha normális állagú a székleted akkor a probléma nem emeli magát négyzetrõl négyzetre, hanem elhalványul. Majd máskor wc-zel. Viszont ha nem normális az emésztés, akkor pedig hatványozottan a rossz oldala jön elõ a dolognak, így a rosszullétes wc-re rohangálás kerül elõtérbe.
Ha értik , ha nem, ez akkor is gasztroenterológiai probléma. Persze, hogy van idegi ráhatás, hisz az ingerek onnan jönnek, de az alap baj az emésztés, vagyis pontosabban a nem emésztés, a rosszul emésztés..... Hiszen, ha nem lenne a belembe olyan anyag ami nem átemésztett és a szervezetem nem akarná idegen irritáló anyagnak nézve kilökni magából, akkor könnyedén vissza tudnám tartani a székletemet. Nem érdekelne a dolog. Problémám se lenne...... Szerintem :)
Nincs jelen
#5043 2015-02-12 23:23
- QpaK
- Tag
A piros lámpánál nálam is ez van. A sorban várakozásnál szintén. A legjobb közlekedési eszköz a régi combino villamos. A legrosszabb a 4-es 6-os és a troli. Már a gondolattól, hogy majd egy ismeretlen városban kell vezetnem beindul a hasam. Ezek ellen nem hiszem, hogy lehet valamit tenni. Maximum baleset következtében úgy amnéziásan ébredni, hogy minden wc parát elfelejtek.
Nincs jelen
#5044 2015-02-13 05:07
- akombakom
- Tag
Gyrerekek itt se vagyok, megisugy latom sokan kovetik a gondolatmenetemet, rny, pt.. Nem is olyan regen meg kldoztetek a gasztrora:-) :-) :-) most meg mar ugy latjatok semminertelme? Miota mondom e az csak amolyan utolso szalmaszal, hatha talalnak valami kezelhetot, de esely ugyse sok ra. Nalam hullamzonaz allapot, tovabbra is tartom, hogy ez nem elet igy
Strandnak a gondolata is halalod nalam:-)
Nincs jelen
#5045 2015-02-13 08:18
- pt
- Tag
Én most is azt mondom, hogy gasztrós probléma, csak nem tudják mi a pontos baj és azt hogyan kezeljék.
Nincs jelen
#5046 2015-02-13 09:20
- rny
- Tag
akombakom,
az a különbség, hogy én már ezerszer voltam gasztroenterológián, több orvosnál is. Így nálam a banális okok ki vannak zárva, amik azért vannak. Pedig de jó lenne, ha fennakadtam volna egy laktóz teszten, egy lisztérzékenységin, stb és most nem szenvednék! Ezért küldtünk téged mindig, hátha van egy kis oka a dolognak, pl egy kontaminált bél, amire kapnál gyógyszert és akár el is múlhatna. Sajnos nálam már ilyen lehetõség nincsen :(
Pt ebben is nagyon egyetértek veled. Az normális szerintem, hogy az embernek néha lesz ingere, anno is elõfordult, csak ha megfelelõ állagú a dolog akkor az ember visszatartja és elmúlik az egész. Szerintem is innen indul a probléma. Múltkor láttam is egy videót ahol elmondta az orvos, hogy sokáig a pszichés / idegi megközelítést tartották jónak, de már elég egyértelmû, hogy ezt a bélflóra okozza. Persze a tippjeik a helyreállításra elég szegényesek :)
Meg szerintem az a baj, hogy pl ha az ember elesik és lehorzsolja a térdét, akkor igyekszik az nem használni, hogy gyógyuljon. De a belünk sajnos minden nap mûködésben van, így ha sérül a bélfal teteje, annak kb nincs esélye meggyógyulni.
Szerkesztette: rny (2015-02-13 09:20)
Nincs jelen
#5047 2015-02-13 11:37
- pt
- Tag
Én tudom, hogy semmi bajom nem volt amíg el nem kezdtem szedni a diflucan-t. Aztán omlott össze minden mikor az kinyírta a gombákat bennem, valószínûleg a jókat is sajnos..... Gondolom hiány van normális emésztõgombából bennem, néha ezért enyhít a kaukázusi kefír..... De valahogy sajnos nem maradnak meg, nem szaporodnak el megfelelõen az emésztést segítõ baktériumok, gombák...
Valaki ezt próbálta már:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … szula/5558
Ugyan olyasmi hatása lehet mint a no-spa-nak nem?
Szerkesztette: pt (2015-02-13 12:02)
Nincs jelen
#5048 2015-02-13 12:17
- QpaK
- Tag
Amit én magamon ibs-nek mondok az teljesen agyi. Amíg otthon ülök semmi bajom, de ha ki kell mozdulni rögtön fordulok párat - nincs az a belgyógyász aki ezen segít. Berögzült inger. Korábban semmilyen ingerem nem volt. Több napos osztálykirándulásnál napokig bírtam wc nélkül. Meg az akkor gáz lett volna, ha ott megyek el. Inkább a klausztrofóbiához hasonlítanám, mert leginkább akkor van inger, ha zárt helyen vagyok több ember között. pl busz, metró, bolt, tanterem... Rögtön a wc-t keresem, ha van a közelben már nincs is rá szükség. Ha meg nincs, össze is foshatom magam. Az utcán még elsétálgatok, akkor van gáz, ha várni kell valakire/valamire. Nem valószínû, hogy egy dologról beszélünk, mert ha a bélflórámmal lenne a gond nem lehetnék tünetmentes.
Rohadtul nem tartozik ide, de találtam magunknak órát
http://www.oktogonorabolt.hu/swatch/SUOB108 :D
Szerkesztette: QpaK (2015-02-13 12:20)
Nincs jelen
#5049 2015-02-13 12:39
- RealHero
- Tag
Qpak: Ha ha,kész vagy! :) :)
Nincs jelen
#5050 2015-02-13 12:46
- pt
- Tag
XD Ötletes óra :D
Én is így vagyok. De ha a belem normálisan emésztene akkor nem kapna el a para az tuti. Van néha ilyen napom, normális bennem lévõ szélet esetén, ha jön az inger, nem érdekel, elhalasztom késõbbre. úgy mint rég. És csinálom a dolgom amíg rá nem érek wc-zni. Viszont ha normálatlan bennem a széklet akkor ezt nem tudom megtenni....
Nincs jelen