#1751 2010-11-17 12:52
- zolcsi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
ZoliJoy.Én 2007 évre is vettem már igénybe adókedvezményt.A törény sokkal korábbi mint 2010.Valószínüleg ott lehet a bibi hogy nincs benne megfogalmazva a Crohn szó.
Íme: http://www.vitalitas.hu/index.php?ctype … amp;cid=55
Mi a hc és a he alpontok alapján vesszük igénybe
Szerkesztette: zolcsi (2010-11-17 12:53)
Nincs jelen
#1752 2010-11-17 13:46
- Györgyina
- Tag
Marcsival értek egyet, már l988-ban, az szja bevezetése óta jogosultak a crohn betegek.
Nincs jelen
#1753 2010-11-17 14:30
- olanita
- Tag
Most hívtam az APEH-et és ott is azt mondták, hogy 2010 óta jogosultak a Crohn betegek a kedvezményre.....most akkor mi van??? Valami bélnyálkahártya gyulladás volt azelõtt, de az nem crohn... nem értem :-( pedig jó lenne 5évre visszamenõleg megkapni
Nincs jelen
#1754 2010-11-17 16:07
- Györgyina
- Tag
olanita, ez régebben úgy volt, hogy akinek csonkolták a belét, simán megkaphatta, mivel volt egy jogosultak jegyzéke, tételesen, hogy "csonkolás" megnevezéssel. Ebbe még soha senki sem kötött bele. És nem a crohn betegeknek járt igy megnevezve, hanem pld. a féllábúnak, félkezünek, stb. A bélcsonkolás ugyanolyan csonkolás, mintha valamelyik végtag hiányozna. Hát igy volt. Hogy most éppen névszerint beletették a crohnosokat az öröm, egyértelmübb a jogszabály.
Nincs jelen
#1755 2010-11-17 16:14
- Breki
- Tag
Aki mindig is minimálbérrel volt bejelentve akkor ott nem tudsz mit visszakérni igaz?
Nincs jelen
#1756 2010-11-17 18:08
- Györgyina
- Tag
Hát volt olyan év, amikor a minimálbér is adókötelessé vált, mivel a nyugdij is beszámitódott, úgy, mint most.
Tehát a kereset és a nyugdij összevonása által adóköteles jövedelem keletkezett, hiába volt minimálbéren valaki.
Bár a nyugdijra esõ adót nem kellett megfizetni, de magasabb adósáv után kellett adózni. Igy van ez most is.
Tehát nem jelenthetjûk ki egyértelmüen, hogy a minimálbér után nem kell adózni.
Sõt, a 2011-es adóévben az adójóváírás mértéke csökken, tehát a minimálbér is adóköteles lesz, ha nincs eltartott gyermek a családban. Nem tanulmányoztam még a jövõévi adótörvényt, de már mindenki hallotta, hogy kevesebb lesz a nettó bére, mint idén, kivéve a családosoknak. Hát érdemes megnézni konkrétan minden egyes esetet.
Nincs jelen
#1757 2010-11-17 19:32
- csetnej
- Tag
Sziasztok:)Új vagyok még itt.Segítséget szeretnék kérni.10 éves Kislányomnak,közgyógyra felírtak szemüveget ,de sehol nem váltják be :(((( Tudna valaki olyan címet ,ahol be váltják a receptet?, mert én úgy tudtam ,hogy 18 év alatt ingyenes a szemüveg.Köszönöm,elõre is a válaszotokat. Csetnej
Nincs jelen
#1758 2010-11-17 20:47
- Györgyina
- Tag
Csetnej, a közgyógyra kötelesek beváltani a recepted, de nézd meg a közgyógy be van ikszelve az utalványon? Talán ez a baj?
Nincs jelen
#1759 2010-11-18 09:57
- ZoliJoy
- Tag
Marcsy! Csehi Ilona ügyvédnõtõl tudom. Utána érdeklõdtem, mert nem szerettem volna utólag rosszul járni. Remélem megérdet!
Nekem amúgy nem volt semmilyen csonkolásom.
Nincs jelen
#1760 2010-11-19 08:26
- csetnej
- Tag
Köszönöm válaszod Jótündér:) Igen ott az x....csak az a kifogás ,hogy az OEP-nem fizeti ki nekik az érte járó pénzt. A csepeli optikába be váltják.............de .......500ft -500ft -lencsénként ennyit akarnak be számítani a 16 000ft-os árból.itt Érden pedig sehol nem akarják be váltani:( Még annyit segítsetek,hogy mire hivatkozhatok,hogy be váltsák??.......köszönöm válaszotokat ........Csetnej
Nincs jelen
#1761 2010-11-19 19:39
- Györgyina
- Tag
csetnej, igérem, hétfõn kikeresem a jogszabályt Nektek. Addig úgy sincs nyitva semmi.
Nincs jelen
#1762 2010-11-21 18:03
- Györgyina
- Tag
Kedves csetnej, ird be a Googl-ba, hogy Dr.infó és ott ird be, hogy közgyógyra szemüvegrendelés 18 éven aluliaknak. Ott választ találsz a kérdésedre.
Nincs jelen
#1763 2010-11-22 07:35
- Mari_
- Tag
Közgyógyra nem jár már évekóta szemüveg,sem gyógyászati segédeszköz,utazási kedvezmény meg egyébb.
Az uj kártya igazolványra CSAK! egy listán szereplõ vényköteles gyógyszereket lehet kiváltani,de nem korlátlanul,HAVONTA: 5-6ezer Ft téritési dij értékben,általában.max 12ezerFt adható,de ezt külön endedélyezik.
Szerkesztette: Mari_ (2010-11-22 07:37)
Nincs jelen
#1764 2010-11-22 10:36
- eriki
- Tag
Bocs, de ez így nem teljesen igaz, mert sztómásoknak közgyógyra jár a segédeszköz, és ez nem a negyedéves gyógyszerkeretbõl vonódik le, hanem +.
Nincs jelen
#1765 2010-11-22 13:02
- Györgyina
- Tag
Mari, kedves, a gyógyászati segédeszköz külön keretre megy, úgy, ahogy eriki irta. Bocs.
Nincs jelen
#1766 2010-11-22 14:58
- Mari_
- Tag
A tesomnak is kellett manko,járókeret,de akkora pénzbe került hogy inkább az ügyeskezû szomszéd huszad annyiért megcsinálta,a közgyógyra felírt gyógyszerek meg nem használtak semmit,csak ennyít a közgyógyról meg különkeretrõl,igaz ez nem idetartozik,a fórumhoz.
Ezzel a továbbiakban nem bosszantok senkit,elnézést.
Szerkesztette: Mari_ (2010-11-22 14:58)
Nincs jelen
#1767 2010-11-22 15:41
- Györgyina
- Tag
Mari kedves, nem bosszantottál senkit, sõt inkább nagyon sajnálatos, hogy a Tesókádnak ilyen segédeszközökre volt? van? szüksége és nem adták közgyógyra, pedig ez kötelezõ lett volna a törvény szerint. Tesókádnak jobbulást és ha máskor valamire szükség van, kérlek a Dr. Infón nézd meg mi jár Nektek közgyógyra és követeld meg, hogy kiadják.
Nincs jelen
#1768 2010-11-23 11:39
- Tünde30
- Tag
Sziasztok!
Már rég jártam itt,de az események közben folytatódtak.október 26-án voltam a munkaügyi bíróságon,de nem jártam sok sikerrel,mert az orvosszakértõ nem küldte el a szakvéleményt,így a tárgyalást áttették,január 25-re. Azóta megérkezett a szakvélemény és ki is postázták és megkaptam a kerek 50%-ot és könnyû fizikai munkát dolgozhatok.A bíróságon a bíró azt mondta ne nagyon örüljek a az 50%-nak mert ezt a nyugdíj fogja megtámadni. Most nem tudom,hogy örüljek e neki vagy nem,de én azért örülök neki,nem tudom mikor fog az i-re pont kerülni,de egyszer majd vége lesz. Beiratkoztam esti suliba az érettségit megszerezni,hátha könnyebb elhelyezkedni munkát találni.Puszi mindenkinek,szép napot!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#1769 2010-11-23 12:43
- Györgyina
- Tag
Tündikém, hát örüljél nyugodtan, mert a Nyugdijbiztositó fellebbezhet, de nem fog nyerni. Most igényeld meg a járadékot, ez egy külön eljárás, bár várd meg a jogerõsséget. Sok sikert a sulihoz, az sosem árt. Jó egészséget.
Nincs jelen
#1770 2010-11-24 10:10
- csetnej
- Tag
Sziasztok.
Szia Jótündér:)
Megnéztem a Dr Infót,de ott sem találtam választ,lehet hogy én kerestem rosszul. Fel hívtam telefonon õket,nem tudtak segíteni,de adtak egy OEP-s számot és most várom ,hogy
vissza hívjanak.Mert ott sem tudtak mit mondani,pedig 3 helyre kapcsoltak.Most keresik azt az illetõt aki
ért az elmondottakhoz és vissza hívnak,ha minden igaz:)Mindenféle képen ,írok ,bármi is lett az eredmény
Köszönöm eddigi segítségedet .........Csetnej
Nincs jelen
#1771 2010-11-26 14:02
- Fortitude
- Tag
Sziasztok,
nekem olyan problémám lenne,hogy 12 éves korom óta regisztráltan crohn beteg vagyok. Most 21 vagyok és tavaly februárban mûtöttek is. 12 cm-es csonkolásos mûtétem volt. Idén márciusban beadtam a papírjaimat az illetékes szervekhez leszázalékolás céljából. Akkor 45%-os egészségkárosodást állapítottak meg és erre nem adtak semmi féle pénzbeli támogatást. Fellebbeztem és újra beadtam a papírokat ami után már csak 40%-ot állapítottak meg. Így most nem tudom jogosult vagyok-e bármiféle támogatásra. Bejelentett munkaviszonyom még nem volt. Kérem ha valaki tudja mi a teendõ vagy mik a lehetõségeim segítsen. Köszönöm
Nincs jelen
#1772 2010-11-26 15:42
- Györgyina
- Tag
Drága csetnej, hát megküzdessz becsületesen, de ne add fel, mert nagy a tét. És tudom, hogy én a jót irtam Neked. Én is ráfekszem a keresésre jövõhéten és ha meg lesz, azonnal megirom ide Neked, és mindekinek, akit illet.
Fortitude: szerintem rosszul adtad be a kérelmed. Ugyanis Te, mikor megállapitották a betegséged még gyermek voltál, kiskorú és ez már teljesen más megvilágitásba helyezi az eseted. Kérd azt, hogy állapitsák meg azt, hogy születésedtõl beteg vagy, mert akkor már alanyi jogon jár Neked az ellátás. Az, hogy 12 évesen állapitották meg a bajod még nem azt jelenti, hogy azóta van. Próbáld meg Drága.
Egyébként a 40 %-ra járadékra vagy jogosult, de azt most vedd is igénybe, ahhoz pedig kérelmet kell benyújtani az illetékes Nyugdijbiztositási Igazgatósághoz.
Nincs jelen
#1773 2010-11-26 17:46
- Fortitude
- Tag
Kedves Györgyina,
köszönöm a gyors válaszodat. Megpróbálom újra hátha most másképpen alakul.
Nincs jelen
#1774 2010-11-26 19:21
- Györgyina
- Tag
Jól van For, csak ügyes légy és ha valamiben segithetek, inkább kérdezz. Egy kalappal.
Nincs jelen
#1775 2010-11-30 09:58
- marcsi0727
- Tag
Az orvosszakértõ megadta az 50%-ot. Kaptam egy idézõ végzést, január 18-án lesz a következõ tárgyalás.
Nincs jelen
#1776 2010-12-02 15:13
- Honey70
- Tag
Kedves Györgyina!
Tanácsot szeretnék kérni, nemrég találtam ezt a fórumot.
Idén nyáron elindítottam a leszázalékoltatásomat. Elsõ fokon a következõ "ítélet" született:
Szív-érrendszeri károsodás (hypertonia) 18 %
Mozgásszervi károsodás 12 %
Psychés károsodás 10 %
Össz-károsodás 35 %
Fellebbeztem, másodfokon a következõ eredmény lett:
Traumat. részkár 12 %
Krónikus fájdalom sy. részkár 10 %
Hypertonia részkár 10 %
Pszichiátr. részkár 6 %
Össz-károsodás 33 %
A bokám miatt indítottam el az egészet, mert 6 éve csúnyán eltörtem, azóta négy mûtétem volt, idén volt a negyedik, de sajnos az állapotom egyre rosszabb. Súlyos fokú posttraumás arthrozisom van, a bokám iszonyatosan fáj, sokszor járni sem bírok. El akarják merevíteni, de nem engedtem. Sajnos nem az az ember vagyok, aki ezt az állapotot 40 évesen el tudja fogadni. Nem bírom feldolgozni, nem akarom hogy elmerevítsék. Az számomra egyenlõ a halálos ítélettel....sajnos így érzek. Protézis segíthetne rajtam, de azt nem támogatja a TB, nekem meg nincs rá pénzem, úgy tudom több millióba kerülne:((( Azóta, amióta kiderült, hogy csak az elmerevítés segít, (február óta) azóta teljesen magam alatt vagyok, na meg a folyamatos fájdalom, még a háztartást sem tudom egyedül ellátni, a családom, a gyerekeim segítségét (17 és 12 évesek) kell igénybe vennem:(( Két éve megmûtötték a könyökömet is, alagút szindrómával, akkor kis híján elsorvadt a kézfejemben az összes izom, azóta az sem mûködik valami jól, gyenge és görcsöl bizonyos fogásoknál, és a jobb könyökömben is van letapadás, amit szintén meg kellesz mûteni, mert már az is kezd vacakolni:(( (Ezzel nemigazán foglalkoztak se elsõ se másodfokon) Pánikbeteg vagyok (ezzel csak háziorvos kezel), de amióta az állapotom rosszabbodott, már nem is tudom minek lehet nevezni azt a lelki állapotot ami nálam van:((
Az elõbb hozta a postás a másodfokú vizsgálat eredményét, emiatt írok most.
Nem tudom, hogy érdemes-e tovább mennem a munkaügyi bíróságra, vagy egyáltalán mit tegyek???
Nem értem azt sem, hogy egy aktatáskára való orvosi papírt, hogy lehet kielemezni 10 perc alatt, majd amikor behívnak vizsgálatra, másik 10 vagy 15 perc alatt eldönti, hogy úgymond semmi bajom???
Sajnos csak kereskedelmi végzettségem van, amivel csak álló, jövõ-menõ munkát tudnék vállalni, de ez lehetetlen a bokám miatt, lakóhelyemen egyébként sincs munka....stb.
Kérlek adj tanácsot, már amennyiben tudsz!
Köszönöm!
Üdvözlettel:
Ilona
Nincs jelen
#1777 2010-12-02 19:12
- Elizabeth
- Tag
Honey70
Bocsi hogy beleszolok,de nincs veszteni valod. én is a biroságnál tartok.
üdv Elizabeth
Nincs jelen
#1778 2010-12-03 08:52
- Tünde30
- Tag
Köszönöm Györgyina ,és a segítségedet is ezer puszi érte.Az iskola ,a család,a betegség is minden energiámat felemészti, estére hulla vagyok, de remélem lesz értelme meg lesz a gyümölcse. Nem tudom leszek e,de mindenkinek a MIKULÁS hozzon csomagot a csizmájába!!!!!!!!!! Puszi, szép napot!
Nincs jelen
#1779 2010-12-03 09:12
- Györgyina
- Tag
Kedves Honey. Ahogy irétem, itt vagyok. Szóval ez a fórum a bélbetegnek van fenntartva, de ha már ide tévedtél, szivesen segitünk.
A problémád kettõs az énmeglátásom szerint. Egyrészt a mütét költségeit nem birod önerõbõl fizetni és a mütét elmaradása számodra végleges és visszavonhatatlan fizikai és idegi károsodásokat okoz. Ezért azt javaslom, hogy keress fel egy pszihiátert és kérj szakvéleményt, hogy mennyire befolyásolja a lelki és idegei állapotodat az, hogy nincs pénzed a protézis mütétre, ill. hogy véglegesen stabilizálják a lábadat. Ezzel a papirral az OEP Méltányossági Osztályához irj egy kérelmet - jövedelemigazolással minden eltartottadról és a rezsiköltségeidrõl és a gyógyszer, kötszer, stb. költségedirõl -, hogy méltányosságból engedélyezzék az ingyenes helyreállitó mütétet, a végleges megnyomoritásod helyett. Volt már rá példa, hogy engedélyezték.
Másrészt viszont itt van a rokkantsági nyugdij ügyed. Mindenképpen fellebbezd meg a Munkaügyi Biróságon, ingyenes, nincs vesztenivalód. És mivel ott új tényeket, adatokat kell felhozni, kérlek keresd fel a kezelõorvosodat, hogy egy ütõs diagnózist irjon Neked. És még javasolnám, hogy a betegségeddel kapcsolatos szövõdményeket is gondold végig és a megfelelõ szakorvost keresd meg szintén szakvélemény kérésére. Én nem tudom, hogy az ilyen jellegü betegségeknek mi lehet a szövõdménye, de ezt biztosan vágod kapásból.
Ilona Drága, sok sikert és jó egészet kivánok.
Tündikém, Drágaságom, az esélytelenek nyugalmával menj a biróságra, ha veszitessz, kérünk méltányossági nyugdijat. Egy kalappal tündérkém.
Nincs jelen
#1780 2010-12-03 10:12
- Honey70
- Tag
Kedves Györgyina! Köszönöm a válaszodat, nagyon aranyos vagy. Nem tudom, méltányosságból megmûtenének-e, az a baj, hogy egyenlõre nincs még annyira elterjedve mo-n a bokaprotézis úgy, mint pl. a csípõ vagy térd. De van rá lehetõség azt tudom, bár kevés helyen.
Jó egészséget!
Nincs jelen
#1781 2010-12-16 13:26
- robdan
- Tag
Kedves Sorstársak!
Még augustusban regisztáltam az oldalra,és "1509"-es hozzászólásommal leírtam a történetemet,de most felfrissítem
Sziasztok!
Új hal vagyok a halpiacon.
Hosszú a story-m,de megpróbálom röviden.48 éves vagyok,29 év szolg.idõ.1991-ben operáltak elõször,cu és vastagbél perforáció.2001-ben már crohn,egy kézilabda nagyságú zegzugos sipolyok,összenövések(konglomeratum)-ot opráltak ki belólem,a belsõ varratok felszakadtak,a mútétet ismételni kellett.Közben kaptam egy agyvérzést.Mindezt is túléltem.Most aktiv crohn betegként élem napjaimat.Dolgozom,de a válság végett sokszor kemény fizikai munkát is kell végeznem.Most már minden problémám fokozottan elöjött.vesekõ többször,izûleti problémák,fáj mindenem,szerintem a köszvény jelentkezett nálam.Minden napom egy-egy túlélési gyakorlat.Eddig azt gondoltam,hogy én mindent kibírok,de a múlt hetek történései már kiverték a biztosítékot.
Életemben elöször játszottam el a gondolattal,hogy ennyi szörnyûség után megpróbálom leszázalékoltatni magam.
Jött a Google a jóbarát,és így bukkantam rátok.
Sok hozzászólást végigolvasva,még mindig tanácstalan vagyok,hogy merjek-e nekifutni?
Kérlek benneteket,írjátok le a véleményeteket.Várok minden segítökész hozzászólást
robdan
A gasztroenterológus szakorvosom,(akit nagyra becsülök,nagytudásu,becsületes,emberséges...)egyértelmûen támogatott az elhatározásomban,azonnal írta a beutalókat,az összes lehetséges helyre,pszichiatria,neurológia reumatológia,urológia .... Közben a melóhelyemen folytattam a rabszolgamunkát. Nem egyszerû dolog meló mellett ezt a sok vizsgálatot végigcsinálni. A psichiater doktornõ is támogatásáról biztosított.
Közben történt velem egy kis gubanc. A rematológus doki felírt fizioterápiás kezelést,és mikor a galvánosban üldögéltem,"elszakadt a film",vagyis elájultam.Még ott a kórházban azonnal EKG,labor stb.Kiderült rólam,hogy súlyos anemiam van,tehát vérszegény vagyok. Másfél hét kórház,vérátömlesztés....
A háziorvos támogatásával,segítségével beadtam a rokkantosítási kérelmet.
Október óta táppénzen vagyok,azóta már voltam bizottság elõtt is.Az anemia okát még nem találták meg a dokik.
Csontbiopsia igazolta, hogy a csontvelõm ép, a B12,a folsav,a vas-szintem rendben,de mégis pocsékul vagyok.
Itt tart az ügyem.
Megkaptam a határozatot,de errõl csak késõbb!!!!
Drága Györgyina! Írhatnék neked priviben egy mailt,és csatoltan elküldeném a határozatot,
neked nagy tapasztalatod van, azonnal átlátod,hogyan határoztak az életemrõl.
Várom válaszod :robdan
Nincs jelen
#1782 2010-12-16 14:30
- Szuszidi
- Tag
Kedves robdan!
Nem hiszem el hogy elutasítottak!!! Mi kell nekik? Az lehet csak rokkant aki fel sem tud kelni? Na mindegy felebezés. S nézesd meg a nyirok rendszeredet is.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1783 2010-12-22 22:21
- pötyi
- Tag
Hello Mindenki!
Hétfõn voltam felülvizsgálaton!-Hát mit is mondjak?Egyfolytában csak azt hajtogatta a doki, hogy "Mindent elhiszek magának is meg a papíroknak is, de az a baj, hogy fiatal még!" Mondtam neki, hogy 18 évesen lettem beteg 1986-ban és senki nem mondta akkor ezt! Most mitõl lettem fiatalabb 24 évvel késõbb!?! :) Azóta is ezen gondolkodom de még nem jöttem rá, hogy lehet ez!!! :(
Tünetmentes olvadást mindenkinek!!!!! :)
Nincs jelen
#1784 2011-01-02 00:14
- Bordás
- Tag
Sziasztok!
Colitissel csak a leszázalékoltatást tudom elindítani, mást nem lehet igénybe venni, hogy ilyen tartós beteg az ember?
Mert ha már valami jár-akkor jár... :)
Háziorvosom tud errõl valamit esetleg mesélni?
Köszi!
Szerkesztette: Bordás (2011-01-02 01:06)
Nincs jelen
#1785 2011-01-02 06:28
- Szuszidi
- Tag
Szia Bordás!
Kérd a házi dokid adja ki a súlyos fogyatékost papírt. Azzal adó kedvezmény jár. Vissza visszamenõleg is érvényesíthetõ aszem 3 évre. 3000 pár száz forintot ér havonta.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1786 2011-01-02 10:35
- Györgyina
- Tag
Bocsika Szuszikám, 5 évre visszamenõleg lehet kérni. Pusz.
Nincs jelen
#1787 2011-01-02 11:20
- Szuszidi
- Tag
Megvan bocsátva! :D Nagy puszika!
Nincs jelen
#1788 2011-01-02 11:42
- marcsi0727
- Tag
Bordás, úgy írd, hogy elsõ körbe rokkant nyögdíjat kérsz, másodsorba rehab járadék; és 6 hónapra visszamenõleg.
Nincs jelen
#1789 2011-01-03 15:44
- Edith
- Tag
Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan közöttünk akinek lejárt,vagy nemsokára lejár a rehab járadéka?Szerintetek,ha közben allergiás asztmám lett,de a colitis most nyugiba van be lehet adni állapotrosszabbodást,meg szteroid injekciókat kaptam mert begyulladtak a térdizületeim/pedig azzal még eddig nem volt gondom/.Nem tudom mit tegyek,kérjek rehab hosszabbítást/mert 20 hónapot kaptam ami most jár le februárban/,vagyállapotrosszabbodást adjak be!
Kérlek benneteket akinek ezzel kapcsolatban van valami tapasztalata,írja meg!Köszönöm szépen!Mindenkinek
jobbulást!
Nincs jelen
#1790 2011-01-04 06:26
- Szuszidi
- Tag
Kedves Edit!
Tapasztalat nincs. Ötlet van mivel colitis megvan nem veszett el menet közben, de hozzá jött még pár dolog egyértelmûnek tûnik hogy ez nem javulás hanem romlás. Gondolom ezekrõl mind van hivatalos írásod. Dokiddal konzultáld meg a dolgot, ha õ is azt mondja hogy ez bizony nem javult akkor kapásból beadnám a papírokat. Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1791 2011-01-04 13:39
- Edith
- Tag
Köszönöm szépen Szuszidi!Természetesen van papírom mindenrõl,mostanában kell mennem a gasztrós dokihoz,megbeszélem vele a dolgot,hogy mit gondol róla aztán majd meglátjuk.
Nincs jelen
#1792 2011-01-04 17:18
- pötyi
- Tag
Edith!
Ha lejár a rehabod akkor úgyis visszahívnak felülvizsgálatra és elég akkor elvinni az összes papírodat ami azóta keletkezett, hogy megállapították a rehabot! Én most voltam rosszabbodásoson:) de azt mondta a doki hiába aktív a crohnom és hiába kapom a Humit rá, 50%nál többet erre nem adhat, mert nincs 20%nál nagyobb súlyvesztésem :( !!! Igaz vannak (már megint) veseköveim és reumapanaszok papírhegyekben DE nem elég sok mindenre!
Ha legközelebb megyek akkor vigyek pszihológusos papírt is ez fontos!! Ezek után ajánlom neked is minimum egy neurológiás szakvélemény!
Még nem kaptam meg a határozatot (tavaly fél év volt mindez) de január végére ígérték!
További tünetmentes szép napokat!!!!!!!
Nincs jelen
#1793 2011-01-04 17:51
- Edith
- Tag
Szia pötyi!Sajnos neurológushoz is járok 20 éve amióta colitisem lett/29 éves korom óta/,onnan is mindíg viszem a papírokat.De most az a helyzet,hogy februárban lejár a 20 hónap rehab,de majd csak júniusban kellene menni bizottsághoz,legalább is ez van a papíron amit kiküldtek még a bizottságtól.Addig meg lógjak a levegõbe vagy mi a bánatot csináljak egy fillér nélkül?Ezt nagyon jól megcsinálták az okosok nem?
Köszönöm a tanácsot:jobbulást és szép napot!
Nincs jelen
#1794 2011-01-05 14:48
- barna-by
- Tag
Sziasztok! Két kérdésben várnám a segítségeteket!
Nem kaptam meg a rokinyugdíjat, mert 4 év szolgálatim van 6 helyett. Tudtok más ellátmányt, ami járna a 4 évhez, 25 évesen? Azt mondták, hogy azért nem kapom meg, mert 18 éves korom elõtt lettem beteg, nem utána...
A másik: Ha most megcsináltatom az adóbevallásom, akkor azt csak leghamarabb márciusban fizetik ki? És a felsõoktatási tandíj X%a visszaigényelhetõ? (Régen a jogsim összegének a 30%a visszajárt)
Köszi a segítségeteket!!
Minden jót!
Nincs jelen
#1795 2011-01-05 15:05
- én
- Tag
Barna! a felsõoktatási tandíj 30%-nak visszaigénylése 2010. január 1-tõl megszûnt. Utoljára a 2009-es adóévre lehetett visszaigényelni. Szóljatok persze, ha rosszul tudom.
Nincs jelen
#1796 2011-01-06 11:26
- pötyi
- Tag
Edith én megkérdezném a területileg illetékes helyet (nyugdíjfolyósító vagy munkaügyi központ) még most januárban, hogy mit kell "csinálnod", hogy ne maradj ellátás nélkül! Kell hogy valamit kapjál ilyenkor! A háziorvosnál is kérdezz rá neki is tudni kell!!!!
Nincs jelen
#1797 2011-01-06 15:37
- Györgyina
- Tag
szia Barna! Alig birok szalonképes maradni, ahogy olvasom a beirásod. Szóval ha 18 éves korod elõtt állapitották meg a rokkantságod, akkor valóban nem jár rokinyd, viszont jár családi pótlék és rendszeres szociális ellátás. Miért nem mondják meg, hogy ne ezt kérd, hanem azt. Annyira pipa vagyok, hogy legszivesebben odamennék és leorditanám õket.
Az adóvisszaigénylés a benyújtást követõ 30 napon belül aktuális, ez idõn túl az APEH késedelmi pótlékot fizet.
Nem ragozom tovább, dühös vagyok és még olyat irnék, amit kimodiznának, teljes joggal.
Nincs jelen
#1798 2011-01-06 17:25
- Edith
- Tag
Köszönöm pötyi,ezt fogom tenni,és még azon is gondolkodom,hogy a kórházban van egy szociális munkás,õt is megkérdezem hátha tud segíteni.További szép napot!
Nincs jelen
#1799 2011-01-07 07:57
- Györgyina
- Tag
2011 január 1-tõl a minimálbér 78.000.- Ft. Nyugdijemelés 3,8 %.
Egyéb adóügyi változások a bevallás egyszerüsitését irják, általában a vállalkozói szférára érvényesek a kedvezmények és a családosokra.
A törvények megtekinthetõk a www. magyarország.hu honlapon.
Nincs jelen
#1800 2011-01-07 16:47
- barna-by
- Tag
És ez a rendszeres szociális ellátás hol elérhetõ?oep vagy önkormányzat és mik a feltételek ehhez? Nincs egy link hozzá?
Nincs jelen