#2301 2011-07-29 19:04
- Breki
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
Szia.Csak gondolom...
Nincs jelen
#2302 2011-07-29 19:29
- Györgyina
- Tag
Köszönöm Csajok, remélem majd megérdemlem a kedves szavaitokat.
Breki: mi az, hogy nem vagy elég beteg a rokkantsági nyugdijhoz, a másik bajod pedig nem is ismerem. Azonnal rokkantsági nyugdijkérelem. És majd meglátjuk mi lesz. Olyan nincs, hogy nincs semmi ellátásod. Hajrá.
Nincs jelen
#2303 2011-07-29 19:34
- gotty
- Tag
szia Breki!:)...ha csak gondolod, akkor szerintem érdemes lenne megpróbálnod, a Crohn nem játék...na meg az izületi cucc sem smafu én a helyedben nekifutnék...aztán ha mellette találsz valami könnyebb melót, 4 órában, akkor oké, ha meg nem, akkor is van biztos háttér....én 20 évig dolgoztam ...5 éve nem....nem bírtam már.....ha nekifutsz, azt javaslom, keress még mellé valami pszichiátriai problémát, gondolom a Crohn mellett úgy is van valami..legfejjebb még nincs róla dokument...hát ennyi dóhéjban, ha kérdésed van, szívesen válaszolok, akár priviben is....üdv!
Nincs jelen
#2304 2011-07-29 19:49
- Breki
- Tag
Szia
Köszönöm nektek a tanácsokat,jelenleg be vagyok jelentve de 4 órában Anyámhoz.Sajna a 35 év alatt kb 2-3 év van bejelentett munka,és max 6 órában.
Van pszichiártiai gond is,papír is van róla 2 orvostól is.Bemegyek jövõhéten a háziorvoshoz megbeszélem vele akkor :) Köszönöm elõre is a segítséget :)
Hát amirõl papirom van az Enyhe COPD,M.Crohn,Bechterew,Prostatitis,Pánikzavar-generalizált szorongás-depi+figyelemzavar.Bal szemem kilukadt,részlegesen jöt helyre,de látok vele,csak van egy vakfolt(de a jogsim nem akarom h elvegyék)..A jobb kézfejem összepréselte egy gép 10 éve 3x mütötték,az mára elég szarul müködik,nem bija a terhelést õ se.Ennyivel érdemes elindulni?
Szerkesztette: Breki (2011-07-30 10:40)
Nincs jelen
#2305 2011-07-30 22:27
- pötyi
- Tag
NANÁ!!!!! :)
Csak a hozzáállásodon kell finomítani!!!! :) Az elsõ 2 elég hozzá!! Minél elõbb add be és ne vacilálj rajta, mert csak bánni fogod, hogy nem elõbb tetted meg!!! :) Hajrá :) :)
Tünet- és esõmentes szép nyarat!!!!!!!!!
Nincs jelen
#2306 2011-07-31 11:44
- Breki
- Tag
Köszi :)
Visszaolvastam,és igencsak felment a vérnyomásom.
Mi az,hogy a Crohn-Colitis egyesület Jogásza,avagy vezetõje,nem hajlandó foglalkozni egy olyan üggyel,ami miatt elvileg õk megalakultak?
Az ilyen hozzáállás miatt nem lehet õket elmarasztalni vagy kiemelni a posztjukról?
2.a betegeket érintõ jogszabálytervezetek véleményezésével képviselje a betegek érdekét
Az Érdekvédelem menüpontban sem igazán azt fogalmazták meg,hogy félredobnak..
Bocs ha rosszul látom,vagy félreértelmeztem valamit!
Szerkesztette: Breki (2011-07-31 12:05)
Nincs jelen
#2307 2011-07-31 12:57
- Györgyina
- Tag
Breki, itt mindenki saját önszántából és teljesen ingyenesen "dolgozik". Ennek az a következménye, hogy ha akarja valaki csinálja, ha nem, hát nem. Itt a tanácsadás nem egy népünnepély. Sok elkeseredett és kilátástalan eset van, amire nem mindig van adekvált megoldás és állandóan azt irni, hogy nyugodj bele, hogy nincs lehetõség, maradj beteg és szegény, hát nem könnyû.
És mivel itt csak a Ti kedves szavaitok a fizettség és a siker az öröm, nem lehet senkit sem semmire kényszeriteni, felelõsségre vonni, szóval nincs semmiféle eszköz arra, hogy bármiféle munkát végezzen, csak a jószándékra lehet apellálni.
És ha hiszed, ha nem, itt nem tolonganak ezért a pozicióért. Szóval lehet leváltatni, aki van, de ki lesz helyette?
Nincs jelen
#2308 2011-07-31 13:06
- Breki
- Tag
Értem Györgyina,én abban a hitben voltam,hogy egy akkora (országos) egyesületnél már van juttatás is,azért is irtam a végére,amit,mert én mint laikus nem látom át hogy mûködnek ezek a szervezetek.
De igazad van,sajnos kevés a hozzád,és más fórumozókhoz hasonló ember,téged szivesen látnálak abban a pozícióban :)
Respect :)
Szerkesztette: Breki (2011-07-31 13:16)
Nincs jelen
#2309 2011-07-31 15:38
- Györgyina
- Tag
Nagyon édes vagy, de jól vagyok én itt, ahol és ahogyan. Nekem még ez is sok néha, de igyekszem azért mindre reagálni tudásom és erõm szerint. Meg leszünk mi itt magunk is, sokan vagyunk, sokféle tapasztalattal és sok-sok szeretettel egymás iránt.
Nincs jelen
#2310 2011-08-01 07:49
- Györgyina
- Tag
Elgondolkoztam komolyan a képviselõ által adott Alaptörvény céljain, törekvésein és az alábbi javaslatot teszem próbálva annak szellemét és akaratát is figyelembe véve.
Az egész Alaptörvény arról szól és minden rendelkezése annak van alávetve, hogy az államadósságot az össz nemzeti jövedelem 50 %-ra csökkentsék a jelenlegi 75 %-ról, ami önmagában egy nagyon helyes törekvés véleményem szerint. De az ezt elérendõ módszerekkel volna egy parányi kis probléma.
Ami minket érint, szerintem az a legnagyobb gond, hogy a TB rendszert, mint a költségvetés egy nagyon nagy és fontos tételét csak részben módosítják, nem viszik véghez az alapvetõ változtatást. Mert elsõsorban a költségvetést kéne módosítani a TB részben és akkor már teljes és igazságos lenne a törvénykezés és a kitûzött cél is megvalósulhatna.
Elsõsorban meg kéne változtatni, hogy a TB ellátás és annak bevételei felosztó-kirovó rendszerben mûködjenek. Mert ez azt jelenti, hogy a folyó bevételekbõl fedezik az aktuális kiadásokat.
Másodsorban pedig azt jelenti, hogy a szolidaritási elv alapján minden szociális ellátási elem is ide kerül elszámolásra, aminek semmi köze ahhoz, hogy biztosítási alapon valaki ellátást kap, a szociális ellátások bíztosítása egy másik költségvetési fejezet kiadásai közt kellene szerepelni.
A mai állás szerint a befolyó TB befizetések nem fedezik a folyó kiadásokat. De pontosan azért nem fedezik, mert egyéb, szociális és ki tudja még milyen kifizetésekre költik azt a rengeteg pénzt, amit a munkáltató és a munkavállaló befizet, ezt kéne letisztázni, ugyanis a TB ellátás egy szerzõdéses biztosítási ellátás, nem segély, nem adomány. Ha úgy fogjuk fel, mint pld. egy lakásbiztosítást, - befizetés, kár esetén kifizetés - akkor már világos, hogy kinek mi jár. A TB ellátás egy polgári jogi szerzõdés két fél - a költségvetés és a munkavállaló között, amit véleményem szerint egyoldalúan és visszamenõlegesen nem változtathat meg az egyik fél.
Ha a fentiek megvalósulnának és tisztán láthatnánk, hogy a biztosítás milyen kötelezettségeket és juttatásokat biztosít a biztosítottaknak, akkor már a költségvetés is helyre állhatna.
Kevésnek érzem, hogy csak az ellátási oldalt szabályozza az alaptörvény - ami jelenleg igy van, a költségvetési oldalt is szabályozni kellene.
Javaslom, hogy szüntessék meg, illetve alakítsák át a felosztó-kirovó rendszert, mert ebben látom a nagy költségvetési hiány alapvetõ okát. A II. Világháború elõtt biztosítási alapon mûködött a TB és sikeres, nagy befektetéseket tettek a biztosítók, nem szorultak támogatásra. Sõt, nagy nyereséggel mûködtek. Jó lenne, ha ismét visszatérhetnénk a biztosítási elv betartásához. Ma már nem engedheti meg az állam, hogy szolidaritási alapon olyan ellátásokat fizessen ki, aminek semmi köze a biztosított és a munkáltató által befizetett összegekhez.
Elfogadható gondolatnak tartom, hogy amennyiben a gazdaság majd úgy áll a bevételi oldal szempontjából, hogy támogathatjuk a nem biztosított, rászorult honfitársainkat, mindenképpen tegyük meg, de nem a biztosítottak kárára és a befizetéseikbõl, hiszen ez törvényesen jár a polgári jogi szerzõdés alapján. Hiszen, amikor egy biztosított el kezd dolgozni egy elvi szerzõdést köt az állammal, hogy a befizetése fejében egy bizonyos szolgáltatásra jogosultságot VÁSÁROL.
Azt gondolom, hogy mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a csalókat, a pénzen vásárolt rokkantságot, segélyt, stb. meg kell szüntetni, mert ez is oka annak, hogy a folyó ellátások összege ennyire kevés és úgy erkölcsileg sem helyes. De azt gondolom, hogy ez büntetõjogi kategória, hogy ki és hogyan vette meg pénzen az ellátását és nem összetévesztendõ a beteg biztosított becsületes emberek ellátásával. Az Alaptörvény pedig erre a megoldásra hajaz. A Lázár-Balsai féle egyéni törvényjavaslat ezt egyértelmûen alátámassza. A problémát nem törvényesen, illetve, nem összességében, körültekintõen kezeli, csak egy általános, mindenkit érintõ szankciót hegyez kilátásba.
Javasolnám, hogy tisztázzák le a TB ellátás kötelezettségeit, ellátásait a költségvetési rovatok megtisztításával és biztosítsák a várományosi jogokat a szerzõdõ feleknek.
Kérném, hogy a III. csoportos rokkantak megvásárolt biztosítási jogát garantálják, azt egyoldalúan ne vegyék el, mert ez egy szerzõdéses jogviszony megsértése. És már külön nem is beszélek a visszamenõleges hatályról, ami pedig teljesen kizárt.
Na, kb. ennyi jutott eszembe a képviselõnek benyújtandó javaslatról. Kérem, hogy véleményezzétek, illetve, akinek még van valami ötlete ezzel kapcsolatban, egészítse ki a fent leírtakat.
Felhívom a figyelmeteket Varga Mihály volt pénzügyminiszter által képviselt elvekre, nekem nagyon szimpatikus és nagyon megfontolt embernek tartom. Nagyon nagyra becsülöm, mint szakembert és ugye kebelen belül is van, bár egyre jobban eltávolodva a jelenleg képviselt költségvetési elgondolásoktól.De mint tekintélyes pénzügyi szakembert azért elismerik és érdemes odafigyelni a megnyilvánulásaira.
Köszönöm, hogy elolvastátok és várom az észrevételeket, hogy alaposan és jobban kidolgozhassam az álláspontunkat.
Nincs jelen
#2311 2011-08-01 17:45
- marcsi0727
- Tag
A legnagyobb problémám a visszamenõleges hatállyal van, ill. hogy szerzett jogok sérülnek.
Nem világos, hogy most a nyugdíj vagy az eü reformjáról beszélünk? Ezt kétfelé kéne bontani.
Ha nyögdíj: akik már nyögdíjban vannak, és 55-60 év felettiek, azokat nem kéne abajgatni és azzal idegesíteni, hogy még 2-3-5-10 évig dolgozzanak. Elég durva lenne, ha munkanélküli segélyt kapnának ezután, mert munkát biztos nem találnának. Aki épp csak elmúlt 40 és a rendõrségen informatikus volt, de már nyügdíjas… hát ez egy igen jó kérdés. Mert böki csõröm nekem is, de egy szerzett jogot jogállamban egy tollvonással elvenni… persze a mnyp-t is lenyúlták…
Nem látom be, mi a különbség a nõi 40 év munkaviszony és a ffi 40 év munkaviszony között? Miért kell egymásnak ugrasztani a pasikat és a nõket? A pasik miért nem mehetnek nyögdíjba 40 év munkaviszony után?
Járulékok. Fizetjük a nyügdíj járulékot azért, hogyha elérjük az öreségi nyögdíj korhatárát, járadékra legyünk jogosultak. Ezzel az egyik probléma, - amit Te is írsz-, hogy amit járulékként levonnak, azt osztják ki a nyugdíjasok között. A másik, hogy belekevernek olyan elemeket is, aminek semmi köze az öregségi nyugdíjhoz. A rokkant nyögdíj az inkább szociális kérdés, ezt az elemet én kivenném innen, külön alapban kezelném. A levont járadékok „számlája” csak virtuálisan létezik, hogy nekünk mennyi nyögdíjunk lesz, nem tudni, mert addigra már szinte nem lesz dolgozó ember… és 70 éves korunkig gürizhetünk…
Azzal egyetértek, hogy a csalókat ki kell szûrni, de a fürdõvízzel már megint kiöntjük a gyereket is.
A rokkant nyügdíj, ha nem nyûgdíj lesz, akkor sokminden veszni fog. Az utazási és egyéb kedvezményektõl kezdve, az egyéni vállalkozói státuszon át… nem lesz kötelezõ emelés… megállapítják egyszer azt a valamit, ami egyre nagyobb elvonás mellett egyre kisebb összeg lesz… és nem lehet mellette dolgozni részmunkaidõben, nem lehet mellette vállalkozni, mert az egyik kizárja a másikat.
Szóval, a fogalmakat is tisztázni kellene és a tartalmukat is. Illetve azt is jó lenne tudni, hogy mit miért fizetünk, milyen szolgáltatást várhatunk el a befizetett adók és járulékok iránt. És, nem mellesleg a munkáltató is egy halom pénzt befizet a munkavállaló után ilyen-olyan jogcímen, azért cserébe milyen szolgáltatás jár?
Bruttó havi munkabér: 100.000 Ft
Éves bruttó jövedelem: 1.200.000 Ft
Munkaadói egészségbiztosítási járulék (3%): 3.000 Ft
Munkaadói TB járulék (24%): 24.000 Ft
Szakképzési alap hozzájárulás (1,5%): 1.500 Ft
Munkavállalói járulék (1,5%): 1.500 Ft
Munkavállalói eü-i járulék (6%): 6.000 Ft
Állami nyugdíjjárulék (10%): 10.000 Ft
Számított SZJA: 20.320 Ft
Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA: 20.320 Ft
Különadó: 0 Ft
Összes adó: 8.220 Ft
Adójóváírás: 12.100 Ft
Összes kedvezmény: 12.100 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérbõl: 25.720 Ft
Havi összes munkaadói járulék: 28.500 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendõ: 54.220 Ft
Munkaadó összes havi költsége: 128.500 Ft
Nettó havi munkabér: 74.280 Ft
Havi összes nettó jövedelem: 74.280 Ft
Eü járadék: mikor kell fizetni, mennyit és mit kapunk érte cserébe? Ez a téma is elég gázas, mert ha valaki biztosított, akkor jogosult eü ellátásra. Csakhogy itt az aktuális helyzet számít, nincs virtuális számlánk… azaz ha épp van bejelentett munkaviszony, akkor biztosított, ha nyögdíjas, biztosított, de egyéb esetben? Csak fizetés ellenében jogosult orvosi ellátásra, mindegy, hogy elõtte mennyi ideig fizette a járulékot. És ráadásul, mindegy, hogy mekkora jövedelem után fizeted a járulékot, ugyanaz az ellátás jár, nincs különbség.
Nincs jelen
#2312 2011-08-01 22:20
- marcsi0727
- Tag
Egy kicsit pontosítok: Én nem keverném össze az öregségi nyugdíj alapba befolyó pénzeket az egyéb nyugdíj-alapú kifizetésekkel. Ha valaki egészségkárosodást szenved, az addig befolyt összeget áttenném egy másik alapba, amibõl ezt a rokkant nyugdíjat fedezik. És minden egyéb elemet is kipucolnék, és más forrásból fedezném / fizetném, nem keverném a gizikét a gõzekével.
Nincs jelen
#2313 2011-08-01 22:43
- Györgyina
- Tag
De pont, hogy ne vegyék ki a nyugdijrendszerbõl a rokit, mert pont ezzel veszítjük el a szerzett jogainkat. Nem tudom elképzelni, hogy mi lenne az a forma, ami a betegeket kárpótolná az elvesztett nyugdijas státuszért?
Nincs jelen
#2314 2011-08-02 13:24
- csucsuka
- Tag
Mindenkit üdvözlök!
2011 jul.28-án voltam a II fokon eddig még nem kaptam értesítést, pedig a 22 nap már lejárt, ez most jó vagy nem.
Nagyon gonoszak voltak az orvosok mindent bizonyítani kellett, idegi alapon teljesen kimerültem el is sírtam magam pedig próbáltam
uralni a helyzetet de rámszálltak mintha bíróságon lettem volna.
Azt hittem az I foknál jobb lesz de ez maga volt a pokol.
Pszihiátrián még nem voltam de most már kezeltetni fogom a kiborulásomat mert ez nem normális.
Remikédet kaptam 2010 decemberében utoljára az állapotom fokozatosan romlik már elértem azt az állapotot
ami már kibírhatatlan.Milyen idõközönként lehet alkalmazni a REMIT?
Szép napot kivánok mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2315 2011-08-02 13:51
- Györgyina
- Tag
Kedves Csucsuka! Nagyon sajnálom, hogy igy jártál az "orvosszakértõkkel", de valamiért nem lep meg. Egyébként általában volt katonai orvosok, ezért ilyen viselkedésüek, azt hiszik még soroznak. Tudom, ez nem vigasz, de ez van.
A 22 napos ügyintézési határidõ a világon nem jelent semmit, azt még az életben be nem tartották, a törvény csak ránk vonatkozik, nekünk kell betartani, rajtunk kérik számon. Tehát se jót, se rosszat nem jelent.
Javaslom, hogy fordulj az osztályvezetõhöz a Nyugdijbiztosítónál, ez általában szokott segíteni.
Kiborultál. Megértem és hidd el itt már számtalan esetben fordult ez elõ velem és még sok mással is. Feltétlen kérj orvosi segítséget, mert ez a legártalmasabb a mi betegségünkben. Vigyázz Magadra, próbáld higgadtan nézni ezt a herce-hurcát, ami tudom nagyon nehéz, de muszáj.
A Remivel kapcsolatban majd valaki más ir, én nem tudom, hogy megy.
Nincs jelen
#2316 2011-08-03 11:59
- csucsuka
- Tag
Szia!
Köszönöm neked a választ, augusztus 17-én megyek az orvosomhoz , remélem majd utána jobb lesz , biztos tele nyom gyógyszerekkel.
Mindenkinek szép napot kívánok csucsuka46
Nincs jelen
#2317 2011-08-08 19:29
- Jucus 01
- Tag
Szia Csucsuka!
Én mikor nagyon rossz állapotban voltam akkor az orvos 2 hetente hívott kezelésre.Majd 4 hetente és mikor már elfogadható állapotban voltam,álltunk rá a 8 hetentei kezelésre.
2 évig kaptam folyamatosan.most szünet van.De volt a kezelés alatt is mélypont,akkor megint 2majd 4 hét és 8 hét.Az orvosod úgy is fogja tudni.
Sajnálom,hogy ennyire kikészültél!
Jobbulást kívánok Neked!
Nincs jelen
#2318 2011-08-15 11:09
- zotyesz
- Tag
Meg kaptam behívómat szep 9 re valaki nem társul be esetleg és jön legózni kb 5 órát?? :)
Nincs jelen
#2319 2011-08-15 11:51
- Györgyina
- Tag
Zotyikám, hát kellesz nekik. Ha akarod én elmegyek Veled és elszórakozunk. Hova kell menni most? A szept. 9 az egy nagyon jó nap, élvezni fogod, meglátod. Pusz és bátorság.
Nincs jelen
#2320 2011-08-15 11:54
- zotyesz
- Tag
A Thököly útra kell menni .
Nincs jelen
#2321 2011-08-15 13:02
- Györgyina
- Tag
Megyünk arany Zotyikám, voltunk mi már ennél sokkal, de sokkal roszabb helyeken is azt kibirtuk, nem?
Nincs jelen
#2322 2011-08-15 14:44
- Szuszidi
- Tag
Szépen fel van újítva az épület majd meglátod kint is bent is kulturált (mármint az épület). A felülvizsgáló orvosok nem hánynak tüzet, se kén követ. Igaz marnak mint a kobra, de addig lehet gyakorolni a furulyával :D
Nincs jelen
#2323 2011-08-15 16:35
- én
- Tag
Zotyesz! Te már gépes vizsgálatra mész? Ez a rendes felülvizsgálatod vagy rendkívülien hívtak?
Nincs jelen
#2324 2011-08-15 18:33
- zotyesz
- Tag
Megyünk ám Györgyi :)
Én biztos gépes lesz... ez a rendes évi nem rendkívüli, pontos napos csak nem habos :)
Szuszi se gáz gyakoroltam én a hétvégén nem kell más csak fejsze nyél ... meg vörös szín :P :))
Nincs jelen
#2325 2011-08-16 07:24
- zotyesz
- Tag
http://www.fn.hu/allas/20110815/fizethe … nkahelyen/
Egyre jobban nyomják....ezek se normik ... mi lesz itt :(
Nincs jelen
#2326 2011-08-19 21:45
- zotyesz
- Tag
Apa kezdööööödik :DD
Na tegnap újabb papirus jött hogy elnézésemet kérik de technikai hiba miatt 23 ra napolják kivégzésem vallatásom kínzásom :)))a Thököly úton...csak nem leégett a gép ? :P
Nincs jelen
#2327 2011-08-20 00:34
- én
- Tag
Ajaj, ilyen is ritkán fordul elõ ORSZI-éknál. Lehet, hogy a megrendelt gép nem érkezett meg idõre. De ha kell, megyünk és felgyújtjuk. Nem gond!
Nincs jelen
#2328 2011-08-23 14:30
- Frozina
- Tag
Nincs jelen
#2329 2011-08-25 15:33
- csucsuka
- Tag
Üdvözlök mindenkit!
2011.jún.28-án voltam a II.fokon azóta se küldtek részemre semmi papírt.A nyugdíjamat azt igen de nem tudom meddig.Az egész nyaram rámegy erre az õrületre, várom a postást és elõtte egy kis szivinfaktus.Jön a határozat
és fizethetek vissza mindent, remélem nem így fogok járni.Most már jobban vagyok a szûkületek okoztak ilyen
görcsöcs fájdalmakat de a medról használt a dokinak nem is mondtam.3 hét múlva fokozatosan abba hagyom a szedését.Nagy dózissal kezdtem ami 48 mg 5 nap utána leépítés heti 4 mg.De közben egy szelektiv enteográfiára
kell mennem ez is egy jó buli.
Szép napot kívánok mindenkinek csucsuka45
Nincs jelen
#2330 2011-08-25 20:03
- én
- Tag
csucsuka! Érdeklõdnöd kéne, mert az ügyintézési határidõ 30 naptári nap. És ez a te érdeked is, mert folyamatosan küldik a pénzt.
Nincs jelen
#2331 2011-09-02 23:18
- Berci
- Tag
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság az alábbi tájékoztatót bocsátotta ki a kivételes méltányosságból megállapítható ellátásról. Az anyag választ ad arra a kérdésre, hogy ki, milyen feltételekkel kaphat méltányossági nyugellátást, mennyi az az összeg melyre havonta számolhat, valamint arra is hova kell fordulnia a kérelmezõnek.
http://www.kozigpress.hu/87284
:D
Nincs jelen
#2332 2011-09-08 21:59
- Szuzó
- Tag
Üdvözlök Mindenkit!
Férjemet 3 hete operálták végbélrák miatt,sztómája lett végleges.A mûtét elõtt végig csináltuk a megfelelõ kezeléseket amit az onkológus javasolt (kemó-sugár-kemó-48 órás adjuvans kezelés),a mûtétet követõ szövettan nagyon ígéretes áttét nincs a ( CT is ezt igazolta a mûtét elõtt).Ma kiszedték a varratokat és onkológusnál is jelentkeztünk ahol újabb kezelést helyeztek kilátásba ami 8 db 48 órás adjuvans kezelés két hetes szünetekkel.
Viszont itt ért minket a meglepetés amikor is a doktornõ közölte a férjemmel (55 éves),hogy kb.február környékén lesz vége ennek a kezelés sorozatnak és addig is kérdezze meg a jelenlegi munkahelyén tudnák-e esetleg valamilyen könnyített munkakörben foglalkoztatni mert a leszázalékolás már nem olyan egyszerû dolog.
Május óta táppénzen van akkor kezdtük a terápiát,egy helyi iskolánál dolgozott mint karban tartó,és elég sok fizikai megterheléssel járó munkát végzett(hegesztés,különbözõ bútorok javítása,téli idõben hóeltakarítás stb.)amit a jelenlegi állapotában nem igazán csinálhat.A másik dolog,hogy idõközben létszámleépítés történt és lehet ha vissza is menne megszüntetnék az állását mert pont a fizikai állományt csökkentették az intézménynél.
Szeretném a segítségeteket és a tanácsaitokat kérni ebben a témában,hogy mit csináljunk.Köszönöm,hogy meghallgattatok!
Gyógyulást Mindenkinek!
Nincs jelen
#2333 2011-09-08 22:04
- marcsi0727
- Tag
Kiakadtak a kormányra a rokkantnyugdíjasok
http://atv.hu/cikk/20110908_kiakadtak_a … =hirkereso
Nincs jelen
#2334 2011-09-09 12:00
- én
- Tag
Kedves Szuzó! Mindenekelõtt üdvözöllek a fórumon. Elsõsorban azt tudom mondani, hogyha folyamatos volt a munkaviszonya, akkor ígénybe tud venni 1 év táppénzt, úgyhogy ebben a helyzetben vissza ne menjen dolgozni. Beszéljetek a háziorvossal, töltsön ki a férjednek egy beutalót az ORSZI-hoz és indítsátok el a leszázalékolást. Szerezzetek be mindenféle orvosi papírokat, amiben le van írva az összes létezõ betegsége, mûtéte, milyen kezelést kap, mennyi idõnként és meddig kapja elõreláthatólag. Ha van ezenkívül reumatikus, ortopéd, ideggyógyászati vagy bármi problémaja, akkor arról is szerezzetek be orvosi papírt. Azért azt elmondom, hogy ugyan megvan nehezítve a leszázalékolás, de a férjednél a betegsége miatt nagy esély van erre. Érdemes bele vágni!
Nincs jelen
#2335 2011-09-09 12:45
- Szuzó
- Tag
Kedves Én! Köszönöm az információt!
Üdv: Szuzó
Nincs jelen
#2336 2011-09-09 17:11
- mákvirág
- Tag
Sziasztok!
A férjemet a cholitis betegséggel nem százalékolták le. Azt mondják fellebezzünk, mert 30.-án fogják mûteni, és akkor már meglesz a leszázalékolás.
Mi ennek a menete? Ez a súlyos betegség nem elég a leszázalékoláshoz?
Köszönöm!
Nincs jelen
#2337 2011-09-11 13:38
- Edith
- Tag
Szia mákvirág!Mindenképpen fellebbezzetek,mert sikerülnie kell!Minden jót kívánok !
Nincs jelen
#2338 2011-09-13 10:31
- csucsuka
- Tag
Sziasztok mindenkinek!
Na végre megjött az értesítés, de nem jó eredménnyel azaz 45% kaptam vagyis helyben hagyták
az elsõ fokút.Úgy döntöttem nem fellebbezek mert ez hosszú idõt vesz igénybe.Majd egy év után
állapot rosszabbodás címszóval beadom az igényt.Kicsit szomorú vagyok.Küldtek egy nyomtatványt
amit kitöltöttem és már aznap fel is adtam , rendszeres szociális járadékra vagyok jogosult.
A nyomtatványhoz nem csatoltam semmit , kellet volna valamit , ezt nem tudom.Ennek mennyi
az intézési határideje?Remélem nem több hónapig fog tartani.Jól kicsesztek velem.
Szép napot kívánok mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2339 2011-09-13 12:03
- csucsuka
- Tag
folytatás csucsuka részérõ
Lehet szociális járadék után állapotrosszabbodást beadni?
Lehet , hogy megint újból igényelnem kell a rokkantsági nyugdíjat?
Ha igen akkor mikor indíthatom el újból a leszázalékolásomat?
Egyáltalán mik a lehetõségeim?
email csulak.s@freemail.hu
szép napot kivánok mindenkinek csucsuka46l
Nincs jelen
#2340 2011-09-13 14:40
- sibi
- Tag
Csucsuka, igen lehet beadni állapotrosszabodásra r.sz. járadék alatt is, újra kell és hat hónap elteltével.Addig próbálj meg minél több leletet gyüjteni, minél több helyrõl. Az ügyintézés mindig 30 nap. Ha még bekérnek valamit, akkor onnan megint 30 nap.Nagyon nehéz most méltányos %-ot kapni, nagyon jó dokit kell hozzá kifogni.Sajnos szerencse is kell hozzá. Próbálkozz.
Egy kérdés mindenkihez: a rehabjáradék adóköteles jövedelem? úgyértem önmagában.
Nincs jelen
#2341 2011-09-13 17:13
- Györgyina
- Tag
sibi, a rehb.jár nem adóköteles, nem munkaviszony, nem szolgálati idõ és januártól megszünik, segély lesz.
Nincs jelen
#2342 2011-09-13 20:21
- sibi
- Tag
Györgyina, köszi.
Akkor a már meglévõ járadékokat is átnevezik segélynek, de ez nem úgy van, hogy nyugd.jár.-ot vonnak belõle és szolg idõnek minõsül?
Van már errõl valami törvény, vagy valami elolvasható tervezet valahol?
Nincs jelen
#2343 2011-09-13 20:51
- Györgyina
- Tag
Sibikém, ezt az alaptörvénybõl lehet kibogozni, a sarkallatos törvény, vagyis a végrehajtási utasítás még nem jelent meg. E hónapban várható, elvileg.
Nincs jelen
#2344 2011-09-14 06:06
- Szuszidi
- Tag
A rehabilitációs járadék megszerzett jog átnevezni elvenni nem lehet attól aki megszerezte. Ha törvényt módosítanak lehet menni alkotmány bíróságra, Viktor király sem tehet aszt amit akar.
Nincs jelen
#2345 2011-09-14 07:46
- Györgyina
- Tag
Szuszikám, legyen igazad, ámen.
Nincs jelen
#2346 2011-09-14 10:16
- csucsuka
- Tag
köszönöm sibi , hogy ilyen hamar reagáltál
A munkaügyi bíróságra van még 28 napom , hogy elindíthatom a fellebbezést ,
csak még hezitálok vele.Nem tudom megéri-e!Utána olvastam nem sok esélyem van rá.
Engem még nem mûtöttek próbálják halasztani de elég sokat szenvedek a sipolyokkal.
A szûkületekrõl nem is beszélve ami igen csak görcsös fájdalmakkal jár.
Hasmenés egyszer van egyszer nincs, étkezéssel kordában tudom tartani
egy darabig , aztán jön a gyógyszer.
Szerinted sibi jól döntöttem, remélem igen?
Kinek van ez ügyben tapasztalata és felvenné velem a kapcsolatot.
SIBI kérdezném az újraindítás az azt jelenti akkor a roki nyugdíj , a
beadványokkal és orvosi igazolásokat érted?
Vagy állapot rosszabbodás címszó alatt fusson a beadvány.
Mi a különbség a kettõ között?
Ha sikerülni fog az újbóli rokkantosítás " feltételezve" akkor újból
megkapom az eddig küldött összeget , vagy az égész kiszámolás
kezdõdik elölrõl.
szép napot kívánok mindenkinek46
Nincs jelen
#2347 2011-09-14 11:01
- Györgyina
- Tag
csucsuka, bár nem engem kérdeztél, de kötelességem és szeretetbõl is biztatlak, hogy haladéktalanul add be a birósági fellebbezést, ugyan is, nincs mit veszitaned, ingyenes, csak idegekkel kell birni. És ugye nyerhetsz is.
Állapotrosszabbodást leghamarabb félév múlva adhatsz be és ki tudja mi lesz addig?
Véleményem szerint mindenképpen per.
Nincs jelen
#2348 2011-09-14 12:00
- én
- Tag
Györgyina, mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk megosztani, de a dolgok igazi tudója te vagy, tehát nem megsértõdni, ha más is válaszol. Mi laikusak vagyunk, te törvényileg tudod a dolgokat plusz tapasztalatod is van sajnos. Más. Honnan tudod, hogy ebben a hónapban tárgyalják a ránk vonatkozó sarkalatos törvényt? Ez csak terv vagy tényleg így van?
Szuszidi! A rokkant nyugdíj, a rehab járadék mind megszerzett jogok, de új alkotmánnyal és hozzá a sarkalatos törvényekkel bármit meg lehet szüntetni. Lásd a rendvédelmieket, ahol már megkezdõdtek a felülvizsgálatok.
Nincs jelen
#2349 2011-09-14 12:25
- Györgyina
- Tag
Én, én nem sértõdtem meg egy picit sem, nagyon örülök, ha nem nekem kell egyedül mindre válaszolni, csak ha hozzátennivalóm van, akkor irok.
Onnan tudom, hogy e hónapban tárgyalják, mert voltam a képviselõnél és õ mondta.
Egyébként a mai viszonyok között amit eddig tudtam, az már kb. nem érvényes, itt már minden nap új és csodálatos-meglepõ dolgok történnek, amit bárki elolvashat, figyelhet és ámulhat.
Jó egészséget.
Nincs jelen
#2350 2011-09-15 11:16
- csucsuka
- Tag
Kedves Györgyina!
Köszönöm a tanácsodat és a bizalmadat.Ha a m.ü. bíróságra adom be a fellebbezésemet,
akkor nincs semmi jövedelmem addig amíg ez a folyamat lenem zárul feltéve pozitívan részemre.
Ha negatívan akkor rend.sz.j. is elestem plusz a többi kiadások.
De ha a bíróság javamra dönt akkor" igaz ", visszamenõleg megkapom a roki nyugit.
Mérlegre tettem az ügyet , kisebb a rizikó , ha rend.sz.j . megigénylem és
kivárom a fél évet.Többet ér az egészségem "ami megmaradt" mint az a megaláztatás.
Teljesen kikészültem ezeken a felülvizsgálatokon, már megvagyok nyugodva és
készülök a következõ felülvizsgálatra ami 6 hónap múlva lesz.
Remélem olyan dokit fogok kapni aki tudja mi az a crohn betegség.
Szeretném kérdezni tõled melyiket jobb beadni " állapot rosszabbodás vagy újból
a roki" beadni az igénylést.Mivel a roki megszûnt így újból esélyem van a
rokkantösításra, vagy rosszul gondolom.
Szép napot kívánok mindenkinek , üdvözlettel csucsuka46
Nincs jelen