#1101 2009-04-30 14:29
- tim-tirim
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
ailosz!
nem emlittete Ottó hogy kapott-e Humirát, persze ebböl arra lehet következtetni hogy nem. csakmivel Humirás oldalon vagyunk gondoltam rákérdezek.... ne harapd le a fejem
A humirát hogy-hogy 2 éve kapod? Nem csak 1 évig lehet? Bocsi ha már ezt leirtad valahol de még nem sikerült az egész fórumot elolvasnom de rajta vagyok.
Nincs jelen
#1102 2009-04-30 14:33
- tim-tirim
- Tag
aiolosz, boccsesz :) áá nem vagyok formában ma
Nincs jelen
#1103 2009-04-30 14:42
- aiolosz
- Tag
tim-tirim írta:
aiolosz, boccsesz :) áá nem vagyok formában ma
Jó, akkor most még nem harapok...
Eredetileg egy évrõl volt szó, hogy addig kapom, de meghosszabbították még két évvel. Ne kérdezd miért, ezt csak az Abbott tudja...ezt is olvashatod itt, mert errõl is írtam.
Nincs jelen
#1104 2009-04-30 14:50
- tim-tirim
- Tag
aiolosz!
És ha letelik a 2 év és nem leszel panaszmentes akkor mit mondanak mit csinálnak? Nekem most Humirát akarnak adni mert az Imuránt már nem birom , ami érdekes mert évekig jó volt. Viszont csak az Imurán kiváltására nem szeretnék Humirát kapni.
Nincs jelen
#1105 2009-04-30 15:47
- aiolosz
- Tag
tim-tirim írta:
aiolosz!
És ha letelik a 2 év és nem leszel panaszmentes akkor mit mondanak mit csinálnak? Nekem most Humirát akarnak adni mert az Imuránt már nem birom , ami érdekes mert évekig jó volt. Viszont csak az Imurán kiváltására nem szeretnék Humirát kapni.
Miután ez egy study, én a kísérleti nyuszi vagyok, vagyis nem lesz semmi két év múlva.
Illetve az lesz, hogy vagy fel fogják írni nekem a Humirát, hogy rendszeresen kapjam, vagy nem.
Nincs jelen
#1106 2009-05-01 17:23
- niksi
- Tag
Sziasztok!
Nekem most ajanlottak Remicadet vagy Humirat-meg meglatja a professzor.A forumot olvasva ezzel kapcsolatban szeretnek feltenni ket kerdest.
Kicsit megijedtem mikor olvastam az alergias reakciot,foleg ahogy azt sugallta milyen szornyu volt.Tenyleg olyan rossz-most kicsit felek?
Nekem a Semmelweis I. belgyogyaszatan ajanlottak.kapja ott valaki?
Koszonom a segitseget!
Otto!
Irtad 4 muteted volt,nekem 3,januarban az utolso.Azt hogy vetted eszre hogy a szteroidtol fertozodott be a muteti seb es meg kellet ujra muteni?
Irnal a dietadrol is,mert most is rosszul vagyok.
Elore is koszonettel!
Nincs jelen
#1107 2009-05-01 20:27
- Nita
- Tag
tim-tirim! Nekem is nagyon sok kellemetlenségem volt az immuran miatt nem is szedem, de én a humirával helyettesítettem azt (is). Most augusztusban lesz egy éve, hogy kapom és szó sincs eddig róla hogy nem kaphatom tovább szépen reagálok rá. Az ajánlott diétával azért óvatosan Ottón kívül én még más crohn betegtõl ezt a rostban gazdag étkezést nem hallatom (valószínû nem élték túl :) ) engem a doki ettõl kimondottan tiltott komoly bélelzáródás lehet a vége egy gyullad belet ezzel túlterhelni. A húsban pedig sok a fehérje ami nekünk kell..Persze amikor nyugalmi idõszak van lehet kísérletezni, de semmiképp sem ajánlott aktív betegség mellett!
Ja és, ha lehet Ottó (bár neked ezt tudni kéne...)van erre a témára egy külön topik, és ha lehetne kérni ott folytassuk ezt, mert itt így is sok mindent kell visszaolvasni annak aki a Humira vagy Remi kezelésrõl olvasni szeretne ez meg sehogy se tartozik hozzá szerintem....
niksi!
Én a SOTE II. belen kapom ezt a kezelést a tapasztalatom hogy kedvesek és segítõkészek, mert ugye ezt az injekciót itthon is lehetne adagolni magunknak, de nekem mindig beadják és kérnek hogy utána üljek le kicsit és szóljak ha rosszul érezném magam (ilyen még nem volt és csendben jegyezném meg: meg is szoktam már lépni azonnal :) ) Ennyi a tapasztalatom..
Nincs jelen
#1108 2009-05-02 11:03
- tim-tirim
- Tag
Szia Nita!
Akkor úgy látszik hogy aki nem birja az Imuránt az Humirát kap, azt hittem van még valami más gyogyszer amivel kisérleteznének Humira elött. Én enm avgyok annyira nagyon rosszul mint sokan mások akik kaptak Humit, ezért is csodálkoztam hogy ezt javasolják a dokik. Te amióta kapod a szurit teljesen tünetmentes vagy ? Allergia, hajhullás avgy hasonló nem jelentkezett? Amugy is küszködök hajhullással ugyhgy nem lenne jó ha még az is rárakna egy lapáttal.
Én egészen eddig úgy tudtam hoyg a biológia szereket csak 1 évig kapják a betegek, max 2 de azt már nagyon ki kell harcolni. Te a szerencsés esetek közé tartozol vagy mindnhol igy van hogy több évig adják?
A szert nem szokták elöre odaadni pár héttel? Ugyanis én nyáron költözöm Dániából haza és lesz pár hát vagy hónap hogy nem fog doki látni, föleg hoyg az enyém mindig augusztusban van hosszu szabin :)
Nincs jelen
#1109 2009-05-02 19:22
- Nita
- Tag
tim-tirim!
Pont én is ezt mondtam a dokinak, hogy nem érzem elég betegnek magam ehhez a szerhez és nem is értetem miért akarja ezt adni nekem...aztán elmondta hogy külföldi viszonylatban nem várják meg amíg az ember lerobban a szteroidoktól és a többi immun-szuppresszoroktól hanem ezzel kezdenek...bár ez sem biztos jó mert azért mint mindennek ennek is lehet mellékhatása, de azért évekig a szteroid na mind egy...a fene tudja mi a jó. :) Nekem most ez bevált eddig...
Nálam voltak az elején mellékhatások fejfájás szokott lenni mikor kapom, de az is változó enyhe izom fájdalmak de ez mind aznap amikor adják másnapra már semmi. Szinte tünetmentes is vagyok most már igen. A hajam hullott nekem is de az nálam is az immurántól lehetett meg valószínû a nagyfokú gyulladásra reagál így a szervezet.
Még nem tudom meddig kapom, de egyenlõre szó se volt róla hogy vége lenne. Elvileg adnak a szurihoz egy hûtõtáskát mikor kiváltod a gyógyszertárban de szerinte egy havi adagnál többet nem írnak fel azért. Én két hetente kapok egy szurit a dobozban kettõ van szóval az neked is pont elég lenne. :)
Nincs jelen
#1110 2009-05-02 20:17
- oroszlan
- Tag
Szia niksi!Nekem volt a Remicade infuzio utan allergias reakciom,de ez tenyleg nagyon ritka,es azert kell ottmaradnod a korhazba hogy ha valami van rögtön kapj egy szert. De azt tudnod kell hogy nekem összesen 17 allergiam van.
Nincs jelen
#1111 2009-05-02 20:37
- tim-tirim
- Tag
Nita!
Köszi az infókat, amugy nekem nincsenek jó tapasztalataim külföldön. Itt sem adják könnyen a Humit és nekem lánbca képesek voltak 5 szteroid kurát adni :@ és nem fogták fel még utána sem hoyg már nem segit és 6-ször is azt mondták hoyg szedjek csak szteroidot de akkor már kiborult a bili....ugyhogy nem szedtem. És a dokim itt kint állandoan tükrözgeti akar mert képtelen a panaszaimból rájönni mi lehet a baj(tükrözés után sem), multkor már könyörögtem neki hoyg legalább kúpot irjon fel mert tudom hoyg az most jó lesz, azt mondta hoyg tükrözés nélkul nem szivesen de ám legyen. na de ez nem ide tartozik, lényeg hogy én ha tehetném haza mennék a saját dokimhoz ha nem vagyok jól.
Már csak tükrözésre várok és utána elvileg kapom a humit bár ezt is kétlem mert már október óta igérgetik.... pedig akkoriban igazán rosszul voltam ahoz hogy kiérdemeljem.
Nincs jelen
#1112 2009-05-02 21:47
- Nita
- Tag
tim-tirim!
Nos azt hittem arrafelé jobb a helyzet ez egészségügyben :) De azért akkor már nem lehetetlen a dolog. Remélem hamarosan jobban leszel valamitõl!
Nincs jelen
#1113 2009-05-04 07:37
- aiolosz
- Tag
off
Néhány gondolat a "Remicade / Humira" topic kapcsán.
A Humira alkalmazását illetõen még nincs igazán tiszta helyzet, kis hazánkban. Van akinek receptre írják fel és van aki egy study keretén belül jut hozzá...ect. ect. Az egyik egy havi dózist kap receptre, a másik két-három hónapi adagot kézbe, csak a gyártó cég logója azonos a a hûtõtáskán :)
Ami pedig a tapasztalatokat illeti, nekünk sincs komoly tapasztalatunk, de ami van, az is nagyon szubjektív.
más
A topicban megjelenõ és nem pontosan az ide illõ hozzászólások kérdését illetõen sokszor nem tudni, hogy mikor tesz igazán jót egy moderátor, töröljön, áthelyezzen, vagy hagyja úgy a hozzászólásokat, ahogy vannak. Ez persze nem csak erre a topicra igaz, hanem a többire is.
Természetesen ez is szubjektív, de bízni kell a moderátorokban, hogy nagy százalékban jól döntenek, néha meg nem....
uff
Nincs jelen
#1114 2009-05-04 07:56
- Ede
- Tag
off
Szia, Aiolosz:). Bizony, nem egyszerû, hogy amikor elkezdõdik valami kis beszélgetés egy adott témáról és az agy (óóó, mily csapongó) más dolgokkal is elkezd egyszerre foglalkozni és szó szót húz... aztán meg ha szétszedõdik, elveszíti értelmét... úgyhogy tényleg nem egyszerû.
Szép napot
on
Nincs jelen
#1115 2009-05-04 18:27
- niksi
- Tag
Koszonom az ediggi segitseget,Nita es Oroszlan.Halas vagyok...
Nincs jelen
#1116 2009-05-04 23:53
- tica
- Tag
Sziasztok!
Én mostanában tök jól vagyok, viszont már csak egy infúziót kapok júniusban, akkor lejár az egy évem. Kíváncsi is vagyok, hogy mi lesz ez után..
Más..
Nézegettem a múltkori vérvételemet, és megakadt a szemem a vasam értékén. 40,3
Soha életemben nem volt még ennyi, van is H betû mellette. Inkább a 3-4 a jellemzõ, nem a negyven..
Más valaki, aki Remit kap? Változott a vasatok? Nem túl sok ez? Bemondta volna a májam az unalmast?
(Pluszban nem szedek semmi vitamint, vasat sem.)
Szerkesztette: tica (2009-05-04 23:56)
Nincs jelen
#1117 2009-05-05 08:03
- mamo.
- Tag
Kedves Tica!
Nagyon örülök hogy jól vagy, de a vasra kérdezz rá az orvosnál, nem lehet magasabb a maximum értéknél, mert az nem jó. Benne van még a maximum értékben?
Üdv
Nincs jelen
#1118 2009-05-05 08:40
- Tünde
- Tag
Tica,
Én már több, mint egy éve kapom a Remit és eddig ez nem volt probléma. Ha csak ez használ, szerintem indokolt.
Nincs jelen
#1119 2009-05-05 08:55
- tica
- Tag
Nem, nincs benne, 9-30-ig normális..
Hát, majd rákérdezek..
Nincs jelen
#1120 2009-05-06 19:42
- Pitty
- Tag
Sziasztok!
Megtörtént a nagy áttörés.
Kedden d.u. kapom az elsõ adag Remit. :)
Szúrkoljatok, hogy használjon, na meg, hogy ne kezdjek el cincogni kezelés után :D
Nincs jelen
#1121 2009-05-06 20:28
- Vicaa
- Tag
Tica örülök, hogy jól vagy! Most már én se kapok egyenlõre remit, de el ne szóljam jól vagyok. Kopp-kopp!
Off
szívesen olvasnék és néznék is valamit már az ifjú Ticáról is :)
on
Pitty! Szurok, szurok! :) Én nem vettem észre magamon se cincigást, de még a farkam se nõtt ki :D
Nincs jelen
#1122 2009-05-07 10:54
- zotyesz
- Tag
Megtudtam az uj gyogyim nevét ami hasonló mint a humira és amit valszeg kapni fogok a gyogyi neve:certolizumab pegol (cimzia) nem tudom hallott e róla már valaki.
Nincs jelen
#1123 2009-05-07 12:47
- aiolosz
- Tag
zotyesz írta:
Megtudtam az uj gyogyim nevét ami hasonló mint a humira és amit valszeg kapni fogok a gyogyi neve:certolizumab pegol (cimzia) nem tudom hallott e róla már valaki.
Robur és én is tettünk errõl említést ebben a topicban, még régebben.
Belinkeltem Neked két helyet, ahol a Cimzia-ról olvashatsz. A cikkek többsége angolul íródott, azzal nem fárasztalak.
Kérdések és válaszok a forgalomba hozatali engedély iránti kérelem elutasítására vonatkozó javaslattal kapcsolatban
Új szer a Crohn-palettán
Nincs jelen
#1124 2009-05-08 20:27
- niksi
- Tag
Szia Aiolosz!
En kaptam a certolizumab pegolt!Sajnos nem tudok nagyon jokat mondani rola,bar mindenkinel mas.
En Nagykanizsan lakom,a mi korhazunk megkapta kiserleti programba.Jelentkeztem,bekerultem.
Eloszor 50-50% volt,hogy az igazit kapom.Azt hozza tartozik a tortenetemhez,hogy egy masfel honappal az elso szuri elott volt egy nagyon eros verzesem(szeklet),egy ejszaka alatt 80 lett a hemoglobinom,elajultam.Vastagbeltukrozes,semmi.Szteroid.
Szoval megkaptam az elso szurit.Semmi mellekhatas.Kethet mulva a kovetkezo es igy ment ket honapig.
Juniusban ujbol bekerultem eros verzessel,akkor egy ejszaka alatt 50 a hemoglobin,sokkos allapot,
intenziv.Lekerultem ujbol tukrozes,vekonybel kezdodesenel egy fekely.Szteroid,az intenziven 1000mg.
Nem akarok elterni a targytol csk szeretnem ha tudnad mennyire vagyok beteg.Akkor mar ketszer voltam operalva.elvettek a vekonybelembol es a vastagbol is.
A lenyeg,hogy az eset utan atraktak a "tuti igazit kapom" programba.Eltelt fel ev amig kaptam,de en
nem ereztem kulonosebb javulast.Nekem nem hasznalt.Decemberben ujbol bekerultem eros verzessel es januarban meg kellet operalni.A vekonybelembol elvettek 20 centit,ahol a fekely volt-egy eren volt rajta ez okozta az eros verzest.
Akik kapjak a korhazba kerdeztem feloluk,naluk sincs eros javulas.Persze ok az 50-50-ben vannak,nem tudni ki mit kap.Azt mondjak az orvosok egy leheletnyi javulas van.De aki jol volt az jol van,aki rosszul az tovabbra is,talan o is javult de jelentektelen a merteke.
Nemreg voltam Pesten egy profnal,O is azt mondta nem igazan jo.
Annyi a pozitivum,hogy semmilyen mellekhatasa nem volt.
Remelem tudtam segiteni valamit es remelem nalad jobban bevalik.Ha kerdesed van szivesen segitek.
Szia :)
Nincs jelen
#1125 2009-05-08 20:29
- niksi
- Tag
Elnezest a megszolitasert Aiolosz!Elirtam nagy buzgosagomban.
Zotyesz,ertelemszeru,hogy neked irtam :)
Nincs jelen
#1126 2009-05-11 22:55
- tim-tirim
- Tag
sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy a Humirát nagyon súlyos acnéra is adják-e? Mert mintha olvastam volna valami ilyesmit régen, valahol, meg azt is hoyg súlyos izületi gyulladásra is adják. Nekem tavaly nyáron volt ilyen acnés börbetegségem az arcomon, azóta sem jött teljesen helyre pedig folyamatosan gyógyult, bár a hegek már sosem fognak kisimulni. Ujjabban megint hasonlo kezdeményeket fedezek fel az arcomon mint ahogy tavaly nyáron kezdödött. Eléggé meg vagyok ijedve. A humirás kezelésem amit ugye a crohnra kapnék csak lóg a levegöben.....de ha az arcra is jó akkor nagyon meg fogom sürgetni a dolgot. Szóval valaki valamit tud? :) köszi
Nincs jelen
#1127 2009-05-12 18:57
- Pitty
- Tag
Sziasztok!
Hát nem kaptam meg ma a Remit :(
Jövõ hét péntek az új dátum.
Alakul a dolog, kaptam hûtõtáskát, receptet, stb...
Így most már tényleg finishben van a dolog...
Remélem már nem jön közbe semmi. :))
Nincs jelen
#1128 2009-05-12 22:46
- cyan
- Tag
sziasztok. csak annyi lenne a hozzászólnivalóm, nem akarok senkit lelombozni biológiai kezelés ügyben de 2 dologra hívnám fel a figyelmet: 1, nyugaton annyi mindent nem engedélyeznek kísérletezgetni de itt bátran folynak a kísérletek, embereken, itt "keleten"...amit máshol nem engedélyeznének. lehet hogy nem igaz de lehet hogy van benne valami. 2, nagyon drágák ezek a szerek mindenki tudja, ebbõl következik hogy jó üzlet, egyre újabbakat kotyvasztanak és ezek között lehet olyan is ami mögött több a kelleténél az anyagi érdek és kevesebb a valódi újítás... na remélem nem küldenek rám vmi bérgyilkost:D csak ennyit akartam figyelemfelkeltésként óvatosságból hogy pl. elég ha az ugrik bele ilyen kísérletekbe aki nagyon rosszul van de semmit nem rossz szándékkal írtam. pá
Nincs jelen
#1129 2009-05-13 07:18
- aiolosz
- Tag
cyan írta:
"....csak annyi lenne a hozzászólnivalóm, nem akarok senkit lelombozni biológiai kezelés ügyben de 2 dologra hívnám fel a figyelmet: 1, nyugaton annyi mindent nem engedélyeznek kísérletezgetni de itt bátran folynak a kísérletek, embereken, itt "keleten"...amit máshol nem engedélyeznének. lehet hogy nem igaz de lehet hogy van benne valami...."
Kedves cyan, szeretném, ha beszámolnál a "nyugaton" szerzett tapasztalataidról, mert erre én nagyon kíváncsi lennék, egyben megkérdezném, hallottál-e a Contergan-botrányról, ami ugye nem "keleten" volt.
Jut eszembe, legjobb emlékezetem szerint a legutóbbi gyógyszerkísérlet botrány Angliában volt, ahol többen meghaltak.
Abban persze van igazság, hogy a profit az "über alles" :(
Nincs jelen
#1130 2009-05-13 22:48
- cyan
- Tag
nem saját tapasztalatból írtam, és már nem emlékszem hol hallottam ezt :) vagy olvastam? sajna, és nem is izgat különösebben, csak úgy feldobtam, de nem rossz szándékból ahogy már írtam is.
Nincs jelen
#1131 2009-05-15 07:40
- Pitty
- Tag
Sínen vagyunk, megkaptam a Remit, bent csücsül a hûtõben.
Jövõ hét pénteken adják majd be, indul az egérprojekt :D:D
Visszaszámlálás indul...
Nincs jelen
#1132 2009-05-15 13:21
- tomekkk
- Tag
Szasztok!
Részemrõl is egy gyors beszámoló! ápr. 17-én kaptam az utolsó adag gyógyszert, ma leadtam a naplómat. Vagyis már egy hónapja nem szedem.S annyiról tudok beszámolni hogy még mindíg jól vagyok!!! Hogy ez meddíg tart nem tudom, de pl a napokban mindenféle frontok keveregtek itt nyugaton, s semmi rosszullét,semmi görcs, stb..ugyanúgy ment minden mintha semmi sem lett volna. Úgyhogy nekem idáig kellemes meglepi volt ez a progi!!Üdv:T.
Nincs jelen
#1133 2009-05-15 13:23
- tomekkk
- Tag
Off! Csak a kezem nem javul :(
Nincs jelen
#1134 2009-05-15 13:47
- Pici
- Tag
Szia Zotyesz!
Nekem is ezt a szert adják és már átkerültem az ugynevezett kronikus státuszba már csak havonta kell vizitre járnom és akkor kapom a szurikat is. Továbbra is 3-at kaptam és most már biztos hogy a gyógyszert kapom ezt az orvosom mondta. Szerencsére mellékhatásról nem tudok beszámolni. De azt még hozzá tartozik hogy a medrolt szedem még mert elég vacakul voltam mikor felajánlották ezt a kezelést. A 24mg -ot nem bírtam de a 16mg-al elég jól elvagyok értem ez alatt hogy ki tudok mozdulni a lakásból.
Mielöbbi jobbulást kívánok mindenkinek!
Nincs jelen
#1135 2009-05-18 15:19
- zotyesz
- Tag
Sziasztok
Ma megkaptam az elsõ szurit,bár elég sokat keresték(kb 3 órát mire meglett,remélem a raktárból nem valami hideg háborús maradványszert sóztak rám)eddig hatás mellékhatás 0-0 majd beszámolok a fejleményekrõl.
Nincs jelen
#1136 2009-05-18 15:58
- tim-tirim
- Tag
Szia Zotyesz! Akkor most a Cimziát kapod? És miért jobb az neked mint a Humira azt mondta az orvos ? Te mivel érdemelted ki a szurit, mennyire voltál rosszul amikor eldöntötték hogy mostmár kaphatod?
szia
Nincs jelen
#1137 2009-05-18 16:02
- zotyesz
- Tag
Szia tim-tirim
Igen a Cimziát kapom azért mert épp van egy ilyen program a klinikán.Az imuran és medrol mellett vannak visszaesések amiknek nem kellene lenniük ezért döntöttünk a Cimzia mellett a dokival.
Szia
Nincs jelen
#1138 2009-05-18 16:32
- Lisa
- Tag
Szió Zotyesz!
Az a lényeg, hogy "Benned" van, a jó hatás sem fog elmaradni oké?! :)
Szurkolok Neked, puszi Lisa
Nincs jelen
#1139 2009-05-22 08:29
- zotyesz
- Tag
Pár nappal az elsõ szuri után a helyzet változatlan hatás-mellékhatás 0-0 még mindig
Nincs jelen
#1140 2009-05-22 17:09
- pötyi
- Tag
Szia Mindenkinek!
Lassan aktuálissá válik számomra is a Remi. Most vagyok az elõkészületi fázisban. Vérvizsgálat:-megvan, mellkasröntgen:-megvan, még szívultrahangra kell mennem és irány Budapest. Hogy hová és kihez azt ne kérdezzétek, mert nem tudom. :) Kaptam egy Sote telefonszámot(061-4591500/55541) és egy kiolvashatatlan nevû orvos aláírását aki majd eldönti véglegesen Humit avagy Remit fogok kapni. Olvasom itt a dicshimnuszokat ezekrõl a szerekrõl és közben azon bosszankodom, hogy 23 év gyógyszer és mûtét után "milyen messze van Budapest."
Ezt azért mondom mert már legalább 3 éve túl lehetnék ezen is és megszabadulhattam volna egy csómó vesekõzúzástól és izületigyulladásoktólés bõrráktól és hasonló nyalángságoktól.
Kicsit azért tartok is az új dolgoktól, mert eddig nem sok olyan gyógyszerem volt aminek ne jött volna ki valami mellékhatása. Ha valaki bíztatni akar ne fogja visszamagát szívesen veszem az építõ kritikákat is. Azért bízom benne hogy minnél elõbb bennem lesz valamelyik és nem lesz szükség több gyógyszerre. Vagy mellette még szedni kell a medrolt is és pentasát is meg mindent? -vagy felesleges? Utána néztem itt de nem lettem okosabb sõõõõt.
Az orvos válaszol rovatban például azt mondja a doki, hogy chronban a pentasa nem használ- akkor mi a fenének szedetik velünk, kérdem én? ezért nem érdemes sokat olvasni mert nem tudom mi a jó és mi nem?! Sajna "megégettem magam" már egyszer (23 éve) egy dokival azóta is azt nyögöm talán értehõ az aggodalmaskodásom. Szóval akkor elõre :) - vagy meneküljek amilyen messze csak tudok? :) :(
Nincs jelen
#1141 2009-05-22 17:57
- Pitty
- Tag
Szia Pötyi
Én 10 éve vagyok Colitises.
kb 1 órája csorgott belém az elsõ adag Remi.
Kaptam vénásan 40 mg medrolt, meg a Remit.
A salofalkot kapom továbbra az immurant 100 mg-ról most 125-re majd 150-re emelik
A medrolt 8 mg évek óta most teljesen megvonják.
2 hét múlva jön a következõ adag, elötte még egy labor...
Remélem minden ok lesz.
Szerintem vágj bele, nincs vesztenivaló, ha nem hat vagy, sok a mellékhatás akkor úgyis leállítják azonnal, ha meg használ, akkor ezért kellett menni nem? :D:D:
Én is vaciláltam, de belevágtam, majd még írok, hogy miként dolgozik az anyag ott bent :D
Nincs jelen
#1142 2009-05-24 09:15
- pötyi
- Tag
Szia Pitty!
Köszi a gyors reagálást! Egy bajom van csak ezzel a Remivel, hogy nekem brutálhasmenésem van az imurantól :( és itt mindenhol olvasom, hogy szedik mellette. Nálad is emelik is az adagot. Hát mindegy majd megoldják, igaz (remélem). És akkor most 2 hetente kapod tovább a remit?- és te hova jársz ezért az "anyagért" ha megkérdezhetem? ;)
További tünetmentes szép nyarat! Pötyi
Nincs jelen
#1143 2009-05-28 10:56
- nori
- Tag
Érdekelne,hogy aki már tul van 6 hónap Humirán kellett-e kitölteni kis naplót,1 hétig irogatni,hogy milyen a széklet,láz,izomfájdalom,stb. és abból a doki számol egy értéket,hogy mennyire súlyos a Crohn-ja?
Abból állapítják meg hogy kaphatod-e továbbra is? Modt ilyen feladatot kaptam, akövetkezõ kontrollra kell vinnem,azért érdeklõdöm hátha van valakinek már tapasztalata.Köszi:)
Nincs jelen
#1144 2009-05-28 11:11
- Agica01
- Tag
Szia! Nekem nem kellett sosem ilyent csinálni, pedig kaptam 1 évig. A doki enélkül is számolgatott valamilyen értékeket. :)
Gondolom most nem sokat segítettem..
Nincs jelen
#1145 2009-05-28 11:23
- nori
- Tag
Lenne még két kérdésem,
van valaki rajtam kívül aki túl sovány és a Humira mellett sem hízott (eleget) ? Nálam eddig erõltették a tápszert,már néha aháyningerrel küzdve ittam meg,most meg kiderült,hogy hát "nem javasolt inkább" mert ugye már évek óta tudjuk,hogy laktózérzékeny vagyok!!! Szóval most nem kell innom,de mitõl hízzak meg? Diétás pürétõl,szárnyashústól nehezen,mert ugye nem tudok naponta egy kondérnyit betermeleni semmibõl..
A másik,hogy rengeteget pisilek,még éjjel is legalább 3x ki kell mennem,más is így van ezzel?
Aiolosz,
örülök,hogy ilyen jók az eredményeid..különben te a Humi elõtt is meg tudtad enni a pacalt és társait, ún.nehéz ételeket?
Engem bosszant,hogy 6 hónap után sem bõvült nagyon azok az ételek sora amit el tudok fogyasztani következmények nélkül,pedig erre vágytam leginkább hogy erõsödni tudjak!
Nincs jelen
#1146 2009-05-28 14:18
- aiolosz
- Tag
nori írta:
"...Aiolosz,
örülök,hogy ilyen jók az eredményeid..különben te a Humi elõtt is meg tudtad enni a pacalt és társait, ún.nehéz ételeket? Engem bosszant,hogy 6 hónap után sem bõvült nagyon azok az ételek sora amit el tudok fogyasztani következmények nélkül,pedig erre vágytam leginkább hogy erõsödni tudjak!..."
Norikám, meg tudtam enni, de csak akkor papikáztam ilyen könnyû, lefekvés elõtt ehetõ kajákat, ha tünetmentes voltam, na jó majdnem tünetmentes :D
Én nem vagyok mérvadó, mert egy falánk, javíthatatlanul fegyelmezetlen breteg vagyok.....
más
Kamasz koromban, amikor erõsödni akartam, akkor naponta megettem egy kiló kenyeret egy kiló szöllövel. Ez about heti egy kiló pluszt jelentett, de ezerrel sportoltam akkor, hogy az ne háj, hanem izom legyen.
Ja, és akkor még nem voltam göthös...
Nincs jelen
#1147 2009-06-02 15:09
- cina2
- Tag
Üdvözlet mindenkinek!!! Kicsit megkésve ugyan,de jelentkezem! A nagyfiam megkapta már a második Remit is. Az állapota rohamosan javult már az elsõ beadása után 3.-4. nappal. A hasmenés elmúlt a görcsök is megszûntek!!! Mellékhatás nem volt. Áldom a kezét annak a nagyszerû embernek aki feltalálta ezt a nagyszerû gyógyszert. A fiam közérzete is nagyszerû,bár a steroid miatt a súlya még nem csökkent. Az Imuránt és a Pentasát még mindíg kell szednie ugyanúgy mint az infúzió elõtt. Június végén kapja a harmadik infúziót.
Nincs jelen
#1148 2009-06-02 20:02
- tica
- Tag
Sziasztok!
Holnap kapom az utolsó elõtti remimet, nagyon jól vagyok, továbbra is! :)
Ágica, téged láttalak szerdán a klinikán?
Nincs jelen
#1149 2009-06-03 00:08
- Nita
- Tag
Sziasztok!
Öröm ilyen híreket olvasni tica és cina2! Azért majd írjatok még máskor is magatokról.
Kicsi jelentés azért magamról is:
Az imurant nekem is kell szedni és a petasa is maradt, de ezenkívül semmi más. A súlyom is menne feljebb érzem hogy híznék, ha engedném, de én az ízületeim miatt vigyázok most erre az 54 :) kilóra nem akarom hogy a különben is elég tropa térdem megint fájjon. A hûtõben van még egy adag Humi pénteken beadom magamnak megint, ezt a részét még szokni kell :)
nori!
Neked írtam itt !
Nincs jelen
#1150 2009-06-03 08:37
- luca
- Tag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Múlt héten voltan az orvosomnál, befejezõdött az egy éves Humira kezelésem ( sajnos). Én csak jót tudok mondani róla! Semmi panaszom nem volt az elmúlt év alatt, mindent megettem amit megkívántam, híztam (talán sokat is).
A jó hír az, hogy szeptembertõl újra kaphatom, addig Pentasát szedek.Remélem panaszmentes nyár vár rám!
Üdv mindenkinek!
Nincs jelen