#1101 2009-12-10 21:28
- anyucim
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
Kedves Mindenki!
Köszönöm szépen Mindenkinek, hogy ebben a pár napban kénytelen volt elviselni, hogy ezen a topicon még a csapból is én és az én "ügyem" folyt. Köszönöm a segítõ szavakat is.
A Györgyinának külön köszönet áldozatos segítéséért. "Õ" egy nagyon rendes, segítõkész és szeretnivaló ember.
Mégegyszer: hála és elnézést, hogy próbára tettem a türelmeteket. Üdv: Anyucim, vagyis Tünde
Nincs jelen
#1102 2009-12-11 19:48
- ditke
- Tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki a kissebbségbõl,hány ember minõsítettek vissza?Arról bezzeg nem szól a fáma,pedig elég sokan vannak leszázalékolva,õk is negatív birálatot kaptak? Nagy a csend,õk jobban ismerik a jogaikat, mint mi betegek.Ezeket a sorokat muszáj volt leírnom,mert felháborító a hozzáállás. :/
Szép hétvégét:ditke
Nincs jelen
#1103 2009-12-11 20:40
- aiolosz
- Tag
ditke írta:
Sziasztok!
Azt tudja valaki a kissebbségbõl,hány ember minõsítettek vissza?Arról bezzeg nem szól a fáma,pedig elég sokan vannak leszázalékolva,õk is negatív birálatot kaptak? Nagy a csend,õk jobban ismerik a jogaikat, mint mi betegek.Ezeket a sorokat muszáj volt leírnom,mert felháborító a hozzáállás. :/
Szép hétvégét:ditke
off
Kedves Ditke, megkérnélek specifikáld azt, mit értesz az alatt, hogy "kisebbség" ?
köszönöm
on
Nincs jelen
#1104 2009-12-11 20:45
- én
- Tag
Aiolosz! Off Én tudom, hogy mirõl beszél Ditke. Bár ha leírná, akkor biztonsabban értenénk. De mindenesetre nem idevaló, nem helyénvaló a kijelentése. On
Szerkesztette: én (2009-12-11 20:45)
Nincs jelen
#1105 2009-12-11 21:35
- ditke
- Tag
Tisztelet a kivétel ,senkit nem akartam megbántai ,elnézést kérek aki magára vette.Köszönöm.
Tünetmentes napokat:ditke.
Nincs jelen
#1106 2009-12-12 02:59
- Zsolesz
- Tag
Szia Marthuska!
Köszönöm, hogy szívesen fogadtok itt engem, én is örülök, hogy rátaláltam erre a jó kis csapatra, és hogy meghallgattatok. Természetesen be fogok számolni róla, hogy mi lett a felülvizsgálat eredménye.
Sajnos valóban nem hagyta elmondani a panaszaimat a felülvizsgáló doktornõ, de még csak meg sem kérdezte, hogy mi bajom van. Nem tudom, hogy lefénymásolták-e a papírjaimat, de ha nem, akkor nem hiszem azt sem, hogy elolvasta volna, mert az (APEH) vizsgálat után azonnal visszaadta õket, és elõtte sem olvashatta el õket olyan gyorsan.
Nincs jelen
#1107 2009-12-12 08:24
- aiolosz
- Tag
Zsolesz írta:
Szia Marthuska!
Köszönöm, hogy szívesen fogadtok itt engem, én is örülök, hogy rátaláltam erre a jó kis csapatra, és hogy meghallgattatok. Természetesen be fogok számolni róla, hogy mi lett a felülvizsgálat eredménye.
Sajnos valóban nem hagyta elmondani a panaszaimat a felülvizsgáló doktornõ, de még csak meg sem kérdezte, hogy mi bajom van. Nem tudom, hogy lefénymásolták-e a papírjaimat, de ha nem, akkor nem hiszem azt sem, hogy elolvasta volna, mert az (APEH) vizsgálat után azonnal visszaadta õket, és elõtte sem olvashatta el õket olyan gyorsan.
Kedves Zsolesz !
