#2351 2011-09-15 11:26
- csucsuka
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
utólagosan
A munk.ü.bírósági folyamat alatt nem folyósítható a rokkant nyugdíj tovább.
A rendsz.szoc.j. sem adható a bírósági ügy alatt.
üdvözlök mindenkit csucsuka46
Nincs jelen
#2352 2011-09-16 14:47
- Zoltán
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam az esedékes felülvizsgálaton a Thököly úton.A vizsgáló orvos rendes és megértõ volt.
Azt mondta, hogy annak ellenére, hogy a leleteim szebbek az eddigi leleteknél azért még beleférek a rokkant százalékba,DE vizsgálat után menjek át egy másik szobába,ahol vár majd valaki, aki felvilágosít a további lehetõségeimrõl. Választhatok majd a rokkant nyugdíj és a rehabilitációs járadék között. A rehabilitációs járadék összege magasabb lesz 10 százalékkal és ez nagyon jó és nem kell felülvizsgálatra jönnöm.
Vizsgálat után hívtak is a másik szobába. Ott már más volt a helyzet. Volt egy munkaügyes és egy szociális kolléganõ akik azt mondták, hogy választási lehetõség kizárva, aki képes papíron napi 4 órában dolgozni az nem kaphat rokkant nyugdíjat.
Kérdeztem, hogy most mi a teendõm, azt mondták várjam a határozatot. Az után lehet fellebbezni. Ebben maradtunk.
Kérdezem a hozzáértõket, hogy van esélyem a rokira?
Szerkesztette: Zoltán (2011-09-16 14:49)
Nincs jelen
#2353 2011-09-16 17:11
- luci
- Tag
Szia!
Nem valószinû hogy rokkantnyugdijjat fogsz kapni.Hanem rehabjáradékot.
Fellebezési lehetõséged az persze megvan,ha az orvosi leleteid olyanok akkor érdemes,de ha bírsz dolgozni a
rehab 2-3 év,és ha jól tudom fizetés+járadék. Én 1.én voltam felülvizsgálaton,de engem nem küldött tovább az
orvos.2évre megkaptam a rokkantnyugdijjat 59%.
Nincs jelen
#2354 2011-09-16 18:33
- Györgyina
- Tag
csucsuka, inkább az állapotrosszabodást kérvényezd. És ha ennyire kikészültél, tényleg nem jó ha belefogsz egy hosszadalmas birósági perbe. Jó egészséget.
Nincs jelen
#2355 2011-09-16 21:13
- sibi
- Tag
Zoltán, ha beküldtek a két említett ügyintézõhöz, akkor több mint valószínû, hogy rehab járadék lesz. Akit oda nem küldenek, az vagy 40 % alatt kap, vagy rokkant nyugdíj. 80 % alatti, de 50 % feletti %- al akkor választhatsz, ha a reád irányadó nyugdíjkorhatár már közel van. Most nem tudom, hogy 5 éven belül, vagy 10 éven belül. Györgyina majd kisegíti a kontárkodásom.(remélem :) ) Minden jót.
Nincs jelen
#2356 2011-09-17 04:32
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt!
Zoltán amit leírok tapasztalat.
Én is átkerültem a a rehabba. 54% rehabilitálható.
Mit kaptam a pénzem több lett bruttó 30 000 ftal. Ez nettó 20 000. Ha elõtte dolgoztál bele számol az is. 3 évre adják. Azt neked kell kérvényezni a visszahívást. A munka ügyi központtal kapcsolatban kell lenni de ha szarul vagy nem tudsz menni megértõek. Nem hívogatnak évente vissza. Kb ennyi a történet.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2357 2011-09-17 12:07
- csucsuka
- Tag
Kedves Györgyina!
Köszönöm a válaszodat, ha közben eszedbe jut még részemre fontos tudnivaló
akkor feltétlen írj.
szia szép napot kívánok mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2358 2011-09-17 17:34
- Györgyina
- Tag
Persze, Csucsuka, feltétlen ini fogok, de mostanában ebben a káoszban nemigen jut eszembe egy normi gondolat. Talán, ha meghozzák a végrehajtási utasitást az urak, tájékozottabbak leszünk. Addig meg nyugi.
Nincs jelen
#2359 2011-09-17 18:24
- Zoltán
- Tag
Köszönöm a válaszokat.
Jelenlegi állás szerint 9 évem van a nyugdíjig, 53 éves vagyok.
Nem tudom miért, de valami azt súgja belülrõl, hogy a rokit kellene
erõltetnem.
Nincs jelen
#2360 2011-09-17 18:50
- én
- Tag
Zoltán, nem akarlak elkeseríteni, de mivel egyidõsek vagyunk így megsúgom, hogy nekünk már nincs elõrehozott nyugdíj, 65 éves korunkban leszünk nyugdíjasok. Tehát még 12 éved van a nyugdíjig. És ez már évek óta így van. Sajnos!
Nincs jelen
#2361 2011-09-18 13:00
- Zoltán
- Tag
Kösz, megint okosodtam.
Nincs jelen
#2362 2011-09-30 16:00
- Györgyina
- Tag
Az új költségvetés elfogadáakor elfogadták, hogy a rokkantsági nyugdijasok a nyugdij-kasszából átkerülnek az egészségügyi kassza finanszirozásába és nyugdij helyett járadék lesz, ami az öregségi nyugdijlkorrhatár elérésével sem alakul át nyugdijjá.
Üres kasszába kerültünk. Megint átháritották a felelõsséget az orvosokra. Ugyanis arról kell majd dönteniük, hogy betegek vagyunk és kapjuk járadékot, vagy õk ne kapjanak fizatést-emelést, eszközöket, mentõt, stb. Szerintetek, ha mi lennénk az orvosok, hogy döntenénk?
Nincs jelen
#2363 2011-09-30 17:12
- csucsuka
- Tag
Györgyina!
A rokk.ny. táppénz formájában lesz fizetve! Ez pontosan mit jelent!
Adó , TB , terheli majd vagy az összeg változatlan marad.
szép napot kívánok mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2364 2011-09-30 17:40
- vugi
- Tag
ez is csak aktatologatás....
Nincs jelen
#2365 2011-09-30 19:12
- én
- Tag
A táppénzbõl személyi jövedelemadót vonnak, de tb-t és nyugdíjjárulékot nem, mivel ez az összeg nem számít bele majd a nyugdíjba. Ugyanez vonatkozik szerintem majd a rokkant nyugdíjra, mert ez nem fog átalakulni öregségi nyugdíjra soha. Szóval vugi, ez sajnos nem aktatologatás, hanem szivatás méghozzá magas fokon. Csak azt nem tudom, hogy aki mondjuk 20-30 évig fizette a nyugdíjjárulékot õ is és a munkaadó is, azzal a pénzzel mi lesz. Valaki lenyeli?
Nincs jelen
#2366 2011-09-30 21:26
- Györgyina
- Tag
Sajnos fogalmam nincs, hogy Matolcsi uraság hogy értelmezi a járadékot, milyen összegre gondol, abból mit méltóztatik vonni és az mire jogosit, mert ugye nyugdijra nem. Még az sem világos, hogy egyáltalán eü. ellátásra jogosultak leszünk-e vagy azért majd küldön fizetünk. És még ezeregy kérdésem lenne, de kinek is tegyem fel? Lehet, hogy beballagok mégegyszer a polgármesterhez, aki képviselõ is, de fingja nincs ezekhez a dolgokhoz, épitész a lelkem, de baromi lelkesen tapsol. Hátha talál egy értelmes embert aki felhomályositanak bennünket, hogy milyen dicsõ sorsot szánnak nekünk. De már ebben sem bizom igazán, mert nem vagyok meggyõzõdve, hogy az erre vonatkozó részletes törvényi szabályozás már elkészült. Mert ugye mostanság az a szokás, hogy veszünk egy gombot, azt majd csak lesz hozzá kabát is. De már most megmondom, hogy engem és valószinüleg még párunkat ez a kabát szoritani fog.
Nincs jelen
#2367 2011-09-30 21:41
- marcsi0727
- Tag
http://www.fn.hu//makro/20110930/ennyiv … k_nyugdij/
... "Hogy mennyit kapnak majd a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok, akik sajtóhírek szerint jövõre nem nyugdíjat, hanem „járadékot” kapnak, nem tudni még. Sok jóra azonban jobb, ha nem számítanak, a kormányzó többség világos jeleit adta, hogy nem ezt a csoportot tekinti fõ bázisának."
Nincs jelen
#2368 2011-09-30 21:48
- én
- Tag
Mit jelent az, hogy korhatár alatti nyugdíjasok? Ugyanis a rendvédelmieknél az 57 éves kort emlegetik, mint vízválasztót. A rokkantaknál is így értik vagy a korhatár a tényleges nyugdíjkorhatár? Jó lenne ezeket megtudni, megérteni. A kormányzó többség egyébként a milliomosok, milliárdosok szimpátiájára, szavazataira számít, hisz nekik kedvez mindenben. Hajrá, holnap ki kell menni a Kossuth térre tüntetni, végre itt a lehetõség. Egyébként pedig azt nem értem, hogy milyen jogon nem fognak a rokkantaknak a korhatár elérése után nyugdíjat fizetni? Például én, ha igénybe venném mostantól a rokkant nyugdíjat, akkor mostanáig 34 éves munkaviszonyom volt, ezalatt az idõ alatt végig fizettem nyugdíjjárulékot én is és a munkaadóm is. Milyen jogon tagadnánk meg tõlem majd 65 éves koromban a rendes nyugdíjat? Ez is egy nagy csalás.
Szerkesztette: én (2011-09-30 21:55)
Nincs jelen
#2369 2011-10-01 05:53
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt! Én amondó vagyok hogy nyílt levelet kell küldeni nekik s abban felrakni a kérdéseket. S természetesen az összes nagy médiának elküldeni a levelet, hátha valaki lehozza. Hadd tudja meg a nagy nyilvánosság is mi történik a rokkant emberekkel.
Legyen szép napunk!
Nincs jelen
#2370 2011-10-01 13:37
- csucsuka
- Tag
Kálmán Olgának kell egy tömör de velõs levelet írni ATV.
Rend.szoc.járdékos leszek lefokoztak 58%-ról 45%-ra 5 évre.
Jól befogták a számat hosszú idõre.
De sebaj februárban fellebbezek állapotrosszabbodásra
hivatkozva.
szép napot mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2371 2011-10-03 17:41
- Breki
- Tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,ha vannak folyamatban vizsgálataim,a biologiaira zöld utat adtak igaz,de megyek még gasztróra,kivehetnek táppénzrõl?Mert a háziorvosom azt mondja,nem tudja mit mondjon a felülvizsgáló orvosnak,hogy maradhassak,be van sza...va magyarul,mert h õt veszik elõ...
De amíg nem lesz javulás,amig nem kezdik el a biologiait,és nem látják milyen lesz a hatása,addig olyan gyenge vagyok h nem tudok dolgozni..de szerintük nincs komoly ok amiért táppénzen tartsanak.
Elõre is köszönöm
Nincs jelen
#2372 2011-10-03 18:14
- Györgyina
- Tag
Breki, szerintem érvelj azzal, hogy a birológiai kezelést csak nagyon indokolt esetben és alapos kivizsgálás után adják a betegnek, Ennél jobb és precizebb bizonyíték nincs arra, hogy jogosult vagy a táppénzre. Gratulálok a háziorvosnak.
Nincs jelen
#2373 2011-10-03 19:24
- Breki
- Tag
Köszi Györgyina :)
Nincs jelen
#2374 2011-10-03 19:54
- marcsi0727
- Tag
Elég szomorú, hogy itt tartunk. És ez még csak a kezdet. :(
Nincs jelen
#2375 2011-10-04 09:07
- csucsuka
- Tag
Györgyina!
A segítségedet szeretném kérni!
A munkaügyi bíróságra beadom a fellebbezésemet
akkor mit kell tennem.
Beadom 3 példányban a papírt.... és mit kell ráírni a beazonosító
számon kívül.
Már csak jövõhét hétfõ az utolsó határidõ sürgõs lenne a válasz.
Kérlek részletesen írd meg, mi is történik az ügy folyamán.
Hova kell, hogy menjek hol fognak vizsgálni?
Ugyanolyan mint az elsõ és a másodfokú vizsgálat, vagy rendesen
bíróságra kell mennem valahova.
Meddig fog ez tartani , mire számíthatok mennyi az esélyem?
szép napot kívánok csucsuka46
Nincs jelen
#2376 2011-10-04 09:38
- Györgyina
- Tag
Csucsuka, egyáltalán nem olyan, mint amit eddig tapasztaltál, ez egy igazi birósági per, ami ugyan ingyenes, de attól még birósági per.
Az ügyirat számon kívül elég csak annyit irni, hogy a fenti számú határozattal, annak mértékével nem értek egyet, kérem a T. Biróságot, hogy az egészségkárosodásom, ill. a megmaradt munkaképességem szíveskedjen felülvizsgálni. Ennyi bõven elég.
Lesz egy tárgyalás, amin a biró kirendel egy igazságügyi orvosszakértõt, aki majd berendel és megvizsgál. Oda kell elvinned az aktuális orvosi papirjaidat. Ez a vizsgálat nem perdöntõ, ha akarja a biró figyelembe veszi, ha akarja nem. Ez mindig kétesélyes.
Az eljárás, mint a Luca-széke, de elõbb-utóbb vége lesz. Csak addig nem kapsz ellátást.
Ügyvédet nem érdemes fogadni, nincs nagy jelentõssége. Igazából nem tehet Érted sokat, itt az orvosok és a biró dönt, esetleg eljárási hibára hivatkozhat, amivel nem sokra mész, viszont rengeteg pénzbe kerülne.
Ezt az utat egyedül kell végigjárnod.
Volt arra számtalan példa, hogy sikerült, de arra is, hogy nem.
Én azt gondolom, hogy tedd meg, mert akkor, ha még nem is eredményes, nem tehetsz magadnak szemrehányást, hogy nem tettél meg mindent, hogy sikerüljön.
Egy kalappal Csucsuka.
Nincs jelen
#2377 2011-10-04 09:49
- én
- Tag
Breki! Kérj a gasztrósodtól egy részletes szakorvosi véleményt az állapotodról, a lehetõségekrõl és mindenképp írja be, hogy a görcsök, a gyulladás és a sok wc-re járás nem teszi lehetõvé jelenleg a munkavégzésedet és javasolja, hogy maradhass táppénzen. A háziorvos erre megnyugszik és nem fog történni semmi. De ettõl függetlenül sajnos 1 hónap táppénz után behívhatnak felülvizsgálatra, ha akarnak.
Nincs jelen
#2378 2011-10-04 12:26
- csucsuka
- Tag
Köszönöm a válaszodat!
A bírósági ügy lehet , hogy fél évnél is tovább fog tartani?
Megvan az esélyem , hogy részemre nem a megfelelõ
döntést hozzák meg.
Szerinted inkább várjam ki a 6 hónapot és állapotrosszabbodásra
hivatkozva kérjem az újbóli kivizsgálásomat.
Talán ez konzervatívabb megoldásnak látszik, mint a másik
A munkaügyi bíróság, olvasatodban egy kicsit megrémít .
2012 február 12-én már beadhatom a papírokat áll.rossz.ra.
A rendsz.szoc.jár. már visszaigazolták a munkaügyi központtal kell
felvenni a kapcsolatot és feléjük igazolni.
Addig majd valahogy kivárom a februárt.
Most már jobban átlátom a helyzetemet, köszönöm a segítséget.
De ha van jobb ötleted akkor szívesen elolvasom.
szép napot kivánok csucsuka
Nincs jelen
#2379 2011-10-04 14:15
- Györgyina
- Tag
Csucsuka, a jelenlegi helyzetre tekintettel én mégis azt javasolnám, hogy a birósági pert kezd el, legalább is én ezt tenném, de ez csak az én véleményem, szakmai megalapozottsága nincs.
Igen, a per több, mint félévig tart általában, lásd. Marcsi és Elizabeth esetét. De minden imának ámen a vége.
Nincs jelen
#2380 2011-10-04 14:24
- csucsuka
- Tag
Teljesen tanácstalan vagyok , Én nem olyan ember vagyok aki
minden áron de az igazamat szeretném érvényesíteni.
Kicsit beszari ember vagyok el is sírtam magamat a felülvizsgálaton
Lehet hogy a 12 éves betegségem is tett rá egy sok lapáttal
Csak ha biztos vagyok az igazamban akkor teljes mértékben oda
teszem magamat és harcolni is tudok érte.
De ez más teljesen kivagyok szolgáltatva nekik.
szép napot csucsuka
Nincs jelen
#2381 2011-10-04 15:01
- sibi
- Tag
Szia Csucsuka. Csak még egy észrevétel Györgyina, szerintem jó tanácsa mellé. Az állapotrosszabodáshoz kellenek mejd új leletek, amikbõl eggyértelmûen kideríthetõ, hogy akkor tényleg aktuálisan rossabb állapotban vagy/leszel. Most viszont, ha bíróságra adod, akkor a mostani állapot alapján megállapított %-al nem értesz egyet. Azt akarom ezzel mondani, hogy állapotrosszabbodást tényleges, leletekkel igazolható rosszabodás esetén érdemes kérni. Ezt figyelembe véve döntsél. Bárhogy döntesz, mi szorítunk neked. Üdv, sibi.
Nincs jelen
#2382 2011-10-04 16:23
- Györgyina
- Tag
Csucsuka, drága, ne szégyelld magad emiatt, mert mindnyájan igy vagyunk. Én 30 éve vagyok beteg, de hasonlóan érzek, mint Te. Igen, kiszolgáltotottak vagyunk és még jobban leszünk.
Amit teszünk, azt magunkért, vagy magunk ellen tesszük és a végkimenetel teljesen esetleges, nem követhetõ a törvényhozás, nem tudni mi lesz holnap, holnapután. Teljesen jogosan érzel úgy, ahogy, szerintem az itt lévõk nagy része igy érez, csak spec. éppen nincs a Te helyzetbe.
Amit Sibi ir, teljesen igaz és jogos. Én is az idõhúzásra gondoltam, mikor leirtam, amit. Hátha letisztulnak majd a viszonyok.
Ha sirtál, hát sirtál. Nem szégyen az, szégyen, hogy mint a birkákkal úgy bánnak velünk. Az szégyellje magát, aki ilyen helyzetbe hoz bennünket. Csucsuka, ezt a harcot meg kell vivnod és csak is Neked kell eldönteni, hogy pirosra vagy feketére raksz. Senki sem garantálhatja, hogy jól döntessz. Sajnos mindkét esetben hasonlóak a feltételek, igen, rögös az út és bizonytalan a végkimenetel. De Te légy erõs és ne add fel, ha igazad van, igen is állj ki a jövõbeni életedért, ne hagyd megfélemlíteni Magad. Mert ez nem csak erkölcsi, anyagi kérdés is a jövõdre vonatkozóan. És különben is gyõzzön az igazság!!!!!!!!!!!! Hurrá Csucsuka, Veled vagyunk.
Nincs jelen
#2383 2011-10-04 19:07
- sibi
- Tag
Györgyina, ha lehetne tetszikelni, most megtenném. :)
Nincs jelen
#2384 2011-10-04 21:16
- Györgyina
- Tag
Sibikém, tetszikelni mindig lehet, sõt néha kell is, hogy az ember lánya el ne csüggedjen, legalább egymást biztassuk. Éppen most irtam egy nem túl kedves eszmefuttatást arról, hogy mennyire nincs együtt a mi kis bandánk, mivel ötletei mindenkinek vannak, hogy mit kéne tenni a mostani állapot ellen, de kb. 3-an vagyunk a hozzávetõlegesen 2.500 fõs fórumtagságból, akik tettek is már valamit.
Az ötletelés is nagyon fontos, építõ dolog, csak mi lesz, ha mi hárman is megunjuk az örökös szereplést. Nem hinném, hogy ennyi éritettbõl 3 embernek van módja és lehetõsége tenni. Ja, hogy nincs eredménye? igen, nincs, de tudatni akarjuk, hogy nem értünk egyet a jelenlegi módszerekkel és eljárásokkal. Ennyivel tartozunk sajátmagunknak, Nektek és a többi szerencsétlen embernek, akinek nem lesz jövedelme, vagy éppen annyi, hogy éhen ne haljon vagy fedél nélküli ne legyen betegen.
Hát ez az én népszerütlen megnyilvánulásom lényege, kérlek Benneteket, ha van lehetõségetek, tegyétek meg, hogy legalább tiltakoztok a helyzetünk ellen.
Sibikém, nagyon köszönöm, hogy "tetszikeltél", nekem sokat jelent.
Nincs jelen
#2385 2011-10-05 06:50
- Szuszidi
- Tag
Szép reggel!
Én annyit tudok tenni hogy ha valaki 2 percben megfogalmazz egy levelet felolvasom a mi kis rádiónkba. Ez is valami pár százam hallgatják az adást mindig. Igaz az illetékesek nem de sok szimpatizánsra tehetünk szert.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#2386 2011-10-05 13:20
- csucsuka
- Tag
üdvözlök mindenkit!
köszönöm hogy mellettem álltok
minden erõmet összeszedem "lelkileg" és belevágok
lesz ami lesz
szép napot kívánok csucsuka
Nincs jelen
#2387 2011-10-05 19:51
- norby6
- Tag
Sziasztok!Segítséget kérek azoktól aki esetleg segíteni tudna leszázalékolás kérdésében,ha ismertetném vele az állapotomat!köszi elõre is
Nincs jelen
#2388 2011-10-06 09:45
- én
- Tag
norby6! Az új állami dolgok miatt most mindenki csak szép tud lenni, de okos nem. Állítólag, ha lehet hinni a dolgoknak, akkor minden rokkant nyugdíjas járadékot fog kapni januártól és nem Nyugdíj intézettõl, hanem a Társadalombiztosítástól. Ennek ellenére, ha szerinted és a háziorvosod szerint is van esélyed a leszázalékolásra és te tényleg beteg vagy, indítsd el, bár meg sem írtad, hogy milyen betegséged van. Tehát most innentõl a te döntésed, hogy mit fogsz csinálni.
Nincs jelen
#2389 2011-10-06 14:51
- csucsuka
- Tag
Gyõrgyina!
Az orvosszakértõ megvizsgál hol? ott egy másik szobában és utána
rendesen a bíró elé kell állnom Õ kérdez ÉN válaszolok vagy
teljesen másként van
Részletesen írd meg ahogyan te tudod
Nincs jelen
#2390 2011-10-07 09:27
- norby6
- Tag
Sziasztok!Köszi a választ ÉN!Crohn beteg vagyok,11 éve mûtöttek,vékonybél vastagbélbõl 60cmt távolítottak el,azóta élek együtt a betegséggel,viszonylag tünetmentesen,aktív dolgozóként!Persze vannak kellemetlenségeim de úgy érzem megoldhatóak!Pentasát szedtem csak,de most új dokihoz kerültem és teljes kivizsgálást végzett rajtam,ami nem a leg tökéletesebb lett!Átáltam a salofalk,budenofalk kettõsre,valamint kiegészítõ gyomor gyógyszereket szedek összesen hetet!Küzdök még erõs fejfájással is,most lesz MR vizsgálatom!Vannak még izületi panaszaim,gerinc fajdalmaim de még orvos nem vizsgálta!Nem tudom ez számít-e de,36 éves vagyok,18 év munkaviszonnyal!Ha erre tud valaki vmit megkérem írjon!köszi elõre is!
Nincs jelen
#2391 2011-10-07 10:37
- csucsuka
- Tag
Szia!
Leszázalékolással kapcsolatban?
Ha igen akkor van esélyed, de a rendszeres szociális járadék az biztos
ami 26900.-Ft.
50%-tól roki nyugdíj vagy rehab járadék
40%-50% között rendszeres szoc.járadékot vehetsz igénybe
40% alatt semmit
Ha érdekel több dolog is akkor írd meg.
Nincs jelen
#2392 2011-10-08 17:25
- piroska65
- Tag
Sziasztok Piri vagyok,
Engem 2011 agusztusában mûtöttek vékonybél daganattal és sajnos ki lett ültetve végleg a stomám most el szeretném inditani a leszázalékolásomat tudnátok-e abban segíteni ,hogy végleg le %-nak -e vagy csak bizony idõre? Ha tudtok valamit errõl írjátok meg nekem
Köszönet
Nincs jelen
#2393 2011-10-11 12:06
- Edith
- Tag
Szi piroska65!Szerintem mostanság a rokkantosítás eléggé bonyolult,leginkább attól függ mennyi idõs vagy.Általában csak 1-2 évre rokkantosítanak,de persze ettõl lehet eltérés,attól függ mennyi a megmaradt egészség!
Nincs jelen
#2394 2011-10-11 13:39
- csucsuka
- Tag
sziasztok! csucsuka vagyok
Ha hó!
Tud valaki mesélni a munkaügyi bírósági eljárásról?
szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#2395 2011-10-11 20:58
- marcsi0727
- Tag
Szia Csucsuka,
Mit szeretnél tudni?
üdv
Marcsi
Nincs jelen
#2396 2011-10-11 21:24
- Györgyina
- Tag
Csucsuka, beadvány, ahogy irtam. Tárgyalás kitûzése. Elsõ tárgyaláson elküldenek egy igazságügyi orvosszakértõhöz, aki véleményezi az egészségi állapotod. Ezt a biróság nem köteles figyelembe venni, de ha kedvük van, figyelembe veszik. Újabb hónapok. Második tárgyalás, amikor ítéletet hirdetnek. Ha ez sem tetszik Neked, törvényességi óvásra van lehetõség, de csak eljárási hibák miatt. Pld. nem hallgattak meg Téged kellõen, vagy nem megalapozott a törvény szerint a hozott ítélet, vagyis rossz jogszabályt hoznak fel, vagy ilyesmi.
Nincs jelen
#2397 2011-10-13 11:15
- csucsuka
- Tag
Szia Marcsi!
Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a független orvosszakértõ
normális vagy olyan mint az I.-II. fokú vizsgálatokon.
Mert velem nem jól bántak akkor.
A bíróságon nekem is elõ kell adnom a saját verziómat vagy
hallgatnom kell.
Milyen a bíró , megértõ vagy semleges?
Kik lesznek a bíróságon, lefognak nyelni keresztben.
Egy hete adtam fel a keresetet mikor fognak válaszolni és behívni.
Hol szokták a betegeket megvizsgálni , ugyan ott ahol szoktak vagy
teljesen más helyre kell menni, értem azalatt I-II fok.
Szerezzek be több orvosi papírt vagy a bírót nem érdekli.
Rendesen egy bíróságra kell mennem ?
Légyszíves ha van idõd és tapasztalatod akkor írd meg nekem.
Nem szeretem a váratlan maglepetéseket.
Szép napot kívánok mindenkinek csucsuka46
Nincs jelen
#2398 2011-10-13 11:23
- csucsuka
- Tag
Szia Györgyina!
Köszönöm a válaszodat!
Ennél egy kicsit részletesebben szeretnék tudni ami rám vár.
Ha van idõd légyszi amit tudsz írd meg nekem.
Marcsinak már megírtam mi érdekelne.
Szép napot kívánok csucsuka46
Nincs jelen
#2399 2011-10-13 15:13
- Györgyina
- Tag
Drága Csucsuka. Hogy mit dönt a magyar "független" bíróság és mikor az Elvira a jósnõ tudná megmondani pontosan. Senki nem garantálhatja, hogy minden per egyforma és kedvezõ ítélettel zárul, aki ezt irja, hazudik.
Én, amit tudtam megirtam, ennél többet már felelõtlenség lenne írni.
Elhiszem, hogy félsz, aggódsz, de itt nincs semmire sem garancia. Én is félek, aggódom, de hidd el nem tehetünk semmit.
Nincs jelen
#2400 2011-10-14 08:48
- karcsi
- Tag
Sziasztok!
Én még új vagyok a fórumon, 1988 óta crohn- al kezelnek több kevesebb sikerrel. Amennyiben valakinek van tapasztalta a rehab járadék hosszabbítással kapcsolatban kérem jelezze. Úgy tudom, hogy egyszer lehet hosszabbítani, max három év idõtartamig, kivételes esetben max négy évig. A rokkant nyugdíjra esélytelenek vagyunk elvileg. Válaszotokat elõre is köszi.
Nincs jelen