#5201 2015-02-28 10:28
- Rigor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Egy rendkívül fontos dolgot nem említ a cikk, illetve nem hangsúlyozza eléggé. A NEM MEGFELELÕ SZEDÉS. Igazából ez az elsõdleges oka a szuperbaktériumok, mutációk kialakulásának (jaj már jobban vagyok, minek tömjem magam gyógyszerrel - mentalitás). És persze valóban nem kell ész nélkül szedni az antibiotikumokat, de ha nem egy elmaradott faluban, lepukkant körzeti orvosnál járunk, akkor nem is fognak csak úgy adni. (Amikor kétszer is kórházba kerültem tályoggal, nagy fájdalom, magas láz, akkor eltartott pár napig amíg meglettek a tenyésztések, vizsgálatok és megkezdték a megfelelõ antibiotikumos kezelést).
http://www.origo.hu/tudomany/20100303-k … kumok.html
Az oregánóolajról nem hallottam semmi rosszat, de kifejezetten jót se, viszont a grapefruitcsepp használata számos gyógyszer esetén veszélyes lehet.
Nincs jelen
#5202 2015-02-28 13:56
- havastáj
- Tag
Hát engem ez a hõemelkedés kikészít.
37.0- 37.2 estére meg reggel -re tök normális, 36.4.
Ahhoz kevés, hogy lázcsillapítót vegyen be az ember, de ahhoz sok, hogy tönkretegye minden napomat, és legyengítsen. Lehet abbahagyom már ezt az antibiotikum(Normix, Klion) kúrát,mert ez is legyengít. a 9. napnál tartok és 10 napra írta az orvos.
Szerkesztette: havastáj (2015-02-28 13:56)
Nincs jelen
#5203 2015-02-28 15:49
- pt
- Tag
Hát az az 1 nap ide oda már mindegy. Vedd be.
Én meg még mindig hasmenek mint a víz. Tuti valamelyik kaja nem volt jó. Hozattam magamnak széntablettát. Remélem kipucol. Meg smectát késõbbre. Smectából 1 tasak/nap elég? Vagy hogy szeditek, aki használja?
Nincs jelen
#5204 2015-02-28 16:51
- RealHero
- Tag
Pt ha ma már többször volt vizes hasmenésed akkor egy nap két tasakot bevehetsz.Mondjuk reggel meg este.Annál többet szerintem ne.
Nincs jelen
#5205 2015-02-28 19:40
- pt
- Tag
Betoltam 10 szem szenet. Iszom a teát ész nélkül.....majdcsak átfertõtlenítõdök...
Smectát megtartom késõbbre szerintem. Úgy néz ki elég lesz a széntabletta....
Vagy a gyros vagy a tojás, de jól kibaxott velem az biztos. Ilyen vizes gyomorrontásos hasmenésem régen volt már.
Szerkesztette: pt (2015-02-28 19:41)
Nincs jelen
#5206 2015-02-28 21:56
- makkmarci
- Tag
Ha megtisztultál, akkor egyél a tojásból és kiderül :-)
Nincs jelen
#5207 2015-02-28 21:58
- pt
- Tag
XD Hát a kedvem elment tõle. Egy darabig rá se birok nézni az biztos.
Nincs jelen
#5208 2015-03-01 00:34
- makkmarci
- Tag
Pedig amíg ugyanazt a tojást ki lehetne próbálni, fontos infó lehetne...
Ma csak kivi/banán kombót ettem, kellemesen üres voltam egész nap...
Nincs jelen
#5209 2015-03-01 10:11
- pt
- Tag
Na jó, azért nem vagyok "majom" ennyire, mármint kísérleti :p
Úgy repült a tojás a kukába, hogy csak na.
Nincs jelen
#5210 2015-03-01 12:32
- RealHero
- Tag
Az a helyzet hogy ha pt nem is allergiás a tojásra ,akkor is ha most megenné ugyanúgy baja lenne tõle.Akkor is ha a tojás egyébként friss lenne.A szervezet még nagyon sokáig hosszú hónapokig emlékszik az élményre,és már az az étel is gondot okoz ami egyébként nem,mert undorral enné meg.Semmi értelme nem lenne most kipróbálni.
Nincs jelen
#5211 2015-03-01 13:40
- pt
- Tag
Viszont ez a széntabletta elég jó dolog. Lassítja a bélmozgást, méregtelenít. Elõnyös lehet nekünk. Ha a vizes hasmenést 10 szem megfogja akkor talán napi 3-4 szem pont annyit lassíthat ami esetlegnekünk elõnyös. Lehet jobb eredményt hozhat mint egy hasfogó. Ki próbálom kisérletezni ezt az irányvonalat. Bár a napi 1 enterobene se volt rossz megoldás.
Hát kb:
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/onl … /2/ibs.htm
Szerkesztette: pt (2015-03-01 22:09)
Nincs jelen
#5212 2015-03-02 00:01
- makkmarci
- Tag
A cikkben sok olyan dolog van, amit alkalmaztam anno, köményt pl. egy idõben sokat ettem.
A rostok nagyon fontosak, ma pl. egy halom vegyes salit letoltam olívával locsolva (plusz pár darab teavajas/paprikás zsömle idõben elnyújtva), reggelire meg ment a kivi/banán együttes. Vacsira halacska, meg hagymás bugisali, de ment bele nyers cékla is.
Plusz a multi, az acidophilus, a halolaj, fokhagymaolaj.
Remélem sokatok eljut egyszer oda, hogy hasonló napja lehessen normális, napi egy(!) wc-vel...
Szerkesztette: makkmarci (2015-03-02 00:03)
Nincs jelen
#5213 2015-03-02 09:36
- Szabóné
- Tag
Kedves Rny!
Szerintem fontos a diéta, DE nem lehet vele megoldani a betegséget. Ha lehetne akkor én már nem lennék beteg. Elég szigorúan tudom tartani a diétát, de azért bûznõzõk is néha, mert különben nem lenen értelme az életnek, ha csak diétás kaját ehetnénk...
De higgyétek el nem gyógyultam meg, kicsit jobb, de van olyan amikor minden mindegy és nem vagyok jól, mint most sem...
Anikó
Nincs jelen
#5214 2015-03-02 10:16
- rny
- Tag
Szabóné!
Ez egy elég megosztó kérdés, vannak akik a diétával teljesen talpra álltak. A baj az, hogy ez az ibs nem annyira egységes dolog, így én is elképzelhetõnek tartom, hogy van akinek ez nem segít. Összességében mégis ez az egyetlen módja, hogy jobb legyen szerintem. Persze a diéta is kissé egyéni dolog, ki kell kísérletezni. Én most megint nekiálltam szigorúan venni, mert tavaly tényleg hónapokig szinte teljesen jól voltam tõle. Amúgy ajánlom neked a taplaloka.hu-t, ha esetleg beleolvasnál, kíváncsian várom a véleményedet (és másokét is)!
Makkmarci, azt én is nagyon remélem :) Hihetetlen, de ez jelentené a tökéletes boldogságot :D
Nincs jelen
#5215 2015-03-02 11:13
- havastáj
- Tag
Hát én betartom a diétát, július óta gluténmentesen táplálkozok, a legtöbb amit eszek a rizs+csirke, már eleve hányingerem van, ha ránézek is, és mégsem vagyok jobban.
Mondjuk most nekem eleve étvágyam se sok van.
Nincs jelen
#5216 2015-03-02 11:44
- rny
- Tag
A csirke-rizs kombináció nekem halálos például, a rizs nem biztos, hogy mindenkinek jó. Próbáld meg helyette a párolt zöldségeket és párolt csirkemellet. Párolt alma is mehet, banán… nekem nagyon jót tesz a káposzta, pl töltött káposzta vagy székelykáposzta. Kovászos uborka is jót tesz szerintem. Csontos, izületes leves is jó.
Tegnap reggel egy pirítóst ettem, ebédre párolt mellett ettem párolt krumplival, édesburgonyával, répával, ezekre egy kis vajat raktam és sót. Este nyers répát, egy almát, egy banánt. Na eddig teljesen jól vagyok, reggel egyszer voltam és tök formált volt… igaz a normix kúrának is tegnapelõtt lett vége, de összességében ez a kaja jót tett. Szóval azért a rizs és csirkén túl is lehet kísérletezni :) Ma pl barnarizzsel és csirkével töltött paprikát ettem éppen, meglátjuk mi lesz.
Amúgy most hétközben rendelek kaját a cityfoodtól, ahelyett, hogy ennék valahol. Ez szerintem jobb, mert pontosan le van írva, hogy mi van a kajában, plusz van a vitálkonyhás rész, ahol egész jók vannak.
Szerkesztette: rny (2015-03-02 11:47)
Nincs jelen
#5217 2015-03-02 13:49
- pt
- Tag
Én meg a széntablettával tök jól elvagyok most. Olyan dugót csunált szerintem hogy csak na. Kiméregtelenít tutira. Na most hogy a belemben a kakesz csak lassan tud haladni e miatt íhy az idegi ibs sincs rajtam minõ meglepõ. Szóval fuck you ibs. Ha széntabletta meg hasfogó kell akkor megkapod te rohadék :D
Nincs jelen
#5218 2015-03-02 15:05
- akombakom
- Tag
na.. pt.. nálam kialakult egy érdekes kérdés, ha napokig nincs széklet (akkor gondolom jo nagy dugonak kéne mar lennie) akkor míáért van mégis, hogy néha hasmars lesz belole???? pl. asszem péntek reggel voltam utoljára (vagy csutortok).. ma hétfo délután van...reggel kortyogott morgott, de megusztam és azota se semmi...szoval lassan 4 napja.. én ennek orulok ugyan, de félek, mikor fut ki...
Nincs jelen
#5219 2015-03-02 19:13
- pt
- Tag
Hát lehet akkorát szorul, hogy aztán a szervezet önmaga egy hígabb lökettel kilövi.
A szervezet önvédelme.
Vagy ha azt nézzük, hogy egy elfogadható kajától normális székleted van mondjuk 10 cm-es, de utána meg jön nem elfogadható kajából 2 liter folyékony trutyi, akkor gondolhatod melyik lesz erõfölényben idõvel, ha mindketten egy irányba haladnának, csak az egyik lassabban a másik gyorsabban :D
Szerkesztette: pt (2015-03-02 19:16)
Nincs jelen
#5220 2015-03-02 19:42
- akombakom
- Tag
pedig ezzel vigasztaltam magam, ha már vagy 24 órája nem voltam, akkor van esélyem valami keményebbre... hát ennek vége, azóta sem volt semmi...szóval 4 napnál már mindenképpen tartok.. rettegek a holnap reggeltol...amitoa eszemet tudom mindig kemény volt sokszor kifejeztten szenvedtem, de 100x legyn az, mint, ami most van..
Nincs jelen
#5221 2015-03-02 20:54
- pt
- Tag
Úgy van. Inkább legyen aranyerem a kõkeménytõl mint ez a fisifosi :D
Nincs jelen
#5222 2015-03-02 20:57
- akombakom
- Tag
hát ez nagyon kemény... asszem be kéne vennem valamit.. vagy nem is tudom.. csak nem tudom, hogy hasfogote vagy nyugtatot-e... melyik a kisebbik rossz, illetve melyik a hatékony
Szerkesztette: akombakom (2015-03-02 20:57)
Nincs jelen
#5223 2015-03-02 21:55
- akombakom
- Tag
pt.. nem Te írtad nem is olyan régen a kaukázusi kefírt? hogy milyen szuper? azzal mi a hleyzet?
Nincs jelen
#5224 2015-03-02 22:07
- pt
- Tag
Készülök megint venni. Azzal elég jól elvoltam mindenféle gyógyszer nélkül. Viszont majdnem mindent azzal ettem. De ez a széntabletta kuuuva jó XD Hát halálra zabáltam ma magam minden jóval :D
Nincs jelen
#5225 2015-03-02 22:12
- akombakom
- Tag
pt ha elvolátl akkor miért hagytad abba?
Nincs jelen
#5226 2015-03-02 22:44
- pt
- Tag
Elmentünk nyaralni horvátba. Vittem magammal 1-2-t de az nem volt elég. Ott elvoltam coderittel meg enterobenével. A helyi kefír nem vált be. Aztán hazajöttem és valahogy untam már. Mindenhez kefír....kiesett egy csomó kaja e miatt, például bolognai spagettihez hülyén mutatott volna. Lehet közrejátszott egy két rosszabb nap is. Abbahagytam. Aztán szépen lassan leromlott az állapotom. Más utat próbálgatok......