Nagyon sok Fórum van a netten, ahol a kormányt/kormányokat és az ellenzéket/ellenzékeket is lehet minõsíteni. Ez a fórum nem az. Betegségedrõl és a leszázalékolás során szerzett tapasztalataidról nyugodtan írhatsz, mi több magadról is többet, de a szabályzat 5. pontját ne sértsd meg, mert akkor a hozzászólásodat törölnöm kell.
Köszönöm
aiolosz
A leírtak értelmében a hozzászólásod egy részét töröltem.
Nincs jelen
#1108 2009-12-13 09:42
- Györgyina
- Tag
Szia Zsolesz drágaságom. Ha valami szakmai segitségre van szükséged, itt vagyok. Ird bátran. A csatatér pedig tényleg nem itt van. Remélem. Jó egészséget, egy kalappal és miegyéb. Ölel betegtársad Györgyina
Nincs jelen
#1109 2010-01-04 14:28
- Tünde30
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam az orvosi bizottság elõtt,hát semmi jó tapasztalatom nem volt.A papírjaimat meg sem nézték jó formán egyedül a tüdõ papíromat nézték meg alaposan a belgyógyászati papírommal nem nagyon foglalkoztak.A szedett gyógyszereimet nem tudtam elmondani mert csöngött a telefon.A doktornõnek szétesett a hallgatója azt szerelte.Vizsgálat után megállapította,hogy szellemileg ,fizikálisan,pszihésen rendben vagyok.Ezt hogy tudta megállapítani,mikor a ideggyógyász teljesen mást írt a papírra. Reménykedek hátha a látszat és megérzéseim csalnak,megint egy idegtépõ napok mi megjön a határozatt.
Nincs jelen
#1110 2010-01-07 14:35
- jozy
- Tag
sziasztok én nem szoktam ide írni csak olvasgatni szoktam a fórumot,de mostelérkezett az idõ,hogy megosszam veletek,hogy én is 2 éve vagyok hivatalossan rokkant 67% ,de novemberben voltam gyõrbe felülvizsgálaton,rá 2 hónap mulva meg is jött a határozat hogy 40%! se rehab se rokkantság,csak szoc járadék! nekem mellete van 1 bútorgyártó cégem de nem is melózok benne mint asztalos csak a papírmunkát látom el,hanem helyettem van egy alkalmazott aki dolgozik,eddig jó volt nem kellet járulékokat fizetnem magam után de mostantól ez másképp lessz!?kérdésem hogy járt e valaki hasonló cipõben,érdemes e fellebezni! köszi elõre is
Nincs jelen
#1111 2010-01-07 16:02
- Tünde30
- Tag
Szia jozy!
Én is most próbáltam meg a leszázalékolást és még nem kaptam választ,de ha 40% kapok mindenképpen adok magamnak egy esélyt és fellebezek vesziteni valóm nem igen lehet szerintem.Én is úgy számolok hogy annyit fogok kapni ahogy a doktornõ viselkedett,amennyire képben volt velem és a betegségemmel kapcsolatban.Lehetett rossz napja vagy nem voltam szimpatikus neki és õ döntse el.Van olyan ismerõsöm hogy a betegsége kismacska az enyémhez képest ránéz az ember és majd szétcsattan olyan jól nézz ki és emellett tud 6 órában dolgozni és most is megkapta a 67%-ot.Ezért is biztos nem fogom annyiba hagyni ha 40%kapok,mert én sokszor a betegség miatt alig tudok a házból kimozdulni.Tudom hogy nincs igazság ebben a rendszerben és szerencsésnek kell már lenni ,hogy a bizottság elõtt jó orvost fogjunk ki.
Nincs jelen
#1112 2010-01-07 16:23
- én
- Tag
Tünde30! Drukkolunk! Most próbáltad elõször?
Nincs jelen
#1113 2010-01-07 16:34
- Tünde30
- Tag
Nem.2007-ben megpróbáltam akkor 50% kaptam meg 1 évre,de nem fogadtam el mert a táppénzzel többet kaptam és akkor nem próbáltam fellebbezni,de azóta jött a colitisemhez még más betegség ami még jobban megnehezíti az eddig is nehéz napjaimat ezért adtam be a leszázalékolásra a papírt.
Nincs jelen
#1114 2010-01-07 16:40
- Györgyina
- Tag
Jozy mindenképpen fellebbezd meg. Ha segitség kell irj.
Nincs jelen
#1115 2010-01-07 17:50
- anyucim
- Tag
Szia Jozy!
Igen, én hasonló cipõben járok, mint Te. Dec. 8-án kaptam meg a Határozatot, 17-én fellebbeztem, mivel 42%. Amúgy 2003. óta vagyok - voltam - rokkantosítva. Mellette E.V.
De érdemben nem tudnék még válaszolni a kérdésedre, mert ott tartok, hogy megfellebbeztem, hála Drága Györgyinánknak! :-), és várom az újabb felülvizsgálat idõpontját.
Én is úgy tudom, hogy nincs mit veszteni, és eddig nem bántam meg, hogy fellebbeztem.
Nincs jelen
#1116 2010-01-07 17:59
- jozy
- Tag
persze fellebezek,van valami fellebezési minta valakinek hogy mikert írt bele,igaz én már megírtam de hátha tudok még valami pluszt beleírni.
Nincs jelen
#1117 2010-01-07 18:00
- anyucim
- Tag
Tünde30!
Sztem se add fel, indulj neki újfennt! És nemcsak azért, mert ambivalens példákat látsz magad körül. Az elején, mikor megtudtam, hogy "visszaminõsítettek" én is nagyon el voltam keseredve... sokkal jobban, mint eddig bármikor.
De most úgy érzem, hogy nemcsak magamnak tartozom azzal, hogy mindent megtegyek, hanem a családomnak is.
Sok sikert és nemcsak a döntéshez.
Nincs jelen
#1118 2010-01-07 18:01
- anyucim
- Tag
Igen, én Györgyinától kértem és kaptam hozzá segítséget privátban.
Láttam, hogy Neked is felajánlotta, fordulj Hozzá bizalommal, nagyon-nagyon tündéri.
Nincs jelen
#1119 2010-01-07 18:02
- anyucim
- Tag
Ja és nem utolsó sorban ért hozzá. Mármint Györgyina. Na, bocs. Szóval érted?
Nincs jelen
#1120 2010-01-08 07:58
- én
- Tag
Sziasztok! Kérdeznék egy-két dolgot itt is. Aki a leszázalékolását szeretné kérni, annak milyen nyomtatványok kellenek és azokat mikor és hova kell továbbítani illetve vinni? Van egy úgynevezett Beutaló az ORSZI-hoz a háziorvostól. Ezt a háziorvos küldi be? És hova? (Nem tudja!) Aztán van még két nyomtatvány: 1. Igénybejelentés rehabilitációs járadék, rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, átmeneti járadék, rendszeres szociális járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka, rokkantsági járadék iránti igény elbírálásához. Ezt mikor és hova kell beküldeni illetve vinni? Ügyfélkapun is lehet? 2. Nyilatkozat az egészségkárosodáson alapuló ellátások (rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, az egészségkárosodott személyek szociális járadékai, valamint a rokkantsági járadék) megállapításához szükséges komplex minõsítési eljárás lefolytatásához. És ezt mikor és hova kell beküldeni? Az orvosi bizottsághoz kell ezeket bevinni személyesen? Vagy be kell küldeni a Nyugdíjfolyósítóhoz postai úton? Esetleg az ügyfélkapun is be lehet nyújtani? És ugye ezeket az igénylésnél kell?
Várom a választ és köszönöm annak, aki már túlesett ilyenen és profi a témában és tud és szívesen segít nekem!
Köszönöm! Szép napot!
Nincs jelen
#1121 2010-01-08 10:06
- Tünde30
- Tag
Szia én!
Én leírom ,hogy inditottam el az egészet.A nyugdijfolyósitóhoz bementem kértem forma nyomtatványt.Ott megkérdezték nõnek v férfinek kell biztos más a nyomtatvány.Elmentem a háziorvosomhoz elmondtam hogy megszeretném próbálni a leszázalékolást.Õ megértette és teljes mértékben támogat benne.Kitöltötte a Beutalót.Otthon kitöltöttem a nyomtatványt ami egy kicsit agyilag lefárasztott azok a sok "hülye"kéerdések ami benne szerepeltek.Lefénymásoltam kórházi zárójelentéseket ,összeszedtem a papírokat amit kért és bevittem a nyugdijfolyósitóhoz.December 14-én beadtam és rá 1 hétre megkaptam ,hogy január 4-én mennem kell.Ekkor ismét elmentem a háziorvoshoz aki elküld a szükséges vizsgálatokra,(vérvétel,mellkas röntgen),és megcsinálja az EKG-t.Nekem nem kellett menni vérvértelre mert nem volt régebbi 3 hónapnál.Hát ennyi volt az egész,most már csak a döntésükre várok.
Nincs jelen
#1122 2010-01-08 10:17
- én
- Tag
Tünde! Köszi az infót. Azokat a nyomtatványokat töltötted ki, amiket leírtam fentebb? Azt még áruld el, hogy IBD-s betegnek minek kell az EKG és a mellkas röntgen? Vagy neked van más betegséged is?
Szerkesztette: én (2010-01-08 10:18)
Nincs jelen
#1123 2010-01-08 11:41
- Tünde30
- Tag
Igen én is azt a két nyomtatványt töltöttem ki.Azok a vizsgálatok szerintem mindenkinek kell,eddig akikkel beszéltem mindenkinek csináltatni kellett.
Nincs jelen
#1124 2010-01-08 12:22
- aiolosz
- Tag
Érdemes ezt a portált megjegyezni:
Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság Nyomtatványtár
Nincs jelen
#1125 2010-01-08 12:31
- aiolosz
- Tag
én írta:
" Azt még áruld el, hogy IBD-s betegnek minek kell az EKG és a mellkas röntgen? Vagy neked van más betegséged is?.."
Feltehetõen van egy standard protokoll, amiben rögzítve vannak a szükséges vizsgálatok. Aki egy ilyen bizottság elé megy, annak nem influenzája van, hanem attól kicsit komolyabb a betegsége és nyilván szükség van egy komplex állapotfelmérésre.
Egyébként nekem a colitisre szedett gyógyszerek(elsõsorban a szteroidok miatt) miatt rendszeresen kellett EKG-ra, ritkábban mellkas átvilágításra mennem.
Nincs jelen
#1126 2010-01-08 13:20
- én
- Tag
Aiolosz! Köszönöm az infót. Az orvosok egy részének fogalma sincs, hogy mi kell hozzá, ezt a betegek mindig jobban tudják. Az ONYF nyomtatványtárát meg megtaláltam már. És azt is tudom, hogy melyik két nyomtatványt kell kitölteni. Sajnos meg kell lépnem a dolgot, mielõtt kirúgnak a munkahelyemrõl. Köszönöm a segítséget!
Nincs jelen
#1127 2010-01-11 18:22
- jozy
- Tag
Köszonom az infókat,beadtam a fellebbezésemet, a háziorvosom is azt ajánlotta,bár 4 tömör mondatban,la lényege hogy új felülvizsgálatot kérek. Azt meglátjuk
Nincs jelen
#1128 2010-01-12 07:04
- vugi
- Tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a rehabilitációs járadék mellet is kaphatom-e az árvaellátást? Mert a rokkantnyugdíj nem volt kizáró ok.
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1129 2010-01-12 07:10
- Szuszidi
- Tag
Kedves Vugi!
Az árvaellátásról itt olvashatsz bõvebben
Nincs jelen
#1130 2010-01-13 11:37
- Tünde30
- Tag
Sziasztok!
Megkaptam a leszázalékolásról a papírt,40% kaptam.Teljesen kiakadtam mikor olvasom,hogy a colitisre 30%-ot ,Légzõszervi károsodásomra(jó indulatú tüdõdaganat) 10%-ot,pszihiátriai károsodásomra 5%-ot kaptam és jelenlegi munkakörömben rehabilitációval foglalkoztatható vagyok.Az asthmát a gerincet figyelembe se vették.Megpróbálom és fellebbezek,hátha ott jobban átnézzik a papírt.Volt már valakinek a II:fokon jó véleményezése?
Nincs jelen
#1131 2010-01-13 13:06
- Tünde30
- Tag
Írom,hogy fellebezek,de nem tudom a menetét,merre induljak el.Van ehhez nyomtatvány amit ki kell tölteni?
Nincs jelen
#1132 2010-01-13 13:40
- Edith
- Tag
Szia Tünde 30!Én tavaly januárban voltam rendesen bizottság elõtt.16 éve vagyok leszázalékolva,hol 2 év hol3 évre,de volt,hogy csak 1 évet hosszabítottak.Januárban egyszercsak rehabilitálható lettem a bizottság szerint,de már a doki a vizsgálaton mondta,hogy most másképpen vizsgálnak mint eddig.A megmaradt munkaképességet vizsgálják,20 éve vagyok cu-s.Fellebbeztem II-od fokon helybenhagyták az I-sõ fok ítéletét!Szociális munkástól kértem segítséget,mert nem tudtam most mi legyen.Aki azt mondta,hogy hiába megyek tovább,40%-ot,és 2 év rehabot kaptam,mert ez a 2 év mindenkinek csak egyszer adható,max.3 év,aztán majd utána menjek a munkaügyi bírósághoz ha nem kapom vissza a nyugdíjat.Hát nem tudom jól tettem-e majd kiderül jövõ januárban,mert akkor telik le.üdvözletem.Edith
Nincs jelen
#1133 2010-01-13 15:56
- Györgyina
- Tag
Tünde, fellebbezd meg a határozatot. Formanyomtatvány nincs, ez szabadon választott. Ha segitség kell irj emailt, megirom Neked.
Nincs jelen
#1134 2010-01-13 17:15
- Tünde30
- Tag
Györgyina elküldtem,remélem jó helyre küldtem.
Elõre is köszönöm segítségedet !
Nincs jelen
#1135 2010-01-13 17:40
- Györgyina
- Tag
Tündi, emiail ment.
Nincs jelen
#1136 2010-01-15 13:44
- pötyi
- Tag
Szia Mindenkinek!
"Örömmel" számolhatok be mindenkinek, hogy laza HAT hónap (jún. 15-jan.7-ig) után lezárult az én rehabos történetem is. ;( Rájöttem, hogy ezzel az új módszerrel csökkentik a pénzünket, csak ezt szó szerint kimondva nagyon rosszul hangozna! Szóval mivel '86 óta vagyok rok.nyögdíjas éppen itt volt az ideje 1 kis "karcsúsításnak." '84-ben végeztem a sulival, kb.:fél évet tudtam dolgozni mikoris elkezdödõtt a hasmenés. 5 hónap kórház után derült ki mi is a bajom és mivel 34 kg-osan még nem tudtam munkába állni leszázalékoltak. 67%ot kaptam EDDIG. Mostanáig nem is voltam rehabilitálható vagy csak részben. 2002-ben kivették a bélésem nagy részét és most rehabilitálható lettem 3 évre. Azt mondták több lesz a járadék, jobban járok. HÁT NEM. Bekértek mindenféle papírokat és megállapították, hogy 86-88 közötti r.nyugdíjam az kereset volt, mert a 88 elõtti idõszakot keresetként kell számolniuk! ;( :(
Így most 9,5%-kal kevesebb a rehab.járadékom mint a rokim volt, és nem több (120%-al). Persze tudom, hogy ez még mindig több mint a semmi, mert úgye aki még iskolába jár(t) mikor beteg lett õk ennyit sem kapnak!
Ezt a történetet csak azért írtam le nehogy mást is félreinfózzanak az nyugdíjintézetnél. ;)
Tünetmentes és szmogmentes napokat mindenkinek! ;) :)
Nincs jelen
#1137 2010-01-15 18:40
- tomekkk
- Tag
pötyi: totál így jártam én is!! mivel 94 óta voltam roki (67%) ezért a valós munkaéveim csak 6 év 200valahány nap,ezért ezt az idõt vették alapul mikor a rehabos cash-t kiszámították, vagyis nekem kereken 10000 Ft-al lett kevesebb a pénzem, mert hiába vagyok 38 éves, a 94-tõl 2008 ig eltelt idõ nem munkaviszony hanem sima rokkantsági ami nem számít bele az alapba. Ez a szabály csak annak ér valamit akinek van kb 15-20-25 év munkaviszonya már, vagyis mostanában betegszik le, de nekem/nekünk akik már régóta rokkantak vagyunk egyáltalán nem olyan jó a lapjárás.
Nincs jelen
#1138 2010-01-18 15:49
- Móni78
- Tag
Sziasztok!
Én 2003 óta vagyok rokkantnyugdíjas. A 2008-as felülvizsgálaton 40%-ot kaptam. Fellebeztem, behívtak újra erõltették a rehab járadékot, de fogalmam sem volt akkor róla, hogy mi az. Aláíratattak velem papírokat (elég rossz állapotban voltam akkor, és minnél elõbb szabadulni szerettem volna), hogy nekem így lesz jó. A határozatban pedig 50% szerepelt, ami az új szerint rokkantnyugdíj (régi 67%). Ugyanazt az összeget kapom továbbra is.
Az én kérdésem az lenne, hogy lenne egy állás lehetõség amit eltudnák végezni. Szeretném elvállalni, végre lenne valami hasznom nekem is. Jól tudom, hogy most nincs idõ korlátozás, csak kereset korlátozás van? A nyugdíjam kétszereséig kereshetek?
Nincs jelen
#1139 2010-01-19 12:05
- pötyi
- Tag
Szia Móni78 a kérdéseddel kapcsolatban olvass vissza ebben a topikban. De bemásolok neked valamit:
A késõbbiekben az ellátás folyósítására vonatkozó szabályok az alábbiak szerint módosulnak:
§ 2009. december 31-ét követõen az ellátás folyósítása melletti keresõtevékenység folytatására vonatkozó új szabályokat kell alapul venni, tehát a járadék folyósítása melletti keresõtevékenységbõl származó kereset, jövedelem hat havi átlaga nem haladhatja majd meg a mindenkori kötelezõ legkisebb munkabér összegének 80%-át.
§ Az esedékes felülvizsgálat során a munkaképesség csökkenés mértékének vizsgálata helyett az egészségkárosodás mértéke kerül majd megállapításra, így a korábban legalább 50%-os munkaképességcsökkenés 40%-os egészségkárosodásnak felel majd meg.
örülök hogy jobban vagy és eltusz helyezkedni sok sikert és tünetmentes szép napokat!
Nincs jelen
#1140 2010-01-19 16:56
- Quinny
- Tag
sziasztok!
27 éves lány vagyok.4 év szenvedés,és számtalan orvosi vizsgálat után 2009 szeptemberében,Crohne betegséget állapítottak meg.Jelenleg már csak 47 kg vagyok,az eddigi egyébként is kevés 50kg-ról.Tervbe van véve egy kis bélmintavétel,sajnos mûtéti úton,mert a szúkületek miatt más lehetõség nincs.
Eddig egyetemista voltam,passziváltattam,a mindennapi fájdalmak miatt,így befejezni nem tudtam.Munkaviszonyom talán egy fél évnyi volt,nem érem el az a bizonyos egy évet,ami kellene.Nem tudom hogy ilyenkor mit kellene tennem,dolgozni nem tudok,és nem tudom mire lennék jogosult?lerokkanthat-e az orvos,vagy a leszázalékolás,mi jöhet szóba?A háziorvos valamlyen 4 oldalas nyomtatványt emleget,amivel lerokkantathatnám magam,de semmi anyagi támogatást nem kapnék.De nem pontosan értem h mrõl beszél.
Ha valaki tudnatanácsot adni megköszönném.
Panaszmentes napot:Rita
Nincs jelen
#1141 2010-01-21 09:18
- pötyi
- Tag
Üdv a köreinkben kedves Quinny! :)
Erre a kérdésedre az elõzõ oldalon anyucim adott klikkelési lehetõséget a #1091-es hozzászólásával de ide másoltam neked. http://209.85.135.132/search?q=cache:_W … =firefox-a
Egyébként Keetlen is így járt mint te. Keresd õt bármiféle kérdésedre szívesen válaszolunk.
Tünetmentes szép havazást mindenkine! ;)
A pontos link:
Változások az átmeneti-, és a rendszeres szociális járadékban
aiolosz
Nincs jelen
#1142 2010-01-21 10:02
- Kethleen
- Tag
Szia Quinny!Mint már elöttem Pötyi megírta én is hasonló cipõben járok mint te.Ha gondolod keress meg privátba és elregélem a történetet.De egyébként kb 1 éve kaptam tanácsokat ebben a topikba,olvass vissza!
Szép napot!:-)
Nincs jelen
#1143 2010-01-21 16:08
- Quinny
- Tag
sziasztok!
köszönöm a segítséget:)
Akkor csak lesz valami,elõbb,vagy utóbb.Mindenkinek szép napot:)
Nincs jelen
#1144 2010-01-25 18:48
- maszat
- Tag
Sziasztok!
A II. csoportba tartozó 80%-os rokkant vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen fokú rokkantság mellett hivatalosan lehet-e valahol dolgozni.
A segítséget elõre is köszönöm!
maszat
Nincs jelen
#1145 2010-01-25 19:31
- Laci54
- Tag
maszat,tudomásom szerint nem.
Nincs jelen
#1146 2010-01-26 21:42
- virágom
- Tag
Szia Maszat!
Meglepõ, hogy ilyen betegen van erõd dolgozni, vagy javult az állapotod? Ne érts félre nem bántásnak szánom a kérdésemet csak meglepõdtem.
Nincs jelen
#1147 2010-01-27 08:31
- én
- Tag
virágom! Nem szeretnék maszat helyett válaszolni, de gondolom, hogy a pénz nagy úr. A mai világban meg kell élni valamibõl.
Nincs jelen
#1148 2010-01-27 12:27
- sibi
- Tag
Sziasztok.
Rég olvasgatlak titeket, de most lenne egy kérdésem is, hátha tud valaki tapasztalatból valamit mondani.
12 éve vagyok crohn beteg. 2004-tõl már nem tudtam dolgozni, mert többet voltam kórházba-betegállományba, mint nem.
Leszázalékolásnál 50% kaptam.2006-ban szintén 50%. 2008-ban már azúj rendszer alapján 45%. A rendszeres szociális járadékot kapom 2006 óta (akkor igényeltem meg) jelenleg is. Decemberben volt mûtétem. A vékonybélbõl távolítottak el 20 cm-t szûkület miatt + a bauchin billentyûnél plasztikázták egy 5 cm szûkület miatt. A háziorvosom szerint adjak be állapotrosszabodást, de ahogy olvasgattam ezt a topikot, kétségeim vannak, érdemes-e azon a megalázó tortúrán átesni. Mostanában még az is munkaképes aki eddig 10-20 évig 67%-on volt. Vagy van valami új gyógymód, csak én nem tudok róla. Felvilágosítana valaki?
Szép napot.
Nincs jelen
#1149 2010-01-27 15:28
- Györgyina
- Tag
Kedves Sibi
Én nem tudom a bizottság helyett eldönteni, hogy számít-e valamit a fent leírt mûtét vagy sem, de egy biztos, hogy ami Veled történt, vagyis a bélcsonkolás, sokat nyom a latba. Kérlek, próbáld meg a rokkant nyugdíjat.
Nincs jelen
#1150 2010-01-28 15:47
- sibi
- Tag
Kedves Györgyina
Köszönöm a biztatásodat, megpróbálom, bár gyûlölöm a bizottsági "lóvizitet", nincsenek kellemes emlékeim, most meg rádásul önként saját kérésemre menjek oda. Brrrrrr! De majdcsak túl leszek azon is. Igyekszem nem stresszelni rajta.Úgy gondolom semmit sem veszíthetek, kevesebb csak nem lesz.
Ûdv. sibi
Nincs jelen