#5051 2015-02-13 13:45

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

pt,

én szedem a duspatalint! Baromi jó. Amúgy a buscopant szoktam, de ez ugye kifejezetten ilyen bélgörcsre van és sztem elég jól hat. Pl biztos tudjátok, ha van ez a fura érzés a hasban ami fáj is meg nem is, fel is van puffadva meg nem is és nem tudod mit csinálj: na azt megszünteti. Szóval ajánlom. A hasmenéssel mondjuk nem csinál semmit szerintem

Amúgy szerintem a dokik azt nézték be, hogy bármelyikünk beszámol róla, hogy stresszre rosszabb, ha nincs wc rosszabb, otthon azért jobb. Ezért levonták a következtetést, hogy húha az idegek. De ez nem így van, mert ez mind csak akkor jön, ha lassan felfogod, hogy valami megváltozott és állandóan újra és újra ugyanabban a helyzetben találod magad, így persze, hogy mûködik a kondicionálás és elkezdesz ettõl parázni, többször fordulni, stb.

Szerkesztette: rny (2015-02-13 13:47)

Nincs jelen

#5052 2015-02-13 13:59

pt
Tag

Na akkor beszerzek egy levéllel.

Hát igen, meg folyton hasmenésrõl beszélünk, ami végül is nem az, hanem csak nem túl átemésztett széklet. Másként gondolunk dolgokra mint a dokik.

Nincs jelen

#5053 2015-02-13 16:32

RealHero
Tag

A dicetel újabb változata a Duspatalin.Hónapokig szedtem .Csak az elsõ  két hétben hatott.Nem ér egy forintot se.De kívánom hogy nálad beválljon.

Nincs jelen

#5054 2015-02-13 22:47

pt
Tag

Na ja.... A dicetel nálam is 2 hétig tartott :)

Nincs jelen

#5055 2015-02-15 11:54

pt
Tag

Most kísérletezek coderit hiányában, vagyis van még 3 szem aranytartalékom, de az nagyon vészesetre van tartogatva.

Minden reggel egy enterobene + enterol esténként. Meglátjuk, hogy válik be.
-elsõ nap: nem sokat ért
-második nap: alakulgat, de csak estére voltam jobban
-harmadik nap: ma jól vagyok teljesen

A szelek áramlanak rendesen. Görcs, fájdalom nincs. Wc inger van, de olyan normálisan. Szorulást nem észlelek.
Holnap Bp.-i út következik ami eléggé megvisel mindig, szerintem vízválasztó lesz a kísérletem szempontjából. :D

Szerkesztette: pt (2015-02-15 11:56)

Nincs jelen

#5056 2015-02-15 13:31

rny
Tag

Én szerintem nem tudnék minden nap bevenni egy enterobenét, mert van hogy erõs és még másnap is félig-meddig tart a hatása.
Amúgy ma 10 órakor keltem fel, 13h-ig 7x volt totál vízszerû hasmenésem. Erre mondják nekem, hogy az idegek. Ilyenkor azért eléggé felidegesítem magam, hogy hogy lehet ezt nem komolyan venni, mintha semmiség lenne.

Nincs jelen

#5057 2015-02-15 13:44

RealHero
Tag

Igen,ez nagy szívás,mert ez nagyon felidegesíti és egyben el  is szomorítja az az embert.Ördögi kör.Ilyenkor megint át kell rendezni az egész napot,mínusz 1 kiló plussz a düh,és csak várhatjuk hogy végre abbahagyja a vizes hasmenést.Sok folyadék és smecta. Ilyenkor mást nem tudok tenni.

Nincs jelen

#5058 2015-02-15 13:49

QpaK
Tag

Én lopediumot szedek, de nem mindig használ, pedig kettesével tolom. Azt vettem észre, hogy ami ki akar jönni, az akkor is kijön, ha beveszem. Másnap meg fájdalmasabban ürülök és néha szerintem ettõl lázasodok be. De mit csináljon az ember, ha lötyög benne a cucc és valahol jelenése van. Már többször megfogadtam, hogy nem fogom szedni. :)

Nekem lekopogom, most kezd megint jobb idõszakom lenni.

Nincs jelen

#5059 2015-02-15 14:14

rny
Tag

Én mindent szedek, mikor mit. Ma elõször egy neurosannal próbálkoztam de gyorsan felmértem, hogy ez ide kevés lesz, úgyhogy bedobtam egy imodiumot. Ez is csak azért király, mert ha így vagyok, akkor ennek ellenére se merek elmenni sehová sem. Viszont holnapra megszivattam magam szerintem, bár ezt se lehet soha tudni. Pedig ma annyi dolgot terveztem megcsinálni… de hát lassan jobb, ha abbahagyom a tervezgetést. Ilyenkor mindig eszembe jut, ahogy lekezelnek a gasztroenterológián, hogy kvázi mit akarok én ott, hát nincs is semmi komoly bajom. Az a vicces szerintem, hogy ezek az orvosok ( és mindenki más is) azonnal beteget jelent, ha elkap valami hasmenéses dolgot. De az, hogy nekem 3 és fél éve tart kiszámíthatatlanul, az bezzeg nem egy nagy ügy. A 'járulékos haszonról' ne is beszéljünk: aranyér, fáradtság, levertség és a lista végtelen.
Lehet lassan nekifutok megint a normixnak.

Szerkesztette: rny (2015-02-15 14:15)

Nincs jelen

#5060 2015-02-15 14:49

QpaK
Tag

Nem tudom, hogy mit szedhetek és próbálkozni sem merek. Ennél az állapotomnál tudom, hogy nem lehetnék jobban, csak rosszabbul, ha valami a hasamnak nem tetszik. Az immunerõsítõktõl el vagyok tiltva, mert akkor a szervezetem ismét önmaga ellen fordulna. Az elõírt vitaminokat szedem és anélkül, hogy megbontanám ezt a kínos egyensúlyt, próbálok a legkevésbé alultáplált lenni. Szerencsére én szedhetek gyógyszert amik segítenek. De sajnos csak annyira, hogy ne a kórházba kelljen feküdnöm fájdalmak közepette. A vérzés, hasmenés - napi 4-5 széklet, fogyás, ugyan úgy megmaradt. De nálam ez kiszámítható, veled ellentétben ritkán vannak váratlan hasmenések egymás után. Sajnos a középszar állapotban már el kell lavíroznunk, mert vannak mélypontok, amikor nem megy. Mindent másképp szemlél az ember. Az öregek panaszkodásait, a kamaszok nevetését, az orvosnál várakozók monológjait. Nem szabad összehasonlítani magunkat az egészségesekkel, de sokszor még a betegekkel sem. :(

Nincs jelen

#5061 2015-02-15 16:20

e.zsolt
Tag

Szia Qpak! Milyen vitaminokat szedsz?

Nincs jelen

#5062 2015-02-15 17:58

QpaK
Tag

Szia Zsolt! C, b complex, alfa d3, folsav, kálcium, néha káldium. A nutridrink újabban nagyon puffaszt, pedig jó kis bomba lenne. :)

Szerkesztette: QpaK (2015-02-15 17:58)

Nincs jelen

#5063 2015-02-16 05:08

akombakom
Tag

Azt kell konstataljam, hogy hozzatok kepest szinte semmi bajom. Mostanaban egesz el voltam, van, hogy napokignincs szeklet:-) , na jo most is a retyon ulok epp, de olyan, amiket ti irtok meg eddig nem volt, hanigy nezem en meg nagyon jol allok, bar ezt is nehezen viselem. Szornyu lehet nektek, rny tenyleg nem ertem igy evallalni egy gyereket, pt kivancsian varom a "teszted" eredmenyet, remelem atjutsz:-) nekem hamarosan fel kell allnom a retyorolna busz nem var, kesobb meg mar hatlmas dugok vannak

Az igazsaghoz hozza tartozik, hogy valszegazert birom jobban az utazast, merrt a 40-50 percet dugoban, felora korabban kelessel sikerult 20+15 re alakitanom, plussz tel van jol fel vagyok oltozve egy veletlen baleset kevesbe volna felrtuno, legalabbis en ebben hiszek:-)

Szerkesztette: akombakom (2015-02-16 06:30)

Nincs jelen

#5064 2015-02-16 16:40

RealHero
Tag

Ma kipróbáltam a dulcolax hashajtó kúpot.Rémes.Senkinek nem ajánlom.Iszonyatosan égõ érzést ad a végbél környékén.

Nincs jelen

#5065 2015-02-16 17:04

QpaK
Tag

akombakom a wc-rõl írsz... Ez pont eggyel volt több infó, mint amennyire szükség volt. :D :D :D

Ti a kávét bírjátok? Újabban nagyon rákaptam. Kell is, mert állandóan fasírt vagyok és a vérnyomásom is alacsony. Nem mellesleg meg is hajt, de legalább kitisztulok.

Szerkesztette: QpaK (2015-02-16 17:15)

Nincs jelen

#5066 2015-02-16 20:34

rny
Tag

akombakom,
milyen gyerekrõl beszélsz? nagyon összekeversz valakivel.

én birom a kávét, mondjuk én nem érzem, hogy meghajtana, bár ki tudja… inkább a gyomromnak nem tetszik, elõhozza a refluxomat idõrõl idõre, de mostanában napi 2-3at is iszom, mert állandóan olyan vagyok mint a mosott rongy.

Nincs jelen

#5067 2015-02-16 20:46

pt
Tag

-elsõ nap: nem sokat ért
-második nap: alakulgat, de csak estére voltam jobban
-harmadik nap: ma jól vagyok teljesen
-negyedik nap: Bp-i út, reggel jól elvoltam, indulás elõtti pillanatban egy széklet, viszonylag normális, egyáltalán nem székrekedéses bogyókás. Be kellett dobnom egy fél szem coderitet (Nagyon fogy az arany tartalék :( ), de így elvoltam. Bp.-n persze dugó....enyhe pánik, de nem durva, mint ha a coaxil meg a frontin lent tartaná egy szinten és nem engedné robbanni. De sajna érzem és idegesít....viszont könnyebb legyõzni fejben, másra gondolással, ilyesmi.
Holnap is beveszem az enterobenét.....hátha tényleg beválik, hogy huzamosan szedve elfelejteti az aggyal a bajt...

Nincs jelen

#5068 2015-02-16 23:21

makkmarci
Tag

Én ha tehetem, minden reggel kávéval nyitok, régebben a reggeli wc csak ettõl indult be. Ma már ugyanez két pohár víztõl is sikerül.
Múltkor, ahogy elmélkedtetek a pre/probiotikumokról (talán pt gyûjtötte össze), egy kicsit gondolkodtam. A legtöbb olyan tünet, ami nálam szerepel(t), az annak a bacinak a hiánya, ami ez:

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … -kap-p5569

Már egy hete próbálom, kb. minden másnap, eddig azóta az összes wc-m hibátlan!
Ettem a rakott krumplitól a kelkáposztán át a salátáig mindent, de minden esetben olyan érzésem volt, mint 10 éve...
Ára miatt esetleg érdemes megpróbálni, többeteknek is beválhat.
Hozzáteszem, hogy a BioKult-ot azért favorizáltam anno, mert hogy 14 baci van benne. Most direkt csak egyre mentem rá, arra ami talán a legtöbbet hozhat...

Nincs jelen

#5069 2015-02-17 05:00

akombakom
Tag

Rny bocs, valszeg youlcsival keverlek, asszem o vallalt csaladot ilyen tunetek mellett

Nincs jelen

#5070 2015-02-17 10:46

pt
Tag

Annó ettem én is csak acidophilust..... még külföldrõl rendeltem ha jól emlékszem. Segített, ha jól emlékszem. De már annyi mindent megettem, hogy a sok próba között ezt el is felejtettem. Meg ahány félét bekapdosok, már nem tudom mi javít mi ront, mi nem ér semmit....

Nálam a kávé, energiaital kizárt. Mind a kettõ iszonyatosan meghajt, az enyhe tüneteimet is felerõsíti. Felpörgeti az amúgy is gyors bélmozgásomat. Plusz e mellett a kávé kezdeti ébresztõ hatása után nem a normál állapotra ejt vissza, hanem mélyebbre, és akkor majd össze esek....

Szerkesztette: pt (2015-02-17 10:49)

Nincs jelen

#5071 2015-02-17 11:14

youlcsi
Tag

akombakom!
igen, nekem van egy kisfiam.
azt gondolom, már fel sem tûnik neki, ha anya játék közben egyszercsak elrohan. tudja, hogy 2 perc és visszamegyek :)

mostanában szörnyû, hogy még víz sem kell, amint nyitom a szemem, megyek vécére. viszont utána jön a kávé. valamikor régen mellé cigi is :D reggeli csak utána.

Nincs jelen

#5072 2015-02-17 11:15

pt
Tag

Utána kerestem:

Ajánlott napi adag: 2x2 tabletta
Mennyiség a napi adagban:        4 tablettában                            NRV
Lactobacillus acidophilus             200mg (2 milliárd élõsejt)          **%

Ebbõl kiindulva talán ez jobban megéri, mert 100 napra elegendõ, vagyis 3 hónapra biztos és egy adagban 200 mg van:

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … 2058#facts

Amit linkeltél abban csak 15.34 mg van:

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … 5569#facts

Ez meg még erõsebb:

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … 5841#facts

Esetleg epres ízben?

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … 8001#facts

Lehet válogatni :D  Szóval? Ki melyiket teszteli le?  :D

Szerkesztette: pt (2015-02-17 11:26)

Nincs jelen

#5073 2015-02-17 15:00

QpaK
Tag

pt írta:

már nem tudom mi javít mi ront, mi nem ér semmit....

Pontosan! Tudván, hogy alapban annyira váltakozik a betegség, ráadásul az, hogy egyénenként ennyire eltérõ az intenzitás ezzel kvázi mérhetetlen, hogy mi használ. Ezért sem tudok komolyan venni semmilyen tanácsot. Az nem aggaszt bennetek, hogy ha a bélflóra okozza a gondot és felborítjátok egy ilyennel az egyensúlyt? Használhat, de csak akkor, ha abból indulunk ki, hogy tényleg ez a baktérium okozza az ibs-t. Ha viszont ez ennyire egyszerû lenne, nem jöttek volna már rá mások?

Nincs jelen

#5074 2015-02-17 15:05

pt
Tag

Ha probiotikumozok akkor a székletem normálisabb szokott lenni, jobb a felszívódás, ha kefírezek ugyanez van. Szóval van benne valami. Rendeltem belõlük. Próba cseresznye. Kipróbálom a Vitamin station két termékét, aProbFlora-t és az Acidophilus-t is. Majd meglátjuk melyik lesz jobb.....  Legrosszabb esetben kidobtam 7000-et az ablakon. ez legyen a legnagyobb baj.

Nincs jelen

#5075 2015-02-17 15:09

harminckettõ
Tag

Sziasztok,

új vagyok ezen a fórumon, viszont már elég sok mindent elolvastam a betegségrõl.
Olyan régóta tapasztalom a tüneteket, hogy már alig tudom mikor kezdõdött.

A tünetek:
Hasmenés, van hogy napi 4-5x van hogy csak 1x
Étkezés után egybõl rohanok a wc-re, nem bírom visszatartani, van hogy teljesen véletlen szerûen tör rám
Folyamatos székelési inger, gyakorlatilag bármikor tudok wc-zni
Színtelen nyálka szerû váladék az alsónadrágon, rohadt idegesítõ higiéniai szempontból többek között

Két éve voltam vastagbél tükrözésen, minden rendben volt (az orvos szerint). Nagyon nem szeretnék többször elmenni.

Szóval a betegség úgymond még nem igazolt. Szerintetek IBS?

Szerkesztette: harminckettõ (2015-02-17 15:26)

Nincs jelen

#5076 2015-02-17 15:39

Marthuska
Tag

Szia Harminckettõ! Üdv a Fórumon!
Egy alapos kivizsgálás nélkül, nem lehet rámondani, hogy IBS. Egy vastagbéltükrözésbõl nem feltétlen derül ki minden! Ha, továbbra is fennállnak a panaszaid, mindenképp keress fel egy gasztroenterológust. A találgatás kevés! Mielõbbi jobbulást kívánok Neked!

Szerkesztette: Marthuska (2015-02-17 15:41)

Nincs jelen

#5077 2015-02-17 15:41

harminckettõ
Tag

Szia,

igen elírtam. Javítottam is. Attól tartok hogy a gasztroenterológus megismétli a tükrözést ami nem volt egy jó élmény :( Anélkül õ is csak találgatna...

Nincs jelen

#5078 2015-02-17 15:46

Marthuska
Tag

Szia Harminckettõ! Én is javítottam, mert azt hittem rosszul olvastam az elõbb! :) Sajnos elõfordul, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot. De, az is lehet, hogy egy másik vizsgálatot kérnek majd. Esetleg egy CT vagy MR, de ahhoz is kell elõkészület.

Nincs jelen

#5079 2015-02-17 21:41

rny
Tag

Hú én mennyi acidophilust beszedtem, több fajtát is. Az igazság az, hogy a probiotikum szerintem a világon semmit nem csinál, bármelyiket is szedjük. Én is szedem mint a hülye, de igazából minek… ez is olyan, hogy ha valakinek enzimhiánya van az beszedi a pluszt és jól van. De nekünk ez meg olyan mint halottnak a csók. Szóval én ennek semmilyen törzsétõl, fajtájától nem várok mondjuk semmit, esetleg hosszútávon érhet valamit, hogy valamennyire helyben tartjuk, de még erre se esküdnék meg. Nekem semmilyen tünetem nem enyhül tõle.
Egyetértek qpakkal, hogy azt szinte lehetetlen kiszûrni, hogy mi használ tényleg. Nekem már mondjuk nagyon elegem van mindenféle szar szedésébõl, nem beszélve arról, hogy aki szed egy csomó táplálékkiegészítõt az ellenõriztesse a májfunkcióját rendszeresen, mert na ezeknek aztán kb a világon semmilyen ellenõrzésen nem kell átmennie és bármi szar lehet benne. Egyszer a gasztroenterológus épp azt mondta nekem, hogy dobjak el mindent amit szedek, mert ellenõrizhetetlen a hatásuk és nem megbízhatóak, ronthat is az állapoton. Érdekes akkoriban jól voltam… lehet majd ennek nekifutok megint, mondjuk most nem szedek sok dolgot, csak c vitamin, tõzegáfonya és biokult

Nincs jelen

#5080 2015-02-17 23:53

makkmarci
Tag

rny
Az acidophilus semmit nem csinál, ha minden rendben odabent...
De ha gond van, esetleg segíthet.
A májértékeim épp attól javultak, hogy szedtem pl. máriatövist és ittam dióteát. Teljesen ráncba szedett.

pt
Köszi az infót, ha ez a kisadagos is beválik, akkor maradok ennél, ha csak részben, akkor meg meghívom magam az általad írtra :-)
Ma vettem be székelykáposzta mellé is, semmi extrém történés, tényleg olyan, mint 10 éve...

Nincs jelen

#5081 2015-02-18 11:46

rny
Tag

makkmarci,
hát akkor nekem épp hogy segítenie kellene, nem igaz? ;)

Nincs jelen

#5082 2015-02-18 14:53

pt
Tag

Hol is hagytam abba....

5. Nap: minden okés, tök jól el voltam egész nap. Este volt egy kis gyomor környéki szurkálós fájdalom, de ezt annak az 5 óriási szilvalekváros fánknak tudom be. Széklet nuku.
6. Nap: minden okés ma is, széklet nincs. Para nincs. Lehet maradok ennél a minden nap egy enterobene programnál.

Nincs jelen

#5083 2015-02-18 15:18

rny
Tag

pt,

azt nagyon nem ajánlom. Szerinted az normális, hogy ahogy írod is, 2 napja semmi széklet? Ezzel csinálhatsz magadnak egy jó kis bélelzáródást, ezt mondják is, hogy ezeket a loperamid tartalmúakat így nem lehet szedni

Nincs jelen

#5084 2015-02-18 17:17

QpaK
Tag

Másrészrõl engem az idegesítene a legjobban, hogy még nem voltam wc-n és bélbetegként bármikor tûzhányóként kitörhet. Régebben  pár napig nem volt székletem és felvetõdött a szûkület, de azt mondták, hogy amíg a szelek mennek, addig nincs gáz. Mármint Gáz az van, csak hogy nem úgy :D

Ma voltam vizsgázni 30 ember egy tök kis épületben osztozott egy wc-n. Egyszerre férfi és nõi - ülõkés. Semmi diszkrét megoldás: kinyitod az ajtót és szemben a király trónol. Miért nem tudnak normális wc-t kiépíteni...könnyíteni se tudtam magamon. :)

Szerkesztette: QpaK (2015-02-18 17:18)

Nincs jelen

#5085 2015-02-18 18:48

pt
Tag

Hát nem tudom......
A szelek mennek. Elzáródás nincs szerintem. Egész napra tuti nem tart ki az enterobene. szerintem reggelrõl fog, aztán este már normálisan mûködik a bél meg este is. Na mindegy.....tesztelem. Lehet iktatok be üres napot majd. Mondjuk holnap, mert olyan helyen leszek ahol van lehetõség tisztulni.

Nincs jelen

#5086 2015-02-18 18:50

rny
Tag

Semmi kultúrája nincs a normális wc-k kiépítésének, gondolom már csak azért sem, mert a többségnek nincsenek ilyen gondjai mint nekünk. Akinek arra kell, hogy 3 óránként elmenjen pisilni, annak nyilván mindegy. Nekem a kedvencem ez a divatos megoldás, hogy a wc se alul, se felül nem zárt, azaz kb egy légtérben van az összes… hát attól megõrülök komolyan. Baromi diszkrét.

Amúgy itt én vagyok az egyetlen akinek kurvára fáj a hasa? Mert errõl sosem írtok, csak a hasmenésrõl beszélünk. De nekem már lassan elviselhetetlen… és most a legújabb, hogy nem is görcsöl, hanem kb olyan érzés mintha végig a bélfelszín fájna. Mint egy horzsolás amit basztatsz állandóan, ehhez tudom hasonlítani. De iszonyú, van hogy aludni se tudok

Nincs jelen

#5087 2015-02-18 19:55

QpaK
Tag

Akció közben fáj. Idõnkén van, hogy csak úgy hirtelen belenyilall egy-két másodpercig, de folyamatos fájdalmam nincsen szerencsére. Ha van, az is rövid ideig tart - Tompán fáj, de inkább csak jelez: fõleg a jobb oldalon, a csípõm fölött. Tulajdonképpen mindig a wc-n fájt, csak volt, hogy 10 percenként mentem. Ha már itt tartunk, nem is értem miért nem fáj jobban?: Tele vagyok fekélyekkel és szinte állandóan vérzek. Persze addig jó! :)

Szerkesztette: QpaK (2015-02-18 19:56)

Nincs jelen

#5088 2015-02-18 20:58

pt
Tag

Nekem nem fáj a pocó. Néha egy kis belenyilalás, de azt betudom a kemény nagyobb székletnek most ami tágítja az eléggé összetömörödött járatot szerintem, ahogy mozog elõre. Igazából nekem vizes hasmenésem sincs. Inkább ha pépes az a legrosszabb verzió. Hétfõn voltam wc-n. azóta nem. Tök jó érzés. Amikor a gerincsérvemmel feküdtem itthon és tramadolt kellett szednem akkor volt ilyen utoljára. Bármit ehettem. Gondolom a tramadol mellékhatása volt a béllassulás.

Nincs jelen

#5089 2015-02-18 21:59

QpaK
Tag

Bírom amikor pocónak meg pocinak nevezed :)

Engem egyébként folyton meglep ez a szar. Ha visszatekintek, annyira széles spektrumon mozgott az állapotom, hogy kvázi vagy 30* mentem wc-re nagy fájdalmak mellett, vagy pedig tünetmentes nagyjából egészséges voltam. Nem tudom nálatok mennyire ingadozik, de én hónapokra tudom lebontani az állapotom. Ha a szar szint ;) konstans lenne, már öngyilkos lettem volna. Szóval eddig mindig helyre tudtak pofozni, csak a sok visszaesés kiszipolyozott testileg/lelkileg.

A mostani állapotomat már 80%-ra értékelem, ebbõl a 15 az ibs féle korlátok, 5 a vérvesztés és kiütések.

Remélem nem tûnik úgy, hogy lebecsmérelem az egészet, de már többször írtam, hogy nálam az ibs az utazással, idegeskedéssel kapcsolatos bélmozgást jelenti. Valószínûleg több más ibs is van a fórumon, mert más-más tüneteket produkáltok. Az állandó fájdalom pl elég fura...

Szerkesztette: QpaK (2015-02-18 22:25)

Nincs jelen

#5090 2015-02-18 22:26

rny
Tag

Na, akkor ezt annak a számlájára írhatom, hogy súlyos eset vagyok. Hogy mondjak valami állati furcsát: állandó jelleggel van egy ilyen kismedencei fájdalom - húgycsõ égés - állandó vizelési inger visszatérõ dolgom, aminek a hátterében szintén nincs semmi, és a bél gondok után jelentkezett rögtön. És amúgy olvastam, hogy van valami fájdalmas hólyag szindróma vagy mit tudom én mi, ami gyakran társul ibs-hez, és annak is az a lényege, hogy semmi oka, csak van. Ez mondjuk alátámasztja az idegrendszeri alapot… mindenesetre érdekes.
Sajnos engem ez a hasi fájdalom nagyon zavar, mert már többször volt tényleg, hogy egyszerûen aludni se bírtam, vagy felkeltem rá. Egyszer csak az akadályozott meg benne, hogy bemenjek a kórházba, hogy egyszerûen nem tudtam megfordulni, hogy elérjem a telefonomat - szóval nem kispályás.

Az a baj, hogy nálam is van ingázás. Tavaly szeptemberben azt hittem, hogy megölöm magam és tényleg a sarki közértbe is akkora kockázat volt lemenni, hogy nem igaz. Tavasszal aztán nagyon jól voltam. Most meg nyár vége óta folyamatosan egyre szarabbul… az igazán 'jól vagyok' típusú érzés azt mondanám, hogy kb 3 havonta van és 2 hétig tart - sose tovább. Ez meg így azért elég rossz arány

Nincs jelen

#5091 2015-02-19 00:39

makkmarci
Tag

Attól, hogy valakinek két napig nincs széklete, még véletlenül sem lesz elzáródása...
Ez még szinte a normális kategória.
Nekem 10 évesen NDK-ban két hétig nem volt semmi (repülési újdonság, német barna kenyér, stb.), ahogy hazaértem, a wc volt az elsõ. Semmi bajom nem lett tõle!

Nincs jelen

#5092 2015-02-19 05:08

akombakom
Tag

Rny en mar sokszor irtam, hogy gyakran faj a hasam, evtizedek ota, de szerintem mostanaban gyakrabban, vagy csak jobban figyelem es wc utan nem feltetlenul mulik el. Nem tudom meghatarozni, hol tompa, hol gorcsos, hol szorit, hol nyilalo, osszevissza mindenfele, van, amikor a kemeny szeklet gondolom, de nem csak akkor, szerintem sokszor a gazok is kozre jatszanak, es vannak itt meg fajdalommal ugy hiszem. Csak mivel ez meg az elviselheto hataron belul mozog ezert nem foglalkozok/foglalkozunk ezzel. Kivulre nem latszik, ha beszarsz az viszont elegge kellemetlen lehet, eddig ezt meg megusztam, de gondolol majd belefutok

Nincs jelen

#5093 2015-02-19 07:47

rny
Tag

makkmarci,

Nyilván nem arra gondoltam, hogy két nap után lesz ;) de ha pt minden nap bevesz egy ilyet, ami bénító hatással van a bélrendszerre, bizony lehet. Ezt ezer helyen olvashatod. Nekem is anno azt mondta az orvos, hogy úgy vegyem be, hogy mindig ha reggel van széklet, csak utána. Ha nincs, nem lehet.

Nincs jelen

#5094 2015-02-19 12:38

havastáj
Tag

Én is sajnos rendszeresen minden nap szedek hasfogókat, de nem loperamid készítményeket. Azok a bélmozgást csökkentik. Azokat soha nem szedem, mert fáj tõle a hasam.
Én ahogy orvosoktól hallottam, a neurosan, enterol, bolus adstr. ezek minden nap is szedhetõek nem bénítják le a beleket.
És sajnos alkalmazom is napi szinten az enterolt (ami egy gomba) és a neurosant is, ami meg végülis szinte szilicium, kõörlemény. (mádi zeolit riolit tufa leõrölve és sterilizálva) Vizet köt meg.

Szerkesztette: havastáj (2015-02-19 12:38)

Nincs jelen

#5095 2015-02-19 15:47

makkmarci
Tag

rny

Hát ja, évente egyszer én is tévedhetek :-)))

Nincs jelen

#5096 2015-02-19 18:50

pt
Tag

Hát ma nem vettem be az enterobenét. Elvoltam teljesen jól. Széklet nuku. Ha minden igaz ez a 7. nap. Ja és az enterolt is toltam egész héten. :D Egész jó ez így......Holnap hozzák meg az acidopilust, azt is fogom tolni naponta megint.

Amúgy öcsém is így volt régen, neki életmód változással nagyjából rendezõdött a dolog (bolti dolgozó, wc mindig van a közelében, lelkileg ez megnyugtató). Ha távolabbra megy autóval akkor reggelrõl õ is rohan vagy 2x, aztán frontin+no-spa+enterobene kombó bevétele után nekivág a nagyvilágnak. Szóval nála ez mûködik, régen õ is coderitezett. Esetleg megpróbálhatjátok.

Nincs jelen

#5097 2015-02-19 19:34

rny
Tag

Milyen életmód váltással? Ezzel, hogy mindig van a közelében wc?

Nincs jelen

#5098 2015-02-19 21:14

makkmarci
Tag

Én ma betoltam egy rakás salátát délelõtt (jégsaláta, retek, kápia paprika, paradicsom, hagyma, cékla, uborka, olajbogyó), ami egy nagyobb mikrós tálnak megfelelõ mennyiség volt, leöntve olívaolajjal. Ezt egy héten kétszer eljátszom. ezután a vitaminok mellé ment az acodiphilus is. Ebédre ment egy jó adag bableves. Egész konkrétan semmi bajom, pukkantások is alig. Ma is teljesen korrekt wc, a talpamon nulla visszajelzés. Mostanában ez a legfeltûnõbb dolog, amit érzékelek és élesen jobb lett, mióta csak a filuszt kapom be...

Nincs jelen

#5099 2015-02-19 21:21

QpaK
Tag

makkmaci szerintem te az élet napos oldalán születtél és akkor se lenne bajod, ha nem tömnél magadba mindent. :)

Nincs jelen

#5100 2015-02-19 23:41

pt
Tag

Igen. Amíg iskolába járt és buszozott, szenvedett mint mi. Aztán munkahely, lakáshoz közel. Wc bármikor elérhetõ. Nyugalom. És szépen elhalványult neki az egész. De mondom ha mennie kell messzire akkor azért elõjön neki is, de a mindennapokban elvan.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb