#2651 2012-03-27 16:25
- Jassica
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Leszázalékoltatás
Csak olyan kérdõívet kaptam ami a komplex minõsítéshez kell. Pedig ilyet leadtam már, amikor beadtam az igényemet. Szociális kérdõívet nem kaptam.
Persze, megírom majd mi volt a felülvizsgálaton.
Nincs jelen
#2652 2012-03-27 20:28
- marcsi0727
- Tag
Edith,
Van egy martuska-nk is, meg van egy Marthuska-nk is.
Nincs jelen
#2653 2012-03-27 20:34
- Edith
- Tag
marcsi köszönöm,hogy figyelmeztettél majd jobban figyelek!
Nincs jelen
#2654 2012-03-27 20:36
- Edith
- Tag
Jassica!Küldtem e-mailt!
Nincs jelen
#2655 2012-03-27 20:43
- Jassica
- Tag
Megkaptam, válaszoltam!
Nincs jelen
#2656 2012-03-27 21:40
- Edith
- Tag
Jassica nagyon köszönöm megnyugodtam!Jó éjszakát!
Nincs jelen
#2657 2012-03-28 11:19
- somafero
- Tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,hogy tecnikailag mi az eljárás szerintetek az esetemben:
Jelenlegi munkáltatómnál 5 év munkaviszony után 1 évet voltam táppénzen,most a tavalyi szabadságomat töltöm ápr 4.ig
ápr 11re van idõpontom megváltozott munkaképességüek ellátása ügyében. (leszázalékolás)
mi a teendõ ápr 4 után,munkáltató jelenleg azt javasolja hogy menjek el idei szabadságom terhére,majd esetlegesen ujra(?) táppénzre?Valoszinüleg kivárásra játszik,hogy mondjak fel én.Tényleg,fel kell-e mondanom?(miért is kellene,illetve mely megállapitott fokozat esetén ?)
Nyilván 11.én semmi nagyon konkrétat nem tudok még mondani se neki,se nekem nem mondanak,ha neadjisten megy tovább a történet felsõbb szintekre.(fellebbezés,etc) Szóban beszéltem csak vele (munkaltato),az általuk anno felkinalt munkat nagy valoszinuseggel nem tudtam volna elvégezni,idõközben azt is betöltötték,szerintem semmilyen munkával nem tudna szolgálni pillanatnyilag. A leszázalékolással kapcsolatos üzemorvosira hétfõn megyek,nagy valószinüséggel (szerintem) megkapom a nem alkalmas státuszt (bár kicsit faramuci a szituácio,mert jelenlegi munkaköröm mint olyan megszunt,csak papiron letezik.)Kolleganõm,aki dettó hasonló cipõben van csak más betegséggel,immáron alkalmatlan üzemorvosival, szabadsága lejárta után idõarányosan ujra táppénzt javasolt a munkáltato.Mi lesz ennek a vége?
Felmondási idõvel logikailag szerintem belecsuszik juli eleje utánra,amikor is uj MT lesz,melynek lényege az alábbi,bár érdemben szerintem esetünkben nem változik:
"A végkielégítés 2012 júliusától az új Munka törvénykönyve beiktatásával annyit jelent, hogy ha valakit a képességire hivatkozva bocsátanak el, nem részesül végkielégítésben.
Az sem élhet a végkielégítéssel, akit nem egészségügyi okkal kapcsolatos képessége miatt távolítanak el, illetve a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartással összefüggésben is erre lehet számítani."
Köszi
Szerkesztette: somafero (2012-03-29 10:00)
Nincs jelen
#2658 2012-03-29 21:59
- wandi
- Tag
sziasztok,
szeretném a véleményeteket kikérni, a jelenlegi rendszerrel kapcsolatban.
Arra gondoltam, kellene egy nyílt levelet írni, mert szerintem elõre vinné a rokkantak foglalkoztatását ez a javaslat.
szóval....
Az a terv, hogy aki III. csoportú rokkant, menjen és dolgozzon, ez nem fog így mûködni.
Egyfelõl, az állandó felülvizsgálatok / 1,2 évente/ bizonytalanná teszik a betegek jövõjét, szerintem, ha valaki beteg, nem kellene állandóan bizottság elé citálni, és azzal rettegésben tartani, hogy a megalázóan kevés ellátását is elvesztheti.
Éppen elég lenne, ha a másik rendelkezés maradna érvényben, hogy a minimálbér 18x-osa felett keresõk ellátását arra az évre felfüggesztenék, és a következõ évtõl újra adnák. Ez megoldás lenne hosszú távon, csökkentené a bizonytalanságot, hogy a hosszabb keresõképtelen idõszakokban sem kell aggódni a betegeknek a betevõ falatjukért.
Mindannyian szívesen dolgoznánk amennyit van rá lehetõség, de ez a kényszerítés csak visszaveti ezt a törekvésünket, szerintem.
Hallani a tömegesen munkára alkalmasnak ítélt betegekrõl, az ellátásuk elvesztése miatt öngyilkosságba menekülõ emberekrõl. Ez nem lehet cél, ha mégis, akkor no comment.
Kíváncsi vagyok mit gondoltok...
Nincs jelen
#2659 2012-03-30 08:24
- pimmi
- Tag
Szasztok
Jelenleg dolgozom egy Kft-nél már 18. éve, az eredeti szakmám varrógépmûszerész,ez a szaka lényegében mára már nincs vagyis nincs ilyen munkakör de a cégnél mindent csinállok, a rakrárosi munkától az anyagbeszerzésig.
3 éve rosszul lettem, felkerestem azt a kardiológust aki Édesapámat is kezeli, Õ meghallgatta a melllkasom, és rögtön mondta,"sajnos beteg a szive" ezt ultrahang és ekg követte, amikbõl kiderült hogy a bal kamrám csak 35% teljesítmányû és szívelégtelenség, bal kamra funkció csökkenés volt a diagnózis., Õ azonnal beutalt a Szent Imre kórház coronaria örzõjébe, ott 3 napig voltam, majd osztályra kerültem ahol két hétig voltam.
Beállítottak egy gyogyszeradagot ami napi1 concor,digoxin,prenessa,spiron,és 3 naponta 1 furosemid.
Ezeket azóta is szedem.
Hazajöttem, ezt követte egy katéteres vizsgálat a városmjorba, szerencsére nincs szûkület,az ott vizsgállo doktor azt mondta," a szívizom sejtek nem továbbítják megfelelõen az oxigént"-de ezt le nem irta,azt mondta csak tipp ,és a gyogyszerektõl tényleg jobban vagyok,de a fizikai terhelést nem bírom, szinte egyáltalán.
Azóta dolgoztam, ennek most 3.éve, és 3 havonta rendszeresen járok kontrollra, eddig maradt a 35% stabilan, de most, romlott. Most egy egyszerú mosógépbe bepakolom a ruhát, is kifáraszt és légszomjat okoz.Felkerestem a kardiológust, éreztem hogy valami nem stimmel,
A vizsgálat szerint rosszabbodott az állapotom a kamrafunkcióm csak 22% a lábam dagad, és televagyok vízzel, már nagyon nehezen bírtam a 8 órás munkaidõt, rengeteg bent a stressz, idegelem magam, és van fizikai munka is.
Most a kardiológus azt modta maradjak itthon, duplázzuk a gyógyszert, és egy hét mulva kontroll, pihenjek, és el volt ájulva hogy mitõl lett 22%, nem tudom mi lehet a baj.
Kérdéseim,
érdemes leszázalékolást indítani? kaphatok valamit, és a mellett 4 órában dolgozni, hogy ne haljunk éhen ?
ha igen, akkor így ahogy most vagyok betegácsiból indítsam, vagy menjek vissza irassam vissza magam, és úgy?
/ egyébként 3 éve a kardiologus már javasolta hogy indítsak leszázalékolást, de a háziorvosom nem támogatott, mi van ha most sem? és visszaküld dolgozni? )
idõközben kaptam egy új gyógyszert, szívglikozid, de nem tudom szedni mert laktózos, folyton megy a hasam tölle, vagyis laktozérzékeny lehetek, ezt vizsgáltassam, kellhet ez is, ha igen hol és hogyan, mert eddig ezel nem igazán törõdtem, kb egyész életemben 1 hétig voltam táppénzen.
Köszi
Szerkesztette: pimmi (2012-03-30 08:29)
Nincs jelen
#2660 2012-03-30 09:21
- marcsi0727
- Tag
pimmi,
mi teljesen más betegséggel küzdünk és fogalmam sincs, mekkora esélyed lenne a leszázalékolásnál.
Próbáld meg, vesztenivalód nincs. De gondold végig a következõket: hány év múlva leszel 65 éves; mennyi idõd van az öregségi nyugdíjig. Mert most nem nekünk áll a zászló, ezt tudnod kell. Ha a szakorvos most javasolja, ne cicózz, de azon is gondolkozz el, mibõl fogsz megélni és mibõl veszel gyógyszert magadnak, mert olyan kevés az ellátás összege (teljesen mindegy, mennyit kerestél), hogy abból nem lehet megélni és dolgozni se lehet mellette.
Ha elsõ fokon elutasítanak, meg kell fellebezni, irány a másod fok. Ha azt is elutasítják, irány a munkaügyi bíróság. Olvass vissza, többen is leírtuk, hogy is zajlik ez az egész processz.
üdv
Marcsi
Nincs jelen
#2661 2012-03-30 10:35
- pimmi
- Tag
ok, köszi, " és dolgozni se lehet mellette."
ezt hogy érted, Pl 4 órás munkát nem vállalhatok mellette ?
Nincs jelen
#2662 2012-03-30 11:38
- Jassica
- Tag
Sziasztok! Ma voltam felülvizsgálaton. Voltam az orvosnál, a rehab. szakértõnél és a szoc. szakértõnél is. Az orvos megkérdezte a panaszaimat, megvizsgált, megkérte a vérnyomásomat és kérdezte tudtak-e nekem valamilyen munkát adni. Mondtam, hogy igen 6 órában dolgozom.
Aztán átkísértek egy másik irodába, ahol a szoc. szakértõ és a rehab. szakértõ volt. Mindegyik tett fel kérdéseket, pl. el tudom-e látni magamat, szorulok-e segítségre, a háztartást el tudom-e látni, van-e a családban tartós gondozásra szoruló beteg, hányan lakunk együtt, van-e kiskorú gyermekem, mit csinálok szabadidõmben, mit dolgozik a férjem, vannak-e baráti kapcsolataim, dolgozom-e jelenleg, teljes vagy részállásban, tömegközlekedéssel tudok-e járni, milyen lakásban lakom, családi vagy társasház, saját tulajdonú-e. Szinte mindenre a max. 3 pontot kaptam.
Aztán közölték, hogy elmehetek, majd küldik a határozatot.
Aki elõttem volt bent hölgy, neki azt mondták, hogy most kisebb lett a százaléka, mint az elõzõ, és mivel dolgozik semmilyen ellátásra nem lesz jogosult, keresse fel az önkormányzatot. Nekem ilyet nem mondtak. Gondolom függ az orvosi véleménytõl és százaléktól is.
Voltak akik az orvosi vizsgálat után hazamehettek, voltak akik nem. Kb. fele-fele arány.
Amúgy rehab. járadékos voltam febr. 27-ig, 41 éves vagyok.
Nincs jelen
#2663 2012-03-30 12:05
- marcsi0727
- Tag
pimmi.
rehab járadék mellett nem. vagy az egyik, vagy a másik.
rehab ellátás mellett igen, de õk meg olyan súlyos betegek, hogy szerintem képtelenek dolgozni.
Nincs jelen
#2664 2012-03-30 12:09
- marcsi0727
- Tag
wandi,
a szándék jó, de nem tudom van-e értelme. Többet nem írok, mert nem tudom politika mentesen leírni a véleményem.
Nincs jelen
#2665 2012-03-31 17:27
- pimmi
- Tag
Sziasztok, olvasva a fórumot egy régebbi hozzászóásban ezt találtam
"1. fok - megjött a válasz...
40% alatt nem jár semmi.
40% ---> csökkent munkaképesség; részmunkaidõ; munkáltató évi 1 millát spórol, ha csökkent munkaképességût foglalkoztat (nem kell rehabot fizetni)
40%-49% : jövedelemtõl függetlenül havi 27000 Ft jár (jelenleg)
50%---> A szolgálati idõ és a jövedelem függvényében X Ft rokkantnyugdíj jár. Az 1988-tól megszerzett, BEJELENTETT jövedelem számít; és a szolgálati idõ.
"
esetleg leírná valaki ennek a mostani aktuális verzióját ?
Köszönöm
Nincs jelen
#2666 2012-03-31 20:03
- jzsolt
- Tag
Üdv!
Nekem még tavaly júniusban volt leszázalékolásom, akkor meg is kaptam a III. fokot. Rokkantsági nyugdíjra igényt akkor még nem adtam be, mert volt munkaviszonyom, igaz táppénzen. A munkaviszonyom december közepén szûnt meg. Akkor be is adtam az igényemet, de természetesen választ akkor nem kaptam, mert az ügyintézés olyan sebességû, amilyen. Idén januárban kellett mennem erre a kötelezõ felülvizsgálatra a törvény módosítása miatt. Most úgy néz ki, hogy jogosult vagyok rokkantsági ellátásra, de a lényegi dolog most jön. Az összeg.
Ugye 2012 elõtt ez úgy nézett ki, hogy III fok, x év munkaviszony és az alapján kapta az ember az átlagfizetése x százalékát. Nekem ez olyan 55-56%-ra jött volna ki. Namármost pontosan milyen minõsítést kaptam, azt még nem tudom, de a legalacsonyabb ellátási összeggel kalkulálok ami jelenleg a minimálbér maximum 45%-a, ami a leírás szerint 41000 körül van. Viszont a szabály azt mondja, hogy aki 2012 elõtt részesült rokkantsági nyugdíjban, és a felülvizsgálaton újra jogosult lesz rá (ami esetemben állítólag fennáll), akkor azt az összeget kapja, amit a jogszabály változás elõtt kapott, ami ugye 55-56% körüli az akkori átlagfizetésembõl. Tehát ha megkapom visszamenõlegesen a 2012 elõtti pénzt is (mert ezekszerint meg fogom), akkor az azt jelenti, hogy részesültem 2012 elõtt rokkantsági nyugdíjban, vagyis januártól is azt az összeget fogom kapni? Mert ugye fizikailag még nem részesültem, mert huzavona volt az ügyintézéssel, csak most lett végleges, hogy a 2012 elõtti idõre is jogosult vagyok. Azért nem mindegy ez a helyzet, mert ha figyelembe kell venni a visszamenõleges 2012-es pénzt is ebben az esetben, akkor januártól is ugyan azt kéne kapjam, ami a mostani legalacsonyabb díjtétel legalább duplája!
Errõl egy okos ember fel tudna világosítani, hogy az ilyen visszamenõleges dolgok hogy kezelendõk?
Nincs jelen
#2667 2012-03-31 21:49
- marcsi0727
- Tag
Pimmi,
A #2610-es; #2622-es hsz-eket olvasd el.
Nincs jelen
#2668 2012-03-31 21:53
- marcsi0727
- Tag
jzsolt,
az biztos, hogy megkapod vissszamenõleg, és az is biztos, hogy rád a régi szabályok érvényesek. Kapsz késedelmi kamatot is, türelem... de ha tudsz valami ügyintézõt, akkor kérdezz rá, hol tart az ügyed.
Nincs jelen
#2669 2012-04-01 17:25
- jzsolt
- Tag
Köszönöm.
Az ügyem ott tart, hogy elméletileg már postázták az utolsó nyilatkozatot (valami olyasmi, hogy van-e jelenleg munkaviszonyom, ha jól értettem), és csak utána lesz ebbõl a pénzbõl bármi is... de az is lehet, hogy ez még 2 hónap, ezek után én ezt sem tartom kizártnak. Mellesleg azt sem értem, hogy az igény idõpontjától a felülvizsgálat idõpontjáig miért nem kaptam még egy árva vasat se, mikor annak az idõszaknak semmi köze ehhez az egész vizsgálati hercehurcához, azt már az új jogszabálytól függetlenül el kellett volna bírálni. Gondolom... Persze december 20 után már a kutya nem dolgozott ezen január 2-ig, ha jól sejtem... Erre azért rá fogok kérdezni, mert ugyan nem vág földhöz, hogy még nem kaptam semmit, de ha már velünk annyira betartatják a törvényeket, akkor az is tartsa be, aki arra hivatott, hogy betartassa. Mintha a vezetés közben mobilozó rendõr megállítana és megbüntetne, mert észrevette, hogy vezetés közben mobilozok...
Nincs jelen
#2670 2012-04-01 22:06
- marcsi0727
- Tag
jzsolt,
majd tudósíts a fejleményekrõl. Én amikor megkaptam a határozatomat, bementem a NYUFIG-hoz, hogy megigényeljem a zsetont. Kellett várni, az biztos.
Nincs jelen
#2671 2012-04-02 22:10
- Szuszidi
- Tag
Voltam bent a munkaügyi központban még csütörtökön. Nagyon kedvesek voltak, kb 8-10 percet voltam bent. A hölgy közölte megerõsítve a tényeket aki eddig rehabos volt az kapja a pénzét amíg jár neki nem kell sehova menni sem, dolgozhat is nem vonnak el semmit sem. Aki viszont most lesz rehabos 46 000 Ft max ellátást kap, de ha dolgozik azt felfüggesztik amig dolgozik. Ennyi volt majd szeptemberben megyek újra.
Nincs jelen
#2672 2012-04-05 07:35
- mirrmurr
- Tag
Szia jzsolt!
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, hogy mennyi idõs vagy és milyen betegségeid vannak, valamint, hogy hol voltál felülvizsgálaton? Csak összehasonlítási alapként, mert az édesapámnak is mennie kell majd valamikor felülvizsgálatra, õ is III. csoportba tartozik. Tudom, hogy nem sokat számít, mert orvosfüggõ is a dolog, de hátha... Ha mégse szeretnél válaszolni, megértem, és elõre is elnézést kérek!
Nincs jelen
#2673 2012-04-05 11:14
- Edith
- Tag
Sziasztok!Ma megjött a határozat a bizottságtól:miszerint III.csoportos rokkant voltam,most 64 %.ban egészséges vagyok,nem semmi!A colitisre 8%-ot adtak.Na most legyek okos mit csináljak van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?Kérem aki tud valamit írja meg nekem!Köszönettel!
Nincs jelen
#2674 2012-04-05 12:20
- Jassica
- Tag
Adjál be fellebezést! Közben jelentkezzél be a munkaügyi központba álláskeresõnek.
Nincs jelen
#2675 2012-04-05 12:53
- Edith
- Tag
Köszönöm szépen Jassica!
Nincs jelen
#2676 2012-04-05 12:54
- Edith
- Tag
Nagyon el vagyok kenõdve 1994 óta rokkant voltam,3 évig rehabos,most egészséges?!
Nincs jelen
#2677 2012-04-05 13:12
- marcsi0727
- Tag
Nevetséges és megalázó az egész. Nem tudom, kinek jó ez. Fõleg, hogy még az egészséges ember se talál munkát magának.
Nincs jelen
#2678 2012-04-05 17:00
- Györgyina
- Tag
Edtih azonnal fellebbez és ha az sem megy, biróság.
Nincs jelen
#2679 2012-04-05 19:03
- jzsolt
- Tag
mirrmurr:
33 vagyok, Crohn 2001 óta, 2011-ben 2 kórház, év elején és év végén, és Pesten voltam felülvizsgálaton "meghívásos" alapon január végefele a Thököly úton.
Nincs jelen
#2680 2012-04-05 19:09
- Edith
- Tag
Köszönöm Györgyina és atöbbiek hozzászólását!Hát ennyit ér a beteg ember nekik!!
Mindenkinek tünetmentes szép ünnepet kívánok!!
Nincs jelen
#2681 2012-04-05 19:33
- mirrmurr
- Tag
Köszönöm szépen, jzsolt!
Edith! Kitartás, ne add fel, szorítok, hogy sikerüljön visszakapnod, ami jár Neked!!
Nincs jelen
#2682 2012-04-05 19:50
- Edith
- Tag
mirrmurr!Köszönöm,csak tudjátok addig is élnem kellene valamibõl.A férjem fizetése sem túl magas,a,csekkeket meg addig is be kell fizetni,nem beszélve a gyógyszerek kiváltásáról!
Nincs jelen
#2683 2012-04-06 08:54
- csucsuka
- Tag
Sziasztok csucska vagyok!
Egy kicsit utána olvastam ennek a százalékoknak.
Aki 60 % feletti eredményt kap annak nem jár semmi ,
mert az az alatti pontok érnek pénzbeli ellátásokat.
Tehát 60 % fölött semmi
60 % alatt igen
Két csoport a - rehabilitációs járadék fix összeg 45E
- rokkantsági járadék fizetés függõ a régi szerint
51%-60% 28720.-Ft rehabos
31%-50% 47440.-Ft rehabos
Rokkant járadék elszámolása marad a régi szerint.
Rehabnál nem lehet dolgozni
Rokantságinál lehet munkát vállalni feltételekkel
Edith légyszi írd meg , hogy még milyen betegséged van, gondolom
több is lehet, és ezekre hány % kaptál.
Üdv mindenkinek csucsuka
Szerkesztette: csucsuka (2012-04-06 09:28)
Nincs jelen
#2684 2012-04-06 19:16
- Edith
- Tag
Szia csucsuka!A pszihiátriai károsodás:13%,hypertonia:10%,colitis:8%,mozgásszervi:7%.obesitas:5%az érdekesség az,hogy az elõzõ vizsgálaton,kb.ugyan ilyen állapot mellett:már ez a rendszer volt:pszihiátria:25%,hypertonia:15%,colitis:10%,egyéb:10%-adtak akkor most mi változott?Kicsit érdekesnek találom!Most 64%-ban egészséges vagyok szerintük!Én ezt nem így érzem.Mindenkinek jobbulást és szép ünnepeket kívánok!
Nincs jelen
#2685 2012-04-06 20:29
- jzsolt
- Tag
Nekem fogalmam sincs, hogy ezek mi alapján osztogatják az ellátásokat, de kellett mennem bõrgyógyászhoz felülvizsg. elõtt, mert ki volt kötve az elõzõ vizsgálati eredményben, és ott a bõrgyógyász 100% biztonsággal kijelentette, hogy crohn-ra nem fogom megkapni a rokkantságit az új rendszerben. De az biztos, hogy itt egyes orvosok vagy nem a szabályok szerint mérlegelnek, vagy a szabályzat ér egy lapát szart, de fix, hogy ez az egész egy totális katyvasz, legalábbis ha összevetem Edith és a saját helyzetemet.
Szerkesztette: jzsolt (2012-04-06 23:48)
Nincs jelen
#2686 2012-04-08 20:39
- Jassica
- Tag
Jó tudni annak, aki dolgozik:
Munka törvénykönyve 2012.
120. §
A munkavállalónak, ha a rehabilitációs szakértõi szerv legalább ötven százalékos mértékû egészségkárosodását megállapította, évenként öt munkanap pótszabadság jár.
Nincs jelen
#2687 2012-04-10 13:56
- Éva001
- Tag
Sziasztok!
Én pénteken megyek az ORSZI elé, azért leírom milyen "bonyodalmasan kaptam meg az idõpontot, ha rosszhiszemû volnék, akkor szándékosnak nevezném az esetem.
Rehabos vagyok, a max 3 évet kaptam, ami május 31.-ig jár. Januárban kaptam a munkanélküli hivataltól egy nyomtatványt, amit majd a nyugdíjfolyósítóhoz kell küldenem felülvizsgálat kérésére, de azt mondták a munkaügyin, hogy márciusnál elõbb ne adjam be, mert úgy sem foglalkoznak velem.
2 héttel ezelõtt adtam fel. Múlt hét szerdán jött egy határozat, amiben az állt, hogy meghosszabbították a járadékomat július 31.-ig. Nem értettem a dolgot, mert én az ORSZI behívójára vártam, nem arra, hogy meghosszabbítság, persze azért örültem neki.
Még aznap felhívtam õket, hogy most mire véljem ezt a határozatot- volt valami rossz érzésem, hogy itt csapda van- azt mondta az ügyintézõ, hogy ez azt jelenti, hogy akármit megállapítanak az ORSZIN július végéig mindeképen jár az amennyit most kapok.
Mondtam neki hogy ezt eddig értem is, de mikor kapok idézést? Azt mondta hogy benne van a borítékban!!! Idézés az ORSZI elé nem volt benne, ezt mondtam is!
Másnap SOS-be megkaptam péntekre!! Ez volt múlt hét csütörtök! Kérdem én, ha nem telefonálok nem megyek el a saját felülvizsgálatomra, mert nem tudok róla?! Hogyan bizonyíthattam volna, ha nem mentem volna el, hogy nem volt behívó a borítékban, csak a határozat?!
Azt se értem miért olyan sürgõs nekik engem behívni, ha júliusig mindenféleképpen ezt az összeget kapom mint most!
Szorítsatok értem péntek 13.-án, jó kis nap :)
Tünetmentes napokat kívánok mindenkinek!
Nincs jelen
#2688 2012-04-10 15:58
- Elizabeth
- Tag
Szia Éva001!
megy a drukk!!!
Nincs jelen
#2689 2012-04-10 17:18
- marcsi0727
- Tag
Éva001,
majd tudósíts, addig is drukkolok én is 1000-el!
Nincs jelen
#2690 2012-04-10 17:34
- Éva001
- Tag
Köszönöm szépen a drukkolást! Habár ezen a néven kevés hozzá szólásom van, a régi nevem vini volt, de mivel nem túl gyakran jöttem fel, törölve lett. Ez a fórum és Ti sokat segített a 4 évvel ezelõtti mûtétemkor és 3 évvel ezelõtti leszázalékolásamkor.
Természetesen meg fogom írni mi volt pénteken, mert én is alig várom, hogy ide írjon valaki:) Sajnálom Edith ahogy jártál, körülbelül én is erre számítok.
Nincs jelen
#2691 2012-04-10 18:18
- Edith
- Tag
Éva 001!Szorítok érted,sok sikert!
Nincs jelen
#2692 2012-04-10 18:34
- Jassica
- Tag
Én 2010-ben 20 hónapra kaptam rehab. járadékot. /54%/ Idén febr.-ban járt le. Nekem is kért hosszabbítást a munkaügyi központ, de január végén felhívtak, hogy nem lehet hosszabbítani, kérnem kell az új felülvizsgálatot. Febr-ban még kaptam rehab. járadékot, azóta nem. 30-án volta fv-on, várom az eredményt.
Nincs jelen
#2693 2012-04-12 17:42
- Jassica
- Tag
Márc. 30.-án voltam felülvizsgálaton, ma megkaptam a határozatot. ÖEK: 50%. Rehabilitációs járadékot meghosszabbították 2013.06.27-ig.
"Az igénylõ lakóhelye szerint illetékes Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Gyõri Kirendeltsége a 2011. december 19. napján érkezett értesítése alapján a 2007. évi LXXXIV. Törvény 31.§-ában foglaltakra tekintettel -kezdeményezte a rehabilitációs járadék meghosszabítását.
"Rehabilitáhatóság: külön nem véleményezett"
"rehabilitációs javaslat: külön nem véleményezett
"A vizsgált személy egészségkárosodás-mértékének, egészségi állapotának, rehabilitálhatóságának minõsítése alapján: egészségkárosodása nagy mértékû".
Mindenhol azt írják, hogy a rehab. járadék nem meghosszabbítható, hát úgy látszik, hogy mégis.
/én elõzõ alkalommal csak 20 hónapra kaptam meg, most megkaptam a 3 évbõl a hátralévõ 16 hónapot./
Jövõ év júniusig kapom, utána kezdhetem elölrõl az egészet.
Nincs jelen
#2694 2012-04-13 11:13
- csucsuka
- Tag
Szia Jassica!
50% éppen belefértél , megadnád nekem részletezve mit is
takar ez a százalék.Gondolom neked is több betegséged van.
Üdv csucsuka
Nincs jelen
#2695 2012-04-13 16:06
- Éva001
- Tag
Sziasztok!
Szekszárdon voltam felülvizsgálaton.
10-en voltunk behíva egy ajtóhoz, mindenkinek 8 órás idõpontot adtak. Fél 11 volt mire behívtak, nem vizsgáltak meg, csak kérdeztek, igen, vagy nemmel lehet válaszolni, mert ha nem csúnyán néz az orvos. Nem lehettem bent 10 percnél tovább.
A lényeg, megkaptam a papírt, hogy vigyem fel a szociális osztályra, persze én leültem és átböngésztem mi van rajta.
C1 kategória (ezt nem tudom mit jelent), egészség károsodás 57%, égészségi állapot 43%.
Csucsuka vittem a papírt, amire kiírtam azt amit ide írtál a százalékokról és a pénzrõl :) Így tudtam, hogy az alsó %-ot kell nézni, 43%.
Ja és 36 hónapot írt az orvos.
Felmentem a szociális munkáshoz, Õ kikérdezett kábé úgy ahogy írtátok, a magánéleti dolgokat és még azt mondta hogy ez 57 ezer Ft-ot jelent, csak azt nem tudja brutto vagy netto.
Jött a foglalkoztatási szakértõ, egy írtó arrogáns alak, majdnem mindenki sírva jött ki tõle, úgy bánt mindenkivel, velem is kiabált, hát õ lehúzta a 36 hónapot, amit az orvos írt 2 évre!!!! Mondta õ nem orvos, de ha 3 év alatt nem tudtak rehabilitálni, akkor most se fognak tudni-ez volt az indoka amiért lehúzta a 36 hónapot! Még most is dühös vagyok rá! Azt is mondta, hogy a pénzemnél maradok. Hát most aztán nem tudom, hogy mennyit fogok kapni, mert egyik ezt mondja a másik azt.
Tömören ennyi! Aki Szekszárdra megy készüljön fel lelkileg a foglalkoztatási szakértõre!
Köszönöm aki drukkolt nekem!
Jassika épp ezt ezt mondták nekem is oda bent, senki nem tud konkrét dolgot mondani! Gratula Neked a hosszabbításhoz!
Tünetmentes napokat kívánok és szorítok azoknak, akik még elõtte vannak!
Nincs jelen
#2696 2012-04-13 16:11
- vugi
- Tag
Kemény nagyon!!!
Nincs jelen
#2697 2012-04-13 16:16
- Éva001
- Tag
Még valami!!!
Mindenki idõben szerezze be az orvosi papírjait, mert akivel ma találkoztam mindenki egy héttel elõtte kapta meg a behívóját! Sokan voltak, akik épp ezért nem tudtak friss papírokkal menni!!
Nincs jelen
#2698 2012-04-13 17:46
- Jassica
- Tag
csucsuka!
Az én betegségem: Kötõszövet és a lágyrész benignus daganata ÖEK: 50%.
Nincs jelen
#2699 2012-04-16 13:05
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Megkaptam a behivót,május 7-én jelenésem van a bizottság elõtt. Februárban lett volna esedékes.Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#2700 2012-04-16 15:27
- Edith
- Tag
Szorítok neked Laci54!
Nincs jelen