Nincs jelen
#5227 2015-03-03 03:27
- makkmarci
- Tag
A Fuck you ibs és a fisifosi mindent visz :-)))
Nincs jelen
#5228 2015-03-03 05:00
- akombakom
- Tag
Nyaralni horvatba? Az igen! Remelem idenre is kikiserletezel valami hasznlhatot magadnak
Nincs jelen
#5229 2015-03-03 06:35
- akombakom
- Tag
Csak beszámolok, gyerekek ilyen sima reggelem már régen volt, a tegnapi pár órás kutyorgásnak, bugyorgásnak, szelesedésnek, gorcsnek, fájdalomnak végul a szeleken kívul semmilyen eredménye nem lett, 11kor csak le kellett fekudnom, korán kelek, lesz, ami lesz alapon, reggel kutya bajom, utazás (ugyan nem olyan vészes a dugo, most szunet van nálunk a gyerekeknek), de mégis... semmi gond... ilyen legyen minden reggelem meg a tietk is... igaz, nyugtán dicsérjem a napot :D
Nincs jelen
#5230 2015-03-03 10:25
- havastáj
- Tag
Nem értelek benneteket miért kísérleteztek az Enterobenével, akinek fájdalmat okoz? Bélperisztaltika lassító, persze, h dugót okoz és fáj a hasad tõle.
Neurosan por 3x1 teáskanállal (bármilyen folyadékba kiv.tej) + Enterol 3x1 kapszula egy nap.
Ez nem csinál se dugót se fájdalmat.
Ráadásul hosszan lehet szedni, nincs mellékhatása, A neurosan por ráadásul fõleg homok+ ásványi anyagok, amit idegrendszeri problémákkal (nem csak hasmenés) küzdõ emberek is szedik. (az ásványi anyagok ráadásul még hasznosak is!)
Németországban 20 Euro-ért adják, más néven, itthon még csak 1400 Ft a gyógyszertárakban. Ha nincs másnapra beszerzik.
Csak onnan van ilyen sok tapasztalatom a Neurosanról, hogy Mád tõlünk nem messze van és megnéztem ahol gyártják. A gyógyító ásványok kft gyártja. utánajártam ennek a terméknek.
Szerkesztette: havastáj (2015-03-03 10:26)
Nincs jelen
#5231 2015-03-03 10:52
- pt
- Tag
Ez a neurosan olyasmi mint a smecta?
Venni vettem de még nem próbáltam ki a smectát se.
A horvát út egyébként elég simán ment csodálkoztam is.
Mondjuk volt coderitem bõven. Ott volt a zsebbe biztonságot adott. A strandon volt wc közvetlenül a parton. Az éttermekben is mindenhol volt wc. Csak az út volt veszélyes az a 850 km oda és 850 km haza.
Remélem idén is lesz nyaralás.....
Bár belegondolva így most a coderit hiány miatt más felé is rá vagyok kényszerítve a kisérletekre és sok jó érdekes tapasztalatot szereztem.
Vasárnapi széntabi még nem jött ki. De már nem lehet messze :D
Szerkesztette: pt (2015-03-03 11:00)
Nincs jelen
#5232 2015-03-03 11:19
- RealHero
- Tag
A neurosan port én évekig használtam.Szerintem is elég jó enyhébb tünetekre.De csodát ne várjuk tõle.Az igaz hogy tényleg nem csinál se székrekedést sem dugót.
Vizes többszöri hasmenésre viszont helyette mindenképpen a smectát ajánlom.Ha viszont nem vizes akkor mehet a neurosan is helyette.
Amúgy hihetetlen változáson megy keresztül a szerveztem ,de még nem akarom elkiabálni,várok még pár hetet,aztán elmondom az aktuális tapasztalataimat.
Nincs jelen
#5233 2015-03-03 11:22
- FFFFRRR
- Tag
Sziasztok!
Sajnos én is IBS-el élek lassan 10 éve :( az elején amikor nagy nehezen diagnosztizálták a betegséget én is Dicetelt szedtem, nem vált be. Akkor küldtek el pszichológushoz, ahol kaptam mindenféle gyógyszert. A hasmenést megállította, viszont az életminõségem rontotta, folyton aludtam tõle. Nem szedtem be az elõírt adagot, így voltak tiszta napjaim, és rájöttem úgy jobban érzem magam, nincs szükségem a gyógyszerekre, így hát letettem õket egyik napról a másikra. Ez kb két év volt a betegségem kezdetétõl. Nekem tönkre ment az életem ez miatt, egyetemet ott kellett hagyjam, barátaim elvesztettem, nem tudtam feldolgozni ami történik velem. Drasztikus fogyás, állandó hasmenés, fájó has, puffadás, fájdalom. Borzalmas korszak volt. Aztán valahogy helyre tettem magam és jól lettem!!! :) Hozzá teszem ehhez hozzá járult a teljes életmód váltás, azaz abból a közegbõl való távozás ami ezt kiváltotta, családi okok! :( Új ház, új közeg = új élet! :) Kb 4 évig tünetmentes voltam, sok új impulzus ért és elmúlt, azt gondoltam vége és többé nem keseríti meg az életem!!! Hát tévedtem :'( 3 éve ismét lelkileg össze törtem és akkor egyik napról a másikra elõ jött, hozzá teszem próbáltam nem tudomást venni róla, és terelni magamban, hogy ez ismét IBS :( Nem olyan tüneteim voltak már, mint anno nem éreztem azt az igazi fájdalmat és nem volt napi 10 hasmenésem, hanem olyan érzésem volt nem tudok kiürülni.....csak jött jött jött belõlem a laza széklet és közben a kialakult belsõ aranyereimbõl ömlött a vér :( Aztán elkezdtem szedni Bolus adstringens, amibõl az elején napi 3 elég volt, majd hozzá szoktam és már napi 5-8 szemet is szedtem. Ezzel el voltam, de a a napjaimra kihatott mert diszkomfort érzésem volt és ingerült voltam folyamatosan hiszen fájt a hasam és folyamatosan éreztem még tudnák menni wc-re :( elmentem háziorvoshoz, aki sajnos közölte velem ez IBS, elõjött ismét!!Mondtam nem, ez nem én már kigyógyultam belõle!!!!! :'( Azt mondta sajnos nem ebbõl nem lehet véglegesen kigyógyulni. csak tünetmentesnek lenni, mint ahogy nekem is sikerült évekig! Sajnos nálam lelki dolgok és stressz váltotta ki!! Véreztem ismét sokat, beutaltak korházba és ismét szörnyû tükrözés várt rám, már vagy az 5. életemben. Borzalmas volt, de nem találtak semmit, IBS mondták!!! Nem is foglalkoztam velük, gondoltam majd én ismét legyõzöm magam!! Nem sikerül :( Az életem ez miatt egy roncs!!! Prbáltam a neurosan port az elején segített, de aztán gondolom hozzá szoktam és már nem hatott. Akkor kezdtem el imodium, majd áttértem a lopediumra, napi 3 szem amitõl reggel el tudok menni wc-re és rendben vagyok! De nem tudom ez normális ezen élni? Nem teszi tönkre még jobban a szervezetem? De hiába próbálok nélküle lenni, nem tudok!! És így is folyton aranyerem van ami kihat az életemre, a párkapcsolatomra, és az a baj senkivel nem tudok errõl beszélni, mert aki ebben nincs benne, nem érti meg mint megy át az ember, mennyit szenved!
Kicsit hosszúra sikerült bocsi :( de még így sem írtam le mindent mert ez nem ilyen egyszerû!
Mit tehetnék, hogy normális életem legyen újra?
Nincs jelen
#5234 2015-03-03 12:59
- akombakom
- Tag
FFFRRR talán probálkozz azzal, ami már 1x bejott... új kozeg, új élet....
pt a strandra járás nálam eddig is tbau volt, nem még most... bele se merek gondolni, ha ott nem érek el a sloziig... ah.. elkreulom inkább messzriol... a legnagyobb melgeben is van a derekamra kotve egy sotét polo... lelkileg kicist megnyugtat, hogy pár másodpercig talán takar :D, de komolyan.... csak sotét szinu alsoruházatot hordok.... (tudom, hogy ez hulyeésg, de kicsit megnyugtat)
Nincs jelen
#5235 2015-03-03 13:10
- FFFFRRR
- Tag
Sajnos nincs rá lehetõségem :(
Igen anno én is csak sötét és laza ruhákat viseltem, nem birtam mást elviselni magamon, mára ez már megszûnt. És nekem már nincsenek ilyen gondok, hogy félek rám jön, hál isten soha nem történt "baleset" velem ezzel kapcsolatban. Csak maga a diszkomfort érzés ami miatt nem tudom elengedni magam és feszült vagyok! Illetve reggel indulás elõtt nekem kb másfél óra kell általában a wc- n :( nem értik meg. Te mióta vagy benne? És hogy tudod élni az életed ez mellett? Férfi vagy nõ vagy? Én nõ :) Kiváncsi vagyok másik hogy élik ezt meg......
Nincs jelen
#5236 2015-03-03 20:25
- akombakom
- Tag
FFFRRR én is no vagyok, balaesetem nekem sem volt még, de csak jo másfél éve tart nálam, sokszor voltam baleset kozelben, szenvedtem, nem nagoyn járok sehova, sajnos munkbahley busztávra van.. tomegkozlekedés... 20 km út néha 1-1,5 ora... ezt nagyon nehezen viselem (ha sokan vannak b uszban, akkor kifejezetten szenvedk).. dugo-dugo-dugo. csak áll a busz csak áll a busz.. amúgy meg lehetoleg csak az otthonom koelében mozgok, szóval szarul.. nem élet ez így...
Nincs jelen
#5237 2015-03-03 20:52
- FFFFRRR
- Tag
Igen én is ezt gondolom, ez így nem élet! És én már annyi mindent kipróbáltam, hogy újra indítsam az emésztésem, de semmi nem válik be. A családom ellenzi hogy szedem a lopediumot, azt mondják anélkül is élhetnék. De nem megy! Ha abba hagyom pár nap és újra össze zavarodik minden!!! És az a baj egyre jobban megvisel! Nem ehetem azokat az ételeket amiket akarok, szeretek mert tönkre tesznek! Minden napomban a legnagyobb bajom a wc-zés. Borzalom. Én 30 éves vagyok amúgy. Nem tudom te hogy vagy vele de én mindig azt érzem nekem van csak ilyen problémám, bárki akire ránézek jókedvü, felszabadult. Én bulizni sem tudok ha megiszok valami alkoholost az is ártó nekem. Hogy lehet így leélni egy életet? A párkapcsolatom is lassan rámegy azt érzem, állandó aranyerem megkeseríti az életem és vele a szexuális életem is :(
Nincs jelen
#5238 2015-03-03 22:10
- Rigor
- Tag
Gondolom nem vigasztal de a férfiaknak súlyosabb fellángoláskor khm libidóvesztés is jár... és amikor az ember nyelve is épp sebes. :P (akkor meg milyen jól jött hogy a sok szteroidtól remegett a kezem! :P ).
Na most ami a bulizással, jókedvvel kapcsolatos, és a bélre nyugtató hatással is van, azt nem írom le mert itthon illegális könnyû-drognak számít.
Nincs jelen
#5239 2015-03-03 22:26
- FFFFRRR
- Tag
Sajnos nõknél is jár libidó csökkenéssel :( és a sex sem mindig jó pont ez miatt.
Nincs jelen
#5240 2015-03-03 22:30
- akombakom
- Tag
Nem értem miért a szex a legnagyobb problémátok.. szierntem simán lehet anélkul élni, ze a korgás, morgás, gorcsos, szuros fájdalom, puffadás, szelesedés megspékelve némi hasmenéssel 1000x szarabb.. szo szerint, mégha nekem olyan nem is volt eddig, hogy napi 10-20x.. reggel a 20 km-n a dugoban ez is kínokat tud okozni, de még milyeneket... lecserélném egy impotenciára, ha fiu lennék... 35 vagoyk egyébkén tFFFFRRR...
Nincs jelen
#5241 2015-03-03 22:40
- FFFFRRR
- Tag
Nem az a legnagyobb bajom, de nekem fontos a párkapcsolatom is és ahhoz hozzá tartozik ez is, és errõl is lehet érdeklõdni kinél mi a helyzet :/
Te nagyon benne vagy én már a olyan szinten nem, szerencsére, és azért ahogy irtam a lopediummal kordában tartom magam, de kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, kinél mi vált be, hogy éli meg, segíteni a másiknak.
És tudom mirõl beszélsz, nekem van autóm és azóta csak azzal járok, egyszerüen nem tudok tömeg közlekedni ez sem normális dolog :(
Hidd el nekem a legszebb éveim mentek tökre 18 éves koromtól 21 éves koromig kb életem nem volt!!!! Akkor éltem azt meg amit most te. Aztán szünet és most megint elõjött gyengébb formában.
Te szedsz valami gyógyszert rá?
Nincs jelen
#5242 2015-03-04 00:01
- Rigor
- Tag
Akombakom: Régebbi párkapcsolatban nem probléma, nekem egy komplett év szinte kimaradt, (persze akkor az foglalkoztatta a páromat hogy ne haljak meg) de ha valakinek frissebb, vagy más vérmérsékletû a párja... Emlékszem a nagy mûtét után akkor éreztem igazán hogy a javulás útjára léptem amikor egyik reggel újra sátorban ébredtem. Annyira meglepett hiszen már egészen elszoktam az ilyesmitõl.
Mondjuk nekem 22 évesen kezdõdött a betegség, de a legszebb éveket csak a wc para keserítette meg, a libidóm és a merevedési képességem az egekben szárnyalt - na jó meg ott is könnyen sebesedett, így néha kicsit fájdalmas volt.
Egy idõben viszont volt libidócsökkenésem - gyógyszerek mellékhatása, depresszió, gyulladás miatt is elõfordulhat ilyesmi (most nem a potenciára gondolok hanem magára a vágy csökkenésére - kvázi aszexuálisnak érzi magát az ember - de nem volt kellemetlen, sõt kifejezetten érdekes volt hogy nem az élet ezen vetülete teljesen hidegen hagy (épp nem voltam párkapcsolatban, szóval praktikus is volt).
Aztán 33 évesen is csak a hasgörcsök és a fájdalom szabott gátat. A biológiai terápia elõtt volt egy nagyon durva fellángolás, akkor nem mûködött, a biológiai terápia adott egy évet aztán már nem segített, na akkor abba is maradt a mûködés. A mûtétbõl felépülés során még rendesen járni se tudtam és máris visszatért a képesség. Azóta jobb mint régen korában. Türtõztetni is jobban tudom magam, tudatosan szabályozni is, sebesedés sincs.
Szerkesztette: Rigor (2015-03-04 00:02)
Nincs jelen
#5243 2015-03-04 00:11
- Rigor
- Tag
FFFFRRR: Én a problémásabb idõszakokban sok síkosítót használtam, esetleg kézzel, szájjal áthidaltam a problémát, szerintem ez neked is menni fog :P
Nekem nincs autóm, de nem is mertem bevállalni egy jogsi megszerzését, és a pénz is másra kellett. BKV-t, gyaloglást én sem bírtam. Viszont a kerékpározás még olyan esetekben is mûködött, amikor amúgy 5-10 percenként tutira wc-t kellett keríteni. Az a mozgás valahogy pont jót tesz a beleknek - 2003 -tól 2012-ig melóba, mindenhova bringával jártam (napi 90 perc tekerés átlagban - gyorsabban értem be a melóhelyre mint bkv-val vagy gépjármûvel - kb annyival hogy kényelmesen bent le tudtam zuhanyozni). Ez az általános egészségi állapotnak is jót tett, meg is szerettem. Mint kiderült több betegtárs is spontán rátalált a kerékpározásra, mint jól mûködõ közlekedési mód. Sõt ha valahol rosszul voltam biciklizõ mozdulatokkal is enyhíteni tudtam a rosszullétet:P
Nincs jelen
#5244 2015-03-04 00:34
- makkmarci
- Tag
FFFFRRR
Ha van idõd, akkor javaslom teljesen az elejétõl végigolvasni ezt a fórumot, enyhén szólva tanulságos...
Több heted is rámehet, de megéri!
Amúgy hogyan táplálkozol?
Szedsz bármilyen vitamint vagy egyebet?
Nincs jelen
#5245 2015-03-04 01:27
- Rigor
- Tag
Jaj, aztán a sztómás topicban még a videóimat is megtalálja :)
Nincs jelen
#5246 2015-03-04 07:46
- akombakom
- Tag
Rigor... nem értem a kérdést pontosan, de évek óta (3-4) egyedul vagyok, uj emberekkel ismerkedni így.. ahh.. esélytelen...
FFFRRR ez egy jo próba arra, hogy valóban szeret-e, ha igan az marhafasza.. ha nem.. az a pech....
nem tudom csak én kapok idegbajt attol, hogy a kolleganom 70 km-re lakik (én 20)... 10 perccel indul korábban tomegkozlekedik.. és egyidoben érunk be???? 3x olyan messze lakik.. na szeirntem ez a nem igazság például.. sok minden más mellett (ki hova szuletik stb)
egy kicsit nyugatat a tudat, hogy sokan vannak itt, akik mélyebben voltak, mint most én.. aztán mégis jott egy hosszabb szunet tunetmentes idoszak.... hátha nekem is szerencsém lesz :D vagy én ezt már kiváltottam azzal, hogy csak 34 évesen kezdodott az egész
Nincs jelen
#5247 2015-03-04 11:32
- FFFFRRR
- Tag
Sziasztok!
Táplálkozás? Én rostos dolgokat nem eszem abszolút, mert a lopedium mellett is kikezdenek :( Gyümölcsöt sem nagyon, zöldséget szoktam viszont. Ezenkívül teljesen átlagosan megeszek mindent. Nekem az a gondom, hogy nem tudom letenni a gyógyszert és anélkül élni, mert kb 10 naponta 1400.- Ft az sok! Nekem! Most kezdtem el laktózmentes tejet inni, attól sincs semmi bajom. Nagyon sokszor kisérletezem magammal olyan szempontból hogy nem szedek be gyógyszert és hátha most végre kipucolódok rendesen és utána semmi bajom nem lesz alapon. Sajnos nem sikerül, pár nap és újra kezdõdik minden. Hozzá teszem nekem már nem olyan drasztikusak a tüneteim. Ami most nagyon megkeseríti az életem az aranyér, hiába használok kenöcsöt hetek alatt múlik el. Még aludni is nehezen tudok olyankor, nem tudok, hogy feküdni. Mindig jön valami. Olvastam itt pár jó dolgot és van amit ki is próbálok belõle majd.
Szerintetek meddig lehet élni pl lopediumon, anélkül, hogy valami kárt okozna.....még nagyobb bajt ? :(
A beleim 30 éves koromra teljesen tropák annyira szõrnyû :'(
Félek hogy valami komolyabb szövõdménye lesz ennek az egésznek, de orvoshoz nem akarok már menni mert egybõl tükröznek és azt már nem akarom többé, 19 éves koromban amikor már valaki komolyan vette a tüneteim végre fél év alatt 5x tükröztek, ebbõl volt gyomor és vékonybél tükrözés is! Szerintem ezen ti is átestetek már zömével!
Most Pesten élek itt is voltam orvosnál itt is kapásból tükröztek, ne mis egyszer és semmi, fogalmuk nem volt mi van velem csak hogy vannak belsõ aranyereim. Minek kinoztassam magam, ha az orvosok nem értenek ehhez a betegséghez és nem is veszik komolyan, biztos vannak kivételek de én nem ismerek!
Ami annak idején viszont bevált és tervezem a megismétlését de megbízható helyet kell találni és sajnos nagyon drága, az a colon hydro terápia, amikor 3 fázisban átmossák a beleket, az szabályosan jó érzés :) Minden egyes alkalom után csodásan éreztem magam. Van aki próbálta már? Én csak ajánlani tudom, de fontos ha valaki kipróbálja a kezelések után folyamatosan probiotikumot kell szedni mert ugye mindent kipucol és pótolni kell ami oda való :D Ha valaki ismer megbízható helyet léci ossza meg velem!!! Köszi :)
Nincs jelen
#5248 2015-03-04 12:16
- pt
- Tag
Na kijött a széntabletta többi része is, jó sok mindennel együtt. Legalább szorulásom nem lett tõle. Viszont a hétfõi és a keddi napom egész jó volt, minden wc para mentesen telt a széntablettának köszönhetõen. Érdekes ám, hogy ha nem mocorog a bél akkor nincs wc parám. Ha elkezd mocorogni akkor beindul a wc para aztán beindul az idegesség amitõl wc para lesz és bummmm ott a rosszullét.
Ez a coaxil elég jópofa, nem engedi nagyon felerõsödni a rosszullétet, de mégiscsak rosszul vagyok. Most kérdés, hogy mit csináljak? Megint próbáljak más antidepit?
Realhero! Neked mik a tapasztalatod az SNRI-vel amit szedsz? Mellékhatások? Elmúltak, vannak? Hatása milyen? Már eltelt egy hónap nem?
Már annyi mindent kipróbáltam. A legjobb még mindig a coderit-n ezt semmi nem ûbereli, és elég jó hasfogó az enterobene.
FFFFRRR! Te miért nem enterobenét szedsz? 50 szem kerül 1000 párszáz Ft-ba ha jól emlékszem. Ugyan annyira jó mint a lopedium vagy immodium, de sokkal olcsóbb, tovább kitart, mert 50 szemes.
Nincs jelen
#5249 2015-03-04 12:24
- FFFFRRR
- Tag
PT: " Ha elkezd mocorogni akkor beindul a wc para aztán beindul az idegesség amitõl wc para lesz és bummmm ott a rosszullét." mintha magamat hallanám :(
Igen olvastam, hogy te azt szeded, és detto mint a lopedium? Miért nem hallottam én még róla? :O :)
Nincs jelen
#5250 2015-03-04 13:20
- pt
- Tag
Dettó ugyan az, csak 50 szem kerül annyiba mint a lepediumból 10 szem :D
Enterobene:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … etta/15145
Reasec-et szedett már valaki?
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … letta/1401