#1401 2010-06-16 12:37

Éva65
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Megjöttem a bizottságtól...
Amennyire izgultam, annyira nem volt semmi ami rossz emléket hagyott volna bennem.
Kérdés persze majd a végeredmény?!
A Doktornõ nagyon rendes volt, átnézte a papirjaimat, nem kellet levetköznöm bugyira, ahogy mások irták, csak a felsõtestem hallgatta meg.
Kérdezte hogy érzem magam....és még beszélgettünk is kicsit a betegségrõl.
Nem tudtam kivenni,mire lesz elég ....majd a határozat megmondja.
Viszont amiket irtak sokan, hogy milyen bánásmódban volt részük...nekem errõl pozitiv a véleményem.

Nincs jelen

#1402 2010-06-16 12:43

kbalu
Tag

Éva65: nagyon orvosfüggõ a dolog. Ha hallott már a betegségrõl, akkor általában nem akadékoskodik. Inkább azok szoktak "bunkók" lenni, akiket odaültettek, hogy szûrjék ki a csalókat, kiöregedett háziorvosok, akik nem látnak túl a derékfájdalmakon meg a gerincsérven, számukra csak arról szól a leszázalékolás, hogy valaki pl. képtelen megemelni bármit is.

Nincs jelen

#1403 2010-06-16 13:52

Éva65
Tag

Igen..én is igy vettem észre.
Középkoru doktornõ volt és állitólag pszichiáter.
Volt olyan papirom is, azt sokáig tanulmányozta, de semmibe nem kötött bele.

Nincs jelen

#1404 2010-06-17 22:02

Elizabeth
Tag

Sziasztok !!!
Drukkoljatok nekem is ,beadtam a leszázalékoláshoz a papirjaimat.

Szerkesztette: Elizabeth (2010-06-18 12:42)

Nincs jelen

#1405 2010-06-17 22:15

Éva65
Tag

Valami bõvebbet irnál ....mióta vagy beteg stb...

Nincs jelen

#1406 2010-06-18 09:38

én
Tag

Elizabeth! Drukkolunk és addig nyugalom. Neked még ledolgozott éveid is vannak, annyira nem állsz messze a nyugdíjtól.

Nincs jelen

#1407 2010-06-18 12:19

Elizabeth
Tag

Szia Én!!!
Köszönöm a biztatásodat, igen 37-év munkaviszonyom van, és ha igaz 3 év múlva mehetnék nyugdíjba
Nagyon ideges vagyok, de reménykedem, hogy én is jó doktornõt fogok ki és pozitív eredményekrõl számolhatok be.
Éva65!!!
Kösszönöm érdeklödésedet,a  Cronom van topikba válaszolok.

Nincs jelen

#1408 2010-06-21 16:23

vugi
Tag

Sziasztok!!
Júli 13-ára vagyok beidézve másodfokra Székesfehérvárra, amúgy Esztergomi vagyok. Valaki már volt ott másodfokon és esetleg nem tudjátok miért küldenek ilyen messzire? Hisz elvileg Tatabányához tartoznék.
üdv
Vugi

Nincs jelen

#1409 2010-06-21 17:10

pötyi
Tag

Szia Vugi!
Én viszont Szfvárra tartoznék és Tatabányára kellett mennem! Kinek jó ez a kavarc, mert nekünk betegeknek nem az biztos! :)
Sok sikert, remélem nem azt a vén f.....t fogod ki aki engem rehabilitálhatóvá nyilvánított (vastagbél nélkün)
Majd írj, hogy hogyan ment oké?! ;)

Nincs jelen

#1410 2010-06-28 18:30

Györgyina
Tag

Sziasztok Betegtársaim. Zotyi fiam történetét irom meg, amitõl magamra húzom a "muszálydzsekit".
18 éves korában derült ki, hogy beteg. Leérettségizett és dolgozott egy keveset, majd egy fizetõs fõsulira ment.
100 %-os roki volt elõször, majd hirtelen 50 %-os lett. Na most, aki nem 100 %-os rokkant, annak kell a szolgálati idõ, ami ugye Neki nem volt meg, igy elvették a rokinyugdiját.
Megfellebbeztük. Helybenhagyták az I. fokú határozatot. Munkaügyi Biróság, most figyuzzatok!!!!!!!
Nem jár a roki nyugdij, de kérje MÉLTÁNYOSSÁGBÓL. Hát én még ilyet nem hallottam, hogy egy biró ilyet mondjon, ami teljesen lehetetlen. Ugyan is ez szolgálati idõhöz kötött ellátás. Kizárt, hogy méltányosságból megkapja.
Nem hogy elküldte volna igazságügyi orvosszakértõhöz, hogy hogy van, nem, olyan tanácsot adott, ami abszurd.
Ezt csak azért irtam le, hogy lássátok milyen a T. Munkaügyi Biróság.
Ha nem Zotyi fiam életérõl lenne szó, esküszöm röhögtem volna egy jót, igy meg csak nézek és nem értem, hogy mondhat egy biró ilyet.

Nincs jelen

#1411 2010-06-28 19:33

sibi
Tag

Györgyina, ez elképesztõ. Hát az a bíró nem volt még képben sem. Nem megfellebbezhetõ? Egyszer egy jogtudor szájából halottam: nekik nem az igazság keresése a feladatuk, hanem a jogszabályok betûinek a betartása.Azóta sem tudja az igazságérzetem megemészteni.

Nincs jelen

#1412 2010-06-28 20:22

Györgyina
Tag

Ja, legfõbb érték az ember, hiszen a jogszabályokat is értünk hozzák. nem?

Nincs jelen

#1413 2010-06-28 22:17

judy1981
Tag

Györgyina:
kérdés: a MB-nak írt keresetben megkérdõjeleztétek-e az 50%-ot? Ha igen, akkor a bíró - elvileg - köteles lett volna igazságügyi orvosszakértõi vizsgálatot elrendelni. Bár hozzáteszem, nagyon empatikus orvos lehetett, aki anno 100%-ot adott. Csak sztómásokat ismerek, akik 100%-ot kaptak, így nem valószínû, hogy ott is többet kapott volna.

Mindemellett figyelmetekbe ajánlom a következõket
Tbny. 24. § (2) bekezdése,
Tbny. 41. §

Nincs jelen

#1414 2010-06-29 09:33

pötyi
Tag

Szia Györgyina!
Hát igen akkor már én sem vagyok egyedül ezzel! :( Velem is hasonló volt a helyzet tavaly! A doki ajánlotta, hogy most 1 év után adjak be állapotrosszabbodást!!!! Próba szerencse!
Mit kellene tennünk ahhoz, hogy emberszámba vegyenek minket is!? Mindig azt mondtam: az emberek nem tudják mi a, hogy egészség, amíg el nem vesztik azt!! Most még hozzáteszem miért van az, hogy minket betegeket gyógyítani próbálnak mikor gyógyíthatatlan!!!- és nem pedig megelõzni a rosszabbat (vastag-vékonybél rák)!!!!! Az szerintem sokkal többe kerülne! Diplomás emberek és nezt nem fogják fel?-nem hát mert õk Egészségesek ez vicc Inkább még rátesznek 1-2 lapáttal!!! Az ilyen húzásokkal(stressz, rossz életkörülmények) még csak rontanak a helyzeten-szerintem!!! És mi mit tehetünk..........semmit!!! Sajna semmit.
OFF a pártok jönnek mennek, mi meg egyre többen leszünk! Senki nem csinál semmit ott fent!!! ON
Csak egyszer kerülne valaki onnan ilyen helyzetbe.........Nem kívánok rosszabbat!;)
Fel a fejjel és pár hónap múlva állapotrosszabbodást adjon be! más nincs vagy igen?!!!!

Nincs jelen

#1415 2010-06-29 09:40

Lisa
Tag

pötyi írtad : "Csak egyszer kerülne valaki onnan ilyen helyzetbe.........Nem kívánok rosszabbat"

Vagy egyszer kerülne tõlünk be oda valaki....

Nincs jelen

#1416 2010-06-29 10:49

Györgyina
Tag

Pötyikém, hát nagyon igaz, amit írtál. Tényleg olyanok a jogszabályok, hogy csak "elviselni" lehet, vagy nem.
Lisa, én titokban nagyon számítok arra, hogy Te és a társaid, vagyis a diáktársaid majd próbálnak változtatni ezen az elviselhetetlen helyzeten. Tudom, naiv vagyok, de én azért bízom Benned.

Nincs jelen

#1417 2010-06-29 10:52

én
Tag

De ha nem sikerülne bekerülni, nem vagyok ugyan rosszindulatú, de kívánnék nekik egy kis crohn-t, colitist, sztómát, sipolyt. Mindjárt másképp néznének ránk.

Nincs jelen

#1418 2010-06-29 10:57

Lisa
Tag

Én! Semmi ilyet nem kívánok, senkinek, még a legnagyobb ellenségeimnek sem (olyanok nem nagyon vannak :P )
Szerintem is nekünk kell harcolni és menni elõre, küzdeni az igazért és kész.
Nézzük meg Judy-t aki már azért nem kis dolgokat vitt véghez és erõteljesen képviseli az IBD-s betegeket, vagy akár az aláírás gyûjtések is, kezdõ lépésnek megfelelnek, ezt is nagyon sokra és nagyra kell becsülni.
Azt hiszem Györgyi rajtam nem fog múlni, és szeretném is.

Nincs jelen

#1419 2010-06-29 11:20

Elizabeth
Tag

Lisa 
És sok sikert kivánok neked.

Nincs jelen

#1420 2010-06-29 11:29

én
Tag

Lisa, drukkolok neked. De sajnos az a baj, hogy a legtöbb helyen nem vesznek bennünket komolyan, vagy szimulánsnak tartanak. Így aztán mindenki ezerszer meggondolja, hogy mit lépjen. Judy Debrecenben ügyeskedik, ez nagyon klassz. De sajnos országosan kellene pl. a leszázalékoló orvosokat felvilágosítani, továbbképzésre irányítani, vagy gasztroenterológiai osztályokra beküldeni néhány hetes kötelezõ továbbképzésre. Legtöbbjük még a betegségrõl sem hallott nagyon. Mit várunk tõlük? Itt nem az ügyvéd kellene, hogy legyen a megoldás. Hanem az, hogy egy leszázalékoló orvosnak ne a pénz, hanem a beteg komplex módon legyen a szeme elõtt és az, hogy valóban meg tudja különböztetni, hogy ki szimulál és ki az igazán beteg. Mert sajnos attól az orvostól függ a betegek leszázalékolása, rehabilitációja akihez kerül. Ez meg lutri. Lásd: Judytól is megkérdezték, hogy szokott-e hasmenése lenni, pedig nincs vastagbele. És ez állítólag egy orvosi kérdés volt.

Nincs jelen

#1421 2010-06-29 12:07

Kethleen
Tag

Györgyina írásához annyit fûznék hozzá,hogy nekem is méltányossági roki nyugdíjt kellett kérvényeznem anno,mert nem volt munkaviszonyom 19 évesen.Most kapaszkodjatok:-) :16.000 ft-ot bíráltak el nekem!Mai napig ennyit kapok,ja bocsi 660 ft emelkedett idén.Nevetséges.Remélem aki ezt megállapította egyszer oda jut hogy ennyi pénzbõl kelljen megélnie.Szóval ha nem lenne a családom mehetnék a híd alá,mert nem tudnám fenntartani magam.Kész vicc.

Nincs jelen

#1422 2010-06-29 22:21

judy1981
Tag

off
Szerintem alakítsuk meg az IBD pártot :D Aztán megalakulna a Diabetes párt...
on

Viccet félretéve, valóban kész vicc, amit az ORSZI mûvel. Úgy ahogy van, sz.r a rendszer. Nincs olyan orvos, aki minden betegségtípust ismerne. Talán olyan bizottságokat kellene kialakítani, ahol van mindenféle orvosból. Itt nem arra gondolok, hogy konkrétan gasztroenterológus legyen benne, hanem pl. egy belgyógyász, aki tanult egy kis gasztroenterológiát, egy kis reumatológiát, meg amit belgyógyászok szoktak tanulni. És egyéb területekrõl is. Nyilván, ha mindenféle szakorvosból tennének be egyet, fölöslegesen nagy létszámú lenne egy-egy ilyen bizottság.
Ha ez így mûködne, akkor ha bemegy egy magunkfajta IBD-s, akárki vizsgálná, nem hozhatna egyedül döntést, hanem konzultálnia kellene a belgyógyásszal.
Gond az is, hogy senki nem ellenõrzi õket, hogy mi alapján ítélték oda azt a bizonyos százalékot, így voltak, akik jogtalanul kaptak rokkantságit. Azért írom múlt idõben, mert állítólag ez mára már visszaszorult, ma már a szakorvost fizetik le, hogy jó papírokat írjon.

Az én munkásságomról annyit, hogy még nagyon az elején vagyok. De hogy Én "kívánságát" is teljesítsem, szerintem legalább minden megyében kellene képviselet. Ami engem illet, mi kelet Mo-t céloztuk meg, ami Borsod, Szabolcs, és Hajdú-Bihart foglalja magában. Nekem az a célom, hogy az egyesületünknek minden megyében legyen képviselete, mert én az életben nem fogok belelátni a borsodi betegek helyzetébe, mivel nem élek ott. Viszont ott él Lisa ;) És borsodból sem fognak eljönni Db.-be az emberek.

Nincs jelen

#1423 2010-06-29 22:38

Elizabeth
Tag

judy1981
Sok eröt és kitartást kivánok.

Nincs jelen

#1424 2010-07-01 19:02

Jucus 01
Tag

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!Van egy nagyon jó barátnõm aki szintén a poklok poklát járja.2008-ban több betegség miatt/magasvérnyomás,depresszió,bal szemére megvakult valamilyen betegség folytán,rosszindulatú méhtest daganat,ezért kipakolták,pajzsmirigy betegség/ kiesett a munkájából és rehabilitációs járadékot állapítottak meg neki 2 évre.54%-os munkaképesség csökkenés.Most július 1-ig kapta a járadékot.Amit a munkaügyi hivatal   beadott kérvényt azt el fogják utasítani.Ezt az ügyintézõje mondta aki  az ORSZI-ban dolgozik.A munkaügyi központtal is szorossan együtt mûkdött és Õ mindíg mindenben részt vett,elment, ahová csak küldték.Volt állásbörzén ahol ajánlottak neki 1 turiban 6 órás munkát de 3 hét múlva kiderült,h.csak 1 emberre volt szükségük és az is csak 4 órás lehet Az 1 ember meg már megvolt.Így ugrott az állás is.Pedig a beteg lábával hõsiesen ment minden nap.Az elõzõ betegségekhez ídõközben jöttek még ujabb betegségek is:nyiroködéma,cukorbetegség,reumás megbetegedés..Szeretném Tõletek megkérdezni,volt-e valaki hasonló helyzetben.Mi történik a rehabilitációs járadék után.Hogyan lehet meghosszabítani a rehab,járadékot vagy mit lehet tenni ebben az esetben.Van élet a rehabilitációs járadék után,vagy menjünk a híd alá?Gondolom nem egyedi esetrõl van szó.Köszönöm a segítségeteket.Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#1425 2010-07-01 19:30

Györgyina
Tag

szia Jucus 01. Van élet a rehab járadék után, sõt közben is. Ha beteg a Barátnõd és nem bir dolgozni a járadék alatt, orvosi igazolással elmehet táppénzre. Ha lejár, visszaminõsitik roki nyugdijasnak feltehetõen.

Nincs jelen

#1426 2010-07-01 19:42

Jucus 01
Tag

Szia Györgyina!Köszönöm a gyors válaszod.Lenne még kérdésem,mert nem értem.Hogyan mehet táppénzre,mikor felmondtak neki.A rehab.járadék a mai nappal megszünt.Hogyan lehet kezdeményezni azt,h.leszázalékolják?Köszönöm.

Nincs jelen

#1427 2010-07-01 21:54

Györgyina
Tag

Menjen el az üzemorvosi alkalmasságira, ahol nyilván alkalmatlannak fogják nyilvánitani. Na ezzel a papirral kell újból beadni a rokinyudij kérelmet.

Nincs jelen

#1428 2010-07-04 13:23

Jucus 01
Tag

Kedves Györgyina!Köszönöm a választ,továbbítom.Elnézést,amiért csak most válaszolok,de dolgoztam és mikor hazaérek túl fáradt vagyok ahhoz is,hogy a gép elé üljek.Ráadásul elég rossz állapotban vagyok megint,rettenetesen gyötör a hasmenés,ami nagyon erõs hasi fájdalommal jár.Fájnak az izületeim,állandóan hányingerem van.No és így dolgozni sem leányálom.Sajnos az infúziós kezelés is kb.2-3 hétig használ és utánna minden kezdõdik elölrõl.Mégegyszer köszönök mindent.Szép napot mindenkinek.

Nincs jelen

#1429 2010-07-04 13:47

Györgyina
Tag

Kedves Jucus 01! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz állapotban vagy és dolgoznod kell, ne foglalkozz avval, hogy mikor tudsz válaszolni, ez nem érdekes.
A lényeg, hogy sikeresen vedd az akadályokat az ORSZI-nál. Ehhez kivánok sok sikert.

Nincs jelen

#1430 2010-07-04 14:52

Jucus 01
Tag

Kedves Györgyina!Köszönöm az együttérzõ sorokat.Muszály dolgoznom,mert a rehab.járadékból még a gyógyszereket sem tudnám kifizetni.Nem is tudom mi lesz,ha a 3 év rehabilitáció után nem kapom meg a rokinyugdíjat.2009-ig rokinyugdíjas voltam,most rehabos.Teljes a bizonytalanság mindenhol.Üdv,Jucus.

Nincs jelen

#1431 2010-07-05 16:19

judy1981
Tag

Jucus 01: Mivel a barátnõd még az elején került a rehabilitáció bonyolult rendszerébe, nem sokan vannak túl az elsõ cikluson, én magam sem találkoztam hasonlóval, így csak a jogszabályokból tudok meríteni ezt-azt.
"A rehabilitációs járadék a rehabilitációhoz szükséges idõtartamra, de legfeljebb három évre állapítható meg. A hároméves idõtartam nem hosszabbítható meg.
Ha a rehabilitáció a maximális idõtartam lejártáig sem volt sikeres, akkor a járadékos egészségi állapotától függõen rokkantsági nyugdíjra vagy munkanélküli, szociális ellátásra válhat jogosulttá." (régi Mo.hu)

Ha a barátnõdet a két év alatt nem sikerült rehabilitálni, akkor még egy évvel meghosszabbítható a rehabilitáció. Ehhez újra ORSZI elé küldik, hogy lássák, egészségi állapota még mindig indokolja-e a rehabilitációt. Ha még nem küldtek erre vonatkozóan papírt, nem kell rajta csodálkozni. Mind tudjuk, hogy a felülvizsgálatok nem szoktak megtörténni azelõtt, hogy lejárna a jogosultság. Ha mégis aggódtok, hogy semmi hír, hívjátok fel a határozaton lévõ ügyintézõt, és kérdezzétek meg mi lesz ezután. Ha már nem is õ foglalkozik az üggyel, kapcsol valakit, aki tud segíteni.

Az én járadékomat most állapították meg, elég kalandos volt, ezért egy hónapot buktam is, de a második kérelem beadásakor végig konzultáltam az ügyintézõvel, mit hogy csináljak, hogy haladjon is a dolog. És nem mutatta, hogy a terhére lennék, hanem mindenben segített, ha kérdeztem. Csak remélni tudom, hogy több ilyen ügyintézõ van, mint ahány flegma. (De flegmán is elmondják a lényeget :))

Nincs jelen

#1432 2010-07-05 16:23

mozart
Tag

Sziasztok!

Új vagyok itt. Szeretnék segítséget kérni, infót...

Leszázalékoltak 80%-ra. Elutasították a rokkantsági nyugdíj kérelmet, mert nincs elég ledolgozott évem.
Kérdés:
- Akkor most mi jár? miért kell folyamodjak? rokkantsági járadék ?
És ilyenkor mi van? most akkor nem dolgozom (nem tudok), de valahonnan vmi pénz kell... és a tb-met ilyenkor ki fizeti?
-és van egyéb valamilyen kedvezmény ilyenkor amiért folyamodjak vagy jár magától? pl. utazási..?

Köszi szépen, remélem valaki válaszol,
üdv,
mozart

Nincs jelen

#1433 2010-07-05 16:30

Szuszidi
Tag

Kedves Mozart!
Légy üdvözölve. Majd valami segélyt kitudsz magadnak járni az önkormányzatnál de nem lesz egyszerû. Az utazási az jön majd magától. Dolgozni lehet akár 8 órában is csak egyre vigyázz a törvény betartására (olvass vissza). A Tbre ne legyen gondod azt az állam fizeti.
Legyen szép napod!

Nincs jelen

#1434 2010-07-05 16:35

mozart
Tag

Köszönöm, gyors volt...
Azért ezt még folytatnám...
- Hogyhogy nem jár rokkantsági? miért az önkormányzat fizet? gondolom akkor sima szociális segély lesz, ami havi 27ezer forint...  ?!?
- az utazási jön magától? ez mit jelent? mennék vonattal, és ha van kedvezmény használnám...

köszi szépen,
mozart

Nincs jelen

#1435 2010-07-05 16:58

Szuszidi
Tag

ONYF fogja postázni az utazásit! S legyél kedves olvassál vissza akkor sok minden ki fog derülni a számodra.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#1436 2010-07-05 19:02

Jucus 01
Tag

Szia Judy 1981!Kedves vagy Te is,hogy foglalkoztál a témával.Remélem már neked rendben vannak a dolgaid.Azt szeretném még kérdezni,hogy ki küldi a barátnõmet felülvizsgálatra?Mert a munkaügyiközpont beadta a kérelmet,ugyanakkor a lemondó iratot is.Tehát beadta a felülvizsgálati kérelmet,kapott ídõpontot júli,29-re,közben megszünt a munkája és máris elküldte a munk.ügy.kzp.a kérelmet,hogy szüntessék meg a vizsgálati eljárást.Erre kapott  1 levelet,hogy NE menjen 29-én mert nem lesz felülvizsgálat.A munk.központ szerint csak annak lehet meghosszabbítani a rehabjáradékot aki munkakiprobáláson van.A munkaügyiközpont azt mondja,hogy egyénileg kell kezdeményezni a rehabjáradék hosszabbítást,a NYUFIG szerint a munkaügyiközpont.Egymásra tologatják az ügyet.Mi a vélemény?Köszönöm.

Nincs jelen

#1437 2010-07-05 20:44

judy1981
Tag

Jucus 01: Milyen lemondó iratot? Több, mint valószínû, hogy a munkaügyi téved. A NYUFIG csak tudja hogy szokták megoldani. A jogszabályban találtam ugyan utalást arra, hogy állapotrosszabbodás esetén a munkaügyi kezdeményezi a felülvizsgálatot, de konkrétan a hosszabbításra nem. Ha nagyon nem akarja a munkaügyi, kérjetek egy állásfoglalást az ONYF-tõl, és nyomjátok az orruk alá. Vagy ha küldenek határozatot (pl. az együttmûködési szerzõdés megszüntetésérõl), akkor fellebbezzétek meg (ha lehet). De csak akkor, ha a NYUFIG 100%-ra mondja, hogy a munkaügyi hatásköre. Ha telefonon nem boldogultok a NYUFIG-gal, nyugodtan be lehet menni ügyfélfogadási idõben, vinni a munkaügyis papírokat is, és megkérdezni, hogy most akkor mi van?

Olvastam olyat is, hogy
"Az ellátásra jogosultság a megszüntetés utáni 24 hónapon belül feléled, ha az egyéb jogosultsági feltételek fennállnak, kizáró feltétel nem áll fenn, és a kereseti korlátra vonatkozó megszüntetési ok bekövetkezett, de az érintett személy keresõ tevékenysége megszûnt, illetve az egészségi állapotban történõ, a rehabilitációt lehetetlenné tevõ tartós rosszabbodás bekövetkezett, de az érintett személy egészségi állapotában a rehabilitációt ismét lehetõvé tevõ javulás következett be."

Amíg egymásra mutogatnak, nem fog elõre haladni a dolog, ezért muszáj lesz beleavatkozni.

Nincs jelen

#1438 2010-07-07 10:51

Éva65
Tag

Sziasztok!

Megjött a határozatom!

e
Elözmények röviden.k
Két éve rehabilitáltak crohnra,54 %-ra. Lejárt, beadtam a rokkantságit 21 év munkaviszonnyal.45 éves vagyok.
57 %.ot kaptam III foku rokkantnak minõsitettek.
s
Szerintetek ez milyen?

Nincs jelen

#1439 2010-07-07 11:12

virágom
Tag

Gratulálok Éva65. Végre valami pozitívumot is olvashatunk az ORSZI-val kapcsolatban. Azon töprengtem mivel új kormányunk van nem lehetne valamit a crohn, colitis betegek érdekében tenni? Nem kérünk kivételes elbánást csak vegyék figyelembe a betegségünket és ne vegyenek bennünket semmibe vagy ami még rosszabb ne tekintsenek minket szimulánsnak.

Nincs jelen

#1440 2010-07-07 11:49

Jucus 01
Tag

Szia Judy1981!Köszönöm Neked a választ!Úgy döntöttünk a barátnõmmel,hogy saját jogon adja be a rokinyugdíj kérelmet.Nincs mit veszíteni,mert tényleg mindenki másra mutogat,és az Õ ügye meg csak marad.     Éva65-nek gratulálok a határozathoz!     Virágom!Nekem is eszembe jutott már,hogy meg kellene probálni valami aláírásgyûjtést,vagy valami ilyesfélét.Én crohnos vagyok,szedek 1 csomó gyógyszert,kapom az infúziót 8 hetente és most ott tartok,hogy éjszakánként úgy kell aludnom,hogy állandó ugrásra készen mert nem mindíg sikerül a Wc-ig elérnem.Különféle praktikákat kell alkalmaznom,hogy ne kelljen ágyruhát húznom naponta.A nappaljaim sem külömbek,mert bárhova is indulok,soha nem tudok úgy elmenni,hogy ne kelljen wc-t keresnem.Nem tudok elmenni 1 moziba,színházba.Sajnos aki nincs benne ebben a betegségtípusban,fogalma nincs az egészrõl!Jobbulást és szép napot mindenkinek.

Nincs jelen

#1441 2010-07-07 12:01

Éva65
Tag

Köszönöm, akkor azt mondjátok,ez jó?!
8 éve vagyok beteg, csak két éve jutottam el oda, hogy elinditsam ezt az egészet!
Akkor mindjárt rehabot kaptam.
Ezzel most jár még valami kedvezmény?
Ha esetleg tudtok valamit szivesen venném, mert tök sötét vagyok .Szedem össze,amit hallok.

Igen, tényleg kellene tenni alamit, mert rengetegen vagyunk sajnos...egyre többen!

Nincs jelen

#1442 2010-07-07 12:10

Elizabeth
Tag

Éva65
gratulálok :)
Remélem én is egy ilyen doktornöt fogok ki.
Jucus01
jobbulást kivánok.
Mindenkinek szép napot kivánok:):):)

Nincs jelen

#1443 2010-07-07 19:53

pötyi
Tag

Éva65! igen ez jó hír! ;) és hány évre kaptad meg? egyébként a neten utána nézhetsz mivel jár ez!;)
Tünetmentes szép nyarat mindenkinek!   :)

Nincs jelen

#1444 2010-07-07 20:15

Éva65
Tag

Pötyi!

2012. juniusáig,azaz két évig!
Addig persze akármi is történhet!remélem csak jobb lesz:)
Na persze......kis naiv vagyok!

Köszi, utánanézek!

Nincs jelen

#1445 2010-07-07 20:17

Éva65
Tag

Elizabeth!

köszönöm...tényleg nagyon rendes volt a doktornõ,pedig pont ettõl riogattak, és lám,
velem nagyon emberien viselkedett!

Sok szerencsét!

Jucus!

Köszönöm Neked is!

Nincs jelen

#1446 2010-07-07 21:53

Györgyina
Tag

Éva 65, nézd meg a Nyugdijfolyósitó Igazgatóság honlapját, ott nagyon részletesen le van írva, mi vonatkozik Rád.

Nincs jelen

#1447 2010-07-07 22:55

Selyem5
Tag

Szia fórumtársam:)
Örülök hogy sikerült a százalékolás!
Végre történnek pozitív dolgok is!
Vigyázz magadra!

Nincs jelen

#1448 2010-07-10 10:56

Zoltán
Tag

Nincs jelen

#1449 2010-07-10 20:38

Zsuzskaa
Tag

" ...Pósfai Gábor sebészetbõl és gasztroenterológiából tett szakvizsgát..."

ez jól hangzik :)

Szerkesztette: Zsuzskaa (2010-07-10 20:38)

Nincs jelen

#1450 2010-07-10 22:22

én
Tag

Meglátjuk, hogy a mi helyzetünk mit fog változni!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb