A gyulladásos bélbetegségek

www.crohn-colitis.hu

IBD-vel foglalkozó könyvek

Dr. Kovács Ágota: Gyulladásos bélbetegségek

Kiadó: SpringMed Kiadó, Oldalszám: 102, ISBN: 978-963-9456884. Kiadás éve: 2006

Kovács Ágota A gyulladásos bélbetegség diagnózisa hallatán a betegben számos kérdés vetődik fel. Lehet-e teljes értékű életet élni a betegséggel együtt is, és ha igen, hogyan? Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Mi a hasonlóság és a különbség a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség között? Mi a betegség várható kimenetele? A gyakorló gasztroenterológus szerző szakavatott válaszai és életmódtanácsai segítségével a tájékozott beteg még hatékonyabban működhet együtt kezelőorvosával. Dr. Kovács Ágota gasztroenterológus szakorvos. Szakterülete a gyulladásos bélbetegségek. Bővebben »


Dr. Telegdy László — Nógrádi Katalin:
Hasznos tanácsok bélbetegeknek

Kiadó: B+V, Oldalszám: 128, ISBN:978-963-7746889. Kiadás éve: 2002

Hasznos tanácsok bélbetegeknek A bélrendszer különböző betegségei népbetegségnek számítanak: gyakran csak rövidebb-hosszabb időre keserítik meg a betegek életét, de sokszor évekig vagy egy életen át tartó szenvedést okoznak, rontják az életminőséget, munkaképességet, társadalmi beilleszkedést, egyéni és szociális komfortérzetet. Ez a kis kézikönyv abban szeretné segíteni a betegeket, hogy megértsék a bélrendszer bonyolult működését, magyarázatot találjanak tüneteikre, panaszaikra, megértsék a kórházi vizsgálatok célját, módszereit, a leggyakoribb bélbetegségekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat, amelyek segítik a mielőbbi gyógyulást.


Dr. Jávor Tibor — Dr. Moser Györgyné:
A bélbetegségek és étrendi kezelésük

Kiadó: Golden Book, Oldalszám: 144, ISBN:978-963-8232939. Kiadás éve: 2002

A bélbetegségek és étrendi kezelésük Napjainkban a vékony- és vastagbél betegségei hazánkban sajnos igen gyakoriak. Ezekben a betegségekben is érvényes (lenne) az a törvényszerűség, hogy jobb és könnyebb a bajt megelőzni, mint a kialakult betegséget kezelni. Jelen könyvből ehhez kaphat segítséget az Olvasó. A könyvet nemcsak a betegek, hanem mindenki, aki ezeket a betegségeket szeretné megelőzni, egyaránt haszonnal forgathatja.

 

Megjegyzések

Kérjük keressék fel a több ezer hozzászólást tartalmazó Crohn-Colitis Fórumot!

 

{ Az oldal tetejére }

RSS

Orvos válaszol Játék