#5251 2015-03-04 16:23
- QpaK
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Tõlem megvonták az egyetlen szert, ami használt. "Hogy más is kaphassa" Azóta ismét lejtõn vagyok. Havastáj most nagyon veled vagyok és én is tudnék írni egy cifra levelet a bõrfoteles seggfejeknek. Akik az ilyen törvényeket hozzák nem betegek, de elvárják, hogy a segélyért még meg is dolgozzak (persze gyógyszer nélkül) Az orvosomra is haragszom, most kezdi pótolni a vasat, amikor már szarul vagyok. Eddig csak a vashiány okozott gondot, nem lehetett volna akkor pótolni, hogy még jobban legyek?!!! NEEEM most kell!!! Nem elég, hogy azért eszek, hogy legyen mibõl leadni, de a vasat is azért kapom, mert majd úgy is jobban fog csökkenni. A legjobban magamra haragszom, amiért elkényelmesedtem és nem használtam ki megfelelõen a tünetmentes idõszakomat. A következõ jó idõszakot rohadjak meg hasznosan töltöm. Ha kell csomót kötök a belemre és bepelenkázom magam. Már az sem érdekel, ha össze-vissza szarom magam!
A tünetmentesség az, amit elérhetünk és ezt mind1 milyen módon. Ha ehhez az kell, hogy enterobene-t szedjetek, akkor hajrá. Az nem veszélyes és hatékony. Én is lopediumot szoktam, csak a hasfogóktól mindig fáj a hasam.
Nincs jelen
#5252 2015-03-04 20:02
- pt
- Tag
Ámen Qpak!
Minden nap enterobenézni fogok megint. Ez használ a coaxil+frontin mellett +diéta minimálisan. A durva dolgokat kihagyom az étrendbõl. Egyébként meg eszek amit érek. Ma is kefíreztem is. Elkezdem megint.
Nincs jelen
#5253 2015-03-04 20:22
- rny
- Tag
Qpak,
nagyon sajnálom. Mennyi idõre vonták meg? Amúgy hihetetlen, hogy itt egy ilyen súlyos betegség, akkor igenis oldják meg a finanszírozását, hogy mindenki kaphassa akinek szüksége van rá és kész. Tényleg ez a legjobb, hogy ha valaki beteg még annyi segélyt se kap, hogy túléljen és még dolgozzon is. Szóval ez az egész rendszer egy kalap szar, leginkább felháborító. Gondoljatok bele, ha például lenne normális segélyezési rendszer, akkor legalább az IBD-sek nem kéne, hogy halálra aggódják magukat, hogy ha pl ágynak dõlnek akkor ki fogja õket eltartani. Na mindegy, csak mindig szar ilyeneket olvasni.
Nincs jelen
#5254 2015-03-04 21:22
- pt
- Tag
Szar :( Belegondolva hogy 1,5-2 milló IBS betg van az országban és abba hogy ha én normális pénzért otthon lehetnék akkor én se szekíroznám magam. De mivel ez nem így van dolgozni kell hogy megéljek, hogy gyógyszert tudjak venni és ételet. Ez kényszer.
Az IBD is hadonlóan rossz sõt rosszabb...... Sajnálom Qpak
Az élet nem igazságos....
Nincs jelen
#5255 2015-03-04 21:30
- QpaK
- Tag
3 hónapig minimum ki kell húznom. Mintha egy cukorbetegtõl vonnák meg az inzulint. Akár szteroiddal, vagy nélküle le kell nyelnem a békát... Az orvos is szidja õket, de a gép nem dobja ki, így ha akarná sem tudná megkerülni. Hát ez van, hadakozni felesleges. Gondolom idõvel kiújul és akkor le lehet könyvelni, hogy nem bírja nélküle, kapott szteroidot közepes hatékonysággal bla bla - ezt már egyszer végigcsináltam. Akkor talán újra adják...gondolom egy évig. Abba már bele se menjünk, hogy a kezelés akkor hatékony, ha nincs megszakítás, hanem rendszeresen 2 hetenként történik. Nem egy ember került a mûtõasztalra az egy éves korlát miatt. :( Nem tudom mi a jó?
1 Ha visszaesek, akkor az fáj és szar. Meg szteroidot adnak, lehet, hogy többet is. De kaphatom!
2 Ha nem esek vissza, középszar állapotba kerülök, ami szintén nem kielégítõ, de szerintük az, és nem adják!
(Egy másik topikba írták, hogy túlozzak. Hát az lehet a jó módszer.)
A korombeli fiatalok, meg elhúznak külföldre én meg a megyét is nehezen hagyom el az orvos miatt. Az országon belül is nehéz szakértõt találni, nem hogy külföldön - szóval betegen még rabok is vagyunk.
Pt igazad van, kényszer. Ha jól van az ember, azt ki kell használni. Nem eltökölni az idõt csajozással, meg lazulással. Ebbõl látszik, hogy még gyerek vagyok. Munkát kell vállalnom és szépen felnõni! :D
Szerkesztette: QpaK (2015-03-04 21:43)
Nincs jelen
#5256 2015-03-04 22:23
- rny
- Tag
És azt tudod, hogy pl más európai országokban hogy van? Csak a kíváncsiság kedvéért.
Kezelik szegény beteget, csak éppen addig, amíg az elképzelt pénztárcájuk engedi, onnan meg hogy mi történik mossák kezeiket, ez a helyzet.
Rabok vagyunk - teljesen igaz, minden téren, sajnos. Ez a legrosszabb. Még hozzáteszem azt is, hogy mivel az ember ezekrõl nem beszél, sokszor a képességei tûnnek kevesebbnek, mint a valóságban. Ez is marha jó érzés.
Amúgy a protekciós betegek kaphatják tovább, vagy ez annál szigorúbb, és õk sem?
Nincs jelen
#5257 2015-03-05 00:56
- makkmarci
- Tag
Nem semmi, amit kupak írt...
Az a baj, hogy a rendszer csak a maga hasznát nézi, az országét nem.
Oké, hogy korlátok vannak az egészségügyben (pl. spórolok 10eFt-ot kupakon), de az ország összérdeke lehet, hogy azt kívánná, hogy legyen folyamatosan munkaképes, amivel meg mindenki jobban járna.
A válság idején pl. svédben a kisvállalkozóknak 2 évig nem kellett egy elég korrekt összegig adót fizetniük, mert az még mindig kisebb veszteség volt, mint ha a vállalkozó tönkremegy és õt, valamint a családját is segélyezni kellene vagy hajléktalanná válna. Rendszerben gondolkodni nem mindig bonyolult, csak mindenki a saját hasznát lesi... Ezért nem leszünk sosem Nyugat...
Nincs jelen
#5258 2015-03-05 06:54
- akombakom
- Tag
Ez minden betegséggel így van, amíg van lovetta addig van gyogymod.. vagy legalábbis vaalmi kezelés.. amint nincs lovatta.. dogoljon meg az ember... de tényleg... és még, hogy egészséget nem lehet venni...
Nincs jelen
#5259 2015-03-05 07:54
- QpaK
- Tag
Hivatalosan egy életen keresztül folyamatosan kéne kapni. Szrintem az egy éves korláttal szelektálnak. Ha ugyanis felfüggesztik a kezelést, akkor a szervezetben (sok esetben) kialakul az immunitás és ha újra is indítják, már nem fog használni. Legalább annál kevesebb embernek kell adni. Az meg, hogy hány életet tesznek tönkre, az járulékos veszteség. Ha ez megtörténik mi van? Kaphatom a szteroidot, amit azért állítottak le, mert kicsinálta a szervezetem. Egy másfajta biológiait meg ha el is bírálják, maximum egy év után kaphatnék, hogy a mostani kimosódjon. Milyen évem lesz, ha a mostani szer nélkül állandóan a kórházi ágyat nyomtam és más gyógyszer nincs a piacon, ami használna??!!! Gondolom akkor mûtét és legalább az olcsóbb gyógyszereket sem kell adni... Ahogy a sztómás topikba belenéztem, még a zsákból is a legolcsóbbat adják...Rúgjunk egyet még a betegbe! Nem tudok pozitív lenni, nem megy. :(
makkmarci 10 eFt-ot én még kiadnék érte, de itt nagyobb pénzrõl van szó. Nem érem meg nekik, minden levegõvételem egy vagyon. ;) Ez három havi adag ára: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … oben/13801 Ha valakinek van ennyi pénze, akkor gondolom kaphatják. Megkockáztatom a protekciós betegek is.
Inkább adják ezt, ami egy kicsit olcsóbb: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … letta/1016
Nagyon el vagyok keseredve, azt gondoltam, nekem ezt nem állítják le. Végtére is olyan indokkal indították, hogy a mûtétet elkerüljem. :(
Nincs jelen
#5260 2015-03-05 08:29
- rny
- Tag
Arra gondoltam most, hogy olyan menyecskét kéne keresned magadnak, akinek minimum fõorvos az apja :) Bocs, de kb ez a helyzet. Soha semmire nincs pénz meg idõpont, de ha van protekciód, akkor rögtön van minden. Nagyon nehéz erre mit mondani, igaz, hogy engem ez most nem érint, de mindig belegondolok, hogy mi lesz, ha egy nap tényleg IBS helyett valami más lesz a diagnózisom.
Se kezelést, se segélyeket nem adnak a betegeknek. Ha meg kialakul az immunitásod és sztómád lesz, majd azt mondják, hogy ugyan már, hát lehet azzal élni. Az is durva, hogy valószínûleg aki kifizeti, kaphatja. Egyrészt jó is, mert végülis nem megfizethetetetlen (csak kurva drága) és így legalább még egy páran megússzák, másrészt rettenetesen igazságtalan. Pedig akinek súlyos betegsége van jó eséllyel nem ott tart, hogy milliókat keressen.
De máris rosszabbul érzed magad, vagy még nem?
Nincs jelen
#5261 2015-03-05 08:51
- QpaK
- Tag
Hát kb :D Megkockáztatom, hogy aki ki tudja fizetni, kaphatja. Viszont elírtam, mert a 2x-es kiszerelés 2 adag, ami egy hónap. Aztán a fene tudja. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy sosem hoztam a papírformát. Amire azt mondták használ és biztonságos, azt nem tudtam szedni. Másról meg hogy nem fog használni, de futunk vele egy kört és bejött. Lehet, hogy immunitás sem lesz... Már rosszabbodik, étvágyam nincs. Ez szokott lenni az elsõ jel. Az izületeim is csocsóznak. A hasam is rosszabb, de ez még jó állapotnak számít. Gondolom kórházi szintre kéne robbanni, durva laborral. 3 Hónap után fel fogom nagyítani a tüneteimet és megtagadok minden más kezelést.
És lám már megint szét offoltam a topikot...
Nincs jelen
#5262 2015-03-05 09:31
- akombakom
- Tag
QpaK.. támogatom az otletet, hogy felnagyítsd a tuneteket.... ha ok így, akkor mi meg úgy :D
rny a legutobbi hozzászolásoddal szo szeirnt egyetértek...
Szerkesztette: akombakom (2015-03-05 09:32)
Nincs jelen
#5263 2015-03-05 13:08
- pt
- Tag
Qpak!
Most mit mondjak? Csak az igaz véleményemet tudom. Én mindent megteszek, hogy jobban legyek. Tegyél meg te is mindent annak érdekében, hogy jobban legyél ;) Ha ehhez csalni kell.....hát csalj :)
Nincs jelen
#5264 2015-03-05 13:11
- Rigor
- Tag
Qpak: Velem pontosan ezen kotta alapján lett kicseszve. A biológiainak hála végre volt egy tök jó évem, leállították, irtózatosan fellángolt, dupla nem használt, mûtétet se lehetett kezdeni, (a szteroidból már semekkora adag nem volt hatásos) majdnem halál, végleges sztóma.
És persze a gagyi sztómazsák. Ami egyáltalán nem olcsóbb, sõt ki se szállítják (a coloplast ingyen házhoz viszi), sõt sokkal drágább ha úgy nézzük hogy van hogy fel se tapadt, vagy 1 napig bírta, a wc parát felváltotta a "lejön a zsák para". A jobb zsák meg lazán fent van egy hétig és meg is feledkezik róla az ember. Szóval még sokkal olcsóbb.
rny: Mi az hogy nem megfizethetetlen? Ha csak nem kõ gazdag valaki, akkor a remicade-et se tudja kipengetni. Kiszámoltam, nekem havi lebontásban több mint 150 ezer ft lett volna.
Nincs jelen
#5265 2015-03-05 13:42
- QpaK
- Tag
Rigor ettõl félek én is! Akkor is kezelhetetlen lehet a betegség, ha mindent megkapsz és úgy csinálsz ahogy az írva vagyon. Nem úgy hogy megvonják, aztán hajrá. Ha már meg kell dögölni, egy fejlövés kellemesebb!
Bizony drága. Durván 300 ezer Ft egy hónapra... Ezt nem az átlagember pénztárcájához mérték. Megkockáztatom a felsõ tízezer ha beteg, eleve olyan kezelést kap, amirõl még nem tudunk és nem hazánkban.
Az orvos pedig nem biztos, hogy felelõsséget vállal...szóval az sem biztos, hogy ha kifizetik, akkor kapják. Bár aztán semmin nem lepõdnék meg. ;) A külföldi fórumokon is írnak az éves korlátról. Talán kórház válogatja.
Szerkesztette: QpaK (2015-03-05 13:48)
Nincs jelen
#5266 2015-03-05 14:29
- pt
- Tag
Egyébként az orvosok által kitaposott útin kívül nincs semmi ami lehúzná a gyulladást? Teák, nem szteroid gyulladáscsökkentõk? Bármi?
Mármint arra gondolok, ha van valami amit eddig nem próbáltál, hát akkor itt az ideje, hátha beválik....ha már úgyis parkolópályára tett az orvostudomány...
Nincs jelen
#5267 2015-03-05 15:49
- Rigor
- Tag
pt: Sajnos nincs. A többségünk 10-20 év alatt szinte minden elképzelhetõ hülyeséget kipróbált már kínjában (jobb esetben nem használt, rosszabb esetben még rosszabbul lettünk). - ezt most IBD-re értem, IBS esetén ugye a pszichés faktor is játszik, lehet hogy pszichiátriai szerek, terápia is kihatna rá, és csökkentené a gyulladást.
Nekem a colitisem is nagyon frontérzékeny volt, remegtek a beleim, "parancsoló székletet" eredményezett, de olyankor például egy kis xanax elrágása rendezni tudta a helyzetet.
III., IV. fázisú gyógyszerkísérletek vannak, oda be lehet talán lobbiznia magát az embernek, de mindenféle feltételnek kell megfelelni.
Az orvostudomány nincs parkolópályán, mindig folynak a fejlesztések, csak bizony idõbe kerül. Na most gondoljunk bele, két emberöltõvel ezelõtt csak rövid úton meghaltunk volna. Az elõtt több száz, ezer évig nem is tudták diagnosztizálni a betegséget, azt se tudták mibe hal bele a beteg.
Nincs jelen
#5268 2015-03-05 16:46
- pt
- Tag
Az az igazság, hogy cefetül tudok ám lenni néha. És én is tudok annyira magam alatt lenni mint mondjuk havastáj. De az amit ti kibírtok....hát minden tiszteletem a tiétek.
Nincs jelen
#5269 2015-03-05 16:55
- Rigor
- Tag
Én is (de szerintem mi is) tudunk magunk alatt lenni, sõt egy bizonyos mennyiségû szenvedés után szinte törvényszerû a depresszió is. De a kesergéssel az ember csak még nagyobb búbánatba kondicionálja magát az ember. Ha már amúgy is minden rossz, akkor legalább próbáljunk meg valamitõl vidámabbak lenni. Most például egyébként épp magam alatt vagyok.
"Örülj ha esik az esõ, mert ha nem örülsz akkor is esik"
Nincs jelen
#5270 2015-03-05 17:19
- QpaK
- Tag
Szerintem méltatlanul lebecsmérelik a pszichés faktort nálunk. A bélmozgást lassítja az antidepresszáns és így hatékony. Nem beszélve arról, hogy ha napokig nem alszol a hasad miatt és segítségével kvázi leszedálod magad. Az viszont igaz, hogy nincs más módszer, ami használna. Egy fellángolásnál, pedig jön a stressz, ami felerõsíti az alapbetegséget. Ezt onnan tudom, hogy agykontroll tanfolyam után már más volt a visszaesés. Persze az sem gyógyít meg, de a betegség elviselésében segít. Nem adtam még fel, mert lehet, hogy minden tök jól alakul majd. A colitist pedig teljesen tünetmentessé lehet tenni. Olyankor az ibs-em rendetlenkedik, szóval itt is, ott is sorstárs. :D
Nincs jelen
#5271 2015-03-05 18:06
- rny
- Tag
Rigor:
azért mondtam, hogy megfizethetõ, mert Qpak elírta elõször. Ha 3 havi adag ára lenne ez a 270, az azért szerintem nem megfizethetetlen - nem mondom, hogy olcsó vagy fair, de ezt azért van aki megengedhetné magának. Így viszont, hogy egy havi adag ára… hát nem semmi. Te is eléggé pórul jártál akkor ezzel, nem is tudom elképzelni ez milyen érzés lehet…
Szerintem is van pszichés faktor az ibd-nél is. Én ma bebizonyítottam magamnak, hogy a stresszt tényleg nem bírja a hasam, komolyan majd meghaltam ma csak azért, mert egy fontos elõadást kellett megtartanom. Az ember izgul emiatt, aztán végül már csak amiatt, hogy közben ne kelljen elrohannia a wc-re. Tiszta pánik. Ez a fajta félelem pedig mindenkinél jelen van, aki állandó hasmenéssel küzd, legyen annak a neve akármi. Tényleg iszonyú hatása van a stressznek. Bevettem egy xanaxot is, most meg olyan vagyok, mint akin átment egy kamion. Én nem szednék antidepresszánst csak a hasam miatt, de az tény, hogy ez mentálisan is iszonyú megterhelõ tud lenni és néha talán jól jöhet egy ilyen kis "pihenés", úgyhogy itt mindenki tegyen belátása szerint.
Mostanában amúgy én is gyakran hasonlítom magam havastájhoz, olyan jól vagyok :) Azt meg nehéz elkerülni, hogy ilyenkor az ember ne merüljön el ebben a szarban
Szerkesztette: rny (2015-03-05 18:07)
Nincs jelen
#5272 2015-03-05 19:57
- rny
- Tag
http://divany.hu/eletmod/2015/03/05/urites/ érdekességképpen
Nincs jelen
#5273 2015-03-05 21:11
- pt
- Tag
Ez nekem amúgy is megy, nem kell okosteló hozzá, meg app. Stresszhelyzet és már jön is XD
Amúgy tegnap elkezdtem megint a minden nap egy enterobene programot. És jónak bizonyul. Az étvágyam is megjött, a belem nem rángatózik feleslegesen. Ettem danone activiát, meg ittam danone kaukázusi kefírt, teganp is mai is. Kifejezetten jól esik. Remélem megint helyrejövök kissé és tudok hízni. Ez a 78 kg körüli érték szánalmas. A cél a 90 kg megint :)
Nincs jelen
#5274 2015-03-05 21:19
- QpaK
- Tag
Nekem errõl az app-ról a windows install ugrik be. Mindig azt írja, hogy az aktuális pillanatban mennyi idõ van vissza a telepítésbõl. Ez is ilyesmi lehet, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy nálunk mûködne. Ha hirtelen kiírja, hogy van 2 perced, aztán kiderül, hogy mégsem kell, a hasad megnyugszik és utána másfél órát ír. :D Van viszont egy tökre jó wc applikáció, ami kiírja hol vannak a mosdók.
Hú a kefír az jó ötlet, el is felejtettem, hogy olyan is van, pedig az mindig segített valamennyit. Én dicsõséges 42 kilóval nyomom - 3 hét alatt 3 kilót sikerült leadni...úgy, hogy napi háromnál, nem vagyok többször. :) Mert 3 a magyar igazság!
Szerkesztette: QpaK (2015-03-05 21:23)
Nincs jelen
#5275 2015-03-05 21:34
- pt
- Tag
Hú bakker..... 42 kg..... az durva. Mondjuk elég utálat a 185 cm-emhez a 78 kg is... :p Remélem te alacsony vagy. :D
Nincs jelen
#5276 2015-03-05 21:56
- QpaK
- Tag
170 centi, amolyan porbafingó :D
Nincs jelen
#5277 2015-03-06 00:43
- makkmarci
- Tag
Még ami eszembe jutott, bár nem vagyunk vele kisegítve...
Svédben ha valaki eléri a gyógyszerekre kifizetett 10ezer koronát évente (lehet, hogy 20, nem emlékszem pontosan, de kb. egy havi gyengébb fizetés), akkor a többiért nem kell fizetnie...
Ilyen nálunk nincs?
Csak infóként, az acidophilus továbbra is király, pedig szándékosan tologatok néha határokat...
Aki sosem próbálta csak ezt külön, talán érdemes lenne. De jelzem, hogy senkit nem gyõzködök!
Nincs jelen
#5278 2015-03-06 05:02
- akombakom
- Tag
170/42 es teged kiengedtek a korhazbol? :-) na ilyen ez az egeszsegugy.. Ez meg nekem is kevesvoln pedig lany vagok es 160 magas vivccet felreteve az meg nekem is piszok kreves lenne' nagyon durva
Most az a kerdres, hogy hasfogot? Lopemarid lehet e kombinalni nyugtatoval, utazni fogok vsak 1_1 orat, de mar a rotyin ulok, inkabb bevennem mindkettot, kar, hogy holnap szombat, hetvehere bennfogja aztan hetfon minden kijon majd
Nagyon nem mindegy, hogy 25_30 perc vagy 50_60 ugyanaz az utvonal - ez a napi meloba oda-vissza, ma viszont plussz utazok idegen helyre raadasul
na végulis tegnap már rádiétáztam, ma koplaltam, fél szem nyugtatoval abszolválni tudtam az utazást otthon pedig megajándékoztam magam egy finom majonézes salátával... lesz ami lesz hétfon :D
Szerkesztette: akombakom (2015-03-06 19:42)
Nincs jelen
#5279 2015-03-06 21:05
- Goljadkin
- Tag
Sziasztok!
Elõször is üdvözlök mindenkit! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni tõletek. Nekem kb. egymásfél éve kezdõdött a kálváriám. Egyik este eszméletlen hõhullám tört rám, égett a mellkasom, a hátam, a gyomorom és közben járkáltam a Wc-re. Nem volt hasmenésem csak mennem kellett, talán az utolsó alkalommal már hígabb volt ami kijött belõlem de nem nevezném hasmenésnek. Pár óra múlva jobban lettem, aztán másnap eszméletlenül fájni kezdett a gyomorszájam környékén és fájt vagy két hónapig. Elmentem gasztroenterológushoz és adott savcsökkentõt, mondván erre vallanak a tüneteim szedjem és meglátjuk mi lesz. Semmit nem segített a savcsökkentõ, mindeközben rájöttem, hogy vannak tünetmentes és fellángolásos idõszakaim, vagyis hol elmúlt hol visszajöttek ezek a rohamok. Átestem gyomortükrözésen ahol a refluxon kívül semmit nem találtak, hasi UH negatív, vérkép rendben ..mindössze egy kis vashiány. TSH rendben, széklettenyésztés negatív de mindezek ellenére nem múlik a bajom, sõt a fellángolások egyre erõteljesebbek és társul hozzájuk néha ízületi fájdalom, nyomottság. Visszamentem gasztroenterológushoz, hogy ez így nem lesz jó, mert iszonyú fájdalmaim vannak. Azt mondta IBS! Kérdeztem nem kellene egy béltükrözés vagy más vizsgálat, nem tartotta indokoltnak mondván, hogy nincs hasmenésem, nincs vér a székletemben. Szerintetek ez lehet IBS? Produkálhat eszméletlen fájdalmakat ez a betegség vagy verjem az asztalt további vizsgálatokért?
Nincs jelen
#5280 2015-03-06 21:12
- pt
- Tag
Lehet hát kombinálni.
Reggel: coaxil 12,5 mg + Frontin 0,25 mg + enterobene 2 mg :D Faxányosan mûködik.
G!
Nekem nincsenek fájdalmaim, csak ha az idegesség miatt hasmenésem van max akkor egy kis görcs. De ez nem fájdalom. Ha fáj, akkor verd az asztalt.....szerintem.
Szerkesztette: pt (2015-03-06 21:14)
Nincs jelen
#5281 2015-03-06 21:27
- Goljadkin
- Tag
Kedves PT!
Köszönöm segítséged......huuu mennyi gyógyszer! :). Én mindösszesen Prozac-ot szedek pánikbetegségre bár jó ideje tünetmentes vagyok hála az égnek. Én is úgy gondolom, hogy a béltükrözést meg fogom csináltatni, ha más nem magánban.
Nincs jelen
#5282 2015-03-06 21:31
- pt
- Tag
Prozac.... Írnál róla mik a tapasztalataid? Mellékhatás, stb.
Korábban dalsan-t szedtem, de nem vált be csak eleinte, aztán próbáltam az olwexyát, de az rettenetes volt, most a coaxil úgy tûnik jó.....de csak hasfogóval és frontinnal párosítva.
A wc parás pánik hasfogó nélkül rámtör.....
Neked pontosan milyen pánikrohamod volt?
Nincs jelen
#5283 2015-03-06 22:03
- Goljadkin
- Tag
Nálam a pánik nagyon összetett formában jelentkezett. Nem tudtam közlekedni, minden idegen helyen rosszul lettem. Olyan érzésem volt, hogy össze fogok esni, légszomjam volt, elsápadtam, vert a víz. Nagyon rossz közérzet társult a dologhoz, nem ment az alvás, rendszerint reggel hatkor még fent voltam (dolgozni ebben a szakaszban nem tudtam). Hõemelkedésem volt, hullott a hajam, pattanásos lett a bõröm, állandóan fáradt voltam, folyamatosan tudtam volna aludni. A roham szó sem volt jellemzõ az én állapotomra szinte folyamatosan rosszul voltam. Nem múló fejfájás, nõgyógyászati problémák... szóval minden..leépülés. Ez egy komoly és súlyos betegség ami engem nagyon meglepett, hogy az orvosok 4 évig vizsgálgattak mire édesanyám javaslatára felkerestem egy pszichiátert. Ott kimondták a pánik diagnózisát.....ekkorra már olyan állapotban voltam, hogy a közértig nem bírtam lemenni egyedül és 160 centihez voltam 43 kg. Nem adott antidepresszánst mondván a terápia és a relaxáció majd segít....de ebben a helyzetben már nem segített. Felkerestem egy magánrendelést ahol kaptam Prozakot és elkezdtük a terápiát. Csupa jó tapasztalatom van, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam/tapasztalok. Két hónap elteltével elkezdtem visszakapni az életemet, elkezdtem jól lenni. És egy év elteltével gyógyult voltam.......van olyan állapot amikor már túlnõ az emberen a probléma és ahhoz, hogy küzdeni tudjon a gyógyszer segítség de nem megoldás. Gyógyszeres kezelés és terápia kombó sok embernek segít. Nekem hasi pánikom soha nem volt (ha csak ez nem az ami most kínoz) az is egy kegyetlen dolog lehet. de mindenbõl van kiút kellõ odafigyeléssel és önmunkával és egy jó orvossal.
Nincs jelen
#5284 2015-03-06 22:14
- pt
- Tag
Értem. Nekem csak hasi pánik volt, van. Ha nincs a közelben wc akkor elkap a pánik. Ilyenkor extra gyors lesz a bélmozgás és minden az utolsó cseppig ki akar ürülni.
Látom te is nõ vagy. Sajna a prozac is egy SSRI ami nekünk férfiaknak eléggé libidó csökkentõ sajna, így nem is gondolok rá a továbbiakban. Marad a coaxil....ennek nincs mellékhatása. Sõt a nõk is szexuális étvágy növekedésrõl számoltak be tõle. :D
Nincs jelen
#5285 2015-03-07 12:36
- havastáj
- Tag
Hu tegnapig egész elvoltam. Majd tegnap ettem ilyen glutén, laktóz mentes virslit délután, de aztán láttam csípõs volt.
Este 10 re olyan hasi görcs, és hasmenés kapott el, h 10x voltam wc-n egy óra alatt.Elõször normális széklet aztán jött aminek jönnie kell :(( Na puff ez most mi? Fellángolás vagy vissszaesés, vagy gyomorrontás vagy....áááhhhhh, de nagyon ágyba vágott ez a történet. uhhh
Szerkesztette: havastáj (2015-03-07 12:37)
Nincs jelen
#5286 2015-03-07 13:53
- RealHero
- Tag
Havastáj. Azt mondanám semmi különös csak a szokásos:(Ha nem járt le a virsli amit ettél akkor csak egyszerûen nem szerettem a gyomrod.Ha már minden kijött akkor pihenj ,sok folyadék neorosan vagy smecta.Ha úgy érzed hogy fertõzött volt a étel akkor egy bolus adr. is lemehet. De túlzásba ne vidd egyiket se.
Amúgy még nem volt olyan virsli ami nekem ne csinált volna galibát fõleg a füstli.Szóval évek óta nem eszem egyik fajta virslit sem.
Nincs jelen
#5287 2015-03-07 13:57
- havastáj
- Tag
Igen ez is füstli, Csípõs pulykavirsli paprikadarabokkal. A szav.ideje. 2015.05.10. szóval azzal nincs gond, de hogy ilyen fosást okozzon egy visrli???Na ez soha de soha nem gondoltam volna. És csak 3 db ot ettem meg.
Nincs jelen
#5288 2015-03-07 14:50
- QpaK
- Tag
Nagyon furcsának találtam, hogy lesz valaki vérszegény vérzés nélkül, de úgy tûnik elég hozzá a hasmensé, vagy a székrekedés is. :O Havastáj és rny érdemes lenne megnézetnetek a ferritin és a b12 értékeket. Nem lehet, hogy ettõl vagytok mosottak? http://ibstreatmentcenter.com/2012/07/h … nemia.html
Nincs jelen
#5289 2015-03-07 15:48
- pt
- Tag
A héten egész jól elvagyok. Ez az enterobene + activia vagy kaukázusi kefír + szenyák tipusú élet bevállt.
Nincs jelen
#5290 2015-03-07 16:07
- Anci
- Tag
Sziasztok ! Lehet hogy hulyeseg , de mar ezen agyalok , mubelet nem lehet adni a belbetegeknek ?
Nincs jelen
#5291 2015-03-07 16:16
- Pillangó76
- Tag
Anci,
biztos nem tudnak mûbelet. A bél nagyon bonyolult funkciókkal bíró szervünk, ezért is nehéz a bélbetegségek gyógyítása. (A bél mozgását, a táplálékok bontásához és felszívódásához szükséges funkciókat egy mûanyag bél se tudná pótolni.)
Nincs jelen
#5292 2015-03-07 16:19
- rny
- Tag
Fuuuu Qpak, jo hogy mondod ezt! Nekem alacsony lett ugye a b12 (nagyon) es a vastartalek, de azt mondtak, hogy ez lehetetlen, ha a tobbi verertek nem ter el, lehet h laborhiba es meg kell ismetelni. Csak en elfelejtettem megismetelni, de majd a heten!
Nincs jelen
#5293 2015-03-07 18:51
- QpaK
- Tag
Pedig úgy tûnik nem lehetetlen: hasmenés=>b12 hiány=>vérszegénység. Ez simán elõfordulhat, ráadásul gondolom kerülitek a vasban gazdag ételeket. (máj, brokkoli, spenót/sóska) Ami vérzéssel jár, arra igaz, hogy több érték is eltér (hematokrit, hemoglobin...)
Csak most tudtam meg, hogy a közérzetemre mennyire kihat a vashiány. Eddig ezt a betegségre, meg az idõre fogtam. Most kezdték pótolni (heti 2 injekció, 5 héten keresztül) Azért ettõl sokat várok. Nálad ez hogyan jelentkezik? Te is szédelegsz és aluszékony vagy? kávéval orvosolom magam. :)
Nincs jelen
#5294 2015-03-07 21:27
- pt
- Tag
A heti tesztet szerdán kezdtem.
Napi gyógyszerek:
-Reggel: 12,5 mg coaxil + 0,25 mg frontin + 2 mg enterobene
-Délben: 12,5 mg coaxil + 0,25 mg frontin
-Este: 12,5 mg coaxil + 0,25 mg frontin
Ételek:
-Nagy általánosságban szendvicsek, ami kenyeret vagy zsömlét jelent, rántotthússal, téli szalámival, gépsonkával. E mellé minden esetben egy kis dobozos dannone activia johurt ment le, én az epreset szeretem. Vagy pedig dannone kaukázusi kefír. Volt, hogy ettem fõtt lecsókolbászt is. Fõtt étel nem jött össze a héten, több mint 60 órát dolgoztam. Inni vizet ittam, bubitlant vagy félbubisat :) ittam még citromfû teát.
Amit tapasztaltam:
Szerdán még kicsi IBS-re jellemzõ ideges hasmocorgás mikor elindultam az autóval. Csütörtökön itthon voltam semmi jele nem volt a bélmocorgásnak. Gázok azok mentek néha, megnyugtató. Pénteken nagy munka, egész nap kint állásos, meg autózós többedmagammal, ilyenkor 100%, hogy jön Mr.IBS és odabasz, de nem. Reggelrõl azért óvatosan csipegettem csak, de délben már simán betoltam a 3 szenyómat. Ma szombaton szintén nyugis nap volt. Szinte csodálatosan éreztem magam mondhatni. Kellemes volt autózni. Délben kihagytam a frontint próbaképpen, kicsit ez mozgatott a pocin, de em túl erõsen, viszont jelezte, hogy azért ezt nem kellene kihagyni. Így maradok ennél a felállásnál. Széklet szerdán volt, azóta semmi. Egyelõre nem aggódok miatta. Mozog a belem csak most normálisan végre és nem expresszgyorsan. Fájdalom, láz, nincs.
Ebben a tesztben nem szedtem probiotikumot, vitamint se. Viszont most este már bedobtam egy multivitamint. Tesztelem, hogy ez okoz e mozgolódást esetleg a túl sok benne lévõ dolog miatt, mint a 4000x-es b12 stb.
Nincs jelen
#5295 2015-03-08 04:44
- makkmarci
- Tag
Szendvics, ilyesmi nálam is ilyen korrekt. Bármilyen gázosabb kaja után rendbe tud tenni.
A multi sem okoz gondot.
Még mindig áldom viszont az acidophilust, ilyen drasztikus javulásom még sosem volt semmitõl...
Nincs jelen
#5296 2015-03-08 09:39
- akombakom
- Tag
G! ha ilyen pozitiv vagy, és szerinted van megoldás akkor hajár, aztán majd írd meg ide nekunk is.. elore is koszi....
pt és tobbi fiu :d elég nehéz elhinnem, hogy betegek vagytok, meg fut a hasatok, ha folyton azzal vagytok elfoglalva, hoyg csokken a libido... kivel tudtok ilyenkor szexelni? (én a magam részérol, csak rámnézne egy fiu -lány vagyok- már futnék is a retyóra szerintem).. még jó, hogy nem hiányzik úgy, mint nektek :D hasmarssal nehéz, szex nélkul simán bírom egyelore legelábbis (elég jó antibébi, két légy egy csapással :D:D:D )
Nincs jelen
#5297 2015-03-08 14:01
- pt
- Tag
Az élet e miatt nem áll meg.
Az ssri és srni libidócsökkenést okozott.
Az ssre vagyis a coaxil az pedig mintha inkább növelné a szexuális vágyat. Nõk is hasonlóan alátámasztották ezt.
Vannak nehéz helyzetek de egy megértõ társsal könnyebb mint egyedül szenvedni. Persze ehez kell is olyan aki megért. Pont ezért válok mert az asszony ezt nem értette meg. Lenézett, bolondnak tartott, eltávolodott tõlem, szégyelt. Ilyen társ mellett nem is lehet normálisan élni.
Egy életünk van. Én nem fogom begubózva tölteni.
Ha kell az a pár bogyó reggel, délbe, este akkor kell.
Van akinek a szívritmusát kell szabályozni, úgy gondolom nekünk a bél ritmusát. Persze ez egyéni elmélet. Bár tény hogy mind ételre mind streszre begyorsul a belünk és szerintem alapból is sebesebben mozog mint kellene.
Lehet hogy egy átlagember belét egy entebene leállítja. Én azt veszem észre hogy az enyémet csak a sebesrõl normálra lassítja..... Persze ez csak a saját magamon elvégzett kisérlet tapasztalata ami folyamatban van már 2008 óta :) Lehet, hogy én többet kisérleteztem az ibs-el mint az orvosok...... Rá vagyok kényszerítve az ember kísérletre :D
Szerkesztette: pt (2015-03-08 14:04)
Nincs jelen
#5298 2015-03-08 17:44
- RealHero
- Tag
Nos közel egy hónapja szedem a Venlagammát( Venlafaxin)Jelenleg csak ezt az egy gyógyszert lehet felíratni ami ezt a hatóanyagot tartalmazza. Régebben Jarvisként is lehetett kapni.Szóval nagyon jónak tartom ,három hete nincs hasmenésem és nincsenek az iszonyú hasgörcseim sem.Nekem tökéletesen bevált. Remélem fogja tartani ezt a szintet a további hónapokban is fõleg hogy ez az elsõ komolyabb snri-m
Késõbb fogok még a gyógyszerrõl írni ,mert van mit mondanom róla.
Jelenleg a bendõmre ezenkívül nem szedek semmit,illetve most kivételesen napi egy bolus adr. beveszek mert iszonyúan elkezdtem gázosodni,ami elkezdõdik kettõkor és éjfélkor marad abba.Egyébként azt gondolom nálam a gázosodás,mivel csak idõnként jön elõ,a kontaminált vékonybél szindróma miatt van.Ami egyébként a gasztrós dokim szerint gyakran akár évente többször is kijöhet majd el is múlik.
Egyébként egész jól lennék csak most ez idegesít hogy eddig azért nem mentem társaságba mert görcsöltem ma meg azért nem megyek mert puffadok?Hát az édesanyád te IBS!
Nincs jelen
#5299 2015-03-08 19:14
- rny
- Tag
Qpak,
én is szédelgek néha, de leginkább iszonyú fáradt és aluszékony vagyok szinte állandóan. Sok kávéval próbálkozom én is, ami többé-kevésbé hat. De most, hogy ezt mondod mindenképp megcsináltatom még egyszer a vérvételt, hogy ha tényleg úgy van ez a b12 akkor adjanak valamit. Amúgy azt is olvastam, hogy a b12 hiánya önmagában is hasmenést okoz!
Pt-vel nagyon egyetértek, hogy egy megértõ tással könnyebb még ez is. Nekem hál istennek ilyen van, de persze senki se tud mindig mosolyogni egy ilyen helyzetben, még mi sem, szóval azt azért másoktól se várjuk el. És egy kapcsolatban meg fontos a szex, ennyi az egész szerintem. Pedig én biztos sokkal szarabbul vagyok nálad, akombakom :)
Realhero, nagyon érdekel amit írsz! Alig várom, hogy folytasd :)
Nincs jelen
#5300 2015-03-08 21:54
- akombakom
- Tag
rny.. az lehet, de nekem nincs társam (vagyis lehet mégis én állok rosszabbul) és esélye, hogy legyen egynlo a nullával.. elmegyek találkozni aztán futkosok a rotyire? hát ez vajon melyik pasinak jon be? :d
na kivancsi vagoyk pt hogy fog csajozni.. két futás kozott? vagy hogy de tényleg
Nincs jelen