#2201 2011-06-01 18:24
- gotty
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
..innen is gratula, és háromszoros meghajlás!!!!:):)..hajrá, és köszönjük Györgyina!!!!!
Nincs jelen
#2202 2011-06-01 19:54
- Györgyina
- Tag
gotty, nagyon szépen köszönöm. Remélem az illetékesek is igy értékelik majd, de amig mozgok, nem adom fel.
Pötyikém, nagyon jó a cikk, amit kiraktál, de szerintem egy mozgássértült tök más fogyakétosággal rendelkezik, mint mi. Szerintem mi senkihez sem vagyunk hasonlíthatóak, mégpedig azért, mert ha valaki szegénykém nem tud járni, de elviszik a munkahelyére, simán gályázhat. Mi pedig ugye, gyengék vagyunk, megy a hasunk, nekem állandóan fáj a fejem és nem marad meg bennem semmi kaja, nincs felszívódás. És tartok tõle nem én vagyok az egyetlen ilyen tünetekkel rendelkezõ.
Lehet hogy szemét vagyok, de egy mozgássérült vagy vak egyébként - ha nem halmozott fogyatékos - tök egészséges ember, hála az Égnek. Tudom, elég baja az ami van, de nem annyira összetett, mint a miénk.
Ez az én egyéni véleményem, ami persze nem kötelezõ sekinre nézve.
Nincs jelen
#2203 2011-06-01 20:05
- marcsi0727
- Tag
Érdeklõdni szeretnék, hogy a többiek hol vannak? Hol vannak azok, akik még tehetnének valamit az érdekünkben? Miért hallgatnak a jogász-Crohn-Colitis betegek? A jogászhallgatók? Bárki, aki közel áll a tûzhöz? Vagy csak annak 4-5 embernek van gondja? A többi birka módjára beletörõdik a sorsába?
Nincs jelen
#2204 2011-06-01 20:23
- Laci54
- Tag
Györgyina minden elismerésem a Tiéd.Azt hiszem nem vagyok érintett de ha tüntetni kell megyek.Szép estét mindenkinek
Nincs jelen
#2205 2011-06-01 20:40
- zotyesz
- Tag
Tüntetéshez csatlakozom ..mi kell oda ásó, lapát, fûrész, traktor? :)
Nincs jelen
#2206 2011-06-01 21:49
- Györgyina
- Tag
Laci, Zotyikám, itt semmiféle brutalitás nem lesz, legalább is, ha rajtam múlik. Én azt gondolom, "többet ésszel, mint erõvel" és nehogy már a betegek menjenek ásóval, kapával. Zotyikám, téged várlak a virágaimat megkapálni, gyere, ha ráérsz.
Lacikám, nagyon szépen köszönöm, hogy mellettünk állsz, de annyira rendesnek ismertelek meg, hogy ez valamiért engem most nem lep meg. Kicsit nehézkes volt a megismerkedés, de ugye azt megbocsátod öreg betegtársnõdnek. Már vágom, dr. Taller a közös orvosunk.
Nincs jelen
#2207 2011-06-01 22:05
- zotyesz
- Tag
Györgyina amint lesz idõm megyek de egyelõre sajna masszívan el vagyok havazva mint az északi sark :((( ha 36 órából állna egy nap most az is kevés lenne..
Legalább egy paintball játékra hívhassuk ki a tisztelt képviselõket közben lehetne beszélgetni és ha valamit nem értenek egy egy sorozattal lehetne nyomatékosítani :))))
Nincs jelen
#2208 2011-06-02 08:31
- én
- Tag
Én szívesen osztogatnám a WC papírt a Parlament elõtt az igen tisztelt képviselõknek. Valamivel csak fel kellene hívni a figyelmet a betegségünkre és ránk. Nekem is az a legfõbb bajom, hogy a max. teherbírásom talán 3 óra, utána úgy elfáradok, mintha harangot öntöttem volna. Zotyesz, ha van erõd hívd ki a képviselõket paintball játékra, mi majd drukkolunk és osztogatjuk a wc papírt, de kikötés, mobilwc legyen a helyszínen!
Nincs jelen
#2209 2011-06-02 10:55
- marcsi0727
- Tag
Én sem sárdobálásra gondoltam, csak nem értem ezt a vihar elõtti csendet. Mindenki hallgat.
Nincs jelen
#2210 2011-06-02 11:03
- én
- Tag
Marcsi, majd amikor bejön a törvény és sorba hívogatják felülvizsgálatra a réges rég véglegesen leszázalékoltakat, vagy amikor majd átsorolják az I-II.-es csoprtos rokkant nyugdíjasokat, akkor többen fognak kiabálni. Addig csend lesz, ne várj semmi jót a birka néptõl! Ezért lehet velünk mindent megtenni!
Nincs jelen
#2211 2011-06-02 13:14
- sibi
- Tag
Marcsi, én, túl sok mindent nem tehetünk, mint magánszemély, hiába kiabálunk. Valami szervezeten vagy szövetségen keresztül kellene, esetleg a médián keresztül. Györgyina levele nagyszerü, ha végleges formába öntõdik, azt kellene több csatornán, több úton elindítani. Kollektív tiltakozást lehetne szervezni közösségi oldalon is, arra is fel szoktak figyelni. Csendben megjegyzem, én elõször azt hittem, csak a csalókat akarják kiszûrni a rendszerbõl és azt helyeslem is, de az elmult napok híreitõl már én is aggódom. Hová akarják visszairányítani a beteg embereket, amikor nálunk a városban például a felnõtt, munkaképes lakosság körében 50 % körüli a munkanélküliség. Akkor mi a fenét akarnának velünk?
Györgyina, Köszönet az áldozatos munkádért és tartson meg a jó Isten nagyon nagyon sokáig közöttünk.
Szép napot mindenkinek.
Nincs jelen
#2212 2011-06-02 13:26
- Györgyina
- Tag
Köszönöm Sibikém. Egyetértek Marcsival és Énnel, hogy nem akkor kell kiabálni, ha ég a ház. Ha meghozzák a végrehajtási utasítást és kapunk egy behívót x napra, akkor már mit lehet itt kiabálni. Semmit. A törvény meg van, ez elég volna ahhoz, hogy legalább a végrehajtása a mi szájunk ize szerint történhessen, nekem ez a célom.
Ma mondták be, hogy a rendvédelmisek elintézték maguknak a tutit. Lehet, hogy én mégis egy birka vagyok és nagy balhét kéne csapni. De: nekik van érdekvédelmük, szakszervezetük nem is egy és õk egészséges, magabiró emberek, nem lehetett õket megfélemlíteni. Lehet itt WC papirt dobálni, stb, Zotyikám mi a fene az az izé, amit irtál? foglalmam nincs, de gondolom, valami játék? szóval mi sosem fogjuk úgy tudni érvényeswíteni a jogainkat, mint a rendvédelmisek, de muszáj valamiféleképpen kifejezni, hogy vagyunk, hogy nem értjük és nem értünk egyet a meghozott alaptörvénnyel.
Én elküldtem egy újságiró barátnõmnek a beadványt, hogy stilizálja egy nyilt levél formájára. Ez is egy eszköz arra, hogy talán meghallják a hangunkat, igazad van Sibi, Szuszi. Az ilyen ötletek kellenek, hogy tudjunk lépni.
Magam sem értem, hogy aki itt tudna valamit segíteni, miért nem szólal meg, de hát senkit nem lehet kényszeríteni, ha nem érzi úgy, hogy a jelenleg bajban lévõ betegtársain mégis csak segíteni kéne. Van egy jó mondás: ma nekem, holnap neked. Ezt senki sem tudhatja. Annyian vagyunk, ahányan, nem a mennyiség, hanem a minõség számít és ha kell én egyedül is megyek az utamon. Csak sajnálom, hogy nem hallja meg, akinek meg kéne a segélykérést. És mindazoknak köszönöm, akik járják velem ezt a nehéz és nem biztos, hogy eredményes utat, de a jelszavam: csazértis, mert igazunk van.
Nincs jelen
#2213 2011-06-02 13:26
- marcsi0727
- Tag
Azért ehhez pofa kell!
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolit … tol-350355
Nincs jelen
#2214 2011-06-02 13:29
- marcsi0727
- Tag
Így van, csakazértis harcolnunk kell saját magunkért! Mert különben le se sz@rnak minket!
Nincs jelen
#2215 2011-06-02 13:35
- vugi
- Tag
Sziasztok!!
Györgyina egyetértek veletek. Én úgy érzem elõbb- utóbb csak be fogják látni, hogy beteg embereket nem lehet dolgoztatni. Még ha megfeszülnek se!
Szép napot mindenkinek!!!
Nincs jelen
#2216 2011-06-02 13:49
- sibi
- Tag
És a crohn-colitises betegek egyesületei vagy azon keresztül sem lehet úgymond kiabálni?
Nincs jelen
#2217 2011-06-02 14:14
- marcsi0727
- Tag
Én próbálkoztam... a jogász lepsszolt... az elnök meg még válaszra se méltatott.
Nincs jelen
#2218 2011-06-02 14:22
- sibi
- Tag
Magyarul nem támogatják az ötletet, ha jól értem. Így nehéz lesz. Tényleg nem marad más, megyünk a parlament elé, de akkor is kéne egy tárgyalóképes érdekvédelem, nem? Bár én ezekhez nagyon analfabéta vagyok.
Nincs jelen
#2219 2011-06-02 14:36
- Györgyina
- Tag
Sibikém, ne add fel, nem szabad elkeseredni, mert akkor már nyertek is velünk szemben. Én ammondó vagyok, hogy lassan, de biztosan haladni kell a cél felé. Az igazságnak gyõzni kell, ha akarják egyesek, ha nem. Annyira nyilvánvalónak tünik, hogy igazunk van, hogy épp csak a szép szemecskéjüket ki nem böki és én pld. egy pozitiv eredménynek tartom, hogy a rendvédelmisek is kiharcolták az igazukat, ez lehet egy precedens.
Nincs jelen
#2220 2011-06-02 14:44
- Zsuzsaanyu
- Tag
Az elõbb láttam mind az iwiw-en, mind a facebook-on a következõt: Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi (KNOÉ) egyesülete esetleg ide be lehetne csatlakozni.....
Többet nem tudok egyenlõre, csak pár perce láttam:)
Szép napot mindenkinek!!!
Nincs jelen
#2221 2011-06-02 14:53
- marcsi0727
- Tag
http://www.facebook.com/pages/Korengedm … p;filter=2
Az összes új jelentkezõnek csak holnap reggel tudnak visszajelezni, sajnos van egy pici technikai gubanc, de éjszaka kijavitják. Jelentkezni továbbra is a knoe.info@gmail.com e-mailre lehet.
Nincs jelen
#2222 2011-06-02 15:00
- én
- Tag
Én tegnap láttam Zsuzsaanyu által leírt szervezet elnökét az egyik TV-ben. Az a baj, hogy oda 800 szakma tartozik, akik eddig korengedménnyel mehettek nyugdíjba és õk nem rokkant nyugdíjasok, hanem korábban élvezik a rendes nyugdíjat. Én még mindig azt mondom, hogy bár a betegségünk különbözik a mozgáskorlátozottakhoz kellene becsapódnunk, esetleg megkeresni a lisztérzékényeket (ha jól tudom van honlapjuk és vmi képviseletük), diabeteseket, tehát hasonló betegségben szenvedõket. De igyekezni kell, mert ezek gyorsan átnyomják egyeztetés nélkül a törvényeket. És igenis ez a wc papíros dolog nem drasztikus, de nagyon jó ötlet.
Nincs jelen
#2223 2011-06-02 15:14
- marcsi0727
- Tag
Kell valaki, akit megbízunk, aki a nevünkben eljár. Az egyesület elnöke lenne erre egy méltó személy, de úgy tûnik, õket ez nem érdekli. Ezért lenne jó, ha végre a kedves jogász betegek is megszólalnának és mondanának valami okosat. Mert való igaz, nem teljesen ugyanaz az érdekünk. A betegség sajna kortól függetlnül bárkit elérhet.
Nincs jelen
#2224 2011-06-02 15:17
- sibi
- Tag
A korengedményes dolog más tészta. A mi ügyünk inkább a mozgáskorlátozottakhoz állít minket közelebb. Gyakorlatilag az összes krónikus beteget érinti, aki nem bír már dolgozni, függetlenül attól, mi baja. Én is dolgoztam, amíg tudtam, de amikor egy év alatt négyszer voltam kórházba és 6-7 hónapig betegállományba, be kellett ismermen, nem megy tovább és akkor még nem is voltam mûteni kell állapotba. A munkáltatónak sem jó, ha van egy alkalmazottja, akire nem lehet számítani. Tényleg sietni kéne.
Nincs jelen
#2225 2011-06-02 15:22
- én
- Tag
http://www.liszterzekeny.hu/tiki-index.php
A lisztérzékenyeknek van érdekvédelme. Tessék, az IBD betegek vagyis a crohn-colitis egyesület meg töketlenkedik.
Nincs jelen
#2226 2011-06-02 15:39
- marcsi0727
- Tag
Van köztetek olyan, aki tagja az országos egyesületnek? Ismeri valaki az egyesület elnökét személyesen? Mert lehet, hogy személyesen kéne a fülét rágni. Hm? Mi a vélemény?
Nincs jelen
#2227 2011-06-02 16:05
- marcsi0727
- Tag
http://hvg.hu/itthon/20110602_nyugdij_f … urce=hirke
reso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_6_2
"... A Fidesz úgy módosítaná a még hatályos alkotmányt, hogy kimondaná: az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése elõtt folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthetõ és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az ellátást igénybe vevõ munkaképes, akkor megszüntethetõ. ..."
Nincs jelen
#2228 2011-06-02 16:08
- marcsi0727
- Tag
JOGÁSZOK!!!!! Hol vagytok?
Nincs jelen
#2229 2011-06-02 16:43
- Györgyina
- Tag
Na, a korengedményes nyugdijasok teljesen más megítélés alá esnek. Egyszerüen szólva a korengedmény általában a felsõ vezetõket illette meg, pld. polgármester vagy hasonló.
Nem összetévesztendõ a korkedvezményesekkel, akik a munkakörük veszélyessége miatt kaptak pár év kedvezményt.
A kettõ között az is a különbség, hogy a korengedményesnek a munkáltatója fizette ki elõre max. 5 évre a nyugdijat és az emeléseket.
A korkedvezményes pedig a NYUFIG-tól kapta az ellátást törvényben garantáltan.
Nincs jelen
#2230 2011-06-02 16:45
- Györgyina
- Tag
Harmadik eset a szolgálati nyugdíj, amit a fegyveres testületek dolgozói kaptak 25 év szolgálati idõ után, akár hány évesek is voltak. Ezek csinálták most a balhét és úgy tünik, gyõztek.
A fenti háromféle ellátás még köszönõ viszonyban sincs egymással sem feltételeiben, sem finanszirozásában, sem összegében. Ugye tudjátok ki kapta a legkevesebbet: akik veszélyes munkakörben dolgoztak, de ugye nem meglepõ?
Nincs jelen
#2231 2011-06-02 17:03
- Györgyina
- Tag
Javaslom, nézzétek meg a www.magyarország.hu/eDemokrácia helyet, mert szerintem ott lehetne elõadni a panaszunkat.
Nincs jelen
#2232 2011-06-02 19:28
- zotyesz
- Tag
Rendvédelmieknek azért aránylag könnyû dolguk volt tudták hogy a kormány úgy is enged nekik ha nem is mindenben.Ez egy próbálkozás volt a kormány részérõl hogy honnan tud elszedni pénzt... úgy hogy nagyobb következménye nem lesz .Most mi vagyunk soron megnézik vajon itt mekkora balhé árán tudják lenyúlni a lóvét..
Ezzel igazából jogellenesen ki akar bújni az állam a kötelezõ feladatai alól...az hogy azokat akarja kiszedni akik jogtalanul vannak leszázalékolva az helyes de azt nem így kéne megtennie...talán hozzá értõbb és nem lefizethetõ orvosokkal esetleg jobban menne ...talán a tisztelt képviselõinknek elõbb utána kellene nézni azoknak a helyzetének akikrõl döntést hoznak de ebben az országban ez nem divat mint tudjuk..Miért nem szólalnak meg azok akik közel vannak a tûzhöz talán féltik a helyüket kockára tenni miattunk ... passz egy valami biztos hogy csak elszántsággal és összefogással lehet eredményt elérni legyen szó petícióról felvonulásról demonstrálásról
a média szerepe pedig mimnél nagyobb hangsúllyal érvényesül ilyenkor.Ennyit szerettem volna hozzáfûzni ...én minden ötletet támogatok és ha tudom segítem is . :)
Nincs jelen
#2233 2011-06-03 08:44
- én
- Tag
Na tessék, addig tökölünk, amíg ezt a jövõ héten meg nem szavazzák, utána meg....
http://hvg.hu/itthon/20110602_nyugdij_f … o_2011_6_2
Nincs jelen
#2234 2011-06-03 10:56
- Györgyina
- Tag
Hát Gyerekek itt a vége. Borzalmas érzés leírni, mert ekkora következményekkel járó vereséget én még életemben nem szenvedtem, de be kell látni, hogy nincs tovább.
Fent kitett linket elolvasva és meggyõzõdve annak igaz voltáról hétfõn ráteszik a pecsétet a sorsunkra. Nem látom további értelmét annak, hogy bárhol, bárkinek is irjunk, felvonuljunk, vagy tudom is én mit tegyünk.
Vigaszként csak annyit irhatok, hogy még a minisztériumokban, a kormányhivatalban sem tudtak tanácsot adni, hogy kihez lehetne fordulni, hogy ne tegyék meg az aljásságot, amire készülnek. Mindenki fél és tanácstalan.
Én a magam részérõl, ha beteljesedik a sorsom és segélyre ítélnek kb. 30.000.- Ft-tal, egyéni pert fogok indítani. Jelenleg nem látok más lehetõséget.
Azt gondolom mindent megtettünk,nem húztuk az idõt, alaposan átnéztük a lehetõségeket, de egyedül maradtunk és sunyiban, szépen elrendezték jó gyorsan, hogy mi a sorsunk.
Szomorú vagyok és nagyon csalódott, hogy igy jártunk, de reálisan nem látok esélyt már semmire és ebben az Igazságügyi Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium ügyfélszolgálatán is megerõsitettek. Azt tanácsolták, hogy irjak beadványt az egyéni képviselõknek. Minek? Ha döntöttek mi értelme van?
A TASZ még mindig nem válaszolt, nekik nem annyira sürgõs, mint pld. a Parlamentnek a döntés meghozatala. Nem okolom õket sem, talán õk is félnek, vagy nem érnek rá. Kukk mindegy.
Hát ennyi volt.
Nincs jelen
#2235 2011-06-03 13:09
- én
- Tag
Döntés után Alkotmánybíróság?
Nincs jelen
#2236 2011-06-03 13:54
- marcsi0727
- Tag
Milyen AB? Ott már csak bábok vannak!
Nincs jelen
#2237 2011-06-03 14:01
- én
- Tag
Marcsi! Még nem teljesen, a múltkor is elkaszálták a 98%-os különadót, méghozzá kétszer egymás után. Ha pénzbe nem kerül, próbáljuk meg!
Nincs jelen
#2238 2011-06-03 15:32
- Györgyina
- Tag
Igazából nem is akadtam ki annyira, csak józanul utánnajártam a lehetõségeknek és az pont egyenlõ a nullával. Feleslegesen pedig nem idegesítem magam.
Kormányzati Portál - ki az illetékes? - az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - ki az illetékes? - valami Gazdasági vagy mi a fene minisztérium, ahova az egészségügy is tartozik. Ott sem illetékesek, ugyanis egyéni képviselõi inditvány BALSAI ISTVÁN ÉS A FIDESZ RAKCIÓVEZETÕJE, VALAMILYEN JÁNOS. Irjak nekik levelet kettõt, vigyem a képviselõi irodaházba és ha akarják elolvassák, na majd a döntésházás után, ha nem akarják nem olvassák. Ezt nevem én demokráciának. Mire harcoljunk és ki ellen? A fent emlitett két úraság elérhetetlen, de ha mégis nem érdekli õket a mi sirámunk, rendnek kell lenni és passz.
tamrara, ha van valakinek kedve az AB-hez fordulni, tegye meg, de szerintem egy sóhivatal. Nem különbenb a független magyar biróság,. Ám de kell egy elutasitó határozat a biróságtól, hogy tovább lehessen lépni. Ha erõm és idegeim még birják, én végigcsinálom a vesztés biztos tudatában. De nem tudok semmit sem tenni a kialakult helyzetben.
Moist voltam dokinál és éppen eszembe vágott, hogy ha segélyezett leszek, márpedig az leszek, nem lesz eü. biztositásom sem. Majd befizetem a 30.000.- Ft segélybõl, a maradékból majd dözsölünk.
Ja, Lázár János a vezetes ember. majd megmondja nekem hogyan kell beosztani a megalázó segélyt. Remélem erre lesz kedve és ideje és csatlakozik hozzám.
55 éves leszek jövõ hónapban, még ennyire tehetetlennek, kiszolgáltatottnak, reménytelennek nem éreztem magam és nem is látom a jövõt. De ezzel Ti is igy vagytok, tudom. Csak nem akarok egy céltalan harcba senkit berántani magammal. Amúgy meg nem is nagyon tolongtatok, hogy valamit tegyetek, de majd mindenki felébred egyszer.
Részemrõl nincs lelkiismeret-furdalás, amit eszembõl, lehetõségeimbõl és tehetségembõl tellett megtettem, a Magyar Köztársaság tisztelt fent nevezett urai ellen pedig semmit nem tehetek.
Csak várom mi lesz. És reménykedem, hogy nem kell belehalni az elkövetkezendõkbe.
Nincs jelen
#2239 2011-06-03 15:37
- marcsi0727
- Tag
Györgyina, én támogatlak.
Csakazértis megoldjuk vagy velük, vagy nélkülük!!!!
Nincs jelen
#2240 2011-06-03 17:16
- pötyi
- Tag
......és ha más nem marad, csoportos pereket kellene beadni majd megye szinten!!!!!!! Ne adjuk fel semmiképpen!!!
Nincs jelen
#2241 2011-06-03 17:48
- pötyi
- Tag
ezt most olvastam, akkor konzultáljuk vele csoportosan:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Nincs szükség szakszervezetekre a konzultációhoz?
A kormányfõ az elmúlt évben történt legfontosabb változásnak azt nevezte, hogy a kabinet megkérdezi az emberek véleményét, õk pedig elmondják azt, és úgy látják, hogy annak, amit mondanak, van hatása. Ezt mutatja - tette hozzá -, hogy a szociális konzultáció kérdõívét már több mint 630 ezren küldték vissza.
A bírálatokra, amelyek szerint figyelmen kívül hagyja az érdekegyeztetés csatornáit, úgy reagált: annál szélesebb párbeszédet, mint amilyen a konzultáció, nem lehet folytatni. "Nem engedem, hogy a kormány ki legyen szolgáltatva bármilyen civil szervezetnek vagy szakszervezetnek, ha szót akar érteni az emberekkel. Nekem meg kell, hogy legyen az a rendszerem, amellyel bármelyik magyar emberrel, bármikor szót tudok váltani, ha õ hajlandó velem szóba állni. Ez a konzultáció" - mondta.
Nincs jelen
#2242 2011-06-03 18:01
- Szuszidi
- Tag
Egy kicsit elkanyarodunk a témától az az maradunk de helyzet van.
Az történt mint volt leírtam hogy 54% rehabilitálható vagyok. Ma végre megállapítottak a rehab járadékom de csak elõleg. 2011.04.11. töl volt idejük. Most jön a magyar bunkó problémát találtak a régi pírokban szerintük a BT-m nem volt beszámítható de mégis anno beszámolták. Viszont azt másod állásban csináltam az az dolgoztam majd végig. Mint kiderült ha azt a BT-s dolgot leveszik úgy is meg van a szolgálati idõm. A másik egy suliban nyomtam két évig a barmok meg nem adtak TB kis könyvet most azt hajkurásztam. Az is meglesz. Küldi a MÁK. Azt még leadom s megvan minden.
Ennyi a mai napi történés.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2243 2011-06-03 18:26
- pötyi
- Tag
Akkor én is elmondom mit végeztem, Szuszidi és Györgyina!
Május 9.-i keltezéssel kaptam a Határozatot miszerint 74890.- lesz a rokkanságim. 2 hónap elmaradás és 12000.- különbségre számítottam, helyette kaptam össz-vissz 144500.- ot.
Telefonáltam, majd azt a választ kaptam, hogy a Határozatotban roszul számoltak, keressem fel Fehérváron az ügyintézõt!!! Lássunk csodát õ azt mondta valóban nem volt j a számítása így csak 68000.-ra vagyok jogosult!!!!!!(amit már januárban a zöld kutyanyelven megküldte)Ezt hozták össze röpke 5 hónap alatt Gratulálok nekik érte innen is!!!!!!
Nincs jelen
#2244 2011-06-04 13:43
- csucsuka
- Tag
Mindenkit üdvözlök!
Tegnap reumatológusnál voltam a crohn mellé társult egy artrósis megbetegedés.
Ez által már a szövõdmények száma négy lett.Még nem kaptam meg a II.fokra a
behívót , remélem ez már elég lesz az 50%-ra.
Szép napot kívánok mindenkinek és kitartás! Csucsuka45
Nincs jelen
#2245 2011-06-04 17:28
- Györgyina
- Tag
Bocsánat az ifjúságtól, aki nem tudja mi a volt a Ludas Matyi, az egy vicclap volt, amin jókat lehetett nevetni. Na, ez a rovat is olyasmivé kezd alakulni csak valamiért nem tudok rajta annyira kacagni és gondolom Ti sem.
Vagy éppen egy francia bohozózat, ahol az egyik szinész beszél vaílamirõl, a másik is beszél de, tök másról és ez a nagy vicc? Hát igen, vicces, csak nem a mi bõrünkre menne. Igy már dráma az egész.
Nem is olyan régen még azt hittem mindenre van törvényes, logikus magyarázat és ezt próbáltam itt, ebben a topikben Nektek leirni. Ma már nem találom a válaszokat, magam sem értem, mi miért történik és milyen alapon.
Na most vagy meghülyültem, vagy nincs rá jogszabály, hogy "tévedtem és kész" vagy olyan lett ez az egész, mint a rulett, vagy kijön a szám és szín, vagy nem. Ennek pedig nincs értelmes magyarázata.
Én magamban megfogadtam, hogy ha velem jogtalanság történik - bár bárgyú és naiv ember voltam - én elkezdek kiabálni, ordítani, követelõzni, hisztizni, mert az én egészségem a legfontosabb, nem pedig a bunkó ügyintézõ nyugalma, állása. És teszek a jómodorra, becsületre, mert más sem becsületes velem, Velünk.
Csucsuka, most állapították meg nekem is az artrósist, de az csak fáj drágaságom, az normális dolog ebben a betegségben, mondta a jó doktor. Olyan, mint a fõnyeremény, elõbb-utóbb, ha szorgalmas az ember, elnyeri. Bingó, gyõztünk.
Nincs jelen
#2246 2011-06-06 11:00
- marcsi0727
- Tag
http://nol.hu/belfold/20110606-sztrajko … _a_kormany
no itt a lényeg:
Egy biztos: nyugdíj helyett jövedelempótló juttatásban részesülnek majd a korhatár alatti nyugdíjra meghatározott ideig jogosultságot szerzõk (errõl idén decemberben minden érintett tájékoztatást kap a Nyugdíjfolyósítási Igazgatóságtól), és csak a korhatár betöltésekor áll át a juttatás az öregségi nyugdíjra.
A nyugdíjakat most minden évben emelik, ennek mértékét mindig a költségvetési törvényben rögzítik. Alapvetõen a nettó bérek és a fogyasztói árindex határozta meg egészen a közelmúltig azt, hogymennyivel nõttek a járandóságok, a legutóbbi változtatások a bruttó hazai terméket is a paraméterek közé emelték. A számítás alapja változott, de az nem, hogy valamekkora mértékben mindenképpen emelték a nyugdíjat.
A jövõben ez várhatóan nem így lesz: a kormány a nyugdíjrendszer átalakításának részeként a nyugdíjkorhatár elõtt állókat már nem nyugdíjban, hanem jövedelempótló juttatásban részesítené. Ezt is csak abban az esetben, ha nem folytatnak keresõtevékenységet – vagyis nem állnak munkában, és nem kapnak fizetést.
A tervek szerint azok, akik 2011 végéig szereztek jogot a korhatár elõtti nyugdíj valamelyik formájára, ezt a jogukat a késõbbiekben jövedelempótló juttatás iránti igényként érvényesíthetik – áll az elõterjesztésben.
Ezzel történik meg az átállás az új ellátásra, amelynek összege megegyezik a korábban kapott nyugdíjjal: az össze get a megállapításkori nyugdíjszabályok szerint kell kiszámítani. Emiatt tehát senkit nem érhet veszteség. Amiatt már igen, hogy – mint az elõterjesztésben megjegyzik – a Széll Kálmán Munkacsoport döntése értelmében a nyugdíj helyébe lépõ jövedelempótló juttatás rendszeres emelésére nem kerülne sor . Érvelésük szerint azért, mert ez nem nyugdíj – ugyanakkor a kormánynak szánt elõterjesztés arra figyelmeztet, hogy egy ilyen döntésnek még ebben az esetben is lehetnek alkotmányossági kockázatai, sõt politikaiak is. Elsõsorban a közlekedésben dolgozók részérõl számítanak munkabeszüntetésre.
Viszont a büdzsé nyer: a számítások szerint minden egy százalék megtakarított emelés évi kétmilliárd forint kiadáscsökkentést jelent az államháztartásnak. Idén 3,8 százalékos nyugdíjemelést hajtott végre a kormány, vagyis 6-7 milliárdot spórolt volna meg a büdzsé, ha már idén hatályban lett volna ez a szabály. További 1-1,3 millió forint megtakarítást hozna évenként és emberenként, hogy megtiltanák a juttatás igénybevételét a keresõtevékenység mellett.
Járulékos hatása is lenne ennek a megkötésnek: az erõforrás minisztérium szerint a vállalkozások és az ellátások profiltisztítását eredményezheti. Mégpedig azért, mivel a jövedelempótló juttatás nem nyugdíj, ezért vállalkozás esetén nem alkalmazható rá a kiegészítõ tevékenység szabálya. Így a vállalkozásban részt vevõnek járulékot kell fizetnie, de mivel jövedelemben és nem nyugdíjban részesül, a juttatásának folyósítása szünetel. Vagyis nem elég, hogy kiesik egy jövedelemforrása, a státusz megváltozása miatt még fizetési kötelezettsége is keletkezik.
Van azonban tétel a veszteségoldalon is: a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése évente 18–19 milliárd forint kiesést jelent, mivel 2013 januárjától megszûnik a korkedvezménybiztosítási járulék. Az elõterjesztés szerint nem kell feltétlenül búcsút vennie a kormánynak ettõl a járuléktól, azt a foglalkoztatáspolitikai intézményrendszerben fenn lehetne tartani.
A döntésnek azzal ágyazna meg az elõterjesztés, hogy „a korai nyugdíjak nem tartoznak a klasszikus kockázati tényezõk közé, nem a társadalmi szolidaritás részei”. Továbbá azzal, hogy „a korhatár elõtti nyugellátások kifizetése járulékfizetéssel csak részben megalapozott, folyósításuk a Nyugdíjbiztosítási Alapot terheli”. A változások után tehermentesülhet a költségvetés is néhány kiadási tételtõl. Az elõterjesztés arra hívja fel a figyelmet, hogy az érintettek elvesztik a nyugdíjas státuszhoz kapcsolódó egyes kedvezményeket is, például a közösségi közlekedésben. Azonban az egyes tárcák gondoskodhatnak e kedvezmények biztosításáról.
A kormánynak pedig arról kell gondoskodnia, hogy a jövedelempótló juttatásban részesülõk jogosultak legyenek igénybe venni az egészségügyi ellátást. Ehhez viszont módosítani kell a társadalombiztosításról szóló törvényt, különben lyuk keletkezik a rendszeren.
Határidõk
- Elõre hozott, csökkentett összegû öregségi nyugdíj: 2012-ben elõre hozott öregségi nyugdíj helyett jövedelempótló juttatásra szerez jogot az az 1952-ben vagy korábban született férfi, valamint az 1952-ben vagy azt megelõzõen született nõ is, akit 2011 elsõ fél évében azon a címen mentettek már fel (a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján, ahol a felmentési idõ akár nyolc hónap is lehet), hogy 2012-ben válik elõre hozott öregségi nyugdíjra jogosulttá. Elõre hozott öregségi nyugdíj helyett jövedelempótló juttatásra lesznek jogosultak az 1953-ban született nõk is, ha 2012-ben megszerzik a szükséges szolgálati idõt, mivel õket egyébként két korhatáremelés együttes hatása sújtaná.
- Korkedvezményes nyugdíj: a 2012. december 31-ig szerzett jogot jövedelempótló juttatásként idõbeli korlát nélkül el kell ismerni.
- Bányásznyugdíj, mûvésznyugdíj: a 2011 végéig megszerzett jogot jövedelempótló juttatásként kell idõbeli korlát nélkül elismerni, ezt követõen újabb jogosultság nem szerezhetõ.
- Polgármesterek, országgyûlési képviselõk korhatár elõtti nyugdíjba vonulási lehetõsége: jogosultság 2011. augusztus 31-ét követõen nem szerezhetõ.
- Korengedményes nyugdíj: a hatályos jogszabályok alapján is csak 2011. december 31-éig vehetõ igénybe, új megállapításra nem kerülhet sor, de a már megállapított nyugdíjakat jövedelempótló juttatásként tovább kell folyósítani, tekintettel arra, hogy a foglalkoztató annak fedezetét már elõre kifizette.
Államközi egyeztetés kell
Lesz még gondja a kormánynak a rokkantsági nyugdíjakkal. A kétoldalú államközi egyezmények ugyanis ezekre a juttatásokra is kiterjednek, így az érintett országokkal adott esetben újra kell tárgyalni a korábban kötött megállapodásokat. Ez valószínûleg csak a késõbb folyósítandó ellátásokra terjedne ki, az elõterjesztés ugyanis megállapítja, hogy amennyiben az egyezményt Magyarország felmondja, az adott megegyezés alapján korábban megállapított ellátásokat továbbra is folyósítani kell. Ilyen egyezményt kötöttünk egyebek mellett Horvátországgal, Dél-Koreá val, Kanadával, de hamarosan kihirdetik az Indiával, Ausztráliá val és Szerbiával tetõ alá hozott hasonló megállapodásokat is.
Nincs jelen
#2247 2011-06-06 11:08
- én
- Tag
Marcsi! Ez az utolsó vastagbetûs bekezdés mit jelent? Azt hogy aki eddig szerzett rokkantsági nyugdíjat, azé marad? Vagy rosszul értem?
Nincs jelen
#2248 2011-06-06 11:11
- marcsi0727
- Tag
Szerintem azokra vonatkozik, akik magyar állampolgárok, de külfödön élnek és ott kapnak rokkant nyögdíjat; vagy fordítva; külföldi állampolgár, de itt kap rokkantnyögdíjat
Nincs jelen
#2249 2011-06-06 11:13
- marcsi0727
- Tag
Tehát a lényeg: rokkantnyögdíj helyett, ill. a korhatár elõtt megszerzett nyögdíj helyett jövedelmpótló támogatás lesz, amit egyszer megállapítanak, és mivel nem nyögdíj, nem is kell emelni (mert õk nem akarják emelni). Mivel ez nem nyögdíj, az egyéni vállalkozóknak, ha nem nem érték el az öregségi nyögdíjkorhatárt, nem jár jövedelempótló támogatás.
Nincs jelen
#2250 2011-06-06 11:15
- marcsi0727
- Tag
Igazából avval veszítünk, hogy megállapítják, és kész. Utána nem emelkedik (mivel nem nyögdíj); ill. nem lehet mellette dolgozni. Vagy támogatás vagy munka.
Nincs jelen