#2301 2013-01-04 23:27
- nikuci
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Colitis ulcerosa érdekelne
Szia!
Neked is ugyanazok a tüneteid mint a Colitisnál Ulcerosánál?Vagy te tünetmentes vagy?
Az orvosom még mindig nem tudom elérni,és csak hetente egyszer rendel,és pont ezen a héten nem rendel:(
Emailomra se válaszolt még sajna,de hátha holnap ír.
Állandóan beteg vagyok,elmúlt a mellkasgyulladásom,most megfáztam.
Ti is hamar megbetegetek?Ez a Colitissal jár?
Gondolatokkal vigyázni kell az biztos,csak nagyon nehéz,de megprobálom.Én kaptam nyugtatot az orvosomtol,Floxetet,kicsit segít.
Nincs jelen
#2302 2013-01-05 06:00
- Ádám 15
- Tag
nikuci
mivel a stereót szedel-igy sajnos gyenge az imunrendszered! ezért van az állandó megfázás,léguti gondok..stb.kerüld a tömeget .tüszögõget-krágogokat ! esetleg egyél vitamint ,fiacskám az a-z.-ig vitamint eszi.de igy is mindig nátha-torokfájás ilyesmi kerülgeti.
Nincs jelen
#2303 2013-01-05 16:57
- andreas31
- Tag
Én most 2mg-nál vagyok.Elhagyni kézülök.Alatta sem voltam többet taknyos,mint elõtte,esetleg annyi,hogy kellemetlenebb volt a hörghurut része és nehezebben jött helyre,de nem volt több.Megjegyzem,elõtte is hajlamos voltam a megfázásra,tengerparti gyerek vagyok .-))))) (lennék) Tünetmentes?????Nehéz megállaptani,hogy mi a mentes egy idõ után.Puffadás van,néha érzek feszülést,enyhe hasfáját (puffadásos jellegût) savam van....de vérzés,véres széklet,hasmenés nincs,úgyhogy akár mondhatjuk azt is,hogy tünetmentes.Merthogy a dokik szerint ezek nem annyira IBD jelei,inkább funkcionális panaszok.....KÖSZ.Ha ennyi lenne életem végéig a legtöbb,mondjuk xalazin mellett,elfogadnám az ajánlatot..... :-))))gondolom vagyunk így páran..
Nincs jelen
#2304 2013-01-05 17:16
- ewigkeitt
- Tag
hy mindenkinek,,,,,,,, nem tul gyakran irok inkabb olvasom.........de a 13. évbe léptem a colitis tekintetében. iden leszek harminc es mar elegem van. Van valaki akinek a thrombocytai 1000 fölé ugrott? mert az enyém igen. a mult honapban. mar az onkologian kutatgatnak....... Kösy a hozzaszolast
Nincs jelen
#2305 2013-01-05 17:18
- ewigkeitt
- Tag
....a jelszavamat meg nem fogatta el ujra kellett reg.nom,,,,,,,,,passz
Nincs jelen
#2306 2013-01-23 16:08
- andreas31
- Tag
Sziasztok!
Nem biztos,hogy ide illik,de tanácsra lenne szükségem.Elkaptunk családostul valami takonykórt lázzal.A doki azt mondta,hogy ha romlik a helyzet,akkor kezdjem el az antibiotikumot.1 hete hagytam el 1 év után a steroidot,úgyhogy nagyon be vagyok gazolva,nem szeretném újra felvenni az étlapra.....Tegnap enyhe lázam volt,most olan hõemelkedés körüli.megköszönném,ha valaki adna tanácsot.Azzal teszek jobbat,ha beszedem z antit vagy ha nem???Melyik árthat jobban a bélnek????Légyszi írjatok valami ötletet,nem szeretnék megrogni megint!!!!!KÖSTI!
Nincs jelen
#2307 2013-01-23 20:52
- mendi63
- Tag
Szia andreas! Én még nem kezdeném el az antibiotikumot gyenge láz vagy hõemelkedésre. Inkább lázcsillapító. Gyógyulj meg minél hamarabb!
Nincs jelen
#2308 2013-01-26 10:13
- andreas31
- Tag
Hello mendi!!!!
Háááát,a helyzet,hogy késve olvastam jótanácsod és elkezdtem az antit.......b@asszuskulcs!!!Fele doboz ment be,eredmény:reggel jó kis laza prouktum,puffadás,meg a bal bordám alatt és attól lefelé (gyakorlatilag a deszcendens cucc :D ) már igen feszül.Közben a homlokom is fáj,feszül,a fülem úgyszintén,így egy ismerõs fülész rámnézett=szerinte vírus,így nem kellene antibiotikum......most abbahagyom és kész,remélem nem baktérium,mert akkor meg nyerhetek szövõdményt,homloküreggyula stb. Szóval nem sikerült valami jól ez a dolog,a steroidelhagyásom 2. hetében.Most aztán nemtom mit okoz a hiány,mit a betegség,mit az antibiotikum......tanulság:jövõre beoltatom magam novemberben és nem halogatom januárra :-(((((
Nincs jelen
#2309 2013-01-26 12:57
- mendi63
- Tag
Ne vonzd be magadnak a szövõdményeket, nem lesz itt gond. Igyál normaflort vagy ilyesmit. Gyógyulgass! Én ma vettem be az utolsó 4mg-os medrolomat. Holnaptól entocort, az is szteroid de ez már csak a bében hat és kevesebb a mellékhatás. Legalább is remélem.
Nincs jelen
#2310 2013-02-03 10:45
- Mjózsi
- Tag
Sziasztok! Kicsit több mint egy éve állapították meg nálam a colitist. Most valahogy sikerült megfáznom:( Az lenne a kérdésem:colitiseskémt szedhetem e Neo citránt?? Azelõt az mindig bevált nekem:)
Nincs jelen
#2311 2013-02-03 11:55
- marcsi0727
- Tag
Mjózsi,
nekem azt mondták, hogy ne.... csak ha nagyon-nagon nincs más lehetõség
Nincs jelen
#2312 2013-02-03 15:19
- Ádám 15
- Tag
Ne! Neo-citrátot ne! C vitamin,gréfutmag kivonat cseppeket,bioptranax torokra,vagy sinupret..vagy hagymatea.
Nincs jelen
#2313 2013-02-03 18:34
- Ricsi1987
- Tag
Kedves Sorstársaim, Üdvözlök mindenkit!
hát nem is tudom hol kezdjem, sok mesélni valóm lenne és sok kérdezni valóm még soha nem beszéltem cronhos emberrel pedig én már 4-5 éve ezt nyögöm hol jobban hol kevésbé...
igazából sok minden érdekelne de csak kezdésnek egy pár db.. - van lehetõség arra hogy egy cronhos teljesen tönetmentessé váljon (ha lehet gyógyszer nélkül?)
az én történetem (a cronh számomra egy stresszes szakítás volt az elinditó oka) - bevalóm én lassan 3 éve nem szedek gyógyszert semmit, nagyon sok rossz élményem származik a kapszulák miatt, tele nyómtak szteróddal de annyira hogy több mint 10 kg híztam pár hét alatt a böröm nem bírta ezt a terhelést és szó szerint szétszakat és csikos lett mint egy kismamának a pocakja, na ugyan ez csak a combomon a hasamon a karomon egyszóval mindenüt. minden héten új gyógyszert kaptam a régebbiek dozisait felemelték bepánikoltam 22 éves voltam minden másnap a korházban voltam és éreztem hogy nem bírja a testem ezt + a pénztárcámse.
- abbahagytam a gyógyszert és kb 1 éve érzem hogy kezd kitisztulni a szteróid belõlem, visszont most újra érzem hogy nem stimmel valami eddig beált a súlyom (az eredeti átlag) 74-75kg ra, visszont fél év alatt tíz kilót fogytam és nem mondanám magam panasz mentesnek.
nem tudom mi lesz a vége ,de egészséges akarok lenni fit és energia dús mint annak idején
Nincs jelen
#2314 2013-02-03 19:25
- Mjózsi
- Tag
Köszönöm a gyors választ! A gasztros orvosom is kérdeztem novemberben a kontrolon ha esetleg megfáznék szedhetem e? Neki az volt a válasza nem tudja, mert nem ismeri a neocitrán összetételét.Semmiféle pirint ne szedjek max paracetamol hatóanyagut.. Egyébként a neocitrán nem irja a tájékoztatója,hogy mi nem szedhetjük...
Nincs jelen
#2315 2013-02-03 20:36
- Marthuska
- Tag
Szia Ricsi1987! Üdvözöllek a fórumon!
Ha még soha nem beszéltél Crohn beteggel, akkor jó helyen jársz, de nem éppen a témának megfelelõ topicban vagyunk. Kérdéseidre megpróbálok válaszolni. Igen, vannak olyan Crohn betegek, akik hosszú éveken keresztül tünetmentesek, személyesen is ismerek ilyet, persze gyógyszert szednek, de nem szteroidot. Ez utóbbi kellemetlen hatásait én is ismerem. Vannak alapgyógyszerek, amit akkor is ajánlatos szedni, ha valaki elérte a tünetmentességet. Bár el kell, hogy mondjam, ez nem mindig sikerül, viszont sikerülhet egy olyan elfogadható életminõséget kialakítani, ami kevésbé keseríti az ember mindennapjait. Nagyon fontos, hogy ki hogyan gondolkodik errõl a betegségrõl. Nyilván nem a betegségtudatot kell magunkban növelni, mert az biztos, hogy nem visz elõbbre. Sokkal többet segíthet az elfogadás, de nem a beletörõdés! Ajánlatos rendszeres kapcsolatot tartani a gasztroenterológussal, az esetleges ellenõrzõ vizsgálatokat elvégezni, hogy a számodra éppen legmegfelelõbb kezelést lehessen nyújtani. És fõleg, hogy fiatal vagy, leszel még fitt és energikus is, amit szívbõ kívánok Neked!
További kérdéseidet tedd fel bátran a témának megfelelõ topicban. Várjuk a Te tapasztalataidat is!
Szerkesztette: Marthuska (2013-02-03 20:37)
Nincs jelen
#2316 2013-02-03 21:30
- Marthuska
- Tag
Szia Mjózsi!
Ezt nem értem? A gasztros orvosod azt mondta, semmiféle pirint ne szedjél? Eddig úgy tudtam, hogy gyulladásos bélbetegeknek az Algopyrint szabad fájdalomcsillapítás, megfázásos problémák stb. esetén. Változott a módi?
Nincs jelen
#2317 2013-02-04 05:24
- zolcsi
- Tag
Se neo citrán se coldrex!Pontosan a paracetamol alapú gyógyikat kell kerülni.Nekem torokfájás estén summetrolim nevû gyógyszert javasolta a belgyógyászom.Az algopyrint pedig én is szedtem illetve ha szükséges (pl.fejfájás) szedem most is.
Nincs jelen
#2318 2013-02-04 05:26
- zolcsi
- Tag
Ricsi1987!
Ha ide ellátogatsz talán többet megtudsz a tünetmentességrõl:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=206
Szerkesztette: zolcsi (2013-02-04 05:26)
Nincs jelen
#2319 2013-02-04 19:45
- Mjózsi
- Tag
Sziasztok! Hát most már jól belekavarodtam:-( pedig én most RUBOPHENT szedek lázcsillapításra mert a gasztros orvosom ezt javasolta max 3x1 et szedhetek.. Most mitevö legyek??
Nincs jelen
#2320 2013-02-04 21:08
- Marthuska
- Tag
Szia Mjózsi!
Láthatod, hogy a gasztros orvosok álláspontja sem egyforma. Lényeg, hogy ne ess kétségbe, mert az többet ront. A lázat pedig ajánlatos csillapítani. Én is szedtem Rubophent is, nálam akkor nem okozott problémát.
Dr. Kovács Ágota: Gyulladásos bélbetegségek címû könyvében azt írja, idézek a Gyógyszerek részbõl
"...fájdalom- és lázcsillapításra aminophenazon és paracetamol választandó a panasz erõssége szerint."
Ne azzal törõdj, mi mit mondunk, hanem az orvosra hallgas. Mi legfeljebb a tapasztalatokat tudjuk megosztani.
Mielõbbi jobbulást, gyógyulást kívánok Neked!
Nincs jelen
#2321 2013-02-04 21:22
- Mjózsi
- Tag
Köszönöm! Hát próbálom most akkor a rubopheent fene tudja mit érek el vele...
Nincs jelen
#2322 2013-02-04 21:35
- Marthuska
- Tag
A gyógyszerezést mindenképp a gasztroenterológussal kell egyeztetni, mert õ az orvos!
Nincs jelen
#2323 2013-02-05 18:26
- Mjózsi
- Tag
Hát igen. De hát most nem terhelhetem a gasztros orvosomat egy megfázással... Különben is mire kapnék idõpontot nála az 2-3 hét minimum...
Nincs jelen
#2324 2013-02-06 12:06
- Marthuska
- Tag
Szia Mjózsi! Teljesen igazad van! Elég leterheltek a gasztroenterológusok, hogy azonnal kapcsolatba lehessen lépni velük. Bár vannak betegtársak, akiknek mobilon mindig rendelkezésre állnak, ha gondjuk van. Nekem is heteket kell várni akkoris, ha sürgõs idõpont kell.
Bízzunk benne, hogy hamarosan rendbejössz, és nem lobban be a colitised! Az ilyet inkább képes kiváltani egy influenzás jellegû meghûlés, mint maga a gyógyszer, amit egyébként gasztros orvos ajánlott.
Nincs jelen
#2325 2013-02-06 21:41
- Mjózsi
- Tag
Hát igen én is ettõl rettegek:( hogy esetleg újra kiújul a colitisem:( nem szeretném végigcsinálni újból azt az 5hónapos tortúrat:(
Nincs jelen
#2326 2013-02-07 09:37
- Klári22
- Tag
Tisztelt Hölgyeim, Uraim!!
Körtvélyesi Klára vagyok, negyed éves hallgató a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. Most kezdem el írni a szakdolgozatomat és a témám a Crhon és Colitis ulcerosa betegséggel kapcsolatban szeretném írni. Ezért, fordulok most önökhöz, hogy tudnának-e nekem ebben segíteni, mivel ahhoz, hogy ezt megtudjam valósítani legalább 90-100 személyre lenne szükségem akik az általam kialakított kérdõívet kitöltenék(természetesen névtelenül kellene kitölteni). Nagyon örülnék neki, ha ebben segítségemre lennének. Válaszukat várom, nagy örömmel!!!
Tisztelettel:Körtvélyesi Klára
e-mail címem:
klari19900101@citromail.hu
Nincs jelen
#2327 2013-02-07 16:36
- mmarkli29
- Tag
Sziasztok!
Én 2011-óta vagyok colitises úgy kezdõdött ,hogy nyáron egyszer elmentem wc-re és véres volt a székletem...bevallom nagyon megijedtünk elõsszõr arra tippeltünk valószínûleg aranyér mert faternak,mamának is az van gondoltuk biztos az vérzik... elõsszõr vérvétel széklet itt a körzetinél ahol megállapították valójában található a székletben vér de friss ezért valószínûleg nem gyomorból jövõ!Hát nagyon sokat vártunk arra ,hogy megvizsgáljanak majdnem eltelt másfél hónap mire kórházba tudtam jutni...így is sürgõsségin...
El is mentünk a dél pesti kórházba ahol csomó vizsgálat de sehol semmi eléggé unszimpatikus volt a doktor de bejelentette ,hogy meg kell tükrözni mert az a biztos...hát jó...
Közbe kiderült ,hogy nagymamámnak a másiknak :) Polipok voltak a vastagbelén és az István kórházba csinálták és nagyon rendes az orvos stb. Hát jó mondtuk mivel nagymamámnak nagyon sokat kell oda kontrollra járni beszél az orvosával és elmegyünk oda Hát amit ott át éltem senkinek nem kívánom még az orvos kapott zsebbe is illetve a nõvérke is de úgy tükröztek ,hogy semmi érzéstelenítõ illetve nyugtató semmi....már szinte sírtam ,hogy adjanak valamit de nem inkább abba hagyták és megállapították ,hogy colitisem van..
Elég nehéz volt 18-évesen egy ilyen információt kapni manapság se hiszem el hanem csak együtt élek vele...
Elösszõr salazopyrint kaptam azt szedtem 1évig el is tûntek panaszaim természetesen azt ettem amit lehetett aztán barátnõmmel egy év után nyáron állatkertbe mentünk amikor éreztem újra baj lesz így is lett kialakult ismét...
Ezután isten mentsen ,hogy vissza mennyünk az István kórházba hanem egyik ismerõsünk ajánlotta Dr. Kerékgyártó Olgát aki a honvéd kórházba dolgozik gasztroenterológián.
Elmentünk hozzá bejutottam a honvéd kórházba megtükröztek már normálisan nem lepedõt rám terítve mint az István kórházba altatva normálisan az más kérdés hogy felébredtem közbe annyira féltem majdnem belehaltam annyira fájt :D De túléltem..:)
És megállapították ,hogy colitis-crohnom van!
Elkezdtem szedni a salazpiryn helyett pentasát illetve kaptam medrolt!El is múlt hónapra majd 3 hónap után dolgozni mentem és annyira stresszeltem miatta újra kialakult vissza az orvoshoz és kaptam még imuránt is azóta szenvedek vele...kicsit jobban lettem utána elkaptam egy vírusos betegséget megint haza vágtam magam most szenvedek vele napi 6-7 véres széklet de most gyógyszert csak finom szedem egyenlõre csak pentasa majd medrol és imurán...nem szeretném egybõl lebombázni a szervezetem :)Sajnos suliba se tudok így menni közel 2 hónapja félek nehogy ismételnem kelljen igazából ahogy ki kell mennem a lakásból egybõl WC-re kell mennem és egyszerûen nem tudok onnan akkor felállni nagyon szörnyû...
Remélem tudtam valakinek segíteni és igazából kíváncsi lennék ti ,hogy vagytok akkor amikor fellángolt szakaszba vagytok? :)
Szép napot és jobbulást mindenkinek!
Nincs jelen
#2328 2013-02-07 16:56
- Ádám 15
- Tag
mmarkli29
Szia! Igazán sajnálom ami veled történt! Sajnos az én fiacskám is beteg több mint 6 éve:colitis ulserozás.Õ is sokkat szenved,amikor fellángolásba van..igen wc ülés..és nincs utánna az a megkönnyebülés érzés..ilyenkor protexin ibs 2x szed! de leginkább türelem és kitartás kell ehez a betegséghez: Sanyit lelkiekben is nagyon megviseli! Iskolát ugye nem hagyod abba? magántanuló is lehetsz.( szakorvosi igazolás.) De mi most az Igazgatotól felmentést kértünk az óra látogatásról.ez egyszerübb intézni..egyébként azelött mindig magántanuló volt--csak most szigorubb a megadása. Anyai szivemmel nagyon nehezen élem én is meg ..sokáig felse akarttam fogni! csak tettem a dolgom:Sanyika nem volt 10 éves!1 éve belett állitva neki az imurán.kivánok neked kitartást! Sok-sok tünetmentes éveket!
Nincs jelen
#2329 2013-02-07 17:17
- mmarkli29
- Tag
Köszönöm szépen amit írtál Ádám15 sajnos az én anyukám ugyan így van ahol tud segít és idegeskedik :)
Illetve egyáltalán nem szeretném abba hagyni az iskolát sokszor már hiányzik de egyszerûen nem tudok bemenni sajnos problémám az is csak itthon tudok elmenni wc-re máshol nem nagyon így félek beülni egy fél napra illetve oda utazni... de ahogy kicsit jobban leszek megpróbálok bemenni :)
Annyi biztos akik ilyenbe szenvednek büszkék lehetnek magukra sokszor amennyit küzdünk vele...
Legrosszabb az amikor mennél ugye 20éves vagyok nem ezt gondolta az ember ,hogy így fog járni eleve bulik kilõve hála az égnek ,hogy egy szerethetõ barátnõm van és kitart mellettem már 3éve és eszébe sincs ,hogy leváltson pedig sajnos sokszor nem tudom megadni azt neki amit mások mert egy ilyen idõszakba ami most is van ilyen ,hogy séta vagy valahova elmenni enni egyszerûen lehetetlen...igazából amitõl még félek késõbb ha már rendesen dolgoznom kell így ,hogy fogok ? Nem mondhatom a fõnöknek ,hogy bocsi de 1 hónapig nem jövök mert kialakult :) nehéz ügy ez de küzdünk ellene :)
Kitartást nektek is és nagyon köszönöm a jó tanácsot és viszont kívánom :)
Nincs jelen
#2330 2013-02-09 22:45
- andreas31
- Tag
SOS!!!!
Tüki elõtt hogyan is kell szedni a gyógyszereket?????Nekem van gyomorra esomeprazol reggel,frontin 3x1,apo famotidin meg a xalazin.Holnap pucolok,hétfõn d...nak :-)))
Légyszi írjon,aki ért hozzá,mert elfelejtettem megkérdezni,meg azt is,hogy hogyan szoktam...
KÖSZI!!!!!!
Nincs jelen
#2331 2013-02-10 00:22
- mmarkli29
- Tag
Sajnos ezzel kapcsolatba nem tudok segíteni nekem hashajtót irtak csak fõl elõtte egy nappal reggel beszedni egyet meg este felé igazából nevére nem emlékszem lényeg 3ezer ft körül volt és olyan volt mint a neo citran citrom ízû de ha bele öntötted a vízbe felmelegítette elég durva volt...ennyi kellet ja és semmi kaja csak 4-5 liter víz!Sok sikert és kitartást!Tudom mit érzel/éreztél.... :)
Nincs jelen
#2332 2013-02-10 01:57
- Bordás
- Tag
Szia andreas31!
Ugyanúgy szedd be a gyógyszereid ahogy szoktad, ne foglalkozz vele h hashajtó van... max. hamar kijön...
Tüki napján pedig majd a vizsgálat után veszed be õket, picit késõbb, abból nincs baj, meg hamar végignéznek úgy is...
Üdv!
Szerkesztette: Bordás (2013-02-10 02:01)
Nincs jelen
#2333 2013-02-10 10:44
- andreas31
- Tag
Köszi Bordás!!!!május óta totál elfelejtettem,hogyan csináltam.Igazából a fronin meg a savkötõ a fontos,mert anélkül éhgyomorra......áááááá!!!!Idegesnek meg ideges vagyok,pedig n4gyedszerre megyek a bitó alá.
mmarkli29:nekem is mondták a 4-5 litert.Eddig kb. 3-4 litert ittam a korábbi vizsgálatoknál és 6 tasak endostar helyett csak négyet.Ehhez képest "kiváló" minõsítést kapott a bélpucolásom.Eddig mákom volt,sok emlékem nincsen tükikrõl,max utoljára éreztem,ahogy átverekedte magát a doki a szigmabél kanyarjain.Meg utána,hogy puffad,feszül a hasam.Mondták,hogy felkelhetek,én meg azt,hogy talán majd 10 perc múlva báttyám :-))) merthogy a fejem se bírtam emelni,úgy be voltam lõve.Na azért van most para,pedig nekem tényleg nincsenek rossz tapasztalataim,de ez már csak ilyen....Azért mentem bele csak,mert utoljára steró terápia alatt néztek,most 1 hónapja nem szedem.Fájnak kicsit a térdeim,sarkam/bokám,csuklóm,vérképem prémium,szövettanom eddig negatív,doki ezért megint be akar nézni és szövetet lopni (csesznye meg).Aszonta:fájhatok gyulladástól,meg steró mellékhatástól is.Kösz!!!!!Viszont azóta (elhagyás óta) csikargat a has fõleg reggel,puffadás is van bõven.Ez egy új doki megint,kíváncsi leszek lesz e új,használható ötlete és,hogy mit talál a sterómentes,puffadó,görcsölõ bélésemben.Szorítsatok,rámfér.Elõre is köszi és tünettelenséget mindenkinek!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#2334 2013-02-11 23:08
- andreas31
- Tag
Nnnnnna!
Ma voltam 4. tükin.Mitád a Jóisten....a kaposvári kórházban visszavették a szokásos 5 mg midazolam (bódító)adagot 2,5 mg-ra!!!!!A k........,kib........,stb!!!!!Elõttem 3 fõt hallgattam végig jajjgatni,ami gyanús lett,merthogy eddig vigyorgó emberekkel találkoztam ott.Aztán aki reggeltõl volt,mondta,hogy egész nap ez megy.Magam se úsztam meg jajhangok nélkül,azok meg csitítgattak....kíváncsi lennék,hogy egymsnak mennyit adnának,ha arról lenne szó,ezt kissé szóvá is tettem,lesz....m õket!Megnéztem a korábbi papírokat és tényleg jól emlékeztem,5 volt a 2,5. (a benzin árát nem felezik a férgek).Ja és a buscopant is lecserlték valami szar generikumra és az is kevesebb.Éljen kaposvár!!!!!
Az eredmény:Mindenem ép,az ileumtól a szigmáig,ott van 2 db valami petechia bevérzés vagy mi.Vérkép is jó.A doki szerint jobban néz ki,mint tavaly májusban.Attól még van görcs,puff,meg ilyenek,még a végén IBS lesz?!?!Majd a szövettan megmondja,aminek prezentációját 03.28. !!!!!-ra tervezi a dottor.Szerencse,hogy idén :-))) Majd protkós úton szerzek belõle nem hitelest,aztán megmutatom a házidokimnak :-))) Lényeg,hogy komoly elváltozás nincs,meg annak az oka se,hogy mi okozza az emésztõrendszeri és izületi tüneteket.Talán legyengültem,sportolni kelle újra!?!Legközelebb rákérdezek elõre,hogy melyik bódítóból és mennyit szánnak,annak fényében indulok neki,így nem.Ha kell,akkor magánban kifizetem 1-2 évente azt a 25 rugót (ott parádésan megcsinálják,észrevétlen) majd elviszem az eredményt késõbb a közkórházba,oszt nézegesség azt......
Egyelõre ennyi kívánkozott ki,bocs,de ezeket le kellett írnom,kiakasztott a magyar valóság megint.Ahogy fent írtam,végignézném az arcukat,amikor nekik csinálják 2,5 mg bódítással meg nehány honatyánkat/anyánkat is :-))))
Nincs jelen
#2335 2013-02-12 07:57
- süti
- Tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni .Nagyon elvagyok keseredve nem tudom rendesen tartani a székletem úgy értem hiába szorítom nem zárul össze és mindig kicsúszik egy kevés. Ez attól is van ,hogy mindig laza pépes állagú . Teljesen beparáztam .Nem merek enni nem tudok aludni és már már nem megyek az utcára sem a munkahelyem is felmondtam ,mert nagyon szégyellem magam ott is elõfordult már és haza kellett mennem. Most semmilyen jövedelmem nincs nem merek emberek közelébe menni és nem merek beszélni senkinek róla . A családom se tudja csak azt ,hogy a hasmenés miatt van mind ez. Nem tudom hova menjek orvoshoz kihez tartozik . Segítsetek mit csináljak? :(
Nincs jelen
#2336 2013-02-12 08:56
- Ádám 15
- Tag
süti
szia!! Biztos nem marad igy! Fiamnak is régebben volt ilyen" baleset" szerintem másnak is! Komolyan mondom nem a te hibád! Ez miatt nem szabad szégyelösködni! Kérlek menjél a gastrosodhoz! minnél hamarabb ! annál jobb! Aztán irj !
Nincs jelen
#2337 2013-02-12 08:57
- andreas31
- Tag
Gastro,de a leggyorsabb,szerintem!!!!!Ez nem vicc!!!!!!
Nincs jelen
#2338 2013-02-12 14:05
- süti
- Tag
köszönöm ! Elmegyek a gasztros dokihoz. Majd írok.
Nincs jelen
#2339 2013-02-12 19:15
- csabaspecial
- Tag
szia süti! merre laksz? van gasztrósod?
Nincs jelen
#2340 2013-02-12 19:31
- suzy
- Tag
Süti,
a dokik már mindennel találkoztak, nem tudsz nekik újat mondani, vagy mutatni, ezek a dolgok csak a betegnek "gáz", a dokinak megszokott rutin téma. Vágj bele, irány az orvos!
Nincs jelen
#2341 2013-02-13 08:28
- süti
- Tag
Van gasztrós orvosom fiatal férfi és pont ez miatt szégyellem magam ,mert nem tudom ,hogy mondjam el neki. Sajnos elég gátlásos vagyok, sokat sírok és már depressziós lettem azt hiszem ,mert nincs kivel megbeszéljem ezt a dolgot . Ezért fordultam hozzátok. Eddig nem mondtam ,de már hónapok óta tart , csak titkolom mindenki elõtt. Volt,hogy elmentem boltba és ott elkapott és nem tudtam befejezni a vásárlást ott hagytam mindent és kiszaladtam,mert tudtam nem tudom vissza tartani. futottam hazáig .Nem érzem sehol biztonságban magam csak ,ha tudom van WC a közelemben .Már úgy érzem beleörülök és ,ha rágondolok remegek, remeg a gyomrom,belem tudom érzem. legalább 10 évet öregedtem bánatomban néhány hónap alatt. Pécs mellett lakom 60km-re . Megpróbálom össze gyûjteni minden erõm és bátorságom ,hogy elmenjek és elmondjam . Ne haragudjatok nem panaszként írtam le csak kétségbe vagyok esve .
Nincs jelen
#2342 2013-02-13 12:05
- andreas31
- Tag
Süti!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pécsen Dr. Király Ágnes-magánklinikán rendel.3 napon belül fogad.Villa Doctoris Medici Pécs.Jófej nõ,vérprofi.10.000 a vizit,25-ért úgy tükröz,hogy észre sem veszed,már,ha szükség lenne rá.Õt ajánlom,ott hölgyek vannak,nagyon diszkrét és korrekt hely.Megéri,õ megmondja mit kell tenni.Emellett láttam,hogy,ha betegének kell esetleg kórházi ellátás,azt olyan szintes soron kívülre intézi,hogy fickó egyszer egyenesen oda mehetett a magánrendelõbõl!!!!!!!!
Gondold meg!!!!!!!
Nincs jelen
#2343 2013-02-14 08:21
- süti
- Tag
Köszönöm andreas!
Megnéztem a honlapot ez nagyon jó lenne az árakat nézve elég borsosnak tûnik fõleg,hogy semmilyen jövedelmem nincs. Persze a gyógyulás érdekében minden lehetetlent meg kell próbálni. Ahogy számoltam a teljes vizsgálat ami szükséges lenne a hozzá tartozó kezeléssel is jóval 100.000 ft felett lenne + az útiköltség heteken át. Persze ez csak feltételezés .A pénzt a semmibõl kell elõteremteni,de nagyon elgondolkodom ezen,mert reményt adtál most Nekem.
Nincs jelen
#2344 2013-02-14 10:13
- andreas31
- Tag
süti!!
Egyszer elmész,az 5000 (benzin)+10000.Másodszor mondjuk ha kell,akkor tüki,kb. max 35.000,ez szövettannal együtt,akkor már mond valamit az tuti.Kontroll megint 5000+10000.Ez 65.000,de ennél csak kevesebb lehet,fölé számoltam kicsit,remélem jól adtam össze.Tudom,nem kevés,fõleg jövedelem nélkül.Nem kell soxor menni,ennél többször szinte biztosan nem.
Nincs jelen
#2345 2013-02-20 15:42
- andreas31
- Tag
Emberek!!!!
Kicsit összezavarodtam.Van itthon multivitaminom,de többetektõl olvastam,hogy nem ajánlatos az immunt erõsíteni....a házidokim szerint viszont ekkora mértékben nem árt.Akkor most szedni vagy nem szedni??????250 mg C vitamin van benne,meg az összes többibõl is és ásványi anyagok dayli one a neve, ez egy SCITEC NUTRITION termék.
Légyszi valaki igazítson útba!!!
Köszi!!!!!
Nincs jelen
#2346 2013-02-20 18:06
- Ádám 15
- Tag
andreas31
Szia! Nekünk azt mondja a gastrosunk: Multi tabs imunno -t lehet ! Amit te írsz nem ismerem!Béres csepp? az én fiamnak a béres csepp nem jó mert hízlalja!-az én gyerekemet! Bár õt minden!
Nincs jelen
#2347 2013-02-20 20:35
- salvya
- Tag
Az én privát véleményem az immunrendszer erõsítésérõl vs. nem erõsítésérõl autoimmun betegségeknél:
1. - a gyógyszer nem gyógyít ki a colitisbõl, crohnból (egy orvos sem állítja ezt), csak a tünetek elnyomására adják (ha a gyógyszerek ténylegesen meggyógyítanának, akkor nem lennének már ilyen betegek)
2. - akkor mi gyógyít? a szervezet öngyógyítási képességgel lett teremtve, amit mi pozitívan és negatívan is befolyásolhatunk. Tehát a szervezetet kell(ene) segíteni, hogy hozza helyre a problémát, mert csakis a szervezet képes erre, semmi más, és semmilyen kémiai anyag.
A szervezetnek segíthetünk ebben:
- az immunrendszer erõsítésével,
- megfelelõ táplálékkal (ami nem csak a gyomrot tömi, hanem a sejteket is táplálja)
- méregtelenítéssel (a máj - mint fõ méregtelenítõ szervünk - megtisztítása, és a frissen préselt zöldség és gyümölcslevekkel a sejtek táplálása és méregtelenítése)
Ezek után már a rák sem állhat ellent egy jó immunrendszernek, nemhogy a colitis.
--------
A vitaminokról: nem vagyok a mesterségesen elõállított dolgok híve, de a nagynénémtõl kaptam egy doboz Lenkei féle életerõ közepes vitamint. Itt a fórumon kérdeztem, hogy van-e valakinek tapasztalata, de senki nem jelzett, ezért gondoltam kipróbálom és most nemrég elkezdtem. 6 db lenne a napi adag de én 2 db-ot szedek csak. Számomra ez is nagyon jó közérzetet csinál. Gondoltam, majd fokozatosan emelem az adagot.
A beteg bélnél a felszívódás nem tökéletes. Ráadásul a gyulladáscsökkentõ szerek sincsenek jó hatással az egészséges bélflórára. Többféle tünet hátterében is állhat vitaminhiány. Pl.:
- B2 - riboflavin
Az ember bélflórája is termel riboflavint, ezért hiánytünetek ritkán fordulnak elõ. Hosszantartó, széles spektrumú antibiotikum-kezelés azonban elpusztítja a bélflórát, így riboflavin-hiányt idézhet elõ. Hiánya az embernél bõrelváltozásokat, szemviszketést, szemvörösödést, emésztési zavarokat és kirepedt ajkakat okoz. Közrejátszhat az ízületi gyulladás kialakulásában is.
- B3 - niacin
Hiányában bélrendszeri zavarok, fáradékonyság, depresszió, étvágytalanság, fejfájás alakulhat ki.
Hatását gátolhatják a kávé, a cukor, és az antibiotikumok.
- B6
A hiánybetegség a tejsav és a piroszõlõsav felhalmozódását okozza a szervezetben, neuraszténiás tünetekkel, étvágytalansággal jár, szívgyengeség és keringési elégtelenség léphet fel. Ennek eredménye a fáradtság, a gyengeség, a depresszió, valamint egyes bélrendszeri problémák. További hiánytünetek lehetnek: az ajkak nyálkahártyájának berepedezése, fokozott faggyúmirigy-mûködés, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség, hajhullás, végtaggörcs.
- B9- folsav
Szerepe van a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer, és a szájnyálkahártya épségéhez is.
- K-vitamin
Az ember K-vitamin szükségletét a táplálékkal felvett és a bélrendszerben élõ baktériumok által termelt K-vitamin felerészben fedezi. A táplálékkal bevitt K-vitamin 10-70%-a szívódik csak fel. Fontos, hogy hosszan tartó, bélgyulladással járó betegég, vagy antibiotikus terápia következménye lehet K-vitamin hiány.
Hogy érdemes-e vitaminkészítményt szedni, vagy sem, mindenki maga döntse el, illetve próbálja ki saját magán.(de akkor már valami jófélét :-)
Szerkesztette: salvya (2013-02-20 20:40)
Nincs jelen
#2348 2013-03-01 13:21
- Larkin
- Tag
Sziasztok!
Rota vírus okozott már nálatok véres hasmenést? Beindíthatja a rossz idõszakot nálunk colitiseseknél?
Legutóbb 3 hónapig tartott a vérzés, eléggé ellenálló volt a medrollal szemben is úgyhogy kicsit félek..
Nincs jelen
#2349 2013-03-05 11:54
- csillivilli
- Tag
Sziasztok!
Tegnap voltam tükrözésen, ahol megllapították a Procitis Ulcerosát. A doki nem igazán mondott semmit róla. Az én tüneteim véres széklet él éve, idõnként hasmenés, gyomorkorgások, esetleg kis puffadás, küönösebb fájdalmaim nincsenek. A doki salofalkot, és salazopyrint írt fel. Elolvasgattam az eddigi hozzászólásaitokat, de ezt a salazopyrint nem értem miért írta fel. Egyébként a tükrözésen azt mondta kis terület van begyulladva és hogy "szép"....Egyébként már 1 hónapja járok vele dokihoz, és már az általános sebészeten a doki azt írta a leletemre, hogy colitis gyanúja miatt menjek a gasztóra. Már akkor elkezdtem nézegetni ezt a betegséget, az anyukám javaslatára leálltam a liszttel (õ olvasta hogy sok autoimmun betegen segít ez) és mintha nekem is jobb lett volna tõle, nem minden alkalommal volt véres székletem. Nektek nincsenek ilyen tapasztalataitok egyébként?
Köszönöm a válaszokat elõre is, és gyógyulást mindenkinek.
Csillivili
Nincs jelen
#2350 2013-03-05 14:57
- andreas31
- Tag
Nem tudom,hogy a proktitisz okoz e gyomorkorgást meg puffadást,ezeken én is gondolkodtam.Elvileg nekem is nagyon lent és minimális bajságom van,mégis sok emésztõrendszeri tünetem van.Ha ennyire messzirõl mennek a tünetek,akkor egy sima aranyér is okozhat puffadást meg ilyeneket?!?!Az én véremre azt mondták,hogy ahogy kinéz s...gem :-) meg a bélzet,abból ugyan nem jött,az más,az aranyeres vérzés,azt kezeljem külön....kösz!Tehát nem egyszerû kiigazodni és tanácsot -fõleg jót- adni.Próbálkozni a köbön,azt viszont kell,kell,kell!!!!!!
Nincs jelen