A gyulladásos bélbetegségek

www.crohn-colitis.hu

Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesülete

URL: http://www.mccbe.hu/

MCCBE 1994 márciusában néhány lelkes beteg és egy, a betegek sorsát szívén viselő orvos elhatározták, hogy létrehozzák a Crohn-Klubot. Kezdetben kéthavonta találkoztak, és orvosi előadásokat hallgattak a bélbetegséggekkel kapcsolatos témákban. 1997-ben egyesületté alakultak, 2003-ban pedig az MCCBE megszerezte a közhasznú minősítést.

Dél-Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesülete

URL: http://dmccbe.e3.hu/

DMCCBE 2003 novemberében néhány lelkes beteg elhatározta, hogy megalakítja a Dél-Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesületét. Segítségükre volt két orvos is. Kezdetben úgy tervezték, hogy kéthavonta találkoznak. A DMCCBE összes célkitűzése elolvasható honlapjukon, ezek között előadások szervezése, tapasztalatcsere, kirándulás stb. is szerepel.

FILKO - Alapítvány a Fiatal Sztómásokért

URL: http://www.filko.extra.hu

DMCCBE A FILKO - Alapítvány a Fiatal Sztómásokért a fiatal ileosztómás és kolosztómás betegek élethelyzetének javításával foglalkozik. Teljes neve "Fiatal Ileo, Colo- és Urosztómások, valamint egyéb húgyúti és bélrendszeri betegek rehabilitációjáért Alapítvány". Honlapjukon hírek, információk mellett fórum is található. FILKO az iWiW-en.

[origo] Egészség: Colitis ulcerosa és Crohn-betegség

URL: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/472883/fekelyes_1.htm

origo "Magyarországon összesen kb. 15-17.000 ember szenved valamilyen gyulladásos bélbetegségben, a két betegség közül a fekélyes vastagbélgyulladás fordul elő gyakrabban. Mindkét betegség általában 15 és 30 éves kor között kezdődik, és egyforma gyakorisággal érintik a nőket és a férfiakat." - olvashatjuk az [origo] Egészség rovatában.

 

IBD-vel foglalkozó külföldi weboldalak

Health Talk: Crohn's Disease

URL: http://www2.healthtalk.com/go/crohns-disease

Health Talk A gyulladásos bélbetegség diagnózisa hallatán a betegben számos kérdés vetődik fel. A kérdésekre választ ad a Health Talk, akár podcaston is. Ezeken kívül találhatók itt Crohn blogok, Mike McCready interjú, és a téma szakértőivel újra és újra foglalkoznak a betegségekkel. Külön említésre méltó az új terápiás lehetőségekkel foglalkozó rovatuk.


Living with Crohn's Disease

URL: http://www.livingwithcrohnsdisease.com/

Living with Crohn's Disease Ha Crohn beteg vagy, közénk tartozol – hirdeti ez az oldal. A leírásokon és ismeretőkön kívül szavazás és Quiz is készül. Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Lehet-e teljes értékű életet élni a betegséggel együtt is, és ha igen, hogyan? A Living with Crohn's Disease nem hagyja, hogy ezek a kérdések megválaszolatlanul maradjanak.


 

A oldal fejlesztés alatt.

 

Megjegyzések

Kérjük keressék fel a több ezer hozzászólást tartalmazó Crohn-Colitis Fórumot!

Orvos válaszol Játék