#2151 2011-05-21 18:25
- Edith
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
Szép jövõ elé nézünk azt hiszem,ezt elintézik a nagyok!Felháborító amit csinálnak velünk,megalázzák a beteg embereket mintha nem lenne elég elviselhetetlen amit ránk mért a sors!Nem kell csodálkozni ha tele van(lesz)a pszihiátria,ha még lesz az is egyáltalán!Sajnos nekünk az érdekeinket senki nem védi(tenni kellene ez ügyben valamit)!Én nem értek az ilyesmihez,de ezt egyszerüen nem fogadhatjuk el!Eddig valahogy elvegetáltunk,de ezután bele sem merek gondolni mi lesz velünk!Hol vannak rehabilitációs munkahelyek(ahol napi 10x20x30xlehet a wc-igénybe venni?)Gondolkodjanak már el rajta,hogy mit tesznek az emberekkel!
Tünetmentes szép napokat kívánok!
Nincs jelen
#2152 2011-05-21 18:37
- marcsi0727
- Tag
Edith írta:
tenni kell ez ügyben valamit
Szerintem sem szabad szó nélkül hagyni, tûrni. Össze kell fognunk és együttes erõvel kell kiabálni. Néma gyerek szavát az anya se érti. Ha harc, hát legyen harc.
Van közöttünk ügyvéd, jogász?
Nincs jelen
#2153 2011-05-21 19:51
- én
- Tag
Marcsi! Van egy ügyvéd, aki szokott válaszolni a kérdésekre, tudod Györgyina által. Kérdezzük meg õt!
Nincs jelen
#2154 2011-05-22 10:09
- pötyi
- Tag
Én! :)
Én már anno is beteg voltam mikor úgy mûködött a dolog. Vidéki lévén nem csak az adott kórházba mehettem 3 hónap után vittek át a megyeibe mert csak ott volt béltükrözõ, de addigra a gyulladás kifekélyesedett így már nem volt gyógyítható!! Azóta is odajártam(járok a megyeibe),DE mivel már nem reagáltam a gyógyszerekre így a kezelõorvosom mondta meg, hogy Pestre kell járnom onnantól, és kihez kell mennem, és "biócuccot" kapok!!!! Régebben a salazopirint is postán küdték, ez nekem nem lesz újdonság, az viszont igen, hogy visszafelé megyünk az idõben,sajnos!!!!!!
Vihar és tünetmentes szép napokat!!!!
Szerkesztette: pötyi (2011-05-22 10:11)
Nincs jelen
#2155 2011-05-22 13:06
- Edith
- Tag
Sziasztok!Én is vidéken élek és nem a közeli kórházban kezelnek,hanem a megyeiben mert 1989-óta vagyok colitises akkor ott még nem csináltak tükrözést.Nem szívesen mennék máshová mert a prof.már tudja a kinjaimat kívülrõl amit más orvosnak elmondani nem lenne könnyü feladat,hiszen 22évrõl van szó!
Nagyon szép hétvégét mindenkinek!
Nincs jelen
#2156 2011-05-25 15:04
- pötyi
- Tag
Kedves Györgyina, ha jól emlékszem te ajánlottál itt a fórumon egy ügyvédnõt, úgye?
Meg kellene keresnünk, a Kormány tervezett intézkedései miatt, hogy mit javasolna nekünk, mit tehetnénk, menjünk ki mi is az utcára tiltakozni, hogy ne csak az I-II. csopis rokkantak maradjanak rokkantak!???? Mit gondolsz tegyünk valamit?????
További szép nyarat!!! :) :)
Nincs jelen
#2157 2011-05-25 19:30
- Györgyina
- Tag
Drága Pötyikém, igen dr. Mészáros Éva jelenleg is várja a kérdéseinket és válaszol, ha feltesszük azokat, csak az a nagy helyzet, hogy amióta itt van a Sparin azóta még csak két ízben fordultak Hozzá.
Hát nem is tudom, hogy Éva lenne-e a megfelelõ ezügyben nekünk. Ugyanis ehhez vagy szakszervezetis érdekképviselet kellene, vagy valami érdekvédõ szervezet, vagy az Országgyûlésbõl valaki, ugyan is furfangos módon ez képviselõi magáninditvány formájában lett elfogadva.
Hogy valamit tenni kell, az már biztos. Nem gondolom, hogy a rakdikális utcára vonulás vagy ehhez hasonló lenne a célravezetõ megoldás több okból sem. Nem vagyunk képesek mi erre és nem is tartanám méltónak sajátmanunkhoz. Inkább valami normális, törvényes utat kéne keresni, amit én már hónapok óta keresek, kutatok, de eddig még nem nagyon találtam ehhez partnereket.
Mivel ezt a törvény-tervezetet két képviselõ Balsai István és a FIDE+SSZ frakcióvezetõje, nem jut eszembe a neve, terjesztette elõ és igy lett elfogadva, szerintem a legnormibb megoldás az lenne, ha levélben megkeresnénk õket és leirnánk a gyakorlati következményeit a brilliáns elgondolásuknak. Ehhez lehetne kérni Éva segitségét, hogy ezt a levelet megfogalmazzuk és segítsen nekünk ebben. Hát elvégre a képviselõúrak is csak emberbõl vannak és háha leesik nekik mit is akarnak és revidiálják az elgondolásukat.
Ha most valaki ideirja, hogy naiv vagyok, eretvágok magamon.
Pötyikém, van-e már lóvé? És ha van remélem rohantál már az értéktõzsdére befektetni. Nagyon bízom benne, hogy már kaptál pénzt. Jó egészséget Mindenkinek.
Nincs jelen
#2158 2011-05-26 07:07
- Szuszidi
- Tag
Drága Tündérke! Ez a levél írásos megoldás jó dolog. Nekem tetszik. Ezt a vonalat kéne tovább vinni Tovább vinni egy találkozó erejéig.
Részleteket ki kéne dolgozni.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2159 2011-05-26 09:33
- Györgyina
- Tag
Szuszika, nagyon jól esett, hogy támogatsz, nekem sokat jelent, hogy mellém, mellénk álltál. Még a tájékozódás idõszakában vagyok, nem akarok melléfogni, lásd a Sparin irtakat. Jó egészséget, jó munkát és kérlek Benneteket többiek, legalább véleményt nyilvánítsatok, még ha nem is értetek egyet velem, nem kötelezõ, ez nem személyes ügy, mindenkit érint, aki III. csoportos, vagy járadékos, vagy özvegyit, árvaellátást vagy egyéb hozzátartozói nyugellátást kap.
Szóval nagyon várom a véleményeket. Irjatok, ha ráértek.
Nincs jelen
#2160 2011-05-26 09:54
- Bögni
- Tag
Drága Jótündér, én teljes mellszélességgel támogatom az ügyet, és köszönöm szépen, hogy ennyi erõt és energiát fektetsz abba, hogy segíts nekünk:)...ezer hála és köszönet:)!!!!
Nincs jelen
#2161 2011-05-26 10:21
- gotty
- Tag
..szia Györgyina!:)..én is melletted állok teljes vállszélességgel, sõt, én is írtam levelet egy jogásznõnek, akit az MCCBE honlapján találtam, találtunk...hogy adjon tanácsot, de válasz még nem érkezett...ha lesz valami, jelentkezem, vagy ha valakinek van ötlete, ossza meg velünk!!!..szóval hajrá Györgyina!!!!!...:):)
Nincs jelen
#2162 2011-05-26 11:28
- Bögni
- Tag
Te jó ég, lehet hogy elírtam és nem is mellszélességgel kell az ügyet támogatni:)? Mindegy, az is van bõven, meg vállszélesség is, lehet választani, a lényegen nem változtat:)...
Nincs jelen
#2163 2011-05-26 11:28
- csucsuka
- Tag
Sziasztok! Mindenkit üdvözlök!
A leszázalékolási bizottsági meghallgatáshoz szeretnék hozzá szólni (észrevételeimet).
2011 ápr.27-re kaptam a behívómat, amin meg is jelentem papírokkal és leletekkel a hogy szokás.
10 percig tartott a vizsgálat ami az orvos részérõl nagyon felületes volt.Mint egy katonai besoroláson ,
- csak arra válaszoljon amit kérdezek - üljön le -álljon fel - most jelenleg mi fáj de ezt többször is feltette és
ezzel a vizsgálatnak véget ért.Teljesen összeroppantam idegileg ,az orvosnak fogalma se volt errõl a
betegségrõl .
REMICADE biológiai kezelést kaptam 2011 dec hó-ig a sipolyaim ezáltal bezárultak de a görcsös hasfájás
váratlan idõnkét megmaradtak a hasmenési rohamok WC rohanás sokszor nem is értem oda.
A vizsgáló orvosnak ennyi elég is volt sipoly bezárult minden rendben van.
Sorolhatnám nektek a betegség szövõdményeít de ezt úgy is tudjátok, ezekkel mind rendelkezem
elég jól.
REMICÁDÉ-hoz van egy kis megjegyzésem , már harmadik napra jobban voltam nem fájt kegyetlenül
a sipoly de izületi fájdalmaim nem javultak rosszabbak lettek.A kezelés negyedik hónapjára elkezdett
sebesedni az orrom majd az arcomon ekcémás börkiütések jelentek meg elég nagy terjedelemben.
Ez a kezelés csak a sipolyokat zárja be de a többi problémát nem orvosolja.
A leszázalékoláshoz visszatérve megkaptam a határozatot e szerint
Rehabilitálható de komplex rehabilitációja nem szükséges 45%
Összegezve :-gastro 20%
-mozg.szerv 10%
-szemészet 10%
-anyagcsere 10%
-psyches 10%
BNO kód : K5090 crohn bet k.m.n.
M4780 egyéb spondylosis
M4190 scoliosis
H5000 str.convergens
E6690 elhízás mert híztam 10 kg-ot a remicade után
F4500 somatisátió zavar
H2690 szürkehályog az idén müteni kell
H5300 látás hiány okozta tompalátás
Rumatulógiai jelentés pockorong sérv kötõszöveti gyulladás ezt nem látom melyik az.
Természetesen beadtam a fellebbezést ,rá egy hétre visszaigazolták és várok.
Kérdezni szeretném szerintetek ez így volt jó megérdemlem a 45%-ot.
Felesleges az egész herce-hurca?
Mindenkinek jobbulást kivánok remélem meghallgatásra találok csucsuka
Nincs jelen
#2164 2011-05-26 12:04
- Zsóka43
- Tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Én a tegnap voltam a soros bizottságin. Az eddigi legnormálisabb dokinál. Aztán átkísértek valami szociális munkáshoz, mondván ez nem befolyásolja az orvosszakértõi véleményt.....csupán statisztika. Én már ebben nem hiszek!! Volt valakinek hasonlótapasztalata? Ja, a lényeg, hogy nem kellett mindenkinek az elbeszélgetésre mennie!
Tünetmentes napot kívánok! Sziasztok
Nincs jelen
#2165 2011-05-26 12:36
- Györgyina
- Tag
Nagyon szépen köszönöm a támogatásotokat és amit csak el tudok képzelni mindent megteszek, meg még talán olyat is, amit eddig elképzelni sem tudtam. Szóval nem csak Értetek teszem, hanem tudjátok, hogy magamért, az özvegyekért, az árvákért a szülõi nyugdijasokért és mindenkiért aki ugyanebben a szószban van.
Mégegyszer Csajok, köszönöm.
Nincs jelen
#2166 2011-05-26 13:10
- csucsuka
- Tag
Kedves Zsóka!
Nekem nem kellett elmenni egy másik helyre egybõl hazaküldtek majd kapni fogom az értesítést
címszóval.
szia csucsuka
Nincs jelen
#2167 2011-05-26 15:05
- Szuszidi
- Tag
Kedves Zsóka!
Rehab járadékot fogsz kapni. A szociális munkás nem magyarázta el a dolgokat hogy ki kivel van mit kell tenned?
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2168 2011-05-26 15:11
- sibi
- Tag
Sziasztok!
Györgyina drága, nem kérdés, hogy támogatok minden ötletet, mely értünk születik és köszönöm Neked és mindenkinek, aki fáradozik az érdekünkben. Mégegyszer köszi és puszi.
Csucsuka természetesen érdemes volt fellebbezned.Elsõre én is 45%-ot kaptam, másodfokon 51 lett.(rehab)
Zsóka43, ha szoc.elõadóhoz küldtek, az azt szokta jelenteni, hogy 50% fölött leszel. Alatta nem küldenek, ahogy csucsuka is írta.
Szép napot nektek.
Nincs jelen
#2169 2011-05-26 15:29
- Szuszidi
- Tag
Drága Tündérem!!! Nekem himbi a limbi !!! :) :)
Nincs jelen
#2170 2011-05-26 16:41
- Györgyina
- Tag
Szuszikám, drága egyetlenem, a himbit értem, de mi a limbi?
Nincs jelen
#2171 2011-05-26 17:01
- Edith
- Tag
Drága jó Györgyina!A legnagyobb mértékben támogatom a dolgot!Azonkívül hálásan köszönöm hogy vagy nekünk,nagyon sokat segítesz,rád mindíg lehet számítani persze a többiekre is akik megpróbálnak mindent,hogy nekünk jobb legyen.Nagyon sok jótanácsot kaptam a fórumban a kedves betegtársaktól,amit köszönök ezúttal is! Nem nagyon vagyok jártas a dolgokban,de itt szinte mindenre kapok választ,nagyon jó érzés,hogy bátran kérdezhetek valaki mindíg felvilágosít!Igazán örülök hogy annak idején rátok találtam!Része vagytok a családomnak!Mindenkinek szép és tünetmentes napokat kívánok szeretettel!
Nincs jelen
#2172 2011-05-26 17:43
- én
- Tag
sibi drága! Engem se küldtek el a bizottsági vizsgálat után szociális elõadóhoz, mégis 58%-ot kaptam és csak orvosi rehabilitáció szükséges. A crohn-ra (mûtöttek már kétszer) kaptam 50%-ot, a csipõizületi problémára 15%-ot, így lett 58%. Csak azt nem tudom, hogy ez hogy jött ki.
Nincs jelen
#2173 2011-05-26 18:25
- sibi
- Tag
Én, szia!
Valószínû azért nem küldtek, mert csak orvosi rehabra van szükséged. Nem azt írták, teljes rehab javasolt. Fogalmam sincs, miért adnak egy betegségre annyit, amennyit. Ez a része biztos teljes egészében az adott biz.dokitól fûgg, milyen súlyosnak itéli a bajt. Az össz % úgy jön ki nekik, hogy az alap betegségre adott a te esetedben 50-et. Az ugye 100-50=50 A másodikra adott 15-öt. Tehát az elõbb megmaradt 50-nek a 15%-a 7,5 vagyis kerekítve 8. 50+8=58 %. Ha lenne egyéb is, akkor az 50-15=35-nek a valahány %-a adná a további % pontokat.
Sajnálom a két mûtétet, nekem csak egy volt eddig, de remélem beérem, beérjük ennyivel.
Remélen, a számfejtés érthetõ lesz, a végére már én is belegabajodtam :)
Nincs jelen
#2174 2011-05-26 18:37
- Györgyina
- Tag
Sibikém, benned egy Pataki ejszámolómûvész veszett el, én sosem jöttem volna rá, hogy hogy jön ki pld. 50-bõl 42 %. Lehet, hogy ez a vizsgálaton a IQ-teszt? Gratulálok.
Nincs jelen
#2175 2011-05-26 18:41
- én
- Tag
sibi, lett volna több is, csak a pszichiáter kézzel írta meg a szakvéleményt, amit azért nem tudtak értékelni, mert nem tudták elolvasni. Ezt le is írták nekem. Hiába kértem, hogy írjon normális szakvéleményt, ennyi tellett tõle. Mindegy, enélkül is sikerült.
Nincs jelen
#2176 2011-05-26 18:43
- Zsóka43
- Tag
Szuszidi!
Nem magyarázott ez semmit! Csak kérdezgetett a családról, anyagi helyzetrõl, és a legvégén tudnék-e így dolgozni?
Nincs jelen
#2177 2011-05-26 18:45
- én
- Tag
Zsóka 43! Akkor rehabot fogsz kapni, nyugi, meglesz az!
Nincs jelen
#2178 2011-05-26 19:04
- Edith
- Tag
Szia sibi!Engem is elküldtek annak idején a munkaügyishez,aki finoman rá akarja beszélni az embert,hogy nem jó otthon mert depressziós lesz,jobb ha elmegy valahova dolgozni(mert õ tudja,hogy mi tudnánk dolgozni).Õ azért van ott,hogy akit csak lehet visszavezessen a munka világába!Én mondtam is neki,hogy nem unalmamból maradtam otthon 1994 óta,és azt is hogy ez a betegség mivel jár aztán csak nézett mert ugye azt nem tudta,hogy ez mivel jár.A dr.-nõ amikor bementem egyszerre mondta,hogy rehabilitálni kell neki minden aktív koru rokkantnyugdíjast.ez van sajna,de a rehabot biztosan meg fogod kapni!
Nincs jelen
#2179 2011-05-27 09:18
- én
- Tag
Sibi! Egyébként annyit tennék az én dolgomhoz hozzá, hogy elvileg mind a crohn, mind az ortopédiai problémám alapbetegség, mert ez a csipõdolog nekem csecsemõkoromtól megvan. Úgy tünt, hogy csipõficamos vagyok, de szerencsére nem az, de egy súlyos elváltozás van a csípõmben. Azt hiszem, hogy csipõdiszpláziám van valamint combfej deformitás. A csípõdiszplázia viszont velem született baj, de mostanra már eléggé fájdalmas és problémás. Ezért írtam, hogy akár mind a kettõ lehetne alapbetegség.
Nincs jelen
#2180 2011-05-27 09:21
- csucsuka
- Tag
Üdvözlök mindenkit!
Köszönöm sibi , hogy elolvastad az írásomat.
Kezdek megnyugodni egy kicsit, remélem a
következõ felülvizsgálaton egy kedves dokit
fogok kapni aki meg is hallgat.
Szép napot és jobbulást kívánok mindenkinek
csucsuka45
Nincs jelen
#2181 2011-05-27 23:07
- sibi
- Tag
Szia Én, értem én, :) de õk úgy csinálják, hogy veszik a betegségek közül a legsúlyosabbat, arra adják a legtöbb százalékot, a többi már csak töredéke lesz, ugyebár.
Szerkesztette: sibi (2011-05-29 20:51)
Nincs jelen
#2182 2011-05-30 19:04
- Györgyina
- Tag
Nincs jelen
#2183 2011-05-30 19:37
- Györgyina
- Tag
Ezt a beadványt küldtem el a TASZ jogi képviselõjének, aki a nyugdij ügyekkel foglalkozik. Ez csak egy vázlat, ha egyetért a beadványban iratakkal, akkor kell egy részletesebb beadványt szereszteni. Ha válaszol, itt közzé teszem.
Ha Valakinek van valami kiegészítése, észrevétele, irja meg legyen kedves.
Nincs jelen
#2184 2011-05-31 07:05
- Szuszidi
- Tag
Tündérke nem tudom a levelet elolvasni. Hüp hüp!
Nincs jelen
#2185 2011-05-31 07:35
- gotty
- Tag
..én se nem tudom... :( :(....de köszönjük Györgyina!!!!:) :)...ezer köszönet és hála!!!!
Nincs jelen
#2186 2011-05-31 07:55
- Györgyina
- Tag
Nem tudom miért nem nyilik meg, nekem megnyilik és olvasható. Bemásoltam, beillesztettem. Ugye én vagyok a béna kacsa, másképp nem tudom ide rakni, pedig jó lenne, ha látnátok, bár a saját aláírásom van rajta, de mégis a mi közös ügyünk.
Szuszika, segítség, ha ráérsz, légyszíves adj tanácsot, hogy rakhatnám ki normálisan, olvashatóan. Köszike.
Este megyek MR.re, nem leszek itthon, de holnap egész nap itthon vagyok.
És lehet, hogy addigra már választ is kapunk és akkor azt is ide kéne másolni.
Miért is nem vagyok egy informatikai zseni. Nagyon sajnálom, hogy ez kimaradt az életembõl, de hát ez már csak igy van.
Nincs jelen
#2187 2011-05-31 10:22
- marcsi0727
- Tag
Azért nem tudjuk elolvasni, mert a Te e-mail-edhez csak neked van jogosultságod.
Jelöld ki a teljes szöveget (CTRL + A) és utána másold be ide (CTRL + V).
Nincs jelen
#2188 2011-05-31 11:08
- Györgyina
- Tag
Nincs jelen
#2189 2011-05-31 15:51
- Györgyina
- Tag
Irt a TASZ-tól a jogász Hölgy, hogy megkapta a beadványt és válaszolni fog, ha ráér. Erre én irtam, köszönöm, nagy izgalommal, türelemmel várjuk.
Én bemásolja ide olvashatóan a beadvány szövegét.
Nincs jelen
#2190 2011-05-31 16:09
- én
- Tag
Telefon beszélgetésünkre hivatkozva megküldöm Önnek a beadványunkat,mely a nyugdíj-rendelettel kapcsolatos észrevételeinket tartalmazzák: A kifogásolt törvényhelyeket két törvényben, mint az Alaptörvény és Lázár János és Balsai István egyéni képviselõk által benyújtott törvényben találtam.
ALAPTÖRVÉNY
"A munka kötelesség". Ide értendõ a fogyatékossággal élõk népes tábora is, ugyanis már nem a fogyatékosságot vizsgálja az illetékes orvosszakértõ, hanem a megmaradt munka képességet. Ez a gyakorlat már évek óta folyik, így sokan kiestek a rokkantsági nyugdíjból, mivel nemérték el az 50 %-os munkaképesség-csökkenést, ezért számukra nyugellátás nem járt.Az újdonság a törvény szerint, hogy a III. csoportos rokkantakat is soron kívül felülvizsgálják és a törvény magyarázata szerint 100.000fõt munkába kell állítani. Ha levesszük a korhatárt elért rokkantakat és az 57. élet évüket betöltötteket, ez azt jelenti, hogy a fennmaradólétszám kb. 100.000 fõ, ami 100 %-os munkába állítást jelent. Eleve törvénytelen megelõlegezni, hogy mennyi az a létszám, aki munkaképesnek találtatik egy majdani felülvizsgálat során.Aki mégis munkaképtelennek bizonyul, azt kiveszik a nyugellátásokkörébõl és szociális segély formájában részesül csökkentett összegûellátásban. Tehát gyakorlatilag a Társadalombiztositás ellátásaiból kikerül az illetõ és megszûnik az eddigi gyakorlattal szemben a szolidaritási alapon mûködõ felosztó-kirovó rendszerben történõ ellátás. Az említett csoportba tartozók jelentõs része hosszú idõn keresztül teljes értékû munkát végzett, jelentõs szolgálati idõvel rendelkezik, a társadalombiztositással egy biztosítási jogviszonyban állt, amit most egyoldalúan felrúg az Alaptörvény. Nem rendelkezik viszont arról,hogy a jelenleg III. csoportos rokkant által aktív korában befizetett járulékok milyen módon kerülnek rendezésre. Nem fogadható el az azálláspont sem, hogy sok visszaélés tapasztalható a rokkantságinyugdíjak megítélésekor és sokan jogtalanul veszik igénybe azellátást, ezért kell az összes érintetettet felülvizsgálni. Ilyen alapon az összes magyar állampolgár is felülvizsgálható lenne, hiszen vannak betörõk, csalók, stb. A társadalmi közhangulat igen elítélõ lett a fogyatékos ággal élõk megítélésében, egy kalap alá veszik a csalókat és a ténylegesen betegeket, amit véleményem szerint a fenti rendelkezés csak megerõsít.
"Törekszik a Kormány a munka lehetõség megteremtésére". Aki a fenticsoportból valamely munka elvégzésére alkalmasnak találtatik, köteles munkát végezni. A Kormány nem biztosít munkát - fõleg nem rehabilitációs munkát - nem teljesen világos, hogy kinek a kötelessége azt biztosítani, hiszen csak nekünk kötelességünk a munka végzés, amunka lehetõség biztositása a Kormány részérõl csak "törekvés".Nem térek ki a jelenlegi munakerõpiaci helyzetre, hiszen az közismert tény, hogy a térségben a legrosszabb mutatókkal rendelkezünk azegészséges emberek tekintetében is. Kérdés, hogy lehet-e valakitbetegen arra kötelezni, hogy találjon magának olyan munka helyet, ami térben, idõben és fizikai képességeinek is megfelel. Ezt egy egyoldalú kötelezettségnek fogom fel, ami véleményem szerint szinténtörvénytelen.
"A segély feltétele a munka végzés". A Statisztikai Hivatal 2011. éviszámításai szerint ma az átlag nyugdíj összege 70.000.- Ft. Ezt azösszeget sem érik el a nyugdíjasok közül több százezren, de ugye az átlag az átlag. Na most ennek a segély kb. a fele összegét teszi ki,mert egy másik törvény szerint az Önkormányzatok költségvetését is szigorítani kell, tehát az önkormányzatoknak kell megelõlegezni a segély összegét és azt az Államkincstártól utólagosan egy összegben visszaigényelni.Egyrészt kérdés, hogy hogyan lehet - ha az átlagot vesszük alapnak -35.000.- Ft segélybõl megélni betegen, hiszen egy beteg megélhetési költségei többszöröse egy egészséges emberének.Másrészt viszont ki biztosítja, hogy az önkormányzatoknak lesz megfelelõ összeg arra, hogy a segélyeket minden hónapban rendszeresen kifizesse - megelõlegezze?A munkavégzési kötelezettségre való törekvés is az önkormányzatokfeladata lesz vélhetõen közmunka formájában. A közmunka program eddig sem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, mivel több volt a segélyezett, mint a munkalehetõség. Itt azonban még azt is figyelembe kell venni, hogy az eddig rokkantaknak olyan munkát kell biztosítani,amit képesek elvégezni, tehát védett munka helyet. A munkaerõpiacon piacképes munkavégzésre nem vagyunk alkalmasak és a munkáltatók sem törekszenek a foglalkoztatásunkra. Törvénytelennek tûnik, hogy beteg emberek segélyét munkavégzési kötelezettséghez kötik. Mi van akkor, ha a több tízéve rokkantságinyugdíjban részesülõ kap munkát, azt elkezdi és még sem alkalmas,képes azt végrehajtani? Megvonják a segélyt. Álláspontom szerint figyelembe kéne venni, hogy a rokkant a megrokkanása elõtt mennyi szolgálati idõt szerzett a korához képest és nem egy kalap alá venni azokkal a segélyezettekkel akik lehetõség,akarat vagy egyéb más okból nem végeztek hasznos tevékenységet a társadalom számára. Itt ismét kitérnék a befizetett járulékokösszegére. Nem törvénytelen, de erkölcstelen, hogy két Képviselõ, Balsai Istvánés Lázár János fenti kérdéseket egyéni képviselõi indítvány formájában terjesztette elõ, mivel így lehetetlenné tette az érdekegyeztetést.Nem tudom, hogy ilyen egyoldalú "szerzõdés bontás" esetében lehet-e ilyet tenni? Arra gondolok, hogy a TB rendszerbõl egyoldalúan kizárnak bennünket. És végül, de nem utolsó sorban az Alap törvény elsõ részében írja,hogy az özvegyi nyugdíj, árva ellátás, stb. megmarad TB ellátásként.Késõbb viszont tesz egy olyan kitételt, hogy aki a társadalom számára hasznos. Ez egy értelmezhetetlen feltétel. Mit jelent a hasznos? Éshogy lehet ilyen feltételt szabni egy hozzátartozói TB ellátásra? Kérem a tisztelt Jogász Asszonyt, hogy véleményezze a fentiészrevételeimet és tanácsaival segítsen, hogy ne érjen bennünket semméltatlanság, sem jogtalanság. Tisztelettel:
............ ......... ............ Györgyina
IBD fórmtag
Nincs jelen
#2191 2011-05-31 16:12
- én
- Tag
Kicsit elcsúszott az alja, de itt a levél, amit Györgyina küldött egyenlõre a TASZ jogászának. Györgyina teljes nevét nem írtam le, mert itt nicknéven szerepel mindenki, de természetesen aláírta a beadványt!
Nincs jelen
#2192 2011-05-31 16:37
- Bögni
- Tag
Drága Györgyina, ez egy világosan, érthetõen megfogalmazott levél, ami keményen, de nem bántóan hívja fel az illetékesek figyelmét mindarra, ami eddig elkerülte azt. Ezt aztán nem lehet holmi elkerülõ hebegéssel kivédeni, megválaszolni...gratulálok, nagyon jó levél:)!!! Remélem, akinek-akiknek szól, szintén megértik a mondanivalóját, és tesznek lépéseket az ügyben.
Köszönöm:)!!
Ági
Nincs jelen
#2193 2011-05-31 18:22
- Szuszidi
- Tag
Lehetne ez nyílt levél is. Több 100 000 embert érint. Csak a médiáknak kell elküldeni. Bár lehet hogy elzárkoznának elölel viszont nekem is van média a kezemben. Ma majd megbeszéljük.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2194 2011-05-31 18:36
- én
- Tag
Egyenlõre várjuk meg a TASZ-os hölgy válaszát, útmutatásait!
Nincs jelen
#2195 2011-06-01 06:28
- Györgyina
- Tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Ezt csak vázlatnak szántam, nin cs még teljesen kidolgozva, törvényi hivatkozással a beadvány, mert a Hölgy a TASZ-nál csak vázlatosan kérte a témát.
Ha Szuszi ötlete támogatott és nyilt levél formájában tesszük közzé a kérelmünket, akkor esetleg megkérem az újságiró Unokatesómat, hogy tegye szakmai szempontból tökéletessé.
Ágika, köszönöm a dicséretet.
Igen, nagyon várom a Hölgy válaszát, tanácsait, mert egy igen tapasztalt civil szervezet ez a TASZ. És a Hölgy pedig a nyugdíj ügyek szakértõje.
Tegnap beszéltem a FÕKEFE szakszervezeti vezetõjével, aki a Magyarországi Szakszervezetek Közösségéhez tartozik és ott is elõterjeszti a beadványunkat. Arra is várunk, Õk mit szólnak, illetve van-e mihez csatlakozni vagy Õk csatlakoznak hozzánk?
Sok a kérdés, de talán megmozdul valami. Rajtunk nem múlik, bár ahogy látom, létszámunkhoz, érintettségünkhöz képest elég kevesen vagyunk, de hála az Égnek, kevesen is elég elszántak.
Hajrá Betegtársaim.
Nincs jelen
#2196 2011-06-01 09:10
- aiolosz
- Tag
Alsóörsrõl, korlátozott mértékben, de figyelek.....egyetértek és segítek, amiben tudok.
Györgyikém, maximális tiszteletem és elismerésem.
Nincs jelen
#2197 2011-06-01 09:22
- Györgyina
- Tag
Capitány nagyon szépen köszönöm.
Nincs jelen
#2198 2011-06-01 09:28
- marcsi0727
- Tag
Drága Györgyina, én megyek veled mindenhová, ahova csak kell. Akár gyûjtöm a klotyópapírt is, hogy odaburíthassuk nekik a parlament elé.
Ezt most találtam: nem túl bíztató a jövõ...
http://hirszerzo.hu/profit/20110531_czo … pzes_tamop
Nincs jelen
#2199 2011-06-01 09:38
- én
- Tag
Ez a klotyópapíros történet még meg is lenne valósítható! És amit én találtam. Követjük a svédmodellt, akik éppen most készülnek visszaállítani a régi rokkant nyugdíjas rendet, merthogy nagy volt a tiltakozás, felháborodás.
http://nol.hu/lap/vilag/20110531-rendsz … betegekkel
Nincs jelen
#2200 2011-06-01 15:30
- Edith
- Tag
Szerintem ebben minden fontos benne van ami kell,gratulálok Györgyina és köszönjük szépen!
Nincs jelen