#2501 2012-01-09 14:10

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Sziasztok! Én is erre lennék kíváncsi, amit Györgyina már meg is fogalmazott. És ez a 2011. szeptember most volt nemrég. Akkor minek kell menni megint, vagy kinek jó ez?

Nincs jelen

#2502 2012-01-09 14:39

Marthuska
Tag

Azt gondolnám, értelemszerûen, hogy elõször azokat szólítják, akiknek amúgyis most jár le az esedékes idõszak. Meg valami májusi határidõt emlegettek. Ellenben, Lucinak, aki nemrég volt szeptemberben, már márciusra megvan az idõpontja. Az is érdekelne, hogy a "változatlan összeget" meddig kapod?

Szerkesztette: Marthuska (2012-01-09 14:45)

Nincs jelen

#2503 2012-01-09 14:40

Szuszidi
Tag

Drágáim ma felhívtam a ONYF ott is azt mondták hogy aki most rehabos az is marad a lejáratáig nem hívják be újra dolgozhat a pénze is marad nem veszik el ha dolgozik. Ezt mondta a ügyintézõ s ezt mondták múlt héten is az viszont a munkaügyi központos ügyintézõ volt. 
Legyen szép napotok!

Szerkesztette: Szuszidi (2012-01-09 14:52)

Nincs jelen

#2504 2012-01-09 14:55

sibi
Tag

Na, akkor szerintem az van, hogy aki eddig rehab járadékos volt, azt békén hagyját, kapja tovább az eddigi ellátását és az eddigi szabályok vonatkoznak rá. Amit itt korábban taglaltunk, az az ezután megálapítottra vonatkozik.Jól vágom? Én is rehab járadékos vagyok tavasztól elvileg 3 évig. Elvileg engem békén hagynak egyenlõre.

Azért csak " elvileg" merem ezt leírni. :)

Szerkesztette: sibi (2012-01-09 14:57)

Nincs jelen

#2505 2012-01-09 15:00

luci
Tag

Hát a szeptemberi felülvizsgálatomnál 59%-ot kaptam,III.csoporba sorolva,következõ esedékes felülvizsgálatom 
  2013.09.ben lenne.A vélemény rehabilitálható de komplex rehabilitációja nem javasolt.Fogl.: fizikai és 
  psych.megterhelést nem jelntõ könnyû munkát végezhet.
  A mostani levelükbe még annyi van :a vizsgálatnak a célja hogy megállapítsa az egészségi állapotának 
  mértékét,illetõleg minõsítse a foglalkoztathatóságát,valamint rehabilitálhatóságát.A vizsgálat elvégzéséig az 
  ellátást változatlan összegben folyósítják tovább.Mindaddig amíg a felülvizsgálatra nem kerül sor az ellátás 
  mellett esetlegesen fennálló keresõtevékenység folyt.továbbra is a 2011.12.31.én hatályos rendelkezések az 
  irányadóak.Igen ha 03.31.ig nem jelenkezünk a felülvizsgálatra akkor 2012.05.01.napjával megszünik a 
  rehabilitációs ellátás.Valahol olvastam hogy elvileg elöször azokat fogják behívni akinek amúgy is esedékes   
  vagyis soros felülvizsgálata lenne.De akinek késöbb esedékes azokat is addig behívják amikorra az idõpontja 
  szól,semmivel sem késöbb.

Nincs jelen

#2506 2012-01-09 15:16

Szuszidi
Tag

Sibi jól vágod.
De ha most lesz valaki rehabos arra az új szabályok vonatkoznak.

Nincs jelen

#2507 2012-01-09 15:18

Marthuska
Tag

Luci! Köszönöm a választ!
" A mostani levelükbe még annyi van :a vizsgálatnak a célja hogy megállapítsa az egészségi állapotának 
  mértékét,illetõleg minõsítse a foglalkoztathatóságát,valamint rehabilitálhatóságát." Hát, nem ezt állapították meg szeptemberben?

Nincs jelen

#2508 2012-01-09 18:01

Györgyina
Tag

Luci én is nagyon köszönöm a válaszod, nem mondom, hogy értem mi van, csak sejtem. Én most úgy látom, hogy szeptemberben III. csop. roki lettél, de ha nem tudsz most munkába állni, egy teljesen új igényt kell benyújtani, mint ha sosem jártál volna orvosszakértõnél és új szempontok szerint vizsgálnak ismét. Vagy nem? Mert én meg beszéltem az orvosszakértõkkel és per.pill. lövésük nincs, hogy mik a vizsgálat szempontjai, csak annyit tudnak, hogy emberségesnek kell lenni. Jó vicc,

Nincs jelen

#2509 2012-01-09 18:15

luci
Tag

Hát ha emberségessek lesznek az orvosok akkor talán szerencsénk lehet.Én a tavalyi orvosra egy rossz szót nem mondhatok,ilyen egy orvos aki szereti a szakmályát és orvosként végzi.Hát az az igazság megprobáltam dolgozni nov.dec-be de sajnos nem megy nem birom.

Nincs jelen

#2510 2012-01-09 18:33

Györgyina
Tag

Lucikám, kivánom, hogy most is egy emberséges orvost fogjál ki. És Mindenki.

Nincs jelen

#2511 2012-01-09 18:37

Györgyina
Tag

ONYF honlap alapján: a járadékosok és a III. csop. rokik január 31-ig értesitést kapnak, hogy megváltozott a törvény és rájuk, rám, személyesen mi vonatkozik.
Ekkor az ONYF honlapon található nyomtatványt le kell tölteni és "felülvizsgálatra" be kell jelentkezni 2012 március 31-ig annak, aki nem bír munkát végezni. Aki eddig a határiõig nem jelenti be az igényét, május 1-tõl autómatikusan nem kap ellátást.
Aki beadja az igényét, azt eddig meg nem határozott idõpontig be fogják hivni orvosi vizsgálatra, de addig marad a jelenlegi státuszában, tehát járadékos vagy III. csop. roki.
Én ennyit tudok most.

Nincs jelen

#2512 2012-01-14 17:20

mirrmurr
Tag

Sziasztok!

Én egy igen elkeseredett lány vagyok. Édesapámnál, aki most 56 éves, 1989-ben diagnosztizáltak colitis ulcerosát. Õ elõtte és utána is dolgos ember volt, míg ki nem derült a betegsége, addig orvos is alig látta. Nagyon megszenvedett ezzel a dologgal, de ti biztos tudjátok, mire gondolok itt. Ennek ellenére ugyanúgy járt tovább dolgozni, csak éppen már nem ment minden olyan zökkenõmentesen, mint elõtte. Reggelente pl. alig tudott elindulni a buszhoz, mert volt, hogy akkor kapta el a vécézési roham, és így többször is majdnem lekéste a buszt. Ha autóval volt - gépkocsivezetõ volt majd' 30 évig -, szégyen ide vagy oda, ha hosszabb útra ment és rakodós autóval, bekészített magának egy vödröt, és ha út közben kapta el a hasmars, beugrott hátra az autóba... Soha nem panaszkodott, soha nem maradt itthon kifogásokkal, sokszor túlórázott, pluszmunkákat vállalt stb. 2004-ben egy polipot fedeztek fel a vastagbél alsó részén, ami átnyúlt a végbélre is. Nagysága miatt sajnos már nem lehetett ambulánsan lecsípni, így egy 6 órás mûtéttel szedték le, aminek során a végbél záróizmot is meg kellett vágni és a vastagbél nagy részét is eltávolították. Fél évre sztómát kapott. Õ ezek után is megpróbált munkába állni, de sajnos olyan fájdalmai voltak fenéktájékon, hogy nem tudott huzamosabb ideig ülni, ráadásul rázkódósabb utakon még rosszabb volt, így nem volt más választása, megindította a leszázalékoltatást, mivel nem tudott ilyen állapotban tovább dolgozni. Azóta még 5-ször mûtötték, sérve alakult ki és a záróizmot próbálták korrigálni, de sajnos azt már nem lehet ennél jobban. A maradék vastagbél is be szokott neki gyulladni és mivel nem mûködik rendesen a záróizomzata, így nála nincs olyan, hogy visszatartja, amíg odaér a vécére... Ezért õ mindig betétet hord, rosszabb idõszakokban pedig pelenkát. Ráadásul, vécézés után mindig meg kell mosnia magát, mert iszonyúan fáj neki. Így aztán itthonról se nagyon mozdul ki, ha mégis el kell mennie valahová, elõtte inkább koplal, nehogy valami baj történjen, ha valahová megy... Azért írtam le mindezt, mert a véleményeteket szeretném megkérdezni, hogy szerintetek ebben az állapotban õt elküldhetik dolgozni? Kb. hány %-ot kaphat ezekre a bajaira? Tudom, hogy nem lehet elõre megmondani ezt és azt is, hogy most az a cél, hogy mindenkit kirakjanak, ha beteg, ha nem. Én mégis nagyon reménykedem abban, hogy egy olyan emberséges orvoshoz fog kerülni, aki nem a számadatokat nézi, hogy még mennyi embert kell kiraknia, hanem tényleg azt, hogy az az ember, akit kirak, valóban fog-e tudni dolgozni... Hónapok óta olvasok mindent errõl a felülvizsgálatról és olyan dolgokat olvasok, mintha valami rémálomban lennék! Beteg, elesett emberekkel ilyet megtenni, olyanokkal, akiknek segítségre van szükségük és nem arra, hogy elengedjék a kezüket, hogy oldják meg a bajukat... Hihetetlen és egyben félelmetes! Õt is alázták már meg a bizottság elõtt, nem egyszer és mikor ezeket elmesélte itthon, hát azt hittem, felrobbanok! Ebbe bele lehet õrülni, hogy ilyet megtehetnek! Azt mondták még a felülvizsgálatok elkezdése elõtt, hogy aki valóban beteg, annak nem kell aggódnia, csak a csalóknak. Hát én sajnos nem úgy vettem észre! Úgy kezelik a rokkantakat, mintha saját hibájukból lennének betegek! Olvasgattam a hozzászólásaitokat, és higgyétek el, hogy teljes mértékben együtt érzek veletek! Csodállak és tisztellek benneteket, amiért ennyi erõ van bennetek, hogy ilyen súlyos betegségek ellenére is harcoltok és kiálltok az igazatokért! Szorítok értetek és nagyon remélem, hogy valahogy mégis vége lesz ennek a hercehurcának, és hogy békén hagyják a valóban beteg embereket! Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam, de muszáj volt kiírnom magamból...

Nincs jelen

#2513 2012-01-16 08:33

csucsuka
Tag

Sziasztok!

Megkaptam a papírt , az Új leszázalékolási tájékoztatásról.
Rendszeres szoc.járadékról átettek rehab.járadékosra, de a
pénz nem változik marad ugyan annyi.
Küldtek egy nyomtatványt is amit kitöltve márc.31-ig be kell
küldeni , hogy kérem-e a komplex vizsgálatot vagy rehabjáradékot.
Melyiket válasszam?
2012 jan 26-án megyek a munkaügyi bíróságra ott hoznak egy döntést,
utána kórház feb.1-én.
Kijövök a kórházból rá kb 1 hónapra megint mehetek felülvizsgálatra?
Idegileg biztos ki leszek, megint kezdõdik az egész elölrõl?

Üdv nektek csucsuka

Nincs jelen

#2514 2012-01-16 11:39

marcsi0727
Tag

Csucsuka, szerintem várd meg a bírói döntést, beleférsz a határidõbe.

Nincs jelen

#2515 2012-01-16 11:46

Licsi
Tag

Sziasztok!

Rég jártam erre, de most meg kell kérdezzelek Benneteket valamirõl. Jogilag rendben van-e a következõ?
40 %-os egészségkárosodott személy,akit 2011-ben felülvizsgáltak és 2014-ig 40%-os egészségkárosodottnak állapítottak meg, a napokban levelet kapot, melyszerint 2012.jan.01-tõl rehabilitációs járadéknak nevezik az ellátását.
Amennyiben szüksgét érzi, állapot rosszabbodás miatt kérheti a felülvizsgálatát és egy rehabilitációs kártyát, ami a munkáltatójának járadékmentességet biztosít, már ha van ilyen, vagy lesz ilyen az elkövetkezendõkben.
Amennyiben viszont nem kéri a felülvizsgálatát, úgy 2012.márc.31-el megszûnik az ellátása.
Egy másik ismerõsöm, aki születésétõl fogva egészségkárosodott, véglegesítve van/volt/, szintén ugyanilyen szövegû levelet kapott.
Ezekszerint a tavalyi, vagy régebbi felülvizsgálat és annak tartalma 2012.01.01-tõl érvényét vesztette?
Jogilag ez lehetséges?
Ezekszerint semmi sem biztos, amit egy hivatal hivatalos levélben leír?
Van jogorvoslatnak helye?

üdv. Licsi

Nincs jelen

#2516 2012-01-16 13:56

Marthuska
Tag

Szia Licsi! Örülök, hogy ismét  látlak itt a fórumon, bár Te sem jókedvedben írtál!
Igen! Az elõzõ felülvizsgálat érvényét vesztette, akkoris, ha netán valakinek néhány hónapja történt meg a felülvizsgálata. Legalábbis, én így értelmezem. Már többen kaptunk ilyen tartalmú levelet. Az ismerõsödre vonatkozóan mondanám, hogy a tévében hallottam, hogy más véglegesített rokkantsági nyugdíjas (adott esetben egy szívbeteg) is kapott ilyen tartalmú levelet.
Hogy, van-e jogorvoslatnak helye vagy nincs, arról fogalmam sincs! Új törvény van.
Annyit még hozzátennék, hogy az ellátás 2012. május 1-el szûnik meg, ha az illetõ, nem nyilatkozik 2012. márc. 31-ig.

Szerkesztette: Marthuska (2012-01-16 14:38)

Nincs jelen

#2517 2012-01-16 17:39

alina
Tag

Ha bemegyek a felülvuzsgálatra és legott összeszrm magam, azt vajon hány százalékkal fogják "honorálni"?
Elnézést, csak egy kissé feldúlt vagyok mostanában.

Nincs jelen

#2518 2012-01-16 18:32

Györgyina
Tag

Hát alina, azt biztosan honorálnák, mondjuk, felmosatnák Veled. Egyébként semmi baj, ez egy természetes emberi tevékenység, nincs ebben semmi csúnya.

Nincs jelen

#2519 2012-01-17 07:00

csucsuka
Tag

Szia Marcsi!

A bíróságon aznap meg is mondják mi lesz velem vagy megint
várni kell pár hetet.Ez nekem az utolsó tárgyalás és a döntés.
Neked  , úgy emlékszem , aznap a határozat meg volt és rá
2 hétre a nyögdíjint. rendezte a pénzedet ugye ami járt.

Üdv csucsuka

Nincs jelen

#2520 2012-01-17 09:38

luci
Tag

Sziasztok!
Remélem ezzel nem sértek meg semmit hogy bemásoltam ide amit találtam.

Az NRSZH-honlapján ezt találtam:
"""""1.    Azokat a személyeket, akik 2011. december 31-én III. csoportba tartozó rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugellátásban, vagy rendszeres szociális járadék ellátásban részesülnek, és a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt több mint 5 év múlva érik el – függetlenül attól, hogy korábban felülvizsgálatukat a szakértõi bizottság nem tartotta szükségesnek, vagy állapotukat véglegesnek minõsítette – az ellátásukat folyósító szerv (NYUFIG) 2012. január 31-ig kiértesítést küld a jogszabályok változásáról és az ellátások átalakításáról, valamint a szükséges teendõkrõl. A tájékoztató levél alapján a fenti személyeknek nyilatkozniuk kell arról, hogy kérik-e az új szabályok szerinti komplex minõsítés elvégzését.
A komplex minõsítést az NRSZH területileg illetékes kirendeltségének szakértõi bizottsága fogja elvégezni.
A jelentkezésre 2012. március 31-ig van lehetõségük.
Azok a személyek, akik a fenti idõpontig nem kérik a nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál a felülvizsgálat elvégzését Rehabilitációs kártyával történõ foglalkoztatásra jogosultak lesznek, de ellátásukat a nyugdíjbiztosítási szerv 2012. május 1. napjával megszünteti.

Azokat a személyeket, akik 2012. március 31-ig kérik a komplex minõsítés elvégzését, a nyugdíjbiztosítási igazgatóság – az NRSZH által megadott kapacitás függvényében –szakértõi felülvizsgálatra fogja behívni. Azoknál a személyeknél, akik esetében a szakvéleményben (határozatban), szakhatósági állásfoglalásban soros „idõszakos” felülvizsgálati idõ került meghatározásra, a felülvizsgálati idõben lesznek kötelezettek a felülvizsgálaton megjelenni. A felülvizsgálat helyérõl és pontos idejérõl a nyugdíjbiztosítási igazgatóság küld értesítést.

A 3. pont alá tartozó személyek pénzellátása megegyezik a 2011. december hónapra járó  (A III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülõk esetén a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt)  ellátásuk összegével, de azt a korábbi jogcímeken folyósított ellátás helyett – egységesen – rehabilitációs ellátás címen kapják majd.

A felülvizsgálatot követõen csak rehabilitációs, vagy rokkantsági ellátás megállapítására van lehetõség, amennyiben az egészségi állapota 60%, vagy az alatti mértékben kerül megállapításra.
A felülvizsgálatot követõen az ellátások összege – eltérõen az új igényeknél alkalmazottaktól – az alábbiak szerint kerül majd meghatározásra.

Az ellátás mértéke
51-60 % közötti egészségi állapot. Foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható
(57 év alatt)    28.720 Ft,
a közfoglalkoztatási bér3 40 %-a
31-50 % közötti egészségi állapot. Tartós foglalkozási rehabilitációt igényel
(57 év alatt)    57.440 Ft a
közfoglalkoztatási bér 80%-a

Rokkantsági ellátás esetén az ellátás megegyezik a jelenleg folyósított (illetve a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt) ellátás összegével.

A rokkantsági ellátások esetében lehet keresõtevékenységet folytatni, viszont meg kell szüntetni az ellátás folyósítását, ha a keresõtevékenységbõl származó jövedelem 3 egymást követõ hónapra vonatkozó átlaga, meghaladja a minimálbér 150%-át.   

A szakhatósági állásfoglaláshoz kötött eljárások esetében van jogorvoslati lehetõség.
Az ellátásokat az Egészségbiztosítási Alap fedezi."""""

Nincs jelen

#2521 2012-01-17 10:46

marcsi0727
Tag

Szia Csucsuka!

Nekem megmondták, de a papír a biztos. Arra várni kell valamennyit. Ha megvan a papír, küldik a pénzt is, nem kell külön igényt benyújtani.

üdv
Marcsi

Nincs jelen

#2522 2012-01-18 07:43

csucsuka
Tag

SZIA MARCSI!

Hát , meg volt a vizsgálat , kb 15-20 percig voltam bent.
Az orvos rendes volt , de nem igazán vizsgált meg rendesen,
csak a papíromat olvasgatta abból is 4-5 db-ot.
Kezdésnek a százalékokat nézegette mikor mennyit kaptam, nem
értem ezt , ez olyan fontos.A betegségemrõl csak 4-5 kérdezett ,
valójában 80%-ban Én beszéltem.Azt hittem bent leszek 2 órát és
tüzetesen megvizsgál, de nem ez történt.A végén mondta , hogy
51-52% fog írni javaslatba, ha a bíróság elfogadja akkor rendben
lesz a dolog , de ha nem akkor fojtatódik a per tovább.
Szerinted ez így rendben volt?Nem értem ezt a felületes vizsgálatot.
Jövõ héten csütörtökön megyek a bíróság elé, majd ott eldöntik.

Üdv csucsuka

Nincs jelen

#2523 2012-01-18 13:22

mirrmurr
Tag

Csucsuka! Nagyon drukkolok Neked!!

Nincs jelen

#2524 2012-01-18 14:40

marcsi0727
Tag

Szia Csucsuka,

Nekem a bíróság elfogadta azt, amit az orvosszakértõ javasolt. Lehet, hogy mégegy tárgyalásra el kell menned. Nekem legalábbis így volt. Szorítok neked. Majd tudósíts az eredményekrõl.

Üdv
Marcsi

Nincs jelen

#2525 2012-01-19 12:24

csucsuka
Tag

Szia marcsi!

Nekem azért nem kell a második tárgyalás , mert küldtek
nekem egy levelet , hogy kérem-e az orvos szakértõi vizsgálatot
az elsõ tárgyalás elõtt.A második tárgyalást ez esetben nem kell
megtartani és hamarabb fog ítélet születni.
Nekem az volt a furcsa , hogy az orvos kicsit felületes volt, de
lehet , hogy már pár papírból is tudta az eredményt.
Tudod vittem a kórházi beutalót , feb 1-én mûtenek.

Üdv csucsuka

Nincs jelen

#2526 2012-01-20 11:40

luci
Tag

Sziasztok!
Az indexre már egy fórumtárs feltette a következõt!!!!!!

itt olvasható a komplex minõsítés tervezete:

http://www.kormany.hu/…aly-tervezet

Nincs jelen

#2527 2012-01-20 13:10

marcsi0727
Tag

luci, bemásolnád még1* a linket? Mert ez nem jó. Köszi

Nincs jelen

#2528 2012-01-20 13:13

marcsi0727
Tag

Megtaláltam:

A komplex minõsítésre vonatkozó részletes szabályokról szóló jogszabály-TERVEZET

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-erofor … y-tervezet

A Kormány
...../2011. (......) Korm.
rendelete
a megváltozott munkaképességû személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról

TERVEZET

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j … 4U6dmRqPUA

Szerkesztette: marcsi0727 (2012-01-20 13:20)

Nincs jelen

#2529 2012-01-20 16:49

Bordás
Tag

Sziasztok!

Azt szeretném tõletek megkérdezni, hogy az orvosi felülvizsgálatra a nyufi-ba kell bemenni, jelentkezési lapot kérni?
Utána úgy tudom, kitöltöm, majd a háziorvossal is valamit kitöltetek, és irány vissza a nyufi-ba leadni, majd várni az idõpontot, hogy mikor jelenjek meg a felülvizsgálaton. Ez a menete?
Elõre is köszönöm a választ! Üdv nektek! :)

Szerkesztette: Bordás (2012-01-20 16:51)

Nincs jelen

#2530 2012-01-20 17:33

marcsi0727
Tag

Bordás, Te nem kaptál levelet a Nyufig-tól? Abban küldik a nyilatkozatot is, amit március 31-ig kell visszaküldeni. De szerintem nem kell menni a háziorvoshoz, hanem leleteket kell vinni.
Dobj egy mailt, átküldöm neked ezt a nyilatkozatot.

Nincs jelen

#2531 2012-01-20 18:38

csabaspecial
Tag

Szia Marcsi!
Amit Bordásnak átküldesz , ezt a Nyufigba kell vissza küldeni? Mert én sem kaptam meg

Nincs jelen

#2532 2012-01-20 18:41

Bordás
Tag

Szia Marcsi!

Én még nem kaptam levelet a nyufig-ból. Pont most májusban lenne aktuális a felülvizsgálatom. Köszönöm segítségedet! Küldöm az e-mail-t. Üdv! :)

Nincs jelen

#2533 2012-01-20 18:43

marcsi0727
Tag

Hányadik csoportba tartoztok? Mert ez az õrület csak a III. csoportos rokkantnyögdíjasokra vonatkozik. Azt feltételezem (tojáshéj), hogy 2011. december 31-ig nem töltöttétek be az 57 évet... :)

Nincs jelen

#2534 2012-01-20 18:45

Bordás
Tag

Én 3-as csopis vagyok. És elég fiatal a dologhoz... :) :P

Nincs jelen

#2535 2012-01-20 18:53

csabaspecial
Tag

Én 2es vagyok és elvileg decembereben lett volna felülvizsgálatom

Nincs jelen

#2536 2012-01-20 18:54

marcsi0727
Tag

Csaba, Bordás, szerintem nézzetek utána, hogy miért nem kaptatok levelet.

Nincs jelen

#2537 2012-01-20 22:48

csabaspecial
Tag

Marcsi,  nem tudod véletlen hová kell ezt a papírt tovább küldeni?

Nincs jelen

#2538 2012-01-20 23:05

marcsi0727
Tag

Csaba, szerintem neked nem kell semmit tenned, mert a 2-es csoportba tartozol.

A Nyufighoz kell beküldeni a nyilatkozatot.

Nincs jelen

#2539 2012-01-24 12:05

Licsi
Tag

Szia Marthuska! én is örülök Neked! :)

Megint beengedett a rendszer, már korábban is válaszoltam volna Neked, de ki voltam tiltva:). Lehetséges, hogy a gépemet tiltották le..., na mindegy, azért megosztom, amit tudok:
Ma kértem állásfoglalást a nyugdíj biztosítótól abban az ügyben, hogy az átminõsített rokkantnyugdíjas, aki 2012.jan.01-tõl rehabilitációs ellátást kap, dolgozhat-e mellette? A válasz egyértelmûen , IGEN, 2012.júli.01-ig, utána még nem tudni. Tehát júniusban, amennyiben addig nem történik meg a felülvizsgálat, érdeklõdni kell ismét.
Addig viszont minden marad a régiben, hiába nevezik másnak a rokkantnyugdíjat.

üdv.Mindenkinek!

Licsi

Nincs jelen

#2540 2012-01-27 18:52

mirrmurr
Tag

Sziasztok!
Volt már valaki felülvizsgálaton, mióta ez az új számítási módszer van?

Nincs jelen

#2541 2012-01-30 09:25

Edith
Tag

Sziasztok!Én voltam a Nyugdíjfolyósítónál érdeklõdni,mert én sem kaptam levelet(rehabos vagyok,február végén letelik),azt mondták nekem kell kérnem a felülvizsgálatot.Adtak nyomtatványt amit kitöltve vissza kell küldeni,és majd hívnak,mikor nem tudni.Aki többet tud róla kérem írjon!Köszönöm!Jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

#2542 2012-01-30 10:36

sibi
Tag

Edith, ezt nem értem, eddig mindig õk hívtak automatikusan a következõ felûlvizsgálatra, hogy-hogy most nekünk kell kérni és akkor errõl miért nem tájékoztatnak minket? (Rehab járadékoskat)

Nincs jelen

#2543 2012-01-30 12:34

Györgyina
Tag

Sziasztok. Aki holnapig nem kap a  Nyugedíjfolyósitótól értesitést, hogy megszünt a roki nyd és a járadék, az jelentkezzen az illetékes Nyugdijbiztositónál, mert aki március 31-ig nem küldi vissza a választ, az májustól nem kap ellátást. De ezt már fentebb megirtam.

Nincs jelen

#2544 2012-01-30 13:26

marcsi0727
Tag

Györgyina írta:

2012-01-09 18:37 #2511 HSz

ONYF honlap alapján: a járadékosok és a III. csop. rokik január 31-ig értesitést kapnak, hogy megváltozott a törvény és rájuk, rám, személyesen mi vonatkozik.
Ekkor az ONYF honlapon található nyomtatványt le kell tölteni és "felülvizsgálatra" be kell jelentkezni 2012 március 31-ig annak, aki nem bír munkát végezni. Aki eddig a határiõig nem jelenti be az igényét, május 1-tõl autómatikusan nem kap ellátást.
Aki beadja az igényét, azt eddig meg nem határozott idõpontig be fogják hivni orvosi vizsgálatra, de addig marad a jelenlegi státuszában, tehát járadékos vagy III. csop. roki.

Nincs jelen

#2545 2012-01-30 14:37

Edith
Tag

Szia sibi!Nem tudom miért változtatták meg?Volt Csornán egy tájékoztató a megváltozott nyugdíjrendszerrõl,ahova elmentem,mert tudni akartam mi a helyzet velünk rehabosokkal.Ott megkérdeztem egy hölgyet aki válaszolt a kérdésekre (nem nyilvánosság elõtt),de szerintem nem igazán volt tisztában a dolgokkal,mert kérdésemre,hogy mi lesz most telik le a rehab idõm, annyit mondott,hogy kész vége nem folyósítják tovább a járulékot,menjek a munkaügyi központba.Kérdeztem lesz-e felülvizsgálat annyit mondott nem,erre nagyon kiakadtam( mert ki döntötte el hogy én jól vagyok)?Másnap elmentem a megyei nyugdíjfolyósító igazgatósághoz,és ott adtak nyomtatványt,hogy töltsem ki és küldjem be.Nekem kell kérnem a felülvizsgálatot.Azért írtam egyszerre,hogy    ennyit tudtam meg.Jobbulást kívánok mindenkinek!

Nincs jelen

#2546 2012-01-30 15:43

kariboti
Tag

Sziasztok régebben kiszozo néven szerepeltem de elromlott a gépem én a NRSZH Nemzeti rehabilitácios és szociális Hivatal honlapján a tájékoztato cimszó alatt azt olvastam hogy aki 2011 december 31-ig rehabilitácios járadékban részesült az továbbra is ezt az ellátást fogja kapni ameddig meg volt állapitva a rehab járadéka. Arrol nem olvastam hogy a rehab járadékosok fognak értesitést kapni én úgy értelmeztem hogy a visszhivás dátumán kell menni felülvizsgálatra.

Nincs jelen

#2547 2012-01-30 16:27

Éva001
Tag

Sziasztok! Nem új vagyok, csak újra kellett regiznem, vini voltam.
Elképesztõ fejetlenség folyik szerintem a leszázalékolás terén. Én abban a cipõben járok mint Edith, márciusban jár le a rehabom és papírt nem kaptam. A háziorvosnál azt az infót kaptam, hogy mindenki kap nyilatkozatot, még a rehabosok is március 31.-ig. Az új törvény szerint január 31.-ig A munkanélküli hivatalban már tavaly azt mondták, hogy mi nem kapunk értesítést, magunknak kell azt benyújtani.
Amennyit tudok segíteni: az ORSZI-ra beutalót a háziorvos is tud adni, vagy akármelyik nyomtatványboltba meg lehet venni, csak a háziorvostól kell megkérdezni milyen tipusú kell. Azt a nyomtatványt elõször a háziorvosnak kell leadni kitöltésre, azután elküldeni. Én most ezen a ponton vagyok, de mivel márciusban jár le, már figyelmeztettek, hogy hamarabb kellett volna leadnom. 50%-os rehabos vagyok.

Nincs jelen

#2548 2012-01-30 16:43

Éva001
Tag

Még valamit elfelejtettem: mindenütt azt hallom, hogy sok a rokkantnyugdíjas, azért kell változtatni. Az édesanyám 70 éves és most kapott papírt, hogy kivették a rokkantnyugdíjas ellátásból és most már rendes nyugdíjat kap, az összeg ua. no komment..

Nincs jelen

#2549 2012-01-30 17:39

kariboti
Tag

Éva azt szeretném kérdezni hogy az orszi papirodon nincs megjelölve a következõ felülvizsgálat dátuma?

Nincs jelen

#2550 2012-01-30 17:40

marcsi0727
Tag

Javaslom, hogy MINDENKI küldje vissza a nyilatkozatot legkésõbb 2012 március 31-ig. Abból baj nem lehet. Én beszkenneltem az üres nyomtatványt, akinek kell elküldöm priviben. Csak dobjon egy mailt.

Szerkesztette: marcsi0727 (2012-01-30 17:41)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb