#301 2007-04-13 07:00

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

MINDENKINEK! FONTOS!(KÉRLEKszépen Robur, ha lehet, hagyd itt, mert a lap tetejét nem mindenki nézi meg!)

Ma, 13-án 13 órakkor - és ráadásul péntek van! - szeretném átadni a miniszter asszonynak az összegyûlt betegtörténeteket, sorstársaimmal együtt. Aki ráér, és akar segíteni, jöjjön oda, mert még mindíg van egy halvány remény.... Ez nagyon fontos lenne, minél többen vagyunk, annál jobb!!

Köszönöm: Clió

Nincs jelen

#302 2007-04-13 16:41

clió
Tag

Hát itt a vége: több dobásunk már nincs, a sors - na meg néhány józan, tisztességes  EMBER - kezében van a döntés.(viszonylag) Nagy-nagy  sajtóérdeklõdés volt, aminek nagyon örültem, talán ez arra utal, hogy  igazunk van, és erre már többen felfigyeltek. Ezt akarom hinni (és állítólag akkor így is van!)
Átvették - egy kísérõlevéllel, amit rövidesen nyilvánosságra is hozok, csak szusszanok egy kicsit - a 19 betegségtörténetet. Mindenkinek köszönöm, aki írt, reméljük nem hiába!
Nézzétek a mai híradókat, ha érdekel benneteket a történet, ami rólunk szól!!

Clió

Nincs jelen

#303 2007-04-13 19:40

bendimama
Tag

Clió: köszönjük, amit értünk teszel. Remélem sikrrel jársz és legalább azt elérjük, hogy Dobó dokihoz járhassunk.
Azt hittem ma kicsit többen leszünk a minisztérium elõtt de magamon kívül csak egy fiút láttam. Sajnálom, hogy ilyen kevesen voltunk, ha többen vagyunk talán erõsebb lett volna a hatás. De azért remélem így is átgondolják a helyzetünket.
Még egyszer nagyon-nagyon köszönjük a fáradozásodat.

Hajni

Nincs jelen

#304 2007-04-13 19:46

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Az a fiú voltam én, yeah! Én sem gondoltam volna, hogy a sajtósok túlerõben lesznek :)

Nincs jelen

#305 2007-04-13 20:15

aiolosz
Tag

A masik fiu en lettem volna, ha nincs szetverve a lakas parkettazas, tapetazas miatt :-( igy csak sajnos lelekben.....

Nincs jelen

#306 2007-04-13 21:12

Szuszidi
Tag

Én meg a 3. de görcsökben fetrengek itthon! És már a törpöm tele az egésszel!

Nincs jelen

#307 2007-04-14 19:43

clió
Tag

Bendimama!

Inkább priviben írok, mert múltkor leszúrt a barny, és igaza volt!  Most csak annyit: nagyon jól esett, amit írtál, és gyõztünk: az már biztos, hogy Dobó fõorvos úr és teamje valahol folytathatja áldozatos munkáját!!! Ezt közösen értük el: az a 19 beteg, aki vette a fáradságot, és leírta történetét, azok az orvosok, akik nyíltan kiálltak Dobó mellett és még sorolhatnám, ki mindenki.
Késõn, szerda este lehetett szervezni, talán (remélem) csak ezért voltunk kevesen, ezek szerint hárman.

Robur! Te hova siettél, jó lett volna már személyesen is megismerkedni!!

Nézzétek meg a weborvos honlapját!! Itt olvasható a jó hír és az a levél, amit átadtam a szakállamtitkár asszonynak a történetekkel együtt.

Ezen kívül a echó, a hír a duna tv számolt be róla (neten megnézhetõ az esti híradó), az mtv és az atv nem, és a mai Magyar Hírlap címlapján is szerepelünk, sõt rövidke MTI híradást is olvastam, ami - ahhoz képest, hogy milyen kevesen vagyunk, akik érintettek  a propblémában - nagyon-nagy érdeklõdésnek számít!!
Boldog vagyok és nagyon fáradt!

Köszi mindenkinek a segítséget: Clió

Nincs jelen

#308 2007-04-16 07:12

Szuszidi
Tag

Hír Tv-n nézzétek!
7:50 Ódor Beáta elnök, Crohn-betegek Érdekvédelmi Szervezete
Dr. Dobó István, Szent Margit Kórház sebész fõorvos
Dr. Banai János gasztroenterológus
Téma: Utolsó mûtét a Margit-kórházban

Nincs jelen

#309 2007-04-16 08:28

Robur
Admin (Crohn)

Kösz, Szuszidi!

Aki nem látta, a HírTV április 20-án pénteken 13.05-tõl ismétli.
(Reggeli járat - Utolsó mûtét a Margit-kórházban).

Nincs jelen

#310 2007-04-16 09:34

Szuszidi
Tag

Ismétlik ma!  13:05  Reggeli járat ism. Aki tudja nézze meg mert megéri! Beátának pedig nagy THX!!!! Azért szépen vagyunk akik nekem ígértek segítséget érdekes módon mostanság a számomra nem elérhetõk! Vaj miért?? Ez itt  a kérdés?! Vagy nem is kérdés na mindegy! Amit a szövetség elért ÖN erõbõl az fantasztikus! Most nem irkálok többet mert nagyón szarul vagyok! Alig van erõm! Mégegyszer  THX!!!!!!

Nincs jelen

#311 2007-04-16 12:44

bobek
Tag

Sziasztok. Elovastam, amit csak tudtam, itt a forumon kulonfele topikok alatt mielott bejelentkeztem volna. Kb 9 evig kuzdottem a crohnnal, megjartam a magam poklat, mint mindenki, majd vegul a Szt. Margit korhaz csapata segitett eletben maradnom. Szo szerint. Azota gyogyszer es orvosi kontroll nelkul elek, s mondhatom, boldogan. A korhazi elmenyek hatasara -miota ujra, azota- az Egezseg Ugyben dolgozom. Egeszseges emberkent tekintek magamra, az arcomon egy-ket hajszaler elpattanasa utal a multamra, illetve a pocakomon a 4 mutet helye.
Azert irok, mert orvosi szoval egyensulyban elek. Magam gyogyultkent aposztrofalnam allapotomat, de sokan megutkoznek rajta. Amennyiben valaki ugy erzi, segiteni tudnek neki, batran keressen meg. Hitem szerint a tapasztalat nem adhato at, csak elmeselheto, mindenki vegig kell jarja a sajat utjat, de segiteni lehet, sot kell, egymasnak.

Üdvözlettel,
Halmos Bori

Nincs jelen

#312 2007-04-16 14:19

clió
Tag

Szia bobek!

Üdv, nagyon klassz csajszi vagy! Tanúsíthatom, hogy meggyógyultál. Állítólag, ha valamiben nagyon hiszünk, az elõbb-utóbb bekövetkezik. Most már én is elhiszem ezt, talán nekem azért nem sikerült meggyógyulnom, mert nem hittem benne. Nekem elõbb mûtétre lenne szükségem, aztán - remélem - én is gyógyultnak nyílváníthatom magam (legalább is hosszú-hosszú ideig jól leszek, az biztos. Kb. egy éve biokaján élek, és attól sokkal jobb erõben vagyok, már csak mozognom kéne és kerülni a stresszt. Ez utóbbi lesz a legnehezebb, mert én nagyon szenvedélyes típus vagyok, mindent a szívemre veszek!)

Clió

Nincs jelen

#313 2007-04-16 14:21

clió
Tag

Mindenkinek!

Nem várok köszönetet(azért jól esik,na), nem csináltam semmi különöset, csak amit diktált az igazságérzetem. Végigjártam azokat a lehetõségeket, ami bárkinek a rendelkezésére áll egy jogállamban. Na, azért nem volt könnyû, ezt elismerem!

Clió

Nincs jelen

#314 2007-04-16 14:22

clió
Tag

Rosszul írták ki, pedig én helyesen adtam meg, hogy az egyesület érdekvédelmi vezetõje vagyok.

Nincs jelen

#315 2007-04-16 21:12

Ánya
Tag

Kedves Clió!

Csatlakozom a köszönetet mondók népes táborához. Szinte hihetetlen, hogy elérted ezt a nagy sikert.
Szeretettel üdvözöllek: Ánya

Nincs jelen

#316 2007-04-17 15:35

clió
Tag

Ma reggel a nap-keltében Horvát Csaba (április 15-tõl hozzá tartozik az egészségügy a fõvárosban) bejelentette: jövõ héten újra tárgyalják az ügyünket, és néhány  (?)ágyat biztosítanak az "európai hírû professzornak", hogy a gyulladásos bélbetegeket operálhassa!!!
Nem én értem el a sikert, hanem együtt, azokkal, akik segytettek!!! Ez hatalmas eredmény lenne, nem emlékszem, hogy más civil szervezet sikerrel lobbyzott a betegekért!!  Ez az összefogás diadala! Persze az is kellett hozzá, hogy a döntéshozók belássák: rosszul gondolták, hogy Crohn-beteget mindenki tud operálni. Még Horváth Ágnesnek, leendõ miniszternek is be kellene látnia, de a kérdés megoldása - a tv-ek szerint  -az önkormányzat kezében van, mert övék az ellátási felelõsség.
Ánya! - köszi!

Nincs jelen

#317 2007-04-17 15:59

Robur
Admin (Crohn)

Napkelte, 2007. április 17.
Voltam oly ügyes és lejegyeztem az adásból a minket érintõ részt:

Horváth Csaba: …Van egy kényszerû helyzet, és az kényszerû helyzet most ad egy történelmi lehetõséget, hogy az egyébként valóban széttagolt, áttekinthetetlen, kusza egészségügyi rendszerünket egy korszerû modellé alakítsuk át még ebben az évben, és utána megkezdõdhet ezeknek a fejlesztése. Például csak három kórház úniós fejlesztési projektje van elõkészületben, a Heim Pál, az Uzsoki és a Szent Imre kettes üteme (...) tehát a kórházi struktúra (...) képes arra, hogy egy átlátható, egységes menedzsmenttel egy sokkal korszerûbb betegirányítási módszert alakítson ki. Ennek egy elsõ kísérleti lépését szándékozunk jövõ héten megtenni a Margit Kórház, a János Kórház és a Budai Gyermekkórház integrációjával, mert most törvényi akadálya van annak, hogy ha valahol úgy ítéljük meg, hogy szükség lenne például sebészeti ágyakra, akkor azt most nem tehetjük meg, hogy odatelepítjük. Az összevonás után például a Margit Kórháznak a Crohn betegséghez tudunk adni néhány sebészeti ágyat…

Bánó András: Épp ezt akartam mondani, mert ugye van egy hír arról, hogy a crohn-colitises betegek azt kérték a minisztériumtól, hogy vizsgálja felül a Margit Kórház sebészetének megszüntetését…

Horváth Csaba: A minisztérium nem vizsgálta felül, és nem kívánja kinyitni ezt a kérdést. Mi viszont, mint fenntartók ha ezt az integrációt megtesszük, akkor jogi lehetõségünk nyílik arra, hogy adjunk sebészeti ágyakat a Margit Kórháznak pontosan az elõbb említett betegségek kezelésére.

Bánó András: Tehát akkor a Margit Kórház sebészete lehet, hogy újra megnyitja a kapuit annak a nemzetközi hírû professzornak a vezetésével, aki tényleg a daganatos betegeket olyan sikerrel operálta meg, és olyan nemzetközi eredményeket tett le az asztalra, mint amiket letett, és tényleg nagy butaság lett volna ezt az osztályt onnan számûzni. Tehát akkor most megtalálták a jogi keretet ehhez, és akkor elképzelhetõ, hogy visszaáll a sebészet a Margitban.

Horváth Csaba: Így van, ugyanis fontosnak tartjuk hogy a krónikus kórháznak kikiáltott kórházak is tudjanak kisebb sebészeti beavatkozásokat tenni, mert az növeli az õ versenyképességüket, növeli annak az esélyét, hogy ne váljon veszteséges kórházzá. Tehát ennek egy egységes egészként kell viselkednie. S ha ez a modell beválik, akkor áttekintjük, hogy egy egységes budapesti kórházstruktúra jöjjön létre. (...) Azt gondolom, hogy a Margit Kórház esetében egy jó megoldás születhet (...) A következõ hetekben át fogjuk tekinteni az összes ilyen problémát, ilyen típusú részkérdést, nemcsak a Crohn-betegség kezelésérõl, hanem más problémák kezelésérõl is, és megpróbálunk egy olyan struktúrát kialakítani, ami gazdaságosabban és magasabb színvonalon szolgálja a betegeket.

Bánó András: Azt amit húsvágó bárddal elintéztek miniszteriális szinten, azt maguk finom szikével helyrerakják…

Horváth Csaba: Hát inkább varróeszközöket mondanék. De mondjuk úgy, hogy történtek hibák, egy nagyon gyorsan történõ folyamatnál számos ilyen probléma lehet. Nagyon sok vicc…

Bánó András: Ahogy Rákosi mondta: "ahol fát vágnak, ott hullik a forgács" - ez történt itt is.

Horváth Csaba: Azt gondolom, mindenhol vannak hibák, a fenntartónak jelen esetben a Fõvárosi Önkormányzatnak az a lehetõsége megvan - bizonyos jogi keretek között - hogy ezeket a hibákat kijavítsa.

Bánó András: Hát ez gondolom jó hír nemcsak az óbudaiaknak, hanem azoknak is, akik eddig a Margit Kórházba jártak, az meg a pestieknek jó, hogy azért végülis elõveszik a varrókészletet, és megpróbálnak valamit elvarrni, amit korábban szétszabdaltak. Köszönöm szépen, hogy itt volt.

A teljes interjú megnézhetõ itt:
http://napkelte.wildom.hu/naptv_upload/ … 7-0748.wmv

Nincs jelen

#318 2007-04-17 19:33

Tilda
Tag

Sziasztok!

Nagyon jó hírnek tûnik, bár az nem derült ki, hogy hány ágy az a "...néhány".
Van Crohn-os ismerõse szerintem, mert tudja, hogy mit jelent ez a betegség... Nem kérdezett vissza amikor mondtam neki.. ( találkoztam vele véletlenül kb másfél hete moziban...sorban állás közben  :) és beszélgettünk...akkor azt mondta, nem fog bezárni a sebészet ( pár napra rá telefonon is beszéltünk vele ) megmarad néhány ágy ( 10 ) Akor nem hittem el,mert nekem azt mondták- akik ismerik jól, együtt dolgoznak vele, pl a férjem...-, hogy egyáltalán nem az az "ígéret betartós" típus...
A SOTE-n a dokim pedig azt mondta, hogy A Dobó vagy a Jánosba mehet dolgozni a csapatával együtt vagy a Jahn Ferenc kórházba... persze tõle függ, melyiket vállalja...

Szóval még mindig elég nagy a homály szerintem. DE Cliónak és a többieknek a közbenjárásával hála istennek akkora port vert fel szerintem a Margit ügye, hogy most már az is tudja, hogy mi az a Crohn-Colitis, akinek eddig fogalma nem volt róla  :) :) 

T

Nincs jelen

#319 2007-04-18 05:26

clió
Tag

Kedves Tilda!

Igazad van: ország-világ tudja, mi is az a Crohn és a colitisz ulcerósa. Ez a második pozitívuma az ügynek (az elsõ a margit-ágyak megmaradása!!!), ez már járt nekünk. Ismerõseim, mikor mondtam, hogy Crohn-beteg vagyok, boci-szemekkel meredtek rám. Pláne, hogy megtudták, súlyos beteg vagyok, gyanakodva néztek, mert most!! nem látszik rajtam (hála Istennek, voltam én már 37 kg is). Gondolom, mindannyian átéltük már ezt az élményt, ezután talán másképpen lesz.

Nem értettem pontosan: a férjed a Bánóval dolgozik? Vagy a Horváth Csabával? Ha az elõbbi, akkor jó lenne betegtársakkal együtt egy riport a nap-keltében, pl. ha végleg eldõl, hogy mikortól hány ágy marad a margitban! (most ezért folytatom a harcot, olyan ágyszám kell, hogy ne legyen veszteséges a tevékenység, mert akkor ebbõl az okból fogják megszüntetni...)

Üdv:clió

Nincs jelen

#320 2007-04-18 19:37

Tilda
Tag

Szia Clió!

Bocs, hanem volt érthetõ amit írtam...próbáltam..  :)
Szóval a férjem önkormányzati képviselõ és évekig  a Horváth Csabával dolgozott... a Fõvárosnál most már nem, de tartjuk a kapcsolatot..  :)

UI: minimális ágyszám a Doktor Úrnak sem jó...  nemcsak nekünk..

T

Nincs jelen

#321 2007-04-19 05:39

clió
Tag

Bocs, Tilda, de már fáradok agyilag.
Igen, nagyon jól látod: tovább kell figyelnünk az ügyre, mert nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vonják össze a három kórházat, pontosabban milyen feltételekkel kapja vissza a margit a sebészetet. Ez ma még homályos számomra (ma lesz az eb.ülés, jövõ héten a közgyûlés, de ebbõl még nem derülnek ki a részletek.)

Clió

Nem tudnánk személyesen beszélni? Vagy találkozni? A számom fenn van az mccbe honlapján. Én még azt sem tudom, hogy a levelemet megkaptad-e, mert válasz nem jött..Én nem tudlak elérni, kérlek, jelentkezz! Köszi .

Nincs jelen

#322 2007-04-19 23:12

aiolosz
Tag

Nincs jelen

#323 2007-04-20 12:24

Tilda
Tag

Hívlak! :)
T

Nincs jelen

#324 2007-04-20 22:00

dori
Tag

ahh robur atvertel :P
nem is volt ma hirtv-en uccso margit korhazi mutet, pedig lemondtam az ossze programomat, es bekeszitettem a dupla adag popcornomat. :)
nem ismetlik mar? en akajjjjjooommm"
erdekel teljes mertekben.

Nincs jelen

#325 2007-04-21 09:15

timcsi32
Tag

tegnap reggel a tv2-mokkájában is a vastagbél és végbélrákrol beszéltek, és ez lesz az év témája igy mondták! kár hogy csak témája, na de ez már piciny lépés..
ujat nem mondtak ,eredete nem ismert,igy a gyogymódok is csak kisérletezés szinten vannak:(

Nincs jelen

#326 2007-04-21 15:12

Tilda
Tag

Dóji!

nem lehet a hírTv honlapján megnézni azt az adást?? Én sem tudom, csak a szám jár... megnézem...

pusssz
Téda mamó

Nincs jelen

#327 2007-04-21 17:36

dori
Tag

oh hat megnezem, vagyis megnezem, hogy meg lehet e.
amugy tesom mondta, hogy este nyilatkozott dobo a tv-ben, de jo, hogy en meg egesz du.azt vartam, hogy mikor kovetkezik.
k*Nehez lett volna batyonak is megtette lefele azt a 10 lepcsofokot, hogy szoljon... brrrr... :o

Nincs jelen

#328 2007-04-22 18:28

kbalu
Tag

Aki tévéközelben van és olvassa ezt, nézze a Duna Tv-t, lesz valami a Margit kórházról, "Egy Crohn-beteg kálváriája" beharangozóval, gondolom még most a Hírórában.

Nincs jelen

#329 2007-04-22 20:28

csaba
Tag

Ez nem igaz.Minden ilyen mûsorról lemaradok.

Nincs jelen

#330 2007-04-22 20:42

kbalu
Tag

nos igazából túl sok érdekesség nem volt benne, egy Crohn-beteg karate bajnok (neve talán Miskolczi Attila) mesélte el a riporternek, hogy október óta beteg, mûtötték többször, Dobóhoz került, majd Dobó hívta másnap, hogy nem lesz mûtét, mert megszûnik az osztály, keresse meg Veszprémben Nagy Attilat prof-ot

volt egy rövid riport Dobóval meg egy Nagy A.-val, Dobó mondta, hogy ápr. 20-ával kapták meg a felmondást és május 20-tól nincs munkahelyük, Nagy A. pedig arról panaszkodott, hogy most területi ellátási kötelezettséggel mûködõ sebészeten kénytelen mûteni azokat, akiket nem akarnak a sorsukra hagyni (Dobó betegei és az újabb mûtétesek), valamint mindketten elmondták, hogy az országban 3 sebészet van, ahol képesek megfelelõ körümények között nagy tapasztalattal ilyen mûtéteket végezni

igazából arra próbáltak rámutatni, amiért clió és minadnnyian harcolunk, hogy nevetséges, hogy bezárják azokat a kórházi osztályokat, ahol profin bélmûtéteket végeztek eddig

végüli felreppentették, hogy Dobóék is és a Margit szülészete is megmaradhat, van rá esély - gondolom a János kórházas összevonásra célozva - de ezt meg nem erõsítették minisztériumi szinten (amúgy 10 sebészeti ágyról beszélt a riporter)

Nincs jelen

#331 2007-04-23 07:30

Szuszidi
Tag

Hir Tv:
7:39 Megmarad a Crohn-centrum?
Vendég: Dr. Dobó István, a Szent Margit Kórház osztályvezetõ sebész fõorvosa
12:10 - 13:05 kor ismétlik

Nincs jelen

#332 2007-04-23 08:48

Zoltán
Tag

Szuszidi!
Köszönjük az infót!

Nincs jelen

#333 2007-04-23 10:45

Ksanyi
Tag

Hello

Én is gratulálok Clió-nak mert lassan a csapból is a bélbetegek jönnek :)
Tegnap a Szólás szabadságában is meg említették
A tervezett név: Észak-Budai Integrált Kórház

"Horváth Csaba(MSZP-s fõpolgármester-helyettes): - Meg még néhány kórházba és egészen át, tehát egy más struktúrájú kórházi ellátó rendszerré próbálta meg átalakítani egy intézkedéssel az ellátásokat. És úgy ítéltük meg, hogy a Margit-kórházban azoknak az egynapos sebészeti beavatkozásoknak a tere mint például a Chrone-betegség kezelése, amely európai szintû ellátást biztosított eddig a Margit-kórházban. Egyébként még Budapesten négy-öt helyen foglalkoznak ezzel, de anélkül a Margit-kórház palettája ellátási, szolgáltatási térképe nem lenne teljes. És csak úgy tudjuk biztosítani például azt a tíz sebészeti ágyat, amelyet oda kívánunk helyezni, ha észak-budai integrált kórházzá alakítjuk, ugyanis a törvény tiltja, hogy az önkormányzat, mint fenntartó a 16 kórháza között a kapacitásokat átcsoportosítsa. Tehát ha összevonjuk ezt az integráljuk ezt a három kórházat, akkor a három kórházon belül logikusan lehet átrendezni a szolgáltatásokat."

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#334 2007-04-23 12:41

csaba
Tag

Sikerült felvennem a Hírt Tv mûsorát,a Megmarad a crohn-centrum?.Ha valakit érdekel fetöltöm.

Nincs jelen

#335 2007-04-23 13:48

Tilda
Tag

Légysz, légyszi.... a  francba, mindenrõl lemaradok....  a munkahelyemen mégsem nézhetek tv-t...
T

Nincs jelen

#336 2007-04-23 14:06

Yakus
Tag

Megnéztem most negyed 1-kor én is a Dobó fõorvossal készült interjút.
A riporter kiscsaj nem volt szimpatikus, hunyorgott, kvaterkázott, fontoskodott, és nem volt nagyon felkészült. Ha valaki külsõ szemmel nézte ezt a mûsort, egy zavaros törénet kerekedett ki belõle. Apró kérdések, apró válaszok stílusban.

De azért jó volt, hogy egyáltalán volt.

[ MODERÁLVA ]

Nincs jelen

#337 2007-04-23 14:17

csaba
Tag

Nincs jelen

#338 2007-04-23 14:45

Robur
Admin (Crohn)

Kedves Yakus,

Lényegében egyetértek veled. De: nem nevezünk paraszolvencia-hajhásznak senkit nyilvános fórumon. Ha mégis akarod, mondd inkább a szemébe! Adok két napot, hogy átszerkeszd a jelzõidet, különben törlöm, mivel sérti a szabályainkat.

Fórum szabályzat:

4. Minden fórum tag felelõsséggel tartozik a saját üzeneteiért, és azoknak valóságtartalmért.

6. Tilos a fórumon bárkinek a másikat megsérteni. Tilos bármilyen elõítéletnek, vagy faji megkülönböztetésnek a fórumon hangot adni. A fórumot használó összes felhasználónak egyenlõ jogai vannak életkorától, tapasztalatától, hozzászólásai számától, informatikai hozzáértésétõl, egyes témákban való jártasságától függetlenül.

Nincs jelen

#339 2007-04-23 14:45

dori
Tag

kedves yakus'''
dobo doktor eppen olyan 'megviselt', csendes, szukszavo,de annal felkeszultebb orvos, mint ebben a riportban tunt.
a betegeivel szemben is ugyanilyen 'kimert', es rovidek a valaszai, mint amit a riportban lathattunk (ha egyaltalan lehet tole akarmit is kerdezni /ez nem negativum/)mivel szemely szerint ismerem, teljes mertekben ezeket az allitasokat elmondhatom rola.
persze a szukszavusaga, es a felkeszulese teljes mertekben ott van minden percben a betegevel szemben, de hogy minden egyes dolgot boven kifejtsen...ritka esetekben jellemzo ra, vagy akkor ha mar tenyleg vmi komoly dolog van...
...a latatlanba, vagy az ismeretlenbe meg sosem szokott elolre beszelni, ezert tunt rovid kerdezz-feleleknek ez a musor, de a lenyeg benne volt. akik ismerik dobo dokit valojaban tudjak milyen is a stilusa, es nagyon nehez tole akarmit is kerdezni. persze egy interjuban nem lehetetlen... /ezt lathattuk/

Nincs jelen

#340 2007-04-23 16:03

aiolosz
Tag

off
En meg Yakus jelzoivel is 1etertek, persze Roburnak igaza van....viszont a jelzok, titulusok praktikus hasznalataval kapcsolatosan errol az eszembe jutott a kovetkezo tortenet:

"Valamikor, az 1930-as evek elejen, egy uriembert a Magyar Kiralyi Birosag 10 Pengo buntetesre itelte, mert egy holgynek azt mondta, hogy teve :-)
Az itelet kihirdetese utan a penzbuntetesre itelt uriember megkerdezte a birot:
Meltosagos Biro ur, egy tevenek lehet azt mondani hogy holgyem ?
Termeszetesen, valaszolta a biro.
Akkor az uriember odafordult a felperes holgyemeny fele es azt monta neki:
Volt szerencsem, holgyem.....
uff

Nincs jelen

#341 2007-04-23 17:00

Robur
Admin (Crohn)

Aiolosz:

Bájos    :D

Kösz!

Nincs jelen

#342 2007-04-23 18:46

clió
Tag

Ksanyi!

Kösz a gratulát, de ezekhez a tv-szereplésekhez már nincs közöm. Éppen itthon a tályogomat pátyolgatom, Dobó fõorvos úr "önjáró " lett, cserbenhagyta az egyesületet, nem mûködik velem együtt, sõt betegként is elutasított!! Boldog a 10 ágyával, és nem lát tovább az orránál: ezzel az ágyszámmal csak veszteséget fog "termelni", és ezen a címen fogják rövidesen felszámolni. Azt hiszem, ez nem tetszett neki, ezért ment el a hírtv-be úgy, hogy három nappal korábban  még azt mondta, hogy nem fog elmenni.... A sajtónak tulajdonította a 10 ágyat, az egyesületrõl említést sem tett. Erre mondaná azt az anyukám, ha még élne, hogy jótett helyébe jót (ne) várj!!

Nagyon tanulságos volt ez a küzdelem, meg fogom írni egy cikkben, csak legyen, aki leközölje!

Csalódott vagyok és szomorú, de azért az eredeti célt nem tévesztem szem elõl: szeretnénk, ha a gyulladásos bélbetegeket a daganatos betegekhez hasonlóan - kiemelt centrumokban gyógyítsák, ill. kezeljék. Hogy ez a Margit lesz-e vagy nem, az már engem nem érdekel...

Clió

Nincs jelen

#343 2007-04-23 19:43

Yakus
Tag

Kedves Robur,

megértelek, és igazad van. Mint a honlap gazdája, nem nézheted el az ilyen negatív minõsítéseket. Bocs, visszafoghattam volna magam. De annak a szelíd embernek, Dobó doktornak az arcán látszott - mert én láttam -, hogy megviselte a sok bizonytalanság, a reform címén végzett vandál bánásmód: zsebében a felmondási irat, de mit sem tud a jövõrõl stb. stb. És kritikus véleményembe személyes információt is kevertem, ami nem helyes.

Az említett orvosnak ez volt a híre abban a vidéki kórházban, ahol egy ideig dolgozott. Ez tejengett róla, nem ok nélkül. Kicsit rondábban mondták... És köztudomású róla még egy igaz hír: amikor az ép tesrészt operálta meg a beteg helyett, de ilyen tényleg minden nap, más orvosokkal is elõfordul... :) (Bár Dobó doktorról valahogy még nem hallottam ilyet!)

Ha értenék a dolgohoz, akkor sem javítgatnám egy korábbi hozzászólásomat, de  nem is tudom hogyan kellene.
Te se tedd. Töröld, ígéretedhet híven. 2 nap múltán.

Üdv,
Yakus

Nincs jelen

#344 2007-04-24 07:08

clió
Tag

Yakus!

Nagyon érdekes, amit írtál: jó példa arra, hogy minden ember másképpen látja ugyanazt. Nekem a riporter, Pataky Enikõ nagyon szimpatikus volt, és nagyon felkészült, nagyon jó kérdéseket tett fel. A felkészültségérõl személyesen is meggyõzõdhettem, hiszen kétszer voltam én is a reggeli mûsorában.

Szerintem hiba lenne, ha törölnék a hozzászólásokat, azon a címen, hogy politikai tartalma van. Én is osztom a Molnár-Horváth párosról írt véleményedet, sajnos az egészségügyi reformról - belátom - nem lehet politikamentesen beszélni, mert ohatatlanul kapcsolódik valamelyik oldalhoz az ember véleménye. Pedig a kormányok jönnek-mennek, mi betegek (és orvosaink) maradnak, ezért nem szabadna, hogy politikai ügy legyen belõle, de mégis az lett...

Clió

Nincs jelen

#345 2007-04-24 07:14

clió
Tag

Kedves Dóri!

Gratula, telitalálat a jellemzésed Dobóról, tényleg ilyen !!!(lett). Tíz évvel ezelõtt még bõbeszédübb volt, de valószínûleg ahogy nõtt a betegek száma, úgy csökkent az egy betegre fordítható "beszélgetõs" ideje, és ma már csak a nagyon-nagyon lényeges kérdések megbeszélésére szakít idõt.

Nincs jelen

#346 2007-04-24 19:27

Yakus
Tag

Clió,
igen, különbözõek vagyunk. Amikor a kis riporternõ azt mondta a Dobó doktornak, hogy hát igen, kb 5.000 embert érint, és a doktor kijavította, hogy nem, nem, 500ezret, akkor kicsit megakadt. Én a higgadtabb, felkészültebb riportereket kedvelem. Ez a kis nõ nagyon nagyon érdeklõdõnek és empatikusnak mutatta magát,  az igen aktív-erõs arcmimikája, az örökös hunyorogva figyelése - mintegy nomyatékosítandó, hogy mennyire érdekli a téma, a válasz - stb. stb, nekem nem rokonszenvesek. Én nagyobb reverenciával és respekttel beszéltem volna ennek a fiatal kis nõnek a helyében egy ilyen kaliberû és ilyen korú sebészorvossal. Õ kvaterkázott, tette az eszét szerntem.

Kérdezd meg egy laikustól, aki kívül van, hogy mi jött le neki ebbõl a riportból, mit értett meg. Ne magadból indulj ki, aki, gondolom, ismered a problémát. Nem tudom ki vagy, s miért volták a tévében nála. Remélem, a veled készült interjú jobb volt.

Nyugodtan törölje Robur a hozzászólásom, megértem. Én tragikusnak tartom mindazt, amit ezek az emberek orvosként és eü-s vezérként véghezvisznek itt. A hírük pedig az, ami. Amit írtam. A szemébe nem mondhatom Molnárnak, hogy milyen híre volt orvosként a betegei és kollégái között, mert:

a hányingert nem szeretném ilyenképp elõidézni magamban. Gyomorfogató számomra a médiában is látni. És még egy akadálya van, a piramis csúcsán lévõk igen ritkán kerülnek a plebs közelébe. És magasról sz...nak a véleményükre.
Yakus

Nincs jelen

#347 2007-04-24 19:57

dori
Tag

szia"""
en is clioval ertek egyet, es ez eleg fura is, mivel nekem pont a riport vegen jutott eszembe, hogy ez a riporter osszegezve jokat kerdezett, es nem mint riport alannyal szemben, hanem mint DOBO Dokival szemben...
jo ertelemben, (bar lehet meg gyerek fejjel), de megtanultam, hogy dobonal csak es kizarolag csak! akkor lehet kerdezni, ha vmi eletbevago dologrol van szo..
a masik meg: cafolnam a riporter not, mert dobo dokinal nagyon nehez olyat kerdezni, ami "normalis" kerdesnek szamitana a szemeben, mmint a valasza mindig egyontetu, es vmifele efemert sugaroz, hogy "neked azt tudnod kene" feelinggel, vagyis ez "egyertelmu" valami "lekezeloseggel" (es ez nem negativum ismet csak)-azert van, mert hihetetlen gyogyitani akaras, fanatizmus sugarzik belole, egyfajta megszallotttsag, sietseg, egy huzamba mutes-pihenes nelkul....szoval a riporter es dobo doki kozt kerdezz felelek "menet" ment, de ez teljes mertekben azert volt, mert mas orvosok ilyenkor mar a csillagokat is lebeszeltek volna az egrol, amit dobo doki egy pillanat alatt elmond harom szoban.
szoval osszegezve: egyertelmu kerdesek, egyontetu valaszok, nem egymasba vago kerdesek, de megis egy temaban, dobo doki nagysagat is mutatja...=felkeszultseg teljes mertekben.a kijelenteseket sokan lehet nem ertik, de valojaban csak azok tudhatjak, akik dobo doki betegei-es ezek a szavak nem bantasnak felelnek meg, hanem egyfajta "csodalatnak", mert en sem lattam meg ilyen dokit, akiben ekkora fanatizmus lenne.
most ezt itt muszaj volt leirnom, es lehet osszekuszalodottnak tunnek a szalak, de higyjetek el, akik olyan szinten ismerik dobo dokit, mint clioek-erteni fogjak :)

Nincs jelen

#348 2007-04-24 22:42

csaba
Tag

Ezt olvassátok el: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=151419

Szerkesztette: csaba (2007-04-24 22:43)

Nincs jelen

#349 2007-04-25 05:12

clió
Tag

Yakus

Odor Beáta vagyok, nem önállóan készült velem beszélgetés, hanem egyszer forgattak a gyógyhírben rólunk, crohn-betegekrõl, kétszer voltam Pataky Enikõ mûsorában, egyszer dr. Kovács Ágotával és dr. Benyó Imrével, egyszer dr. Banai János prof. úrral és dr. Dobó István fõov. úrral. Hidd el, a riporternõ nagyon nagyon felkészült, már csak azért is állíthatom ezt, mert minden információt megküldtem neki, ami az üggyel kapcsolatos. Azt tapasztaltam, a kérdéseibõl, amit a helyszínen hallottunk elõször, lévén élõ adás volt, hogy a riporternõ el is olvasta õket, különben nem tehetett volna fel olyan kérdéseket., amit feltett. De megfogadom a tanácsodat: megkérdezek olyan embereket is, akik nem ismerik "belülrõl" az ügyet és látták az adásokat, mondjanak véleményt róla! Itt a fórumon, mert én nem ismerek olyan embereket, akik ne belülrõl ismernék a problémát, mivel az egyesület tagjai mind betegek és folyamatosan - itt a fórumon tájékoztattam mindenkit az ügy állásáról. Nos, mi a véleményetek?

Nincs jelen

#350 2007-04-25 05:15

clió
Tag

Egyre jobban csodállak, dóri, hogy fiatal korod ellenére ilyen empatikus, éleslátó vagy, ismét telitalálat - szerintem - az értékelésed

Clió

Nincs jelen

IBDoktor

Láb