Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#1 2010-11-20 19:38

Ede
Tag

A Crohn és a munka

Kedves Harcos, igazából nem tudok sok vigasztalót írni, csak jelezném, hogy szörnyű lehet ezt Neked átélni. Én azt kívánom, hogy rendeződjön ez a helyzet a Számodra legmegfelelőbb módon! Üdvözlettel, E

Nincs jelen

 

#2 2010-11-21 09:35

pötyi
Tag

Re: A Crohn és a munka

Üdv a köreinkben Harcos! :)
Én csak annyit mondok harcolj magadért úgy, ahogy testileg és lelkileg is bírod, ne tovább!
Én 23 éve vagyok crohnos 10cm vastag és kicsivl több vékonybéllel! :) Sajnos nálunk is csak a férjem tud dolgozni és nekünk is a svájciaké a lakásunk DE a pénz nem minden!!! Ha másként nem megy próbálj rehabilitációs járadékot igényelni és amellett annyit dolgozhatsz amennyit igazán bírsz betegséggel együtt! :) sok sikert és tünetmentes szép napokat! :)

Nincs jelen

 

#3 2010-11-21 10:13

harcos
Tag

Re: A Crohn és a munka

Köszönöm a vigasztaló szavakat! Amit csak lehet megteszek.

Nincs jelen

 

#4 2010-11-21 10:28

Szuszidi
Tag

Re: A Crohn és a munka

Kedves Harcos! Ezen mondat rész mit jelent? " ezért le akar szerelni" Katona vagy rendőr, tűzoltó vagy? Mert van egy ötletem. Lehet járható.

Nincs jelen

 

#5 2010-11-21 14:25

harcos
Tag

Re: A Crohn és a munka

A rendőrségen dolgozom

Nincs jelen

 

#6 2010-11-21 15:02

Szuszidi
Tag

Re: A Crohn és a munka

Számoltasd ki mennyi van még a nyugdíjig. Ha végig a kötelékben voltál 36 -38 évesen elmehetsz nyugdíjba. Na már most a nyugdíjas rendőrök mindig szívesen látott emberek biztonsági cégeknél akár nagy bevásárló központokban.
Még többet is keresnek mint az aktív szolgálatosok.
Ez a járható út. (több ismerősöm végig járta)
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#7 2010-11-21 15:22

aiolosz
Tag

Re: A Crohn és a munka

Ez Harcos topic nyitó hozzászólása :

Sziasztok!

Ötödik éve  tudom , hogy crohn beteg vagyok. Egészen eddig nem nagyon  foglalkoztam vele. Nem is történt velem olyan komolyabb eset , persze aktív időszakomban nekem is volt véres székletem hasmenésem de nem annyira ,hogy ne tudjak felkeli a WC-ről. Az ötödik évemben azonban megváltozott a helyzetem. Nekiálltam rohamosan fogyni olyannyira ,hogy már a munkahelyemen is feltűnt a többieknek. Egészen addig titkoltam a betegségemet mert féltem ,hogy égéségügyileg nem tartanának alkalmasnak a munkámra, pedig egy napot sem töltöttem táppénzen ez idő alatt. De sajnos eljött 2010 és az utolsó CT eredményem nagyon csúnyát mutatott. Látható volt ott minden ami szem szájnak ingere sipoly, tályog és szűkület is. Ekkor már elkerülhetetlen volt a műtét. Az egyik kollégámmal konzultáltam a műtétről aki előttem egy fél éve esett át ugyan ilyen műtéten. A műtétem a ÁEK-ben ez év augusztus 31-én történt részben sikeresen. Maga a műtét sikeres volt mivel stoma nélkül megúsztam, kb. 30 cm vékony ill. 30 cm vastagbéltől szabadítottak meg , a rossz hír az volt ,hogy az altatásból felébredve vettem észre a bal lábfejem lebénulását. Az észlelés után teljesen összerogytam agyilag , rettegtem tőle ,hogy elveszítem a munkahelyemet ezáltal majd nem tudom eltartani a családomat. Ez az érzés még jobban erősödött bennem amikor az üzemorvosomhoz kerültem a műtét után és közölte velem, hogy nem vagyok alkalmas a munkámra egészségügyileg ( crohn betegség miatt) ezért le akar szerelni. Ekkor egy világ omlott össze bennem, szinte könyörögtem neki, hogy ne tegye ezt velem mert a családban én vagyok az egyedüli kereső személy és ez által a lakásomat is elvesztem. Ekkor közölte velem, hogy kapok két hónapot és utána  vigyek neki orvosi véleményezéseket a gasztroenterológiáról a lábam miatt a fizikoterápiáról , hogy teljesen jól vagyok és akkor talán engedélyez nekem irodai munkát. Ami nekem szintén nem lenne jó mert így kb. 30ezer forinttal kevesebbet keresnék és már így is kínszenvedés kijönni annyi fizetésből amennyit most kapok.  Mára odáig eljutottam , hogy beszereztem mindenhonnan a kért orvosi papírokat , de ez a két hónap egy nagy gyomorgörccsel telik el és alvatlansággal ami tudom ,hogy nem tesz jót. A jövő héten kiderül az igazság mit hoz nekem a jövő.

Nincs jelen

 

#8 2010-11-21 18:23

Bordás
Tag

Re: A Crohn és a munka

Ő...........ezt most nem értem, eddig a tulaja harcos volt, most meg nekem Edét írja ki, ez hogy van?
Átvette tőle valahogy vagy mi? És hova lett harcos? Ez egyre különösebb számomra, lehet hogy én nézek el valamit vagy tényleg ilyen rejtélyek is szoktak itt történni............:P
Esküszöm tiszta X akták..............

Nincs jelen

 

#9 2010-11-21 18:30

Szuszidi
Tag

Re: A Crohn és a munka

Bordás semmi gond csak Kapitányunk szorgoskodót. De ha összerakod a dolgokat kijön a lényeg. :)

Nincs jelen

 

#10 2010-11-21 18:34

Bordás
Tag

Re: A Crohn és a munka

Aha meg van, hurrá megoldottam a rejtélyt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Büszke vagyok magamra! :D :P

Nincs jelen

 

#11 2010-11-22 19:10

judy1981
Tag

Re: A Crohn és a munka

harcos: el kell ismerni, tényleg nem könnyű a helyzeted. A Szuszidi által javasolt is egy járható út. Nehéz váltani, főleg ha családja, hitele van az embernek, mert ilyenkor jobb szeretjük a biztosat.

Bennem felmerült a kérdés, hogy az aneszteziológus/sebész mivel magyarázta a bénulást? Lehet 3 altatás (és sok operált ismerős) után én vagyok tapasztalatlan, de mennyire gyakran fordul elő, hogy műtét után lebénult testrésszel ébred az ember? Távol álljon tőlem, hogy egy műhibapert javasoljak neked, de ha valaki felelős az állapotodért, akkor elgondolkodnék rajta. (Ami lehet nem is menne el a bíróságig, mert elismernék a hibát, és felajánlanának valamennyit.) Persze egy funkcionáló lábfejjel többre menne az ember. Mégis, ha valaki hibázott, és a beteg emiatt elveszíti az állását, ez a minimum lenne.

Nincs jelen

 

#12 2010-11-22 19:41

Breki
Tag

Re: A Crohn és a munka

Ha netán elismernék hogy hibáztak,és azt is elmondanák hogy mit,akkor talán máshol helyre is tudnák hozni...

Szerkesztette: Breki (2010-11-22 19:42)

Nincs jelen

 

#13 2010-11-22 21:56

c.zsolt
Tag

Re: A Crohn és a munka

Eloforulhat. Hosszabb mutetnel foleg, izomelhalas, etc. Egyik urnak is elhalt akivel egyutt fekudtem, es szerencsejere csak lesantult, aztmondtak neki maszkaljon es javulni fog. Jobban fajt szegenynek minta a muteti heg, szoval az sem kellemes, szerencsejere nem vegleges, de jopar honapjaba es fajdalmaba fog kerulni mire rendbejon.

Nincs jelen

 

#14 2011-03-20 18:46

Attila49
Tag

Re: A Crohn és a munka

Nekem nem volt műtétem ! De jelenleg mind két lábfejem 50 % -ban érzéketlen! Neurológiára járok kivizsgálásra ! Nem tudják mitől lehet ! Gerinc problémára fogják jelenleg ! 8 éve vagyok vastagbél crhónos. Novemberben súlyosbodott az állapotom ! 1 hónap kórház ! Szterók, Infúziós kezelések ! Most viszonylag jól vagyok ! A láb érzéketlenség kezdete kísértetiesen egybe esik a kezelések utáni időszakra ! Van valakinek hasonló kórtörténete ! Kérem jelezze!! 8 évig Salofalk. Jelenleg Pentasa, Budenofalk.

Nincs jelen

 

#15 2011-09-23 10:03

andifeher
Tag

Re: A Crohn és a munka

Szia! Gondolkodtál már azon hogy kineziológus segíthetne? Vagy akupunktúrán? Hihetetlen dolgokra képesek. Orvos mellékhatásra mit mond? Floreát használod?

Nincs jelen

 

#16 2011-11-21 20:53

Csurki
Kitiltva

Re: A Crohn és a munka

Márciusban megoperáltak a vékonybél és a vastagbél találkozásánál. 20 cm vettek ki.
Erre azért volt szükség mert ott lukadt ki a belem és mérgezéssel vittek a kórházba, mert a fájdalmam két napon keresztűl reggel és este már nagyon elviselhetetlenné vált.
A lényeg az hogy két hétig folyt befele a székletem és csodával határos módon túléltem, de már elötte tudtam hogy cront állapítottak meg.
Amikor kijöttem a kórházból kerestem a megoldást a betegségemre és nem tudtam mi tévő legyek.
Ugyanis sokat olvastam a CROHN és ezeknek a különféle tipusairől és a pánik uralata addig az életemet, amig elnem kezdtem alkalmazni azt amit a könyvben leírtak.
Abbanl egyértelműen levolt írva, hogy minden betegséget az aminósav tudja a szervezetünkben  ezt elintézni.
Amikor olvastam nem tudtam letenni, mert  kerestem mindenre a választ és egyértelművé vált számomra, hogy nem tudok más kiútat a mi problémánkra.
És azután október 07.-től elkezdtem alkalmazni, mert megértettem, hogy ha esélyt se adok magamnak akkor ki tudja még mi jöhet azután.
Október 07.-től elkezdtem alkalmazni.
Két hét után sokkal nyugodtabb lettem és a pánik betegségem, a halálfélelmem megszünt.
Az operáció után sok vér erek voltak a harántomnál amire az orvosok azt mondták nehogy trombozis legyen és az is letisztult, a crohn amikor kijött vissza fordult magától mire mentem a gyomor nővérhez csak a heget látta és azt mondta, hogy a testem leküzdte a crohnt.
Most hogy a szervezetem beindult az öntisztuláshoz és ezért is ritkán egy-egy nap összesen 2 db. fájdalom csillapítot szedek be a 4x2 helyett.
A négy nap alatt összesen 5 tabletta fájdalom csillapítót szedtem be.
A széklet a végbelemnél is mejelent aminek nagyon megörültem hisz erre vártam ugyanis kivagyok vezetve.
Ha érdekel, hogy mit tartogat még számodra is akkor csak kérned kell a könyvet.
Ajándékba elküldöm a részedre, de ehhez kérlek add meg a neved és az e-mail címed !

Szerkesztette: Csurki (2011-11-22 19:58)

Nincs jelen

 

#17 2011-11-22 20:34

Csurki
Kitiltva

Re: A Crohn és a munka

Szia Attila !
Szeretnék érdeklődni hogy vagy ?
Mivel én nem rég vagyok itt és te márciusban írtad ezt ezért, kérlek írd meg nekem, hogy azóta milyen változásod van ?

Nincs jelen

 

#18 2011-11-22 21:03

Csurki
Kitiltva

Re: A Crohn és a munka

Szia Zsolt !
Ha elolvasod az oldalaimat akkor látni fogod, hogy több helyen írtam és az a szándékom, hogy mindent megosszak  veletek.
Én már a birtokában vagyok annak amit alkalmazok és a jó eredmények azután jönnek igazán amikor mindenki sajátmaga tudja megtapasztalni a változást.
Én jártam Úgy , hogy amikor másodszor jöttem ki a kórházból, nem tudtam felmenni a lépcsön. Nem tudtam a lábam felemelni rá.
lemenni letudtam csak fel nem !

Mi se tudtuk, de azóta már rendesen járok.
Ennek is utána fogok nézni mitől van de szerintem az egész testünkre kihat ez az egész és mint egy lánc rendszer magával huzza a különféle problémát.
Megvagyok győződve, hogy nagyon felborúl az egyensúly a testünkben ahogy hozzányulnak operációval, vagy ujabb tünetek alaklnak ki.

Látogass el hogy miért írok ennyimindent magamról hisz én ezalatt a negyed év alatt sokmindent olvastam és átéltem, hogy igazából csak egy utat láttam megtalálni, hogy miért vannak ezek a problémák.
Én azoknak már eljuttattam a könyvem akik kérték.
Mindannyian tudnotok kell, hogy felfedezték a szervezetünkben az amiért az immun rendszer tudja leküzdeni ezeket a nyavajákat amiben vagyunk és még soikmindent lehet olvasni ami megdöbbentett és sikeresn alkalmazzuk .
Add meg e-mailde és neved , amennyiben szertnéd tudni, hogyan lehet ezekből kimászni !

Nincs jelen

 

#19 2013-06-26 20:26

Sdori
Tag

Re: A Crohn és a munka

Sziasztok!

Felraktam a levelem egy másik topicba, de most észrevettem, hogy itt van pont az a hely, ami nekem kéne.
Én most kerültem nagyon nehéz helyzetbe, ezért kérnék tanácsot tőletek!!! 13 éve vagyok crohnos, eddig főleg természetgyógyászati készítményeket, vitaminokat, probiotikumokat szedtem, az egyetlen hagyományos szer a Pentasa volt, amit napi 2 tablettában vettem magamhoz. Nagyon jól szinten tartottam magam, nem voltak komolyabb fellángolások. Másfél éve elköltöztem és új orvosom lett, aki ezt az adagot kb. 3/4 éve napi 4x2 dózisra felvitte, mondván, hogy mást nem voltam hajlandó bevenni. Néhány hete viszont egyre erősödő alhasi fájdalmaim lettek, kiderült, hogy a vékonybél a terminális ileumon kb. 20 cm-es szakaszon a normál felére, 7-8 mm-re össze van szűkülve. Szerencsére nem heges, így nem kell műteni, de  most jött a sok szteroid és annak ellensúlyozására adott szer. Múlt hétfőtől szedek Budenofalkot (2-0-1) és Supplint (1x1), szerdától pedig Medrolt (először 48 mg 2 napig, aztán már "csak" 32 mg), Kaldyumot (1x1), Pantoprazolt (2x2) és Magne B6-ot Ca pezsgőtablettával felváltva. Nekem ez most elég nagy lórúgás (sosem gondoltam bele, hogy ide jutok), persze ezek mellett van még a vasszirupom, Supradyn és a probiotikum, amiket eleve szedek. Egész nap nézem az órát és a táblázatomat, amiben összeírtam, mikor mit kell bevenni.
Most hétfőn mentem vissza dolgozni, leginkább azért, mert eleve kevesen voltak az irodánkban a sok munkára (4-en vagyunk, 1 szabin, én táppénzen, a maradék 2-nek meg túl sok volt a feladat), de alig telt el 3 nap és már úgy összevesztem a kolléganőimmel, hogy ez embertelen!!! Folyamatosan piszkálnak, nem értik meg, hogy beteg vagyok, én sosem kérkedtem ezzel, nem kértem, hogy kíméljenek, mindent megcsináltam, ami a feladatom volt, de ők sajnos mindenbe belekötnek, állandóan megaláznak és semmibe vesznek!!! Tegnap délelőtt bementem a nagyfőnökünkhöz erről beszélni. Először kicsit megijedtem, mert elmítette, hogy a 3. kolléganőm, aki egyébként az irodavezetőnk (ő van most szabin), már beszélt rólam, leginkább arról, hogy beteg vagyok és sokat hiányzok és ebből feszültség van. Én elmondtam most a főnöknek mindent, hogy a betegségem ellenére maximálisan odafigyelek mindig a munkámra, erőmön felül próbálom végrehajtani, megyek a postára 3 naponta, amikor rám kerül a sor, pedig néha a munkahelyemre is nehezen tudok átmenni (noha itt van a szomszédban). Úgy érzem, a munkámban nincs kifogás, az irodavezető sem jelzett nekem még ez ügyben semmit, sőt, volt, hogy vele is beszéltem már értinőlegesen hasonlóról, hogy nem akartam, hogy céltábla legyek vmiért, ő pedig azt mondta, ne törődjek a többiekkel. A vezető is most hasonlót mondott, kiegészítve azzal, hogy ha bármi gondom van, bármikor mehetek hozzá, nyugodtam mondjam el, ő segít nekem mindenben!!! Orvoshoz is bármikor elenged, eddig sem volt ez másképp!!! Ezek a hozzáállások nagyon jók és erőt adnak, de annyira félek, hogy nem fogom bírni az irodában a munkát és rá fog menni a teljes egészségem. A párom itthoni dialízisen van, éppen elég bajunk van, nálam most jönnek a gyógyszerek mellékhatásai, a Medroltól hol a gyomrom görcsöl esténként úgy, hogy Nospa Forte nélkül esélytelen lenne aludni, hol pedig a derekam fáj napközben annyira, hogy az egyik lábamba végig kisugárzik, alig bírok ülve is maradni. A látásommal is van valami, szemüveges vagyok, de pár napja homályosabban látok, nem tudom, ez is a gyógyszerek miatt van-e. Mindezekkel együtt próbálok odafigyelni a munkámra, de ez az örökös feszültség kikészít!!! Próbáltam nem foglalkozni velük, bevittem az asztalomra személyes tárgyakat, hogy azok adjanak erőt napközben, de ezt a légkört nem lehet elviselni!!! Jövő héten, ha megjön az irodavezetőnk, valószínűleg mind a 4-en bemegyünk a vezetőnkhöz és leülünk megbeszélni a problémáinkat. Nagyon remélem, hogy én jövök ki belőle győztesen, még azt is szóba fogom hozni, hogy olyan dologba is be akartak keverni, hogy én is csinálhattam, amikor bizonyítottan orvosnál voltam!!! Sajnos az én betegségemmel nem nagyon válogathatok a munkahelyek közül, ezt is 5 hónap alatt találtam, nagy szerencsém van vele, pl. a szomszédság és a fizetés miatt is, de annyit semmi nem ér, hogy közben még betegebb legyek!!! Nagyon el vagyok keseredve, tényleg minden erőmmel azon vagyok, hogy teljseítsek, pedig olyan jó lenne itthon maradnom, mert sokszor fáj mindenem, de megyek és dolgozok és még az sem jó!!! Tegnap az egyik kolléganőmnek próbáltam elmagyarázni, hogy mennyiféle gyógyszert kell szednem és milyen mellékhatásaik vannak, kicsit találn kapizsgált valamit 8bár ma már épp ellenkezőleg volt), de a másikat nem is érdekli, ő csak fújja a magáét!!! Habzó szájjal ordít velem, hogy ő is beteg és lehet, hogy az ő baja súlyosabb, mint az enyém (ha a kilóira céloz, igaza van, én alig vagyok 46, ő meg vagy 2 mázsa!!! ). Javasoltam neki, hogy cserélhetünk. Ez a nő azt mondja, sokszor helyettem dolgoznak, ami teljességgel hazugság (bár nyilván a táppénzre gondol). Nagyon sokat dolgozok én is, egész nap figyelem, hogy miket csináljak és mindent gyorsan és ügyesen meg is csinálok!!!
Most már befejezem, mert totál kimerültem a mai naptól is, a szívem egész nap kalapál, nagyon nehezen viselek mindent!!!
Ha bárkinek van ötlete, milyen munkahelyet próbáljak keresni, vagy hogy próbáljam a munkatársaimmal megértetni, hogy igyekszem, de megértőbbnek kéne velem lenniük, szívesen fogadok minden ötletet!!!

Köszönöm, hogy elmondhattam, már ez is segítség volt!!!

Mindenkinek a legeslegjobbakat!!!

Üdv:
Dóri

Nincs jelen

 

#20 2013-06-26 21:07

aiolosz
Tag

Re: A Crohn és a munka

Sdori írta:

"....A látásommal is van valami, szemüveges vagyok, de pár napja homályosabban látok, nem tudom, ez is a gyógyszerek miatt van-e..."
Dóri

Dori, mit lehet ehhez mondani...legyen erőd ahhoz, hogy ezt a harcot megvívd. Ami a látásodat illeti, arra figyelj, rendszeres szemnyomás vizsgálatra van szükség, a beutalón azzal a megjegyzéssel, hogy szteroidot kapsz. Amennyiben hosszabb időn keresztül lesz ez az állapot, akkor EKG és csontritkulás vizsgálat is szükséges.

Nincs jelen

 

#21 2013-06-26 22:14

Sdori
Tag

Re: A Crohn és a munka

Köszönöm Aiolosz, figyelni fogok erre is!!! De most a lelkem totál padlón van, sőt inkább alatta!!! Elfáradtam, sokkolt a műtét lehetősége, aztán a sok gyógyszer, remegő kézzel vettem be az első Medrolt, most meg mindennapos küzdelem a munkahelyemen. Nem tudom, milyen kiút van számomra!!! Nagyon szomorú vagyok és fáj, hogy nem értik meg a helyzetemet!!! Ki akar beteg lenni? Ki vágyik ilyen kegyetlen betegségre? A kollégáim lelketlensége miatt egy levegőt szívni velük is nehezemre esik!!! Ráadásul a doktornőm sem úgy áll már a dolgokhoz, ahogy annak idején, valószínűleg váltanom kell!!! A most leginkább szükséges nyugalom hiányzik a legjobban, pont most csapnak össze a fejem fölött a hullámok!!! Nem látom az alagút végét, tudom, hogy nekem kéne változni, de most nagyon elfogyott az erőm!!! Egyedüli segítségem a párom, aki mindenben mellettem áll, akárhányszor sírok, ő vigasztal és támogat és a szeretetéről biztosít!!!
Jó lenne pár hónappal később lenni!!!

Üdv mindenkinek!!!
Dóri

Nincs jelen

 

#22 2015-12-14 13:27

andifeher
Tag

Re: A Crohn és a munka

Sokféle meditációt lehet találni a neten, szerintem nagyon nyugtató és jól kikapcsol próbáld ki azt. A munkahelyi légkör elviselésére esetleg beszélj szakemberrel tényleg sokat tudnak segíteni. Máris sokkal egyszerűbb lesz az életed és könnyebben veszed a betegség okozta nehézségeket is. Nem múlik el de te valahogy majd máshogy látod már. Neked is ajánlom nézd meg a protexin probiotikumokat hátha pont az segít egy picit is könnyebbé tenni az életed. Nagyon sok erőt küldök neked!!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB