#1251 2010-03-11 08:32

Tünde30
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Sziasztok!
Sibi  nem jól írtam március 8-án voltam most hétfõn bocsánat.
anyucim nálam a vizsgálaton egy fõorvosnõ meg egy adminisztrátor volt.
Majd el vállik mit döntenek,sajnos dolgozni nem tudok még a házból is nagyon nehezen tudok kimozdulni sajnos.
Én nagyon szeretnék dolgozni,mert egy idõ után az otthon lét miatt kezdek bekatani,kezdek befordulni magamba.
Nekem a munka munkatársak emberekkel való kapcsolat jó tesz,de most eljuttot a betegségem arra a szintre hogy ez lehetetlen.Remélem ez az állapot fog javulni és még fogok tudni közösségbe menni minden stressz nélkül megtenni.Remélem Debrecenben másképp látják állapotomat.

Nincs jelen

#1252 2010-03-11 11:38

anyucim
Tag

Tünde30!
Akkor valószínûleg az enyém a rögtönítélõ volt... :-)
Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól :-(
Tudom nem vigasz: de voltam én is úgy, hogy a férjem vitt ki a kórházba a zuhanyba és széken mosott le, azon is alig bírtam ülni, mert annyira sz@rul voltam. Kívánom szeretettel, hogy mielõbb légy jobban!!!

Nincs jelen

#1253 2010-03-15 16:43

Bencze_Agi
Tag

Sziasztok!
Engem olyan érdekelne, hogy az emelt családit kaphatom Crohn-os ként?
Mert régebbi hozzászólásokban olvastam, de sajna nem tudom, hogy ehhez mi kell? ( suli, munkahely vagy ilyesmi)
Nagyon meg köszönném ha valaki segítene.

Nincs jelen

#1254 2010-03-15 20:19

Frozina
Tag

Ha Te vagy a beteg, nem múltál még el 18 éves és kapod a családi pótlékot jelenleg ( ill. a szüleid) akkor jár az emelt családi pótlék. Ha elmúltál 18 éves, hiába jársz iskolába, akkor sajnos lemaradtál róla. Méltánylási lehetõség nincs.

Nincs jelen

#1255 2010-03-16 10:11

Györgyina
Tag

Drága Frozina, engedd meg, hogy kiegészitsem az infót. Ha közpfokú oktatási intézménybe jár a beteg, 20 éves koráig kaphat emelt családit. Sõt, ha az orvos kiadja az igazolást, hogy születésétõl fogva jogosult volt az emelt családira, kaphatja tovább is.
Bocsánat, hogy beleszóltam.

Nincs jelen

#1256 2010-03-16 10:57

Bencze_Agi
Tag

Köszönöm a válaszok. Hát én vagyok a beteg, elmúltam 18éves, még valószínû 1-2 hónapig kapom a családit.
De tegnap olvastam egy bejegyzés (próbáltam meg keresni, de nem találtam) Hogy van egy olyan lehetõség, hogy 25 éves koromig kaphatok "valamilyen segély/ellátást" De nem kell nappali tagozatos iskolában jog viszony és nem lényeg, hogy elmúltam 18. ( még majd keresgetek, hátha meg találom)

Nincs jelen

#1257 2010-03-16 11:39

Györgyina
Tag

Bencze Ági, nézd meg a Magyar Államkincstár  honlapját a Magyarország.hu oldalon és ott a családi pótlékra jogosultság cimû cikket.

Nincs jelen

#1258 2010-03-16 11:42

Frozina
Tag

Ági!
" Ki után, illetõleg kinek a részére lehet magasabb összegû családi pótlékot folyósítani?
A tartósan beteg, illetõleg súlyosan fogyatékos gyermek után lehet magasabb összegû családi pótlékot folyósítani, továbbá
magasabb összegû családi pótlékra jogosult a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha utána tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegû családi pótlékot folyósítottak.
Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy
- az a tizennyolc évesnél fiatalabb gyermek, aki az 5/2003. (II.19.) ESZCSM rendeletben meghatározott betegsége, illetve fogyatékossága miatt állandó vagy fokozott felügyeletre, gondozásra szorul.
- az a tizennyolc évesnél idõsebb személy, aki tizennyolcadik életévének a betöltése elõtt munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, illetve legalább 50%-os mértékû egészségkárosodást szenvedett, és ez az állapot egy éve tart, vagy elõreláthatólag legalább egy évig fennáll."
Sajnos fél éve én is kénytelen voltam körbejárni ezt a témát, a Kincstárban is azt a felvilágosítást kaptam, amit a jogszabály ír. Ha a 18. év után váltam tartós beteggé, nem kaphatom az emelt összegû családi pótlékot. De legjobb, ha felhívod õket.

Nincs jelen

#1259 2010-03-16 14:18

Bencze_Agi
Tag

Nagyon szépen köszönöm, meg próbálok utána járni!

Nincs jelen

#1260 2010-03-16 14:33

én
Tag

Bencze_Agi! Ha elmúlsz 18 éves illetõleg közeleg az az idõ, amikortól nem kapsz majd családi pótlékot, el kell menni a bizottság elé ugyanúgy, mint a leszázalékoláshoz és õk állapítják meg, hogy milyen mértékben vesztetted el a munkaképességedet, és ha õk úgy találják, akkor továbbra is kapod az emelt családi pótlékot. Illetõleg kaphatsz valami ellátást is. Szép napot!

Nincs jelen

#1261 2010-03-17 22:02

Bencze_Agi
Tag

Szia Én!
És ezt én hol tudom kezdeményezni? A háziorvosnál?

Nincs jelen

#1262 2010-03-18 08:27

én
Tag

Ezt nem tudom pontosan, de kérdezd meg azt a szervezetet, ahonnan a családi pótlékot kapod. De ha jól emlékszem, mielõtt lejárt a családi pótlék, küldtek egy papírt illetve határozatot, tájékoztatást is errõl. Igaz ez már néhány éve volt.

Nincs jelen

#1263 2010-03-18 10:18

aiolosz
Tag

Bencze_Agi írta:

Szia Én!
És ezt én hol tudom kezdeményezni? A háziorvosnál?

Ági, ezeket tanulmányozd át alaposan:

Magasabb összegû családi pótlék

Családtámogatási nyomtatványok

Nincs jelen

#1264 2010-03-18 15:26

Bencze_Agi
Tag

Köszönöm a a segítséget, átnézem!

Nincs jelen

#1265 2010-03-19 12:35

sibi
Tag

Inkább olvasgatós fórumtag vagyok, mint írogatós.Erõtmeríteni nagyon jó olvasgatni titeket, tanácsot adni meg vannak tapasztaltabbak nálam.Ahogy  igértem, beszámolok az eredményrõl.Ma megjött a határozat, 52% egy évre.Rehabilitálható,de komplex rehab. nem javasolt.
Egyben küldték a rokkant nyugdíj megállapításáról is a határozatot.Örömömben sírva fakadtam.Mégse a 4 éve kapott járadék.Bár lehet eddig könnyen belenyugodtam.Elkínlódtam itthon, orvoshoz is csak akkor mentem, ha nagyon nagy volt a gáz.Pedig leletek kellenek tudom, de világ életembe utáltam orvoshoz járni.Fóbiám van tõlük,a kórháztól meg a vizsgálatoktól.Ja még annyi, hogy a crohnra 40%+ psyches károsodás 20%=52%
Tünetmentes szép napot mindenkinek, végre meghozták a Sándorok, Józsefek a meleget.Köszönet érte.

Nincs jelen

#1266 2010-03-19 19:27

Elizabeth
Tag

Szia Sibi. 
Gratulálok.

Nincs jelen

#1267 2010-03-19 21:05

anyucim
Tag

Kedves Sibi!
Én is szívembõl gratulálok Neked. És kicsit irigyellek is, nemcsak az eredményedért, hanem azért, hogy egyáltalán a tudtodra hozták, hogy a mi a helyzet. Én február 3. óta várok...
A tapasztalatról alkotott véleményedrõl a véleményem: átgondolnám a helyedben, mert soha nem lehet tudni azt, éppen kinek mi az a -  talán a Te általad "szolgáltatott" - szalmaszál, amitõl valahogy Valakinek könnyebben megy tovább a szekér, soha nem lehet tudni, hogy mikor mit indít be az ember, akár csak egy mondatával is pozitív vonatkozásban a másikban. Úgyhogy légyszi, oszd meg Te is értékes gondolataid a jövõben is itt!
Minden jót Neked is és mindenki Másnak is!!!

Nincs jelen

#1268 2010-03-20 08:53

Györgyina
Tag

Drága Sibi! Szintén gratulálok a sikeredhez és ez már önmagában egy jó példa arra, hogy nem mindenkivel csesznek ki. Ez legyen elõremutató a Betegtársainknak arra, hogy van remény, igazságosság és gyõzelem, ha ezt harcnak tekintjük.
Anyucim! kitartás. Minden imának ámen a vége, tudod, elõbb-utóbb döntenek.

Nincs jelen

#1269 2010-03-20 19:49

tomekkk
Tag

Ha nem bánjátok írnék ide egy kis sztorit, tegnap hallottam. Egy ismerõsöm mesélte hogy néhány évig le volt százalékolva, de nem Crohn-os hanem más betegség(hasnyál) miatt. S mikor már jobban lett s épp aktuális volt a felülvizsgálat, akkor szólt a felülvizsgáló dokinak hogy  szeretné ha kiírnák, mivel már jól érzi magát, panaszmentes, s tudja azt hogy már teljesen úgysem fog meggyógyulni, de úgy érzi hogy tudna s szeretne dolgozni. S erre csak a fejvakarás volt a rendelõben,hogy ilyet még nem is láttak-hallottak, elsõ pillanatban nem is tudták hogy mit is kéne csinálniuk, mert ilyenre még (náluk) nem volt példa.  szal ilyen is van.

Nincs jelen

#1270 2010-03-21 08:26

anyucim
Tag

Tomekkk!
Ez jó story :-), megmosolyogtatott.

Györgyina! jaja, amúgy én a lelassult rögtönítélõnek híllom mostanában "õket".
Egyéb iránt pedig: nyitnikék!!! napocska, 15 fok celsius, úgyhogy fel a tavaszi szép cipõdet, és jer!
Pusza!

Nincs jelen

#1271 2010-03-24 11:12

Tünde30
Tag

Sziasztok!
Megkaptam a 2 fokú határozatot 40% kaptam 1 % se kaptam többet.
Nem tudom menjek e tovább a munkaügyi bíroságra vagy mit csináljak.Ugyanazt írták le mint az 1 fokon.gyorsak voltak március 8-án voltam ma meg megkaptam.Valaki ment tovább, ez hogy mûködik?Azt írja hogy keresetet kell 3 példányban benyújtani.Most megint kikattantam,de szívesen átadnám nekik ezt a betegséget ,hogy tudnák meg mit él át az ember nap mint nap.Azt hiszik abból a kevés pénzbõl meg lehet élni amit adnak,szívesebben dolgoznék. van két gyermekem azt fel kell nevelnem és szeretnék megadni nekik mindent,de a rokkant nyugdíjból vagy a szociális járadékból még az élelemre se nagyon marad.Hát ez a magyar állam!Még az bosszant az egészben,hogy a környezetemben hány ember le van százalékolva és nem lehet megmondani róluk ,hogy betegek és mellette dolgoznak 6 órában.Tényleg ez pofára megy élek egy ismerõsöm szavaival.Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#1272 2010-03-24 12:12

Györgyina
Tag

szia Tünde 30. Sajnálattal olvasom, hogy nem változott a döntés. Igen, érdemes a munkaügyi biróságra menni, mert az illetékmentes és még egy esély. Igazad van, jogtalan, hogy bennünket büntetnek a léhütõk büneiért. Ezt nevezik általánositásnak, vagy a gyermek kiöntését a lavórral együtt.
Ha segitség kell, irj emailt, megirom a beadványodat. Ne izgulj, valami jó mindig történik.

Nincs jelen

#1273 2010-03-24 15:38

Tünde30
Tag

Szia Györgyina!

köszönöm válaszodat, gondolkodtam,hogy mit csináljak,menjek tovább vajon ott elérek valami sikert és tényleg látják,hogy beteg az ember.Ahogy olvasgattam a határozatot azt éreztem én nem is vagyok beteg olyan sok szépet írtak rólam.Alkatilag nem vagyok sovány,nem fogytam ,pszichésen még nem vagyok teljesen padlón.Mozgásszervileg meg tökéletes vagyok meg tudtam állni a sarkamon meg lábbujjhegyen .Én nem mozgásszervi betegséggel mentem oda hanem a colitis-sel  a széklettartási problémámmal ami elégé padlóra tett de úgy látszik ez még nem elég.Azért,hogy fiatal vagyok sajnos küzdenem  kell ezzel a problémával,ami nagyon nehéz.
Szerintem megpróbálom és tovább megyek ettõl többet remélem nem veszíthettek.

Nincs jelen

#1274 2010-03-25 09:04

anyucim
Tag

Tünde30!
álláspontom: én biztatnálak!
:-)

Nincs jelen

#1275 2010-03-25 11:03

Edith
Tag

Tünde30!Én azt mondanám ne hagyd félbe a dolgot menj tovább a munkaügyi bíróságra!Nagy szemétség amit csinálnak mostanában az emberrel a bizottságon/na ha mindíg megalázó volt,fõleg mikor a fogait nézik az embernek mint a lovaknak/,én tavaly januárban voltam elsõ,majd másod fokon,rehabilitációs járadékot kaptam 2 évre.Azt javasolták egyenlõre fogadjam el majd jövõre megyek újra bizottsághoz,de elõre eldöntöttem ,hogy végig megyek,mert ahogy hallom ismerõseimtõl,ott igazán hozzáértõ orvosok vizsgálnak,akik meg is hallgatnak,és nem folytják bele a szót az emberbe.Nem tudom mennyire kell betegnek látszani ahhoz,hogy elfogadják a szakorvosok véleményét a bizottságon,mert õk kezelik közvetlenül a beteget.A bizottság pedig úgy olvassa el a javaslatokat,zárójelentéseket ahogy jónak lája.Ez az én véleményem,javaslom mindenkinek végig kell harcolni ,tudom nem egyszerü,és anyagilag sem mindegy,de nem szabad abbahagyni,ki kell harcolni/sajnos/az igazunkat,és a valóságot!További szép napot,üdvözetel!

Nincs jelen

#1276 2010-03-25 11:04

Tünde30
Tag

Köszönöm anyucim a biztatást!

Ma voltam a körzeti orvoshoz,mondta a táppénzes orvos már nem fog tovább táppénzen tartani,de járjak utána hogy nem e lenne jobb elmenni munkanélkülire annak nagyobb lehet az összege és úgy igénybe venni a 40%-ot.
Nem tudom mit csináljak,az biztos hogy munkaügyi bíroságra beadom de addig mit csináljak,mert dolgozni nem tudok.

Nincs jelen

#1277 2010-03-25 14:26

wandi
Tag

Sziasztok!
Megkaptam a behívót :(
Ami máris problémás, 08-án írták, 18.-án feladták, a postás 23.-án adta ide, és 02.-a a napja.
A 9 nap nem elég friss leleteket szerezni. MR idõpontot 19.-ére kaptam.
Amúgy ha nem viszek friss leleteket, kár is odamennem...
Ha kérnék késõbbi idõpontot kihúznám a gyufát?
Ha a választások utánra tolódna, vajon rosszabb, vagy jobb lenne?
A hozott lelet számít jobban, vagy a helyben történõ vizsgálat?
Ti mit gondoltok?
Már a gondolattól rosszul vagyok, olyan megalázó ez az egész.

Nincs jelen

#1278 2010-03-25 16:44

vugi
Tag

Szia Wandi!

Szerintem az számít mennyire látszol betegnek.

üdv, vugi

Nincs jelen

#1279 2010-03-25 16:50

Tünde30
Tag

Szia Wandi!

Az én esettemet tudom veled megosztani,mikor megkaptam a papíromat megörültem ,hogy el tudok menni az ortopédiára a ct-re és a pulmonológiára,az utolsó kettõre el tudtam menni,mert arra már fél éve meg volt kérve az idõpont.Nagyon beteg voltam,de elmentem, az ortopédiára 2 napra rá kellett mennem,de olyan beteg lettem hogy nem mentem.Így volt friss papírom a pulmonológiáról és volt sebésztõl papírom a végbéltáji és széklettartási problémámról,de szerintem a helyben történõ vizsgálat számítot.Nem voltam 40 kg én 50kg vagyok jelenleg,le tudtam guggolni mozgásom összetett,tudtam válaszolni a kérdésekre,figyelmemet tudták terelni és felkelteni.Az lenne a baj ha 31 évesen nem tudnék társalogni és én nem mozgásszervi meg nem ilyenfajta pszichés problémával mentem oda.
Sajnos hiába volt és hiába nézték visszamenõleg meg a papíromat mégsem értem el semmit,sajnos.Én kívánok neked több szerencsét mint nekem volt .Hátha ott emberségesebbek az emberrel .

Nincs jelen

#1280 2010-03-26 13:28

Edith
Tag

Szia wandi!Kívánok neked sok sikert,és szerencsét!!!!!!!!!!!!!

Nincs jelen

#1281 2010-03-26 20:10

wandi
Tag

Köszi a hozzászólásokat :)
Két geringmûtét  és két hasmûtét (sztóma ki, sztóma be, 40 cm bél minusz) után azért nehéz lenne szimulánsnak nézniük.
Az meg nem kérdés, mindent el fogok követni. Csak azt sajnálom, hogy két évente ezt a paráztatást végigcsináltatják azokkal, akiket a stressz magában is kicsinál.

Nincs jelen

#1282 2010-03-26 20:24

Györgyina
Tag

Wandi drága, ne parázz, igaz szemétség, hogy állandóan viszahívnak, de én 26 évig csináltam ugyanezt, és hidd el, volt benne jó és rossz, de mindig túlélhetõ. Fel a fejjel Nagylány. Nem vagy egyedül. Egy kalappal.

Nincs jelen

#1283 2010-03-27 08:24

wandi
Tag

Köszönöm a jókívánságokat!
Tudom, hogy no para, csak sajnos az belülrõl fakad.
A jó benne, hogy hamarosan lesz, nem kell soká várni.
Majd mesélek, ha van fejlemény.
Puszi mindenkinek :)

Nincs jelen

#1284 2010-03-28 08:55

anyucim
Tag

Bocsi!
Tudtok v.mi paragrafus számot, hogy mennyi idõ múlva kötelesek megküldeni a határozatot?
Lassan már 2 hónapja várok.

Nincs jelen

#1285 2010-03-28 09:41

Györgyina
Tag

ja, tudok, az államigazgatásban max. 30 nap az ügyintézési határidõ. Meg lehet szakitani egy gagyi értesitéssel, de hogy még azt sem küldenek, hát kicsit törvényellenes.
Nézd meg az államigazgatásról szóló törvényt. www. Magyarország.hu. ird be, hogy államigazgatásban eljárási határidõk. vagy kérdezd Judyt.

Nincs jelen

#1286 2010-03-28 16:24

én
Tag

Újabban 22 munkanap az ügyintézési határidõ. De paragrafust én sem tudok.

Nincs jelen

#1287 2010-03-29 09:54

anyucim
Tag

Köszönöm a válaszokat!
Felhívtam õket telefonon, 56% és rehabilitálható vagyok. V.mi postázási gond lehetett. Az ügyintézõ jól lecseszett, hogy miért nem telefonáltam elõbb.
Györgyina! Te haragszol rám v.miért? Megbántottalak v.mivel?

Nincs jelen

#1288 2010-03-29 18:46

Elizabeth
Tag

Szia   anyucim!!!!
Gratulálok,örülök hogy sikerült.

Nincs jelen

#1289 2010-03-29 19:49

judy1981
Tag

Hali! Vki emlegetett? :P

Énnek van igaza. Újabban 22 munkanap a határidõ, de ez sem hatja meg õket :( Az kb. ugyanannyi, mint a 30 naptári nap. Nem tudom mi értelme volt, talán csak, hogy vmivel elüssék az idõt. Nem akadt fontosabb dolguk. Nem vennék én arra mérget, hogy postázási gond volt. De sajnos ez ellen sokat nem tehetünk.

Egy érdekesség a rehabról: Mikor nekem mondták, hogy rehabra fognak küldeni, megkérdeztem a munkaügyiben (csak úgy beszélgetés szintjén, mert az iroda papírjait vittem), hogy van-e sok rehabos, és tudnak-e velük mit kezdeni? Erre kb. az volt a válasz, hogy munkanélkülibõl is sok van, jobb híján ECDL tanfolyamra küldözgetik õket. Legutóbb 16-ból 2-nek sikerült levizsgázni. Tehát hiába hoznak törvényt, hogy rehabilitájlák az embereket, ha kell, ha nem, a munkaügyi épp úgy nem tud velü(n)k mit kezdeni, mint az egészségesekkel. Bár megjegyezném, hogy ha engem ECDL-re küldenek, akkor minden nap be kellene járni, ami 1 órás út. Hát sokunknak ez is elég bajos.

Nincs jelen

#1290 2010-03-29 20:15

anyucim
Tag

Köszönöm Elizabeth, nem rajtam múlott, úgy érzem...
Györgyinám még mindig aktuális a reggel feltettem kérdésem...?

Nincs jelen

#1291 2010-03-29 20:17

anyucim
Tag

Judy!
Köszönöm szépen, én is így gondolom...
A jogászcsaj azt mondta, hogy márc. 1-én kipostázták.
No hát ehhez viszonyítottan: március 19. a keltezés. :-)

Nincs jelen

#1292 2010-04-01 10:45

túlélõ
Tag

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Üdvözlök mindenkit! Mint a "nevem" is mutatja én túlélõ vagyok, 100-os rokkant.
Sajnos az egyik gyerekem ugyanazt az utat járja be, amit én jártam. 2003-tól kezelik cronra vagy UC-ra még most sem tisztázódott, hogy pontosan mi.  Azóta sem bír dolgozni. Most vizsgálatokra jár. Az eredmények ismerete után lennének majd kérdéseim hozzátok.

Nincs jelen

#1293 2010-04-01 13:02

Marthuska
Tag

Szia Túlélõ! Szeretettel üdvözöllek a fórumon! Kívánom, hogy mindigis "túlélõ" maradj, de a szó legjobb értelmében, továbbá, hogy állapotod javuljon! Ha idõd engedi, kicsit írj bõvebben magadról, és gyermekedrõl (Pl.:"Elõször járok itt" topic). Kérdéseidet tedd fel bátran, mindig van, aki válaszol!
Várjuk a vizsgálatok eredményeit!
Tünetmentes idõszakot kívánok Neked és Gyermekednek is!

Szerkesztette: Marthuska (2010-04-01 13:05)

Nincs jelen

#1294 2010-04-01 17:07

túlélõ
Tag

Most kapta meg a fiam kézhez az eredményeket és a diagnózis pontosítását. Cron, több szakaszon gyulladt.
Kérdésem a következõ lenne. Most egy éve vonták meg tõle a régi 50 %-os csökkent munkaképességre járó 27 ezer forintot. Levették akkor 34 %-ra a munkaképesség csökkenését, arra viszont nem kap semmit. Dolgozni azóta is csak napi 4 órában bír. Nagyon nehezen tud megélni. Táppénzre is fél eljönni, hogy elengedik, de gyakran muszáj, mert felkelni sem bír. Ha újra benyújtaná a rokkantsági kérelmet volna-e értelme? Mi a tapasztalat?
Mûtve már régebben volt, most "csak" a gyulladások vannak, és a vele járó gyengeség, hasi fájdalmak, állandó fejfájás, stb. Ezzel elhajtják? Akinek van hasonló tapasztalata legyen szíves írja meg.

Nincs jelen

#1295 2010-04-01 17:16

Szuszidi
Tag

Kedves Túlélõ!
A remény hall meg utoljára. Tessék beadni hiszen állapota romlott azóta. Papírok megvannak hogy romlott ha igen veszteni való nincs.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#1296 2010-04-01 18:24

Marthuska
Tag

Kedves Túlélõ! Tudom, milyen megalázó újra és újra bizonygatni, hogy ez a betegség mivel jár és mirõl szól! Az állapotrosszabbodás miatt újra be kell adni a papírokat, és kérni a rokkantság elbírálását! Nem tudom, hogy mi ennek a pontos megnevezése, ebben Györgyina a szakértõ! Mindenképp lépni kell, hogy megkapja a rokkantságot, mivel így dolgozni nem lehet!

Nincs jelen

#1297 2010-04-01 19:45

judy1981
Tag

Túlélõ: nem kell újra beadni, és elölrõl kezdeni, csak állapotrosszabbodást kell bejelenteni, amit leghamarabb az utolsó felülvizsgálatot követõ 6 hónap múlva lehet. Ezen ti már túl vagytok. Most lesznek friss papírjai, azokat szeretik. Szerintem egy próbát megér.
"Állapotváltozást kinek kell bejelentenie, és milyen esetben változik a nyugdíj összege?
Az egészségi állapotában bekövetkezı változást a nyugdíjasnak kell bejelentenie a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál.
Amennyiben az ORSZI olyan mértékû állapotváltozást (javulást vagy rosszabbodást) állapít meg, amely alapján a nyugdíjas más rokkantsági csoportba kerül, a nyugdíj összegét is módosítani kell. A módosítás alapja: a rokkantsági nyugdíjast az állapotváltozás idıpontjában megilletõ nyugdíj összege."

Szerkesztette: judy1981 (2010-04-01 19:47)

Nincs jelen

#1298 2010-04-01 20:39

túlélõ
Tag

Kedves Szuszidi, Marthuska és Judy!
Köszönöm a válaszotokat.
Kedden be kell feküdnie a kórházba két hétre. Utána újabb vizsgálat lesz,  A cront igazolta a vizsgálat,  azt fogják nézni, hogy javul-e a gyógyszertõl az állapota.Utána be fogjuk adni a papírokat állapotrosszabbodásra hivatkozva.
Tavaly is csak néhány pont hiányzott, 6 pont miatt utasították el.

Mégegyszer köszönöm a válaszotokat.
Gyógyulást kívánok Nektek, vagy legalább tünetmentes állapotot!
Üdv.

Nincs jelen

#1299 2010-04-02 19:00

wandi
Tag

Sziasztok!
Ma voltam reggel felülvizsgálaton, most már csak várni kell...
Pont olyan volt, mint 2 éve, nem küldtek rehabilitációsokhoz. Persze még küldhetnek, ki tudja.
Többen voltak, akiket 2-3 hónapja oda hívtak, most meg ide és persze nagyon meg voltak lepve.
Nem tudom követni a rendszert,  melyik szokott elõbb lenni, van aki egyszerre vesz részt mindkettõben?
Jelent ez valamit?
Ha vannak tapasztalatok, írjatok lécci

Nincs jelen

#1300 2010-04-05 10:25

Amelie
Tag

Sziasztok!

Nem pont a leszázalékolásról szeretnék kérdezni, de azt hiszem jó helyre írok.
Nemrég tudtam meg, hogy igénybe lehet venni adókedvezményt a Crohn-ra. Az idei évre be is adtam az utolsó pillanatban az igazolással együtt, viszont olvastam hogy visszamenöleg is lehet igényelni. És, hogy önellenörzéssel lehet megcsinálni.
Az lenne a kérdésem meddig kell ezt az önellenörzést leadni?
És milyen papírok kellenek hozzá?
Nem én csinálom az adóbevallásom, hanem a munkahelyem és 2008 novembere óta dolgozom.
Elöre is köszönöm a válaszokat és Szép Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb